Slaninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Parhaimmat Kalpan pelimuistot lapsena on tietysti keväältä -91 seisomakatsomosta kaukalon laidalta, huudettiin ja pleksejä hakattiin. Treeneistä on huikeita muistoja myös! Kavereiden kanssa oli tapana katsella treenejä ja hallin takana odottaa tunteja että pelaajat tulee pois jotta päästiin pyytämään nimmareita. Ja vähän piti tirkistellä pukkariinkin ikkunan raoista. Daro koitti pihalla meiltä vähän piilossa vetää röökinsä. Muistan kun hallin katto vuoti vettä ja Tuohimaa tuli vaihtoaitioon istumaan avatun sateenvarjon kanssa! Ja kun tuli alumiinimailat ja Sami kokeili sitä innokkaana ensimmäisen kerran. Junnuista oltiin pantu merkille Timonen, joka vaikutti hyvälle pelaajalle ja harmitti kun se lähti pois.
 
Kuten varmaan bongasitte KalPan uudesta historiavideosta, tänään 1.11. on KalPan (tai alunperin Sortavalan Palloseuran) tarkka syntymäpäivä. Alkuperäisillä Karjalan laulumailla pelaaminen jäi vain reilun kymmenen vuoden mittaiseksi, kun sairaan aatteen omaksunut aggressiivinen naapurivaltiomme aloitti hyökkäyksen maatamme vastaan kansamme tuhoamiseksi ja kotiemme hävittämiseksi. Näiden tapahtumien seurauksena rauhaa rakastanut Karjalan kansa joutui jättämään rakkaat kotikontunsa ja siirtymään pakolaisiksi muualle Suomeen. Suuri osa sortavalalaisista siirtyi Pohjois-Savoon, jossa nämä mainitun seuran puuhamiehet vuonna 1946 muuttivat seuran nimeksi muinaisten suomalaistarustojen jättiläiseen viittavan Kalevan Pallon.

Otetaan tähän väliin muutamia muistoja edellisista tasavuosikymmenten juhlaotteluista:
20.11.2009: 80-vuotisjuhlaottelu KalPa-Jokerit 0-2. KalPa pelasi rumahkoilla juhlapaidoillaan, mutta ei pystynyt ohittamaan 28 kertaa torjunutta Juuso Riksman koko iltana.
1999: Ei 70-vuotisjuhlaottelua. Seura oli juuri pudonnut SM-liigasta ja pudotettu taustayhtiön konkurssin takia Suomi-sarjaan asti. Juhlaan ei ollut varsinaisesti aihetta.
26.8.1989: 60-vuotisottelu KalPa-JyP HT 5-5. Harjoitusottelun statuksesta huolimatta halli (kapastiteetti tuolloin 5880) oli ääriään myöten täynnä, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet ilmaisotteluun sisään. Darius Rusnakin ja Peter Slanina ensimmäisiä harjoituspelejä KalPassa. Yleisön joukkoon pudotettiin 3000 ilmapalloa
27.12.1979: 50-vuotisjuhlaottelu KalPa-Kärpät 4-9. Pohjoisen uusi huippujoukkue, joka samalla kaudella saavutti ensimmäisen mitalinsa (pronssia), kävi Reijo "Reksa" Ruotsalaisen ja monien muiden seuraavan vuosikymmenen huippupelaajien johdolla antamassa tuulahduksen Suomi-kiekon sen hetken huipulta. Kuopion jäähalli oli vasta avattu ja KalPa pelaili vielä kakkosdivisioonassa.

Hyvää syntymäpäivää, KalPa!
 
snake70 kirjoitti: "JOS lehmällä olisi pyörät niin se olisi maitoauto.”
Pakkipari kirjoitti: "Väärin. Jos lehmällä olisi pyörät, niin silloin se olisi lehmä jolla on pyörät."
(Keskisuomalaista laatudialogia JYP-KalPa-ottelukeskustelussa 5.2.2010 JYPin 5-2-voiton huumassa)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy