Kaija Koo, no joo!

  • 3 457
  • 6
Tila
Viestiketju on suljettu.

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katselin männäviikolla muuatta tv-taltiointia viime kesältä. Taustalla välkehti meri, etualalla ihmismeri. Nuoria ihmisiä ja yksi mummo (55v.). Mummo tallottiin marginaaliin kuuluvana tahrana jalkoihin. Mitäs läksi, pidot oli nuorten, musa mummon, joka samaistui sanoitusten sanomaan.

Esiintyjän olisi luullut olevan jokin nuorison suosima soitinyhtye, Robin tai vähintään Baatman. Ei ollut - lavalla pungersi kyljet hiessä söpösti pyylevöitynyt Kaija Koo. Jengi oli mehuissaan taikka muna pystyssä - riippuen sukupuolesta. Hämmentävää kuitenkin oli nuorten ihmisten fanitus artistiin, jonka kohdeyleisö lienee eronneet 40+ naiset, joiden romahtanutta itsetuntoa sanoituksin pyritään pönkittämämään utopistisin lupauksin / kielikuvin - kaunis, rietas, onnellinen, vaikka pimpsa pölisee jo kuivuuttaan. Annetaan ymmärtää, että ansaitaan jotain enemmän kuin on saatu. Oikeastihan elämässä keskimärin saadaan juri se mitä kuuluu.
Vaan sitä jäin ihmettelemään miksi nuoret ihmiset jollottavat lyriikoitaan onnahtelevia sanoituksia mukana ja mutenkin toistensa olkapäillä tohkeilevat kohderyhmänsä tuolla puolen olevan Kaijan esitystä.

Mistä on kyse?

Törmäsin tähän ilmiöön jo noin 20 vuotta sitten Silja Linen risteilyaluksella. Tuolloin illan pääesiintyjä oli samainen Kaija Koo. Lavan edessä ei silloin huojutellut itseään teinit, vaan roolia ottivat pukumiehet. Luulin ensin kyseessä olevan jokin yhteisesti sovittu tsoukki - tyyliin: kun Kaija aloittaa, niin rynnätään lavan reunalle skragat otsalla ja heilutetaan käsiä. Hihittelin olutlasini ääressä uskaliaille verijareille, kunnes älysin ällistyksekseni heidän olevan tosissaan. Mitä vittua (kuka keksi rakkauden, kuinka sinut jatkoilla tunnistan, jne, jne..) oikeasti? Isot miehet, munat ja kaikki, missä meni pieleen ja menikö edes, vai olenko itse estynyt ja rajoitteinen, enkä vain osaa heittäytyä? Mikä saa teinit ja toimi-henkilöt täpisemään ohi kohderyhmän Kaijan tahtiin?

Kaija Koo ei ole erityisen kaunis. Tuulikoneen pelmuuttaessa hiuksia voi häntä kenties pitää semi-seksikkäänä, jos ei katso meikin ja laskostellun mekon taakse tarpeettoman tarkkaan. Meikäläisen ikäisen miehen silmin soiva peli toki, muutei pitäisi olla parikymppisen mielestä. Laulujensa sanomankaan puolesta hänen ei pitäisi puhutella puperteetin ohittanutta ihmistä.

Maalla, siis landella, on tapana, että äidit ja tyttäret viettävät vapaa-aikaa matkahuollon baareissa taikka kesäisin tanssilavoilla, koska muuta ei ole. Tällöin altistutaan äitien ja muun possen kuuntelemalle musiikille ja se saattaa jättää jälkensä loppuelämäksi. Omassa nuoruudessani vanhempien kanssa ei samaa musaa kuunneltu, periaatteessa. Deep Purple tai Led Zeppelin aiheutti heissä päänsärkyä. Siksi sitä kuunneltiin lujaa ja nautittiin sen aiheuttamasta pahennuksesta. Nyt käydään yhdessä Kaija Koon konserteissa - pidän pahana.

Entäs sitten puku-miehet? Millä kohtaa heillä mieli vinoutui? Miksi Kaija Koo? Poikani lauloi 28 vuotta sitten pari vuotiaana Göstaa mukaillen:" sä itkisikö onnesta, jos panisin sua kunnolla", taputin häntä kannustavasti päälaelle, jos on pakko tapailla äidin kuuntelemaa musaa, niin olkoon se sitten sanomaltaan suoraviivaista ja tavoitteellista. Eput, Juice ja muutama muu käy yli sukupolvien hyräiltäviksi, mutta ei helvetissä Kaija Koo!
Avatkaa minulle tämä mysteeri. Miksi?

Ei tartte kyllä mitään...
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä miksi väki ilman ikärajaa fanittaa Kaijaa, luultavasti siksi, että ovat avoimia, estottomia ja hilpeitä. Miespuoleisille toki olisi valinnanvaraa kenen keikkalavan edessä huojuu sillä kiitettävät laatukriteerit täyttävien naisartistien joukko on Suomessa huikea.
Miehille on muutenkin kaunista katseltavaa yllin kyllin sillä kaikki tv:n ym:n median kuuluttajat ja juontajat ovat hyvinkin simpsakkaa väkeä. Baba, Krisse, Maria Veitola, Susanna Laine ja Vappu, kauniita kaikki. Nämä näin aikuisten esimerkkinä. Varmaan Summerissa ja Pikku kakkosessa on omat prinsessansa mutta heistä en tiedä kun en katsele enää lastenohjelmia, pl. Muumit.
Toista on naispuolisen katsojan maisemat, niin tv:ssä kuin lavoilla ja konserteissa, jos joitakin räppäripoikia ei lasketa. Huutokauppakeisari ja Markku, Jethro, Jaajo, Duudsonit siellä ja Latelat täällä. Puhumattakaan jokapaikan Hihhih-Pirkka-Pekasta, Tuurin Tarjoushaukasta sekä Villestä jossain maailman äärissä.
Jos Tuure Kilpeläinen ei olis niin hyvä laulaja ja Leppilampi niiin hyvännäköinen niin naisille ei olisi tv:ssä ja lavoilla yhtään mitään. No ehkä Juha Tapion farkut mutta siinä kaikki.
Nuo em. miehet nauttivat kuitenkin kaikenikäisten varauksetonta suosiota ja pokkaavat vuosi toisensa jälkeen jos jonkinmoisia pystejä ja palkintoja. Saavat fanipostia vauvasta vaariin ja ohjelmiaan uusitaan samana päivänä kahdella kanavalla.
Mikäs selittää heidän suosion?
Ja koska olen vain hiukan estynyt ja rajoitteinen enkä edes mummu...vielä...niin fanitan Haloo Helsinkiä ja korvamatona sinnittelee kolmatta päivää Jefferson Aeroplanesin, Somebody To Love.
Oi niitä hippiaikoja...


Terveisin koo
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Avoimet, estottomat ja hilpeät ihmiset ovat epäilyttäviä. Heillä ei ole puhtaat jauhot pussissa. Joutava ilakointi ja Kaijan fanitus ei anna ihmisestä järin syvällistä vaikutelmaa. Paheksun elämän asenteen kaikenlaista kepeyttä ja pinnallisuutta. Arvostan asiallista ja vakavaa suhtautumista elämään ja siihen ei sovi kekkalointi konserteissa. Mielen maisema tulee maalata hillityn tummin sävyin. Sielun sinfonia sovittaa patarumpuja säästelemättä. Siksipä kevyen musiikin saralla suosin Sibeliusta. Kaikki keveämpi on yli-imelää hattaraa.


Kauniiksi ja simpsakoiksi mainituista naisista heittäisin ilman muuta reissun Baban kanssa ja sutkailisin Krissen kera kyllä. Susanna Laineesta en ole kuullutkaan ja Maria on epäaito sekä kompleksinen, joten ei kiitos. Vapun vaihtaisin huomattavalla välirahalla vaikka Asta Ovaskaan. On mukavampi, että nimi rimmaa kuin kuvaa kantajaansa.

Mitä taas Pikku-Kakkosen juontajiin tulee, niin olen ollut jo vuosia täysin myyty Veeraan. Hän huokuu lämpöä ja hyvää mieltä. Muhevoitunut vuosien saatossa mukavan pehmoiseksi, jonka kupeeseen kelpaisi kylmänä syysyönä itsensä myötäillä - eikä selkäänkään könyäminen olisi yhtään hullumpi ajatus.

Lasten ohjelmista suosittelen tutustumaan Paavo Pesusieneen. Siinäpä hulvaton kaveri, jolle sattuu ja tapahtuu. Paavo nauttii minun ja tyttären poikani jakamatonta suosiota. Puuha-Peten Putte bubling under, mutta Pokemonit, Nexo Knightsit yms. Winksit eivät nappaa yhtään. Ne on jo isommille pojille.

Miestarjonnasta teit mainioita hakuja. Nämä markut ja tarjoushaukat ovat ehdottomasti oman tarinansa väärti, jos vielä innostun tänne kirjoittelemaan. Kummeksuin kuitenkin, että olit unohtanut Tuuren ja Mikon rinnalta Esa Pakarisen(sr). Tuo pitkän huiskea savolais-sutki lie ollut Sinunkin nuoruuden ihastuksia? Komistushan sekä näytteli että konsertoi omana itsenään sekä Severi Suhosena. Tauno Palon karismasta jäi rahtunen puuttumaan, mutta aikalaisten tarinat kertovat, notta pönttöä irtosi ihan vonkaamatta missä ikinä kulkikin. Siinä missä Tanu otti Ansansa, autettiin Esa usein Angerkoskensa alta, joten vastanäyttelijättäretkään ei voineet vastustaa Severiä.



Tutkimattomia ovat naisten mielet ja mieliteot.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Paula Koivuniemi kertoo samasta ilmiöstä Hesarin Kuukausiliitteessä. Kuulemma lapset ovat aikoinaan väkisinkin altistuneet siellä auton takapenkillä vanhempiensa Finnhits -musalle ja nyt vedetään täysillä messissä keikoilla. Itse olin muutama viikko sitten paikallisessa seuraamassa Meiju Suvaksen keikkaa. En kyllä muistanut hänelta ennen enkä jälkeen keikkaa kuin Pure mua biisin. Kuulun pappaosastoon ja nuorisohan siellä tunki Meijun kanssa selfieita ottamaan enkä perkele itse onnistunut saamaan kuvaa faceen. Meiju tuli parin biisin jälkeen meidän kanssa lavalta lattialle tanssimaan mikki kädessä ja kyllä oli hauskaa.
Meillä ei muuten ollut aikoinaan autoa eivätkä vanhempani kuunnelleet populaarimusiikkia, joten olin hieman outo tapaus tällä keikalla. En ole siis koskaan altistunut suomi-iskelmälle, mutta ei mulla varsinaisesti mitään sitä vastaankaan ole.

Setzerin keikkaa odotellessa. Vanha pieru alkaa olemaan sekin.
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juu, eipä ole Meijunkaan tuotanto tuttua. Samaisen korvan purettelu-biisin tiedän ja tunnistan, mutta muuten se on aikalailla siinä.

Meijusta on noin muuten jäänyt mieleen video, jossa Meiju kellittelee Stigin kanssa porealtaassa asiaan kuuluvine virvokkeineen. Stig venkoilee paljussa linssit huurussa Meijun varpaiden tehdessä Sukarina löytöjä pinnan alla. He vetävät duettona jotain kertsiä, mutta en millään muista mitä Meijun biisiä siinä jollotettiin.
Videolla esiintyy koko joukko kotimaisia räppäreitä tuolta ajalta. Kuvaukset oli nähdäkseni tehty Yrjönkadun uimahallissa???

Puheena oleva ilmiö siis on laajempikin kuin Kaijan fanittaminen? Outoa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
J

Meijusta on noin muuten jäänyt mieleen video, jossa Meiju kellittelee Stigin kanssa porealtaassa asiaan kuuluvine virvokkeineen. Stig venkoilee paljussa linssit huurussa Meijun varpaiden tehdessä Sukarina löytöjä pinnan alla. He vetävät duettona jotain kertsiä, mutta en millään muista mitä Meijun biisiä siinä jollotettiin.
Videolla esiintyy koko joukko kotimaisia räppäreitä tuolta ajalta. Kuvaukset oli nähdäkseni tehty Yrjönkadun uimahallissa???

Ei kait tätä pitäisi tietää, mutta oon ollut nuorempien jossain pibbaloissa, jossa soi Teflon Brothers (feat Stig & Meiju Suvas) - Seksikkäin Jäbä - YouTube
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haa huikeaa, juuri tämä pätkä!

Stigin ilmeet eivät ole ostettavissa, ja näiden altaan reunain adonisten koreografiat aikalisineen unohtumattomia. Ei voi viikko reteemmin lähteä käyntiin - kiitos tästä.

Luulin muuten tätä taltiointia paljon vanhemmaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös