Kaikkien aikojen paras komediasarja? (Esikarsinta 12.11.–3.12.2023)

  • 12 198
  • 207

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Mitenköhän menisi.

1. South Park
2. Miehen puolikkaat
3. Beavis and Butt-Head

Kyllä, sivistykseni taso on korkea.

Edit. Miehen puolikkaat niin kauan kuin Sheen oli mukana. Kutcherin aikaisiin jaksoihin ei taas kauheasti jaksanut perehtyä.

Kunniamainintana Pokka pitää, etenkin Onslow oli hyvinkin samaistuttava hahmo, heh.
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Päivitelläänpä ensimmäistä kertaa äänestystilannetta. Kärkikahinoissa ei juuri yllätyksiä näy. Peräti 87 eri sarjaa on saanut ääniä.

Esikarsinnasta pääsee siis jatkoon 20 parasta semifinaalivaiheeseen. Tällä hetkellä jatkopaikka irtoaa viidellä äänellä. Jatkopaikkoja voi olla tasapisteiden vuoksi olla jaossa enemmänkin (tällä hetkellä 23 olisi jatkossa). Jatkoon olisi tällä hetkellä menossa neljä kotimaista sarjaa, joista peräti kaksi on kärkipäässä. Jenkit ja britit ovat toki jatkoonmenijöissä määrällä mitattuna kotimaisia edellä.

Aikatauluakin voidaan rukata. Tällä hetkellä kolmen viikon mittainen esikarsintavaihe vaikuttaa kyllä turhan pitkältä. Alun innostuksen jälkeen äänestysten määrä on vähentynyt huomattavasti. Olisiko kaksiviikkoinen esikarsinta sopivan mittainen?

@benicio, nyt sitä taktista ääntä kehiin!
Koodi:
Tilanne 15.11.2023

20 Friends
20 Kummeli
19 South Park
17 Studio Julmahuvi
15 Married... with Children
14 Frasier
13 The Office (US)
13 Seinfeld
11 Blackadder
10 Men Behaving Badly
10 Monty Python's Flying Circus
9  Mr. Bean
8  The Simpsons
7  How I Met Your Mother
7  The Big Bang Theory
7  The Fast Show
6  Velipuolikuu
5  All in the Family
5  Isänmaan toivot
5  Keeping Up Appearances
5  The Office (UK)
5  Police Squad!
5  Trailer Park Boys
------------------------------------
4  'Allo 'Allo
4  Curb Your Enthusiasm
4  Fawlty Towers
4  Ihmebantu
4  LL: Maailman kahdeksan ihmettä
4  Peep Show
4  Smack the Pony
3  3rd Rock From the Sun
3  That '70s Show
3  Brooklyn 99
3  Family Guy
3  Futurama
3  Modernit miehet
3  Tabu
3  Tankki täyteen
3  Two and a Half Men
2  Alf
2  Arrested Development
2  The Benny Hill Show
2  Community
2  Coupling
2  Eastbound & Down
2  Home Improvement
2  It's Always Sunny in Philadelphia
2  Kimmo
2  Modern Family
2  On the Buses
2  Pasila
2  Sledge Hammer!
2  Soap
2  Spede Show
2  The IT Crowd
2  The Young Ones
1  30 Rock
1  After Life
1  Beavis & Butt-Head
1  Big Train
1  Chappelle's Show
1  Dharma & Greg
1  Entourage
1  Ihmisten puolue
1  Jeeves and Wooster
1  Jopet Show
1  Kansan palvelija
1  Ketonen & Myllyrinne
1  Klovn
1  Kohtuuttomuuksia
1  Kumman kaa
1  Luottomies
1  M*A*S*H
1  Mork & Mindy
1  Naapureina Madridissa
1  Parks and Recreation
1  Pulkkinen
1  Reinikainen
1  Serranon perhe
1  Silicon Valley
1  Siskonpeti
1  Team Ahma
1  The Boondocks
1  Uuno Turhapuro
1  Vintiöt
1  What We Do in the Shadows
1  Yes Minister
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Edit. Miehen puolikkaat niin kauan kuin Sheen oli mukana. Kutcherin aikaisiin jaksoihin ei taas kauheasti jaksanut perehtyä.
Tuo meni jossain vaiheessa katselukelvottomaksi jo Sheenin aikana. Alanin rooli vedettiin kyllä niin alhaalta riman ali, että sille piti kaivaa aika syvä kuoppa. Ei ihme, että Jaken näyttelijä sanoi, ettei suosittele sarjaa kellekään.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
On muuten erittäin mielenkiintoinen ketju ja todella haastavaa laittaa eri aikakausien sarjoja järjestykseen. Huomenna vastaus voisi olla erilainen, mutta tämän hetken perstuntumalta itselleni merkityksellisimmät on:

1. The Office (US)
2. Pulmuset
3. Pasila
 
Tällainen mestariteos kuuluisi ehdottomasti varsinaiseen kisaan eli Ryhmäteatterin Tabu.
Siis
1.Tabu
2. Velipuolikuu
3. Frazier
 

Semtex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on hieno ketju ja täytyy sanoa, että on todella vaikea valita kolme parasta sarjaa niin monen loistavan joukosta.

It's Always Sunny in Philadelphia - Totaalinen shokki nähdä, että tässä vaiheessa kyseisellä sarjalla vasta 2 ääntä. Tekisi hieman mieli kyseenalaistaa palstalaisten huumorintajua, mutta jätän sen tekemättä koska jokainen tykkää eri asioista.

Itse sarjasta niin yksinkertaisesti historian kovin komediasarja. Jos tykkäät mustasta/poliittisesti epäkorrektista huumorista, niin todella vahva suositus ja mikäli taas et silloin kannattaa ehkä katsoa jotain muuta.

Office (US) - Loistava sarja, jossa casting on kyllä osunut täydellisen nappiin. Brittiversio on myös hyvä, mutta liian lyhyt, jotta ohittaisi jenkkiversiota tai ylipäänsä pääsisi tälle listalle.

Kummeli - Ei ehkä komedian taso riittäisi top-3 listalle, mutta se merkitys mikä Kummelilla on ollut minulle nuoruudessa ja myöhemmin on kuitenkin niin suuri ettei sitä kyllä voi mitenkään sivuuttaa.
 

Lucius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
1. Blackadder

Kyynisen ja sarkastisen Edmund Blackadderin ja "ovelajuonisen" Baldrickin kemiat toimivat täydellisesti kaikkien historian ajanjaksojen läpi.

2. Extras

Yllättävää, ettei kukaan ole tätä klassikkoa äänestänyt. Selvästi Ricky Gervaisin paras komediasarja. Helmenä David Bowie -jakso Vip-tiloineen ja kerjäläisineen.

3. Frasier

Tästä on jo paljon sanottu. Frasier Crane on hyvä mutta Niles Crane on paras.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Annetaanpas vähemmän ääniä saaneille vielä toivoa finaaliin asti pääsystä.

M.A.S.H. Mustan huumorin sarja Korean sodasta ja liikkuvasta kirurgisesta sairaalasta. Loistava casting ja pelkästään Alan Aldan takia ansaitsee pääsyn tälle listalle.

3rd Rock From the Sun. Ala- ja yläasteaikojen suosikkisarjani. Varmaankin kaikista fyysisin sarja näyttelijöille tässä genressä, joka jaksossa jotain painimista tai vähintään litsareita. Loistava casting ja pelkästään John Lithgown takia ansaitsee pääsyn tälle listalle.

The IT Crowd. Valinta brittisarjoista kääntyi nyt pisteidenkalastuksessa tähän. Jaksoja harmittavan vähän brittiläiseen tyyliin. O´Dowd, Ayoade ja Berry ynnättynä välillä Noel Fieldingillä ansaitsee pääsyn tälle listalle.

Officen brittiversiohan on myös ihan timanttia ja uranuurtaja tyylissään. Jenkkiversio jäi ehkä kahteen tai kolmeen jaksoon kun ei vaan lähtenyt. Pitää joskus yrittää uudestaan, jotain hyväähän siinä on pakko olla kun noin paljon ääniä on saanut.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Officen brittiversiohan on myös ihan timanttia ja uranuurtaja tyylissään. Jenkkiversio jäi ehkä kahteen tai kolmeen jaksoon kun ei vaan lähtenyt. Pitää joskus yrittää uudestaan, jotain hyväähän siinä on pakko olla kun noin paljon ääniä on saanut.
Jenkkiversion eka kausi oli hiukan kömpelö. Kakkoskaudella päästiin vauhtiin ja koppua kohti se vain kiihtyi. Ehkä Carellin poistuminen hiukan pudotti tasoa, mutta kyllä sitä ne vikatkin kaudet ihan mielellään kahlasi.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Jenkkiversion eka kausi oli hiukan kömpelö. Kakkoskaudella päästiin vauhtiin ja koppua kohti se vain kiihtyi. Ehkä Carellin poistuminen hiukan pudotti tasoa, mutta kyllä sitä ne vikatkin kaudet ihan mielellään kahlasi.

Kun on tuon Jenkkien officen useampaan kertaan katsonut, niin ensimmäinen kausi vaikuttaa ihan eri sarjalta kuin loput kaudet. Hienosti sarja onnistuttiin pelastamaan pääosin Michael Scottin hahmon muuttamisella. Lähellä taisi olla, että sarja olisi lopetettu ekan kauden jälkeen.



 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Vaikea on nimetä kolmea, mutta pistetään tähän sellaiset, mitä on tullut katottua aktiivisesti ja naurettua:

1. Simpsonit (Selvä ykkönen, lapsuuden ehdoton suosikki. Vaikka en aktiivisesti enää usein seuraakaan Simpsoneita ja tasokin on laskenut ensimmäisistä kausista, niin tulee silti hyvä mieli katsoessa Simpsoneita. Tuttu ja turvallinen)

2. Frendit (Kovin kova Frendit-fani en ole, mutta ikimuistoiset hahmot (Chandler, Joey, Monica etunenässä) saivat naurut aikaiseksi. RIP Matthew Perry.

3. Tää on sitten vaikea, kun tähän voisi luetella aika montakin vaihtoehtoa. Pistetään Rillit huurussa, koska jotenkin tuo sarjan nörtti-huumori ja sarkasmi hahmojen vuorovaikutuksessa keskenään iskee itseeni.

Erikoismaininnat: Miehen puolikkaat, South Park, Family Guy, Onnen päivät, Moderni perhe
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Velipuolikuu
LL: Maailman kahdeksan ihmettä
Tankki täyteen

Näiden parissa olen lapsuuttani ja nuoruuttani elänyt ja katsonut kaikki jaksot moneen kertaan. Olihan samoihin aikoihin kovia myös Spede show, Äwpk, Soitinmenot, Hymyhuulet, Hei hulinaa, Reinikainen jne, mutta ei ne yllä ihan samalle tasolle. Uudemmat ohjelmat ovat taasen sellaisia, ettei niitä ole jaksanut edes moneen kertaan katsella.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Soitinmenot, miten voinkaan unohtaa. Ei ne oikein aikaa kestäneet ole ja monet läpät nykymittareilla sellaisia, että purskahtaisi usealla kauralattet suusta, mutta se tuli aikoinaan vahdattua tarkkaan joka jakso. Ja viihdyttyä ja naurettua. Eikö silloin sketsiohjelma ole täyttänyt tavoitteensa?
 

Punch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Simon Grilli
Ei pysty nimeämään vain kolmea. Mutta missä on Pikku-Britania, vai eikö vain uppoa. Frendejä en ole koskaan seurannut, ainoastaan kahta naista kyseisessä sarjassa.
 

kehveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Draamakomedioille varmaan oma sarja, eli Näkemiin Vaan Muru sinne?

Laitetaan tähän esikarsintaan sitten vaikka:
- The Young Ones
- Modern Family
- Keeping Up Appearances

Monty Python, Frasier, Mr Bean ja Officet tietty kuuluisivat listalle myös, mutta taitavat olla jo finaalissa, niin ihmetellään niitä sitten aikanaan :)
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Fawlty Towers
Studio Julmahuvi
The Fast Show

@kehveli The Young Ones on hyvä haku. Ihan ei pääse listalle, mutta täyttä tykitystä tuokin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Otsikon mukaisesti kyselen palstalaisilta: mikä on mielestäsi kaikkien aikojen paras komediasarja?

Pakko muuten kysyä tarkennuksena, että haettiinko tässä ainoastaan tv-tuotantoa vai olisiko komediasarja voinut olla muustakin mediasta?

Tajusin juuri, että jos olisi saanut, niin Men Behaving Badlyn olisi korvannut Knalli ja sateenvarjo.

Frasier
Studio Julmahuvi
Huonosti käyttäytyvät miehet
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Pakko muuten kysyä tarkennuksena, että haettiinko tässä ainoastaan tv-tuotantoa vai olisiko komediasarja voinut olla muustakin mediasta?

Tajusin juuri, että jos olisi saanut, niin Men Behaving Badlyn oli korvannut Knalli ja sateenvarjo.
Nimenomaan TV oli formaattina mielessäni. Ehkäpä esimerkiksi radiokuunnelmien kanssa tämä menisi jo liiankin laajaksi. Nythän on tullut jo kritiikkiä kun en rajannut aluetta esimerkiksi pelkästään tilannekomediaan.
 

Paloposti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tajusin juuri, että jos olisi saanut, niin Men Behaving Badlyn oli korvannut Knalli ja sateenvarjo.

En ole tainnut mitään suomalaista tuotantoa uudelleenkatsellut tai -kuunnellut niin montaa kertaa, kuin Knallia ja Sateenvarjoa. Täyttä timanttia.
 

Buster

Jäsen
Mr. Bean
Freaks and Geeks
The Simpsons

Sen verran vähän on tullut katsottua sarjoja kypsemmällä iällä, enkä viitsi mutuilla hatarilla lapsuuden tai nuoruuden muistolla mitään, mitä on katsonut vain sieltä täältä.

Mutta tuon kolmikon takana voi kuitenkin seistä ihan tyytyväisenä. Pantomiimilla maailmankuuluksi 90-luvulla. Sarjan katsoin viimeksi selkä pahasti sökönä ja se oli tuskastuttavan erinomainen. Toinen on Paul Feigin ikoninen high school kulttikomedia, joka antoi esimakua tulevasta Judd Apatow'n kultakaudesta sisältäen hämmästyttävän isoja tulevia talentteja. Viimeksi kun Netflixistä katsoin, niin ei ollut helppo homma nauraa 18 tuntia putkeen. Ja viimeinen on suoranainen instituutio, jota on pakko kunnioittaa. Jo 15 vuotta tuumaillut, että pitäisikö katsoa kaikki alusta asti. Mutta niitä on niin paljon ja jahkaillessa homma aina vaan vaikeutuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös