Joskus nuorempana tuli laitettua kuivuneita leipiä katiskaan. Oli monesti katiska turvoksissa kaikenlaista kalaa, suurimmalta osin särkeä. Monesti siellä oli seassa helppoa ruokaa havitellut hauki. Eli ranskanleivän kanssa olet kyllä jäljillä!Pitäisi pikkuhiljaa alkaa onkimaan särkeä/lahnaa pakkaseen talven ismete-reissuja varten. 500kpl pitäisi pakastaa, että riittää koko talven reissuihin. 4 päivää olen mäskännyt kaurahiutaleita yhden lumpeikon reunaan, tänään kävin kokeilemassa mato-ongella paikkaa ja ensimmäiset 40kpl särkiä siitä ylös.
Katiskaakin kokeillut, mutta ihme homma, että sinne ei eksy kuin ahvenia.
Onko palstaveljillä vinkkiä miten saa särkiä katiskaan? Seuraavaksi meinasin laittaa ranskanleivän katiskaan särjille syötiksi.
Lahnaa nuorempana tuli ongittua aina isoimmalla madolla minkä oli löytänyt mullasta. On kyllä jäänyt mieleen hetki laiturilla onkiessa 3m mato-ongella kun iski kiinni 3kg lahna. Siinä oli kyllä kolmosen tikulla aivan altavastaajana, kuitenkin lahna tuli hilattua rantaan.
Nykyään ei tule ikävä kyllä ongittua mato-ongella. Onhan tuo kuitenkin niin hienoa, että pitäisi varmaan lähteä fiilistelemään.
Lahnoja on tullut viime vuosina pirusti pienillä jigeillä. Sellainen 3cm pinkki smallfish on ollut kunnon lahnamagneetti täällä Lahdessa Vesijärvellä.