Kauden 2023–2024 suurin yllättäjä pelaajista

  • 66 650
  • 252

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jere Henriksson (HPK) - yli 30 pinnaa.
Viljami Marjala (TPS) - yli 30 pinnaa.
Leevi Teissala (HIFK) - yli 30 pinnaa.
Tuukka Tieksola (Lukko) - yli 30 pinnaa.

Aarne Talvitie (TPS) - en tiedä pisteistä, mutta = pirun hyvä.

SaiPan pakkipari Anttalainen - Viitasalo yllättää ja pelaavat parina kevään EHT:lla.
 

PorinPoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Heitetään nyt omat mutut joka jengistä jotka perustuvat äbout-ei-vittu-mihinkään.
HIFK: Otto Salin, viime kaudella jo todella hyvä "debyytti" kausi. Parantaa varmasti viime kauteen verrattuna pisteissä, sekä ylipäätään kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Pari peliä keväällä K-Vantaassa osoitti myös sen, että ihan ylikylän ukko mestikseen, ja se ei olisi itestäänselvyys liigapuolustajille. Nuorelle pelaajalle tekee varmasti hyvää itseluottamuksenkin kannalta. En ihmettelisi vaikka 25 pistettä menisi tulevana kautena rikki, riippuu toki saamastaan vastuusta. Loppukaudesta alkoi saamaan myös ylivoimamahdollisuuksia, jotka varmasti samanlaisella pelillä tulee lisääntymään. Pistearviossa pitää kuitenkin ottaa huomioon myös U20-kisat, jonka vuoksi Salin menettää kaudesta sen 5-10 peliä. Ilman loukkaantumisia povaan silti läpimurtokautta tälle EKS:n kasvatille.


HPK: Sami Päivärinta, isoimmat kehitysloikat jäivät Päivärinnalta tekemättä Lukossa viimeisten kausien aikana. Omaan silmään vakuuttanut aina u20 maajoukkueessa, ei meinaa edes samaksi mieheksi tunnistaa. Lukossa rooli jäi sattuneista syistä(kova kilpailu, kehityksen laahaaminen) pieneksi. Ensi kaudella HPK:ssa ei ainakaan ensimmäinen näistä kohdista pitäisi olla ongelma. Tällä hetkellä HPK:n sentterikaista lienee liigan heikoin, vaikka ei toki valmiskaan. Tämän parempaa saumaa silti Päivärinta ei tuskin tule saamaan, nyt olisi loistava mahdollisuus realisoida se potentiaali hyvänä 2.-3. ketjun kahdensuunnan sentterinä. Mikäli Masolta luottoa löytyy ja Päivärinta osoittaa ansaitsevansa sen, on vain taivas rajana.


Ilves: Jeremy Gregoire. Yksi Gregoire liigasta ulos, toinen sisään. Jos tässä olisi kyseessä pienempi liigaseura, olisi Gregoirelle lätkäisty suoraan parin vuoden pahvia tiskiin. Ilves sai kuitenkin hankittua kaverin tryoutilla/koeajalla. Ollut todella hyvä roolissaan AHL:ssä ja ICEHL:ssä , itse uskon 100% varmasti kaverin jatkosopimukseen Ilveksessä, ellei itse halua lähteä. Ilveksen hylätessä kaverin hänelle varmasti löytyy ottajia Euroopassa, sekä ihan Suomenkin sisällä. Voi olla tärkeä palanen varsinkin playoffeissa, jossa fyysiset ominaisuudet nousevat arvoonsa. Kaveria ei toki ole jättiläismäisellä koolla ole pilattu, mutta fyysinen peli muuten sujuu vallan mainiosti. Tappeluhalusta toki aina iso plussa.


Jukurit: Konsta Helenius. En tiedä voidaanko pelaajan läpimurtoa itsessään pitää yllätyksenä, sillä Heleniusta ollaan aikaisimmissa Draft-rankingeissa sijoitettu jo top10 sijoille, jopa top5. Uskon kuitenkin Heleniuksen yllättävän ihan kunnolla kaikki. Heleniuksella on ihan kaikki saumat olla Jukurien kärkihyökkääjä. Odotan kaiken mennessä nappiin jopa 40p kautta, vaikka Heleniuksella vaikeuttaa tätä Salinin tavoin u20-kisat. Kertoohan se jotain kaverista jos 16-vuotiaana pelaa u20-sarjassa lähes 1.5 pistettä per ottelu. Liigassakin tuli 33 otteluun 11 pistettä, joka lienee tuon ikäiseltä pelaajalta varsin hyvä suoritus.


JYP: Nicholas Welsh. Tämä valinta oli vaikea, Jypistä ei pompannut silmille mitään yksittäistä pelaajaa joka saattaisi yllättää. Jere Lassila olisi ollut toinen, mutta uskon 24-25 kauden olevan todennäköisempi läpimurtokausi. Welsh heitetään kovaan paikkaan, sillä JYPin puolustus on kivikova. Pakkeina samoista minuuteista taistelevat mm. Sami Niku, Teemu Eronen, Tobias Winberg ja Juuso Vainio. Tässä onkin toisaalta myös Welshin iskun paikka. Joukkueesta löytyy yhteensä vain 2 Rightin pakkia, toisen ollessa edellä mainittu Juuso Vainio. Yleensä valmentajat tykkäävät peluuttaa eri kätisiä pakkeja vierekkäin, jolloin Welshin paikka kovassa pakistossa voi olla kärkinelikossa. Pisteet DEL-liigasta kertovat että aivan kädetön kaveri ei voi olla. Tuntuu että moni ajattelee Welshin sinne jämäosastolle kovan muun pakiston kovuuden vuoksi, mutta uskon Welshin kolkuttelevan jopa 25 pisteen rajapyykkiä.


Kalpa:Kasper Simontaival. Kaikille suomikiekkoa seuraaville Simontaival on tuttu mies niin Kalpan kuin U20-maajoukkueen riveistä. Kehitys onkin viime vuosina ollut noususuhdanteista, enkä usko tämän vuoden olevan poikkeus. Kaksi viime kautta ovat tuoneet tehot 7+7 ja 10+14. Uskonkin siis Simontaipaleen ottavan samanlaisen loikan eteenpäin, pistemäärän kurkottaessa jopa 35 tehopisteen rajaa. Karjalainen valmennustiimeineen varmasti tietää Simontaipaleen potentiaalin, eikä pelkää antaa tälle isoakin roolia. Mitään Kalpan ylivoimasta tietämättä, olettaisin Simontaipaleen ottavan sielläkin roolin, todennäköisesti kakkosylivoimasta. ä


KooKoo:Ben Tardif. Tardif tulee Suomeen suoraan lätäkön toiselta puolen Yhdysvalloista. Tardifin viime kausi oli todella rikkonainen, sillä kanadalaislaituri pelasi jopa neljässä eri joukkueessa, kahdessa AHL- ja kahdessa ECHL-seurassa. Potentiaalia kaverilla kyllä löytyy. AHL-stinteillä pisteitä tuli kohtalaisesti viime kaudella, joka osoittaa kaverin kyvyt. Rikkonaisesta kaudesta huolimatta isoja kehitysloikkia tuli edelliskaudesta, enkä keksi mitään syytä miksi vauhti ainakaan hidastuisi. 23-vuotias peluri lähestyy vasta parhaita pelivuosiaan, eli pistetahti voi olla kovaa jo ensimmäisellä kaudellaan Kouvolassa. KooKoon omassa osiossa ollaan Tardifia sijoiteltu alustavasti jopa 1.kenttään, enkä kyllä ihmettele.



Kärpät: Ville Koivunen. Kyllä, luit oikein. Miksikö Ville Koivunen sitten? Kaikkihan varmasti tietää Koivusen potentiaalin, siksi hänet on varattu toisella kierroksella änäriinkin. Koivusen kaksi viime kautta ovat kuitenkin olleet lähes identtisiä. Molemmat kaudet Koivunen on päättänyt karvan vajaaseen 30 pisteeseen runkosarjassa. Ensi kaudeksi kuitenkin povaan Koivuselle isoa läpimurtoa. 50 pistettä voi mennä omissa papereissani rikki “kaiken mennessä nappiin”. Isoa roolia varmasti Koivuselle ollaan suunniteltu Marjamäen toimesta, sillä liian laaja Kärppien hyökkäys ei tällä hetkellä vielä ole. Lopullisen Läpimurtokauden tullessa saattaa olla Koivusen viimeinen kausi pitkään aikaan kotisuomessa, sillä sen jälkeen saattaa AHL ja myöhemmin toivottavasti NHL odottaa.



Lukko: Tuukka Tieksola. Tieksola on lupaava laituri, joka ei ole vielä täyttä kautta tililleen Liigassa. Ehjin kausi minkä Tieksola on pelannut oli kaudella 2020-21, kun 37 peliin Kiimingin Kiekko-poikien kasvatti teki 18 pistettä. Ensi kaudeksi Lukolle tipahti aikamoinen kultakimpale suoraan Carolinasta, sillä Carolinan farmijoukkueen uupumisen vuoksi Tieksola saatiin Suomeen pelaamaan. Tieksolalla on kaikki potentiaali olla ratkaisurooleissa Lukon kivikovassa joukkueessa. Odotankin lopullista läpimurtoa hyväksi Liigapelaajaksi. +30 pistettä siis täysin realistinen tavoite ilman loukkaantumisia.


Pelicans: Jesse Kiiskinen, pelasi viime kaudella lähinnä u20 sarjaa, ja hyvin muuten pelasikin. 1,39 oli PPG, joka on hyvä tilasto 17-vuotiaalle pelaajalle. Pistetahti oli kovempi kuin muuan Kasper Halttusella samassa sarjassa. Liigapelejäkin kertyi Kiiskiselle yksittäisiä, ilman sen suurempia ihmetekoja. Uskon kuitenkin Kiiskisen ottavan isoja steppejä kesän aikana, jonka johdosta pelaaja voisi olla 3-kentän luottoratsu. Potentiaalia kuitenkin on, josta myös kolmannen kierroksen varaus kertoo. Hyvä kausi Kiiskiselle voisi olla sillainen, että pääse käytännössä koko kaudeksi Liigaan pelaamaan. U20-kisat lienee myös asialistalla tulevalle kaudelle.


Saipa:Jan Lukas. Lukas poikkeaa listan muista nimistä valtavasti ihan jo iälläänkin. Lukas on tsekkivahti, joka on yhtä Slovakian-sarjan kautta lukuunottamatta pelannut koko uransa kotimaassaan. Pelejä ei ole kotimaan sarjassa kuitenkaan tullut erityisen paljoa. En väitä tässä katsoneeni Lukasin peliä ikinä, sillä en ole. Tsekin liiga on silti todella laadukas, eikä Lukas siellä ole ikinä huonosti pelannut, kun on saanut vaan pelejä alle. Uskonkin siis niin, että Lukasista tulee hyvän tason liigavahti. Yli 90 t.% ja n.40 peliä odotettavissa. Olisiko se yllätys jos Lukas onkin ihan hyvä maalivahti? Riippuu varmasti ihmisestä, mutta omaan silmään Saipan maalivahtipeli on jo lytätty pelkkien nimien takia.

Sport:Theodore Johansson, nuori Ruotsalaispakki, pelasi yli puolet kaudesta SHL Malmö Redhawksin riveissä, joka ei ole itsestäänselvyys 20-vuotiaalta pelaajalta, jota ei ole varattu edes NHL:ään. Voi yllättää kaikki liigassa, ainakin potentiaalia siihen on. Hyvään rooliin Dufva on miestä varmasti suunnitellutkin. Sportin pakisto ei ole liigan kärkipäätä, joten Johanssonilla pitäisi olla hyvä sauma taistella puolustajien rajallisista ylivoimapaikoista. Johanssonilla on kaikki saumat pistää 20 pisteen rajapyykki rikki ensimmäisellä kaudellaan.

Tappara:Mattias Bäckman. Kaveri on pelannut viimeiseen viiteen kauteen alle 40 jääkiekko-ottelua. Viime kausi jäi tämän vuoksi kokonaan väliin. Tapparan tuntien, he eivät palkkaisi puolikuntoista kaveria ilman syytä,luottoa lisää myös se, että Tapparan uusi päävalmentaja Rikard Grönborg halusi tämän pelaajan. Olisiko siis nyt vihdoin aika ehjälle kaudelle? Taikka edes kaudelle jossa pääsisi pelaamaan jääkiekkoa? Uskoisin näin, ja mikäli näin tapahtuu, on Bäckman todella kovan luokan pelimies sarjaan. Voi olla tärkeä palanen mestaruudesta taistelevassa joukkueessa. Yllätyksenä toki voidaan pitää jo sitäkin, jos saisi ehjän kauden tehoista huolimatta.


TPS: Viljami Marjala. Loistava u20 kausi alla, oli ehkä jopa sarjan paras pelaaja. 15 liigapeliä toi 9 tehopistettä, joka on aika kova pistetahti nuorelle pelaajalle debyyttikaudella. Ensi kaudella koko kausi pitäisi mennä edustusjoukkueessa, enkä näe mitään syytä miksi näin ei tapahtuisi. Niitä pelejä joita Marjalalta näin viime kaudella, pelaaja vakuutti ehdottomasti. Oli aneemisen Tepsin parhaita pelaajia ehdottomasti. Miettisen alaisuudessa kun koko joukkueen peli paranee, uskon Marjalan vastaavan huutoon. 30 pistettä menee rikki tulevana kautena, tai näin ainakin halua uskoa.


Ässät:Dylan Fabre. Pelaaja hiukan tutkan alta, suoraan Ranskan pääsarjasta. Ranskan pääsarjassa tuli yli piste per peli tahtia tehoja, joka ei sinänsä kuulosta vielä erityisen kummoiselta. Kuitenkin, Fabre on onnistunut hyvin myös CHL peleissä, jossa hän teki viime kaudella kuuteen peliin 2+2 kovia vastustajia vastaan. Uskonkin siis, että Fabre on ensi kaudella tulosyksikön pelaaja, 25 pistettä voi mennä rikki. Kaverin ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu nopeat jalat, joita varmasti pääsee käyttämään hyväksi isolla kentällä.



Listasta ei välttämättä tullut "Suurin yllättäjä"-lista, vaan enemmän läpimurtolista, mutta mennään näillä. Varmasti kaikki ennustukset eivät tule toteutumaan, lähdin jokaisen kohdalla enemmän positiivisella näkökulmalla mihin on potentiaalia. Paljon nimiä jäi myös pois, sillä otin vain yhden per. joukkue. Toivottavasti ei mennyt ainakaan päin-vittuja nuo veikkaukset, toki se nähdään vasta ensi keväänä. Tällä viikolla alkaa onneksi jo kiekko. Ihanaa saatana.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ruben Rafkin on minun veikkaukseni Palloseurasta.
Pelicansin Jämsen on pakko nostaa myös esiin, läpimurtokausi edessä kaverilla.
 

Meidänpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liiga, KooVee, KPK, Chicago Blackhawks
Eetu Tuulola, pistepörssin top vitoses.
Optimisti saa olla ja huumoria pitää olla, mutta jotain rajaa.. tämä ei tule tapahtumaan missään tilanteessa, vaikka miten hänen itsensä takia toivoisimmekin. En ole hetkeen nähnyt yhtä kehnoa peliälyä rapakon takaa tulleella tarunhohtoiseen yrittäneellä pelaajalla.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Vaikeahan tätä on veikata näkemättä peliäkään kesän jälkeen, mutta itse odotan SaiPan pelaajistosta selkeää profiilin nostoa Elmeri Laaksolta ja Santeri Airolalta. Ovat nuoria kiekollisesti erittäin lahjakkaita pelaajia. Mikäli kesällä treeni on maistunut ja pysyvät kunnossa veikkaan, etteivät tulevan kauden jälkeen ole tuntemattomia pelaajia liiga seuraajille. Itse en muista oman kannattajauran aikana nähneeni SaiPassa noin lahjakkaita kiekollisia puolustajia. Roolia olisi tarjolla, mikäli pojat ovat valmiit sen ottamaan.
 

flanderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
vedetään eka kotiapäin ja heitetään nimi Aatu Aarnio. Pisteillä ei oo komeillut, mutta erittäin vakuuttavaa puolustus peliä nuoreks kaveriks. Ens kaudesta odotan tason ja pistesaldon nousua ja kauden aikana peliaika ka. nousu ~20min paikkeille.

Muutama heitto muista joukkueista:
TPS:n Anttalainen ottanut omaan silmään kun nähnyt muutaman tepsin pelin. Tapparan Granathin ottaisin koska vaan Vaasaan. En tiedä saako semmoista roolia, että voisi lyödä pisteiden valossa läpi, mutta jos saa niin tuntuu että potentiaalia kyllä löytyy ~30.p kauteen.
 

Apheu

Jäsen
Tapparan Granathin ottaisin koska vaan Vaasaan, en tiedä saako semmoista roolia, että voisi lyödä pisteiden valossa läpi, mutta jos saa niin tuntuu että potentiaalia kyllä löytyy.

Itse olisin kanssa sanonut tähän Tapparasta Granathin. Todella taitava ja nopea pelaaja, viimeinen napsu vaan puuttui vielä, että olisi näkynyt jatkuvasti tulostaululla. 14 pistettä jo kuitenkin viime kaudella 19-vuotiaana.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Itse olisin kanssa sanonut tähän Tapparasta Granathin. Todella taitava ja nopea pelaaja, viimeinen napsu vaan puuttui vielä, että olisi näkynyt jatkuvasti tulostaululla. 14 pistettä jo kuitenkin viime kaudella 19-vuotiaana.
Jos Granaatti saa vähän terävyyttä maalintekopaikkoihin, niin semmonen n. 10 maalia ihan mahdollista. Tuntui kädet usein jäätyvän läpiajoissa yms.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Lauri Korpikoski - TPS

Sopimuksen viimeinen vuosi ja sen kunniaksi vetää ehjän kauden.

Tää vanheni hyvin.

Tietämättömille:

 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Pelicansista kolme nimeä perusteluineen, Vilén, Enlund ja Kiiskinen.

Elias Vilén - En tiedä voiko yllätykseksi kutsua, mutta tehnee läpimurtonsa ensi kaudella ja lujaa. Kova sisääntulo Liigaan keväällä -21. Kausi 21-22 oli hankala (toisen kauden kirous?). Viime kaudella kolkutteli jo sentterieliitin ovia ja keväällä muodosti ajoittain murhaavan tutkaparin Aatu Jämsenin kanssa. Pari loukkaantumista vesitti tosipelit. Lähes täydellinen prototyyppi modernista sentteristä. Liike on sulavaa, aliarvostetun taitava ja pelisilmä on huippuluokkaa. Hyvä myös kahdensuunnan pelissä. Aloituksia ilmeisesti on viljelty, eli voi olla siinä tilastossa Liigan kärkeä. 45-55 pinnaa ja EHT-debyytti, en ylläty mikäli ison veden takaa ollaan kiinnostuneita kauden jälkeen.

Jonas Enlund - Mysteeri kaikille, ikää on ja viime kaudet rikkonaisia. Uskon, että Liiga on hänelle oikea ympäristö ja palaa jokseenkin tasolleen. Tuskin supertähti, mutta 12-15 maalia ja 30 pinnaa hyvinkin mahdollisia. Näyttää kokemusta ja tekee tärkeitä maaleja Pelsuille läpi kauden. Moni tuskin odottaa mitään, niin helppo nostaa tälle listalle.

Näiden kahden on pysyttävä kasassa, jotta ennustukset menevät edes vähää oikein.

Jesse Kiiskinen - Nuori, intohimoinen, positiivinen, Pelicansin kopin leveimmän hymyn omaava (taistelee tittelistä Hölö Niemelän ja Bryggmanin kanssa) henkilö, ei voi olla tykkäämättä. Ikäisekseen todella kypsä. Näyttää kyntensä ja ottaa paikan kovasta Pelicans-rosterista, kolmosen laidasta. Tehopisteitä katsomatta pelaa itsensä Lahti-kiekon uudeksi suosikiksi kovalla asenteella ja hienoilla yksilösuorituksilla. Ei vielä läpimurtoa pisteiden valossa, mutta tulee olemaan kova. Laittakaa nimi mieleen.
 

Meidänpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liiga, KooVee, KPK, Chicago Blackhawks
Vaikeahan tätä on veikata näkemättä peliäkään kesän jälkeen, mutta itse odotan SaiPan pelaajistosta selkeää profiilin nostoa Elmeri Laaksolta ja Santeri Airolalta. Ovat nuoria kiekollisesti erittäin lahjakkaita pelaajia. Mikäli kesällä treeni on maistunut ja pysyvät kunnossa veikkaan, etteivät tulevan kauden jälkeen ole tuntemattomia pelaajia liiga seuraajille. Itse en muista oman kannattajauran aikana nähneeni SaiPassa noin lahjakkaita kiekollisia puolustajia. Roolia olisi tarjolla, mikäli pojat ovat valmiit sen ottamaan.
Airola on kiekollisesti parhaimmillaan ihan käsittämätön taikuri kokemukseen nähden, mutta huonoimmillaan järkyttävä hasardi omissa. Jos pysyisi kasassa, aineksia olisi vaikka mihin.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Jätetään oma joukkue välistä kokonaan niin lista on seuraava:

Otto Salin - HIFK
Aron Kiviharju - HIFK
Viljami Marjala - TPS
Konsta Helenius - Jukurit
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Pelicansista Jasper Patrikainen. Veikkaan että muodostaa yllättävänkin tasapainoisen maalivahtitandemin Olkinuoran kanssa, ja saa enemmän vastuuta ensi kaudella kuin moni tässä vaiheessa uskoisi. Pelicansin laiva ei uppoa edes jos Olkijussi ei pelaa Lahessa koko kautta.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Muutama potentiaalinen tulee mieleen:

Otto Kivenmäki, SaiPa. Pääsee vihdoin siihen ison tähden rooliin ja kunhan ketjuun löytyy joku samalla aaltopituudella operoiva sentteri, niin jälki tulee olemaan tuhoisaa. Näkyy koko kauden teksi-tv:n listoilla ja 50 pinnaa tähtäimessä.

Jere Henriksson, HPK. Kerho hyökkäyksen harvoja valopilkkuja ja iso rooli taattu. Oikeastaan takuuvarma onnistuja... tai sitten SaiPa ei olekaan viimeinen.

Joni Jurmo, Ilves. Lahjakkuutta vaikka kuinka, pääseekö esiin Ilveksen taitavassa pakistossa?

Philip Granath, Tappara. Pääseekö paremmin esiin uuden valmennuksen alaisuudessa? Todella liukas kaveri ja eväitä on pitkälle.

Eemil Erholz, Ässät. Eemeli painaa hieman puun takaa Ässien ykköspyssyksi ja 20 maalin raja menee rikki.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Tässä oma yllättäjälistani jokaisesta joukkueesta:

HIFK: Kristian Vesalainen
Miten Vesalaisen tasoinen pelaaja voi enää olla yllättäjä? Siten, että vihdoinkin hän on tilanteessa, jossa ei ole taas aloittamassa kautta uudessa joukkueessa vaan pääsee tutussa joukkueessa ja pääosin tuttujen pelaajien kanssa jatkamaan siitä, mihin jäi. Terveenä 50-60 pisteen kausi tulossa ja taistelee niin piste- kuin maalipörssin voitosta.

HPK: Eskil Wold
Taisi arvioida Liigan tason väärin viime vuonna. Tuli kovilla tehoilla Norjan pääsarjasta ja sai huomata, että se on rusettiluisteluliiga Liigaan verrattuna. Ilmeisesti hyvinkin kunnianhimoinen ja tervepäinen urheilija kyseessä, joten nyt kun hän tietää, mitä menestyminen Suomessa vaatii, voisin kuvitella, että on treenannut kesänkin lujaa ollakseen valmiimpi ensi kaudella. Viime vuonna 49 ottelussa 2 pistettä. Nyt ennustan, että ottaa paikan kokoonpanosta, pistemäärä on luokkaa 15-25 ja ensi keväänä Hämeenlinnassa toivotaan jo norskille jatkosopimusta.

Ilves: Santeri Virtanen
Tässä on huomattavan paljon kovempi jääkiekkoilija kuin mitä vilkaisu hänen Eliteprospects-profiiliinsa antaa ymmärtää. Virtasella on nuoreen ikäänsä nähden ollut karmea määrä epäonnea, kun on ollut loukkaantumisia ja koronasta jäänyt long covid. Nyt herran pitäisi olla kunnossa ja nousta sille tasolle, mihin potentiaalinsa oikeuttaa. Ilveksen kivikovassa joukkueessa realismia voisi olla kolmoskenttä ja EHT-debyytti ensi kauden aikana.

Jukurit: Rasmus Korhonen
Markus Ruusu on ehkä Liigan heikoin ykkösvahti, joten Korhosella on parempi mahdollisuus kuin koskaan haastaa Ruusua taistelusta ykkösvahdin paikasta. Aiemmin Korhosen otteet ovat ailahdelleet liikaa ja taso on iltojen välillä heitellyt niin paljon, ettei hänestä ole ollut ykkösvahdiksi. Ruusulla on ollut samaa vikaa, joten Korhonen tulee saamaan hyvät näyttöpaikat. Jos hän nyt alkaisi löytää sellaista tasaisuutta, mitä 4:nnen kierroksen NHL-varaus ja 195-sentin varsi antavat odottaa, saattaa maalivahtien nokkimisjärjestys keväällä olla toinen kuin kauden alussa.

JYP: Giorgio Estephan
AHL-uran tehot 0,31 p/o eivät lupaa hirveitä tehoja Liigaankaan. Estephan on kuitenkin puhdas taitopelaaja ja onnistumiset Tsekin liigassa ovat omiaan nostamaan odotuksia, että nyt hän voisi olla liigatasollakin kovempi seppä kuin AHL-aikoinaan. Onnistumista tukee se, että hänelle on tarjolla iso rooli ja joukkuekavereina on joukkueessa jo viime kaudella olleita pohjoisamerikkalaisia, jotka tukevat sopeutumista ja voivat osaamisellaan hyvin täydentään Estephanin pelaajaprofiilia.

KalPa: Kapaset
Oliver Kapanen oli läpimurtopelaaja jo viime kaudella ja jatkaa nyt läpimurtoaan 30+ pisteen pelaajien kerhoon, mutta tänä vuonna on serkkupoika Konsta Kapasen vuoro astua esiin ja ottaa paikkaa kokoonpanossa. Viime kaudella hän pelasi hajapelejä peräti kolmessa eri liigajoukkueessa. Nyt toivottavasti saa pysyä Kuopiossa koko kauden ja tehdä siellä 15-20 pistettä.

KooKoo: Ville Leskinen
Oulussa Leskinen on jo julistettu entiseksi suuruudeksi viime kauden 35 pisteen jälkeen, mutta täysin ennenaikaisesti. Ei hänen taitonsa ole mihinkään kadonneet, ja 29-vuotiaana hän on mitä parhaassa iässä palaamaan parrasvaloihin. Tulee mieleen, miten edellisen kerran oikukas mielialapelaaja lähti Oulusta pienempään joukkueeseen reilun 30 pisteen kauden jälkeen. Tuon pelaajan nimi oli silloin Juhamatti Aaltonen. Hän siirtyi Pelicansiin ja voitti siellä heti maalikuninkuuden 28 maalillaan. Toistaako nyt historia itseään sillä erotuksella, että pelaajan nimi on Ville Leskinen ja osoite Kouvola?

Kärpät: Niklas Kokko
Lappeenrannassa saatiin viime kaudella seurata niin Niklas Westerholmin kuin Niklas Kokon maalivahtityöskentelyä. Westerholm oli epävarma ja hävisi SaiPalle pisteitä tiukoissa peleissä. Otteet eivät olleet sen parempia keväällä, jolloin Westerholm pelasi Kärpissä. Kokko taas oli nuoruudestaan huolimatta (tai sen ansiosta) kylmäpäinen ja ennakkoluuloton ja torjui pisteitä SaiPalle peleistä, joista odotettiin tappioita. Westerholm on Oulussa piirretty ykkösvahdiksi, mutta jos viime kauden sähläys jatkuu, on Kokolle pelattu uskomaton mahdollisuus tehdä läpimurto suurseuran ykkösvahdiksi.

Lukko: Brayden Burke
26-vuotias pelaaja, joka on parhaalla AHL-kaudellaan tehnyt 51 ottelussa 52 pistettä. Täytyykö sanoa enempää? Tosin onko se yllättäjä, jos noin kovalla cv:llä tulevat pelaaja lopulta tekee pisteitä? Sanotaan siis toisena mahdollisena yllättäjänä Tuukka Tieksola, joka tekee yli 30 pistettä.

Pelicans: Michal Jordan
Ennen kauden alkua kaikki keskustelu käsitteli vain Jordanin KHL-taustaa. Kauden alettua ehkä sitä, miten tässä on yksi koko Liigan parhaista pelaajista, jos katsotaan kokonaisvaltaista pelaamista eikä pelkkiä pisteitä.

SaiPa: Jan Lukas
@McTorso nimesi SaiPan maalivahdit kautta aikain huonoimmiksi. Jos lähtötilanne on tuo, ei Lukasin siis ehkä tarvitse kovin hyvin onnistua ollakseen positiivinen yllättäjä. Onnistumista puoltaa se, että taustalla on Kari Jalosen suositus - valitsihan hän Lukasin viime kaudella maajoukkueeseenkin. Tsekkimedia taas valitsi syksyllä Lukasin Extraliigan parhaaksi pelaajaksi. Ehkä hän siis sen verran saa Suomessakin kiekkoja kiinni, että ainakin McTorso joutuu pitämään Lukasia yllättäjänä.

Sport: Johan Sundström
Jos Ville Leskinen kiukutteli itsensä ulos Kärpistä, niin Sundström teki saman Frölundassa. Ja kun kerran povaan onnistumista Leskiselle Kouvolassa, uskon Sundströminkin onnistuvan Sportissa - varsinkin, kun joukkueen pelaavassa kokoonpanossa on ruotsalaispelaajia lähes yhtä paljon kuin siellä Frölundassa. Kuin kotiin tulisi siis.

Tappara: Nick Halloran
SaiPa-lasien takaa harmittaa vietävästi, että Halloran meni Tapparaan. Nick pelasi SaiPassa pari kautta sitten 25 ottelua ja teki 17 pistettä. Viimeisen päälle laatupelaaja, jolla liikkuu luistin. Jäi ehkä tuntemattokais suurelle yleisölle siksi, että visiitti oli noin lyhyt ja se tehtiin piskuiseen SaiPaan. Tapparassa saa oletettavasti tasokkaammat ketjukaverit, joten odotuksissa on 20+20 pisteen kausi ja se, että nimi tulee muissakin kaupungeissa tutuksi.

TPS: Jere Jokinen
Jokisen läpimurtoa odottelin jo viime kaudella Hämeenlinnassa. 6+6=12 pistettä on toki parannus edelliskaudesta, mutta ei vielä tasolla, mihin Jokisen potentiaali riittää. Turussa on tuo potentiaali nähty, koska kaverille tehtiin suoraan 2+1-vuotinen sopimus. Kookas ja maaliahne hyökkääjä saa Turussa uuden mahdollisuuden. Minimissään odotan häneltä 10 maalin kautta ja jos pääsee sinne 13-15 maalin paikkeille, voidaan puhua jo positiivisesta yllättäjästä.

Ässät: Aleksi Heimosalmi
Olisi tehnyt mieli sanoa Lenni Hämeenaho, mutta hänen viime kautensa oli jo niin vakuuttava läpimurto, että vaihdoin Heimosalmeen, jolla on nyt mahdollisuudet nousta viime vuoden 15 pisteestä sinne 25 pisteen pakiksi, ja tuolla ollaankin jo kiekollisten pakkien osalta siellä kovien pelaajien joukossa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Ilves: Santeri Virtanen
Tässä on huomattavan paljon kovempi jääkiekkoilija kuin mitä vilkaisu hänen Eliteprospects-profiiliinsa antaa ymmärtää. Virtasella on nuoreen ikäänsä nähden ollut karmea määrä epäonnea, kun on ollut loukkaantumisia ja koronasta jäänyt long covid. Nyt herran pitäisi olla kunnossa ja nousta sille tasolle, mihin potentiaalinsa oikeuttaa. Ilveksen kivikovassa joukkueessa realismia voisi olla kolmoskenttä ja EHT-debyytti ensi kauden aikana.
Aijaijai mirasane. EHT-debyytti on toki Savilla tehty jo SaiPa-aikana 20-21. Sieltähän se sen koronankin haki Ruotsin EHT:ltä...

 
Viimeksi muokattu:

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Kaksi pelaajaa, jotka tulee tällä kaudella ihan puskista:

HPK - Veikko Loimaranta

Hätyyttelee 40p rajaa tehden >15 maalia.

Saipa - Santeri Airola

Paljon plussia, paljon miinuksia, paljon tehopisteitä ja vakiokalustoa Saipan ylivoimassa. Yleisö tulee muutamankin kerran katsomaan miehen liikettä, että hetkinen, niin mikäs kaveri tämä olikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös