Mainos

Katsaus Venäjän superliigaan

  • 532 270
  • 3 213

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kausi alkoi Superliigassa

Eilen aloitti 12 joukkuetta kautensa Venajan Professionalnaja hokkeinaja Ligassa, ja tanaan pelataan viimeiset kaksi. Itse olin seuraamassa Pietarin SKA:n voittoisaa 4-1-kohtaamista Sibir Novosibirskin kanssa.

SKA avasi kautensa vuoden 2000 kisoihin rakennetussa Ledovij Dvoretsissa, joka muistuttaa kovasti Ilmalan Areenaa; tuolla pelataan valtaosa SKA:n peleista, muutamia sitten Jubileinij-hallissa ja SKA:n omassa pikkuhallissa. Paikalla oli noin 4000 katsojaa ja ylakatsomot kiinni, joten mikaan yleisomenestys ei ottelu ollut; katsojalukua verotti suuresti myos samaan aikaan pelattu EM2004-karsintapeli Venaja-Sveitsi, jossa Venaja otti kohtalonsa omiin kasiinsa voitolla. Tunnelma Pietarin uudehkolla ja hienolla areenalla oli kuitenkin aivan huikea, en juuri muista kotoisessa liigassa moista metelia kuulleeni; torvet soivat ja Piter-huudot kaikuivat.

Itse pelissa SKA oli selkeasti hallitsevampi osapuoli, tosin Sibir oli lahempana avausmaalia, mutta SKA onnistui sen ensimmaisen eran lopussa tekemaan, kun ruotsalaispakki Torbjorn Johanssonin syotosta Aleksei Akifjev pamautti kiekon Sibirin kanadalaisvahti Bronchardin taakse ajassa 19.39.

Toisen eran alussa SKA naytti menevan menojaan, kun toinen sen vanhoista staroista, eli Valeri Zelepukin vei ensin jengin maalinedustilanteesta kahden maalin johtoon ja vain minuutti taman jalkeen SKA-kapteeni Oleg Boltunov jo 3-0-johtoon. Pian 3-0-maalin jalkeen Sibirin kanadalaiskassarille riitti ja mies luisteli vaihtoon. Sibir kavensi 3-1:een eran puolivalissa hiukan helponlaisesti, kun tsekki(?)vahvistus Daniel Branda unohdettiin vapaaksi maalille. SKA teki kuitenkin ratkaisevan 4-1-maalin viela eran loppuun, viimeistelijana oli Oleg Boitshenko. Kolmannessa erassa keskityttiin hallissa lahinna huutamaan ja seuraamaan kuuluttajan myota muiden superliigan pelien, seka Venajan futismaajoukkueen edesottamuksia.

Vaikutelmana kiekon tasosta vain taman yhden, oletettavasti hantapaahan sijoittuvien joukkueiden kohtaamisen perusteella sanoisin, etta taitoa on sarjassa kylla merkittavasti enemman kuin Suomessa. Toisaalta ainakin SM-liigan karkikamppailuissa tempo on hieman takalaista pelia kovempi. Miehet ovat verrattain isoja, ja vaanto valilla kovaa; ainakaan eilen ei kuitenkaan kovin suuresti kahvaukseen sorruttu.

Peli itsessaan naytti kovin tutulta alkukauden pelilta, jossa syotot eivat ihan lapoihin napsahda.. Viihdyttavaa, taitavaa kiekkoa peli toki oli. Tuttuja nimia eri maiden maajoukkueista ja muutenkin takavuosilta vilahteli paljon naissakin tiimeissa, kotijoukkueen riveista mm. mainittu Zelepukin, Aleksandr Selivanov, Marat Davidov, huikeasti pelannut Latvian maajoukkuevahti Sergei Naumov ja jarkalemainen (190/114) puolustaja Aleksandr Judin. Tietysti myos joukkueen kaskija Boris Mihailov on kovin tuttu..

Sibirin joukkueessa eivat pelanneet rapakon takaa tutut Eric Charron ja Kaspar Astashenko, vaikka rosteriin heidat oli merkittykin.

SKA:n kausi jatkuu huomenna kotiottelulla Metallurg Novokuznetskia vastaan. Novokuznetskissa tuttuja pelaajia ovat mm. Tapparan ja JYPin riveista tutut Jiri Marusak ja Angel Nikolov, hyokkaajista mm. Valko-Venajan maajoukkueen liukas Dmitri Pankov. Liput maksavat edelleen taalla hallin parhaille paikoille noin 3,5 euroa, joten syksyn mittaan SKA:n otteet tullevat tutuiksi. Vaikka Pietarin selkea ykkoslaji ja -joukkue ovatkin jalkapallo ja FK Zenit.
 
Viimeksi muokattu:

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Tertsin tulosseurantaa osa 2.

25.9 Novokuznesk - NH 3-3 (TL 0+0)
27.9 Novosibirsk - NH 1-1 (TL 0+0)
30.9 NH - Magnitogorsk 2-0 (TL 0+1)
2.10 NH - M. Dynamo 0-3 (TL 0+0)
5.10 Ufa - NH 5-2 (TL 0+0)
7.10 Lada - NH 1-0 (TL 0+0)
10.10 NH - Nizni Novgorod 8-1 (TL 1+2)
12.10 NH - Jaroslavl 2-0 (TL 0+0)
15.10 Pietari - NH 0-2 (TL 1+0)
17.10 Severstal - NH 3-2 (TL 0+0)
============================
15 peliä yhteensä 3+4 = 7

Tero Lehterä #11 in action

Käännöstä: Tero ottaa roolia liiderinä joukkueessa ja opettelee Venäjän kieltä. Haastattelija on vakuuttunut Tertsin taidosta painokelvottoman sanallisen viestinnän osalta.

Valmentaja Krikunov on tyytyväinen, sanoo haastattelussa että liigan arvokkaimmat ulkomaalaisvahvistukset ovat Patera, Vlasak, Toms ja Lehterä.

Lehterä itse sanoo olevansa tyytyväinen oman ja perheensä viihtyvyydestä, maalivahti Zvyagin ja ketjukaveri Muhametov ovat auttaneet sopeutumisessa joukkueeseen.
Habarovskin reissu oli jäänyt mieleen ennätyksenä lentomatkustamisen osalta.
Vaikeana asiana Tertsi sanoi alussa olleen nuuskan puutteen, mutta sitäkin on nyt onneksi Moskovasta lölytynyt.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Re: Tertsin tulosseurantaa osa 2.

Viestin lähetti nihti
Valmentaja Krikunov on tyytyväinen, sanoo haastattelussa että liigan arvokkaimmat ulkomaalaisvahvistukset ovat Patera, Vlasak, Toms ja Lehterä.

Lehterä itse sanoo olevansa tyytyväinen oman ja perheensä viihtyvyydestä, maalivahti Zvyagin ja ketjukaveri Muhametov ovat auttaneet sopeutumisessa joukkueeseen.

Sen verran ansiokkaaseen kaannokseen korjausta, etta tuossa puhutaan kaiketi arvokkaimmista ulkomaalaishyokkaajista; puolustajissa ja maalivahdeissa nimittain tuota arvokkaampaa ulkomaalaiskaartia sitten loytyykin.

Alkukauden yhden joukkueen otteita suhteellisen tiiviisti seuranneena voin sanoa, etta liukkaita, taitavia ja maalinnalkaisia hyokkaajia loytyy venalaisista omasta takaa; kotimaiset puolustajat sen sijaan ovat useimmiten melkoisia puukasia, ja naihin puutteisiin on sitten haettu ulkomaanapuja, myos muutama mainiosti esiintynyt ulkomaalaisvahti loytyy, Jean-Francois Labbe lienee liigan paras kassari talla hetkella. Mutta ulkomaalaisista hyokkaajista Lehtera on varmaankin onnistunut parhaasta paasta. Korkeimmalla Venajan liigan pisteporssissa ulkomaalaispelaajista ovat Jan Benda ja David Moravec, mutta hekin vasta noin sijalla 20.

PS. Muhametov on Neftehimikin toinen maalivahti, ei siis pelanne Tertzin kanssa samassa ketjussa :D
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Re: Re: Tertsin tulosseurantaa osa 2.

Viestin lähetti DAF
PS. Muhametov on Neftehimikin toinen maalivahti, ei siis pelanne Tertzin kanssa samassa ketjussa :D

Tuossa oli mulla tapahtunut näpyttelyä ilman ajattelua.

Ajatuksena oli alunperin liittää toinen linkki tänne josta olisi käynyt ilmi että Tertsi ketjukavereineen on maalimäärässä mitaten Superliigan neljänneksi tehokkain ketju.

Yleensäkin seuraan Superliigaa lähinnä kielitaidon ylläpitämisen vuoksi. Jostain syystä päivänpolitiikan lueskelu ei ole lähellekään yhtä mielenkiintoista kuin urheilusivuilla surffailu. Vaarana tässä on tietenkin se, että kielitaito yksipuolistuu. ;)
 

TeeVee

Jäsen
Re: Tertsin tulosseurantaa osa 2.

Mies on ollut pari kuukautta maassa ja näyttää venäläisemmältä kuin venäläiset itse!

Mahtaako mistään löytyä täydellisemmät tilastot, kuin pörssien kymmenen parasta?

Yllättävää kyllä, Kazanin 36-vuotias juniori Dmitri Kvartalnov on pelannut jälleen lähes piste per peli-tahtia.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Metallurg Magnitogorskin sivuilla lienevat noin parhaat tilastot Venajan liigasta, muutenkin kattava pelaajatietokanta. www.metallurg.ru

Mainittakoon muuten, etta vankkumattoman kannattajajoukon Suomessa omaava ukrainalaispuolustaja Andrei Srjubko pelaa ainakin toistaiseksi Amur Habarovskin riveissa; mies oli siella jo aiemmin try-outilla, muttei tuolloin vakuuttanut seurajohtoa.

Suurempi uutinen lienee kuitenkin eilen Lokomotiv Jaroslavlin tj:n julkistama sopimus Dmitri Jushkevitshin kanssa, jalleen yksi huippunimi Venajan superliigaan. Myos veteraani Valeri Kamenskij neuvottelee parin seuran kanssa, tulisipa tanne Pietariin :)
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Tämän viikon Kiekkolehdessä on aukeaman verran juttua Lehterän Venäjän "seikkailusta".
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kuulemma myos Kiekkolehdessa on samat kaannosvirheet, mitka taalla jo kaytiin lapi..
 

TeeVee

Jäsen
DAF:n mainostaman Magnitogorskin joukkueen kotisivujen pelaajatietokannasta en löytänyt ex-SM-liigapelaajia Sean Gagnon saati Drew Bannister. Saivatko jo tarpeekseen?

Voskresenskin rosterista sentään löytyivät suomalaisille tuttuja nimiä:
David Nemirovsky 16. 3+3=6, 2
Andrej Potaitchuk 20. 4+3=7, 2
Sergei Yerkovich 20. 0+3=3, 18
Petr Tenkrat 19. 0+2=2, 18
Roman Oksiuta 10. 2+0=2, 10

Sekä Magnitogorskista:
Lubomir Vaic 20. 4+5=9, 10
Tomas Chlubna 18. 2+6=8, 14
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Gagnonista en tieda, Bannister sai potkut. Pelasi huonosti Severstalissa.

EDIT: Ja tosiaan, Venajan kansalainen David Nemirovsky siirtyi naemma Ak Barsiin. Himikista siis kertaluokkaa kovempaan joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Eurohockey.net:
Posted 11/11/2003: Tomas Chlubna (F)
From Metallurg Magnitogorsk to Severstal Cherepovets
Added By: Henrik Lundqvist, Status: Confirmed

Lisäksi hirveästi muita siirtoja Venäjän liigan sisällä, mikä lie homman nimi?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Olinkin kirjoittamassa tuosta siirrosta, homman nimi on se, etta taalla on jalkapallotyyppisesti kaytossa siirtoikkunat, joiden puitteissa voi siirtoja tehda. Venaja kun ei ole EU-maa, niin ovat vapaampia maarittelemaan siirtojen ajankohdat ja saannot.

Muutamia mielenkiintoisia oli mm. Jan Lasakin siirto SKA:n riveihin, Jiri Novotnyn siirto TsSKA:aan ja tietysti Jushkevitshin ja Titovin siirtojen lopullinen silaus.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jaakiekkoilijahan en itse ole, joten siihen puoleen en voi puuttua. Muutoin en tunnista tuota Venajaa, josta Bannister puhuu, nykyiseksi asuinpaikakseni (joka kuitenkin ymmartaakseni sama valtio on). Mutta ehka tama kuuluisi sitten jonnekin muuhun topiciin..

On tosin varmasti niin, etta Tsherepovets on yhden maailman suurimmista terasfirmoista kotipaikkana lajin verran ankeampi, kuin venalaiset suurkaupungit. Itse asustan sen verran erityyppisessa paikassa, etta vaikea arvioida.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko kellään kertoa tuoretta tietoa miten Ovechkinilla kulkee peli tällä hetkellä (muutenkin kuin pisteet)? Vieläkö superlupaus häikäisee? Venäjän kieltä opiskelen koko ajan, mutta tällä hetkellä vielä mahdotonta lukea noita venäläisiä nettisivuja.
 

Jusa #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rossiya
Ovechkinista

Ovechkin on tällä kaudella pelannut Dynamon paidassa 25 ottelua ja tehnyt niissä 8+7=15 pistettä, mikä muistaakseni riittää Dynamon sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan. Eli kyllä suurlupaus edelleen häikäisee. Varma #1 ensi kesän draftissä. Kun en Venäjällä asusta, niin en pysty sanomaan peliesityksistä muutoin kuin välillisen tiedonsaannin kautta, mutta ainakin noiden "hokituuri"-esitysten perusteella voi sanoa niin Ovechkin on kehittynyt viime kaudesta vielä edelleen. Röyhkeyttä ja voimaa on tullut lisää. Muutoinhan scouting-raportit Ovechkinista ovat melko tylsää luettavaa: räjähtävä lähtönopeus, röyhkeä, hyvä joukkuepelaaja ja johtaja, loistava rannelaukaus, pelaa hyvin molempiin suuntiin, jopa parempi pelintekijä kuin maalintekijä (vrt. esim. Kovalchuk). Mielestäni Ovechkin on 18-vuotiaana parempi kuin Kovalchuk samanikäisenä. Se on kyllä aika paljon sanottu, mutta monet asiantuntijat ovat samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Viljo

Jäsen
Muutamia siirtoja:

Takavuosien punakoneen tähti Valeri Kamenski siirtyy kasvattajaseuraansa Himik Voskresenskiin. Kamenski on jo 37-vuotias, mutta pystynee pelaamaan huipulla Venäjän sarjassa nelikymppiseksi jos tahtoo. Toinen samanikäinen, niinikään entinen punakoneen pelaaja, Aleksandr Semak pelaa yhä hyvällä menestyksellä Venäjän pääsarjassa. Näitä miehiä olisi kiva nähdä vielä joskus maajoukkueessa, mutta nähtävästi he eivät sinne ole enää tyrkyllä.

Toinen Himikin kasvatti, Sergei Berezin, siirtyy Moskovan ZSKA:han. Berezin ehti pelata suhteellisen mittavan NHL-uran, mutta tälle kaudelle ei miehelle löytynyt ottajaa suhteellisen hyvästä viime kaudesta lukuunottamatta.

EDITTIÄ:

Espen Knutsen on siirtymässä Moskovan Dynamoon:

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=205656

Djurgården yritti havitella Knutsenia, mutta Dynamo pisti sellaiset rahat pöytään ettei Djurgården voinut vastata tarjoukseen. Eikä Dynamo ole edes sieltä rikkaimmasta päästä RSL-liigassa.

Vähän aikaa sitten myös Jaroslav Bednar valitsi Venäjän Tshekin ja Suomen sijasta.

Näyttää että Venäjän liigasta on tulossa NHL:stä Eurooppaan palaaville kiekkoilijoille todellinen kultakaivos. Liigassa maksetaan käytännössä NHL-tason palkkaa parhaille pelaajille.

Voisiko RSL:stä joskus olla todelliseksi haastajaksi jopa NHL:lle? Sitä lienee vaikea sanoa, mutta minusta on hyvä että Euroopasta löytyy edes yksi liiga, joka kykenee antamaan jonkinlaisen taloudellisen vaihtoehdon NHL:lle.

Uskon että tulevaisuudessakin parhaat tulevat pelaamaan NHL:ssä, mutta löytyy myös yhä enemmän Oleg Tverdovskin ja Dimitri Jushkevitshin kaltaisia pelaajia, jotka kykenisivät pelaamaan NHL:ssä, mutta valitsevat mieluummin Venäjän liigan.

Milloinhan ensimmäiset huipputason suomalaiset siirtyvät Venäjälle? Tero Lehterää ei kai voida pitää huipputason suomalaisena?
 
Viimeksi muokattu:

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko Pietarissa nähtävissä jääkiekkoa maaliskuussa (5-9.) kuinka suurella todennäköisyydellä? Eli onko silloin käynnissä playoffit vai runkosarja vai kuinka? Ja onko SKAlla (?) edellytykset mennä pitkälle jos silloin on playoffit?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
www.ska.spb.ru kertoo.

Näyttää SKA kohtaavan 7.3. Jubileinij-hallissa, siis siinä vanhassa Pietarin jäähallissa Himik Voskresenskin, ja 9.3. samaisessa paikassa Avangard Omskin. Eli kiekkoa on tarjolla. Playoffit alkavat vasta pari viikkoa tuon jälkeen, SKA saattaa olla viimeisten playoff-joukkueiden joukossa, kisa on tiukkaa.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Viljo
Muutamia siirtoja:


Djurgården yritti havitella Knutsenia, mutta Dynamo pisti sellaiset rahat pöytään ettei Djurgården voinut vastata tarjoukseen. Eikä Dynamo ole edes sieltä rikkaimmasta päästä RSL-liigassa.

Vähän aikaa sitten myös Jaroslav Bednar valitsi Venäjän Tshekin ja Suomen sijasta.

Näyttää että Venäjän liigasta on tulossa NHL:stä Eurooppaan palaaville kiekkoilijoille todellinen kultakaivos. Liigassa maksetaan käytännössä NHL-tason palkkaa parhaille pelaajille.

Voisiko RSL:stä joskus olla todelliseksi haastajaksi jopa NHL:lle? Sitä lienee vaikea sanoa, mutta minusta on hyvä että Euroopasta löytyy edes yksi liiga, joka kykenee antamaan jonkinlaisen taloudellisen vaihtoehdon NHL:lle.

Uskon että tulevaisuudessakin parhaat tulevat pelaamaan NHL:ssä, mutta löytyy myös yhä enemmän Oleg Tverdovskin ja Dimitri Jushkevitshin kaltaisia pelaajia, jotka kykenisivät pelaamaan NHL:ssä, mutta valitsevat mieluummin Venäjän liigan.

Milloinhan ensimmäiset huipputason suomalaiset siirtyvät Venäjälle? Tero Lehterää ei kai voida pitää huipputason suomalaisena?

Kylläähän melkoisen tylyä tekstiä venäjän oloista mm. Brew Bannister pisti ja Tenkrat ei edes suostunut puhumaan koko reissusta. Hyvä muistaa, että raha ei merkitse kaikkea. Uskon jatkossakin Venäjän vetävän pelaajia, mutta sillä on vielä pitkään vaikeuksia pitää pelaajat siellä. Venäjä tulee olemaan merkittävä paluu reitti nimimiehille takaisin eurooppaan. Ensin Venäjälle NHL tason palkan perässä, sitten muualle parempien olojen perässä.

Tässäpä lista Venäjältä Suomeen tulleista:
Petr Tenkrat
Brad Smyth
Brew Bannister
Kevin Hodson
Vladimir Vujtek
Martin Stepanek

eli, jos liiga on menettänyt on sieltä myös saatu. Lisäksi Venäjältä on lähtenyt muualle muita pelaajia, itseasiassa onko siellä englantia puhuvia enää ollenkaan. David Nemirovsky taitaa olla ainoita ja miestä huhutaan pois. Muita siirtyneitä on mm. Martin Prochazka Tsekki ja Jeff Toms keski-eurooppa. Venäjän liiga on nostanut kovasti tasoaan ja sinne on mennyt kovia pelimiehiä, mutta se varmasti vielä kaukana NHl:stä ja jopa eurooppalaisten joukkueiden asioiden hoidosta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Tepa
Kylläähän melkoisen tylyä tekstiä venäjän oloista mm. Brew Bannister pisti ja Tenkrat ei edes suostunut puhumaan koko reissusta. Hyvä muistaa, että raha ei merkitse kaikkea. Uskon jatkossakin Venäjän vetävän pelaajia, mutta sillä on vielä pitkään vaikeuksia pitää pelaajat siellä. Venäjä tulee olemaan merkittävä paluu reitti nimimiehille takaisin eurooppaan. Ensin Venäjälle NHL tason palkan perässä, sitten muualle parempien olojen perässä.

Tässäpä lista Venäjältä Suomeen tulleista:
Petr Tenkrat
Brad Smyth
Brew Bannister
Kevin Hodson
Vladimir Vujtek
Martin Stepanek

eli, jos liiga on menettänyt on sieltä myös saatu. Lisäksi Venäjältä on lähtenyt muualle muita pelaajia, itseasiassa onko siellä englantia puhuvia enää ollenkaan. David Nemirovsky taitaa olla ainoita ja miestä huhutaan pois. Muita siirtyneitä on mm. Martin Prochazka Tsekki ja Jeff Toms keski-eurooppa. Venäjän liiga on nostanut kovasti tasoaan ja sinne on mennyt kovia pelimiehiä, mutta se varmasti vielä kaukana NHl:stä ja jopa eurooppalaisten joukkueiden asioiden hoidosta.

En tiedä kuka on Brew Bannister, mutta Drew Bannister oli pelaaja, joka sai potkut seurastaan heikon pelin vuoksi. Suomessa sattuneesta syystä asia oli uutisoitu Ilta-Puluissa jne. hieman toisin. Sama tilanne oli pääosin Tenkratin kohdalla, tosin siinä sopimus purettiin yhteisestä sopimuksesta, eli molemmat halusivat eroon. Tenkie ei sopeutunut Venäjän liigan pelityyliin; sääli sinänsä, mutta eiväthän kaikki suomeenkaan ole sopeutuneet.

Mitä muihin listassa oleviin tulee, Nemirovskyn olen nähnyt huhutun haluavan pois _vain_ kärppien fanikeskustelussa.. Sielläkin juttu lähti väärinkäsityksestä, sillä Nemirovsky todella siirtyi; nimittäin Himikistä Ak Barsin joukkueeseen. ei ole todella haluamassa toisesta kotimaastaan mihinkään. Tuoreimmat siirrot ovat olleet jo kovaa NHL-luokkaa; tuossa listassa mainitut pelaajat lähinnä NHL:ssa flopanneita. Ei ehkä kannata aina sokeasti uskoa ihan kaikkea sitä, mitä suomen media kirjoittaa.. Tähän saa mukavasti perspektiiviä seuraamalla mm. venäläismediaa, tai jopa käymällä seuraamassa otteluita. Itseäni usein huvittaakin se, että suomessa kovasti arvioidaan venäläiskiekkoa näkemättä yhtään oikeaa sarjan ottelua; jotkut Pajulahden harjoituspelit kun eivät kerro mitään.

Mitä tapaus Bannisteriin tulee, ei varmasti ole taas paras esimerkki Venäjästä maana, eikä varsinkaan paikkakuntana. Vajaan 150 miljoonan ihmisen valtiossa on monenlaisia paikkoja; esim. Moskovassa tai Pietarissa pelaavat ulkomaalaispelaajat ovat antaneet jopa ylistäviä kommentteja oloista ja seurojen tavasta hoitaa asioita. Miksei näistä kirjoiteta Suomessa mitään?
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tosiasia kuitenkin on, että Venäjää puhumattomilla pelaajilla on ollut vaikeuksia sopeutua Venäjälle. Nemirovskystä on liikkunut huhua halusta lähteä kokonaan pois Venäjältä (myös AK Barsista) muutamassa Venäläisessä mediassa ja Ilveksen fanipalstalla. Samoin Thomas Clubnan kerrotaan tasaisesti haluavan pois Venäjältä.

Msokova ja pietari on varmasti parhaat paikat ulkoalaiselle pelaajalle, Venäjän olot tosiaan vaihtelee suuresti. Tämä ei huononna yhtään Venäjän liigan tasoa, siellä on kaikesta huolimatta runsaasti ihmisiä ja suuri joukko erittäin hyviä Venäläisiä nuoria pelaajia. Tarkoituksenani oli kuitenkin tuoda esille, että vierasmaalaisten ei ole helppoa sopeutua huomattavasti poikkeavaan kulttuuriin, joka on kuitenkin kokoajan lähestymässä länsimaista kultturiamme.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös