Kallista... elämä on!

  • 583 540
  • 2 389

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti stiflat
Pleikkaripelit ovat kyllä niin pöyristyttävän kovia hinnoiltaan että huh.
Eilen kävin katselemassa jos jonkun pelin olisin löytänyt lahjaksi
annettavaksi. Neljää vaihtoehtoa ajattelin; Obscure 49,90.
Silent Hill 4, GTA SA ja PES4, kaikki yli 62 euroa.

Taas tuli mieleen miksi en ole vieläkään itselleni hommannut
laitetta. Saati ajatella että ostaisin pelin ihan summittain
kokeilumielessä noilla hinnoilla.
Konsoleissa periaatteessa ideana halvat laitteet ja kalliit pelit.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Käyttöautossa huolto- ja korjauspalvelu 72 €/h. Sen lisäksi joudut vielä tietenkin maksaa ne osat jotka sinne autoosi mahdollisesti vaihdetaan. Ne osatkin ovat huomattavasti kalliimpia kuin varaosaliikkeissä.

Kerran piti auto sinne viedä ja jäi viimeiseksi kerraksi. Otsasuoni pullistui melkoisesti kun näin laskun.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Onpa saatanallisen kallis, normaali taksa huollossa on 55e/h, joka sekin saa niskakarvat pystyyn. Markka-aikaan perustaksa oli 300mk/h.

Itse olen niin saita, etten osta jäähallista mitään, kyllä sen 3 tuntia kärvistelee vaikka mikä olis. En ole vielä tehnyt voikkareita mukaan peliin.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Tämäkin on pakko laittaa tänne. Vein kelsitakkini pesulaan maanantaina ja hinta oli 58 €. Ei jumalauta!! Meinasin kääntyä samantien ulos, kun rouva kertoi hinnan. Kaiken huipuksi saan takin vasta kahden viikon päästä, koska joutuivat lähettämään sen muualle. Toivotaan, että saavat puhtaaksi. Vai joudunkohan maksamaan, vaikka eivät saisi edes puhtaaksi?
 

Peoplez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pleikkaripelejä saa paljon halvemmallakin jos vaan viittii ettiä. Sitten on myös käytetyt pelit joita kannattaa suosia koska pelithän eivät käytössä kulu(ei tietty kannata mitään naarmuista paskaa ostaa).
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Re: Ihmettelen..

Viestin lähetti Predator
Niinpä. Olen tyhmä ja munkkiaddikti.
Muuten tämä kyseinen 50 markkaa velottanut läävä sijaitsee Helsingistä lähtien ns. Porin tiellä aika lähellä Humppilaa. En kerro enempää, ettei mene mainostamiseksi.

Mainittakoon tähän kuriositeetinomaisesti se, että vielä kymmenkunta vuotta sitten Humppilan Kenkämaailmasta sai kahvin ja munkin 3 markalla, eikä kahvia tarvinnut juoda pahvimukista. Predator kuitenkin tarkoittanee tässä yhteydessä erästä Forssan puolella vaikuttavaa yritystä?
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Tästä Euron syyttelystä sen verran, että monesti on helppoa panna normaali inflaatio sen piikkiin.

Kävin ensimmäisen kerran elämässäni Kreikassa 1992 (noh pari vuotta aikaisemmin myös), jonka jälkeen seurasi 10 vuoden putki, joka vuosi. Joka kesä kun oltiin samoilla kulmilla ja tehtiin samoja asioita, niin oli kätevä panna myös merkille miten hinnat väliin jopa tuplaantuivat 12 kuukaudessa, vaikka kysymys oli Drakmasta. Euron tulo ei mitenkään jarruttanut kreikkalaisten hintojen nostelua, mutta eivät minusta kiihdyttäneetkään. Nyt ne he ovat saaneet meidät kiinni ja nousu on hieman rauhoittunut.

Olen pannut saman merkille Suomessa.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti finnishninja
Tästä Euron syyttelystä sen verran, että monesti on helppoa panna normaali inflaatio sen piikkiin.

Kävin ensimmäisen kerran elämässäni Kreikassa 1992 (noh pari vuotta aikaisemmin myös), jonka jälkeen seurasi 10 vuoden putki, joka vuosi. Joka kesä kun oltiin samoilla kulmilla ja tehtiin samoja asioita, niin oli kätevä panna myös merkille miten hinnat väliin jopa tuplaantuivat 12 kuukaudessa, vaikka kysymys oli Drakmasta.

