Onkos turkulaiset tai muut maistelleet näitä Karkkimaailman tuotteita? Minä olen antanut jo monen monta mahdollisuutta, mutta pakko sanoa että aivan kelvotonta sokermassamössöä kamalalla purutuntumalla ovat tähän asti olleet. Salmiakit ihan perseestä.
Eivät ole minuakaan toistaiseksi oikein vakuuttaneet. Enemmän kiinteyttä ja kirpeyttä kaipaisivat, salmiakit erityisesti.
Isäm maan pettturina sorruin Tallinnan laivalla ostamaan tanskalaisia Pingvin in Salt Pastillereita pitkästä aikaa. Ne olivat ihan hyviä, tosin tuntuu, että ne tarttuvat hampaisiin liiaksi. Eivät ne ennen tarttuneet. Tai sitten muistan väärin eikä kaikki ollut ennen paremmin.
Ostin myös lakritsipiippuja eli kipparin piippuja. Nekin kuulemma joku taho aikoo kieltää, koska lakupiiput kuulemma kannustavat lapsia tupakoimaan. Niin, moniko meistä on Kipparin piippujen syömisen jälkeen kasvanut piippusuiseksi kippariksi, joka tupruttelee piippua ohjatessaan laivaa saaristossa? Ehkä joku, mutta harva taitaa imagovaikutteita piipun poltosta ottaa.
Vaikka en mitään poltakaan, niin piipun polttamisessa on tietyllä tavalla tyyliä, se henkii kiireettömyyttä ja sivistyneisyyttä. Rahvas kääräisee sätkän tai sytyttää bulkkiaskista kaivetun röökin, kultivoitunut herrasmies polttaa piippua ja kopistelee kaikessa rauhassa perskoja pois sillä välin, kun muut jo säntäävät sisälle.
Ostanen siis jatkossakin kipparinpiippuja. Ne ovat hyviä ne.