Katsaus Venäjän superliigaan

  • 529 493
  • 3 234

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Tepa
Tosiasia kuitenkin on, että Venäjää puhumattomilla pelaajilla on ollut vaikeuksia sopeutua Venäjälle. Nemirovskystä on liikkunut huhua halusta lähteä kokonaan pois Venäjältä (myös AK Barsista) muutamassa Venäläisessä mediassa ja Ilveksen fanipalstalla. Samoin Thomas Clubnan kerrotaan tasaisesti haluavan pois Venäjältä.

Msokova ja pietari on varmasti parhaat paikat ulkoalaiselle pelaajalle, Venäjän olot tosiaan vaihtelee suuresti. Tämä ei huononna yhtään Venäjän liigan tasoa, siellä on kaikesta huolimatta runsaasti ihmisiä ja suuri joukko erittäin hyviä Venäläisiä nuoria pelaajia. Tarkoituksenani oli kuitenkin tuoda esille, että vierasmaalaisten ei ole helppoa sopeutua huomattavasti poikkeavaan kulttuuriin, joka on kuitenkin kokoajan lähestymässä länsimaista kultturiamme.

Mua nyt hiukan vielä kiinnostaa, missä venäläismedioissa on ollut tuollaisia huhuja? Seuraan päivittäin käytännössä kaikkia urheilumedioita, eikä niissä ole ollut sanaakaan Nemirovskysta. Ilveksen fanisaittia en kyllä lue. Chlubnan kohdalla ainakin ensimmäinen juttu oli sama väärinkäsitys kuin Nemirovskyn kohdalla, eli halusi siirtoa. Voi olla, että hänestä on sittemmin (seurasiirron jälkeen) ollut siirtotarinoita, en tiedä. Tunnetustihan monilla tsekkipelaajilla on ollut vaikeuksia sopeutua myös suomeen kieliongelmien vuoksi; onneksi nykyään niin Venäjällä kuin Suomessa tai muissakin maissa alkaa kielitaito kohota, ja jonkinlainen yhteinen kieli löytyä. Läheskään kaikkia tämä ei kuitenkaan näytä haittaavan; Venäjän liigasta kun on ulkomaalaispelaajia poistettu myös siksi, että ulkomaalaiskiintiö on tiukka. Tätä syytäkään harvemmin Suomessa mainitaan..

Mitä sopeutumattomuuteen tulee, itse kyllä opiskelisin sen maan kieltä, jos ulkomaille töihin menisin; niin on tehnyt mm. Tero Lehterä (joka on loistavasti omien sanojensa mukaan sopeutunut maahan, mikä kyllä näkyy yllättävän hyvissä peliesityksissäkin). Ja toivon, ettei venäläinen kulttuuri koskaan länsimaistu; Venäjällä on aivan oma ja erityinen, hieno kulttuurinsa, joka ei kaipaa assimiloitumista läntiseen. Venäjä on erilainen maa, myös kulttuurisesti.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti DAF
Mua nyt hiukan vielä kiinnostaa, missä venäläismedioissa on ollut tuollaisia huhuja? Seuraan päivittäin käytännössä kaikkia urheilumedioita, eikä niissä ole ollut sanaakaan Nemirovskysta. Ilveksen fanisaittia en kyllä lue.

Jahas, ja itse itselleni vastaten totean, että löytyihän sieltä, nimittäin Ipan fanisaitilta.


----
Paatelainen
Junnu

Liittynyt: 05 Syy 2003
Viestejä: 85
Paikkakunta: Tampere
Lähetetty: 07.11.2003 9:06 Viestin aihe:

--------------------------------------------------------------------------------

Petr Tenkrat on näköjään ottanut hatkat ryslandiasta (HIMIK), samoin Nemirovsky lähtenee. Kärpät yrittää taas saada Tenkratin Ouluun...
----


Tuo kyseinen lainaus oli nimenomaan ajalta, jolloin Nemirovsky oli lähdössä Himikistä. Lähti kuitenkin Ak Barsiin tuolloin. Tuoreempaa Nemirovsky-aiheista juttua ei ilveksen fanisaitin haku löytänyt.
 

Viljo

Jäsen
Kokenut NHL-puolustaja Dave Karpa siirtyy Moskovan Dynamoon. Karpalla on takanaan yli 500 NHL-ottelua. Onkohan enää vauhti kuitenkaan RSL-tasolla?
 

Viljo

Jäsen
Viestin lähetti Tepa
Venäjän liiga on nostanut kovasti tasoaan ja sinne on mennyt kovia pelimiehiä, mutta se varmasti vielä kaukana NHl:stä ja jopa eurooppalaisten joukkueiden asioiden hoidosta.

Pelitasollisesti Venäjän liiga lienee paras Euroopassa. Jo se että Avantgard Omsk, jossa pelaa Tverdovskin, Vlasakin, Pateran, Sushinskin, Prokopjevin, Zatonskin, Sokolovin ja nyttemmin Bednarin tasoisia miehiä, taistelee niukin naukin playoffs-paikasta, kertoo tämän liigan tasosta jotain. Myös Metallurg Magnitogorskin kaksi peräkkäistä EHL-mestaruutta voidaan lukea kertovan samasta asiasta.

Se ettei Venäjä ole maajoukkuetasolla voittanut mestaruutta kymmeneen vuoteen on tietysti merkki tason alenemisesta Neuvostoliiton aikoihin verrattuna. Enää ei parhaita pelaajia voida pitää väkisin maassa eikä koota muutamaan moskovalaiseen huippujoukkueeseen.

Mutta pahin tason notkahdus on selvästi jo takana ja maan kiekkoilu elää noususuhdannetta, joka ennenkaikkea näkyy paikallisen mestaruussarjan tason nousuna ja juniorijoukkueiden hyvänä menestyksenä. Maa on kaksinkertainen nuorten maailmanmestari ja tuottaa kovia nuoria pelaajia enemmän kuin mikään eurooppalainen maa tällä hetkellä. Ilja Kovalchuk ja Aleksandr Ovetskin lasketaan maailman 5 lupaavimman nuoren kiekkoilijan joukkoon. 19-vuotias Nikolai Zherdev hyppäsi Moskovan ZSKA:n nelosketjusta suoraan Columbus Blue Jacketsin ykkösketjuun. Vasta 16-vuotias Vitali Anikejenko on ainakin joidenkin venäläisscouttien mukaan lupaavin venäläinen puolustaja sitten Vjatsheslav Fetisovin! Voiko hän haastaa Sidney Crosbyn tosissaan kamppailuu ykkösvarauksen asemasta?

Seurajoukkueiden toiminnassa lienee vielä paljon puutteita. Scouttaus perustuu liikaa amatöörimäisyyteen ja kuulopuheisiin, kuten Jani Virtasen värväys Neftehimikiin kertoo. Ammattimaiseen ja markkinatalouden ehdoilla tapahtuvaan seuranjohtamiseen on vielä matkaa. Tosin seuroilla tuntuu nykyään olevan rahaa jopa tuhlattavaksi asti, mutta en usko että pitkällä aikavälillä tällainen kehitys on tervettä. Mikään venäläinen huippuseura ei tuota taloudellista voittoa, vaan toiminta perustuu lähinnä omistajien harrasteluun. Esimerkiksi upporikas Avangard Omskin omistaja Roman Abramovitsh voisi halutessaan ostaa vaikka viisi NHL-seuraa, eikä se näkyisi hänen kukkarossaan merkittävästi.

Vaikka venäläinen jääkiekko on noususuhdanteessa, niin silti maan kiekkoilussa on edelleen paljon kehittämistä. Seuraavassa muutamia näkemyksiäni:

- Uusien jäähallien rakentaminen: Venäjällä on edelleen vähemmän jäähalleja kuin Suomessa, vaikka tämä voi tuntua erikoiselta. Viime vuosina maahan on rakennettu lukuisia uusia halleja, mutta silti jäähallien määrä asukasmäärään ja pinta-alaan suhteutettuna on todella pieni skandinavian maihin verrattuna.

- Junioripelaajien määrän lisääminen: Venäjällä on ainakin virallisen tilaston mukaan vähemmän junioripelaajia kuin Suomessa! Ero Neuvostoliiton aikoihin on valtava. Pelaajamäärien romahdus johtuu siitä, ettei valtio enää kustanna ilmaisia varusteita lahjakkaille pelaajille. Tämä karsii systeemistä paljon potentiaalisia huippupelaajia. Ratkaisuna näkisin suuremmat investoinnit junioripelaajien varusteiden hankintaan, jolloin junioripelaajien määrää luonnollisesti voitaisiin lisätä.

- Seuratoiminnan ammattimaisuus. Tällä hetkellä seurojen toiminta perustuu liikaa rikkaiden ruplamiljardöörien hyväntahtoisuuteen. Seurat eivät kykene tuottamaan voittoa toiminnallaan. Entä jos/kun tulee taloudellinen lama? Hylkäävätkö rikkaat omistajat joukkueensa, jos joutuvat kiristämään vyötä? Ammattimaista seurajohtamisen kulttuuria tulisi siis kehittää "pahojen päivien varalle". Seurojen täytyisi omalla toiminnallaan kattaa pääosan kuluista.
 

Ferris

Jäsen
Venäjä vetää

Ohessa siirtoikkunan aikana tehtyjä siirtoja, suomalaisillekin tuttuja nimiä tuolla vilahtelee:

Uusi joukkue, pelaaja, synt.aika, pelipaikka, edell. joukk., kansal.

Avangard: Jaroslav Bednar, 09/11/76, F, Florida Panthers, Czech
AK Bars: Robert Kantor, 25/02/77, D, Dynamo, Czech
Amur: Jamie Ram, 18/01/77, G, Severstal, Canada
Amur: Sergei Varlamov, 21/07/78, F, Worcester, Ukraine
Metallurg MG: Andrei Nedorost, 30/04/80, F, Columbus, Slovakia
Neftekhimik: Toivo Suorsoo, 13/11/75, D, Malmo, Estonia
Torpedo: Frank Benham, 14/04/75, F, Springfield, Canada
Khimik: Valeriy Kamenskiy, 18/04/66, F, N/A, Russia
CSKA: Martin Richter, 06/12/77, D, Sparta, Czech
CSKA: Sergei Berezin, 05/11/71, F, Washington, Russia
 

Viljo

Jäsen
Re: Venäjä vetää

Viestin lähetti Ferris
Ohessa siirtoikkunan aikana tehtyjä siirtoja, suomalaisillekin tuttuja nimiä tuolla vilahtelee:

Uusi joukkue, pelaaja, synt.aika, pelipaikka, edell. joukk., kansal.

Avangard: Jaroslav Bednar, 09/11/76, F, Florida Panthers, Czech
AK Bars: Robert Kantor, 25/02/77, D, Dynamo, Czech
Amur: Jamie Ram, 18/01/77, G, Severstal, Canada
Amur: Sergei Varlamov, 21/07/78, F, Worcester, Ukraine
Metallurg MG: Andrei Nedorost, 30/04/80, F, Columbus, Slovakia
Neftekhimik: Toivo Suorsoo, 13/11/75, D, Malmo, Estonia
Torpedo: Frank Benham, 14/04/75, F, Springfield, Canada
Khimik: Valeriy Kamenskiy, 18/04/66, F, N/A, Russia
CSKA: Martin Richter, 06/12/77, D, Sparta, Czech
CSKA: Sergei Berezin, 05/11/71, F, Washington, Russia

Banhamin siirto on minulle uusi uutinen. Eikö tämä herra pelannut Jokereissa heidän mestaruusvuonnaan, ja ollut aika kova tekijäkin siinä joukkueessa?
 

Ziran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Tappara ja Le Bleu-Blanc-Rouge
Saisiko pientä suomi-venäjä-suomi-apua

Tuo venäjän kieli ei kuulu kieliarsenaaliin, vaikka kyrilliset kirjaimet onkin joskus tullut opeteltua.

Kävin katselemassa noita webbisivuja joita olitte linkitelleet, kiitos vaan, mutta en niistä juurikaan ymmärtänyt.

Voisiko joku venäjäntaitoinen kertoa mitä ovat seuraavat termit venäjäksi, jomminkummin kirjaimin:

sarjataulukko
tablitsa rozygrysha pervenstva
maalit
kraska
syötöt
podatsha, pas
jäähyt
nakazanie
tulevat ottelut
(schedule = raspisanie)
pudotuspelit
?
hyökkääjä
atakujushtshij
puolustaja
?
maalivahti
vratarb

Löysinkin jo jotain itse nettisanakirjojen avulla. Pitävätkö paikkansa?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Siirtoja Venäjän liigassa (Lähteenä Eurohockey.net)


Tshekin maajoukkueessa monet MM-kisat pelannut Jaroslav Hlinka pelaa ensi kaudella Kazanissa.

Suomessa jo lähes vuosikymmenen viihtynyt Jan Caloun menee ensi kaudella ison rahan perässä Tsherepovetsiin.

Jan Benda siirtyy Kazanista Voskresenskiin Vladimir Vujtekin, German Titovin ja Valeri Kamenskin kaveriksi.

Latvian maajoukkuepakki Igor Bondarevs siirtyy P-Amerikasta Novgorodiin

Valko-Venäjän maajoukkuepelaaja Aleksei Kaliuzhni siirtyy Tsherepovetsista Omskiin

Tshekin maajoukkuemaalivahti Roman Malek siirtyy Tshekin Extraliigasta Magnitogorskiin.

Pitkään Venäjällä ja Jaroslavlissa viihtynyt Jan Peterek siirtyy takaisin Tshekkeihin.

Jokereissa suomenmestaruuden voittanut Pavel Rosa siirtyy Los Angelesista Moskovan Dynamoon

Takavuosien Kiovan Sokolin suurpelaajan Jevgeni Shastinin poika Jegor siirtyy Novosibirskistä Omskiin

Sparta Prahan puolustaja Jan Srdinko siirtyy Novosibirskiin

SM-liigassa vaikuttanut Lubomir Vaic siirtyy Magnitogorskista takaisin Tshekkeihin.

Niinikään SM-liigassa tehoillut Tomas Vlasak siirtyy pois Omskista, mutta ei kuitenkaan pois Venäjältä. Vlasakin uusi seura on Kazan. Olisiko Vlasak-Hlinka ensi kaudella Venäjän liigan uusi tehokaksikko?

Venäjän maajoukkuepakki Sergei Gusev siirtyy Tsherepovetsista Omskiin.

Venäjän maajoukkuesentteri Andrei Razin siirtyy ZSKA:sta myös Osmkiin. Abramovitshin joukkue näyttää ensi kaudella aika kovalta.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti Viljo
Vasta 16-vuotias Vitali Anikejenko on ainakin joidenkin venäläisscouttien mukaan lupaavin venäläinen puolustaja sitten Vjatsheslav Fetisovin! Voiko hän haastaa Sidney Crosbyn tosissaan kamppailuu ykkösvarauksen asemasta?

Olen nähnyt kaverin livenä ja vastaus on, että kyllä voi. Vuosi sitten tapahtunut vakava loukkaantuminen piti hepun sivussa melkein koko tämän kauden, mutta ihmettelen jos häntä ei varata vuoden kuluttua vähintään toisena. Anikeenko on todella iso, pelaa kovaa, omaa loistavan pelisilmän, liikkuu erittäin sulavasti ja pojalla on vielä hirmuinen lämäri. Siis tällainen hän oli jo vuosi sitten...
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti kissa
Olen nähnyt kaverin livenä ja vastaus on, että kyllä voi. Vuosi sitten tapahtunut vakava loukkaantuminen piti hepun sivussa melkein koko tämän kauden, mutta ihmettelen jos häntä ei varata vuoden kuluttua vähintään toisena. Anikeenko on todella iso, pelaa kovaa, omaa loistavan pelisilmän, liikkuu erittäin sulavasti ja pojalla on vielä hirmuinen lämäri. Siis tällainen hän oli jo vuosi sitten...

Kun olet nähnyt hänen pelaavan, niin osaatko antaa arviosi siitä, että voiko Anikejenkosta oikeasti tulla yhtä maaginen puolustaja kuin mitä Fetisov oli 1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla?

Venäjän kiekkoilu kaipaisi uuttaa johtajapuolustajaa, jota sillä ei ole oikein ollut sitten Fetisovin.

Zubov, Konstantinov, Malahov, Gontshar, Zhitnik, Ozolinsh ja Tverdovski eivät koskaan todellisen johtopuolustajan osaan nousseet, vaikka hyviä puolustajia toki ovatkin/olivatkin. Lisäksi he pelasivat maajoukkueessa aivan liian harvoin noustakseen johtajarooliin maajoukkuetasolla.

Nuoremmat Tjutin, Voltshenkov, Kalinin, Grebetshkov, Vishnevski, Babtshuk ja Koltsov ovat ihan kelpo pelaajia, mutta tuskinpa heistä kenestäkään on aivan superpuolustajaksi. Anikejenko, sen perusteella mitä olen lukenut, näyttäisi olevan näitä kaikkia lahjakkaampi.

Olisiko hän jopa uusi Fetisov?
 
Viimeksi muokattu:

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Viestin lähetti The Original Jags
Venäjän kiekkoilu kaipaisi uuttaa johtajapuolustajaa, jota sillä ei ole oikein ollut sitten Fetisovin.

Zubov, Konstantinov, Malahov, Gontshar, Zhitnik, Ozolinsh ja Tverdovski eivät koskaan todellisen johtopuolustajan osaan nousseet, vaikka hyviä puolustajia toki ovatkin/olivatkin. Lisäksi he pelasivat maajoukkueessa aivan liian harvoin noustakseen johtajarooliin maajoukkuetasolla.

Tuskinpa latvialainen Ozolinsh kovin mielellään edes kuulisi itseään kutsuttavan venäläiseksi johtajapuolustajaksi.
 

kissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fort Wayne Komets
Viestin lähetti The Original Jags
Kun olet nähnyt hänen pelaavan, niin osaatko antaa arviosi siitä, että voiko Anikejenkosta oikeasti tulla yhtä maaginen puolustaja kuin mitä Fetisov oli 1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla?

Vastaus on jyrkkä voi, mutta kyllä siihen on matkaa vielä. Ellei kaveri ole siirtynyt muualle, niin vastuu hänen kehittymisestään on Jaroslavlin Kari Heikkilällä. Siis pojan itsensä lisäksi. Ja kuitenkin se on syntynyt -87...

Sitä paitsi Grebeshkov voi edelleen kehittyä maailman parhaaksi pakiksi. Oli LA:ssa ajoittain loistava tämän kauden lopussa.
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Superliiga on sitten suljettu seuraavat kolme kautta. Yksikään joukkue ei putoa mikäli taloudelliset edellytykset sarjaan osallistumiselle ovat olemassa. Mielenkiintoista nähdä alkaako Venäjälläkin sama keväinen kallispalkkaisten pelaajien ulosveivaus kuin Suomessa on nähty.

Osin ristiriitaisten lähteiden mukaan kolmen vuoden päästä sarjaan nostetaan kaksi joukkuetta lisää; vaatimuksena nousijoille on menestyksen lisäksi riittävät olosuhteet. Vaatimukseksi on tulossa mm 5000 katsojan halli, farmiseura ja taloudelliset vakuudet.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Harri Sillgren ja Mika Pietilä Torpedo Novgorodiin?

www.hokej.cz kirjoittaa:

"24. 05, 13:52
Torpedo Nižnyj Novgorod, které sestoupilo z ruské superligy, bude bìhem èervna testovat dvì posily z Finska. Na zkoušku se pøípravy Torpeda zúèastní dvaatøicetiletý útoèník Harri Sillgren (Jyväskylä) a o rok mladší brankáø Mika Pietilä, jenž naposledy chytal v nìmeckém Straubingu. "

EDIT: Itse asiassa Torpedo tiedotti asiasta jo kolme päivää sitten
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kyseessä tietenkin Torpedo _Nizhni_ Novgorod, (Veliki) Novgorodissa ei joukkuetta taida kovin ylhäällä olla. Divarijoukkuehan tuo Torpedokin on.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Hockeysfuturen keskustelusivuilla eräs venäläinen kirjoittaja tiesi kertoa, että Andrei Markov, Maksim Afinogenov, Aleksandr Havanov ja Pavel Datsjuk pelaavat ensi kaudella Moskovan Dynamossa. Kun samassa seurassa nähtäneen myös ensi kaudella Aleksandr Ovetshkin, niin aika kovalta Dynamon hyökkäys vaikuttaisi.

Jos ja kun NHL-lakki tulee, niin Dynamossa saattavat pelata edellisten lisäksi vielä Aleksei Kovalev, Aleksei Jashin, Aleksei Zhamnov, Viktor Kozlov ja Sergei Gontshar, jotka ovat kaikki entisiä Dynamon miehiä.
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Viestin lähetti The Original Jags
Hockeysfuturen keskustelusivuilla eräs venäläinen kirjoittaja tiesi kertoa, että Andrei Markov, Maksim Afinogenov, Aleksandr Havanov ja Pavel Datsjuk pelaavat ensi kaudella Moskovan Dynamossa. Kun samassa seurassa nähtäneen myös ensi kaudella Aleksandr Ovetshkin, niin aika kovalta Dynamon hyökkäys vaikuttaisi.

En tiedä onko kyseessä villi huhu, nimittäin kuulin itse Venäjän suunnalta samaa, mutta listassa oli vielä lisäksi Maxim Kuznetsov - LA Kings, Artem Chubarov - Vancouver ja Pavel Rosa.

Jos näin on, niin Lushnikissa on tiedossa tungosta...

Pannaan nyt tähän kaikki tiedot joukkueiden uusista pelaajista, uskokoon ken haluaa:

AK Bars (Kazan):

Name Born Pos Old Team
Ermolaev Alexei 18.05.1983 Defender Neftyanik(Almetievsk)
Guskov Alexandr 26.11.1976 Defender Lokomotiv(Yaroslavl)
Ignatov Nikolai 22.04.1978 Defender Metallurg(Magnitogorsk)
Klimentev Sergei 05.04.1975 Defender Metallurg(Magnitogorsk)
Pervyshin Andrei 02.02.1985 Defender Spartak(Moscow)
Razin Gennady 03.02.1978 Defender Amur(Khabarovsk)
Safronov Kirill 26.02.1981 Defender Milwaukee(AHL)
Yakovlev Alexandr 11.09.1983 Defender Kedr(Novouralsk)
Anikeev Vitaly 13.12.1985 Forward Amur(Khabarovsk)
Hlinka Jaroslav 10.11.1976 Forward EHC Kloten(Switzerland)
Khapov Maxim 30.08.1984 Forward Neftyanik(Leninogorsk)
Lisin Enver 22.04.1986 Forward Crystall(Saratov)
Obukhov Dmitry 09.07.1983 Forward Neftyanik(Almetievsk)
Varlamov Sergei 21.07.1978 Forward Manitoba(AHL)
Vlasak Tomas 01.02.1975 Forward Avangard(Omsk)
Yachmenev Vitaly 08.01.1975 Forward Amur(Khabarovsk)
Zhukov Mikhail 03.01.1985 Forward Vesteros(Sweden)

Avangard(Omsk)
Name Born Pos Old Team
Jaks Paul 25.01.1972 Goaltender -
Gusev Sergei 31.07.1975 Defender Severstal(Cherepovets)
Yudin Alexandr 04.02.1971 Defender SKA(Sankt-Petersburg)
Kalyuzhny Alexei 13.06.1977 Forward Yunost(Minsk,Belarus)
Razin Andrei 23.10.1973 Forward CSKA(Moscow)
Shastin Egor 10.09.1982 Forward Sibir(Novosibirsk)
Subbotin Andrei 01.02.1973 Forward Sibir(Novosibirsk)

CSKA(Moscow)

Name Born Pos Old Team
Fomichev Alexandr 19.02.1979 Goaltender Sibir(Novosibirsk)
Trvai Jiri 13.04.1974 Goaltender Lada(Togliatti)
Erofeev Dmitry 28.01.1970 Defender Ak Bars(Kazan)
Ezhov Denis 28.02.1985 Defender Metallurg(Novokuznetsk)
Hlavacka Martin 21.09.1975 Defender Lokomotiv(Yaroslavl)
Korolev Sergei 28.12.1973 Forward Ak Bars(Kazan)
Nikolishin Andrei 25.03.1973 Forward Colorado Avalanche(NHL)
Bykov Vyacheslav 24.06.1960 Head Coach -

Dynamo(Moscow)

Name Born Pos Old Team
Khavanov Alexandr 30.01.1972 Defender St.Louis Blues(NHL)
Kuznetsov Maxim 24.03.1977 Defender Los Angeles Kings(NHL)
Markov Andrei 20.12.1978 Defender Montreal Canadiens(NHL)
Afinogenov Maxim 04.09.1979 Forward Buffalo Sabres(NHL)
Chubarov Artem 15.12.1979 Forward Vancouver Canucks(NHL)
Datsyuk Pavel 20.07.1978 Forward Detroit Red Wings(NHL)
Gorbunov Vladimir 22.04.1982 Forward CSKA(Moscow)
Mikhailov Konstantin 12.02.1983 Forward Sibir(Novosibirsk)
Poperechnyi Vladislav 30.01.1979 Forward Vityaz(Podolsk)
Rosa Pavel 07.06.1977 Forward Manchester(AHL)
Shitikov Dmitry 21.01.1986 Forward CSKA-2(Moscow)
Krikunov Vladimir 23.04.1950 Head Coach Neftekhimik(Nizhnekamsk)

Khimik(Voskresensk)

Name Born Pos Old Team
Egorov Alexei 22.10.1976 Goaltender SKA(Sankt-Petersburg)
Kamaletdinov Rustem 30.06.1972 Defender Salavat Yulaev(Ufa)
Lyubimov Alexandr 15.02.1980 Defender Lada(Togliatti)
Poddyakon Andrei 22.08.1977 Defender -
Sapozhnikov Andrei 15.06.1971 Defender Severstal(Cherepovets)
Sokolov Viktor 13.02.1986 Defender Dynamo-2(Moscow)
Volkov Oleg 26.09.1969 Defender Sibir(Novosibirsk)
Benda Jan 28.04.1972 Forward Ak Bars(Kazan)
Berdichevsky Lev 05.11.1965 Forward Sibir(Novosibirsk)
Deev Alexei 29.12.1973 Forward Salavat Yulaev(Ufa)
Metlyuk Denis 30.01.1972 Forward Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Rachinsky Yakov 31.01.1980 Forward Lada(Togliatti)
Yurzinov Vladimir Head Coach -
Gerasimov Leonid Assistant Coach -

Lada(Togliatti)

Name Born Pos Old Team
Kruchinin Andrei 18.05.1978 Defender Neftekhimik(Nizhnekamsk)

Lokomotiv(Yaroslavl)

Name Born Pos Old Team
Lamothe Marc 27.02.1974 Goaltender Grand Rapids Griffins(AHL)
Davydov Oleg 16.03.1971 Defender Metallurg(Magnitogorsk)
Kraev Maxim 21.09.1979 Forward Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Simakov Alexei 07.04.1979 Forward Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Utkin Dmitry 10.07.1984 Forward Spartak(Moscow)
Heikkilya Kari Head Coach Karpet(Finland)

Metallurg(Magnitogorsk)

Name Born Pos Old Team
Malek Roman 25.09.1977 Goaltender Plzen(Czech Rep.)
Kokorev Dmitry 09.01.1979 Defender Khimik(Voskresensk)
Murphy Curtis 03.12.1975 Defender Milwaukee(AHL)
Dobryshkin Yuri 19.07.1979 Forward Severstal(Cherepovets)
Fedorov Evgeny 11.11.1980 Forward Ak Bars(Kazan)
Gogolev Dmitry 15.11.1972 Forward Severstal(Cherepovets)
Nikitenko Andrei 13.01.1979 Forward Severstal(Cherepovets)

Metallurg(Novokuznetsk)

Name Born Pos Old Team
Khlebnikov Alexandr 23.06.1980 Defender Gazovik(Tyumen)
Maryams Artem 19.07.1980 Defender Sibir(Novosibirsk)
Minkov Evgeny 27.07.1984 Defender Motor(Barnaul)
Tyulyapkin Mikhail 04.05.1984 Defender Torpedo(Nizhny Novgorod)
Averkin Vadim 06.03.1978 Forward Amur(Khabarovsk)
Kuprienkov Alexei 27.07.1977 Forward Neftyanik(Almetievsk)
Makarenko Oleg 16.10.1983 Forward Krylya Sovetov(Moscow)
Mironov Andrei 24.01.1982 Forward -
Mordvinenko Alexandr 17.02.1983 Forward Neftyanik(Leninogorsk)
Rybin Artem 02.11.1979 Forward Sibir(Novosibirsk)
Shevelev Andrei 21.07.1979 Forward Grenoble(France)
Shurupov Andrei 23.02.1978 Forward SKA(Sankt-Petersburg)
Uvarov Alexei 11.10.1982 Forward CSK VVS(Samara)
Valeev Igor 09.01.1981 Forward Worchester Ice Cats(AHL)
Makarov Nikolai Mikhailovich 19.12.1948

Molot-Prikamie(Perm)

Name Born Pos Old Team
Khaidarov Remir 29.12.1977 Defender Khimik(Voskresensk)
Kubos Petr 10.09.1979 Defender HC Sparta(Praha,Czech Rep.)
Shemelin Denis 24.07.1978 Defender Kazzink-Torpedo(Ust-Kamenogorsk,Kazakhstan)
Alexandrov Sergei 29.04.1978 Forward Kazzink-Torpedo(Ust-Kamenogorsk,Kazakhstan)
Bernatavichyus Dmitry 11.10.1974 Forward Energiya(Kemerovo)
Dolgikh Roman 10.03.1982 Forward Motor(Barnaul)
Kochetkov Sergei 11.04.1985 Forward Mechel(Chelyabinsk)
Nabokov Dmitry 04.01.1977 Forward Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Nemolodyshev Sergei 30.03.1985 Forward Mechel(Chelyabinsk)
Safonov Igor 06.07.1975 Forward Dizel(Penza)
Sitnikov Vitaly 20.10.1981 Forward Sputnik(Nizhny Tagil)
Yudnikov Alexei 01.07.1975 Forward Amur(Khabarovsk)

Neftekhimik(Nizhnekamsk)

Name Born Pos Old Team
Ryadinsky Alexandr 01.04.1978 Defender Keramin(Minsk,Belarus)
Spiridonov Andrei 16.04.1984 Defender SKA(Sankt-Petersburg)
Ustyuzhanin Dmitry 02.02.1976 Defender Torpedo(Nizhny Novgorod)
Chistokletov Vasily 23.09.1976 Forward Torpedo(Nizhny Novgorod)
Posnov Andrei 19.11.1981 Forward Spartak(Moscow)
Elfimov Vsevolod 08.01.1949 Head Coach -
Syrtsov Gennady Nikolaevich Assistant Coach -
Kiselev Leonid 21.04.1947 General Manager Molot-Prikamie(Perm)

Salavat Yulaev(Ufa)

Name Born Pos Old Team
Khlopotnov Denis 27.01.1978 Goaltender Khimik(Voskresensk)
Korneev Vladislav 30.03.1981 Defender Neftyanik(Almetievsk)
Kuteikin Andrei 30.09.1984 Defender Crystall(Saratov)
Tsulygin Nikolai 29.05.1975 Defender Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Yakhanov Andrei 23.07.1973 Defender Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Zubarev Artem 12.08.1980 Defender Neftyanik(Almetievsk)
Gareev Alik 13.02.1970 Forward Molot-Prikamie(Perm)
Nurtdinov Ruslan 30.03.1980 Forward Ak Bars(Kazan)
Rakhmatullin Askhat 16.05.1978 Forward Neftyanik(Almetievsk)
Ishmatov Rafail 02.08.1952 Head Coach -
Safin Vener 06.10.1964 Assistant Coach -

Severstal(Cherepovets)

Name Born Pos Old Team
Salficky Dusan 28.03.1972 Goaltender CSKA(Moscow)
Chebaturkin Vladimir 23.04.1975 Defender Ak Bars(Kazan)
Rozin Sergei 13.06.1977 Defender Salavat Yulaev(Ufa)
Shalnov Stanislav 28.03.1973 Defender Avangard(Omsk)
Turkovsky Vasily 03.09.1974 Defender Ak Bars(Kazan)
Alexandrov Victor 28.12.1985 Forward Metallurg(Novokuznetsk)
Bashkatov Egor 23.04.1971 Forward SKA(Sankt-Petersburg)
Boltunov Oleg 21.04.1973 Forward SKA(Sankt-Petersburg)
Butsaev Vyacheslav 13.06.1970 Forward Lokomotiv(Yaroslavl)
Caloun Jan 20.12.1972 Forward Blues(Finland)
Gorbushin Ilya 11.02.1977 Forward Salavat Yulaev(Ufa)
Koznev Alexei 03.10.1975 Forward -
Kvartalnov Dmitry 25.03.1966 Forward Ak Bars(Kazan)
Muratov Evgeny 28.01.1981 Forward Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Plyushev Alexandr 08.02.1986 Forward Spartak(Moscow)
Spiridonov Maxim 07.04.1978 Forward Amur(Khabarovsk)
Torgaev Pavel 25.01.1966 Forward Torpedo(Nizhny Novgorod)
Mikhalev Sergei Mikhailovich 05.10.1947 Head Coach -

Sibir(Novosibirsk)

Name Born Pos Old Team
Simchuk Konstantin 26.02.1974 Goaltender Salavat Yulaev(Ufa)
Antipin Vladimir 18.04.1970 Defender Avangard(Omsk)
Balandin Mikhail 28.07.1980 Defender Lada(Togliatti)
Krivchenkov Alexei 11.06.1974 Defender Severstal(Cherepovets)
Sokolov Denis 27.01.1977 Defender Neftekhimik(Nizhnekamsk)
Srdinko Jan 22.04.1974 Defender HC Sparta(Praha,Czech Rep.)
Zavalnyuk Vyacheslav 10.12.1974 Defender SKA(Sankt-Petersburg)
Golts Alexandr 19.03.1980 Forward Motor(Barnaul)
Koreshkov Alexandr 28.10.1968 Forward Metallurg(Magnitogorsk)
Koreshkov Evgeny 11.03.1970 Forward Metallurg(Magnitogorsk)
Kostyukov Nikolai 15.02.1982 Forward Motor(Barnaul)
Kuznetsov Yuri 10.08.1971 Forward Severstal(Cherepovets)
Osipov Sergei 15.12.1967 Forward Metallurg(Magnitogorsk)
Pavlov Evgeny 10.01.1981 Forward Lada(Togliatti)
Pokotilo Vadim 11.09.1972 Forward Amur(Khabarovsk)
Starostenko Dmitry 18.03.1973 Forward Dynamo(Moscow)
Tolkachev Oleg 20.01.1981 Forward Motor(Barnaul)
Vesely Ondrej 06.12.1977 Forward Czech Rep.
Krutov Viktor Ivanovich 03.03.1953 Assistant Coach -

SKA(Sankt-Petersburg)

Name Born Pos Old Team
Mezin Andrei 08.07.1974 Goaltender Czech Rep.
Zavyalov Alexandr 28.10.1969 Defender Ak Bars(Kazan)
Galushkin Andrei 08.05.1976 Forward Traktor(Chelyabinsk)
Golts Alexandr 12.03.1972 Forward Severstal(Cherepovets)
Gorovikov Konstantin 31.08.1977 Forward Severstal(Cherepovets)
Gorshkov Alexei 30.11.1971 Forward Torpedo(Nizhny Novgorod)
Kuleshov Mikhail 07.01.1981 Forward Hershey Bears(AHL)
Nikolaev Igor 06.07.1970 Forward Salavat Yulaev(Ufa)
Zevakhin Alexandr 04.06.1980 Forward Amur(Khabarovsk)

Spartak(Moscow)

Name Born Pos Old Team
Volkov Alexei 15.03.1980 Goaltender Dynamo(Moscow)
Chernov Mikhail 11.11.1978 Defender Metallurg(Novokuznetsk)
Lopatin Andrei 09.07.1972 Defender Molot-Prikamie(Perm)
Petrochinin Evgeny 07.02.1976 Defender Severstal(Cherepovets)
Shulakov Vitaly 09.05.1982 Defender Gazovik(Tyumen)
Stepanov Kirill 28.01.1984 Defender Vityaz(Podolsk)
Yazykov Stanislav 03.01.1981 Defender Energiya(Kemerovo)
Kuznetsov Sergei 29.01.1980 Forward Mississippi(ECHL)
Leonov Dmitry 05.02.1975 Forward Molot-Prikamie(Perm)
Strba Martin 22.03.1976 Forward Czech Rep.
Uram Marek 08.09.1974 Forward Slovakia
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti nihti
En tiedä onko kyseessä villi huhu, nimittäin kuulin itse Venäjän suunnalta samaa, mutta listassa oli vielä lisäksi Maxim Kuznetsov - LA Kings, Artem Chubarov - Vancouver ja Pavel Rosa.

Rosalla on jo sopimus Dinamon kanssa. Tshubarov siirtyy tuon mainitun nelikon lisäksi, jos työsulku tulee; kyseessä on ihan julkistettu sopimus, ei huhu. Urheilulehdet ovat kirjoittaneet tuosta jo jonkin aikaa sitten.
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Jos NHL työsulku peruuntuu niin arvaanpa että Dynamon rosteri on kovin erilainen. Asiathan voivat yllättäen muuttua, ja sopimussekoiluja on Venäjällä ollut ennenkin (esim tapaus Zinovjev / Kantor).

Rosan tilannetta NHL tuskin muuttaa. Kurkistin muuten äsken Dynamon sivuille (*ei-viralliset sivut www.hcdynamo.com) ja siellä näytti olevan saapuneiden listalle merkittynä lisäksi Roman Vopat (!) ja Keith Aucoin.

Pääpointti on, kuten jo äskeisessä viestissä sanoin - jos kaikki siirrot toteutuvat, niin Lushkinissa on tunnelmaa. Mukavaa olisi saada Moskovaankin mestaruus pitkästä aikaa - viimeisin taisi olla kaudella 1999-2000.


*lisäys (ei viralliset sivut!)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tarkoittaako Himikin kohdalla lukenut "Vladimir Jursinov" isää vai poikaa? Veikkaisin, että kyseessä on juniori?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Vladimir Jurzinov nuorempi on Himikin päävalmentaja.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Rushockey.com:in mukaan NHL-maalivahti Fred Brathwaite edustaa ensi kaudella Kazania. 31-vuotias Brathwaite oli mm. Calgary Flamesin ykkösmaalivahtina kausina 1999-2001.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Venäläiset Suomessa?

Tietääkö kukaan tulevatko venäläisjoukkueet heinäkuussa jälleen Suomeen harjoitusleireille? Ainakin kahtena viimevuotena on useat venäläisjoukkeet leireilleet Pajulahdessa ja viime vuonna pelattiin myös Pajulahti-cup venäläisjoukkueiden toimesta.

Olisi jälleen kiva käydä bongailemassa maailmantähtiä Pajulahden hallissa. Viimevuotinen cup kiinnosti kovasti ainakin NHL-scoutteja ja näkyi lehtereillä myös itse Viktor Tihonov.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös