Kajaanin Hokki 2017–2018

  • 242 956
  • 937

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Liikaa ei kannata plus miinuksia seurata mutta kyllä se suunnan antaa pelaajan tasosta...
Mikään tilastohan ei koko totuutta kerro pelaajan tasosta.

Hyvällä prosentilla pelaava maalivahti voi olla huono jos joukkue puolustaa tiiviisti ja torjunnat ovat helppoja roiskaisuja. Ja päinvastoin hyvä veskari voi omata huonomman prosentin jos koko ajan vastustajat pääsevät läpiajoihin jne.

Pistepörssin kärki voi olla pelaaja jota ei puolustaminen kiinnosta lainkaan. Tekee kaksi häkkiä per peli ja omissa soi kolmesti.

Itse olen sitä mieltä että tehotilasto on se arvokkain tilasto kenttäpelaajan kohdalla. Se kertoo että voittaako vai häviääkö pelaaja pelinsä keskimäärin. Virheitä tulee ihmetilanteissa juu mutta kyllä se pitkässä juoksussa tasoittuu. Toki tähänkin vaikuttavat tietty ketjukaverit jne jne. Mutta pitkässä juoksussa.
 

Lätkä

Jäsen
Itse olen sitä mieltä että tehotilasto on se arvokkain tilasto kenttäpelaajan kohdalla.

No niin!

Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä ja näin se pitäisi myös mennä. Jotenkin tilastot on järkevää referoida, jottei homma olisi pelkkää höpöhöpö tilastohelvettiä, josta ei ota itse pirukaan selvää!
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
No niin!

Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä ja näin se pitäisi myös mennä. Jotenkin tilastot on järkevää referoida, jottei homma olisi pelkkää höpöhöpö tilastohelvettiä, josta ei ota itse pirukaan selvää!

Sarkasmia? Äsken olit plusmiinustilastoa vastaan, nyt tehotilasto on hyvä juttu? Olen varmaan tyhmä, mutta minulle plusmiinustilasto ja tehotilasto on sama asia..
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Oho! Unohdin kirjoittaa sen:)

Aina ei voi varma onko se sarkasmia, kun vahvoja mielipiteitä esitetään. Palataan oikeaan asiaan Hokkiin, mahdollisuudet kotietuun on, mutta vaatii, että sairastupa tyhjenee eikä uusia nimiä sinne ilmaannu.Pelistä täytyy omat pikkuvirheet saada pois, niistä nämä paremmat joukkueet rokottaa armottomasti. Yyveestä en jaksa edes puhua, toivottavasti jatkosarjassa ei alivoimamaaleja Hokkia vastaan enää tehdä. Peliä tulisi tiivistää, niin että hyökätään ja puolustetaan joukkueena ja se oman maalin edusta, siellä pitää taistella ja ottaa vastustajalta tila pois.
 
Viikkokatsaus 3/2018 – Sairastupa tyhjenemässä – Kajaanin Hokki

Taskinen ja Saarenpää ovat taas mukana, hyvä hyvä hyvä! Myös prikaatin alokkaat mukana.

Menisikö ketjut näin?
Saarenpää Heiskanen T Klemetti
Korhonen Vitolins H Klemetti
Locans Niskanen Leppänen
Gapa Huovinen Räisänen
Koskinen

Näin saataisiin 4 aika tasaista ketjua. Tuota viime pelin toimivaa 3 ketjua ei kannata rikkoa ja myös 2 ketju on ollut tuossa muodossa hyvä. Nuoremmalle Klemetille vain vastuuta ykkösketjussa ja neloseen sitten loput.

Pakkiparit?

Taskinen Heikkinen
Ramirez Niemelä
Viitasalo Liulchuk
Ullberg Kyllönen
Tuikka Manninen
 
Otinpa pienen urakan ja tutkailin runkosarjan tilastoja Hokin osalta, ja ne olivatkin varsin mielenkiintoiset. keskityin pistetehokkuuteen, ja ymmäärrän kyllä että peliajalla kokonaisuutena, sekä yv- ja av-vastuulla ja jatkoaikojen peluutuksella on merkitystä. Ikävä kyllä koska peliaikatietoja ei ole käytettävissä, niin oli pakko tyytyä raakoihin pistesaldoihin. Suhteutin ne kuitenkin pelattujen ottelujen määrään, jota siltä osin saataisiin vertailukelpoisuutta hiukan enemmän. Lisäksi keskityin erikseen koko otteluun, ja sitten tasakentällisin pelaamiseen. Jälkimmäiseen mm. siksi, että näkisin ketkä ovat olleet tuotteliaita muulloin kuin erikoistilanteissa. Tässä minua kiinnosti kainuulaisten pelaajien suoriutuminen muihin verrattuna.

Pitkä intro, mutta tässä havaintoja:

Suomisarjan 50 parhaan pistenikkarin joukossa hokkilaiset erottuvat tehokkaina: Vaikka Riku Korhonen ei ollut kokonaispisteissä kärjessä, hän oli ottelukohtaisessa tehokkuudessa tasakentällisillä toiseksi tehokkain 1,39 p/o, ja maaleissa selkeä ykkönen 0,94 m/o (seuraavalla 0,73 m/o).

Kaiken kaikkiaan Hokilla on seitsemän äijää top 50 :ssä ja 3 ihan top 10:ssä. Se on toiseksi eniten kärkiporukoista ja kertoo osin pisteiden keskittymisestä näille herroille.

Ylivoima onkin jo tilastojenkin valossa katastrofi. Vain Saarenpään Nikon tehot ovat kunnossa, hän on p/o tilastossa yv:lla sijalla 26, ja muutama heppu siellä sijoilla 40+. Riku ei ole ylivoimalla tehoja juuri tehnyt, liekö ollut paljoa jäällä, en muista miten se on mennyt.

Hokin sisällä tasakentällisillä sitten Riku on kunkku, ja pitää kainuulaisten lukuja kunnossa. Klemetin Heikki säestää myös tasakentällisin 0,93 p/o luvullaan olen joukkueen 6. tehokkain. Hänen taakseen jäävät suht niukasti ulkomaan hyökkäysavut Gapa, Vitolins ja Locans. Loput kainuulaiset hyökkääjät ovatkin jo kauempana eli 11. ja 12. ovat Tommi 0,63 ja Jesse 0,62 ulkomaalaiskolmikon takana. Tuohon Rikun taakse sijoittuvat Anton Kokkonen ja Markus Korkiakoski, mutt Antonilla on vain 6 peliä ja Markuksella yksi ainoa. Ja tietty siinä ovat Jaakko Heiskanen ja Niko Saarenpää.

Puolustajista parhaimmistoa tehoissa ovat Liulchuk, Ramirez ja Viitasalo, ja tosiaan vähillä peleillä ihan omassa luokassaan Kokkonen. Ikävä kyllä Kainuun pojat jäävät näistä herroista selvästi, eli niitä kädellisiä kainuulaispakkeja ei tilastojen mukaan ole juuri ollut.

Tästäpä pääsenkin sopivasti jäsen Lätkän kainuulaiskiihkon pariin. Se osaltaan innoitti minut tutkimaan tilastoja. Lukujen mukaan "omilla pojilla on saatu aikaan yhdellä pelaajalla erinomainen pistetuotto (Riku), yhdellä hyvä (Heikki) ja kahdella keskinkertainen (Tommi ja Jesse). Ihan satunnaishyökkääjiä ei ole kainuulaispojista peleihin edes päässyt mukaan. Kaikki ovat vähintään täyttäneet paikkansa tässä mielessä. Pakiston osalta ollaan vähän heikompia. Kuitenkin tulkitsen tilastoja niin, että ei me omilla pojilla olisi saatu kasaan kuin heittopussijoukkue sarjan hännille.

Täällä kun puhutaan tulossa olevista omista junnuista - niin mistä niitä tulee? Kärki lähtee KalPaan tai muualle ja ohittaa Hokin jo C- tai viimeistään B-junnuissa. Niin on käynyt jo pitempään, eikä se muutu uuden Hokin tai harkkahallin myötä mihinkään. Junioripuolella puuttuvat massat, ryhmät ja ikäluokat koko Kainuun kiekossa ovat muutamissa kymmenissä. Jos siihen ei tule iso parannus, niin ei omalla juniorityöllä saaada jatkossakaan kasaan suomisarjaan kunnon joukkuetta. Nyt on jo edessä ainakin 6 ikäluokan kokoinen aukko vaikka heti saataisiin buumi päälle pikkujunnuihin. Nyt lienee pari äijää B.ssä joista voisi tulla, mutta vain pari... Molaripuolella ollaan ehkä paremmalla tasolla, niin kuin Severistäkin näkee.

Lätkän kanssa olen ihan samaa mieltä siitä, että mestikseen ei ole mitään asiaa. Siis ilman ostojoukkuetta.
 
Erinomaista pohdintaa! Tätä lukee mielellään lisäänkin.

Tosiaan pelkällä tilasto scouttauksella omista junnuista ei tule liukuhihnalta niitä lahjakkuuksia. Klemeteistä ja Niskasesta voi kasvaa tulevaisuudessa ihan hyviä Mestis pelaajia 3-4 ketjuihin.

Männäviikolla pitkän sopimuksen (2021 asti) tehnyt Teemu Kemppainen näyttäisi olevan junnupolun suurin helmi, jonka Hokkikin hienosti on noteerannut. Ainakin pistemäärien perusteella liian hyvä omaan ikäänluokkaan ja A junnuissakin näyttäisi olevan koko joukkueen paras maalintekijä. Ja tämä kaikki vasta 16 vuotiaana! Ja mikäli pistemääriä peilaa esim edustuksessa pelanneisiin niin tuosta ei kovin pitkä matka ole enää Suomi sarjaan. Ensi kaudella Kemppainen voi olla jo vakiokalustoa pelaavassa kokoonpanossa.

Jos sen Lätkän puhuman kainuulaisen joukkueen perään haikaillaan, niin kyllä mestiksessäkin voisi jo tällä nipulla pärjätä. (tämä rosteri pohdittu ensi kaudelle)

Niko Saarenpää - Teemu Virtala - Jarkko Hattunen
Heikki Klemetti - Markus Korkiakoski - Riku Korhonen
Roberts Locans - Jesse Niskanen - Oscar Leppänen
Tommi Klemetti - Matti Kaarlela - Samu Pyykkönen
Erno Räisänen - Teemu Kemppainen - a junnu

Eetu Heikkinen - Risto Mattila
Saku Kinnunen - Anton Kokkonen
Jarkko Heikkinen - Lauri Heinonen
Juhoville Kyllönen - Henri Kyllönen

Tuomas Tolonen - Severi Kinnunen

Toki tämä vaatisi jo paljon näitä omien poikien kotiuttamisia ja rahaakin mutta näin uskoisin lehtereiden täyttyvän ja myös sponsonrien innostuvan joukkueen tukemisesta.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Erinomaista pohdintaa Hockeyisking:ltä. Ja tilastoanalyysi tukee hyvin sitä miltä meno on näyttänyt katsojan silmään.

Ja valitettavan totta on että omista pojista ei saa joukkuetta Mestikseen eikä edes Suomi-Sarjaan. Ikäluokat ovat niin hiton pieniä että ei vaan riitä. Ne harvat jotka ovat valtakunnallisella tasolla mitattuna hyviä, lähtevät C tai B iässä muualle päästäkseen pelaamaan ikäluokkansa SM-sarjapelejä. Mikä pelaajan itsensä kannalta on ymmärrettävä ratkaisu. Teemu Kemppainen tästä tietysti poikkeus joka vahvistaa säännön. Toki olisi mahdollista yrittää tehokkaammin hakea omia poikia takaisin kotiin sen junnu-uran loppumisen jälkeen. Monelle yli-ikäiselle A-junnulle nimenomaan Suomi-Sarja on hyvä sarjataso jatkaa uraa. Läheskään kaikilla ei riitä vielä rahkeet Mestikseen. Tätä hakemista voisi suorittaa jo A-iässä kombinaatiolla Hokin A/ Edustus. Eli pelejä molemmissa.

Mutta tilanteen totaalinen korjaaminen vaatisi harrastajamäärien kasvua jo F-junioreista alkaen.
 
En tarkoituksella ottanut kantaa pelaajien potentiaaliin tulevaisuudessa, siitä ei menneisyyden tilastot kerro mitään. Hokilla on monta nuorta miestä tämän kauden joukkueessa, ja olen samaa mieltä siitä, että potentiaalia heillä on. Ehkäpä juuri kuten palstaveli kirjoitti, suurimmalla osalla mestistasolle ja ei ihan kärkiketjuihin. Kemppaisen Teemun rankkaan juuri niinkin kovaksi potentiaaliksi, ettei hän pitkään enää Hokissa jatka. Joukkueen, jossa hän pelaa, taso ei pelillisesti eikä valmennuksellisesti vaan riitä. Mopojen keskellä ei kehity kisapyöräksi. On lähdettävä riittävän haastavaan ja kohottavaan valmennukseen.

Paluumuuttajiakaan en arvioinut, tietenkään. Kyllähän me Kainuu dream teamillä mestiksessäkin pärjättäisiin, mutta ei taida olla realismia monenkaan kohdalla enää paluu Hokkiin. Noissa esittelemissäsi kentällisissä taitaa olla Kemppaisen lisäksi Hattunen, Heinonen, Kaarlela, Pyykkönen, Heikkinen, Kinnunen ja Tolonen kainuulaisia paluumuuttajia. Ainoat ykköskorin pelurit mestistasolle lienevät em. herroissa kuitenkin Heikkisen Eetu ja varsinkin Harttusen Jarkko, joka täyttää parin päivän päästä 31-v. Olisihan siinä muutamaksi vuodeksi kuitenkin iso apu. Kinnusen Sakun statsit ei vakuuta, eikä näytä kehittyneen viime vuosina.

Sorry, faktojen edessä taipuu skeptikoksi.

Edit. Kumikiekon kommenttiin oma panokseni: Junnuhokin nuorin joukkue on F2 (2009). Netissä pelaajamäärä on 23, jossa on mukana 09 poikien lisäksi kaikki sitä nuoremmat ja voi olla myös sitä vanhempia vasta aloittaneita. Eli eivät kuulu ko. ikäluokkaan. Ihan liian pieni ryhmä, kun D-poikiin mennessä voi puolet lopettaa. Pitäisi olla 40 tuossa ryhmässä. Jonkin näköinen pirteämpi kausi sattui ikäluokkiin 2004-2005, joita on edelleen se reilut parikymmentä mukana. Sitä vanhemmissa on vähän porukkaa ja nuoremmissa on se parikymmentä, eli ei lopettamisvaraa.
 
Viimeksi muokattu:

Lätkä

Jäsen
Tästäpä pääsenkin sopivasti jäsen Lätkän kainuulaiskiihkon pariin.

Tässä ja nyt-tilasto...

Itse perustan kajaanilaisten/kainuulaisten kiekkolijoiden esiin marsiin pitkällä aikajänteellä, enkä tätä kautta pelaavalla joukkueella. Lisäksi hyvin erikoista, että toive mahd. kajaanilais-/kainuulaisjoukkueesta muuttuu täydelliseksi epärealismiksi ja suorastaan toiveeksi ettei asia toteutuisi koskaan....tai ainaskin siltä se ed. kommentoijan silmin näytti.

Jokainen tajuaa, että 100%:sti oman kylän pojilla ei pelaa mikään joukkue. Ei liigassa, ei divarissa....eikä oikein alasarjoissakaan. Eikä se ole itsetarkoituskaan. Tästä huolimatta yleinen mielipide kannattajapiireissä vaikuttaisi siltä, että suurin osa toivoisi kannattamansa joukkueen koostuvan niistä oman kylä pojista. Ja näyttipä tilastot ihan mitä tahansa. Tähän sakkiin itsekin lukeudun. Siis toivon mahdollisimman omavaraista joukkuetta, mutta hyväksyn joukkueen täydentämisen tarpeen mukaan, kunhan sen perustana siintää tavoitteellisuus! Tällä tavoitteellisuudella puolestaan tarkoitan esim. AVOIMIA sarjoja! Siispä tällainen ed.main. lainen ajattelu ei poissulje mitään/ketään.

Se, että Kajaanissa on personaalinen, taikka esim. kova yrittämään....sellainen lukeutuu kyseisellä paikkakunnalla paheeksi. Yritteliään kohdalla "empä kehtaa/mitä siitä on hyötyä-jengi" huutaa turpaansa....koska yrittäjällä menee useammin keskivertoa paremmin. Tuon voin itsekin allekirjoittaa. Puolestaan persoonallisten tapausten kohdalla päät kääntyy ja päänsä kääntäjien suusta kuuluu "hävettää"! Kajaanissa siis eteenpäin vieminen, olipa se sitten yrittäjyydessä tai urheilun saralla....vaatii, että on täysin korvaton. Ei siis kuuntele lainkaan turvan soittajia, vaan puskee eteenpäin omaa agendaansa!

Näin siis homma Kajaanissa. Onneksi joukossa on niitä, jotka laittavat itsenä likoon, muutoin kaupunkin ei kehittyisi millään sektorilla. Rapatessa roiskuu, mutta yleisesti ottaen yrittäminen ja itse likoon pistäminen on dynaamista ja vie aidosti eteenpäin.....myös HOKKIA!

Omalla kohdalla on aivan sama, mitä muut allekirjoittaneesta sanoo. Siit huolimatta laitan joka hommassa kaiken likoon. Joissakin asioissa jopa "hiukan" provosoin tarkoitushakuisesti. Se se vasta onkin homman suola, kun huomaa, etteivät tosikot/pikkuihmiset osaa sitä lukea:)

Jälleen kerran....koirat räksyttää, mutta karvaani kulkee... Vi ska gå...
 
Viimeksi muokattu:

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kumikiekon kommenttiin oma panokseni: Junnuhokin nuorin joukkue on F2 (2009). Netissä pelaajamäärä on 23, jossa on mukana 09 poikien lisäksi kaikki sitä nuoremmat ja voi olla myös sitä vanhempia vasta aloittaneita. Eli eivät kuulu ko. ikäluokkaan. Ihan liian pieni ryhmä, kun D-poikiin mennessä voi puolet lopettaa. Pitäisi olla 40 tuossa ryhmässä. Jonkin näköinen pirteämpi kausi sattui ikäluokkiin 2004-2005, joita on edelleen se reilut parikymmentä mukana. Sitä vanhemmissa on vähän porukkaa ja nuoremmissa on se parikymmentä, eli ei lopettamisvaraa.

Juurikin näin. F-junnuissa pelaajia saisi olla se 50 että olisi toivoa riittävän isosta joukkueesta vielä C-iässä. Jos Junnuhokki ei saa harrastajamääriä kasvuun, on ainoa toivo että saadaan aidosti yhdistettyä voimia Kainuun alueella KuKin, SoKin ja SuPSin kanssa yhteisten ikäluokkajoukkueiden muodossa.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Juurikin näin. F-junnuissa pelaajia saisi olla se 50 että olisi toivoa riittävän isosta joukkueesta vielä C-iässä. Jos Junnuhokki ei saa harrastajamääriä kasvuun, on ainoa toivo että saadaan aidosti yhdistettyä voimia Kainuun alueella KuKin, SoKin ja SuPSin kanssa yhteisten ikäluokkajoukkueiden muodossa.

Ehkä kajastusta tunnelin päässä näkyy tai ainakin valoa ollaan etsimässä. Junnuhokkihan on nyt pari viikkoa järjestänyt 1-2 luokkaisille tutustumisen jääurheiluun, luistelu-ja kiekkokoulua on mainostettu myös aikaisempaa enemmän. Myös uusi harjoitushalli saa uusia junioreita harrastuksen pariin, kun jääaikojen muodossa harjoitusajat paranevat ja vanhemmat pystyvät ehkä paremmin kuljettamaan harjoituksissa lapsiaan. Hokin uusituleminen on orastavaa kiekkobuumia nostanut, muutamien tasapaksujen vuosien jälkeen. Eihän se tarvitsi, kun yhden todella kiekosta innostuneen pojan koululuokaltaan, joka saa muutaman kaverin mukaan yrittämään. Kun itse aloitin jääkiekkoharrastusta, Kajaanissa pyöri korttelikiekko nimellä "sarja", jossa 1-4 luokkaiset saivat pelata, niin ettei kaikkia varusteita tarvittu, siitä joukosta innostui useamapi jatkamaan "uraansa" junnuhokissa. Vastaava tapahtuma auttaisi kiekkokärpästä puraisemaan uusia lapsia.

Toki vanhemmissa ikäluokissa tarvitaan koko Kainuun junioripanosta, että parhaat pääsevät pelaamaan kovempia sarjoja, kuin oman kylän omilla pojilla AAA alueliigaa tai vastaavaa. Myös varusteiden kierrätystä tai lainaamista tulisi parantaa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus suhteellisen kalliin, mutta hyvän harrastuksen pariin. Näenn kuitenkin asian niin, että syntyvyys kun laskee, niin jääkiekkoa on markkinoitava enemmän juuri harrastuksiaan valitseville ikäluokille.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kyllä. Viimeaikaiset tempaukset ovat erinomaista markkinointia lajille ja saattavat poikia tulevaisuudessa. On hienoa nähdä että näitä on tehty tällä kaudella.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Edustuksen omavaraisuusastetta tälle kaudelle pudotti varmasti myöhäinen joukkueen rakentaminen. Itse asiassa esimerkiksi Korhosen Rikun pelaaminen joukkueessa on onnekas sattuma. Hänen Mestis-kautensa meni reilusti yläkanttiin (pääsi pelaamaan loukkaantumatta edustuksessa koko kauden), mutta ei niin hyvin, että muualta olisi tullut kyselyitä. Asepalvelun suorittamispaikkaa olisi pitänyt vaihtaa, ja lähialueen joukkueet RoKi, Hermes ja IPK olivat wanhan Hokin kyykätessä kohtuullisen täynnä. Niinpä olemme saaneet nauttia Rikun yhä parantuneesta liikkeestä ja laukauksesta. Kutakuinkin päinvastoin kävi Klemetin Heikin kohdalta. Mielestäni Heikki sai luvattoman huonosti peliaikaa viimeisellä Mestis-kaudella. Ei hän todellakaan ollut heikommasta päästä siinä joukkueessa. Jos Mestiksessä olisi säilytty, Heikki olisi todennäköisesti ulkomailla kiekkoilemassa nyt (viime keväänä kuulemieni huhujen perusteella). Nyt on sattuman kautta päästy nauttimaan molempien iloisen ja näytönhaluisen näköisestä pelistä.

Muutamaan kriittiseen pisteeseen pitäisi junioriorganisaatiossa panostaa enemmän: 1) Siirtyminen kiekko- ja luistelukoulusta F2-junioreihin saisi tapahtua monen pelaajan kohdalla aikaisemmin, ei pitäisi tuijottaa päämassan syntymävuotta (-09 tänä vuonna). On turha hieroa vain kiekkokoulussa kolmea vuotta. 2) Murrosikään saapumisen vaihe, jossa putoaa liian paljon pelaajia kyydistä liiallisen vakavuuden ja peluutuksellisten seikkojen takia. 3) Vanhempi C, jonka aikana valitaan toisen asteen opiskelupaikka. Esimerkiksi nyt -02-ikäisistä välttämättä ei siirtymiä liigapaikkakunnille tule, koska joukosta selvästi muita kovempina erottuvia pelaajia ei ole. Sen sijaan kylläkin ihan potentiaalisia oleksanderliulchukeja, tommiklemettejä ja juhovillekyllösiä.

En tiedä, miten saataisiin vakuutettua pelaajille jatkossa, että pysyminen omissa tutuissa ympyröissäkin voi olla erinomainen vaihtoehto. Lähes kaikille "päätä pidemmille" pelaajille ekstrapotku tulee ikäluokkaa vanhempien kanssa pelaamisesta (jota kannatan itse vasta C2:sta alkaen). Esimerkiksi KalPaan lähteneestä kainuulaisjoukosta (A. Klemetti, Ahtonen, Vikholm, Pyykkönen, Karjalainen ja Martikainen) ainoastaan Klemetin Aleksi on onnistunut tällä kaudella, toki jopa Liigaan asti nousten. Sillä että lähdetään parin sadan kilometrin päähän eri valmentajan raipan alle juoksemaan, ei automaattisesti saavuteta mitään etua suhteessa kotiin jäämiseen. On joillekin kovaa ja kohottavaa, mutta valitettavan monelle on henkisesti liian kuormittavaa, loppuun polttavaa ja rampauttavaa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hyviä pointteja Canis Lupus. F2-junioreihin kun saataisi suurin osa kiekkokoululaisista niin junnumäärät olisivat aivan toisenlaisia. Siellä kiekkokoulun puolella on vaan vähemmän niitä vanhempia pelottavia talkoohommia. Toki varmasti syitä on muitakin mutta tuo on yksi suurin syy siihen että Junnuhokin puolella pelaajia on niin vähän.

Paras tilannehan olisi jos jokaisessa ikäluokassa olisi kaksi joukkuetta. Näin saataisi aikaan se ”kilparyhmä” ja enemmän harrastepainotteinen ryhmä ja kaikille sopivan tasoisia pelejä. Tätä luksusta ei vaan monessa ikäluokassa ole ollut tarjolla. Siitä olen eri mieltä varsinkin näiden pienien ikäryhmien takia että kyllä vanhemmissa pelaaminen silloin tällöin on hyväksi jo pienemmillekin junnuille kuin C2-ikäisille jos vaan rahkeet siihen riittää. Se on pikkupojallekin hieno juttu päästä vanhemman ikäluokan mukana pelaamaan silloin tällöin.

Samoin on kaksipiippuista että kannattaako lupaavan pelaajan jäädä pelaamaan ikäluokkansa suomi-sarjaa jos olisi mahdollista pelata jossain muualla SM-sarjaa? Toki on helpompaa asua kotona jne, se on taatusti fakta. Ja onneksi Hokilla nyt A ja C pelaa Mestistä, jospa ensi vuonna B pelaisi myös. Siellä saa jo hyvätasoisia pelejä eikä houkutus ole niin suuri lähteä muualle. Ehkä?
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Siellä kiekkokoulun puolella on vaan vähemmän niitä vanhempia pelottavia talkoohommia. Toki varmasti syitä on muitakin mutta tuo on yksi suurin syy siihen että Junnuhokin puolella pelaajia on niin vähän.
Toisaalta, jos olisi enemmän junnuja, olisi myös kaikilla vanhemmilla vähemmän talkoovuoroja. Tässä tulee eroa rajusti isojen ikäluokkajoukkueiden ja pienten välillä. Pienissä joukkueissa kaikki talkoilevat kaikilla joukkueen vuoroilla, isoissa tiimeissäeivät. Talkoot on myös vähän mystifioitu. Hallin siivoamista ja kioskimyyntiä.
Siitä olen eri mieltä varsinkin näiden pienien ikäryhmien takia että kyllä vanhemmissa pelaaminen silloin tällöin on hyväksi jo pienemmillekin junnuille kuin C2-ikäisille jos vaan rahkeet siihen riittää. Se on pikkupojallekin hieno juttu päästä vanhemman ikäluokan mukana pelaamaan silloin tällöin.
Nimenomaan pienien ikäryhmien takia on nuorempia peluutettu vanhemmissa epäsäännöllisen säännöllisesti. Eikä siinä vaihtoehtoja ole, kun ei muitakaan ole. Tilanne on kuitenkin kaukana optimaalisesta, kun saman ikäluokan junnuista toinen pääsee pelaamaan 28 sarjapeliä ja toinen 42, kun vain toisella on edellytykset pelata vuotta vanhempien kanssa. En kannata sosiaalipeluutusta, mutta on helppo arvata, kumpi näistä kahdesta pelaajasta on todennäköisempi lopettaja kauden lopussa. Jos 11-12-vuotias lopettaa tällaisen syyn takia, on tyritty huolella.
Samoin on kaksipiippuista että kannattaako lupaavan pelaajan jäädä pelaamaan ikäluokkansa suomi-sarjaa jos olisi mahdollista pelata jossain muualla SM-sarjaa? Toki on helpompaa asua kotona jne, se on taatusti fakta. Ja onneksi Hokilla nyt A ja C pelaa Mestistä, jospa ensi vuonna B pelaisi myös. Siellä saa jo hyvätasoisia pelejä eikä houkutus ole niin suuri lähteä muualle. Ehkä?
Niin, toisaalta eivätpä B-junnutkaan varmaan pelaisi Suomi-sarjaa jos kovimmat kainuulaispakit (Santeri Karjalainen, KalPa B:n sisäisen pistepörssin kakkonen ja Aapo Tuominen, Pelicans B2-SM) olisivat Hokki-paidassa. Näillekin pelaajille A:n Mestis olisi ollut sitten jo aika lailla riittävä tasollisesti. Ajatuksena: Olisiko Joonas Kemppaisen ura mennyt pilalle, jos hän olisi vuonna 2004 valinnutkin Hokin Ässien asemesta ja pelannut pääosin A:n ykkösdivaria B2-ikäisenä, Ja vanhempana B-junnuna Mestistä Hokissa (vrt. Sami Vatanen, JYP & D-Team)?
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Näillekin pelaajille A:n Mestis olisi ollut sitten jo aika lailla riittävä tasollisesti. Ajatuksena: Olisiko Joonas Kemppaisen ura mennyt pilalle, jos hän olisi vuonna 2004 valinnutkin Hokin Ässien asemesta ja pelannut pääosin A:n ykkösdivaria B2-ikäisenä, Ja vanhempana B-junnuna Mestistä Hokissa (vrt. Sami Vatanen, JYP & D-Team)?

Niin siinä kannattaa varmaan nuorten miettiä muutakin kuin liigaverkkareita. Pitäisi nuoren pelaajan analyyttisesti miettiä millaisen roolin saan a -sm:ssa. Nelosketjussa tai rotaatiopelaajana tuntemattomassa ympäristössä vai isossa roolissa esimerkiksi nuorten mestistä tukiverkon ympäröimänä. Ehkä nuorten liigalla on turhan suuri maine verrattuna nuorten mestikseen ja sama b-ikäisten sarjoissa. Kaikki tekevät päätöksen itse, mutta edustus Hokin tulisi pitää yhteyttä junioreihin vielä kun junnut Kajaanissa ovat, jos joku tällä saadaan jäämään tai tulemaan takaisin kotikaupunkiin olisi se hyvä. Samalla selviäisi mitä nuoret hakevat esimerkiksi kuopiosta tai muualta minne haluavat lähteä ehkä vastauksilla voitaisiin kehittää omaa toimintaa yhteistyössä junnuhokki edustusHokki.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Toisaalta, jos olisi enemmän junnuja, olisi myös kaikilla vanhemmilla vähemmän talkoovuoroja. Tässä tulee eroa rajusti isojen ikäluokkajoukkueiden ja pienten välillä. Pienissä joukkueissa kaikki talkoilevat kaikilla joukkueen vuoroilla, isoissa tiimeissäeivät. Talkoot on myös vähän mystifioitu. Hallin siivoamista ja kioskimyyntiä.
Tässä taatusti perää, talkoilla on todellisuutta pahempi maine. Ehkä sillekin asialle voisi tehdä jotain. Ja harkita onko esim. siivoaminen järkevää siitä saatavan rahallisen hyödyn suhteen vs. sen mahdollisia pelaajien vanhempia kammoksuttava maine. Ikuisuuskysymys tämä.
Nimenomaan pienien ikäryhmien takia on nuorempia peluutettu vanhemmissa epäsäännöllisen säännöllisesti. Eikä siinä vaihtoehtoja ole, kun ei muitakaan ole. Tilanne on kuitenkin kaukana optimaalisesta, kun saman ikäluokan junnuista toinen pääsee pelaamaan 28 sarjapeliä ja toinen 42, kun vain toisella on edellytykset pelata vuotta vanhempien kanssa. En kannata sosiaalipeluutusta, mutta on helppo arvata, kumpi näistä kahdesta pelaajasta on todennäköisempi lopettaja kauden lopussa. Jos 11-12-vuotias lopettaa tällaisen syyn takia, on tyritty huolella.
Seuran tehtävänä nuorissa ikäluokissa on antaa tasapuolisesti peliaikaa ja pelejä kaikille omassa ikäluokassaan. Vanhempien ikäluokkien mukaan pääsemissä ei voida olettaa sosiaalipeluutusta juuri siitä syystä että eri pelaajat ovat erilaisia valmiudeltaan siihen. Ei voida odottaa että vanhemman ikäluokan valmentaja ottaisi mukaan pelaajia joilla ei rahkeet riitä, sehän olisi varsinkin taklauspelin lisääntyessä jo vaarallista. En tiedä yhtään pelaajaa joka olisi sen takia lopettanut että joku toinen on päässyt pelaamaan vanhemman ikäluokan mukana ja itse ei ole päässyt.
Niin, toisaalta eivätpä B-junnutkaan varmaan pelaisi Suomi-sarjaa jos kovimmat kainuulaispakit (Santeri Karjalainen, KalPa B:n sisäisen pistepörssin kakkonen ja Aapo Tuominen, Pelicans B2-SM) olisivat Hokki-paidassa. Näillekin pelaajille A:n Mestis olisi ollut sitten jo aika lailla riittävä tasollisesti. Ajatuksena: Olisiko Joonas Kemppaisen ura mennyt pilalle, jos hän olisi vuonna 2004 valinnutkin Hokin Ässien asemesta ja pelannut pääosin A:n ykkösdivaria B2-ikäisenä, Ja vanhempana B-junnuna Mestistä Hokissa (vrt. Sami Vatanen, JYP & D-Team)?
Tässä on nimenomaan parantamisen varaa. Pitää tarjota näille parhaille mahdollisuutta pelata ylempänä C/B/A/Edustus akselilla jotta säilyisivät paikkakunnalla. Tätähän lienee juuri Kemppaisen Teemunkin 3v sopimuksella juuri on haettu. Uskon vahvasti että tässä asiassa uusi Hokki hoitaa leiviskänsä paljon vanhaa paremmin. Toinen asia on sitten se että onko parasta pelata alempaa sarjatasoa vanhemmissa junioreissa vai ylempää omassa ikäluokassa. Se lienee niin yksilökohtainen juttu että mahdotonta sen paremmuudesta vääntää. Mutta kumpikin tie on varmasti kehittävämpi kuin se että pelaa omassa ikäluokassaan "liian huonoa" sarjaa omaan tasoon nähden.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Anteeksi vaan, mutta eikö olisi parempi siirtää tuo juniorikiekkoilu ja ketkä mahtuu, ketkä ei mahdu, kuka menee minnekin ja ym., tuonne juniorikiekkoilu osiolle ja pidetään tämä nyt vaan Kajaanin Hokki 2017-2018 mukaisena keskusteluna.

Toki tulevaisuutta ajatellen juniorit sekä heidän valmentajat ovat tärkeitä, mutta ei ehkä kuulu tähän osioon?
Huomenna voitto KooVeestä ja sunnuntaina sitten 3 pistettä Forssalta?, siitä voisi hyvin jatkaa,...
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tuskin tuo vaarallista on jos välillä keskustelu piipahtaa Hokin junioripuolessakin? Edustuskin on viime aikoina sitä huomioinut paljon aiempaa enemmän.

Mutta viikonlopun peleihin. Molemmat varmasti tiukkoja pelejä mutta kyllä oletusarvona nämä kaksi kotimatsia pitää voittaa varsinaisella peliajalla. Kumminkin sarjan heikoimmasta päästä vastustajat, kotipelejä ja kaikki ukot rivissä. Jos siis sitä kotietua haetaan niin kuusi pistettä on aika lailla ainoa hyvä lopputulos tälle viikonlopulle.

Toivottavasti yleisö innostuu tästä ylemmästä loppusarjasta ja saadaan hyvä meteli halliin!
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
En tiedä yhtään pelaajaa joka olisi sen takia lopettanut että joku toinen on päässyt pelaamaan vanhemman ikäluokan mukana ja itse ei ole päässyt.
[LAST OFFTOPIC]
Pikemminkin minäkin tunnen vanhempia, jotka eivät ole ainakaan kannustaneet lapsen jatkamista. Erilaisia lopettamissyitä on yhtä paljon kuin lopettamisiakin. Kyse ei viestissäni kuitenkaan ole pelkästään siitä, että jotkut pääsevät pelaamaan vanhemmassa ikäluokassa, vaan siitä, että pelimäärät ylipäänsä menevät yllättävänkin epätasaisiksi. Karrikoiden, vähän faabelin kautta:

Asiakas A ostaa kilon nauta-sikajauhelihaa viidellä eurolla, samoin B.

Asiakkaalle B ojentaa kauppias 100 grammaa paistijauhelihaa sanoen: "Tässä kaupan päälle sinun pojallesi."

Asiakas A kysyy: "Voisinko minäkin saada jotakin ylimääräistä meidän pojalle, oikeastaan mitä tahansa, olenhan aivan samalla tavalla kaupan vakioasiakas kuin B:kin?"

Tähän kauppias toteaa: "Valitettavasti ei onnistu, meillä ei ole Teille paremmin sopivaa sika-nautajauhelihaa."

A jatkaa: "No mutta saman suuruinen satasen osakasmaksuhan me ollaan B:n kanssa maksettu aluksi. Enkös minä nyt maksa nuo B:n kaupanpäällisetkin?

Kauppias vastaa: "Kyllä, mutta älä ole tyytymätön. Kohtelen myös C:tä, D:tä, E:tä, F:ää, G:tä ja H:ta samalla tavalla kuin Sinua. Hekin maksavat B:n ekstrajauhelihat. Kerran olen tosin H:lle antanut maistiaiset. J ja K puolestaan ovat samassa asemassa kuin B. Sitäpaitsi, jos B vaihtaa paikkakuntaa, tiedä vaikka pääsisit B:n asemaan."

Kysymyksiä: Kuinka kauan A, C, D, E, F, G ja H pysyvät kaupan asiakkaina, vaikka ainoa eriarvoistava tekijä on tämä yksi jauhelihapaketti?
Onko heillä edes mitään oikeaa syytä tyytymättömyyteen?
Mitä mieltä toiminnasta ovat ne, jotka eivät vielä ole kaupan asiakkaina? Mitä mieltä ovat ne, jotka samastuvat enemmän A:han kuin B:hen?
[/LAST OFFTOPIC]
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Omalta osaltani myös viimeinen offtopicci tällä kertaa. Jauhelihavertaukset ontuvat tässä. Kausimaksulla ja kk-maksulla katetaan sen oman joukkueen ylläpito. Ei siinä kukaan toisten jauhelihoja maksa jos pojat käyvät toisen ikäryhmän peleissä pelaamassa. Itse ne pojat ( tai heidän vanhempansa ) maksavat toisen ikäryhmän peleissä käymisen kulut.

Sääliksi käy sellaisia vanhempia joiden kannustus oman lapsen harrastukseen loppuu siitä syystä että naapurin Ernesti saa pelata enemmän. Silloin on kyllä pahasti prioriteetit hakusessa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jatkosarjan ensimmäinen peli meni sitten niinkuin pitikin. Kohtuullisen selvä voitto Kooveesta ja kolme pistettä. YV edelleen surkuhupaisaa mutta onneksi sitä tuli vähän.

Kinnuselta erinomainen peli, Klemetin Heikki oli myös hyvällä pelipäällä ja Korhonen viimeisteli tehokkaasti. Viitasalo kävi muutamaan otteeseen kevyeksi mutta eiköhän se siitä kun tottuu miesten peleihin. Hyvä laukaus Viitasalolta löytyy. Huomenna avausviikonlopun toinen matsi jossa Hokki saanee etua siitä että Kalajoella ( ja Pyhäjoella ) on kinkerit venyneet pitkiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös