Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen katsomoissa

  • 1 398 155
  • 6 052

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Palstalegenda Cairnsia mukaillen: ”PEKKOA TURPAAN”!
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Jos unohdetaan, että kyseessä oli maskotti, niin kuinka moni on sitä mieltä, että seuran työntekijän on asiallista mennä provosoimaan vastustajan fanikatsomoon? Ainakaan allekirjoittanut ei olisi ylpeä jos Lasse Kukkonen menisi heiluttelemaan Kärppien lippua HIFK:n fanien eteen. Maskotti on seuran työntekijä siinä missä muutkin ja vaikka rooli on erilainen kuin perus toimiston jampalla, niin kyllä siinä hommassakin käyttäytyä pitää.
Mikäpä oiskaan hauskempaa kun Kukkos Lasse heiluttelemassa näätälippua nenänsä edessä.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi kun saataisiin kaljanmyynti koko katsomoon! Olisi tusinaa ja tötinää myös kaukalon ja jatkoajan keskustelupalstan ulkopuolella.
 

Bronco

Jäsen
Löytyykö tästä tilanteesta mitään materiaalia kuvien tai videon muodossa?

Ainakaan omiin silmiin ei ole osunut, mutta tässä tilanteen nähneen Pelicansin oman kannattajan viesti aiheesta:

Tilanteen nähneenä täytyy sanoa, että eivät siinä Ilves-kannattajat hölmöilleet. Hieman jopa yllätti, ettei Pekon provosointiin lähdetty sen kummemmin mukaan.

Pekkohan ei tahtonut tilanteesta lähteä edes järkkäreiden kehotuksesta, vaan maskotti jouduttiin hetken rimpuiltuaan siirtämään käytävälle hieman riuskemmalla otteella.

Pelin jo päätyttyä, Pekko seisoi maalin päällä ja näytteli ohi luisteleville ja kaukalosta poistuville, tappion kokeneen Ilveksen pelaajille L-merkkiä.

Maskotti on peleissä mukava lisä, jonka tehtävä pitäisi käsittääkseni olla yleisön ja erityisesti perheen pienimpien hauskuuttaminen. Tämä nykyinen Pekko vaikuttaisi olevan jotain aivan muuta, jonka epäkunnioittava käytös vastustajan kannattajia ja pelaajia kohtaan aiheuttaa lähinnä myötähäpeää.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Ilveksen Lahden-vierailu oli kaikkiaan epäonnistunut. Ottelun päätyttyä Ilveksen kannattajaryhmiä kuljettaneiden linja-autojen oviin ja ikkunoihin oli käyty heittämässä raakoja kananmunia.



Onks tää nyt sitä kuuluisaa TUNNETTA jota liiga tarvitsee?
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ai katos, Pekko on käynyt vähän provosoimassa. Ei meidän Topi tekisi ikinä mitään tuollaista. Sehän halailee vierasfanejakin.

Pekolla on ollut ihan hyvää pöhinää, sen myönnän, mutta nyt meni kaiketi vähän yli. Sekottui maskottirooli ja lahtelainen sen maskotin sisällä. Olkaa jatkossa tarkempia, Pekko on ollut kuitenkin viime aikoina ihan myönteinen ilmiö, ja käsittääkseni Lahdessa niitä myönteisiä ilmiöitä kaivattaisiin kovasti.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Idiootein oli kyllä tuo, joka meni sen skidin kanssa siihen mukaan. Muutenkin aivan älytöntä provosointia. Vastakkain asettelu on ihan ok, mutta toi touhu oli silkkaa typeryyttä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Kyllä voisi @Pekko Pelikaani tulla nyt itse osallistumaan tähän keskusteluun, niin lahessa ja tampereel päästään taas eteenpäin.
Sorry boys…välillä läikkyy yli kun oikein tunteella vetää. Pahoitteluni tapahtuneesta. Pääministeri Marinin sanoja lainatakseni minäkin olen vain ihminen…ei kun Sorry lintuhan mä olen.
No what ever…pidän jatkossa huolen että katsomossa on kaikilla kivaa ja kunnon meno.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Prosovoiva Pelikaani on hyvä maskotti-idea, mutta tuo maskotin yllättävä muuttuminen Pehmo-Pelikaanista pahikseksi oli jotenkin hämmentävästi toteutettu.

Jatkoa ajatellen tämän voisi käsikirjoittaa selkeämmäksi, jottei yleisölle jää epäselväksi se hetki kun maskotti siirtyy perheohjelmamoodista piruiluvaihteelle. Jotkut pirunsarvet päähän tms.

Tai voisiko kahden maskotin ratkaisu toimia? Pekko voisi jatkaa perinteisessä omien kannustushommassa, kun taas uusi maskotti keskittyisi vastustajan pilkkaamiseen ja vieraskannattajien häiriköintiin.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Sikäli oikeaan osoitteeseen meni Pekon perseily, että lähemmäksi lahelaisia ei pääse muut kuin Ilveen osastovittumarkot. Jokerit ei edes pelaa Liigaa, joten kilpailua ei juuri ole.
 

ilves61

Jäsen
Käyttäjä on saanut viikon pelikiellon.
Aivittu:D Aikuinen ihminen huutaa jollekkin pellemaskotille kurkku suorana ”mene vittuun siitä!”

Huoh… Repesin.
Muokkasin viestiäsi. Loput vetivät chanttia ihan normaalisti. Mikä sulla Spine ihan oikeasti hiertää? Mene vaikka lenkille tai pura noita antipatioita johonkin muuhun.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hetkinen.... Pekko on hauska tyyppi. Mutta ymmärtäisin tämän toiminnan edes jotenkin esim 2.erässä käydä "kiusaamassa" vastustajien kannattajia, jotka vastaisivat huutoon kovemmilla oman jengin huudoilla.
Sitä asiaa en ymmärrä, että ketkä kantaa matsiin tai lähimetsään kanamunia mukanaan, että saa heitellä niitä vierasbussia kohti?!?
No jokaisilla faniryhmillä omat tapansa, toivottavasti meidän futispuoli ei kanna näitä lätkään.
 

Rosmo

Jäsen
Ehkä koska puolet tästä Osastosta ei ole aikuisia? Ymmärtäähän tuon, että maskotin provosointi saattaa kirpaista 18v Veetille kovaa.

Nyt olisi parasta vain kaikkien osapuolien jättää tämä keissi tähän. Oli ja meni ja eteenpäin.
Yksikään Osaston jäsen ei ole täällä tästä asiasta keskustelemassa, toisin kuin sinä.
 

Mary Mackey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sikäli oikeaan osoitteeseen meni Pekon perseily, että lähemmäksi lahelaisia ei pääse muut kuin Ilveen osastovittumarkot. Jokerit ei edes pelaa Liigaa, joten kilpailua ei juuri ole.

Mitenkähän sen kilpailun kanssa nyt oikeastaan olikaan, mouhijärveläisillä kun on historiaa käydä pikkutyttöjen kimppuun.

 

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Vanha sanonta "Lahdessa asuu tyhmä mutta työteliäs kansa" saa jälleen uusia ulottuvuuksia.
Ja ilmeisen pienikasvuistakin ilmeisesti, kun yhden pelikaanikostyymin sisään kaikki mahtuvat.

Jatkoajan ajattomimpia ja ironisimpia meemejä tämä kokonaisten kaupunkien niputtaminen yhteen yksittäisten tapausten tai kannattaryhmien toilailutten perusteella. Lahtelainen tai helsinkiläinen, porilainen tai oululainen samaa suomalaista junttikansaa ollaan kaikki. Keskivertojantteri on jokaisessa kolkassa aivan samanlainen.

Pekko-casesta sen verran, että vaikka ykisttäisenä tekona tarkasteltuna kyseessä onkin teknisesti ottaen "paheksuttavaa" toimintaa, niin juuri tällaista pientä, harmitonta perseilyä tämä Liiga kaipaakin. Jotain väriä touhuun. Kummasti serkkupoikien kanssakin kun tuli nyt viikonloppuna pitkästä aikaa otettua keppanaa ja juteltua Ässistä, niin jutut painua väkisin näihin perseilyihin, Korpisalon keskisormet raumalaisille, Nickersonin katsomakiipeilyt, vaasalaisten kanamunat (tää oli kyllä oikeesti vaarallinen keissi) yms. loppujen lopuksi ne on tällaiset hetket kun tuottaa katsomoelämyksiä ja jättää pysyviä muistijälkiä.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Onhan tossa varmasti jonkun mielestä joku hauskuus. Mun mielestä siinä nyt vaan lietsotaan sitä, mitä aktiivisesti pitäisi yrittää pitää kiekkokatsomoista poissa.

Pekko on pääosin hauska hahmo, mutta tällä kertaa homma meni yli. Välttämättä edes Pekon anteeksipyyntö ei ole tarpeellinen, mutta Pelicansilla olisi syytä olla rankaa pahoitella käytöstä. Jotenkin näen sieluni silmin, kun viiden vuoden päästä, joku nykyinen pekkofani menee seuraamaan esikuvansa jälkiä, saa lättyynsä ja aiheuttaa koston kierteen. No, ehkä se on sitä lutuuria mitä mää en enää ymmärrä.
 
Viimeksi muokattu:

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Huvittava tapaus kaikin puolin, Ilveksen faneille propsit ettette lähteneet Pekon kanssa lauantaitansseihin tai provosoitumaan. Homma meni vissiin vähän yli, mut ei sen vakavampaa, eihän?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tai voisiko kahden maskotin ratkaisu toimia? Pekko voisi jatkaa perinteisessä omien kannustushommassa, kun taas uusi maskotti keskittyisi vastustajan pilkkaamiseen ja vieraskannattajien häiriköintiin.

Mitäs Pasi Nurminen tekee nykyään? Olisi kuin tehty tuohon viimeiseen osaan.

Pelicansin vieraspäädyn maskotti:

Bulvaani Bussikuski
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ipan kannattajat toimivat juuri kuten piti, eli eivät mitenkään ja se kusinen sorsa kannettiin vittuun sieltä. Lahelaisten mielestä hjuvaa huumoria toki, mutta haluan nähdä sen lauantai- illan kun Pelicans kannattajat ovat Kouvolassa ja KooKoon johtaessa 5-0 tulee se hassu maskotti vittuilemaan naaman eteen. Olisiko enää niin hassua? Voidaan arvata, että saattaisi tulla YLÄLYÖNTI! Tai sitten ei.
 

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29

Nilkkarallia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Isku-areenan naisten wc oli ilmeisesti kokenut ns. Ilves-tarra-invaasion. (Kuulostaa aika suunnitelmalliselta?) Täysin esimerkillistä toimintaa ja puhtain paperein etenemistä?

... ehkä kananmunat ja Pekon käytös oli reagointi tähän?

Ja edit. On eri asia laittaa pari kannatustarraa, kuin räjäyttää paikka.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös