Jännä se vaikutus, mikä ihmisten mielissä on yhä sillä entisaikaisella lainsäädännöllä, mikä määräsi samat hinnat oluelle joka paikkaan. Pikkukaupat porskuttivat viikonloppuisin, kun tilat pystyi täyttämään lähes pelkällä oluella, kun ihmiset eivät jaksaneet kantaa kauempaa, kun se ei ollut halvempaakaan. Nyt kun sitten hinnat vaihtelevat niin ihmetellään. Suosittelen käyntiä esim. Manhattanilla. Siellä kun iltamyöhäsellä hotellin vierestä korealaiskaupasta keittoa haet niin ei montaa olutpulloa satasella saa. Samoin monessa keski-eurooppalaisessa kaupungissa, missä sunnuntaina ei ole mikään muu kauppa auki kuin HBf:n pieni supermarket, saatat joutua maksamaan kuusinkertaisen hinnan verrattuna siihen, mitä olut yleensä kaupoissa maksaa.
Toki tuo hinta tuntuu korkealta, mutta onhan se A-oluenkin hinta Suomessa korkea, kun sitä vain Alkosta saa. Mieletön ero siitä, että kyseessä on vain hieman voimakkaampi tuote. Niinpä osa ulkomaalaisista oluttyypeistä on automaattisesti tuossa meiningissä, mutta jostain kumman syystä kukaan kauppias ei ole kohtuullistanut ulkomaalaisten oluiden hintoja, jotka menevät korkeintaan 4,7% kategoriaan. Ihmettelen sitä, että käytetään resurssit siihen, että särjetään ne laatikot ja pinotaan pullot hyllyyn. Kuka jaksaa mitään yksittäispulloja ostaa. Ainakaan itse en halua olutkellarini olevan mikään sillisalaatti, vaan moskat sinne laatikoittain tai koreittain. Silloin harvoin kun kaupoissa on jotain laatua isompia eriä kuten loppuvuodesta Citymarketissa oli Solia mukamas superhalpaan hintaan 1,99/plo niin ei se hinnassa näkynyt jos osti laatikkokaupalla. Niinpä suurin osa asiakkaista osti sitten joka kauppareissulla säälittävät pari pulloa.
Olen todella ihmetellyt, ettei kukaan esim. oluenystävä tai vaikkapa ketjuihin kuulumaton M-kauppias tajunnut markkinarakoa ja avannut pääkaupunkiseudulle sellaista mestaa, missä on hyvät olutvalikoimat ja ulkomaalaisoluet ovat halvempia kuin perusmarketissa ja niitä myydään laatikoittain ja juomat saa kärryillä kätevästi autolle. Nyt jos mäyristarjoukset loppuvat niin se tarkoittaa sitä, että joku herää ja perustaa marketin viereen aivan samalla tavalla kuin Alkot tänä päivänä ovat, juomakaupan. Joka haluaa irrallisen olutpullon niin voi ostaa sen sieltä ruokakaupasta, mutta tuolla juomakaupassa tullaan myymään todennäköisesti oluet, vichyt ja limut isoissa erissä. Eli siis esim. oluet laatikoissa, koreissa tai tölkkicaseissa. Ainakin esim. Saksassa tuollaiset juomakaupat voivat hyvin. Toivottavasti silloin käy niin että liikkeet eivät ole vain suomalaisen panimoteollisuuden huoria, vaan löytyy yrittäjä, joka myisivät laajalla valikoimalla ulkomaalaisiakin oluita. Markkinarakoa on, koska niissä on hinnoissa nyt käsittämättömät määrät ilmaa, eivätkä hinnat juurikaan vaihtele erityyppisten myymälöiden kesken.