Kaikkien aikojen kymmenen homomiestä

  • 40 385
  • 89

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Muutama nimi, joita arvostan:

Platon, Leonardo da Vinci, Wittgenstein, Palsa, Halford, Mercury... ja Vaslav Nijinsky. Kävin kattomasss herran Kevätuhrin tossa ja oli tiukkaa settiä.

Wilde. Proust. Kai toi Haavistokin. Menköön tämän kerran.

Tärkeitä jää nyt mainitsematta. Alko nääs toinen puoliaika putafutiksessa.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Freddie Mercury

Mies hyväksytään lahjakkuutensa ja mestaruutensa ansiosta myös niissä piireissä, joissa homoja ei muuten suvaittaisi. Esimerkiksi fägäriherkkyydestä tunnetussa jääkiekossa soitetaan Mercuryn säveltämää We Are The Champions –laulua yhtätyönään.

Tuntemattoman sotilaan konekiväärikomppanian kirjuri

Kirjuri oli ilmihomo. Hän piti huolta kynsistään myös sodan melskeessä, ja hänelle kelpasivat vain North State –savukkeet luuimukkeen päästä nautittuna. Sössöttävä puhe ja hiuslaineiden kammaskelu kenttäoloissa vahvistaa sen, että hän oli homoseksuaali ja pahamaineinen irstailija. Luultavasti hän pukeutuisi tänään pillifarkkuihin, Superstar-tennareihin, H&M:n ruutupaitaan, ja sotakuvat hän jakaisi Instagram-palvelussa, jos tiedätte mitä tarkoitan.

Juha Föhr

Nahkahinttien airut ja esitaistelija Suomessa näkyvän roolinsa ansiosta. Mies, jonka paikkaan aurinko ei paista, kurkkii luultavasti sangen usein ainakin nahkaperiskooppi.

Elton John

Hänkin on niin sinut homoutensa kanssa, että ei välttämättä edes aina muista olevansa homo. Tämä piirre on minusta homossa – niin miehessä kuin naisessa – erinomaisen suvaittava piirre.

Pietari Suuri
Ainakin omien lähteideni mukaan Pietari Suuri olisi ollut myös miesten himonussija ja räplääjä. Muudannen kerran hän poisti omin käsin lapamadon neekerimiespalvelijansa peräsuolesta.

Rob Halford

Eräs niistä miehistä, jotka ovat osoittaneet, että hinttikin voi olla kova jätkä. Myös Halford hyväksytään laajalti muissakin metallikeskuuksissa kuin kukkoperseyhteisöissä. Tiedoksi ehkä joillekuille, Halford on Judas Priest –yhtyeen taitava äänenkäyttelijä.

Brian Epstein

Hey, You’ve Got To Hide Your Love Away. Beatles-manageri oli ilmeisesti toivottoman rakastunut muun muassa John Lennoniin. Aikansa nuori Werther; hänen toivottomat rakkautensa yhdistettynä äärimmäiseen herkkyyteen eivät sietäneet edes päivänvaloa. Epstein turrutti tunteitaan viinalla ja unilääkkeillä, joiden yhteisvaikutuksesta hän nukkui pois vuonna 1967 ollessaan 32-vuotias.

Useimmat ruotsalaiset miehet

En voi sanoa kaikkia nimiä, mutta useimmat ruotsalaiset miehet mainitaan homoiksi monessakin keskustelussa. Kokonainen kansakunta, jossa on lähes pelkästään homoseksualistisia miehiä, ansaitsee olla tällä listalla.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis tää on niin paha, mut mä yritän. Täs top-kybä just nyt:

Erittäin hyvä lista, mutta minusta tämä kuuluisi ehdottomasti myös ketjuun "Miehiä jotka saavat jalta alta myös heteromiehiltä."

Itse lisäisin listalle myös Benkku Leinosen. En osaa kaverin saavutuksista sen tarkemmin kertoa, mutta ilmeisen kiimainen jannu kuitenkin kyseessä. Löytyypi eräästä 70-luvun Ratto-lehden numerosta, joka jollain tavalla oli löytänyt tiensä kauan sitten poikabändimme treenikämpille.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ompahan keskustelu. SM-Liigassa pelas viime kaudella ainakin 1 homo, seura pelas länsirannikolla.

Mut listaan...

Survivoris on ollu muutama. En muista nimiä
se lienee ykkösenä

Sit tää koripallojäbä joka tuli kaapista

Teuvo on oma lukunsa

Siltsu myös mikä ei yllätä ketään, mutta poinsit että tuli kaapista ulos

Homoi on enemmän kun ihmiset tajuaa.... Kun yhteiskunta on vapaampi niin sakkii alkaa enemmän tuleen kaapista.

Saapa nähdä kuka on ensimmäinen Suomalaisurheilija! Mappelaa ei lasketa
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hyviä listauksia mutta ei TOP1O homolistausta voi tehdä ellei siihen sisällytä Ihmemies McGyveria, Alias Richard Dean Anderson.
 

Ralph

Jäsen
Joko koko Suomen kansan oma kultapoika Niko Saarinen on mainittu?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Joko koko Suomen kansan oma kultapoika Niko Saarinen on mainittu?
Entäs se takavuosien Idols-homo, "Nico - c:llä"? Pärjännyt kuitenkin ihan hyvin formuloissa tällä kaudella.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muutama meikäläisen suosikkihomoista on ainakin mainitsematta.

- James Randi
- John Maynard Keynes

Rob Halford nyt tietysti vie voiton vaikka kisakategoria olisi mikä.
 
Ei ole näemmä noussut Uuno Kailas kenenkään listoille. Kirjallinen tuotanto keskitasoa, mutta rintamakarkuruus Aunuksen retkellä syö hivenen pisteitä. Vaikka sitten olisikin johtunut siitä Brunon kuolemasta. Toisaalta vapaaehtoinen heimosoturius itsessään tuo pisteitä aimo mällin.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Inno-Marko. On vain yksi.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Onko Pim Fortuyn jo mainittu? Edesmenneet Kari S. Tikka ja Nils Aslak Valkeapää ansaitsevat myös tulla mainituiksi.
 

kovalev

Jäsen
Hoover totta kai kuuluu vaikutusvaltaisimpiin homoseksuaaleihin, mutta kun ei ainakaan itselläni minkäänlaista sympatiaa tai kunnioitusta herraa kohtaan, niin jäi omalta listaltani pois.
Vastaavista syistä jäi moni muukin yhteiskunnallinen "vaikuttaja".
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Gandalf. Eli Sir Ian McKellen. Siinä vasta homo.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jean Genet oli kova jätkä ja mies joka lahjoitti tähän ketjuun sopivan onelinerin: "Mies joka panee miestä perseeseen on miesten mies".

Sitaatti ulkomuistista, linkki vie wikipediaan.

Rimbaud, Baudelaire ja kumppanit taisivat myös olla poikiin ja vähän kaikkeen muuhunkin kallellaan.
 

kovalev

Jäsen
Baudelaire olisi omalla listallani ilman muuta, mutta minulla ei ole varmaa käsitystä siitä, oliko Charles niitä poikia.
Rimbaud ja Verlaine taas olivat jopa jonkin sortin rakastavaisia, aikansa kohupari. Verlainehan ampui mustasukkaisuuksissaan Rimbaudia.

Mistä tulikin mieleeni, että Shakespearea on myös aika ajoin epäilty. Miehen soneteissa on kyllä muutamia, jotka voi tulkita poikarakkauden osoituksiksi. Toisaalta, suurin osa soneteista on jotakin aivan muuta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mistä tulikin mieleeni, että Shakespearea on myös aika ajoin epäilty. Miehen soneteissa on kyllä muutamia, jotka voi tulkita poikarakkauden osoituksiksi.

Williamista on tosiaan liikkunut monenlaista juttua, lähtien siitä onko koko miestä ollut olemassakaan. Poikarakkauden julistajista ja mahdollisista hupipojista tulee taas mieleen ainakin Red Hot Chili Peppersin Flea sekä alan klassikko, Stephen Patrick Morrissey. Hän olisi tietenkin listallani ilman muuta mikäli seksuaalisesta suuntautumisesta olisi varmuus.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Urheilua pidempään seuranneet muistavat varmasti kaikkien aikojen uimahyppääjän, joka on kenties samalla historian suurin homomieheksi avoimesti tunnustautuva urheilija. Kyseessä on nelinkertainen olympiavoittaja ja viisinkertainen maailmanmestari Greg Louganis.

Greg Louganisin olympiamitalisaalis olisi todennäköisesti vieläkin hulppeampi, mikäli USA:n olympiaboikotti 1980 ei olisi estänyt miehen matkaa Moskovaan. Tuostakin huolimatta Louganis ehti urheilla kolmissa olympiakisoissa. Hän voitti hopeaa jo 16-vuotiaana Montrealissa 1976, lajina 10 metrin kerroshyppy. Los Angelesissa että Soulissa Greg Louganis voitti kaiken, siis sekä 10 metrin kerroshypyn että 3m ponnahduslaudan.

Louganisin etninen tausta on mielenkiintoinen. Hänellä on ruotsalais-samoalaiset sukujuuret, mutta hänet adoptoitiin aikanaan amerikankreikkalaiseen perheeseen.

Toisin kuin moni muu 80-luvulla HIV-positiiviseksi todettu, Greg Louganis on edelleen hengissä ja voi nähtävästi hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös