Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 594 487
  • 3 412

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
En yleensä kannata potkuja kesken kauden, mutta nyt alan toivoa, että viileä syystuuli heiluttaisi jo Kaskisen pallia. Kolmas kausi menossa jo, joten eihän tätä voi enää katsoa läpi sormien. Oppia on otettu jo kaksi kautta eikä se näy missään. Jos ja kun tästä viikosta tulee 0 pistettä, niin olis syytä alkaa miettiä seuraavaa siirtoa.

Oikeestaan ihan sama kuka tulee tilalle, koska tässä kohtaa ei valmentajan vaihdosta ole hyötyä. Toisaalta en usko, että Kaskinen tätä laivaa enää kääntää. Laittakoot sinne vaikka jonkun koodatun tekoälyn tilalle tai edes Twitter-botin. Ei kai se tästä enää voi huonommaksi mennä.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Kyllä Ilves nyt ainakin vaikutti saaneen ainakin tuloksellisempaa peliä jos ei muuta valmentajan vaihdon jälkeen. Ja jos nyt jotain järkeä saisi tuohon pelaamiseen edes joku.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä Ilves nyt ainakin vaikutti saaneen ainakin tuloksellisempaa peliä jos ei muuta valmentajan vaihdon jälkeen. Ja jos nyt jotain järkeä saisi tuohon pelaamiseen edes joku.
Parin pelin otannalla, kyllä. Katsotaan sitten kun kuherruskuukausi on ohitse, jos sellainen tässä on.

Itsekin olen sitä mieltä että Tepsissä olisi vaihdoksen aika jo nyt, mutta en jaksa uskoa että tälle kaudelle parannusta enää saataisiin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kalle oli lehdistötilaisuudessa kovin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.
Onko joku muu?

Tärkeää oppia taas matkaan.

Tepsin hyökkäyspeli on todella vaatimatonta ja se heijastuu myös puolustuspelaamiseen.

Hyökkäyksiinlähtöjä katsellessa tulee mieleen, että onko niitä harjoiteltu koskaan.

Säälipleijaripaikka on varmaan ihan maximia tällä kaudella. Jos siihen ollaan toimistossa tyytyväisiä, niin varmaan Kalle jatkaa
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Kiitos Kaskinen yhteisistä hetkistä - olit joukkueen heikoin lenkki. Mikäli päävalmentaja ei vaihdu niin haluan käyttää tilaisuuden hyväksi ja kiittää etukäteen jo Niittymäkeä sekä toivottaa onnea tuleviin haasteisiin.

Erittäin hyvin sanottu. Näkisin että toisen pitää toteutua. Kaskisen lähdöllä on vaikutusta tähän kauteen. Niittymäen lähdöllä tuleviin. Kauden jälkeen voisi molemmille toivottaa onnea tuleviin haasteisiin.
Kaskisella ei ollut päävalmentajaksi vielä ainakaan. Niittymäen maksavien katsojien päälle kuseminen case Virtanen oli liikaa. Lisäksi nämä yli pitkät ja kalliit sopimukset jäähdyttelijöille ja valmiiksi loukkaantuneille pelaajille ovat sellaisia mokia että hyvää jatkoa. Osa sopimuksista rasittaa tulevan utj:n joukkuettakin.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Itsekin olen sitä mieltä että Tepsissä olisi vaihdoksen aika jo nyt, mutta en jaksa uskoa että tälle kaudelle parannusta enää saataisiin.
Itse uskon että vaihtamalla paranee, ihan hyvä valkku vapaanakin sopivasti..
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuuntelin lehdistötilaisuuden ja oli kyllä totutun ylimielinen päävalmentaja, joka ei näköjään edelleenkään näe joukkueensa pelaamisessa mitään ongelmia. Tuntui olevan oikeinkin tyytyväinen peliesitykseen. Eikö lehdistötilaisuuksista löytyisi edes joskus joku toimittaja, joka grillaisi Kaskista joukkueen peliesityksistä? Pystyisin heti luettelemaan ainakin kymmenen ongelmallista kohtaa Tepsin pelaamisessa. Satunnaisessa järjestyksessä:

1) Puolustuspään pelaaminen
2 Hyökkäyksiin lähdöt ja vastaiskut
3) Hyökkäyspään pelaaminen
4) Viimeistelyn tehokkuus
5) Syötöjen laatu ja huono vastaanottaminen. Kiekkoa liikutellaan aivan liian hitaasti
6) Huono kuntopohja ja huono liike. Pelaajat hitaita
7) Kaksinkamppailut hävitään turhan usein
8) Vastustajat saavat jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä
9) Pelaajille tulee aivan liikaa helppoja virheitä
10) Pelaajien väliset etäisyydet liian pitkiä ja kiekollisella pelaajalla on syöttövaihtoehdot monesti vähissä

Tätä listaa olisi voinut jatkaa vielä. Kaskinen valmennustiiminsä kanssa on epäonnistunut kyllä täydellisesti. Oppia on otettu nyt 2,5 vuotta, mutta ainoa ero Kaskisen aikakauden alkuun on se, että peli näyttää aikaisempaa huonommalta, eikä nyt ole edes niitä yksilöitä, jotka pelastaisivat. Kaskinen adjutantteineen on kyllä onnistunut tuhoamaan yhdessä Niittymäen kanssa totaalisesti Selinin jättämän perinnön. Selin sai joukkueen pelaamaan hyvin ja teki joukkueesta uskottavan ja sellaisen, ettei tarvinnut hävetä sitä, että on Tepsin kannattaja. No Selinin hyvää työtä ei Tepsissä arvostettu ja nyt ollaan taas lähtökuopissa ja Tepsi on liigan pohjasakkaa. Selin teki kriisipesäkkeestä hyvän joukkueen, jolla oli pelitapa ja joka pärjäsi. Nyt on tämä perintö tuhottu.

Kaskisen ja valmennustiimin eväät on syöty, eikä hän ole pystynyt kehittämään joukkueen peliä, eikä ratkomaan ongelmia.
Tai no ei häntä varmaan ole edes ratkonut ongelmia, kun hänen mielestään Tepsin pelaamisessa ei ole mitään ongelmia.
Joukkueen pelaaminen on sekavaa ja tuntuu, että pelaajat eivät ole sitoutuneita, eikä homma ole valmennuksen hallinnassa millään tavalla. Pelaaminen on sekavaa ja virheitä tulee jatkuvalla syötöllä.

Kaskisen kolmen vuoden kehitys tulisi nyt olla huipussaa - käyrä vain on ollut kuitenkin loogisesti jatkuvasti laskeva. Kolmatta vuotta ei kannata enää menettää. Niittymäen riskipeli täysin kokemattoman valmentajan pestaamisesta on nyt selkeästi lauennut. Seuraavaan kotipeliin mennessä meillä on uusi valmentaja ja voimme kaikki rauhassa seurata jonkin kokeneen ammattimiehen luotsaavan tepsiä eteenpäin. Tosiaan joku tuossa kirjoittikin, etä onko esim. hyökkäyksiin lähtöjä harjoiteltu. Samaa kyllä minäkin ihmettelen, koska ajoitukset ovat täysin pielessä ja usein kiekko syötetään seisovan pelaajan lapaan, joka vielä hyvässä lykyssä on selkä vastustajan maalia kohden. Kiekko pitäisi saada vauhdissa olevalle pelaajalle. Olisi kiva tietää, mitä siellä harjoituksissa oikein tehdään ja mitä siellä puhutaan, kun ei pelaamisessa ole välillä mitään tolkkua, eikä kukaan tiedä, mitä kentällä tehdään. Tuntuu, ettei pelaajilla tule mikään selkäytimestä.

Sitten vielä ihmettelen tosiaan sitä, että mikä on se Tepsin pelitapa, jota muut tulevat kopioimaan ja matkimaan. Kun Kaskinen aloitti, niin hän puhui, että Tepsi tulee pelaamaan sellaista peliä, jota muut kopioivat ja josta muut ottavat oppia. Tämä pelitapa tuo Tepsille etumatkaa suhteessa muihin. Minulle on jäänyt epäselväksi, että mikä on tämä pelitapa, joka tuo Tepsille etulyöntiaseman suhteessa vastustajiin ja jota vastustaja sitten kopioivat.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaskisen jälkeen tuleva valmentaja saa käteensä kriisijoukkueen.
Kalle tärveli järkyttävällä tavalla vajaassa kolmessa vuodessa Atun työn. Taas joudutaan aloittamaan pohjalta Kaskisen jälkeen.
Aina ei käy hyvin kaikille. Kuten Ilveksen nousu ja Karrin mestaruusjuna. Nä vähän aina elää ja jokasen häviön jälkeen ei aina kannata haudata päätä pensaaseen eikä jokasen voiton jälkeen nostella maljaa. Fanipojat ei tietty pysty pidättelemään
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo
Kuulutko sinä meihin, jotka näemme saman painajaisunen yhä uudestaan ja uudestaan?

Uni menee näin: Tepsin peli on TAAS kerran kamalaa sähellystä. Avauspeli ei halua toimia ja ajoitukset ovat välillä pahasti pielessä. Kiekot karkailee, syötöt eivät löydä perille ja viimeistely ontuu. Lisäksi ylivoima on totaalisen surkeaa. Vastustaja vaikuttaa jostain syystä organisoidummalta pelisuunnitelmassaan, ja vaikka Tepsi pystyy ajoittain hallitsemaan pelin kulkua niin vastustaja siirtyy ottelun johtoon. Pelin loppupuolella vaikuttaa siltä että pelaajilta unohtuu pelisuunnitelma mutta jostain ihmeen syystä joukkueen peli paranee. Suoraviivaisempi peli tuottaa tulosta ja kavennusmaalin jälkeen herää pieni toivon kipinä. Voisiko tämä kuitenkin vielä jotenkin kääntyä meille? Kaskinen pyytää aikalisän. Esiin ilmestyy fläppitaulu, jonka ympärille pelaajat kerääntyvät. Pelaajien tuijottaessa taulua täynnä kiemuroita, heidän ilmeet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Yhtäkkiä hätkähdän. Mielestäni olen nähnyt tämän unen ennenkin. Apua! Pelko kasvaa kun huomaan etten kykene herättämään itseäni vaikka tiedän että tämä on unta! Pressitilaisuus alkaa. Kaskisen sanat kaikuvat päässäni: "Tästä pitää ottaa oppia ja pelissä nähdyt ongelmat pitää ratkaista." Herään lopulta kylmänhikisenä ja sydän piinaavasti hakaten. Eikö tämä painajainen koskaan lopu?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ei Kalle halua puolustuspelin olevan tuollaista paskaa, hyökkäyksiin lähtöjen olen niin vaikeeta ja yms. (siitä en ole ihan varma haluaako hän oikeasti meidän pyörivän hyökkäysalueella turvalaitoja halaten) Mutta moni asia on tällä hetkellä todella heikolla kantimissa. Ja raadollisessa urheilumaailmassa se on päävalmentaja joka kantaa vastuun asiasta.

Valmentajan vapautus tehtävistään olisi tässä tapauksessa pitänyt tapahtua jo katastrofaalisen viime kauden lopun jälkeen, mutta ei....

Miksi mutta ei? Kuka siellä tällä hetkellä lopullisesti päättää asiasta? Niittymäki, joka saattaisi jossain muualla kenties pelätä oman paikkansa puolesta. Toimari joka tekee säästöjä firmassa. Omistaja porras jolla on rahaa kuin roskaa, mutta heidän lajitietämyksestään minulla ei ole hajua.

Kallen lausunnot ovat tätä nykyä jo aika koomisia, tahallaan vai tahattomasti, tiedä häntä. Pelaajien sitoutuminen näyttää luotuun/yritettyyn taktiikkaan heikolta. Pukukaappi saattaa olla menettty. Virtasen potkut toivat pahaa verta koppiin (ei ollut joidenkin väittämä huono henki. Enkä syytä tästä Kallea).

Nyt olisi päävalmentaja vapautettava tehtävistään. Näytettäisiin sidosryhmille vähän edes tahtoa ja halua yrittää.

Ketään kovaa nimeä ei varmaan saada(koska jos meillä on jo sopimus ensi kaudesta jonkun kanssa) lähtisin virittämään jotain seurassa tällä hetkellä olevien kanssa. Tosin voi olla jotta ovat sitoutuneet päävalmentajaan ja eivät suostuisi.

Päävalmentaja - Norrena
Huutaja(saa aikuiselle pelaajalle, joka tienaa helvetisti sanoa pahasti ja jopa kovasti). Yrittäisi luoda suoraviivaisemman pelitavan ja luoda halun yrittää 60min.

Puolustus - Salo
Yrittäisi yksinkertaistaa tuota puolustusta(kai sille on jäänyt mieleen joku pelikirjan sivu matkan varrelta)

Hyökkäys - Rintanen
Suoraviivastaisi hyökkäystä

Joukkueenjohtaja - Vahalahti

Kenkää - Kaskinen ja fysiikka guru

Edit.
Karri ei ratkaisu tähän hetkeen. Täytyy siellä varmaan rauhassa käydä pettymys läpi.
 
Viimeksi muokattu:

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Mulle ei ole jäänyt mieleen noista Kaskisen lehdistötilaisuuksista mitään muuta kuin se, että vastustaja on helvetin hyvä ja sitä pitää kehua moneen kertaan. Ja loppu menee vittuillessa toimittajille, sekä heittämällä sellaista ”mukahauskaa” hokijargonia. Painu nyt jo vittuun sieltä penkin takaa Kalle - sä olet standup- koomikkonakin aivan paska!
Joukkueesta sen verran, että paperilla varmasti siellä top-6 joukossa, mutta valmennus näyttää repivän sielun ulos koko jengistä. Niin hengetöntä ja organisoimatonta tuo höntsä kentällä on!
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Kyllä Kallen esiintymisessä median edessä paistaa se tieto että valmennusura on joka päivä lähempänä loppua. En nää että saa enää pääsarjatasolla mahdollisuutta. Sai käteensä kokeneen joukkueen, jolla toimiva pelitapa. Tästä alkanut kahden ja puolen vuoden laskeva käyrä. Kaskinen ei saa edes rarkaisupeleihin joukkuetta syttymään. Niittymäki on joka vuosi saanut kootua entistä huonomman joukkueen vaikka pelaabudjettia on nostettu. Näkisin että loppukausi mentäisiin ilman Kaskista ja aloitetaan uuden UTJ:n rekry nyt koska ensi kauden joukkuetta pitäisi alkaa rakentamaan.

Tämä kausi
Päävalmentaja:Norrena
Hyökkäys:Vahalahti
Puolustus: Salo

Kenkää: Kaskinen, Niittymäki ja Rintanen.
Samalla voisi Larssonin ja Suorannalle kertoa että pelit jatkuu Savonlinnassa. Pakko myös pelaajille viestiä että nyt riittä. Kutsuisin myös Virtasen Kupittaalta takaisin.
Tuollainen kunnon pyöritys läpi organisaation ainakaan huononna TPS:n pelaamista
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
On aika yleistä, ettei kakkosvalmentajaa kannata nostaa ykkösvalmentajaksi tilanteessa, jossa kesken kauden annetaan päävalmentajalle potkut. Vaikka ilmeisesti Ilves on tästä juuri nyt päinvastainen esimerkki, niin siltikään en liputa yhdenkään TPS:n nykyiseen valmennustiimiin (Norrena, Rintanen, Salo) kuuluvan nostamista Kaskisen paikalle. Tuo valmennusryhmä on pelaajien silmissä menettänyt täysin arvovaltansa. Ei siinä enää auta, vaikka Norrena huutaisi kitapurjeet punaisina, kun auktoriteettia ei kerta kaikkiaan ole. Mitä vanhempia pelaajat ovat iältään, sitä vaikeimpia valmennettavia he yleensä ovat, koska kuvittelevat itse tietävänsä paremmin, miten kuuluu pelata. Jos he eivät alkuunkaan usko oman joukkueensa valmennustiimin ammattitaitoon, niin tällaista jälkeä pukkaa tulemaan, mitä nyky TPS esittää: koomailua ja hasardeja jatkuvalla syötöllä.

Siksi TPS nyt tarvitsisi lyhyen tähtäimen projektivalmentajan edellyttäen, että ensi kaudeksi on olemassa jo jonkun meritoituneen valmentajan kanssa valmennussopimus takataskussa.

Paras vaihtoehto tällaiseksi projektivalmentajaksi voisi olla Kai Suikkanen, joka tietäessään, että pesti päättyy satavarmasti ensi keväänä, uskaltaisi varmasti valmentaa sillä tyylillä, että tiettyjen pelaajien korvat punottaisivat, kun Kaitsu antaisi palautetta suorin sanoin ja uskaltaisi viltittää palkkakuninkaitakin heti, kun heidän otteensa kentällä sitä edellyttäisivät. Ei sillä olisi loppujen lopuksi mitään väliä, miten joukkue Kaitsun alaisuudessa menestyisi, koska eihän joukkue Kallenkaan johtamana mitenkään menesty, mutta Kaitsu kyllä tuulettaisi tämän ummehtuneen pukukopin. Kaitsun jäljiltä uuden valmentajan astuessa puikkoihin pukukopin tilanne olisikin ihan erilainen kuin nyt, kun palkkakuninkaat ovat tyytyväisiä suureen liksaansa ja siihen, ettei sen eteen tarvitse tehdä mitään muuta kuin saapua oikeaan aikaan hallille kaukaloon ookailemaan selkä suorana.

TPS tarvitsee täystuuletuksen, jos ja ehdottomasti kun tästä syväkyykystä aiotaan nousta varteenotettavaksi ammattilaisjääkiekko-organisaatioksi. Siksi ainoa oikea lääke, joka pitäisi ottaa niin pian kuin mahdollista, on potkaista UTJ ja koko valmennustiimi Huitsin Nevadaan. On todella ikävä tämä nykytilanne, kun TPS on jatkuvasti jääkiekkopiireissä naurun aiheena ja esimerkkinä siitä, kun asioita ei osata tehdä ammattimaisesti, mutta organisaatio ei itse sitä ollenkaan tiedosta vaan kuvittelee omassa arroganssissaan olevansa aivan jotain muuta.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Nythän ne potkut pitäisi antaa jos annetaan, eikä myöhemmin, jolloin muut ovat jo karanneet. Onkohan joku maajoukkuetauko jokin raja tässä? Mutta tuskin potkuja tulee, oli sijoitus mikä tahansa.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Jäitä hattuun, esim. joku Norrena ei ole missään nimessä mikään ratkaisu.

Pitää muistaa, että päävalmentajuus on muutakin kuin peliin valmistamista ja vaatimustason asettamista. Tarvitaan kyky johtaa valmennustiimiä, lukea pelaajiston henkistä ja fyysistä valmiustilaa, rakentaa tiimin päivittäinen ohjelma ja ennen kaikkea tuottaa harjoittelupankit, joilla kokonaisuutta viedään eteenpäin.

Norrena voi uhota minkä kerkeää, mutta hänellä ei ole valmiuksia toimia liigajoukkueen päävalmentajana. Ensinnäkin aivan liian mustavalkoinen (sic) persoona. Jos valmennusta muutetaan, tarvitaan ulkopuolinen, seuran historiasta vapaa henkilö, jolla on käytössä ammattitaitoinen, muodollisesti koulutettu apuvalmentaja.

(Norrena - Kiviharju on seuran tuntien kuitenkin todennäköisempi vaihtoehto.)
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Jäitä hattuun, esim. joku Norrena ei ole missään nimessä mikään ratkaisu.

Jos valmennusta muutetaan, tarvitaan ulkopuolinen, seuran historiasta vapaa henkilö, jolla on käytössä ammattitaitoinen, muodollisesti koulutettu apuvalmentaja.

(Norrena - Kiviharju on seuran tuntien kuitenkin todennäköisempi vaihtoehto.)

Norrena on todella kaukana ideaalista ratkaisusta, mutta löytyykö seurasta ketään joka hommaan pystyisi? Auttaisi taloudessa.

Löytyykö ulkopuolista tiimiä joka suostuisi puolen vuoden pestiin?

Talous edellä kai tässäkin mennään. Mutta jos pelintaso jatkuu nähdynlaisena ja tappiosarake kasvaa ei kai ole kenenkään etu pitää Kaskisesta kiinni?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
En ottaisi Norrenaa tai Suikkasta sen enempää kuin Tamia tai Suhosta. TPS ei kaipaa mitään vanhan liiton meininkiä (pl Kari Jalonen) has-been-valmentajien muodossa vaan jotain uutta ja raikasta.

Mistähän löytyisi uusi ja raikas(mielellään ihan hyvä kai), joka suostuisi valmentamaan puolivuotta toiselle kasattu kriisijoukkuetta?
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siihen samaan räystääseen kuuluu Niittymäki. Eikö hän jotakuinkin sanonut viime kauden jälkeen, että luottamus Kaskiseen on 100%? Ja preseasonin pelit oli myös tosi hyvännäköstä kiekkoa.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Sunday Monday happy day, what a day. Virta puhuu englantia osoittaen kunnioitusta monikansalliselle pelaajistolle. Kalle se kailottaa turun murteella ettei mittää välei ois. Tirrosen reaktio läpiajolämärin sekä Sundin haastattelu kertoo joukkueen tunnelmat. Tepsin maalille saa marssia miten haluaa, vastustajan maalille mennään kuten pystytään. Roikkuva Lehtisen räpylään. Voi olla raskasta pelaajille mennä maanantaina hallille jos sama valmennus jatkaa. Karvoselle raskas moka 6.pelaaja kentällä ja viimeistään nyt loppui peli. Tuskin lukko jaksaa kairata kunnon rumia lukemia. Humble stay humble.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös