Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

  • 1 401 135
  • 6 052

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Tuossa on pari avainsanaa joiden perusteella uskoisin tunnistavani henkilöt, ihan saatananmoisia puupäitä ja toivoisi pysyvän kaukana Ilveksestä. Tuo "ultras" sana on sellainen joka herättää negatiivisia tunteita ja niin herätti itsessänikin aiemmin mutta perehdyin asiaan ja tuossa kulttuurissa on sinänsä paljon hyvääkin, mutta tässä porukassa sitä ei ole. Ottavat lähinnä kaiken negatiivisen tuosta ja touhu on saatanan noloa larppia, kommandopipot näköjään tullut nyt uutena mukaan.

Noh, toistaiseksi tästä ei ole kuin yksi seitsemän virkkeen Jatkoajan juttu mutta tulipahan hutkittua ennen kuin tutkittua.

Osastolla on/on ollut perkeleen hyvä meno joten todella surullista että tämä yksi sakki kerrasta toiseen aiheuttaa negatiivista julkisuutta.
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Provoa ja offtopicia. Käyttäjä on saanut pelikiellon.
Osaston poppoon nistit haastaa riitaa ja ottaa pataan, vieläpä kommandopipot päässä, vittu on JUNTTIA porukkaa
Jatkossakin vaan Turkkuseen. Kuuteen viime peliin ootte nähneet kaksi oman joukkueen maalia ja kuusi perseraiskausta. Kiitos taas ilmaisista pisteistä! :)
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei näitä luusereita kiekkokatsomoon, eihän. En usko/toivo heidän olevan Ilveskannattajia. Ei, ei he ole??? Toivottavasti tämä ei pesiydy kiekkokatsomoihin vaan jatkossakin saa (ja pitääkin) kannustaa omiaan hyvässä, reilussa urheiluhengessä omiaan ilman typerää riehumista.

Mutta, mihin maailma on menossa, sen aika näyttää...???
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Runoilen vielä vähän pidempään tästä asiasta koska vähän tulen defensiiviselle kannalle tietysti kun kyseessä omaan joukkueeseen liittyvä hölmöily ja kun miettii kuinka hyvä meno peleissä on ollut viime vuosien aikana sen kaiken paskassa tarpomisen jälkeen niin tekee oikeasti pahaa että annetaan aihetta ylläoleville viesteille.

Kyseessä on siis tämä Ilves Ultras (tms) itsensä identifioiva porukka joka on ilmeisesti Osaston sisällä lähtenyt syntymään, en sinänsä sen suuremmin syntytarinaa tunne mutta ihan rehellistä Keski-Euroopan ultraslarppia yrittävät tuoda mukanaan. Kuten yllä totesin niin tuohon ultrasmenoon liittyy paljonkin hyviä asioita, mutta ongelmana on se että A) nuo tuovat tuosta kulttuurista lähinnä sen kaiken ääliömäisyyden, kuten juuri kommandopipot päällä tappelemisen ja B) vaikka tuo tehtäisiin fiksusti niin eihän tuo nyt vaan toimi suomalaisessa jääkiekkoskenessä :D Huudot, chantit, laulut, fanimatkat ja tifot. Niillä on pärjätty tähän asti ja luulen että pärjätään jatkossakin. Tunnen tosiaan tutun tutun kautta vähän tätä porukkaa ja on kyllä niin helvetin ihmeellinen suhtautuminen kannattamiseen etten käsitä ja toivon että tämä porukka pysyy kaukana Ilveksestä. Leijutaan tappeluilla, putkareissuilla ja seuraavana päivänä kysellään miten syntyi mikäkin maali kun sitä ei voi muistaa kun oltiin kännipäissään haastamassa riitaa.

Osaston touhu on ollut todella hienoa kaikkine fanireissuineen ja lauluineen viime vuosina ja olen todella tyytyväinen että on kausikortti aivan tuon porukan läheltä. En nyt lähde vertailemaan Liigan sisäisiä kannattajaryhmiä mutta kyllä tuo kärkipäähän kuuluu, ja osasyy siihen onkin juuri siinä että Ilves on tarponut niin suossa vuosikymmenet ja nyt heitä/meitä ikäänkuin palkitaan.

Nyt on kuitenkin ison mietinnän paikka, Osaston viestintä itsessään on ollut hyvin kärkevää ja absoluuttista esimerkiksi Tapparaa kohtaan. En sinänsä ota kantaa näihin viime kauden asioihin mutta olisi tuossa ehdottomasti voinut ottaa sovittelevamman linjan kun kyse on kuitenkin yhteisestä Areenasta ja yhteisestä hyvästä. Kaikesta hyvästä meiningistä huolimatta tämä tietty "ehdottomuus" onkin herättänyt vähän kysymyksiä. Nyt toivonkin että näille Ultrasin sankareille näytetään kaapin paikka ja osoitetaan että tällaiselle käytökselle ei ole sijaa, viime kaudellakin siihen oli jo saumaa ja silloin katsoin vähän asiaa sormien läpi vielä mutta jos siellä nyt saatana on lähdetty haastamaan kommandopipot päässä myllyä Turkuun niin hiuksista vittuun vaan koko sakki. Siellä aiheutetaan jatkuvasti negatiivista julkisuutta Ilveksen kannattajille ja jos tähän ei oikeasti edelleenkään puututa niin se tarkoittaa että se on fine, ja se olisi ainakin minulle helvetin suuri pettymys.

Yllä viitattiin nisteihin, ja voin todeta että tämä porukka on aika nuorta eivätkä ole kyllä vielä tuhonneet aivoja vielä muulla kuin alkoholilla. Ehkä nuoren iän takia heiltä puuttuu tuo konteksti ja ennen kaikkea nöyryys Ilveksen vuosien aikaisesta rämpimisestä ja ollaan niin Euroopan omistajia, en minä tiedä. Luulisi nyt Osaston vanhempaankin väkeä vituttavan tuon.
 
Viimeksi muokattu:

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Mikä vittu näitä sankareita vaivaa? Vai onko nämä jotain juttuja millä voi työkkärin pihalla tai amiksen röökipaikalla larpata sankaria?
Tämä. Varmaan olisivat riitaa hakeneet vaikkeivat olisikaan olleet tappiolla. Jos taas tuo, että tappio tulossa provosoi tekemään tällaista niin ei hyvää päivää.. Se on vaan v**** jääkiekkoa.
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Useampi kymmenen minuuttia mennyt jo tapahtuneesta eikä vieläkään yhtään tiktok-videota ulkona?
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Huutonaurua Ilbeksen ultrille.

Tapparan hassuhatut vaikuttavat tähän osastoon verrattuna eintsteineilta. Olivatko mynttonit jäällä kaupan päälle?

Vittu mitä jengiä :D
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Eikai tää nyt niin vakavaa oo? Pojat pääsi vähän painimaan viikonlopun kunniaksi. Kommandopipot kyllä vähän naurattaa, kui jotain myllyjä tai bandiksen ryöstöä varten? Ymmärtäisin jos pyroillaan ja halutaan ettei viranomaiset nappaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös