KalPa kaudella 2021–2022

  • 273 410
  • 1 599

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Järvinen on hyvä aloittaja ja näyttää, että hän pelaa viisaasti oikeita ratkaisuja tehden. Mutta kun vastustaja tekee ns. helpon maalin, niin tuntuu että Järvinen on aina kentällä. Tehotilasto -9 on heikko ja tuohon pitäisi löytyä ratkaisu. Onko laiturit sitten sopivia vai jäikö Saksasta löysä puolustaminen?

Rissanen ja Kiiskinen tekevät myös pelissä näyttäviä syöttöjä, mutta näillä miehillä tehoja pitäisi tulla. Entä jos Pitkänen surffailisi
kevään tapaan, niin oltaisiin kriisissä.

Klemetti ei ole säväyttänyt, eikä varmaan tarvitse Jaloselta soittoa odotella.

Jotain pitäisi siis viikolla keksiä. Joku snaipperityylinen maalinsylkijä herättäisi varmaan joukkuetta. Tosin puolustukseen kaipaisi varmaotteista fyysistä puolustajaa. Seppälän lähtö näkyy selkeästi. Mutta varmaan samoilla mennään.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jotain pitäisi siis viikolla keksiä. Joku snaipperityylinen maalinsylkijä herättäisi varmaan joukkuetta. Tosin puolustukseen kaipaisi varmaotteista fyysistä puolustajaa. Seppälän lähtö näkyy selkeästi. Mutta varmaan samoilla mennään.
KalPa on tällä hetkellä tehnyt eniten maaleja koko Liigassa, joten tällaista "maalinsylkijää" tuskin joukkue kaipaa. Ellei sitten ko. sylkijä tee sitä 2-3 maalia illasta toiseen. Kyllä täälläkin melkein kaikkien toimesta todettu puolustuksen heikkous on tällä hetkellä se akilleen kantapää. Tuntuu että melkein pelissä kuin pelissä viisikkopuolustaminen hajoaa jossakin vaiheessa totaalisesti ja pakkien kohtaloksi jää lähinnä selviytyä. Pakkikaluston kiekollinen ja fyysinen heikkous ei myöskään auta tässä selviytymisessä. Sinne on vaan pakko heittää nuorta Laavaista, Mattilaa, Puutiota etc, koska Lappalainen ei vaan pysty kaikkia vaihtoja vetämään. Onko Hugo myös ykköskorin pakki liigaan? Mikä on Bastin tilanne? Mielestäni kaveri suoriutui ainakin kohtuullisesti, mutta peliaikaa ei tahdo tulla. Case Hjorth? Oliko tämä Laineelta puhdas huti, vai mitä hänen kohdallaan oikein ajateltiin? Ilmeisesti näytöt IPK:ssa ovat olleet edelleen kohtuu vaisuja.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Näin on, mutta toki maalitilastoa hieman muuttaa se, että Kalpa on myös pelannut eniten pelejä. Lähinnä tuossa huolestuttaa, että Pitkänen on noista tehnyt 6 ( tai 7 vai osuiko se Kiiskisen mailaan?) ja sitten on maalintekijöitä, jotka pelaa 10 maalin/ kausi vauhtia. Simontaival on omaa luokkaansa, jos saisi pelejä pelattua. Viime kausina Pitkänen on jostain syystä kadonnut pelistä täysin ja sitä ei nyt kestetä.

Jospa Tavernier palaisi ja alkaisi saada vaikka jatkosopimuksen kunniaksi maalihanoja auki.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän tässä huomaa miten tärkeä ukko Seppälä oli joukkueelle. Nyt tarvittaisiin yksi jämäkkä oman pään puolustaja joukkueeseen. Liika on nyt Toman pelitavan vuoksi nopeita ja kiekkollisia pakkeja, pitäisi olla semmoisiakin jotka voi heittää huoleti vaan puolustamaan. Nämä pienet ja vikkelät pakit kun ei oikein pärjää oman maalin edessä ja päätypaineissa.

Ja sitä säntäilyä pitäisi saada pois, liikaa tulee maaleja omiin kun omassa päässä ryntäillään ja maalin edusta jää turhan usein auki.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viime viikko oli kuin alkukausi pienoiskoossa. Heikko Ässät voitettiin ja Tampereella sitten omissa soi urakalla. Kahteen peliin omiin 8 maalia on liikaa ja kun vain Ässille on tehty enemmän maaleja niin eipä tarvitse varmaan valmennuksen miettiä mitä pitää parantaa jatkossa jos joukkue haluaa pärjätä. Missä mättää? Puolustus kaipaisi todellakin yhtä Seppälää kuten tuossa yläpuolella Korkin Torpedo mainitsikin. Mutta ei tämä yhdellä pelaajalla pelkästään korjaannu. Viime vuosina täällä Tuomainen sai paljon kritiikkiä ja varmaan aihettakin oli, mutta jos Tuomaisen korvanneen Tervosen vastuulla on myös puolustuspeli niin eipä näytä kovin paljon positiivista Tervonen tuonut joukkueeseen. No päävalmentaja on tietenkin se kuka vastaa kaikesta, mutta kaipa se toisenkin valmentajan pitää ottaa vastuuta jostakin. Sitten myös maalivahtipeli ei ole ollut sillä tasolla kuin oli viimekaudella. Ei Kilpeläisen voi sanoa pelanneen huonosti, mutta ei ole ollut kuitenkaan niin hyvä kuin viime kaudella. Sitten oma lukunsa on tämä Tikkasen tapaus. Vaikka puutteita oli niin viime kaudella pelasi hyvin ja nyt sitten Ipi sai toimia Tikkasen kanssa kokonaista 2 kuukautta ja silloinko siis nähtiin että ei tästä mitään tule vai loppuiko ammattitaito valmennukselta? Onko KalPa hommaamassa uutta veskaria, sillä ei Kilpeläinen voi kaikkia pelejä pelata vai löytyykö luottoa ja osaamista ajaa Jatkola liigaan sisään? Joka tapauksessa puolustuspelin pitää parantua paljon jos joukkue haluaa pärjätä sekä maalivahtipeliin pitää löytää jokin muukin ratkaisu kuin se että Kilpeläinen pelaa kaikki pelit.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tikkasen tilastoja kun katsoo, niin ihan kelvollisesti Modossa aloittanut. Kolme peliä vasta pelattuna, mutta viimeisenä nollapeli. Jatkolasta ei ihan samaa voi sanoa A:n peleistä, ainakaan tilastojen perusteella. Vähän tuossa haiskahti, että ei ihan sovussa erottu. Mutta harvoin kai nämä yksiselitteisiä asioita ovat.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Tuntuu että tasapainoo on aina vaikee löytää. Joko saadaan takuuvarmaa mv työskentelyä ja tehokasta pakistoa tai omissa soi, mennään vauhdilla ja maaleja syntyy. Yv tä tuskailtua monta kautta mutta nyt av surkeaa. Tulee esimerkkinä mieleen Virran kaudet vs Kapasen (eka?) jossa kontrollipeli vaihtu täysin pienemmän kaukalon nhl koohottamiseks. Kun ollaan saatu sentään tehoja hyökkäykseen niin nyt meillä on vuotava pakisto. Ei nimet paperilla niin huonoja ole vaan joku muu tuossa mättää. Ihan kun pakisto ja hyökkäys olis aivan eri joukkueista eikä yhteistyö toimi. Ennen ollu jopa tavaramerkkinä se että pakit nousee todella ylös mutta nykysellä hyökkäysmateriaalilla/pelitavalla tms se ei enää toimi.

Rissanen kommentoi jossain haastattelussa että on "opeteltava luistelemaan takaperin uudelleen" kun shl ssä pelataan suoraviivasemmin ja nopeemmin ylös eikä peruutella. Jep, sitä vois harjotella usea muukin siinä samalla.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olisi varmaan kalpalla peiliin katsomisen paikka maalivahti valmennuksen suhteen..
Elä nyt kun hyväveli verkosto jyllää... No odotan kyllä Ipiltä vahvaa panosta maalivahtien suhteen, koska hänellä on kuitenkin pitkä kokemus Saksasta ja varsinkin toimiessaan eri maajoukkueiden mukana Saksassa hän on nähnyt kansainvälisen pelin tuomat vaatimukset ja niitä sitten pitäisi ajaa sisään täällä.
 

PAKKI69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Mutta ei tämä yhdellä pelaajalla pelkästään korjaannu.
Onhan tapaus Wilson. Muistelen, että hänen joukkueeseen liittyminen käänsi aika isosti joukkueen peliä. Joku vastaava huumorintajuinen, hyvän ykkössyötön omaava jässikkä oman maalin edustalle.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onhan tapaus Wilson. Muistelen, että hänen joukkueeseen liittyminen käänsi aika isosti joukkueen peliä. Joku vastaava huumorintajuinen, hyvän ykkössyötön omaava jässikkä oman maalin edustalle.
Kyllä KalPa tosiaan yhtä hyvässä kunnossa olevaa "Wilsonia tai Seppälää" kaipaisi, mutta on aika harvinaista että yksi pelaaja kääntää suunnan totaalisesti ja oma mielikuva on tuosta Wilsonin tulosta on että hän mahdollisti Majoneesin hyökkäävän pelityylin ja oli kyllä erittäin iso lisä sen vuoden KalPaan.
 

#Pelikirja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittavat
Kun KalPaa analyseeraa tässä Toman kausien aikana niin pienesti lienee syytä huoleen . Viime kausi oli hyvää pl. muutama vaisu jakso mutta niitä tulee ja lähes aina pisteissä kiinni. Jotensakin nyt peli ailahtelee pelin sisällä ja pelien välillä erikoisesti. Valmennuksen merkitystä mm. peliin valmistautumiseen täälläkin on puntaroitu. Varmasti suurin osa pelaajista valmistaa itsensä peleihin viimeisen päälle kuten täällä mm. Lundelliin verrattiin, hän lienee tässä ihan huippua kuten muutenkin kiekkopieteetissään. Tuntuu kuitenkin että tässä(kin) porukassa valmennuksen tehtävä on pitää homma ruodussa ja fiilinki positiivisena. Onko näin? Vähän tuntuu ote valmennuksella lipsuvan, kummaa touhua vrt. juuri molareiden tilanne viimekauteen, oliko Rissanen kuitenkin mies paikallaan? Ipillä toki kokemusta mutta joskus se ei vastaa nykyvalmennuksen vaateeseen? Muutama hyvä voitto peräkkäin niin kyllä se siitä, toria ei tarvinne kuitenkaan keväälle varata.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Olisikohan IPK:n maalivahti Cody Porter kokeilun arvoinen?
Hyvin pelasi ainakin sen pelin, jonka katsoin.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Lyhytaikaisena hätäapuna voisi varmaan toimia. Porterin taustat ovat niin surkeat, että kovin pysyvää roolia hänelle tuskin voi Liigassa "uskoa".
Tuskin niillä taustoilla mitään merkitystä on. Jos pelaa hyvin Iisalmessa niin kokeillaan vaan jossain marraskuun loskaisessa tiistain tai torstain pelissä jonka olemassaolon suurinosa on unohtanut edes :D
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Tällä menolla KalPa löytyy kauden päätteeksi sarjataulukossa Jukurien alapuolelta. Eihän tässä näin pitänyt käydä. Jos niitä kolmen pisteen voittoja ei ala tulemaan, niin säälitkin taitaa jäädä haaveeksi. Seppälälle ei hankittu korvaajaa, Eerolle ei hankita liigakelpoista kakkosmaalivahtia. Ilmeisesti Kiiskiseen ja Rissaseen paloi sen verran isot summat, että kassa alkaa olla tosiaankin tyhjä, eikä joukkuetta enää tälle kaudelle vahvisteta ? Muihin joukkueisiin tulee ukkoa säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta ei KalPaan. Näin se hyvänpäivän fanin innostus tapetaan jo ennenkuin kautta on 1/3 pelattu.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Tänään esim. Iltalehti julkassut liigajoukkueiden tilitietoja koskien korona-ajan tuloksia ja nykyistä tilaa. Mielenkiintoista luettavaa ja jos oikein tulkitsin niin kassassa olis jäljellä noin 60k? Samalla sivuttiin vähän valtion avustuksia ja kärkeen kohonneet ainanin kärpät, hifki ja tappara saaneet ihan mukavan summan. Kannattamista helpottaa kun muistaa faktat siitä paljonko kelläkin on joukkueen rakennukseen laittaa. Kalpa on mielestäni viime kausina operoinut budjettiin nähden vähän yläkanttiin mutta nykyinen on ainakin toistaseks ollut ihan jotain muuta. Todennäkösesti jatkossa todetaan että liian isoa rahaa ei kannata hyökkäyspäähän satsata kun se on niin riski. Pitää siis nauttia tästä nyt ja katsella vaan sitä tehdyt maalit saraketta.
Lisään vielä että kuluvaa kautta kommentoidessa en koe että tilanne olis toivoton mutta myönnän että odotin pakiston tason selkeesti riittävän ja nimet hyökkäykseen vaan plussa siihen päälle. Asiat on aina monimutkasempia.
 
Viimeksi muokattu:

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juttelin tänään tuntemani pelaaja-agentin kanssa ja hänen mukaansa Kalpa on jo pidemmän aikaa etsinyt puolustaa, mutta niin on kuulemma moni muukin seura hakemassa puolustajia ja kun tuohon lisätään tuo KalPan taloudellinen tilanne mitä nimimerkki P.P. tuossa yläpuolella totesi niin varmaan ei kovin paljon ole kalPalle "sopivia" tarjolla. Maalivahdista hän ei ollut varma etsiikö KalPa tällä hetkellä maalivahtia, mutta kuulemma Ipk on etsinyt jonkin aikaa maalivahtia. Tämä on sitten minun oma arvaus, mutta voisiko tämä Ipk:n etsimä maalivahti olla sitten sekä Ipk:n että KalPan käytössä vai mahdollistaisiko tämä mahdollinen uusi maalivahti Ipk:n nykyisen Kanukki veskarin pelaamisen KalPassa? Voi toki olla myös niin että Ipk etsii vain itselleen maalivahtia jotta kaikki pelit ei kasaannu nykyiselle Kanukkiveskarille.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varmasti suurin osa pelaajista valmistaa itsensä peleihin viimeisen päälle kuten täällä mm. Lundelliin verrattiin, hän lienee tässä ihan huippua kuten muutenkin kiekkopieteetissään. Tuntuu kuitenkin että tässä(kin) porukassa valmennuksen tehtävä on pitää homma ruodussa ja fiilinki positiivisena.
Näinhän se on. Todennäköisesti Lundell puhumatta muista staroista esim. NHL, osaavat varmasti henkisesti valmistautua otteluun kuin otteluun ilman valmentajan apua. Liigassa on myös nuoria pelaajia, jotka ovat epävarmoja pelipaikastaan tms. Varmasti pelaajat osaavat aivan itsekseen polkea kuntopyörää, venytellä, neppailla jalista ja käydä lenkillä etc. Ei se valmennuksen tehtävä ole tätä valvoa. Valmennuksen tehtävä on valmistaa kaikki pelaajat henkisesti otteluun. Oli alla tappio, voitto tai tasapeli, niin päävalmentajan tehtävä on luoda sellainen henki ja ilmapiiri, että perkele me voitetaan. Miksi muuten valmentajat puhuvat tästä "valmistautumisen epäonnistumisesta" niin paljon, kuten monet valmentajat puhuvat, myös Toma? Toki se on helppo syy ottaa paska omille niskoille, kun ottelu päättyy tappioon.

Seppälälle ei hankittu korvaajaa, Eerolle ei hankita liigakelpoista kakkosmaalivahtia
Tämä Seppälän korvaamatta jättäminen lienee se isoin virhe. Maalivahteja ei voi oikein syyttää, jos puolustaminen on tämän hetkisellä tasolla. Sinne maalille kävelee ikinuori "Konna" Kontiola ja veivaa kiekon maaliin ja pakit katselee vierestä. Varmasti hienoa olisi, jos sinne uutta ukkoa tulisi, mutta enemmän siirtäisin katseen valmennukseen, sekä viisikkona puolustamiseen. Ei tuo nykyinen rosteri niin paska ole etteikö tuolla voisi nappailla kolmen pisteen voittoja. Miettisen vaan pitää pystyä peluuttamaan joukkuetta aivan eri tavalla, koska pakisto on mitä on. On luovuttava tuosta hurlum hei pakkien noususta ja pelattava niillä korteilla joita on käsissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: P.P.
Suosikkijoukkue
KalPa
Voi olla, että Eero peluutetaan puhki jo ennen joulutaukoa, kun ei ole luotettavaa kakkosmokkea heittää tuon ongelmissa rypevän puolustuksen taakse. Jos meinataan mennä kaksikolla Kilpeläinen-Jatkola, pitäisi Jatkolalle saada peliaikaa, mutta ei taida valmennus nyt uskaltaa tuotakaan tehdä, kun tuo puolustus on mitä on. Eli varmaan tuolta pitäisi tuo puolustuspeli saada nyt ihan ensin kuntoon, ja sen jälkeen saada tasapuolisempaa peluutusta Kilpeläisen ja Jatkolan osalta. Ja jos Jatkolalla ei tartu tai Kilpi loukkaantuu, niin ei tuossa taida olla muuta ulospääsyä kuin maalivahtikaupoille. Ehkä tuota puolustuspelaamista saadaan hiottua paremmaksi, mutta siellä annetaan nyt aivan liian paljon vastuuta esim. Laavaiselle ja Riekkiselle. Ja kun vielä Mattila on ollut viime kauteen verrattuna heikko, niin liian paljon jää Nousiaisen, Lappalaisen ja Galletin varaan, Nousiaisen ollessa vielä puolikuntoinen, ja Puutiollakaan kun ei tunnu vielä oikein riittävän. Bast vaan reippaasti askiin, en tiedä miksi miestä säästellään.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja kun vielä Mattila on ollut viime kauteen verrattuna heikko, niin liian paljon jää Nousiaisen, Lappalaisen ja Galletin varaan, Nousiaisen ollessa vielä puolikuntoinen, ja Puutiollakaan kun ei tunnu vielä oikein riittävän. Bast vaan reippaasti askiin, en tiedä miksi miestä säästellään.

Omaan silmään on näyttänyt siltä, että Mattila on alkanut löytää hiljalleen peliään, mikä tietysti on ihan oletettavaa ja suotavaakin. Ensimmäiset 10 peliä oli Jesperiltä aika synkän näköistä tekemistä, mutta sittemmin suunta on ollut jo parempaan päin.

Vieraissa ei joukkue tunnu onnistuvan edes vähää alusta, mikä on hiukan yllättävää siihenkin nähden, että viime kaudella joukkue oli parempi vieras- kuin kotijoukkue. Könös Juuson tehotilastot viitoittaa hyvin koko joukkueen suuntaa vieraissa, vaikkakin korostuneesti. Kotona 7 ottelua 3+1=4, +3 ja vieraissa 8 ottelua 1+1 =2, -9. Erikoista.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Pakit pelaa perseelleen ja ykkösmaalivahti on vanhentunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös