KalPa medioissa

  • 409 792
  • 1 027

rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Älä pahoita mieltäsi kun sanon tämän, mutta mielestäni kommenttisi on hieman ristiriitainen?

Sanot yhtäältä, että kuka tahansa saa kantaa ottaa, mutta valikoit samalla, ketä saisi päästää ääneen. Jos on sitä mieltä, että kantaa saa ottaa, niin eikö se oikeus tulisi silloin sallia kaikille? Demokraattiseen eetokseen kun kuuluu se, että "vääriäkin" mielipiteitä tulee sietää osana keskustelua.
Niin onkin. Mutta median ei välttämättä kannattaisi kysyä näiden vanhan liiton kiekkomiesten mielipidettä poliittiseen asiaan niinkuin ei meikäläisen mielipidettä poronhoitoa koskeviin kysymyksiin. En sinänsä kyseenalaista sananvapautta ja demokratiaa vaan huomionhakuisia klikkimedioita.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Aapeli Räsänen aloitti kolumnistina Aamulehdessä ja tänään ensimmäisen julkaisunsa lisäksi oli hänestä lehdessä isohko juttu, joka on toki maksumuurin takana, mutta haluan jakaa siitä osan kanssanne, olkaapa hyvät:

"Monet tamperelaiset kiekkoseuraajat hieraisivat silmiään huhtikuun alussa. Kuopiolainen KalPa tiedotti tehneensä sopimukset Pohjois-Amerikasta Suomeen palanneiden tamperelaiskiekkoilijoiden Aapeli Räsäsen ja Jesper Mattilan kanssa.
Kun juttelee Räsäsen, 22, kanssa ja tutustuu nuoren keskushyökkääjän historiaan, siirto käy yhä loogisemmaksi.
Räsäsen isä Aimo Räsänen on kotoisin nykyisen Kuopion alueelta Vehmersalmelta ja äiti Kirsti on opiskellut Kuopiossa lääketieteitä.
Räsäsen naapurissa Kuopion keskustassa asuu hänen vanhempiensa tuttu 1980- ja 1990-lukujen taitteesta.
– Muistikuvia [Kuopiosta] on aivan pienestä pitäen. Muistan, kun olemme käyneet mummon ja serkun perheen luona täällä. Ensimmäiset pelimuistot ovat, kun pelasin Kuopiossa ensimmäiset sarjapelini ysiseiskoissa. Meni helkkarin hyvin. Isä tuli katsomaan ja moikkaamaan veljeään. Tein jonkun maalin, pääsin vetämään rankkaria, Räsänen muistelee.
Räsäsen setä ja täti asuvat edelleen Kuopion seudulla.
– Tukiverkko on laaja täällä.
Räsäsen on määrä saada koulu päätökseen ensi kesänä. Peliuran jälkeen Räsänen haluaisi yhdistää työelämässä koulutuksensa ja intohimonsa urheiluun.
– Urheilujohtaminen tai yritysjohtaminen, sellainen kiinnostaisi jatkossa.
Neljän vuoden jälkeen oli Edmonton Oilersin NHL-varauksen aika palata koti-Suomeen. Kun Räsänen mietti jatkoaan – neljättä vuotta yliopistossa tai ammattilaiseksi siirtymistä – hän pohti ensin, missä hän voisi kehittyä pelaajana ja sitten, voisiko hän kehittymisen ohessa käydä yliopistotutkintonsa loppuun.
– Minulla olisi ollut sauma lähteä yliopistosta kahden vuoden jälkeen, mutta se olisi ollut koulun kannalta mahdotonta. Nyt voin tehdä koulun etänä loppuun ja Suomessa on nyt parempi paikka kehittyä, kun pääsen pelaamaan miesten otteluita, Räsänen kertoi.
Sanavalmiilla alle 18-vuotiaiden maailmanmestarilla on 120 opintopisteen tutkinnostaan jäljellä 16 opintopistettä, viisi kurssia. Nuorukainen voi etästipendillään tehdä kahta kurssia kerralla. Nyt käsillä ovat strategiajohtamisen ja neuvottelutaitojen kurssit.
– Olisi pitänyt käydä neuvottelutaitojen kurssi ennen palkkaneuvotteluita, Räsänen naurahtaa,
Koska Räsänen allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen KalPaan, hän saanee tutkintonsa valmiiksi kilpipaitojen miehenä.
– KalPassa on moni nuori pelaaja mennyt eteenpäin ja saanut ponnahduslaudan kohti heidän tavoitteitaan. Se inspiroi minua, Räsänen kertoo valintansa taustoista.
– Täällä tehdään laadukasta työtä. Kuulin paljon positiivisia asioita [päävalmentaja] Miettisen Tommista ja olen tehnyt fysiikkakoutsi Sami Kaartisen kanssa töitä jo useamman vuoden.
Mitkä ne tavoitteet sinun urallasi ovat?
– Totta kai tavoitteena ja unelmana on NHL.
Räsänen kertoo, että kasvattiseura Tapparankin suunnalta tuli hieman kyselyitä hänen suuntaansa.
– Intressit eivät kohdanneet. Se oli sillä selvä.
Räsäsen tavoin KalPaan siirtyi myös Jesper Mattila, Ilves-kasvatti, joka pelasi edelliset neljä vuotta Bostonin yliopistossa.
– "Jepu" teki päätöksensä huomattavasti aiemmin. Olisin varmasti päätynyt KalPaan ilman "Jepuakin", mutta totta kai mietimme asioita yhdessä, Räsänen kertoo".
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Pari nostoa Jääkiekkolehden tuoreesta kultanumerosta:
- Miikka Pitkäsen henkilökuvan noin 93 sanasta seitsemän kertoo Pitkäsen olevan sentteri/keskushyökkääjä (etc.).
- Antero Mertaranta veikkaa KalPan jäävän Liigassa viimeiseksi.
- Kokonaisuutena lehden parasta antia ovat jälleen laadukkaat ja monipuoliset kuvat. Sen sijaan joukkueanalyysien laatu on tänäkin vuonna kylänukkojen horinoiden tasolla. Kun ei riitä, niin ei riitä.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Mertarantahan on jääkiekko tietämykseltään ihan hupiukko, en tiedä miksi jääkiekkolehti edes kysyy tämän mielipiteitä.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Heh, just kun pääsin valittamaan tästä toiseen ketjuun. Kyllä nyt vähintään yks iltapulun juttu on ansaittu. Nojoo onhan noita jokunen ollut enkä nyt odotakkaan mitään hirveetä tähtisadetta eikä siitä pisteitä jaeta. On silti kiva lukee tämmösiä välillä.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
En nyt tiedä minne tämä pitäs laittaa mutta ehkä tässä ketjussa voi vinkata että halutessaan voi käydä kattomassa kalpan viime kauden suuntaa antavia pelaajien palkkoja. Ne on julkastu ainakin iltapulun sivuilla (enkä saa linkkiäkään nyt tähän koska tänään oon näköjään ihan kivikaudella tekniikan kanssa).
Mielenkiintosta on se että Perhonen nosti kovempaa palkkaa kun Kilpeläinen mutta tähän varmaan olemassa joku järkevä perustelu kuten sopimuksen pituus tms. Paljon lähti tuolta kärkipäästä porukkaa viime kauden jälkeen. Keränen ei varmaan tällä kaudella pääse ihan samoihin keskiansioihin kun viime kaudella kalpassa. Mitä ootte mieltä kuka noiden arvioiden mukaan yli ja kuka alipalkatuin?
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
KalPan pelaajien tulot 2019

Nimi

Kokonaistulot

Ansiotulot

Pääomatulot
Aaltonen Leevi40 22840 2280
Gröndahl Ari96 92796 9270
Huttunen Otto25 97325 9730
Ikonen Joni82 70179 9192782
Jokinen Tommi73 38672 3001086
Järvinen Matti86 87083 2413629
Kantola Kai108 911108 9110
Keränen Janne120 986120 9860
Kilpeläinen Eero41 82441 8240
Klemetti Aleksi28 21728 2170
Knuutinen Henri28 39228 3920
Könönen Juuso21 81121 8110
Lappalainen Lasse51 76051 7600
Nousiainen Kim20 74520 7450
Nuutinen Mikko50 19850 1980
Perhonen Samu52 55050 4022148
Pitkänen Miikka50 63850 6380
Riekkinen Joona20 20020 2000
Ruuttu Alexander111 353102 5318822
Sebok Balazs107 177107 1770
Seppälä Mikael44 92044 9200
Timonen Jussi41 64140 648993
Vartiainen Tuomas16 85916 647212
Virtanen Mikko39 33338 516817
Wilson Ryan112 006112 0060
Kaikkien pelaajien tulotiedot eivät ole saatavilla.


Tässä ovat SM-liigapelaajien tulot – tshekkiläinen puolustaja teki mehevän tilin (Tuossa kaikkien jengien osalta jos kinostelee)
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Mielenkiintosta on se että Perhonen nosti kovempaa palkkaa kun Kilpeläinen mutta tähän varmaan olemassa joku järkevä perustelu kuten sopimuksen pituus tms.
Kilpeläinen maksoi alkuvuoden 2019 veronsa Ruotsiin, joten luvussa on hänen kohdallaan tietoja vain osasta verovuotta, kun taas Perhonen ruokki Suomen ahnetta verokarhua täydet 12 kuukautta.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Suosikkijoukkue
Old time hockey, Hamilton Mustangs
Pelaajien vuositulothan ei välttämättä koko totuutta kerro. Urheilijarahastoon rahastoitu osuus (muistaakseni max. puolet vuosituloista ja 100k euroon asti) näkyy tietääkseni verotettavissa tuloissa vasta sitten myöhemmin.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Huomiona poiminta ex-KalPalainen Joonas Lyytinen, tulot 197 492 €. Onneksi KalPa aikoinaan väisti Luodin, tosin tuskin täällä olisi moista summaa hänelle edes maksettu ikinä koskaan.
Tuota summaa kun peilaa liigan muihin pakkeihin niin selitettävää jää vielä ifk- ja varauslisien jälkeen. Uskomaton hintalappu mutta eikös sitä muinoin KalPassa maksettu eräälle pakille kun sopimus jäi purkamatta, niin ei liene vara virnuiluun.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
C-Moren Ari Vallin ja Siim Liivik kävi tekemässä "Tien päällä" -ohjelmaan jakson Kuopiosta ja KalPasta. Vallin tietenkin herrasmiehenä mainitsee sen Blues-sarjan.

Torstain KalPa - Lukko myös näytetään Subillta iliman eestä.

 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varsinkin pitkäaikaisemmille KalPan kannattajille varmasti mieluinen Petopodi-jakso kuunteluun. Vieraana Juha Tuohimaa. Kyseessä siis kärppäaiheinen podcast, mutta eiköhän päivän jaksossa KalPaakin sivuta.



Linkki vie Suplaan ja Petopodin uusimpaan jaksoon.
 

Puttepossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjalaisen mikkihiiret (23-24)
Itse toivoisin pikkuisen enemmän panostusta KalPan mediatiimiltä näihin sopimusjulkistuksiin. Nythän näitä soppareita on julkistettu epäsäännöllisesti silloin tällöin ilman mitään ennakkohypetyksiä yms. Vaikka niinkin pieni juttu kun Instagramin tarinaosioon päivämäärän ja kellonajan ilmoittaminen riittäisi, jolloin faneilla olisi jotakin mitä odottaa ja mistä keskustella. Puhumattakaan siitä jos mediatiimi tekisi vielä jotain hienompaa vrt. SaiPan McIntyren ja Maalahden videojulkistus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös