No jaa, Floridalle Crouse olisi voinut olla tuon arvoinen jos tulokkaana olisi napannut esim. Jagrin paikan kun tulee pelaamaan vielä pitkään halvalla sopimuksella. Näiden huippujunnujen sopimusten käyttäminen on aika tärkeää nykyisin.
Pitää vaan ymmärtää minkälainen huippujunnu on kyseessä. Nuori power-forward tyyppi fyysisenä raakileena ei ole moneen vuoteen kovin käyttökelpoinen kapistus, toista olisi joku aito taitopelaaja halvalla ELC:llä, joka ei elä fysiikastaan. Crouse toimii ehdottomasti paremmin Arizonassa, jossa muu hyökkäyskalusto on samanikäistä ja on aikaa kasvaa ja kehittyä vielä vuosia ilman SC-ikkunaa. Floridassa pitäisi olla kantava pelaaja jo nyt.
Arizonan kolme kuudesta kovapalkkaisimmasta (AAV:ssa mitattuna) pelaajasta ensi kaudella on Pavel Datsyuk, Dave Bolland ja Chris Pronger. Datsyukille ei tarvitse maksaa palkkaa tämän pelaillessa KHL:ssä, Bollandin sopimuksesta 80% on vakuutettu eli jos on koko kauden poissa niin Arizonan maksettavaksi jää $1.1 miljoonaa ja Prongerin sopimus on joko vakuutettu tai sitten Arizonan vastuulle jää tuo alhainen $0.575 miljoonan vuosipalkka. Joka tapauksessa siinä on suuret cappirasitukset (yli $17 miljoonaa), mutta lähes olemattomat todelliset palkkarasitukset (Coyotesin kannalta parhaassa tapauksessa vain $1.1 miljoonaa). Sopinee täydellisesti Arizonan kaltaiselle joukkueelle. Ja Crouse on erinomainen vahvistus muutenkin jo erittäin vahvaan prospect pooliin.
Datsyukin soppari tullaan asettamaan "terminated" statukselle, joten kauden alkaessa sitä ei ole edes olemassa, eikä se vie rosteripaikkaa. Se nyt roikkuu kesän tuossa vaan mukana. Onpahan nyt esim. Maikkarin idiootitkin kerenneet siitä tekemään uutisen, miten "palkkaa" maksetaan tyhjästä. :D
7.5M caphit rangaistus jää sitten seuran cappi-lukemaan, kun sopimus lopetetaan. Jos tuota sopparin yhteisymmärryksessä purkamista ei tapahdu, niin palkanmaksu jatkuisi. Vielä sitä ei ole jostain syystä tehty, vaikka alustavasti noin onkin sovittu ja asia on ihan päinselvä.
Mitä Pavelin puheista päättelin, niin myös Ken Holland tiesi mitä tulee tapahtumaan, ja oli jälleen ammattirikollinen, kiertäen tässä tavallaan palkkakattoa. Pavel puhui itse, että olisi pitänyt jatkaa 1-vuotisilla sopimuksilla fiiliksen mukaan, miten Lidström teki uransa lopulla. Holland kuitenkin sai miehen tekemään tuon 3-vuotisen, etupainotteisella palkanmaksulla. Näin caphit kahdelta ekalta vuodelta saatiin alemmaksi (reaalipalkat oli 8.5M kahdelta ekalta) ja sitten kun pelaaja poistuu liigasta, niin kolmas vuosi ikään kuin vaan katoaa pois. Arizona nyt otti sen "ilmaisen" caphitin sitten hoidettavakseen.
Häntäsoppareista povattiin aikanaan ongelmia joukkueille, mutta kyllä tämä enemmän näyttää siltä, että ne ovat loppupäässäkin vain lähinnä hyödyllisiä. Ilmainen caphit tekee niistä houkuttelevia tietyille seuroille. Niin kauan kun taloudellisissa ahdingossa olevia seuroja löytyy, niin nämä ilmaiset caphitit siirretään ihan kylmästi noihin joukkueisiin ja siten saadaan koko liiga tekemään parempaa taloudellista tulosta. Oikeasti kun siis oikein liigan "painostamana" nämä asiat tapahtuu, miten huhuttiin käyneen esim. Prongerin tapauksissa. Better business.
Raja menee siinä, että jos revenue sharingin maksimi on jotain 10M(en tarkkaan tiedä mikä se on?), niin seura pysyy nollatuloksessa, kun se tekee max 10 milliä revenue sharingin verran tappiota reaalikuluissa. Mutta jos tappiot alkavat menemään tuosta yli, niin sitten caphit-kikkailulla palkkalattian keinotekoinen alentaminen on toinen tapa tervehdyttää taloutta. Tuota enemmän tappiota tuottava seura on sitten ongelma muille organisaatioille, koska ylipanostamisen pakko "lattiaseuralla" alentaisi liigan yhteisiä tuloja suurten menojen takia ja palkkakatto nousisi vuosittain vähemmän.