Pitää muistaa, että Kreikassa oli tapana valtavan kova inflaatio ja valuutan devalvoituminen jo Suomen markkaankin verrattuna, vaikkei markkakaan mikään vahva valuutta ollut, vaan devalvaatioista tuttu. Jossakin vaiheessa 80-luvulla drakma oli 8 penniä ja myöhemmin 2,5 penniä eli on melko luonnollista, että nominaaliset hinnat nousevat, jos inflaatio on tuntuvaa. Nyt sen sijaan ollaan eletty monta vuotta lähes deflaatiossa, jolloin yksittäisten hintojen nostaminen tuntuu taskun pohjalla ihan eri tavalla.

EDIT: Siis vaaditaan palkankorotuksia tai mennään lakkoon -> palkat nousevat -> tuottaminen kalliimpaa -> hinnat nousevat -> vientituotteet kallistuvat -> devalvoidaan valuutta vientiteollisuutta avittamaan -> tuontituotteet kallistuvat -> vaaditaan lisää palkkaa -> hinnat nousevat
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti scholl
Nyt sen sijaan ollaan eletty monta vuotta lähes deflaatiossa, jolloin yksittäisten hintojen nostaminen tuntuu taskun pohjalla ihan eri tavalla.
Niin... pari vuotta sitten kun kävin Kreikassa viimeksi - ilman omaa ajoneuvoa - halusin vuokrata prätkän. Pyysi 250 kuutioisesta off roadista 320 Euroa viideltä päivältä. Katsoi hieman kun kerroin että saan sillä hyvän auton viikoksi Brysselissä...
 

Osku-82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Bills, Philadelphia Flyers, Tappara
Lontoon pintaklubissa sisäänkäynti £15, drinkit n. £5-£10, pullo kuohuviiniä jopa £250.

Paikka ei ollut sen kummempi kuin Tampereen Senssi tai Helsingin Premi. Ainoa olut jota siellä sai oli Budweiser, sekin 0,33 litran pulloissa jotka maksoivat £4. Tanssilattiat täynnä epämääräisen näköistä porukkaa ja baari muutenkin aivan liian täynnä.

Jotain vastinetta luulisi rahalle saavan, mutta ei. Kaiken lisäksi baarista lähdön jälkeen tuli valittua kallis laiton taksi, noin £15 Green Parkista Paddingtoniin.

Nauttikaa lontoolaisista pubeista ja niiden hyvistä oluista. Belgialaisia erinomaisia lagereita on kyllä saatavilla. Mutta älkää hyvät ihmiset yrittäkö mennä Lontoossa klubeille!
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Viime aikojen huikein ryöstöhinta on ehdottomasti Jyväskylän Monitoimitalon kahviossa ollut 1,5 litran cokispullosta pyydetty 4,50 euroa. Mainittakoon, että mm. Jyväskylän Prismoista saa 2-packin 1,95 eurolla ja Citymarketeista 4-packin Pepsiä 3,95 €:lla...
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Suomen mestari 2021
Merkkihuollot ovat suurimpia kusetuksia, mitä tällä hetkellä mieleen tulee. Eräs merkkihuoltofirma laskuttaa tuntitaksana 99€!
Kesällä oli edessä auton öljypohjan vaihto. Tässä kyseisessä merkkiliikkeessä olisi uusi öljypohja asennettuna maksanut n.380-400€. Olisi pitänyt jonottaa vielä kaikenlisäksi 3 viikkoa. Soitin luonnollisesti muitakin korjaamoja läpi ja viimeisenä eräs korjaamo lupasi laittaa uuden öljypohjan n.250 eurolla muutaman päivän varoitusajalla. Kaikki sujui aivan loistavasti ja olin oikein tyytyväinen ko. operaation jälkeen. Tämä siis pk-seudulla tapahtunutta.

Helsingin rautatieasemalla kahvikuppi 2€!
Shellit ja Nesteet ovat kalliimpia tankkauspaikkoja.
 

pale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lebarin Pantterit
Re: Re: Kallista, elämä on.

Viestin lähetti Seti
Hyvä meininki. Aiheen sivusta. Osaisiko joku kertoa paljon CornDog maksaa nykyisellään ?

Näitä herkkuja myi stadin eka neekeri (?)
F4-5 katsomoiden kupeessa ainakin Jokeriaikoina. Kuului pakollisena ottelurituaaliin.

Erwin the neekerin corndogin hintaa en enää muista, mutta tuotetta maistamalla selvisi miten kate maksimoitiin. Rasvakeittimen öljyt vaihdettiin ehkä kerran kaudessa. Siitä syntyi sievoinen säästö, tosin loppukaudesta niitä mustia pökäleitä saattoi mennä hieman vähemmän kaupaksi kuin alkukaudesta, jolloin öljy oli suht vähän käytettyä. Siis se eka matsi.

Nordiksellä nykyään hääräävä Sibyllä kulkee näköjään samoja askelkuviota, paitsi ettei edes koboa hallita. Haaleata paskaa myydään täyteen rahaan ja on vain ajan kysymys kuka sairastuu ensimmäisenä syötyään tätä onnetonta apetta. Tämä on täysin mun oma ennustukseni ja täysin oma pohdinta ilman mitään muuta näyttöä kuin oma kokemus ja suu.

Esitänkin kysymyksen "hallipaikkojen"-jaosta ja kuinka usein näitä hodarinmyyjiä kilpailutetaan näistä mestoista? Josko joku tietäisi ja samalla avautuisi ja näin ollen irtisanoutuisi kyseisestä kusetuksesta?

Ihan oikeasti, 4,50 jostain pullasta missä on taatustu se markkinoiden halvin ja surkein nakki välissä? Antaa olla.

Edit. Atrian markkinoimalle putkalle lihapiirakan lämmitys taitaa olla ylivoimainen tehtävä?
 

Miguel

Jäsen
Antalyan lentokentällä menneenä syksynä, valmiina paluumatkaan. Pahin krapula oli jo helittänyt vaan ei se tunne, joka pakottaa juomaan jatkuvasti. Paikallisten vessojen hanoihin en uskaltanut luottaa ja myyntipisteellä päätin ottaa jotain hieman ravitsevampaa litkua kuin vettä. PowerAdea siis. No, tokihan tämä on lentokenttä, mutta ei tässä maassa niin kovin kallista pitäisi olla. Mitä vielä, kuusi (6) euroa puolen litran energiajuomapullosta! Pöyristytti, mutta minkäs teet, kun olotila on mitä on.

Enkä minä moralisoi näitä kiskureita. Myyjä määrää markkinoilla.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mikä ettei

Noista Areenojen hinnoista on ihan turha puhua. Ne noudattavat tietysti eri sääntöjä. On aivan naurettavaa verrata jotain Hartwall Areenan hintoja R-kioskin tai Alepan vastaaviin. Totta helvetissä Hjallis tai Pena pistävät hinnat korkealle. Eihän siinä kyseisessä tapahtumassa hallin sisällä pahemmin ole kilpailijoita. En usko, että kovin moni käy siinä erätauolla kun hintoja katsoessa järkyttyy Alepassa. Moni halli ei päästä edes takaisin sisään enää.

Sama ilmiö on esim. junien ravintolavaunuissa. Miksi ei laittaisi tuollaisessa tilanteissa hintoja korkealle? Jos on jano, ostat tai olet juomatta. Hyvin yksinkertaista. Hetkellinen monopoli.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Jukan takahiukset

Kesällä oli edessä auton öljypohjan vaihto. Tässä kyseisessä merkkiliikkeessä olisi uusi öljypohja asennettuna maksanut n.380-400€. Olisi pitänyt jonottaa vielä kaikenlisäksi 3 viikkoa.

Niinpä, 3 viikkoa. Eli täyttä on ja asiakasta pukkaa sisään ikkunoista ja ovista. Siinä on helppo pitää hinnat korkealla. Aivan selvästi merkkikorjaamon hinnat on järkevästi asetettu, kun noin moni haluaa liikkeen palvelua käyttää.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti Joukka
Ennen aamupuuron sai yhdellä markalla, nyt hinta on vähintään yksi euro. Useimmissa paikoissa hinta on jo 1,50-2,50 euroa.
Saukkolan Essolla Nummi-Pusulassa saa aamupuuron 20 sentillä, jos satut siellä päin ajelemaan.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Predator
- pysähdyin autoreisulla tienvarren huoltiksen kuppilaan ja tilasin vittuuntuneen näköiseltä naikkoselta kaksi kuppia kahvia (pahvimukeissa) ja kaksi munkkirinkilää (pahvilautasella).
Hinta oli markoiksi muunnettuna 50 MARKKAA 35 PENNIÄ!

... ei ymmärrä...

Eli euroiksi muutettuna 8,47. Sehän vasta onkin pöyristyttävää. Kuluttajia kusetetaan epämääräisillä hinnoilla. Ilmeisesti yksi kahvi ollut 2,11 ja munkit 2,13 ja 2,12.

...ei ymmärrä...
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pari viikkoa sitten join tähän mennessä kalleimman siiderini. Turun keskustan ravintolassa iso siideri (0.4 tai 0.5) maksoi 6,80 euroa. Jollain läpyskällä olis saanut halvemmalla, mutta kun ei ollut sellaista.

Ei voi ravintolassa ostaa mitään. Jumalauta samalla hinnalla saa jo ison viinapullon alkosta. Ei muuta kuin omat juomat aina mukaan baariin, niin säästyy pitkä penni.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti Jukan takahiukset
Merkkihuollot ovat suurimpia kusetuksia, mitä tällä hetkellä mieleen tulee.
Noin vuosi sitten vein Tampereella autoni huoltoon merkkiliikkeeseen. Siinä sitten huomattiin, että jakopään hihna pitäisi vaihtaa. Työn vastaanottaja sanoi, että jos nyt heti huollon yhteydessä laitetaan, niin hinta on noin 350€. Erikseen tilattavana aikana hinta nousee suunnilleen satasen. Sanoin miettiväni asiaa.

Muutama puhelinsoitto, ja reilun viikon päästä hihna vaihdettiin eräässä pienessä korjaamossa hintaan 260€. En kerro, mikä tuo itsensä reippaasti uloshinnoitellut merkkiliike on, mutta uskoisin olevani sen liikkeen mielestä mulkku. Sellainen asiakkaiden luokittelu on kuulemma niillä tapana.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti Jukan takahiukset
Merkkihuollot ovat suurimpia kusetuksia, mitä tällä hetkellä mieleen tulee. Eräs merkkihuoltofirma laskuttaa tuntitaksana 99€!

Onkohan tietoa, kuinka moni oikeasti maksaa noita pyydettyjä hintoja?
Merkkiliikkeen huollon varauskirjat lienevät täynnä leasingautojen huoltoja sekä yksityisten uutena autonsa ostaneiden huoltosopimusasiakkaiden autoja.
Lieneekö edes kovaa halua taistella satunnaisista vähän vanhempaa autoa huollattavien rahoista?

Minä ainakin huollatan pyhäautoni maahantuojan kanssa tehdyn huoltosopimuksen turvin merkkiliikkeessä ja arkiautoni näissä pienemmissä pajoissa.
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Jukan takahiukset
Merkkihuollot ovat suurimpia kusetuksia, mitä tällä hetkellä mieleen tulee.

Viime vuonna peruutin parkkihallissa autostani oikean taustapeilin (sähkötoimisen) rikki. Merkkihuollossa (kysyin kolmesta) peili luvattiin vaihtaa 250-270€ hintaan + maalaus 30-50€ eli n. 300€. Onneksi kuulin työkaverilta eräästä pajasta joka huoltaa mielelään omistamaani automerkkiä. Sain uuden peilin maalattuna hintaan 155 €.

Kyllä kannatti !
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kaikenlaisilla tutkimuksilla ollaan saatu hölmö kansa uskomaan, ettei eurot ole nostanut minkään tuotteen hintaa. Todellisuudessahan monet tuotteet ja palvelut ovat kallistuneet järjettömästi mutta mm. elektroniikan ja lihatuotteiden hintojen lasku auttaa tutkimuksia pienentämällä "kokonaisostoskorien" hintaa sellaiselle tasolle, ettei isoa eroa entiseen ole.

Itse olen moneen otteeseen joutunut yhdellä jos toisellakin tiskillä joutunut sämpylän tms hinnan kuultuani ilmoittamaan, ettei kauppoja syntynyt. En yksinkertaisesti voisi elää itseni kanssa, mikäli maksaisin neljä euroa yhdestä kuivasta huoltamosämpylästä, jonka välissä on vanhaa kurkkua ja yksi kinkkuviipale.
 

Roswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kun työssään joutuu tai pääsee matkustamaan, niin kyllä huomaa, että hintataso alkaa eräillä euroopan metropoleilla karata käsistä. Vain yhtenä esimerkkinä jo mainittu: Lontoo.

Esim. Kiinaan on mukava mennä, kun hintatasot on hieman eri tasoa, kun euroopassa yleensä. Yhteistyökumppanini Pekingissä joka joutuu paljon käymään Italiassa päivitteli, kun ei ole yleensä enää varaa elää Italiassa tai puhumattakaan Lontoosta.

Välillä oikeesti tuntuu, että kun meillä on yhdestä markasta on tullut 1 Euro, niin Italiassa yhdestä liirasta on tullut 1 euro.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös