Kakkossentteriä huutaa ja kovaa. Jos nykykokoonpanosta pitäisi siihen heittää joku, niin kokeilisin ensin Månssonia. Kaksi peliä nähneenä Laaksosta ja Riekkisestä ei tähän (vielä?) ole.
Laakson parhaat avut ovat aina olleet puolustussuunnassa. Vaikka kaverin parhaat pisteet (24 pistettä 2008-2009 kaudella) olivatkin lupauksia herättävät, ei Laakso ole jostain syystä onnistunut ottamaan sitä viimeistä askelta oikeaksi, hyväksi 35 pisteen kakkossentteriksi liigaan. Kuitenkin Laaksolla on ollut ihan hyvää kemiaa Kisun kanssa viimeisen parin kauden aikana mutta jostain syystä siitä viimeistä harppausta ei ole tullut.
Hieman sama fiilis on Riekkisen kohdalla. Myös Riekkisen parhaat avut ovat hänen monipuolisuudessaan, pelaa yli- ja alivoimaa, sentteriä, laituria, pakkia. Jostain syystä vain ei ole tehoja tullut. Tällä kaudella on Riekkinen saanut pelata muutaman pelin Kiiskisen ja Salmisen kanssa mutta kolmikko ei ole saanut suurempia aikaan. Riekkiseltäkin vaadittaisiin se yksi isompi harppaus jos kaverista halutaan unelmoida 2. ketjun keskellä.
Vaikka ylivoima ei parina viime vuotenakaan toiminut kovin hyvin, niin silti kaipaan jo Sahlstedtin vetoja suoraan syötöstä ja Härskin työtä maalin edessä. Ei se Kapsukaan aivan tehoton ollut. Entä onko Månssonia tai Hyväristä kokeiltu ylivoimalla maalin edessä? Ylivoimaa en ole juuri seurannut, mutta maalin eteen tarvitaan kaveria, joka ei helpolla siirry ja kerää vastustajia maskiin. Viivalla on kyllä miehet, jotkat toimittavat urakalla kiekkoja maalille.
Eipä ole Månssonia taikka Hyväristä suuremmin nähty ylivoimalla. KalPan ylivoimakoostumukset ovat olleet koko alkukauden
Laakkonen-Miettinen-Kerman
Masuhr-Suhonen
Salminen-Laakso-Kiiskinen
Jalasvaara-Riekkinen/pakki
Loukkaantumiset ovat tietenkin muuttaneet niitä ja ylivoimalla on nähty Laurilaa, Månssonia (SaiPa-ottelussa) ja muutamaa muuta herraa. Kuitenkin esimerkiksi hyvin toiminut Jokinen-Månsson-Hyvärinen ketju ei saanut todellista ylivoima-aikaa ollenkaan. Ainoastaan silloin kun jäähy on päättymäisillään (<30 sekuntia jäljellä) on Virta heittänyt jonkin muun koostumuksen kentälle.
Ylivoimassa on muutenkin ollut todella suurena ongelmana kiekon saaminen alueelle. Viime vuosinahan se toimi kuin junan vessa, Strömbergin nopea syöttö, Kapasen heitto ristikulmaan ja hakemaan tai Killerin nopea vienti alueelle toimi hienosti. Tällä kaudella on usein jääty pyörimään keskialueelle kun ei ole päästy sisään, heitetty laatta kulmaan ja hävitty kaksinkamppailu niin että pakki purkaa kiekon omaan päätyyn.
Toisena ongelmana on sitten tuo maskimiehen puute. Sinne ei oikeastaan ol heittää kuin Månsson. KalPan joukkueesta puuttuu sellainen iso ja ilkeä köriläs (ks. John LeClair) jolla olisi tarpeeksi massaa ja asennetta ottaa vastaan poikkaria maalin edessä. Månsson pääsi sitä yrittämään viimeisessä ottelussa mutta muuten ei ole oikein ollut ketään jonka sinne laittaisi ja siellä onnistuisi. Laaksosta tai Kermanista ei ole siihen alkukauden perusteella ollut.
Näitä tilastoja voi tietysti tutkailla vähän eri suunnista. KalPa oli vähiten jäähyjä ottanut/saanut joukkue runkosarjassa kaksi vuotta sitten. Toiseksi vähiten jäähyjä ottanut/saanut joukkue runkosarjassa viime vuonna. Tällä hetkellä kokonaisrangaistuksissa ollaan sijalla 11.
Kun pelkät kaksiminuuttiset otetaan huomioon, niin kahdella edelliskaudella KalPa on ollut ylivoimaisesti vähiten pikkukakkosia kerännyt joukkue. Tämän kauden osalta (osalla joukkueista 4 ottelua, KalPalla 5) kakkosia on kerättynä viidenneksi eniten (29 kpl).
Vale, emävale, tilasto :) Mutta esimerkiksi 2008-2009 kaudella KalPan kaikki jäähyt olivat kakkosia ja kaudella 2009-2010 ainoastaan yksi kymppi. Joten KalPa otti siis edellisilläkin kausilla ainakin aluksi melkein yhtä paljon kakkosia kuin tällä kaudella.
Voi tietenkin olla että KalPan jäähymäärät vähenivät keskimäärin kauden edetessä mutta sellaisen homman tarkastamiseksi menisi koko ilta. Toinen mahdollisuus on yksinkertaisesti se, että muut joukkueet ovat ottaneet jopa KalPaa enemmän kahden minuutin rangaistuksia.
Tällä kaudellahan KalPan keskiarvona on ollut 5,8 rangaistusta ottelussa, viime kaudella 5,6 ja sitä edellisellä 5,2. Eli suurin pomppaus on ollut kahden edellisen kauden välissä. Toki täytyy huomioida että viiden ottelun otos on turhan pieni tällaisen vertailuun ja paremman saisi varmasti jos ottaisi 10 tai 15 ottelua vertailuun. Lupaan tehdä sen kun kausi tässä etenee.
Viimeksi muokattu: