KalPa-Jukurit 1.11. @ Niirala

  • 2 261
  • 20

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tälle ottelulle ei vielä ollut ketjua auki, joten pistettäköön sellainen pystyyn.

Valmistautuminen ensi kesän jalkapallo-otteluihin jatkuu jääkiekon merkeissä kun Mestiksen sarjapisteistä taistelevat rakkaat viholliset Jukurit ja KalPa. (hymiö)

Jatkoajan ennakko ottelusta: Taistelu Savosta, osa II.

Jukureille tarjoutuisi voitolla mahdollisuus noista sarjan piikkipaikalle maaottelutaon ajaksi, mutta kovaan paikkaan pojat joutuvat. KalPa on Salosen poissaolosta huolimatta ottelun ennakkosuosikki. Jukurit pääsee otteluun melko hyvästä tilanteesta, poissaolijoita taitaa olla enää Matti Kuusisto. Toivottavasti 2000 katsojan raja rikotaan täällä Savossakin. Mikkelistäkin lähtee liikkeelle fanibussi, joten toivottavasti kotijoukkueen kannattajille on luvassa haaste huutokilpailuun.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paikallisderby, joka on nähtävä paikanpäällä. Toivottavasti ainakin se 2000 katsojan raja menee rikki. Luvassa on varmasti korkeatasoinen ja tiukka ottelu, jossa KalPalla ehkä hienoinen ennakkosuosikin asema, mutta kun kyseessä on "paikallispeli", ei ikinä tiedä mitä tapahtuu.

Varmasti kauden tähänastisista kotipeleistä paras peli tulossa, siitä ei liene epäilystäkään. Jos nyt sitten pientä tulosveikkausta pistäisi, niin sanotaan vaikka 4-2 KalPalle.
 

Janii

Jäsen
Niin ottelu päättyi 1-4 Jukureitten voittoon, ehkä vähän yllättäen ainekin minun mielestä. Tehomiehenä hääri kukapas muukaan kuin Jani Väänänen (hymiö). Itse en ottelua ollut seuraamassa, eli paikanpäällä olleista voisi laittaa jotain raporttia ottelusta. Mikä ratkaisi ottelun, oliko tuomari hyvä? Ja näköjään Jussi Saarinen on saanut 25minutiin rangaistuksen Selästä taklaamiseta, oliko aiheellinen ja mistä tilaantesta se tuli? Näitä kysymiksiä jään odottelemaan.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vaikeaa tämä on sanoa, mutta Juk... anteeksi, sanat juuttui kurkkuun... Jukurit ansaitsi voittonsa.

Jukurit esitti todella vahvaa puolustus- ja karvauspeliä. Joukkue luisteli tuttuun tapaan kuin vimmattu. Hieman sääntöjen rajamaillakin käynyt peli esti KalPan pääsemisen maalipaikkoihin, joita meillä tosin kuitenkin jokunen oli. Mikko Strömberg vaan oli eilen parempi kuin Kuivalainen. Pasi mm. arasteli vastaantulossa, kun kiekko pyöri ennen Jukureiden 3-0 -osumaa maalin edustalla.

Strömbergin lisäksi onnistujia olivat Jani Väänänen - joka ei KalPaan mahtunut - tehoin 2+1. Jotenkin kyllä arvasin tämän ennen peliä... Tomi Lindfors luisteli, loi tilanteita ja laukoi ahkerasti.

KalPan selkeä ykkönen oli "valkokypärää" kantanut pakki Samuli Suhonen. Todella kokonaisvaltaista peliä Severiltä jälleen kerran.

Kokonaisuudessaan KalPa oli Jukureita huonompi maalivahtipelin lisäksi luistelussa ja ylivoimapelissä. Sami Salosen puuttuminen näkyi odotetusti juuri tällä pelin osa-alueella. Huipputaitava Salonen on tuonut kiekon ylöstuontiin ja pelin pyörittämiseen oman vahvan panoksensa. Nyt joudutaan valitettavasti tulemaan pari kuukautta toimeen ilman sitä.

Tuomari Virolainen oli - kuten Mestis-tuomarit poikkeuksetta ovat - linjaton. Välillä vihelletään pienistä laitakosketuksista, välillä ei sitten niin mistään. Niinimäen taklausta en itse nähnyt, joten siihen en osaa sanoa mitään. Paareilla mies poistui kaukalosta, toivottavasti ei käynyt pahemmin.

Jospa me opitaan vielä joskus Jukurit voittamaan.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
1-4

Hieno kiekkoilta eilen, niin pelillisesti kuin yleisömäärältäänkin. Peräti reilu 2500 silmäparia oli katsomassa tätä toista Savolaisderbyä kuluvalla kaudella. Ottelu oli ehdottomasti tasaisempi kuin lukemat antavat ymmärtää.

Peli alkoi melko tasaisissa merkeissä, kumpikin joukkue onnistui heti ensimmäisessä ylivoimassaan. Tauolle tilanteessa 1-1, ja toisessa erässä sitten Jukurit teki kaksi maalia ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 1-3. Mielestäni ottelun kulminaatiopiste oli se, ettei KalPa saanut ensin 5 minuutin, ja sitten saman jäähyn aikana Jukureille annetun kaksiminuuttisen aikana maalia aikaiseksi. Viimeiseen erään luisteli taistelutahtoa täynnä ollut kuopiolaisryhmä, mutta kiekkoa ei hyvistä paikoista huolimatta Strömbergin selän taakse saatu, sen sijaan Jukurit teki vielä yhden tyhjiin ja peli oli sillä selvä.

Tuomari ei ratkaissut peliä, mutta silti on pakko ihmetellä herran toimintaa. Linja vaihtui ottelun puolenvälin tienoilla totaalisesti, ja muutos huipentui kolmannessa erässä: Ville Hämäläinen oli puolittaisessa läpiajossa ja kahvalla roikuttiin miehessä kiinni. Lopullisesti sitten hänet koukattiin maalin takana nurin, tuloksena kaikkien hämmästykseksi 10 minuutin käytösrangaistus sukeltamisesta. Olisi ollut vähintäänkin kohtuullista antaa jukuripelaajalle 2 min koukkaamisesta Hämäläisen kympin lisäksi. Jokainen voi vetää kyllä johtopäätöksensä siitä, oliko kyseessä "uimahyppy" vai ei, mielestäni ei.

Sitten tämä Niinimäen loukkaantuminen. 5 min + ottelurangaistus on vähintä mitä kyseisestä tempusta voi antaa, toivottavasti tulee lisäsanktioita! Kaveri tuli kädet ylhäällä selkään taklaten ja tuloksena Niinimäki lensi päin laitaa, edessä oli sairaalareissu. Tsemppiä Jarnolle! Ei voi kuin ihmetellä, miten Dufvan kaltainen ammattimies edes kehtasi tuomiosta valittaa tuomarille. Jos tätä ei olisi otettu pois, olisi ottelu mennyt jossain vaiheessa hulinaksi, sillä siihen olivat ainekset kokoajan olemassa muutenkin.

Kaksi kalpalaista on jo pelattu rosterista pois vastustajan toimesta, toivottavasti tätä ei jatku kauaa. Muuten asialle pitää kyllä tehdä jotain ja pian. Ehkäpä esimerkiksi Suhonen voisi ottaa ohjat käsiinsä ja vähän kouluttaa näitä pellejä...
 

Rolle

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jukureiden kolmas maali meni kyllä Virolaisen piikkiin.. Väänänen ei pysynyt pystyssä kun kalpalainen takaa vähän tönäs laidan lähellä, ja siitä sitten tuli 5vs3 tilanne jukureille.
Juuri tämän löysän olemuksen takia oli hyvä ettei Väänänen kalpaan jäänyt. Näyttää ettei miestä pelaaminen vähempää voisi kiinostaa, mutta jos pisteitä tulee tähän tahtiin, niin kai jukureiden kannattajat ainakin ovat tyytyväisiä.
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Jukurit oli eilen selkeästi paras joukkue joka on Montussa tällä kaudella vieraillut. Onnittelut Mikkeliin ansaitusta voitosta.

Tuomariin ottelu ei ratkennut, vaikka muutama tuomio kieltämättä oli aika erikoinen. Tuo jo edellä mainittu kahden minuutin 5-3 yv olisi ehdottomasti pitänyt hyödyntää! Niinimäki selvisi näillä näkymin aivotärähdyksellä, tosin käy vielä kuulemma tutkimuksissa niskajäykkyyden takia.

Salosen puuttuminen näkyi Kalpan pelissä juuri niin paljon kuin etukäteen pelättiinkin. Ei siinä, ei Kalpakaan huonosti pelannut, Jukurit vaan käytti paikkansa hyväkseen. Väänäseltä odottelinkin eilisen kaltaista "rankaisua", miehellä oli varmasti näyttöhaluja ja hyvinhän tuo pelasikin.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Tästä linkistä Länsi-Savon juttu pelistä
Taisi Kalpan valmentaja olla aika käärmeissään kärsitystä tappiosta ainakin lehtijutun perusteella.Joka tapauksessa tärkeä voitto Jukureille. Väänänen oli varmasti tyytyväinen omaan panokseensa Kalpan kaadossa.
Ilmeisen kiinnostava kamppailu, ainakin kunnioitettava yleisömäärä oli paikalla seuraamassa.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jopas ovat tunteet Kuopiossa kuumentuneet. Pieniniemeltä taisi mennä kalakukko väärään kurkkuun kun poispotkittu Väänänen kävi rankaisemassa. Alkaapahan savolaisderbyissä olemaan jo oikeanlaista meininkiä kun tunteet kuumenevat. Tästä saadaan vielä hyvä kausi...

"Duhva on pelle". Vai niin, olipas laadukas kommentti. Onko suurempi pelle se joka tulistuu naurettavista syytöksistä vai se, joka noita syytöksiä esittää?

Provosointia tämä ei ollut, jaksan vaan kerta toisensa jälkeen ihmetellä, onko Dufva ja hänen lausuntonsa todellakin sellainen punainen vaate, että jos jotain vähän tiukempisävyisesti sanoo, alkaa hirveä hälinä. Niin näköjään taas kerran. Kyseisen lehtiartikkelin viimeinen kommentti on Dufvalta yhtä asiallinen vastaus yhtä asialliseen kysymykseen. Kysmyksen esittäjältä vahvaa itse tekemisen meininkiä.
 

FireHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, Anaheim Ducks
Yhdyn täysin Wilzun kommenttiin RD:n syytöksistä.
Mutta olisihan se ihan jännää, jos jo nyt tämän matsin jälkeen Jukureista ja KalPasta tuli todelliset rakkaat viholliset, ainakin valmentajien kommentit on sen suuntaisia, ettei ihan parhaita kavereita ehkä kuitenkaan olla. (hymiö)

Jukurit oli tällä kertaa parempi ja sillä selvä. Mä lähden kotiin.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jaahas, savolaisderbyn jälkipuinti on näköjään parissa päivässä leimahtanut ilmiliekkeihin ja itse pelin päätyttyä alkoi silmitön parjaaminen Jukureiden pelityylistä. Sen verran pitää nyt keittoa hämmentää, että lasketaan nyt omat mielipiteet julkisuuteen.

Eli ensin ihan itse pelistä. Mielestäni Jukureiden viisikko oli huomattavasti tiiviimpi Kuopiossa kuin torstaina Kalevankankaalla. Silti KalPalla oli selvästi hyvää liikettä ja pyrkimys oli maalintekopaikoille. Etiskkoaikahan kotijoukkueella oli eittämättä toisen erän alussa, ja se on nyt kyllä sanottava, että omaan soossiin kotijoukkue hukkui, koska vastaava tilanne erän loppupuoliskolla ratkaisi pelin vieraille. Eli kuten useasti on kulminaatiopisteistä ja henkisen otteen merkityksestä höpötetty, niin kyllä se selkärankaa heikentää, kun edes kahden minuutin 5-3 yv ei tuota tulosta.

Tapaus Niinimäki-Saarinen oli episodi, josta en uskalla sen suuremmin kommentoida, näin sen hyvin hätäisesti ja vaikka en siinä mitään törkeyttä havainnutkaan, niin kyllä lopputulos oli oikea, eli laidan lähellä pitää vaan malttaa pelata suurella kunnioituksella kaveria kohtaan. Mutta kuten pelin aikana kuopiolaisten suusta kuuntelin juttuja siitä, että joukkueet telovat nyt KalPan parhaat miehet nyt lasareettiin, niin eipähän se nyt ihan niinkään ole... Totta kai se on suuri menetys, mutta ei KalPan tasoinen joukkue saa kaatua esim. Salosen poissaoloon tai edes kahden miehen poissaoloon. Menestyvässä joukkueessa ratkaisijoita on aina laajalla rintamalla.

Kuten JA:n raportti ja monet paikalla olleet kuopiolaisekin pelin näkivät, minun mielestäni Jukurit oli parempi. Piste. Kulmaväännöissä ja maalillenousuissa se oli terävämpi ja osin hieman eteensä pomputtanut Kuivalainen ei asiaa helpottanut. Toisaalta Jukureiden maalilla Strömberg pelasi ehdottomasti hienon ottelun ja etenkin miehen hyvä liike maalin taakse ja mailapeli oli onnistunutta. Blokki- ja mailanhäirintäpeli on asia, joka ei kyllä taatusti ole Jukureiden suurin synti. Jos parivaljakko Pieniniemi-Kapanen haluaa "puhdistaa" suomalaisen jääkiekon, niin talkoita riittää varmasti. Tappion myötä oli vaan niin helppo heittäytyä marttyyriksi ja syyttää Dufvaa väärästä pelityylistä. Muistan edelleen niin elävästi miten Hannes Kapanen käyttäytyi viime vuonna lehdistötilaisuuksissa ja sikäli hyvä, ettei itku tällä kertaa tullut hänen suustaan, sen sai suorittaa ykkösvalmentaja ihan itse.

Ja kun tästä lehdistötilaisuudesta nyt nousi hirmuinen haloo, niin sikäli kun itse asian ymmärsin, niin asetelma oli Dufva vs. Kuopio. Eli voittaneen valmentajan niskaan hyökkäsi lehdistötilaisuudessa niin paikallinen lehdistö kuin kotijoukkueen valmentajakin. Itsekin joskus tiedottamista harjoittaneena en ymmärrä kenen ammattiylpeys sallii kuullun laisen paskan heiton Risto Dufvaa kohtaan. Tilaisuudessa haukuttiin ensin Jukureiden sikailu illan pelissä ja sen jälkeen asetettiin koko miehen ammattitaito kyseenalaiseksi kysymällä onko RD viemässä samaa pelityyliä nuorten maajoukkueeseen. Todella alhaista journalismia. Jos kolme Mestis-mestaruutta on tullut sikaa pelaamalla, niin olkoon sitten niin, mutta aika kovaa sontaa heitetään ammattimiehen niskaan moisilla kysymyksillä!

Kysynpähän vaan, että kenen kantti kestää olla paikalla, kun oma ammattitaito niitataan seinään ja joka puolelta tulee kommenttia, että maajoukkueeseenko tätä pelityyliä ollaan nyt viemässä... En ihmettele hetkeäkään, että mies poistuu tilaisuudesta. Ja sitä paitsi kommentti, minkä Dufva poistuessaan heitti, ja joka on Savon Sanomien raportin viimeisenä repliikkinä, oli mielestäni aika osuva.

Eli kaikkinensa ilta oli hieno tapahtumana, tunnelmaa oli ja peli oli vauhdikasta. Mutta kyllä kuopiolaisten tyyli hävitä peli oli heikko; ei niinkään katsomossa, missä vallitsi oman kokemukseni perusteella jokseenkin yhteisymmärrys illan joukkueiden paremmuudesta, mutta enemmänkin joukkueiden johdon tasolla.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Onko väliä kumpi koira älähtää ensin?

Gianfrancon kanssa AIVAN samaa mieltä, hyvä kirjoitus!!!

Jukureiden pelityylillä taidetaan olla voitettu kolmena viimeisenä vuotena fair-play pokaali (korjatkaa jos muistan väärin), joten olen hieman erimieltä Kalpan valmennusjohdon kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hän, joka ei osaa lopettaa

Keskenkasvuista kommentointia ja mailahäirintää Kuopiossa. En uskonut koskaan tällaista tänne kirjoittamaan, mutta oliko tuo tappio nyt niin kova pala että asiasta vielä 3 päivää matsin jälkeen täytyy itkeä? Edelleen olen sitä mieltä, että hävinnyt osapuoli tämän sopan aloitti...

IRCissä eilen sai seurata valitusvirttä samasta asiasta. Ja vaikka Jukurit olisikin kahvannut, Dufva on oikeassa: taululla 1-4, repikää siitä. On se KalPan omaa tehottomuuttakin jos maaleja ei saada tilaisuuksista huolimatta yhtä enempää, kuten Gianfranco viestissään toteaa.

Seuraava episodi nähdään Kalevankankaalla 3.1. Sitten nähdään, kuka kahvaa ja kenen vuoro on pillittää seuraavaksi. Tällä kertaa näin.
 
Jospa tietäisitte

Duhva on sattumoisin hankinut itkuiikan maineensa jo aiemmilla kausilla Mestiksessä. Ja jo ennen Mestistä, jos vähänkin miehen otteita olisitte kauemmin seuranneet.

Kalpa tehoton? Totta.

Parempi voitti? Aina.

Duhva kyvytön käsittelemään kritiikkiä ja väärä mies johtamaan nuorisomaajoukkueitta? Aivan varmasti.


Ja täällä ollaan Kalpan seurajohdon julkisesta kuvasta huolissaan? Hohoh. Pieniniemeä tahdikkaampaa valmentajaa on hankala Mestiksestä löytää. Kai se sivistystaso jossain näkyy, tai Duhvan tapauksessa sen puute.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Jospa tietäisitte

Viestin lähetti Hän, joka tietää
Duhva kyvytön käsittelemään kritiikkiä ja väärä mies johtamaan nuorisomaajoukkueitta? Aivan varmasti.


Ja täällä ollaan Kalpan seurajohdon julkisesta kuvasta huolissaan? Hohoh. Pieniniemeä tahdikkaampaa valmentajaa on hankala Mestiksestä löytää. Kai se sivistystaso jossain näkyy, tai Duhvan tapauksessa sen puute.
Ensimmäisen lauseen alkuosasta olen samaa mieltä. Onhan se aikaisemminkin nähty, että Risto käy pelien jälkeen melko lämpöisenä ja hänet on helppo saada hermostumaan. Lauseen loppuosaan haluaisin jonkinlaisia perusteluita. Tähän astiset näytöt puhuvat aivan toista.

Mitä tulee Pieniniemeen niin, jos syyttää Jukureita kahvajoukkueeksi niin ei tiedä jääkiekosta mitään. Ja nyt en puhu yksittäisestä pelistä tai yksittäisestä tilanteesta vaan Jukureiden pelityylistä viimeisen neljän vuoden aikana.

Mutta mikä parasta:
Kalpa-Jukurit 1-4
Jani Väänänen 2+1

Edit: Pientä viilausta numeroissa.
 
Viimeksi muokattu:

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Saarinen 20

Länsi savo kirjoittaa, jotta Jukureiden Saarinen sai selkään taklaamisesta kolmen ottelun pelikiellon. Onko Niinimäestä tietoja kuinka kävi?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Re: Saarinen 20

Viestin lähetti Unto
Länsi savo kirjoittaa, jotta Jukureiden Saarinen sai selkään taklaamisesta kolmen ottelun pelikiellon. Onko Niinimäestä tietoja kuinka kävi?
Tämän hetken tiedon mukaan onneksi selvinnyt vain aivotäräyksellä poissa jäiltä pari viikkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös