Kauden eteneminen

  • 273 954
  • 1 046

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Tänään iltapäivällä töissä kotiin lähtöä odotellessa, selailin tuota eilistä otteluseurantaketjua ja huomasin Swiftin ja mirasanen kommentit Koposesta,eipä ole pojat tainneet nähdä viimeaikoina Koposen pelaamista, ainakin kommentit olivat sellaisia.

Vastaan omasta puolestani. En missään tapauksessa väheksy Marloa puolustajana. Olen kyllä nähnyt kaikki kotimatsit, joissa Koponen on pelannut ja omassa päässä yksi varmimmista pakeista. Ja tämähän taas on ehdottoman hienoa. Kiekollisenakin riittää uskallusta, KalPa-ottelussa muutama hyvä ja rohkea pelaaminen peliä avatessa. Ei ole sortunut simopulkkimaiseen roiskimiseen.

Muttamutta, taidot eivät nähdäkseni liigajoukkueen ylivoiman siniviivalle vielä riitä. Ne eivät riittäneet HeKissä Mestiksessä pisteiden takomiseen, eivätkä mielestäni kaksisesti junnuissakaan. Oma mielipide siis on, että laitetaan viivalle vaikkapa Simon Backman Mielosen pariksi, jolla on jonkinlaista näyttöä jo tehoilusta. Ei Koposta harjoittelemaan tärkeisiin peleihin. Varsinkaan, kun minkäänlaista suurta potentiaalia tällaiseen ei ole oikein koskaan ollut.

Eipä siinä, Koponen taiteilkoon viivalla ja jo 6 tehopinnaa tehnyt Backman istukoon ylivoimat penkillä, näinhän se on viime aikoina mennyt.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
No kerroppa Swift, mitä se on se potenttiaali, mistä sitä saa?
Prismasta, CityMarketista, mahdollisesti Alkosta?
Taitaa Koposen Hekiajasta olla pari vuotta aikaa, voisikohan olettaa, että jotain on senjälkeen pojassa ainakin hiukan muuttunut?

Olkoon, jokainen tavallaan ja mustalainen ajallaan, sanoi vanha kansa.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
No kerroppa Swift, mitä se on se potenttiaali, mistä sitä saa?

Juu no jos sitä Alkosta tai Prismasta saisi niin meikäläinen olisi varmaan laatikossa pyörittämässä ylivoimaa.

Eihän se Marlon vika ole, jos keskinkertaisilla viivapakin taidoilla pitäisi pystyä tulosta tekemään. Niillä mennään mitä on käytettävissä ja sitten voidaan taas kädet ristissä toivoa, että se ylittää itsensä ja tekee sellaista mitä ei ole koskaan tehnyt.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Koposella on potentiaalia nimenomaan hyväksi peruspuolustajaksi liigaan. Näitä otteita on nyt nähty ja itsekin olen ollut tyytyväinen Marlon otteisiin. Potentiaalia yv:n viivamieheksi ei kyllä ole, laukaus ei ole kummoinen, itseasiassa en edes ole nähnyt kovin montaa laukausta koko herralta, vaikka sitä yv-aikaakin on tullut.

Ja itseasiassa kun asian tarkastaa liigan tilastoista, niin Marlolla on kahdeksan pelattua peliä ja niinkin huima laukaisumäärä kuin 4! Pakkiparina pelaava Mielonen on pelannut 16 peliä ja vetoja on 46. Melkoinen ero, eli en näe kyllä että Marlolla on mitään annettavaa viivapelaajana. Peruspakkina kyllä, mutta ei todellakaan viivassa yv:llä. Ei kaikki voi olla viivatykkejä...
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Stubahan tuossa kirjasi minunkin ajatukseni. Itse näkisin Koposen roolina nimenomaan olla se kolmosparin perusvarma stay-at-home -pakki, joka hoitaa oman tonttinsa, antaa kiekon varmalla syötöllä eteenpäin tai pois omalta alueelta ja that's it. Mielestäni hänen roolinsa ei ole pelata ylivoimaa. Jos Koposella olisi suuri potentiaalia siniviivan pelotteeksi, olisi siitä nähty jotain merkkejä jo junnuvuosina.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Nimittäin pleijareihin yltääkseen on saavutettava vähintään 70 pistettä, ja se merkitsee SaiPan tapauksessa yli 1,3 pisteen (/peli) tahtia loppuun asti. Nyt on hieman alle 1:n. TPS-voitto kotona nostaisi yli 1:n.

No nyt on yli pinnan keskiarvo ja ollaan ihan aikataulussa. Pelicans tiputettiin jumboksi. Kolmesta pelistä yhdeksän pinnaa, maistuu kyllä hyvältä.

Vastukset kovenevat ensi viikolla Bluesin ja HPK:n muodossa, mutta kuten Tappara tänään näytti, on Esbo ihan kaadettavissa.
 

ahal

Jäsen
No nyt on yli pinnan keskiarvo ja ollaan ihan aikataulussa. Pelicans tiputettiin jumboksi. Kolmesta pelistä yhdeksän pinnaa, maistuu kyllä hyvältä.

Vastukset kovenevat ensi viikolla Bluesin ja HPK:n muodossa, mutta kuten Tappara tänään näytti, on Esbo ihan kaadettavissa.
Jos oikein olisi piirakoissa vetyä tai atomeja, niin molemmat olisi klaarattavissa. Tai ainakin pisteitä haalittavissa. Jottei tuo viiva karkaisi liian kauas. 5-6 pistettä on ihan kurottavissa kiinni myöhemminkin, mutta tietysti siinä viivan tuntumassa olisi vielä parempi matkustaa. Toivoa sopii, että tämä rentous ja fiilis säilyisi mahdollisimman kauan.

Se mikä kahdessa viime pelissä on ollut myös plussaa, niin S on voittanut laukaukset, tänäänkin selvästi. Tuollaiset 50-60 vetoa matsia kohti on ihan ok. Huolestuttavaa hieman on, että Topolla ruuti on ollut viime peleissä kosteaa, mutta saattaapi johtua myös roollin vaihtumisesta ketjussa, kun TR ja SB vetelevät reippaasti. Tosi surkuhupaisa esimerkki on eiliseltä, kun narrit voitti KalPan 25 laukauksella (vs. 52). Niin no, ei se määrä vaan laatu. Mutta ihan hyvältä näyttää sputnik-meininki just nyt.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Tuolta otteluketjusta poimin tällaisen kommentin ja ajattelin, että siitä olisi parempi jauhaa täällä..

Sanoisin, että tästä on hyvä jatkaa, mihin vain Pohl ja Tero Koskiranta palattuaan saikulta ketjuissa sijoitetaan?

Kinkkinen kysymys. Koskiranta on vielä keskenkuntoinen, se on päivän selvää. Tänään veti Jukureiden paidassa kiikaritehoilla, yksi kaksiminuuttinen plakkariin. Pitäisikö kotiuttaa jo tiistain matsiin vai esimerkiksi lauantaina? Itse ottaisin ehdottomasti jo Espooseen, neloskenttään muutamia vaihtoja vetämään. Hiljaa hyvä tulee.

Pohl onkin sitten vielä monimutkaisempi tapaus. Periaatteessa tykkään pelaajatyypistä ja ihmettelen, miten ei ole tehojen puolesta oikein natsannut. Välillä hukassa systeemeistä ja ei selvästikään ole Santasen suosiossa. Veikkaan, ettei Pohl näe kevättä SaiPassa, valitettavasti.
 

vallu#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuolta otteluketjusta poimin tällaisen kommentin ja ajattelin, että siitä olisi parempi jauhaa täällä..

Kinkkinen kysymys. Koskiranta on vielä keskenkuntoinen, se on päivän selvää.

Pohl onkin sitten vielä monimutkaisempi tapaus. Periaatteessa tykkään pelaajatyypistä ja ihmettelen, miten ei ole tehojen puolesta oikein natsannut.
Niin, tässä onkin SaiPalla harvinainen tilanne, kun olisi mahdollista kasata kolme hyökkäävää ketjua Koskirannan, Pohlin ja Yli-torkon palatessa. Mutta ketäpä tiputtaa pelaavasta kokoonpanosta? Mankinen tietysti ja Kaksonen, mutta kuka muu? Vai onko se sitten Pohl joka mahdollisesti ulostetaan koko joukkueesta? Vai pitäisikö kuitenkin antaa kokeilla esimerkiksi vanhemman Koskirannan laidassa?

Pohlin tilanne on aika ongelmallinen, kun miehessä kyllä näkyy potentiaalia, mutta se ei vaan realisoidu tehoina nykyisessä joukkueessa. Ja Yli-torkkokin ainakin KalPa pelin otteillaan ansaitsee paikan selvästi kokoonpanoon. Toisaalta, voisi olla kerrankin hyvä, kun olisi tosissaan kilpailua hyökkäävien ketjujen pelipaikoista, pistäisi ainakin kaikki jätkät varpaillaan ja toisaalta tehojen luulisi jakautuvan entistä enemmän ketjujen kesken, mikä olisi vain positiivinen asia. Ja tuota tehojen jakaantumistahan on ollut jo näissä voittopeleissä. Positiivinen ongelma siis edessä, mikäli nyt vain kaikki hyökkääjät pysyvät jatkossa suunnilleen terveenä. Eikä Kisapuisto ole varmastikaan kiva paikka vierasjoukkueille. Barneyn uskon pystyvän vielä parantamaan, nyt kun joukkueen kuviot alkavat tulemaan tutummiksi ja pelituntuma vaan paranee.

Vielä kun saataisiin puolustukseen yksi kiekollinen vahvistus niin SaiPan tilanne ei vaikuttaisi enää ollenkaan huonolta!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ville Koho taitaa elää elämänsä kautta. SaiPan kolmanneksi paras pistemies, ellen väärin katsonut. Kasassa 11 pistettä ja haarukassa kauden piste-ennätys liigassa. Se taisi olla 15 ja ei siis ole kyllä kaukana ja mennee rikki. Kapteeni vastaa huutoon, mikä on hienoa.

Toivottavasti meidän mies vielä vuosia. Ikoneja tarvitaan.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Ville Koho taitaa elää elämänsä kautta. SaiPan kolmanneksi paras pistemies, ellen väärin katsonut. Kasassa 11 pistettä ja haarukassa kauden piste-ennätys liigassa.
Kyllä, Kolle pelaa hienoa kautta. Muutenkin koko kenttä Koskinen ja Nöyränen mukaan luettuna on tehnyt hienoa jälkeä viime peleissä, myös hyökkäyspäässä. Palaset ovat loksahtaneet kohdilleen. Toivotaan, että sama meno jatkuu jouluun saakka ja siitä eteenpäin vieläpä kiihtyvällä tahdilla.

T. Koskirannan ja Pohlin paluut kaukaloon pistävät kyllä miettiliääksi. Mihin ihmeeseen miehet sijoitetaan. Lähtökohtaisesti molemmat ovat kuitenkin kahden ensimmäisen kentän kamaa. Tyler ja Scott ovat alkaneet löytää yhä paremmin toisensa, ja vaikka Shayne onkin ollut vaisu, on Topo kuitenkin Topo ja kuuluu ykköseen. Tietysti jos homma todellakin jatkuu kauan flegmaattisena, voisi pieni katsomokomennus herättää miestä, mutta en usko, että se kuuluu nykyisen valmennuksen toimintatapoihin.

Kakkosessa Jasko olisi lähinnä siirtoa alemmas tms.. Teroa ehkä siihen. Kohon kenttää ei saa rikkoa ja neloseen varmaan Pohl. Sitten olisi vielä Tore. Yli-Torkko-Löfman-Pohl.. Kyllähän tuota kalustoa alkaa olla ja ihan hyvä vaan. Valmennus ratkaiskoot pulmat.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kun tuota Pohlin ja Tero Koskirannan paluuta nyt odotellaan, niin tuolla tepsipelin ketjussa aHabin ehdottama T.Koskiranta-Löfman-Pohl ketju on kokeilemisen arvoinen.
Jokila-J. Koskiranta-Jasko ketju on juuri niin hyvä kuin osiensa summa, ei hajoiteta sitä, noilla aHabin ehdottamilla ketjuilla jäisi vielä Yli-Torkko ja Kaksonen paikkaamaan loukkaantumisia ja sairastumisia.
 

Timppa68

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
T. Koskiranta

No niin, Koskirannan Tero aloittelee tämän kauden SM-liigassa tänään Espoossa 4-ketjussa. Loistavaa !!! Jonkin aikaa mennee pelituntuman hakuun, mutta hienoa nähdä Tero taas keltamustissa riveissä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jere Myllyniemi

Jotenkin nyt alkaa tuntumaan siltä että Jere liioittelee tuota perhostyyliä olemalla koko ajan maissa kun kiekko on SaiPan päädyssä. Okei, ei mene kudit jäätä pitkin sisään mutta ylös jää ihan kauheesti tilaa pistää kiekko pussiin, esim. Immosella aikas helppo työ ottaa lisäpiste blegille.

Jukka Rautakorven tipsi pelaajille ''ampukaa ylös, niil on Jere''.
 

atsku

Jäsen
No niin, Koskirannan Tero aloittelee tämän kauden SM-liigassa tänään Espoossa 4-ketjussa. Loistavaa !!! Jonkin aikaa mennee pelituntuman hakuun, mutta hienoa nähdä Tero taas keltamustissa riveissä.

Toivon mukaan valmennus on hereillä ja siirtää Toporowskin kohtapuolin T.Koskirannan kanssa samaan ketjuun, Redenbach ja barney toisena tutkaparina.

Barney-Redenbach-Pohl

Toporowski-Löfman-T.Koskiranta

Jokila-J.Koskiranta-Jasko

Koskinen-Koho-Nöyränen
 

viivamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Greenbay Packers
Toivon mukaan valmennus on hereillä ja siirtää Toporowskin kohtapuolin T.Koskirannan kanssa samaan ketjuun, Redenbach ja barney toisena tutkaparina.

Barney-Redenbach-Pohl

Toporowski-Löfman-T.Koskiranta

Jokila-J.Koskiranta-Jasko

Koskinen-Koho-Nöyränen


Topo on kyllä ollut vaisu. Ei kait sitä kukaan jaksa pitkän kauden aikana ilta toisen jälkeen painaa. Jos T. Koskiranta alkaa olla 100% kondiksessa niin Topon kanssa vaan samaan nippuun. Vois piristää Topoakin. Pohl on edelleenkin sivussa.

Olisiko tässä..?

Barney-Redenbach-Jokila

Toporowski-Löfman-T.Koskiranta

Koskinen-J.Koskiranta-Jasko

Kaksonen-Koho-Nöyränen

Vaan nähdäänkö "Brothers in arms" :) eli veljekset samassa ketjussa..?
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Kaksonen-Koho-Nöyränen

Vaan nähdäänkö "Brothers in arms" :) eli veljekset samassa ketjussa..?

Kohon ketjua en lähtisi muuttamaan mihinkään, ellei sitten viimevuotinen KKK. Koskinen ja Koho mielestäni melkosen pätevä parivaljakko.
 

viivamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Greenbay Packers
Ymmärrän kyllä pointtisi. T. Koskirannan paluun myötä on mahdollisuus hieman suurempaan rotaatioon. Hyökkäyksesessä siis positiivinen ongelma.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nythän saisimme kokoon vaikka kokonaisen Ko-Ko-Ko-Ko-Ko ketjun, yksi hyökkääjä joutuisi tosin pelaamaan pakkina.
 

viivamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Greenbay Packers
Harmi, että Petri Ko-kko menikin Ruottiin Saipan sijaan..
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Topo on kyllä ollut vaisu. Ei kait sitä kukaan jaksa pitkän kauden aikana ilta toisen jälkeen painaa.

Toporowski on vedellyt kyllä tuollaista hyvää kautta seuraa heikompi kausi tahtia jo jonkin tovin, ainakin pisteiden (ja maalien) valossa.

2004-05 Lukko Rauma FNL 54 17+18=35
2005-06 Lukko Rauma FNL 53 12+17=29
2006-07 Lukko Rauma FNL 55 19+34=53
2007-08 Lukko Rauma FNL 54 12+22=34
2008-09 SaiPa Lappeenranta FNL 56 18+28=46
2009-10 SaiPa Lappeenranta FNL 23 9+7=16

Nyt pisteiden valossa Topo on 38 pisteen ja +20 maalin tahdissa, mutta sen verran flegmaattista tuo toiminta on ollut jo jonkin aikaa, että tuo tahti hiipuu ellei mies piristy. Viimeiset kuusi peliä 0+3 samaan aikaan kun ketjukavereilla Redenbachilla 2+5 ja Barneylla 4+3...

Ei tarvitsisi niin huolestua jos tuo muu pelaaminen olisi mallillaan, mutta kun ei sekään ole.
 

haltija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Vaan nähdäänkö "Brothers in arms" :) eli veljekset samassa ketjussa..?

Eilen oli kyllä veljesparilla todellinen namupaikka napata SaiPalle 2 pojoa Espoosta. Tero antoi täydellisen passin Jarnolle jatkoajalla 2-1 -hyökkäyksessä, mutta velipoika sutaisi kiekosta ohi maalin ammottaessa tyhjillään.

Olisi ollut varmasti molemmille myös omalla veljellisellä tavallaan hieno hetki, mutta kerkeäähän tässä vielä.
 

viivamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Greenbay Packers
Eilen oli kyllä veljesparilla todellinen namupaikka napata SaiPalle 2 pojoa Espoosta. Tero antoi täydellisen passin Jarnolle jatkoajalla 2-1 -hyökkäyksessä, mutta velipoika sutaisi kiekosta ohi maalin ammottaessa tyhjillään.

Olisi ollut varmasti molemmille myös omalla veljellisellä tavallaan hieno hetki, mutta kerkeäähän tässä vielä.


Jännä homma on Topon hyytymisessä, että se on tapahtunut samaan about aikaan kun muilla on alkanut kulkea.. No kassellaan nyt. Jospa tehoja ja peli-iloa vielä löytyisi. Mielelään aika nopeesti. Varsinkin kun ketjussa kahdella muulla kulkee peli just nyt.

Koskirannan brosista: näistä jampoista on vielä paljon iloa. Yhdessä ja erikseen. Harmi jos Espoossa ei kiekko börsään asti mennyt kun vellokset jäällä samaan aikaan viiletti, mutta eiköhän tämäkin saada korjattua vielä.

Onhan siinä saattanut pieni kuitti tulla pikkubroidille pelin jälkeen. ;)-
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jännä homma on Topon hyytymisessä, että se on tapahtunut samaan about aikaan kun muilla on alkanut kulkea.
Toisaalta Topoa jouduttiin kuormittamaan joukkueen heikoimmilla hetkillä niin ankarasti, että olisi ihme jossei bensa olisi vähissä.

Topon ketju oli monessa pelissä ainoa, jolta saattoi odottaa hyökkäyssuuntaan muutakin kuin kulmissapörräämistä.

Nyt vastuuta voidaan jakaa tasaisemmin ja kyllä Topo tätä myötä tulee heräämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös