Kaikkien aikojen flopit

  • 293 040
  • 597

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpistä lähivuosilta tulee mieleen Jason Dawe, jolla oli aika kovat meriitit NHL:stäkin (366ott, 176p), mutta Kärpissä tehot oli viidessätoista ottelussa 0+1. Tuli kesän jäljiltä ihan grillikunnossa ja motivaatio oli ilmeisesti täysin hukassa.
Joo, Dawe oli mielenkiintoinen floppi kyllä. Eli ainakin itselläni oli kovat odotukset vanhojen meriittien ansiosta mutta kaverihan oli jäällä sitten täysin hukassa. Tahti parani muistaakseni loppukaudesta kun lähti AHL:n pelaamaan...eli sinänsä oli tietysti kova äijjä, mutta jos ei ole kunnossa (polvivamma, läski) eikä motivaatiota niin eihän se homma toimi.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jussi Timonen, KalPa 2008-2009. Ei kiinnosta edes perustella, kaikki täällä tietävät kuitenkin.
Samaa olen ihmetellyt itsekin. Eikö Timosen pitänyt olla Kalpan johtavia pakkeja?? Missähän lie vika.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Samaa ihmettelin, että saa olla aika kovat odotukset Mikko Laineesta jos hänestä saa ison flopin.

Pekka Virta taisi odotella Laineesta ykkösketjun maaleja tekevää laituria ja tokihan tällainen kaappaus piti kiinnittää suoralla kahden vuoden sopimuksella. Palkkakin oli uskoakseni mitoitettu oletetun roolin mukaan. Siihen nähden Laine oli kyllä todellinen floppi, mutta se oli tietysti Virran vika eikä Laineen, jolla ei koskaan ollut mitään edellytyksiä täyttää kyseisiä saappaita.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Pari kautta sitten oli kohtalaiset odotukset myös parivaljakon Fredrik "Tuffast i Elitserien" Svensson ja Philippe "Tough as nails" Seydoux'n kohdalla.
Ja kun päästiin länsinaapuriin, niin eiköhän David Printz täyttänyt flopin mitat, vaikka nuori jamppa olikin. Zdenek Smid ehkä myös.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Todd Warriner

Warrinerin Jokerivisiitin taisivat loukkaantumiset pilata aika pahasti. Mieshän tekaisi heti debyyttiottelussaan pari maalia IFK:n verkkoon, mutta loukkaantui melkein heti ja oli sivussa muistaakseni melko pitkään. Paluun jälkeen kanukki teki taas muutamaan peliin useamman osuman ja loukkaantui taas... Kevään playoffit Todd taisi sitten vetää sen verran puolikuntoisena, että aika pannukakku-fiilis tästä hankinnasta jäi, vaikka ei Warriner mielestäni flopin tunnusmerkkejä täyttänytkään.

Jos kaikkien aikojen flopista puhutaan, niin Jokerit 2005-06 on aika lähellä totuutta. Sillä kaudella meni kaikki pieleen, mitä vain voi yhdelle kaudelle kuvitella.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Floppeja

Tappara on myös onnistunut noissa aika hyvin ja etenkin viime ajoilta.

- Piispanen ja 3v sopimus
- M.Kangasniemi ja 2v
- Pentikäinen (ei voitane laskea flopiksi koska tiedettiin mitä saatiin)

Kauempaa merkittäviä floppeja

- Tomas Chlubna
- Scott Bailey
- Alfie Michaud
- Matthieu Descoteaux

Siinä ne taitaa kaikki pahimmat ollakin listattu
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
- Tomas Chlubna

Itselle jäi ihan hyvä maku Tomasista. Silloin kun hän pelasi jyväskylässä tosin.. Mahtavat tehot, silloisessa Jypissä ja oli ilo seurata otteita. Tapparassa kaikki vaan sattui menemään ilmeisesti pieleen.

Eli Sm-liigalle mies on ainakin antanut melkoisen paljon
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ketjun aihe on kuitenkin kaikkien aikojen flopit, joten turha täällä on mielestäni jokaista epäonnistunutta pelaajakauppaa ehdottaa. Floppeja on vuosien aikana ollut paljon, mutta harva niistä on loppuen lopuksi niin iso, että voisi olla kaikkien aikojen floppi. Yksittäiset pelaajakaupat varsinkaan eivät sellaisia oikein voi olla, enemmänkin joukkueiden suoritukset odotuksiin nähden. Voi tietysti olla makuasia, mutta Jokerien Immosen vetämä joukkue parin vuoden takaa oli lähellä sellaista. Silloinkaan ei tosin suitsutettu ennen kauden alkua, vaan oltiin ajateltu, että Immosen johdolla ei ehkä vielä sinä vuonna olla kirkkaimmilla mitaleilla. Oltiin tekevinään pitkän aikavälin suunnitelmia.

Jatkoajan keskustelu liigajoukkueiden kriisien osalta on muutenkin vähän turhan pessimististä välillä. Tänä vuonna liiga on ennätystasainen ja uudet joukkueet ovat menestyneet. Siinä vaiheessa aletaan monien joukkueiden keskusteluosissa panikoida ja vaatia kenkää kaikille. Ensin Jokerit, sitten HIFK ja Kärpät. Jonkun joukkueen on aina oltava viimeinen ja joidenkin jäätävä pudotuspeleistä ulos. Tällä hetkellä liigassa yhdellä voitolla voi nousta neljä sijaa, jos pelit menevät sopivasti ristiin. Muutaman ottelun voittoputkella sijoitus nousee nopeasti. Pitäisi yrittää muistaa itsekin, kun alkaa vaatimaan kenkää valmentajalle muutaman ottelun jälkeen.

Ei muuta, jatkakaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
- Scott Bailey

Olikos tämä Bailey se kaveri josta oli hirveä hehkutus ennen kauden alkua kaikissa lehdissä, että on ihan huippumaalivahti ja rankattiin sen takia kaikilla listoilla kärkeen? Totuus olikin sitten jotain ihan muuta. Tätä kaveria voi kyllä siinä suhteessa hyvällä syyllä kutsua flopiksi.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
- Piispanen ja 3v sopimus

Piispanen oikeastaan on ollut floppi koko uransa ajan, jos ihan suoraan sanotaan, joten tässä mielessä jo Jokereiden, JYPin, Tapparan ja viimeisimpänä Pelicansin seurajohdot ovat tehneet itsensä naurunalaiseksi. Pelkäänpä, että tämä ei pääty vielä tähän, en vaan tajua miksi helvetissä Piispanen mahtuu aina johkin liigaporukkaan.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suurimpia floppeja kautta aikojen ainakin siniKELTAISIN lasein katsottuna on Lukon ulkomaalaispelaajien scouttaus. Ja nyt puhutaan oikeasti ns. tuntemattomien helmien löytämisestä, ei Gilleistä, Rolosoneista ym.

Joku muu voi listata sen lyhyen onnistuneiden scouttausten listan Strakasta taaksepäin vaikkapa viimeiset 10 vuotta. Ei siinä näppis paljon kulu.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Joku muu voi listata sen lyhyen onnistuneiden scouttausten listan Strakasta taaksepäin vaikkapa viimeiset 10 vuotta.
Näitä voisin itse sanoa vahvistuksiksi. Toki Straka on _ainoa_ tähti listalla. Kaikki pelaajat pelanneet Lukossa 10 vuoden sisällä, ja Lukon "löytöjä":

Mark Ardelan
Josef Straka
Jamie Wright (sisäisen pistepörssin voittaja on mielestäni vahvistus)
Steve Larouche
Martin Bartek (hyvät pisteet, mutta perhe halusi kotiin)
Quinn Hancock
Jeff Ulmer (oli mielestäni todella hyvä, tosin pelasi vajaan kauden)
Dan Smith
Zdenek Nedved
Allan Measures (Lukon löytö alunperin)
Bruce Racine
Leonids Tambijevs
Aigars Cipruss
Martin Stepanek
Tom Draper
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Piispanen oikeastaan on ollut floppi koko uransa ajan, jos ihan suoraan sanotaan, joten tässä mielessä jo Jokereiden, JYPin, Tapparan ja viimeisimpänä Pelicansin seurajohdot ovat tehneet itsensä naurunalaiseksi. Pelkäänpä, että tämä ei pääty vielä tähän, en vaan tajua miksi helvetissä Piispanen mahtuu aina johkin liigaporukkaan.

Kehumatta Arsia sen enempää niin ainakin mies onnistui viime kauden pudotuspeleissä kohtuullisen hyvin, kun lähetettiin JYP rantaleikkien pariin.

Edit. Dylan Gyorin voisi myös mainita flopanneena.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Rauman Ketut vuosimallia 2008-2009. Varmaan liigan suurin budjetti ja paskinta peliä ikinä. Suurempaa shaissea ei voi nähdä missään, kuin Rauman Lukko valkoisissa paidoissa ja ketun pää rinnassa.
 
Jamie Johnson voidaan kai laskea todella kovaksi flopiksi, miehelle leivottiin ykkössentterin paikka ja paljon yv-vastuuta, tulos = neitimäistä surffailusta ja jätkä puhui NHL:stä ennen ku tuli tänne. Ei näin...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Pelasiko Draper Lukossa ennen kautta 1987-88? Silloin kaveri taisi nimittäin voittaa kirvesnutussa kultaa.

Scott Baileyn muistan hyvin. Mies otti reenimatseissa kiinni kaiken ja kun sarja alkoi ei jumppapalloakaan saanut kiinni. Tapparallahan näitä sysipaskoja ulkomaalaisia on ollut viimeisen 15 vuoden aikana paljon. Vastaavasti on todellisia helmiäkin matkaan tarttunut.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Pelasiko Draper Lukossa ennen kautta 1987-88? Silloin kaveri taisi nimittäin voittaa kirvesnutussa kultaa.

Draper ei ole pelannut Lukossa kuin kauden 1999-00 ja aika huikeasti pelasikin. Mies ei ollut edes ykkösvaihtoehto maalille ennen kauden alkua, vaan Lukolla oli jo Danny Lorentzin (tjsp.) kanssa sopimus, joka sittemmin raukesi jostain syystä. Onneksi näin Lukon kannalta.

Draper tosiaan voitti kultaa tuolla 87-88 kaudella, finaaleissa oli tuolloin vastassa juurikin Lukko Jarmo Myllyksen johdolla.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
- Alfie Michaud


Eikös Michaud tehnyt Mestiksessä surkeaakin surkeammassa Ahmojen joukkueessa vakuuttavaa jälkeä, mutta Tapparassa ei varsinaisesti saanut kunnollista näyttöpaikkaa edes?

Voin muistaa toki väärinkin.

Martin Bartek on ollut itselleni yksi suurimmista pettymyksistä vaikka kuitenkin 17 ottelussa 5+6 sai aikaiseksi, mutta kuitenkin nähtävissä oli, että paljon parempaa olisi ollut tulossa. Hänellä tai paremminkin hänen muijallaan oli suuria vaikeuksia sopeutua Raumalle. Bartekin ura on aina ollut jotenkin sellainen, että hieman alemmissa sarjoissa tulee tuhoisaa jälkeä, mutta kovissa sarjoissa ei oikeen onnistu. Viimekaudella ESC Mosquitosissa 50 ottelussa 44+55. Hurjaa on ollut tahti. Lähinnä floppi oli se, että penailtiin meiltä pois.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hänellä tai paremminkin hänen muijallaan oli suuria vaikeuksia sopeutua Raumalle.

Niin, nyt voidaan todeta jälkiviisaana, että seurajohdon olisi kannattanut kilauttaa Rauli Uraman muijalle tuolloin, koska hänen erinomainen viihtyvyytensä Raumallahan on lähinnä se syy, että teillä on siellä nyt Rauli Urama. Sieltä olisi ehkä saatu neuvoja, jolla kyseinen floppi olisi saatu vältettyä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Niin, nyt voidaan todeta jälkiviisaana, että seurajohdon olisi kannattanut kilauttaa Rauli Uraman muijalle tuolloin, koska hänen erinomainen viihtyvyytensä Raumallahan on lähinnä se syy, että teillä on siellä nyt Rauli Urama. Sieltä olisi ehkä saatu neuvoja, jolla kyseinen floppi olisi saatu vältettyä.


Näin hallitus päätti Raulin puolesta allekirjoitetaanko Lukon tarjoama soppari vai ei :) Parempi tossun alla kuin taivas alla.
 

mainio

Jäsen
Jussi Timonen, KalPa 2008-2009. Ei kiinnosta edes perustella, kaikki täällä tietävät kuitenkin.
Samaa olen ihmetellyt itsekin. Eikö Timosen pitänyt olla Kalpan johtavia pakkeja?? Missähän lie vika.
Tämä floppi ei yllättänyt. Itse ihmettelin ennen kauden alkua, että miksi tätä miestä hehkutetaan. Ei ollut kummoinen pelaaja lähtiessään Pohjois-Amerikkaan, ei esittänyt siellä mitään, tuli takaisin ja joissain palstoilla pidettiin melkeinpä liigan parhaana puolustavana pakkina. Ei se rapakontakana-vierailu kaikista pelimiehiä tee.
 
Suosikkijoukkue
Hpk, HcRaPo
Tämä floppi ei yllättänyt. Itse ihmettelin ennen kauden alkua, että miksi tätä miestä hehkutetaan. Ei ollut kummoinen pelaaja lähtiessään Pohjois-Amerikkaan, ei esittänyt siellä mitään, tuli takaisin ja joissain palstoilla pidettiin melkeinpä liigan parhaana puolustavana pakkina. Ei se rapakontakana-vierailu kaikista pelimiehiä tee.

Ja tästä päästään siihen salaliittoteoriaan, että Flyersin organisaatio on ollut helvetin kaukaa viisas ja varannut täkykalan Kimmo Timosta varten, ottanut sitten pelaamaan ja kun Kimen nimi on sopparissa niin keräkköön pikkuveli varusteensa hallin pihasta..
 
Suosikkijoukkue
Lieveilmiöt
Osataan sitä Ilveksessäkin...

Tony Voce (5 0+2)
David Bararuk (3 0+1)
Aleksandrs Jerofejevs (6 0+0)
Kevin Bolibruck (11 0+1)
Jason Bonsignore (4 0+1)
Mikko Luovi (6 3+0)
Marko Toivonen (6 1+1)
Jan Kobezda (5 0+0)
Riku Rahikainen (8 0+2)
Tomas Kurka (20 2+6)
Eric Werner (28 3+7)
Lauris Darzins (13 1+1)
Peter Messa (14 0+1) (try-out jonka jälkeen suora sopimus)
Martin Hlavacka (26 1+3)
Petr Vala (31 5+7)
Lubomir Korhon (29 4+4)
Timo Koskela (15 0+1)
Sami Karjalainen (16 0+2)
Marian Kacir (27 8+9)
Lauri Kinos (5 0+0)
Jakub Koreis (0 0+0) (loukkaantui)
Petr Kuchyna (25 1+2) (vuoden sopimus, loukkaantui)
Mike Wilson (22 2+1)
Jukka Tiilikainen (24 2+6)
Kaspars Astashenko (22 2+3)
David Printz (25 1+2)

--

Jesse Niinmäki -09 ?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
En tiedä oliko nämä kaikki tässä ketjussa jo, mutta nämä tulevat mieleen:

Martin Hvalacka (tjsp)
- Ilveksen pakki, jonka piti räjäyttää tajunnat ja olla kovimpia pakkeja liigassa koskaan. Ei ollut, eikä edes nimi muistu täysin mieleen

Nils Ekman toisella liigakaudellaan
- Ekmanin piti hyvän ensimmäisen liigakauden jälkeen vetää verkot tötterölle mutta niin ei sitten käynytkään

Dusan Pasek (RIP)
- Pasekin piti olla Rusnak II, mutta homma ei oikein pelannut

Ässien tsekkivahvitukset pl Otevrel ja Vujtek
- Varsinkin Ketolan ja Aniksen aikana Ässät hankki vuosi vuodelta aina tosi kovia vahvistuksia tsekeistä, jotka lähes poikkeuksetta olivat silkkoa

Mika Nieminen Rauman Lukko
- Pizza-Nieminen hankittiin kovalla rahalla ja kohulla Essi Keskisen stuntiksi, saldona oli siedettävistä tehoista huolimatta halutonta surffailua

Teemu Riihijärvi
- Edelleenkin arvoitus, että kuka ihme sai San Josen suostuteltua käyttämään varausnumeron 12 tähän kaakkiin. Luultavasti suosittelijalla on sementtipainot jaloissa ja sijoituspaikkana Oaklandin lahti

Raimo Summanen Jokerit/Bern
- Summasen "darkside"-kausi oli sekoilua alusta loppuun ja Jokereissa homma meni niin penkin alle, että miehen urankin kuviteltiin jo olevan siinä. Onneksi kaveri tsemppasi sitten upean kauden 1994-95 voittaen sekä SM- että MM-kultaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös