Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

  • 1 397 059
  • 6 052

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Täällähän on ihan sama meininki vaikka joukkue on vaihtunut. IS on paskaa, me ei tehty mitää, noi alotti.

Tätä itsekin nauroin, että yksistä kun päästiin niin toiset saatiin tilalle.

Eniten huvittaa tämä "noi aloitti" puolustus. Jos joku käyttäytyy idioottimaisesti niin minkä helvetin takia pitää vajota samalle tasolle tai vieläpä sen alle?
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Näyttävät tosiaan vaasalaiset ottaneen missiokseen sämpylänjakajien jättämän aukon täyttämisen, vaikka ei tosiaan tarvitsisi. Ja vinkkinä, kun joku sikailee, niin vaikka sillä olisi samanvärinen paita tai huivi kuin itsellä, niin ei häntä tarvitse tulla palstoille puolustamaan. Eivät minkään joukkueen kannattajat ole mikään kollektiivi, jossa pitäisi mitä tahansa käytöstä puolustaa, vaikka se samalta reunalta katsomoa tulisikin.

Tosin eniten tässä pitäisi kai olla huolissaan vaasalaisten päiväkotien tasosta, kun opetussuunnitelman olennaisimpiakaan kohtia ei ole näköjään saatu perille. Sillä päiväkodin pihallahan sitä pienelle ihmiselle opetetaan, että "mutku toi alotti" tai "mutku toi hyppäsi ensin sinne kaivoon" ei ole riittävä peruste omalle toiminnalle.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Näkökulma on tyypillinen: taustoista ei oteta kunnolla selvää. Kirjoitetaan laput silmillä siitä näkökulmasta, josta kokeneempi kollega on vinkannut. Miksei tässä ole mainintaa Tepsifanien aikaansaamasta vessaepisodista, josta kaikki sai alkunsa? Iltapaskaa, Iltapaskaa...

Luitko tuon uutisen? Tsekkaapa se tarkemmin: http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288737655657.html
Uutisen lähteenä ovat vaasalaiset järjestysmiehet, jotka ovat kertoneet tapahtumista IS:n toimittajalle. Miksi järjestysmiehet eivät ole kertoneet vessaepisodista? Ja jos pedofiilihuudot eivät pidä paikkaansa, niin mikä on vaasalaisten järkkäreiden motiivi kertoa perättömiä?
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No eipä mediaa kiinnosta korjata uutisia Sporttiin liittyen. Twitterissä oli joku jo kirjoittanut kuinka lastenkin kimppuun oli käyty, mitä vittua nyt taas?

Tämähän pitää paikkaansa. Tämä kuultuna tämän lapsen suusta siis. Sen vakavampaa ei sattunut vaan pientä tönimistä ja kauluksista nappaamista. Oliko tässäkin takana joku mukava kosto, koska noi muut aloitti vai mikä?
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllähän se vähän omalla tavallaan ottaa päähän, että kaikki se hyvä pöhinä ja aivan mahtava meininki tahtoo jäädä jonkin yksittäisen tapahtuman alle. Iltapäivälehdetkin tykkäävät näihin tarttua ja paisutella & mässäillä tapahtumilla - tavallaan hakemalla hakea jotain skandaalia. Minä en edes jaksa enää tarkemmin perehtyä, mitä siellä nyt sitten aikuisten oikeasti tapahtui, kuka teki ja mitä. Provosoitua ei toki saisi - valssiinhan tarvitaan käsittääkseni yleensä aina kaksi. Mutta joo, meinaan, että itse ainakin keskityin päädyssä peliin ja kannustamaan joukkuetta, etenkin tällä hetkellä nautin tästä ajasta ja vesi kiellä odotellaan jo seuraavaa matsia. Tavallaan ihan sama mitä muut meistä ajattelee, me tehdään sitä meidän omaa juttua meidän jengille, koitetaan auttaa niitä voittamaan ja tehdä vastustajan olo mahdollisimman tukalaksi kaukalossa. Joskus rapatessa roiskuu jne. Mutta tottakai sääntöjä ja lakeja pitää noudattaa, että apinoinnillekin jokin roti.

Jokatapauksessa myös esim. tuolla Sportin omalla foorumilla on jonkun verran asiaa käsitelty, jos nyt jotain kiinnostaa. Alkaen tuosta Kajtsun eilisestä viestistä:
http://www.vaasansport.fi/phpbb3/viewtopic.php?f=1&t=22&start=3450 (linkki vie Vaasan Sportin kotisivujen keskustelufoorumille).
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
No eipä mediaa kiinnosta korjata uutisia Sporttiin liittyen. Twitterissä oli joku jo kirjoittanut kuinka lastenkin kimppuun oli käyty, mitä vittua nyt taas?

Tästä tosiaan sain itsekin kuulla lasten äidiltä, kun kyseinen perhe oli samassa bussissa kuin meikäläinen. Lapset ovat kuulemma ostaneet jokaisesta käymästään hallista kiekon, ja sitä olivat menossa tapahtumahetkellä hakemaan. Onneksi oli jääty pelkän tönimisen tasolle, ennen kuin järkkärit tulivat tilanteen väliin. Lasten suusta kuultuna eivät uskalla enää lähteä vierasmatkoille, joka on kyllä ihan ymmärrettävää, kun ikää molemmilla taisi olla 13 vuotta.

Ylipäätään vituttaa aivan älyttömästi tuo pelleily, mitä molempien joukkueiden kannattajat ovat touhunneet. Jos tekee mieli painia, tehkää se jossain muualla kuin hallissa, älkääkä nyt helvetti ottako lapsia tällaisten kohteeksi. Sairasta.
 
Liiga onnistui ilmeisesti siirtämään tappelut kaukalosta katsomoon. No hyvä että jossain tapahtuu. Nyrkkitalkoisiin tahtomattaan ajautuville tietysti jyrkkä ei mutta muuten antaa palaa. Vaikka joidenkin mielenrauha muiden tekemisistä järkkyy. So what.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensinnäkin tässä kohtaa pitää tietää, että tämä väite on pelkkää propagandaa. Pedofiili-chantit olivat kohdistettu ihan muille. Ei siitä sen tarkemmin ja chantti alkoi vasta, kun turkulaisten perseily oli tullut selväksi.

Ilta-Sanomat nähtävästi aloittanut tämän uutisoinnin. Isot miinukset tästä. Klikkihuorapropagandamedia.

Toisesta ketjusta lainattua. Tekeekö tuon pedofiilihuudon jotenkin hienoksi se, että se on kohdistettu jonnekin muualle? Onko jonkun mielestä tuo jäähalliin kuuluvaa, vaikka mitä olisi tapahtunut? Onko se jonkun mielestä hauskaa?
Eikö nykyään ole minkäänlaisia tapoja ihmisillä. Tuntuu että ihmiset menee aina vaan idiootimmaksi.

Tosi hieno puolustus "tuo tanssilauluesitys oli tarkoitettu jollekin muulle kuin perheenisälle".

Jos teillä ei ole tämän enempää annettavaa, pysykää pois jäähalleista. Edes oma seuranne ei teitä kaipaa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
2009 karsinnat nähneenä en ole mitenkään yllättynyt vaasalaisten perseilyistä. Kakarat räkii, heittelee kananmunia ja huutaa haista vittua keskisormet pystyssä. Minä, me, Sport. Huhheijjaa.
 
Vaasassa spedeilee aina nuo samat tyypit. Osa heistä kirjoittelee myös tänne ja yrittää sitten kääntää asiaa päälaelleen. Selittely jatkuu aina..

Jengi koostuu yleensä muutamasta vanhemmasta jannusta, jotka on enemmän tai vähemmän jäännyt taustalle. Sitten perässä roikkuu ns." fanipoikia", joilla on virtaa lähteä näyttämään isoille pojille, että he uskaltavat haastaa riittaa. Nämä skidit ovat about 18-20 vuotiata, joilla yleensä on vähän SI:tä tmv. vastaavaa päällä. Samoja naamoja näyttää roikkuvan Vepsun peleissä mukana leikkimässä lädihuleja. Kouvolassa käytännössä aina nämä samat naamat kävivät haastamassa riitaa, mutta tosiaan nämä ovat olleet aivan poikia ja saanneetkin useasti isoilta pojilta isällisen käsittelyn. Muutama vuosi takaperin vielä, kun nämä vanhemmat jäsenet jaksoivat painaa, niin kerrankin pari tyyppiä tuli katsomoon ja paljastivat takkiensa alta Ultras 06-hupparit. Tämän jälkeen kuulin, että tämä on jonkinlainen kikkelinvenytys-rituaali, jolla näytetään oma uskallus ja niin sanotusti astutaan vihollisen maaperälle. Oli hauska nähdä muuten samoja tyyppejä Suomen futiskarsintamatseissa Pohjoiskaarteessa...

Täällä käy aina joku ressukka selittelemässä, että ei saa yleistää ja yhdistää, mutta kun katsoi eilistä matsia ja nyt kuvakoosteita, niin on ihan selvää, että nämä rähisijät johtavat tuota katsomoa. Sielläkin näyttää olevan megafonien varressa niitä samoja ihmisiä, jotka tappeli viime talvena Kouvolassa. On surullista ja valitettavaa, että Sport ei tietoisesti puutu tähän asiaan, koska nämä tyypit tuovat paljon hyvääkin katsomoon, mutta ikävä roolin vetäminen pilaa aika paljon. On jotenkin absurdia, että pitää esittää kovaa tyyppiä katsomossa sen takia, että se kuuluu kulttuuriin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitenkään puolustelematta meidän puolen rähisijöitä, olisi eilisiin tapahtumiin kyllä hyvä saada selvyys, sillä tällä hetkellä pelkästään Sportin kannattajat on leimattu ongelmien aiheuttajaksi. Varsinkin tuo pedofiili huutelu on aiheuttanut paljon puhetta, joten oliko se nyt oikeasti kohdistettu johonkin perheenisään, vai ihan yleisesti Tepsin kannattajille?
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Varsinkin tuo pedofiili huutelu on aiheuttanut paljon puhetta, joten oliko se nyt oikeasti kohdistettu johonkin perheenisään, vai ihan yleisesti Tepsin kannattajille?
Niin, sehän onkin ihan eri asia jos huuteleekin jääkiekon katsojille eikä yhdelle miehelle. Aivot, mitä vittua nyt taas.

Se on ihan sama kenelle siellä on tuota huudettu, se on jokatapauksessa väärinkannatettu.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niin, sehän onkin ihan eri asia jos huuteleekin jääkiekon katsojille eikä yhdelle miehelle. Aivot, mitä vittua nyt taas.

Se on ihan sama kenelle siellä on tuota huudettu, se on jokatapauksessa väärinkannatettu.
Tepsin kannattajat ovat varmasti kuulleet tätä muuallakin ja siihen on syynsä.
 
Osa heistä kirjoittelee myös tänne ja yrittää sitten kääntää asiaa päälaelleen. Selittely jatkuu aina..

Tätä en kyllä ymmärrä, mitä sitä selittelemään yhtään mitään näille turhanpäiväisille määkijöille kenelle asia ei edes kuulu. Antaa vinkua ja valittaa, turha niihin on mitään kommentoida tai selvittää.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Seuroja ei kiinnosta tehdä ongelmille mitään kunnes ruvetaan antamaan sakkoa. Joku 10k rapsut kaikesta faniperseilystä niin saattaisi ruveta järjestystäkin löytymään. Enkä nyt tarkoita vaan Vaasaa
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Varsinkin tuo pedofiili huutelu on aiheuttanut paljon puhetta, joten oliko se nyt oikeasti kohdistettu johonkin perheenisään, vai ihan yleisesti Tepsin kannattajille?


Ööö, mitäs väliä sillä on kenelle se oli kohdistettu? Ala-arvoista toimintaa joka tapauksessa. Idiootti on idiootti seurasta riippumatta, niitä ei tarvitse puolustella millään lailla. Mielestäni liigan pitäisi puuttua tällaisiin tapauksiin rankemmalla kädellä, mikäli tällaiset pelleilyt voidaan toteen näyttää. Rangaistuksena jotain sakkojen ja katsomon, tai sen osien sulkeminen X pelin ajaksi väliltä. Seuratkin alkaisivat varmasti asiaan satsaamaan enemmän.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Tätä en kyllä ymmärrä, mitä sitä selittelemään yhtään mitään näille turhanpäiväisille määkijöille kenelle asia ei edes kuulu. Antaa vinkua ja valittaa, turha niihin on mitään kommentoida tai selvittää.

Miten niin ei kuulu. Osa lätkämatseissa käviöistä toivoisi kovasti, ettei tarvitsisi sietää räkimistä, vittuilua yms vain sen takia että on uskaltautunut lätkämatsiin.

Toivottavasti se ei mene niin, että pieni vähemmistö saa terrorisoida muita katsojia, kun se kuuluu fanikulttuuriin. Ottaisivat edes oppia futisfaneista ja vetäisivät toisiaan turpiin jossain muualla kuin itse matsissa, jos on pakko vetää.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Mitenkään puolustelematta meidän puolen rähisijöitä, olisi eilisiin tapahtumiin kyllä hyvä saada selvyys, sillä tällä hetkellä pelkästään Sportin kannattajat on leimattu ongelmien aiheuttajaksi. Varsinkin tuo pedofiili huutelu on aiheuttanut paljon puhetta, joten oliko se nyt oikeasti kohdistettu johonkin perheenisään, vai ihan yleisesti Tepsin kannattajille?

Futispuolelta tullut tämä pedofiili-juttu. Muistaakseni siellä on jalkalapallon puolella ollut Pedobear-lakanaakin käytössä, olikohan HJK-kannattajien toimesta. Itse tapaus liittyi jotenkin seuran sisällä vaikuttaneeseen henkilöön, mutta sen vatvominen ei taida enää kuulua tähän ketjuun.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Osa heistä kirjoittelee myös tänne ja yrittää sitten kääntää asiaa päälaelleen.
Mä kyllä luulen, että sä et tiedä, ketkä kuuluu U06:n ja ketkä eivät. He tuskin ovat sinua tulleet halailemaan, heittämään yläfemmaa ja itseään esittelemään Kouvolan hallin käytävillä. Olenko väärässä?

Itse en kuulu U06:n, enkä ole koskaan kuulunutkaan. Enkä tiedä kyllä, ketkä JA:n kirjoittajista kuuluu, vai kuuluuko kukaan.
En selittele heidän toimintaansa tai kenenkään muunkaan, mutta mutuilulla tämä asia ei ratkea. Ja uskon, että sä vedät tuon viestisi täysin mutulla. Dramatisointi ja jeesustelu ovat varmasti hauskaa, mutta jos nyt pysyttäisiin kuitenkin tosiasioissa, jos ylipäätään voidaan.
 
Itse en kuulu U06:n, enkä ole koskaan kuulunutkaan. Enkä tiedä kyllä, ketkä JA:n kirjoittajista kuuluu, vai kuuluuko kukaan.
En selittele heidän toimintaansa tai kenenkään muunkaan, mutta mutuilulla tämä asia ei ratkea. Ja uskon, että sä vedät tuon viestisi täysin mutulla. Dramatisointi ja jeesustelu ovat varmasti hauskaa, mutta jos nyt pysyttäisiin kuitenkin tosiasioissa, jos ylipäätään voidaan.

Heitä ei ole varmaan järin vaikea tunnistaa, kun pukeutuvat U06-vaatteisiin tai pyörivät samassa porukassa, joten ei siinä varmaan mikään Sherlock Holmes tarvitse olla. Mitään dramatisointia ja jeesustelua asiassa ei ollut, kaikki mitä sanoin oli täyttä totta ja tiedät sen myös itsekin.

Mutta tosiaan paljon hyvää tuo Liiga-kartalle näiden jannujen toiminta, mutta sitten pakollisena pahana tulee tämä jatkuva rähinöinti. Red Armyhan hoitaa menon mallikkaasti, mutta Fred Perry-boys nyt vaan tykkää spedeillä.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Ööö, mitäs väliä sillä on kenelle se oli kohdistettu? Ala-arvoista toimintaa joka tapauksessa. Idiootti on idiootti seurasta riippumatta, niitä ei tarvitse puolustella millään lailla. Mielestäni liigan pitäisi puuttua tällaisiin tapauksiin rankemmalla kädellä, mikäli tällaiset pelleilyt voidaan toteen näyttää. Rangaistuksena jotain sakkojen ja katsomon, tai sen osien sulkeminen X pelin ajaksi väliltä. Seuratkin alkaisivat varmasti asiaan satsaamaan enemmän.

Liiga tekee mitä sen osakkaat, eli seurat haluavat. Kun katsoo miten vähän seurat panostavat järjestyksenvalvontaan, niin on selvää Liigaa oikeasti kiinnosta kitkeä katsomoiden häiriökäyttäytymistä. Julkisuudessa sitä paheksutaan, mutta seuroilta ei vaadita mitään toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Heitä ei ole varmaan järin vaikea tunnistaa, kun pukeutuvat U06-vaatteisiin tai pyörivät samassa porukassa, joten ei siinä varmaan mikään Sherlock Holmes tarvitse olla. Mitään dramatisointia ja jeesustelua asiassa ei ollut, kaikki mitä sanoin oli täyttä totta ja tiedät sen myös itsekin.

Mutta tosiaan paljon hyvää tuo Liiga-kartalle näiden jannujen toiminta, mutta sitten pakollisena pahana tulee tämä jatkuva rähinöinti. Red Armyhan hoitaa menon mallikkaasti, mutta Fred Perry-boys nyt vaan tykkää spedeillä.
Aika harvalla näkyy kyllä U06 huppari päällä hallilla. Eikä heilläkään lue selässä jatkoajan nimimerkkiä. Aika Sherlock Holmes tosiaan olet, jos osaat yhdistää ihmisen hupparin ja Jatkoajan nimimerkin. Mä en ole pienellä älykkyysosamäärälläni tähän vielä noin 30-vuoden aikana ole kyennyt.
 
Miten niin ei kuulu. Osa lätkämatseissa käviöistä toivoisi kovasti, ettei tarvitsisi sietää räkimistä, vittuilua yms vain sen takia että on uskaltautunut lätkämatsiin.

Saahan sitä toivoa vaikka mitä. Mutta jos ei halua kuulla tai että lapsi ei kuule vittuilua niin sitten ei mennä lätkämatsiin. Maailma ei vaan taivu sen mukaan miten jokainen sen toivoisi olevan. Valinta on vapaa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Eilen joku sivusi mun mielestä aika hyvin totuutta tässä asiassa. Nämä vaasalaiset huligaanit nousevat pinnalle aina, kun on vähänkin enemmän meininkiä Sportin ympärillä vrt. liigakarsinnat ja nyt sitten ensimmäiset pelit Liigassa. Uskon ja toivon, että into rähinöintiin laantuu, kun näistä tapahtumista tulee Vaasassa rutiinia. Tietenkin tässä on nyt haastetta järjestysmiehille. Ja valitettavasti on todettava, että ehkä nyt on syytä niin koti- kuin vieraspaikkakunnilla hommata sinivuokotkin peliin varmuuden vuoksi.

Sitäkin tekijää sivuttiin eilen, oliko IS-tv:n toimesta, että Red Armyn / Ultraksen loistavan kannattajakulttuurin pääosin ulkomailta omaksumien vaikutteiden mukana tulee hyvää - mutta myös sitä huonoa. Eli ilmeisesti kannattajaryhmiin on piiloutuneena myös niitä, joille koko touhuun liittyy jonkinlainen gansta-meininki. Ollaan olevinaan kovia, kun kuulutaan hupparijengiin.
 
Aika harvalla näkyy kyllä U06 huppari päällä hallilla. Eikä heilläkään lue selässä jatkoajan nimimerkkiä. Aika Sherlock Holmes tosiaan olet, jos osaat yhdistää ihmisen hupparin ja Jatkoajan nimimerkin. Mä en ole pienellä älykkyysosamäärälläni tähän vielä noin 30-vuoden aikana ole kyennyt.
Vittu osaat kyllä vääntää asioista vaikeita. Ei jessus.

Asia loppuun käsitelty. En vaan aina jaksa tätä samaa paskaa mikä jatkuu ja jatkuu. Mulla on nyt vuoden loma näiden gubbejen pelleilystä, onneksi ensi kaudella tätä taas saa seurata sitten taas ihan livenä. Se on varmaa ainakin, että se ei lopu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös