Kaipaako kansa ylilyöntejä?

  • 5 341
  • 56

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Birkku
Jos sinä olet tappeluiden kannalla, voit aloittaa perustelemalla sen kuinka estetään ettei tappelua käytetä aseena horjuttamaan joukkueen tähtipelaajia.
Selkeistä aloituksista kaksi minuutti instigatorista. Ei tuo ole NHL:ssäkään ongelma, ei edes Red Wingseillä vaikka heillä ei ole pariin vuoteen yhtään poliisia kokoonpanossaan ollutkaan (Avery ja Bootland eivät riitä sellaisiksi).
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En minä tiedä kaipaako kansa ylilyöntejä kaukaloon mutta väriä se jokatapauksessa kaipaa. Nykyisellään liiga on, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, harmaa ja väritön.

Mikä on sitten tämä "ylilyönti"? Onko nyrkkitappelu ylilyönti? Jonkun mielestä jo tämä voi olla ylilyönti, toinen taasen on mieltä, että kyseessä on kaukaloon kuuluva tapahtuma.

Joku on ehdottomasti sitä mieltä, että Pentti Matikaisen Lukko-HIFKn "käskytys" on selkeä ylilyönti, toinen taasen sitä mieltä, että kyseessä on jääkiekkoon kuuluva taktinen (joskin epätoivoisessa tilanteessa käytettävä) elementti.

En tiedä kaipaanko kaukaloon ylilyöntejä itseistarkoituksessaan, sen sijaan pieni värinlisäys harmaaseen arkeen olisi paikallaan.

vlad.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti werther
Näitä kahta vakavampi teko on mielestäni ollut Lukko-HIFK pelin tappelun aloitus, jossa Toni Häppölä iskee vastustajaa poikittaisella naamaan. Siinä olisi voinut käydä pahasti, mutta kun ei käynyt, niin sanktioita ei tästä nimenomaisesta tempusta tullut.
No se ei nyt ihan puhdas sattuma ollut, että siinä ei käynyt pahemmin. Pirnes ensinnäkin käyttää pleksiä, minkä Häppölä hyvin tiesi ja toisekseen Häppölä ei lyönyt mitenkään McSorley-tyylisesti vahingoittaakseen, vaan sillä tavalla "ystäväsmielisesti" ja kohteliaasti näytti vain signaalia että kohta aletaan tappelemaan (siitä vaan väärinymmärtämään).

Viime pelissä jonka olin paikan päällä katsomassa lyötiin erästä NHL:ssäkin pelannutta hyökkäjää kolmeen kertaan mailalla päähän. Harmi vain kun tuomari ei niistä mitään huomannut, niin ei tullut 2-minuuttista korkeasta mailasta (näin asiat voi ilmaista jos haluaa).
 
Viestin lähetti Johannes
Hänninen-Kahlos pitivät väkivaltavideoita hyvänä esimerkkinä tämän tapaisen viihteen suosiosta nykypäivänä. Minusta jääkiekko live-tapahtumana on paljon parempi esimerkki.

Hra Zamboni-kuskille tiedoksi, että Juhani Tamminen ei oikeasti keksinyt jääkiekkoa 1990-luvun lopussa valmentaessaan Kärppiä, vaikka Oulussa niin kai luullaan.

Voihan nenä.. tai nokka. Itse olin jo lähes vakuuttunut, että Tamminen sen keksi. Olisin voinut vaikka vannoa.. nooh.. kerrankos sitä erehtyy.. kerronpa muillekin etteivät luule samaa.

Mutta siinä mielessä yhdyn tamppoonimieheen, että kyllä on vähän kehitytty ajoista, jolloin poltettiin valaisu mielessä vammaisia ja kristittyjä. Ja itse en tarvitse verta jäälle vaikka kieltämättä vähän kiinnostaa katsoa, mitä oikein tapahtui. Tappeluja en kaipaa. Jos pitää tapella niin 1 vs 1. Mutta jokaisella on mielipide, toiset kaipaa, toiset ei. Selkääntaklauksia en kaipaa vähääkään, mutta jääkiekko on nopea peli eikä kaikkien aivot toimi tarpeeksi nopeasti, ei taklaajien eikä taklattavien. Monesti selkään taklaukset on myös usean asian summa. Joskus ne on puhtaasti taklaajan vika... joskus taklattavan.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Matikainen valmentaessaan Kärppiä pisti jo vuonna (oliko kausi -86) niin tappelijat kentälle, joka tarkoitti esim. puolustajat hyökkääjiksi. Heti aloituksesta tappelu eli ei Sir Pena eka kertaa ollut käskyttämässä tappelua Lukkoa vastaan. Ilves sekosi täysin ja käytiin kovaa sanasotaa pelin jälkeen. Ilves voitti kuitenkin matsin.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Ylilyönnit - vaikka viihdyttäviä ovatkin pelin kannalta - ovat SM-liigassa usein enemmän tai vähemmän ämmämäisiä tekoja joihin toinen joukkue ei pysty vastaamaan.

Suvaitsevampaa linjaa halukkaiden kavereiden tappelusta kannatan kyllä, mutta tämän liigan ylilyönnit.....no joo, käsilaukkukamaa suurimmilta osin.
 

railwayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät (& Devils)
Olen samaa mieltä ketjun aloittajan kanssa, ylilyönnit ei kuulu kaukaloon ja niistä kuuluu rangaista ankaralla kädellä.

Ymmärtääkseni ylilyöntejä kaipaa media, tosin heillä taitaa olla omat syynsä siihen. Usein juuri media on luomassa vastakkainasettelua joukkueiden välille, joskus keinotekoistakin.

Katson ylilyönneiksi periaatteessa kaikki sellaiset tilanteet, joissa tietoisesti pyritään vahingoittamaan vastustajaa. Se voi olla polvitaklaus, kyynerpäätaklaus, huitominen tai nyrkinisku. Kahden pelaajan välistä tappelua en katso ylilyönniksi jos kaksi pelaajaa kerta kaikkiaan päättävt ottaa mittaa toisistaan. Parempi kertarutina kuin ikuinen kitinä vai miten se meni. Sen myönnän, että rajojen vetäminenon erittäin vaikeaa ja jokainen tilanne on oikeastaan oma yksittäinen tapauksensa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös