Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tietenkin KJ:lle täytyy antaa kenkää. Miehen eka MM-turnaus alkoi karmealle USA-tappiolla ja päättyi vielä karmeampaan tappioon Tsekeille. Siinä välissä olevia pelejä ei muista kukaan, ne ovat täysin merkityksettömiä.

Mahalasku, katastrofi, sukellus! Potku perseelle ja Ville Peltosen suojatyöpaikka maajoukkueessa voidaan lakkauttaa myös siinä samassa.
 

Putkinotko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool, NHL:n suomalaiset
Mä luotan kyllä Kojoon. Pelaajavalinnoista nyt kitinää riittää aina oli valmentaja kuka hyvänsä. Ongelma on siinä, että pelaajatuotantomme ei tuota riittävää määrää hyviä maalintekijöitä. Palola joo, mutta taisi olla aika puhki liigan finaalitappion jälkeen. Salminen...ei esittänyt kummoisiakaan otteita harjoituspeleissä, joten poisjättäminen oli tietyllä tavalla perusteltua. Muuten kyllä Kojon joukkue pelasi välillä parasta leijonaa mitä tällä vuosituhannella on nähty puolustuksellisesti. Pikkusen paremmalla tuurilla ja objektiivisemmalla tuomarilinjalla oltaisiin näissäkin kisoissa menty jatkoon. Tästä on kaikesta huolimatta Kojon hyvä jatkaa ensi kaudelle.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Peli oli rakenteellisesti ihan kunnossa, joten ei mitään syytä laittaa Jalosta kiertoon. Jatkossa tosin tulosta on tultava. Sinänsä hienoa, että Jalonen otti tappion niin raskaasti, kuin otti. Se osoittaa, että hän on tässä joka solullaan mukana, ja että voittamisen halu on oikeasti valtava.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Todellakin pitää saada jatkaa - tämä ei ollut lähellekään mikään katastrofi-turnaus. Se mikä kyllä jäi mietityttämään oli, ettei Suomi ollut valmis ensimmäiseen peliin eikä ensimmäiseen pudotuspeliin, jossa etenkin ollaan tavattu olla erittäin korkealuokkaisia ja hyviä. Nyt ei lähellekään parasta peliä saatu siinä turnauksen tärkeimmässä ottelussa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuvailemattomat linkit
Saiko Marjamäki nyt siis kenkää vai miten tuo Rautakorpi on tuotu tässä vaiheessa väkivalloin korvaamaan mestarisvalmentaja?
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.
Tuskin nyt kenkää - eiköhän ole enemmän tai vähemmän yhteisymmärryksessä sovittu, että Kolvi saa valita tiiminsä ja Marjamäki keskittyä päätyöhönsä. Hlökoht. en vaan millään pysty näkemään Humppatukkaa kenenkään kakkosena:) mutta toki Leijonien valmennusprosessi on hyvin erilainen kuin seurajoukkueen.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jotenkin tulee sellainen fiilis että määrätynlainen dynaamisuus puuttuu maajoukkueen valmennusjohdosta tämän uutisen myötä. Toivotaan kuitenkin menestystä uudelle valmennusjohdolle ja uskoaksi tämä kyllä palvelee Lauri Marjamäkeä ja Oulun kärppiä eniten.
 
Yeah, baby!

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä nää Rautakorven haamut on vahvoja.
Viime kaudella ymmärsin sen verran Tapparan sisäisistä ongelmista, että monet pelaajat kaipasivat kovasti tätä "kontrollifriikkiä" penkin taakse ja monet fanit myös.

Rautakorpi mielestäni sopii hienosti Kojon tiimiin ja todennäköisesti saadaan yhtenäisempi pelitapa. Täytyy muistaa, että kaikkien ihannoima moderni Marjamäki voitti Rautakorven ihan samoilla jutuilla kuin monet muutkin liigassa: mediapelillä. Saatiin väännettyä finaalisarjaan uusi tuomarilinja, joka yllättäen suosi "modernin Marjamäen" pelitapaa. Siltikin Rautakorven ahdistamat hirviömäiset Tappara-pelaajat raahustivat finaalin seitsemänteen otteluun ja jatkoajalle.

Jos joku osaisi joskus vähän avata näitä juttuja, että miten jonkun naama ei vaan miellytä ja jonkun toisen miellyttää. Marjamäki on loistava valmentaja ja todellinen huippuvalmentaja ja varmasti tuleva LEIJONAVALMENTAJA, mutta PÄÄVALMENTAJA.

Kannattaa myös muistaa, että ei se tulos viime kaudella kovin mullistava ollut, vaikka Marjamäki tiimissä olikin. Eiköhän koko maajoukkueen etu ole se, että siellä on sellainen valmennustiimi, joka pitkälti ajattelee samanlaisia pelillisiä asioita. Ja kun jääkiekossa, vaikka suomalaiset niin kovasti kuvittelevat, ei edelleenkään ole yhtä ainoaa ja oikeaa pelitapaa, joka toisi voittoja.

Suomalaiset kuvittelevat, että meillä on jotain valmennus- ja pelitapaetua suhteessa muihin, ei ole, ei ole koskaan ollutkaan. Ei ole olemassa "oikeaa" tai "väärää" tapaa pelata jääkiekkoa, jos lopputuloksena on voittava pelitapa. Ja joukkueenhan päävalmentaja tietääkseni kokoaa itsensä näköiseksi eli todennäköisesti pelaajatkin, joita sit valitaan, sopivat tähän sapluunaan.

Nyt kun näitä hienouksia kysytään niin MUN mielestä Jukka Jalosen jääkiekko on kaikkea muuta kuin upeaa seurattavaa ja en siitä erityisesti pidä. En myöskään näe Kärppien pelissä sellaisia erityisen syviä kauneusarvoja, en nähnyt viime kaudellakaan, kyllähän siellä ihan himaa ripoen ja nipin napin mestaruuteen mentiin. Ja aina kannattaisi muistaa sekin, että pelasivat ylivoimaisesti parhaalla pelaajamateriaalilla.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun näitä hienouksia kysytään niin MUN mielestä Jukka Jalosen jääkiekko on kaikkea muuta kuin upeaa seurattavaa ja en siitä erityisesti pidä.
Tämän allekirjoittaa varmasti jokainen (ilman niitä leijona värilaseja) joka tykkää nopeasta ''vaistoilla pelaamisesta'' ilman maalin takana seisoskeluja ja viivelähtöjä. Jukka Jalonen onnistui luomaan Suomelle voittavan pelitavan 2011 ja sitä pitää kuitenkin arvostaa.

Mielenkiintoista nähdä Kojon ja Rautakorven yhteistyötä, molemmat uskovat ''meidän peliä'' enemmän vaistoilla pelaamiseen ja tietynlaiseen prosentti kiekkoon. Kojon ja Marjamäen pelitapoja ei oikein voitu yhdistää onnistuneesti ja siinä mielessä tämä vaihdos on hyvä ratkaisu. Marjamäen aika tulee Leijonien päävalmentajana varmasti myöhemmin, ja nyt Late saa keskittyä yhteen hommaan kerralla.
 
Viimeksi muokattu:
Rock, paper, shotgun.
... Rautakorven yhteistyötä, molemmat uskovat ''meidän peliä'' enemmän vaistoilla pelaamiseen ...
Niin, toisaalta Rautakorpi on "meidän pelin" kehittäjiä. Sittemmin nimenomaan siirtynyt enemmän vaistopelaamiseen. Tämä nimenomaan kertoo siitä dynaamisuudesta ja muuntautumiskyvystä, mitä moni ei Rautakorven kohdalla suostu näkemään vaan edelleen elää siinä 2000-luvun alun maailmassa. Se mikä on ainakin varmaa, niin Rautakorpi saa maajoukkueenkin pelaamaan sellaista trappia, että kaikkia vastustajia vituttaa. Ja keskialueella alkaa riistoja tulemaan. Jos Jalonen niin haluaa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, toisaalta Rautakorpi on "meidän pelin" kehittäjiä. Sittemmin nimenomaan siirtynyt enemmän vaistopelaamiseen. Tämä nimenomaan kertoo siitä dynaamisuudesta ja muuntautumiskyvystä, mitä moni ei Rautakorven kohdalla suostu näkemään vaan edelleen elää siinä 2000-luvun alun maailmassa. Se mikä on ainakin varmaa, niin Rautakorpi saa maajoukkueenkin pelaamaan sellaista trappia, että kaikkia vastustajia vituttaa. Ja keskialueella alkaa riistoja tulemaan. Jos Jalonen niin haluaa.
Myönnän etten ole Rautakorven joukkueita tarkemmin viime kausina seurannut, mutta itselle on jäänyt kuva juurikin vittumaisen mutta todella tehokkaan träpin peluuttajana ja kiekollinen peli on ilmeisesti ollut enemmän pystysuuntaa kuin viivelähtöjä(?). Niin puuduttavan näköistä kuin träpin pelaaminen + vastustajan viivelähtö voivat olla, molemmat ovat oikein peluutettuna ja vastustajasta riippuen todella tehokkaita ja voittavia osasia pelikirjassa. Eiköhän Nokka ja Tukka-Jukka saa yhdessä luotua semmosen pelitavan, että menestykseen on edellytykset. Jos se tarkoittaa vittumaista träppiä ja norsukiekkoja päätyyn, mun puolesta antaa mennä vaan.

Kojo Jalonen ja Jukka Rautakorpi, kaksi kiekkomaailman kovinta kontrollifriikkiä. Eikö tuohon vielä Hannu Jortikan saisi mukaan?
Miten olisi vielä nelosvalmentajaksi Glen Hanlon ja mentaalivalmentajiksi Raimo Summanen ja ''Iron'' Mike Keenan. Pysyisi pelaajat kurissa, ja luultavasti lopulta hermoromahduksessa.
 
Rock, paper, shotgun.
Myönnän etten ole Rautakorven joukkueita tarkemmin viime kausina seurannut, mutta itselle on jäänyt kuva juurikin vittumaisen mutta todella tehokkaan träpin peluuttajana ja kiekollinen peli on ilmeisesti ollut enemmän pystysuuntaa kuin viivelähtöjä(?). ...
Jos katsotaan viimeisintä Tappara-pätkää, niin ensimmäisellä kaudella oli nimenomaan vahvaa kiekkokontrollia ja toisella kaudella nopeampaa pystyyn pelaamista. Eli molemmat tavat ovat kyllä hallussa. Se on toki ollut yhdistävänä tekijänä, että mitään voimakasta "päädystä läpi" -karvausta ei Rautakorpi ole peluuttanut, vaan ennemminkin se träppi kuntoon ja vastustajan v-käyrä nousuun. Tapparahan noina kausina riisti kiekkoa keskialueella erittäin tehokkaasti ja käänsi vastaiskuiksi.
Haasteena on toki eri pelitavoista ja sarjoista tulevien pelaajien organisoitin tuollaiseen pelitapaan nopealla aikataululla - jos sellaista siis edes halutaan.
 
Kojon ja Marjamäen pelitapoja ei oikein voitu yhdistää onnistuneesti ja siinä mielessä vaihdos on hyvä ratkaisu. Marjamäen aika tulee Leijonien päävalmentajana varmasti myöhemmin, ja nyt Late saa keskittyä yhteen hommaan kerralla.
Tiivistettynä juuri näin. Jos vaan Rautakorpi sopeutuu rooliinsa, ratkaisu on varmasti kokonaisvaltaisesti parempi kaikille ja ihan järkevä. Nykyisellä pelitahdilla ym. kuormituksella on myös oikeasti vaikeaa olla yhtä aikaa liigan vetovastuussa ja maajoukkueessa.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, LFC, RoPS, NYG, FIN, ARG, ANA, Bulls
Miksei Rautakorpi sopeutuisi, jos Jalonen on hänet halunnut kakkoseksi ja keskustellut asioista oletettavasti pitempäänkin. Tuskin tahtomattaan lähti Jalosen tiimiin. Sitä en tiedä oliko Marjamäki Jalosen valinta ja missä vaiheessa huhutut erimielisyydet pelitavassa tulivat esiin. Tuskin sekään oli yllätys. Kuitenkin Jalonen-Rautakorpi kuulostaa hyvältä kaikinpuolin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hande75

Rautakorpi sopeutuu aivan varmasti. Viime kaudella näin ennen ensimmäistä Tapparan CHL-ottelua Rautakorven ja Kojon Hakametsässä. Näyttivät olevat hyviä kavereita keskenään ja uskonkin nimenomaan, että Rautakorpi on Kojon haluama mies valmennustiimiin.
 
Miksei Rautakorpi sopeutuisi, jos Jalonen on hänet halunnut kakkoseksi ja keskustellut asioista oletettavasti pitempäänkin. Kuitenkin Jalonen-Rautakorpi kuulostaa hyvältä kaikinpuolin.
No siksei, että Tukkaa on miehen (valmennus)tavat, luonteen ja periaatteet tietäen kauniisti sanottuna hankalahkoa nähdä kenenkään kakkoskoutsina:) No joo, vakavammin: ihan varmasti ovat keskustelleet ja Rautakorpi sopii hyvin tiimiin.

Menee vähän ohi aiheesta, mutta voisi kyllä kysyä, miksi tekemään tottuneet ja meritoituneet ihmiset (Westerlund, Dettmann, Rautakorpi) eivät jaksa näissä OK:n humuiluissa ja muissa "huippuviroissa". Olisiko tehtävänkuvissa hieman tarkistamisen varaa: little less conversation, little more action? Mikäli kellekään nyt ylipäänsä on selvinnyt, mihin koko virkoja tarvitaan ja mitä niissä olisi tarkoitus tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Z-hän elää

jotenkin itselle vähän jäänyt sellainen kuva, että nämä OK:n pestit olisi vähän kuin suojatyöpaikkoja, kunnes muuta ilmaantuu.

Sen verran heikosti tuntuvat ainakin nää jääkiekkoukot pysyvän siellä, että eiköhän se oo monelle jo lähtökohtaisesti vaan väliaikainen ratkaisu kunnes tulee parempi haaste.

Westerlund ja Rautakorpi tosin taitaa olla valmentajia sielultaan, että sille ei oikein mitään voi, että kummallakin luonne vetää aina takaisin haalarihommiin. Jukkahan on käytännössä aina palannut kahden vuoden tauon jälkeen takaisin haalarihommiin.

Oon ihan varma, että Rautakorpi valmentaa vielä seuratasollakin liigassa seuraavan kolmen vuoden sisään. Ei varmasti malta pysyä poissa penkin takaa.
 

koohoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paris Saint-Germain
Kylläpä nyt tapahtuu maajoukkuevalmennuksessa. Juuri kun Rautakorpi on saatu tiimiin mukaan, niin tänään julkistetaan maajoukkueen päävalmentaja vuosille 2016 - 2018.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kylläpä nyt tapahtuu maajoukkuevalmennuksessa. Juuri kun Rautakorpi on saatu tiimiin mukaan, niin tänään julkistetaan maajoukkueen päävalmentaja vuosille 2016 - 2018.
Iltasanomien tietojen mukaan kyseessä on Lauri Marjamäki.
 
"Perusperiaatehan on ihan sama. Mahdollisimman vähän jarrua ja kaasu pohjassa." -Kalle Rovanperä
"I don’t really like to cook. I like to eat." - Jesse Puljujärvi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy