KalPan vuosipäiväketju

  • 16 056
  • 30

Slaninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Parhaimmat Kalpan pelimuistot lapsena on tietysti keväältä -91 seisomakatsomosta kaukalon laidalta, huudettiin ja pleksejä hakattiin. Treeneistä on huikeita muistoja myös! Kavereiden kanssa oli tapana katsella treenejä ja hallin takana odottaa tunteja että pelaajat tulee pois jotta päästiin pyytämään nimmareita. Ja vähän piti tirkistellä pukkariinkin ikkunan raoista. Daro koitti pihalla meiltä vähän piilossa vetää röökinsä. Muistan kun hallin katto vuoti vettä ja Tuohimaa tuli vaihtoaitioon istumaan avatun sateenvarjon kanssa! Ja kun tuli alumiinimailat ja Sami kokeili sitä innokkaana ensimmäisen kerran. Junnuista oltiin pantu merkille Timonen, joka vaikutti hyvälle pelaajalle ja harmitti kun se lähti pois.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Kuten varmaan bongasitte KalPan uudesta historiavideosta, tänään 1.11. on KalPan (tai alunperin Sortavalan Palloseuran) tarkka syntymäpäivä. Alkuperäisillä Karjalan laulumailla pelaaminen jäi vain reilun kymmenen vuoden mittaiseksi, kun sairaan aatteen omaksunut aggressiivinen naapurivaltiomme aloitti hyökkäyksen maatamme vastaan kansamme tuhoamiseksi ja kotiemme hävittämiseksi. Näiden tapahtumien seurauksena rauhaa rakastanut Karjalan kansa joutui jättämään rakkaat kotikontunsa ja siirtymään pakolaisiksi muualle Suomeen. Suuri osa sortavalalaisista siirtyi Pohjois-Savoon, jossa nämä mainitun seuran puuhamiehet vuonna 1946 muuttivat seuran nimeksi muinaisten suomalaistarustojen jättiläiseen viittavan Kalevan Pallon.

Otetaan tähän väliin muutamia muistoja edellisista tasavuosikymmenten juhlaotteluista:
20.11.2009: 80-vuotisjuhlaottelu KalPa-Jokerit 0-2. KalPa pelasi rumahkoilla juhlapaidoillaan, mutta ei pystynyt ohittamaan 28 kertaa torjunutta Juuso Riksman koko iltana.
1999: Ei 70-vuotisjuhlaottelua. Seura oli juuri pudonnut SM-liigasta ja pudotettu taustayhtiön konkurssin takia Suomi-sarjaan asti. Juhlaan ei ollut varsinaisesti aihetta.
26.8.1989: 60-vuotisottelu KalPa-JyP HT 5-5. Harjoitusottelun statuksesta huolimatta halli (kapastiteetti tuolloin 5880) oli ääriään myöten täynnä, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet ilmaisotteluun sisään. Darius Rusnakin ja Peter Slanina ensimmäisiä harjoituspelejä KalPassa. Yleisön joukkoon pudotettiin 3000 ilmapalloa
27.12.1979: 50-vuotisjuhlaottelu KalPa-Kärpät 4-9. Pohjoisen uusi huippujoukkue, joka samalla kaudella saavutti ensimmäisen mitalinsa (pronssia), kävi Reijo "Reksa" Ruotsalaisen ja monien muiden seuraavan vuosikymmenen huippupelaajien johdolla antamassa tuulahduksen Suomi-kiekon sen hetken huipulta. Kuopion jäähalli oli vasta avattu ja KalPa pelaili vielä kakkosdivisioonassa.

Hyvää syntymäpäivää, KalPa!
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Hyvää syntymäpäivää, KalPa!
Itse itseään lainaten - vuosi lisää plakkariin!

Tältä päivämäärältä ei ulkomuistista tule mieleen kuin syksyn 1990 ottelu SaiPaa vastaan. Siinä pelissä KalPa teki nopeaan tahtiin kolme kassia viimeisessä erän ekalla kympillä ja johti peliä 8-2. Tuossa tilanteessa Juha Junno otti jostain syystä aikalisän ja hieman myöhemmin SaiPa kavensi loppunumeroiksi 8-3. Tuo aikalisä on edelleenkin jollain tavalla oudoimpia omana seuranta-aikanani, mutta eipä sitä tarvitse aina kaikkea pelistä ymmärtääkään. Nuo olivat vielä niitä aikoja, kun SaiPaa vastaan kotipelissä toiveena oli pakkovoitto ja vähintään kymmenen tehtyä maalia. Niinpä tuollainen viiden maalin mieto voitto ei tuntunut oikein miltään. (Kausina 1988-91 KalPa teki SaiPaa vastaan kuudessa kotipelissään yhteensä 47 maalia.)
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
EI aivan liity KalPaan tämä, mutta tänään on kulunut tasan 39 vuotta siitä, kun Kuopion jäähallissa pelattiin SM-liigan karsintaottelu JyP HT-Jokerit. Erikoinen pelipaikka johtui siitä, että Jyväskylässä pelattiin vielä viimeistä vuotta tekojäillä, kun Kuopiossa pelattiin jäähallissa jo kolmatta kautta. Liigakarsintoja ei tietenkään voitu pelata enää ulkojäillä.

Koska liigakarsinnat ottelut järjestää/järjesti SM-liiga, voidaankin sanoa, että Kuopion jäähallia on siis käyttänyt kaksi liigajoukkuetta kotiotteluihinsa. Mainitun ottelun pöytäkirja luettavissa täältä.
 
Viimeksi muokattu:

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Ai ai, päivälleen kymmenen vuotta sitten (20.12.2012) KalPa nousi lopussa kahden maalin takaa tasoihin ja "pilkuilta" lopulta 5-4-voittoon kotiottelussa Saimaan Palloa(!) vastaan. Eipä silloin osannut ajatellakaan, kuinka harvinaista herkkua tuollainen myöhemmin olisikaan. Pääsemme fiilistelemään näitä legendaarisia hetkiä täältä. (Varoitus! Mikko Koskinen oli pelissä oma tyypillisen huono itsensä.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös