Mikäs Weinhandlilla on?
Miehellä on jonkinsortin polvivamma.
Mikäs Weinhandlilla on?
Onko kenelläkään mitään havaintoja tai tietoja, miten Ilvekseen tulossa oleva Platt on pelannut Dynamo Minskissä?
Lehdistössä kirjoiteltu miehestä mitään?
Onko kenelläkään mitään havaintoja tai tietoja, miten Ilvekseen tulossa oleva Platt on pelannut Dynamo Minskissä?
Lehdistössä kirjoiteltu miehestä mitään?
Noronen kertoo Iltasanomissa Venäjän ihanuuksista ja siitä, kuinka mukavaa tuolla on.
Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseessä on vain yhden ihmisen mielipide. Ja siitäkään emme voi tietää valehteleeko hän. Todennäköisesti valehtelee katkerana syystä, ettei kausi ole sujunut pelillisesti odotuksien mukaan.
Milläs aikajänteellä KHL-seurojen pitikään kehittyä tuottaviksi tai saavuttaa 0-tulosta?
Ainakin itseäni nuo luvut huimaavat. Aivan järjettömiä pelaajabudjetteja.
* - this club has players with official contract offers from the NHL and which salaries thus do not included in club salary budget according to KHL rules
Venäjän rikkailla näköjään riittää ylimääräistä rahaa. Eikä jääkiekko ole edes se laji, joka vetää eniten rahaa puoleensa. Jalkapalloon ja myös koripalloon satsataan enemmän.
Millaisilla pelaajabudjeteilla SM-liigajoukkueet nykyisin pelaavat?
Saas nähdä, mitä tulee tapahtumaan muulle, KHL:n ulkopuoliselle eurooppalaiselle huippujääkiekkoilulle, jos KHL-seurojen maksukyky ja vetovoima pysyy jatkossakin vähintään yhtä vahvana.
Kaikella kunnialla Esa Pirnestä ja hänen tapaisiaa/tasoisiaan pelaajia kohtaan, niin on täysin järjetöntä, että tällainen pelaaja tienaa noin kovia summia jääkiekkoilulla Euroopassa.
Silti epäilen, että pelaajien palkkojen räjähdysmäinen nostaminen tulee vielä jonain päivänä kostautumaan venäläisseuroille.
Otetaan esimerkkinä toisessa ketjussa mainitsemani Metallurg Magnitogorskin omistaja Viktor Rashnikov. Forbes-lehti arvioi Rashnikovin omaisuudeksi vuonna 2007 $7 miljardia. Metallurgin pelaajabudjetti on tällä hetkellä $16,2 miljoonaa, joka on huikeat 0,2% Rashnikovin omaisuudesta.
Jos tavallisen suomalaisen tallaajan nettovarallisuus on vaikkapa $50,000, niin silloin hän joutuisi käyttämään vuosittain vain $100 (sata dollaria) henkilökohtaiseen harrastukseensa, jotta sen prosentuaalinen osuus hänen koko nettovarallisuudestaan olisi sama kuin se, mitä Rashnikov käyttää Metallurgiin.
Se että Rashnikov maksaa Metallurgin pelaajille tuon $16,2 miljoonaa vuodessa ei merkitse kuin marginaalista lovea hänen kukkaroonsa. Se, että esapirneksille maksetaan milli kaudessa ei tule kaatamaan KHL:ää niin kauan, kun sen omistajien nettovarallisuus on näin mittava.
Tässähän sitä tuleekin esille, miksi moni suomalainen, ruotsalainen ja jopa pohjoisamerikkalainen jääkiekkoihminen/jääkiekon ystävä on suoraan sanottuna peloissaan.
NHL, AHL, IHL, ECHL, SM-liiga, Elitserien, Sveitsi, Saksa, Itävalta, Italia ja Tshekkikin tyhjensivät 1990-luvun alussa ilman omantunnontuskia jopa useita satoja pelaajia Venäjän eri sarjoista vain muutaman vuoden aikana, mikä aiheutti melkein jääkiekon kuolemisen Venäjällä.
Tästä syystä KHL:n omistajien tuskin kannattaa tuntea minkäänlaisia omantunnontuskia sen suhteen, millaisia vaikutuksia KHL:n pelaajien värväyspolitiikalla on muille sarjoille.
Ei niin, mutta mitä se aiheuttaa jo nyt pienelle alueelle levittäytyneelle kansainvälisesti marginaalilajille ja koko jääkiekkoilulle, jos maailmassa olisi vain kaksi laadukasta sarjaa NHL ja KHL?