Kai Suikkanen TPS:n päävalmentajaksi

  • 269 745
  • 715

12961

Jäsen
Luulenpa että pankista tulee soitto ennen koutsimarkkinoille lähtemistä. Vajaa miltsi kuitenkin ympäriämpärikiinnitettyä velkaa olemassa. Koskee mm. Ruissalon puutölliä lisäkkeineen.

Riittää, että se velka saadaan kestävämmälle tasolle, ei sitä tarvitse kokonaan pois maksella. Odotellaan tilinpäätöstä tältä kaudelta, sen julkistumisen jälkeen ollaan ainakin hiukan viisaampia.

Omavaraisuusastehan oli jo ihan suht siedettävä viime TP:ssä, luokkaa 45%. Korkojen nouseminen ainakaan merkittävissä määrin ei taida olla tässä tilanteessa näköpiirissä, joten osa tuloista tulisi kyllä käyttää buumin jatkamiseen TPS:n ympärillä.
 
Viimeksi muokattu:

snumi

Jäsen
helmikuusta alkaen kyselyitä

Se mitä tuosta haastattelusta itselle irtosi, oli että helmikuussa jo, siis paljon ennen ratkaisupelejä, oli agentille tullut tiedusteluita josko haluaisi Venäjälllä valmentaa, eikä siinä kohdassa edes joukkuetta paljastettu.

Kertoo kyllä aika paljon, mikä on sen arvo, että saa SM-liigassa valmentaa. Venäjällä maksetaan paremmin, siis sinne.
 
Viimeksi muokattu:

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kertoo kyllä aika paljon, mikä on sen arvo, että saa SM-liigassa valmentaa. Venäjällä maksetaan paremmin, siis sinne.


Njoo....80-90 luvulla taisi virta olla juurikin toiseen suuntaan? Venäjältä (tai NL:stä) tuli valmentajia meille, ja yhtenä syynä juurikin se että maksettiin paremmin.

Näin ne ajat muuttuu. Pitäisi olla iloinen (aina kun purnataan että SM-liigan taso on paskaa), että SM-liigan taso on sellainen että pelaajat (ja nykyään valmentajat) kelpaavat muuallekkin.
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Kaitsu kävi pokkaamassa vuoden valmentajan pystin itselleen Suomen Urheilugaalassa. Ei ihan pikku palkinto sinäänsä. Piti myös itselleen ominaisen hauskasen puheen. On se.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Onnittelut vain Kaitsulle vuoden valmentajan palkinnosta, en olisi kyllä uskonut, että joku seurajoukkueen valmentaja sen voittaa. Meni kylmät väreet, kun näytettiin noita vanhoja pätkiä viime kaudelta. Melkein teki mieli taputtaa, kun Suikkanen nousi lavalle, hieno mies!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vanha ketju, eiköhän Kaitsulle ole tuoreempikin ketju jossain, mutta tarinoidaan täällä.

Nyt tässä on käymässä ne riskit toteen valitettavasti niin kuin tässä Suikkasen paluussa Turkuun oli ilmassa, entä jos TPS jatkaa konttaamista the one and only Suikkasen kanssa? Olin aivan varma viime keväänä, että nyt lähti Palloseura kohti sarjataulukon kärkisijoja pohjalta, kun Suikkasen ja R-P:n paperi julkaistiin. Kuitenkin riski oli niin seuran kuin Kaitsunkin valmennusuran kannalta, että nyt kun ihmemies Suikkanen tulee takaisin Tepsiin niin odotukset ovat valtavat ja saako hän joukkueen samanlaiseen lentoon kuin 2010 keväällä? Etenkin median ja fanien puolelta odotukset olivat varmasti aivan katossa ja sen pystyi täälläkin eri ketjuista lukemaan.

Noh, tilanne on nyt mikä on. Ahdistava tilanne kaiken kaikkiaan, kun joukkue pelaa yhtä hengettömästi kuin Unski Leimeen aikana tappiosta toiseen, mutta penkin takana on lähes Midas nro. 2, sensaatiomaiseen kultaan aikanaan Tepsin johdattanut Suikkanen. Isompaa kritisointia ei ole vielä kuulunut, koska kynnys haukkua Kaitsun pelitapaa ja valmennusta on erittäin korkea johtuen Suikkasen maineesta Turussa ja koko ajan takaraivossa monella käy mielessä että "vielä se kurssi vaihtuu Kaitsun johdalla", vaikka joukkue on todellisuudessa kentällä aivan umpisolmussa. Kaitsun ihmemiehen maine on kuitenkin saattanut alkaa hieman nitistä ja ratista ja kun tuttuja suikkas-letkautuksia mitä hänen viime visiitillä kuultiin presseissä ei ole kuultu, niin tilanne on varmasti myös painostava valmennustroikassa niin Suikkasella kuin jo kerran Tepsistä kenkää saaneen R-P:n kohdalla. Suikkasen joukkue on aina se "kevään joukkue", mutta realismi kannattaa tässäkin pitää mielessä. Ei TPS tule 20 pisteen takaa nousemaan mikä tulee tällä tahdilla tod. näk. olemaan ero tammi-helmikuussa sijaan. 10.

On totta, että palikat eivät sittenkään ole olleet riittävät sellaisee pelitapaan mitä Suikkanen haluaa, varsinkin puolustuksen suhteen vaikka kesällä kaikki taas näytti niin hyvältä. Huonoa tuuria on kuitenkin ollut. Joukkueessa on ollut liikaa alisuorittajia, mv-peli on ollut surkeaa eikä Upikaan sitä ole saanut kuntoon, loukkaantumisia on ollut ja kiekkokin on pomppinut Tepsin kannalta välillä surkuhupaisan surkeasti. Lisäksi ikävät hallituskohut ja Case-Suominen tuskin ovat helpottaneet Suikkasen keskittymistä kauteen. Täällä ollaan, sarjan pohjalla.

Toisaalta, nyt Kaitsun valmennustaidot todella mitataan. Suikkasella jatkuu ensi kaudeksikin paperi, mutta sanoisin että aika epävarmat lähtökohdat Kaitsu saa seuraavalle kaudelle jos tämä kausi vedetään taas niin vihkoon kuin viime vuosina on ollut tapana. Kasvojen pesu saattaa olla liian suuri urakka. Mikäli Suikkasen toinen aikakausi Tepsissä päättyy seuraavankin kauden osalta tähän sukellukseen, niin viimeistään silloin Kaitsun maine Turussa mestarivalmentajana on ainakin laskusuhdanteena, sitä se saattaa olla jo tämän kauden jälkeen jos sijoituksemme on tuttu ja turvallinen sija 13. Toivottavasti siis tätä syöksyä nyt saadaan edes muutamien voittojen kautta tasoitettua. Helppo tilanne ei todellakaan ole valmennuksenkaan kannalta.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turha sitä on kaunistella, ainakin itse olen todella pettynyt tähän Suikkasen ensimmäiseen kauteen. Valmennuksella on ihan selkeästi suuri vastuu siitä, että kauden puolivälissäkin pelaaminen on suureksi osaksi satunnaisten yksilösuoritusten varassa. Mitään toimivaa pelitapaa tuosta on todella vaikea havaita. Odotin todella paljon jämäkämpää peliä Suikkasen valmentamalta joukkueelta.

Tiedä sitten missä se suurin vika on ollut. Maalivahtipeli on ollut suurin ero Suikkasen aikaisempaan Turun keikkaan. Huippumaalivahti toisi rauhallisuutta pelaamiseen ja pitäisi joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä. Ei Suikkasen Tepsi silloin viimeksikään mikään dominoiva joukkue ollut, vaan todella usein taisteltiin pisteille huippuvahtien torjunnoilla. Puolustuspelin organisointi oli silloinkin ongelmana. Tämä hyökkäyspelin vaatimattomuus on kuitenkin tullut yllätyksenä. Viimeksi Kaitsu piiskasi monet hyökkääjät uransa parhaaseen vireeseen, nyt on ainakin suomalaisten osalta täysin päinvastainen tilanne.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Olen kauden kuluessa ihmetellyt Suikkasen kaavamaista peluutusta ja pelitapaa, reagointikyky on sanalla sanoen surkeaa.
Pelistä toiseen on menty suurinpiirtein samoilla kentällisillä vaikka homma ei ole toiminut, pelitavassakkaan ei muutoksia ole näkynyt.
Junnujen näyttömahdollisuuksille ei mies näytä innostuvan kuin pakon edessä.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Mä oon sitä mieltä, että junnuilla ei tätä korjata eikä sieltä myöskään apua saada. Tuskin kukaan niin ajatteleekaan, vaikka esim. Friman on pelannut olosuhteisiin nähden paljon paremmin kun Vittasmäki, Pulli ja Palmroth.

Ongelma on mun mielestä se, että Sexton ja Pare vaikka paljon pisteitä tekevätkin, pelaavat hyvin pitkälti omaan pussiin/pelikirjan mukaisesti. Tällä en tarkoita millään tavalla heitä syyttää tästä huonosta menestyksestä, koska ovat kumminkin pisteitä tehnyt paljon. Mutta ylipitkät vaihdot, puoluspelaaminen varmaan vaikuttaa muihin pelaajiin. En tiedä huomasiko joku teistä kun Sointu tähän viittasikin pelaajahaastattelussa muutamia pelejä taaksepäin. Suikkasen tehtävä on saada kaikki pelaajat pelaamaan samanlaisella pelisysteemillä.

Jos Pare ja Sexton tekevät 2 maalia, mutta myös puolustavat selkä suorana tyyliin ei oo mun homma, koska mä tein kaksi maalia niin ei niistä maaleista ole hyötyä pitkällä tähtäimellä. Alisuorittajia mun mielestä on joukkueessa paljon, helpompi on joukkueesta nimetä onnistuneet; Sexton, Pare, Seigo, Morrisonn, Famulare. Nyt kun joku ihmettelee, että ensin haukun Paren ja Sextonin ja sitten ne onkin onnistujia niin tarkoitan, että esim. Vahalahti olisi tehnyt samat pojot ja silti puolusti hyvin kautta TPS-sydämellä.

Myöskin joukkueesta puuttuu johtaja, Tapio Laaksosta ei siihen näköjään ole. Muutenkin liian hidas nykypäivän liigaan edes neloskentän sentteriksi. Toisin sanoen ensikaudeksi mahdollisimman suomalainen joukkue, minkä tepsi pystyy hankkimaan ja täsmähankinnoiksi Pareet ja Sextonit. Ortio, Järvinen, Lehkonen etc. sellaisia tänne, ellei siltoja ole lopullisesti poltettu. Kunnon maalivahti meiltä myös puuttuu, Norrena ei vaan riitä ja Hostikka on mestisvahti PISTE.


Siinä Suikkaselle on ensikaudeksi työsarkaa. Valmentajaa en lähtisi missään tapauksessa vaihtamaan, koska se on nähty ei auta mitään. Siis Suikkaselle löytyy edelleen täältä luottoa. Joukkue vaan suomalaisemmaksi ja puolustus/maalivahtipuoli liigakelpoiseksi.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Olen myös sitä mieltä, että valmentajan vaihtaminen ei auta tässä kohtaa yhtään mitään.

Mutta sitä minä ihmettelen, että eikö Kaitsu oppinut viime Pelsu-kaudesta, miten tärkeää hänen joukkueelleen on maalivahtipeli. Se oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun hänellä ei ollut kauden alussa käytössä kovaa maalivahtia ja syksy meni miten meni. Onhan Myllyniemikin hyvä maalivahti, mutta ei mikään Niko Hovinen. Eikä asiaa auttanut edes (kenties keskenkuntoinen) Antti Niemi. Tai silloin, kun TPS konttasi mestaruuskaudella. Ongelma oli melkolailla sama. Peli kyllä virtaa ihan nätisiti suuntaan ja toiseen, on vähintäänkin näennäistä hallintaa ja paikkoja tulee... Tosin molempiin päihin.

Oli mielestäni ammattivirhe häneltä, että toisena vuonna peräkkäin hän hyväksyi epävarman tilanteen maalivahtipelin osalta. Koska jos pienen budjetin joukkueilla hyökätään rohkeasti, niin silloin omassa päässä pitää olla kaveri, joka tekee ne tarvittavat gamesaverit. Ja jos Kaitsun ajatusmaailmassa ei lähdetä pelaamaan nolla - nollaa, niin... No tuossa edellä se ongelma tuli mainittua.

Se on sitten eri asia, onko mies vaatinut kovempia maalivahteja. Voi olla, että ei ole saanut. Ensi kaudella maalinsuulle on saatava kova tekijä tai sitten muu joukkue on saatava pykälää tai kahta paremmaksi. Muuten tämä tulee toistumaan, se on oma veikkaukseni.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samaa mieltä siitä, että maalivahtipelin merkitys korostuu Suikkasen valmentamissa joukkueissa. Tähän kauteen lähdettiin varmaan siinä uskossa, että Norrena on edelleen huippuvahti. Minäkin uskoin siihen ja olin jopa innoissani hänen paluustaan. Norre pelasi kuitenkin vielä viime kaudella ihan huippuliigassa hyvin tilastoin (46 peliä, 2,09 pm/o ja 91,9 %), joten ei mielestäni mitenkään kohtuutonta odottaa häneltä isoa roolia, vaikka uran ehtikin jo lopettaa. Kaikista Suikkasen haastatteluista on kuitenkin huokunut suuri luotto Norrenaa kohtaan.

Minua huolestuttaa jo ensi kauden maalivahtitilanne. Norrena varmasti lopettaa ja Hostikalle ei kaiken järjen mukaan anneta jatkoa. Junnuista ei ainakaan vielä ole ykkösvahdiksi, joten ostoksille pitää taas mennä, ja se on riskaabelia. Suomalaisia ei ole Tepsiin hirveästi tarjolla. Toivottavasti ensi vuonna nostetaan rohkeasti junioreista kakkosvahti, josta leivotaan suunnitelmallisesti seuraava Ortio/Engren-tason maalivahti. Tämän projektin voisi aloittaa jo tällä kaudella.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kauden päätteeksi punnitaan, mikä mies on Kai Suikkanen. Tällä tarkoitan sitä, että, jos hän mukisematta jatkaa TPS:ssä seuraavan kauden ilman näkyviä muutoksia TPS:n toimintatavassa, niin olen todella, todella pettynyt, sillä olen pitänyt Kaitsua suoraselkäisenä miehenä, joka ei kuvia kumarra, ei Jaakko Ketosta, Tomi Aaltoa tai vastaavia. Lisäksi olen sitä mieltä, että Kaitsulla on edelleenkin ammatillisia ambitioita.

Kyllä Kaitsu erittäin todennäköisesti nostaa kytkintä kauden päätteeksi ja totetaa siinä samalla, ettei enää kolmatta kertaa suostu tulemaan valmentamaan TPS:ään. TPS:n organisaatio ja ammattimaisuus on niin perseestä, ettei normaali valmennustyö onnistu millään, ja siksi kannattaa lähteä muualle, kun kysyntää vielä on.

TPS:n pitäisi osallistua ensi kaudella Eurooppa Liigaan, mutta menestyminen edes Suomen Liigassa on utopiaa. Ulkomaalaisjoukkueet suorastaan nauravat, jos ja kun TPS tulee nykyisenlaisella joukkueella ensi kaudeksi pelaamaan Eurooppa Liigaan. Tuollaisen joukkueen valmentaja ei missään nimessä halua olla Kai Suikkanen. Miksi Suikkanen uhraisi ammatillisen arvostuksensa tuolla tavoin, että valmentaisi Euroopan Liigassa TPS:n rupusakkia?

Euroopan Liiga toimii ehdottomasti näyteikkunana valmentajille ja pelaajille kohti suurempia parrasvaloja.
 

M.Yrrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans!
Anteeksi viereiseen pöytään huutelu, mutta mielenkiinnosta haluan seurata Kaitsun otteita pelsujen jälkeenkin.

Eipä tilannetta viime vuonna pelastanut paljoa Niemi, taikka Pavelickaan, enempi ongelmia oli puolustuspelissä.. Ei auta vaikka molari vetää päällään, jos puolustus kusee.
Alkukausihan oli viime vuonnakin kaitsulla vähän heikko, mutta tammikuun jälkeen alkoi sitten tapahtua reilusti, kunnon loppukirillä on TPS:kin vielä pelissä mukana. Mutta kuten ylläkin on todettu, rupeaa "paskasta toffeeta" lausuma häviämään pikkuhiljaa, onko sitten muut oppineet vihdoinkin sopivan vastalääkkeen Midaan kosketukseen?

Eli älkää vielä heittäkö kirvestä kaivoon, vielä on aikaa nousta. :)
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli älkää vielä heittäkö kirvestä kaivoon, vielä on aikaa nousta. :)

Niin, vielä on, mutta onko enää tammikuussa, ei taida olla. Suikkasen TPS ei ole tällä kaudella kertaakaan vieraista hakenut kolmea pistettä, sen tietää jokainen pelaaja joukkueessakin ja se on aika raskas taakka varmasti, eikä tuosta kevene oikeastaan muutoin kuin jollain yllärivoitolla. Ei tainnu Pelicansilla olla moista putkea viimekaudella (ihan pikaisesti liigan sivuilta katsottuna).

Tammikuussa voittoputken aloittaminen on vähän turhan myöhäistä. Multa kyllä löytyy ihan lapsenomainen luotto, että kyllä toi tosta vielä paranee, mutta top10:iin sijoittumiseen usko on vähän siinä ja siinä enää...
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olen vähän hämmästynyt siitä että Suikkanen saa kontollensa verrattain vähemmän kritiikkiä kuin muiden tällä hetkellä kyntävien joukkueiden valmentajat. Toki miehen menneisyys täällä Turussa on hieno ja itsekin kuulun niihin joilla sitä ns. lapsenomaista uskoa kelkan kääntymiseen riittää. Kuitenkin tuo pelaaminen on ihan perustasoltaankin jotain niin jäätävää että valmennuksen piikkiin on siitä osa eittämättä laitettava.

On suorastaan häpeällistä että tuo joukkue ei ole kyennyt vieraissa kolmen pisteen voittoon vielä kertaakaan. Tuo on ihan uskomatonta. Suikkanen/Lehtonen yrittävät muutenkin peluuttaa sellaista kiekkoa joka pelikirjaltaan ei nimeksikään sovi tuolle rosterille. Ok, tässä on ristiriita siinä mielessä että Kaitsu mitä ilmeisimmin vaatiikin esimerkiksi vahviketta pakistoon ja on kauden alkaessakin muutamien huhujen perusteella vaatinut, mutta kyllä valmentajankin on osattava optimoida pelitapansa ja suhteuttaa se olemassaolevaan materiaaliin. Vaikka tuo peli suurimmaksi osaksi tuollaista pystysuunnan puskemisjääkiekkoa onkin niin valtava osa siitä perustuu pelinopeuteen omalla kolmanneksella. Tämä puolestaan asettaa vaatimuksia pakkien pelinluku- ja avaamistaitoihin. Suikkasen pelitapa on toimiva silloin kun hyökkäysalueella pelaajat saavat toteuttaa ratkaisuitaan selkärangasta ja kun kiekko liikkuu nopeasti. Kun homma kusee jo oman maalin takana jos vastustaja edes vähän paineistaa, on helvetin vaikeaa päästä etulyöntiasemassa vastustajan kolmannekselle.

Toinen ongelmakohta on ilman muuta omissa puolustaminen. Tämä osa-alue on ollut täysin surkuhupaisaa läpi kauden ja miten siihen on reagoitu? Ainakaan yhdessäkään kommentissa jonka itse olen Kaitsun suusta kuullut ei ole perattu tätä ongelmaa ja mikään kentällä tapahtuva seikka ei ole toistaiseksi viitannut siihen että tähän oltaisiin puututtu. Ainakaan toimivasti ei olla. Suoraan sanoen pelkkää paskaa on TPS:n omissa puolustaminen, se oli viime kaudellakin(!) parempaa.

Lopuksi vielä mainittakoon se, että rosterin niukkuudesta huolimatta sysipaskoihin esityksiin pitää reagoida kovemmalla kädellä. Meillä on ollut pakistossa koomailemassa miehiä, jotka ovat saaneet paikan kokoonpanossa seuraavaan matsiin vaikka olisivat lahjoittaneet yksin useita maaleja vastustajille. Sitten siellä on noita hyökkääjiä jotka vetävät kiikareilla ottelusta toiseen ja aina vain valmennuksen papereissa ansaitsevat tonttinsa rosterissa. Joo, ei meillä kovin leveää rosteria olekaan mutta helvetti sentään jotain rajaa, onhan tuolla noita vähätaloja, lämsiä, lindsteneitä yms. muita jotka sen näyttöpaikan ansaitsevat. Pakistossa Palmrothin surhuhupaisaan puppelointiin reagoitiin n. 2kk myöhässä, VMV saa vedellä tuolla miinuksia varmaan vielä silloinkin kun Palloseura tahkoaa Mestistä. Pakiston suhteen täytyy vähän varauksella kritisoida tätä ongelmakohtaa koska hankintoja ei ole tehty vaikka se olisi ollut miltei pakollista. Jurcinan tulo toki hyvä asia.

Paljon muitakin ongelmia on. Esimerkiksi ylivoima- ja alivoimapeli. Ylivoimalla ollaan nähty pisin kautta täysin käsittämätöntä peluutusta esim. Marko Virtalaa ollaan peluutettu viivassa, alakolmion alimpana pelaajana. What the fuck? Lisäksi minkäänlaista sapluunaa ei ole ollut havaittavissa vaan jopa ylikorostetusti yksilöiden selkäytimestä tulevien ratkaisuiden varassa ollaan oltu. Alivoimapelissä puolestaan annetaan vastustajan täysin vapaasti kävellä jopa ihan sektorille asti ja katkoja saadaan aikaiseksi ainoastaan jos vastustajan laukaus epäonnistuu, maalivahti torjuu, maila menee poikki, tai muiden vastaavien onnekkaiden sattumien päätteeksi. Täysi farssi siis alivoimapelikin.

Sitten on tämä treeniaspekti. Kesällä on menty niin kovaa että pojilla on jalat jumissa syksyllä ja pinnoja menetetään aivan saatanasti koska jalka ei liiku. Keväällä sitten "pitäisi olla iskussa". Mikä pointti tuossa on? En näe moisessa skenaariossa minkäänlaista järkeä, koska keväällä kaikki on liian myöhäistä.

Tässä nyt muutamia huomioita ja kirjoitin nuo menemättä sen enempää detaljeihin. Yksityiskohtia ja nyansseja hinkatessahan tuo peli on vielä monisävytteisempää paskaa, mutta yllä nyt vain pintaraapaisuna muutama omasta mielestäni oleellinen huomio. Yhteenvetona todettakoon että aivan hemmetisti saa omalle kontolleen ottaa myös valmennus tästä alkukauden sekoilusta. Sen verran täynnä anteeksiantamatonta kuraa tuo TPS:n peli on, että pelkällä hallituksen sekoilulla ei sitä selitetä.
 

Mal Davis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paljon muitakin ongelmia on. Esimerkiksi ylivoima- ja alivoimapeli. Ylivoimalla ollaan nähty pisin kautta täysin käsittämätöntä peluutusta esim. Marko Virtalaa ollaan peluutettu viivassa, alakolmion alimpana pelaajana. What the fuck? Lisäksi minkäänlaista sapluunaa ei ole ollut havaittavissa vaan jopa ylikorostetusti yksilöiden selkäytimestä tulevien ratkaisuiden varassa ollaan oltu. Alivoimapelissä puolestaan annetaan vastustajan täysin vapaasti kävellä jopa ihan sektorille asti ja katkoja saadaan aikaiseksi ainoastaan jos vastustajan laukaus epäonnistuu, maalivahti torjuu, maila menee poikki, tai muiden vastaavien onnekkaiden sattumien päätteeksi. Täysi farssi siis alivoimapelikin.

Hyvää tekstiä kokonaisuudessaan. Erikoistilannepelaaminen on tosiaan ollut aivan käsittämätöntä paskaa läpi kauden. Viime pelissä olin pudota tuoliltani kun Vittasmäki pelasi kaksi ekaa erää ykkösylivoimaa. Kerran hän luisteli Sextonin luistelulinjalle ja kiekko menetettiin. Paremmin oltaisiin pelattu siis neljällä neljää vastaan. Vittasmäki on nykykunnossaan ehkä viimeinen pelaaja rosteristamme, joka ansaitsee ylivoima-aikaa.

Alivoimalla ongelmia on yhtä paljon. Vastustaja päästetään liian helpolla alueelle ja neliö menee todella pieneksi, joka avaa useita maalipaikkoja vastustajille. HIFK:n alivoima oli todella aktiivista ja muistaakseni TPS pelasi samalla tavalla Suikkasen viimeisellä visiitillä. Miksi ei enää?
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka olen erittäin vahvasti pro Suikkanen-henkinen niin kyllä tässä oikeasti alkaa huolestua pahemman kerran kun miettii ajan kanssa tuota touhua nimenomaan valmennuksellisesta perspektiivistä. Tällä haen nimenomaan pelaamista, pelikirjan noudattamista, sen suhteuttamista pelaajamateriaaliin, itse peluutusta ja luonnollisesti näiden asioiden korrelointia tuloksettomuuteen.

Ihan saatanan syvällä suossa ollaan ja tällä hetkellä valmennus alisuorittaa koko muun organisaation tavoin vaikka nimenomaan toisinpäinkin voisi olla. Esimerkiksi Tuokkolan Ilves pelasi elinvoimaista ja tulostehokasta lätkää niinäkin aikoina kun koko organisaation olemassaolo oli vaakalaudalla. Samaten Tepsi pelasi tuloksekasta kiekkoa viimeksi kun Suikkanen piti baaria pystyssä vaikka oltiinkin "maalin päässä konkurssista". Tällä hetkellä rosterin suorittamisesta vastuu päätyy paskojen yksilöiden ja heikon joukkueenrakennuksen ohella suurimmaksi osaksi valmennuksen kontolle. Säälittävällä tolalla sekin lopulta on ollut. Tätä asiaa ei ole mitään järkeä kaunistella nyt kun tässä syksyn mittaan on kissoja nostettu pöydälle aika monenkin eri asian tiimoilta.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Itse olen vähän hämmästynyt siitä että Suikkanen saa kontollensa verrattain vähemmän kritiikkiä kuin muiden tällä hetkellä kyntävien joukkueiden valmentajat. Toki miehen menneisyys täällä Turussa on hieno ja itsekin kuulun niihin joilla sitä ns. lapsenomaista uskoa kelkan kääntymiseen riittää. Kuitenkin tuo pelaaminen on ihan perustasoltaankin jotain niin jäätävää että valmennuksen piikkiin on siitä osa eittämättä laitettava.

Varmaan johtuu siitä, että kukaan ei oikein enää usko, että löytyisi valmentajaa, joka saisi enemmän irti TPS-merkkisestä joukkueesta. Tässä on vuosia haukuttu valmentajia, niitä on vaihdettu ja mikään ei muutu. Nyt on sitten kohdistettu kritiikki ylemmille tasoille, jotta se herääminen tapahtuisi.

TPS on niin päävalmentajavetoinen laiva kuin olla ja voi. Organisaation rakenteet ja toimintatavat eivät tarjoa minkäänlaista selkänojaa. (Näin tämä on toki monissa muissakin organisaatioissa)

Ei Kaitsu ole onnistunut, mutta olisiko joku muu sitten? Yrittäjiä ainakin on riittänyt.
 

Fremont

Jäsen
Sitten on tämä treeniaspekti. Kesällä on menty niin kovaa että pojilla on jalat jumissa syksyllä ja pinnoja menetetään aivan saatanasti koska jalka ei liiku. Keväällä sitten "pitäisi olla iskussa". Mikä pointti tuossa on? En näe moisessa skenaariossa minkäänlaista järkeä, koska keväällä kaikki on liian myöhäistä.

Olisi kiinnostavaa kyllä nähdä äijien treeniohjelmat. Aiemmin joku totesi että maksimivoimaa olisi treenattu liikaa, ja siksi joukkue jumissa. Maksivoimalla ei kuitenkaan hankita jumia, ellei sitten tehdä sitä väärin.
Alan ehkä olla hieman vanha äijä ottamaan kantaa nykyisen meininkiin, mutta 10-20 vuotta sitten kiekkoilijat treenasivat Suomessa melko päin vittua, yleisesti aivan liian pitkiä sarjoja väärillä prosenteilla. Onkohan touhuun tullut vieläkään mitään järkeä, kuinka hyvin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja taustaan panostetaan yksittäisten pelaajien kohdalla?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Suikkaseen luotan edelleen, mutta muutaman kerran jo sanonut, jotta kyllä sielläkin jotain väärin tehdään.

En ymmärrä miten jumit jalat voisi vaikuttaa noin paljon pelaamiseen puolustusalueella, siellähän on kaverit aivan hukassa. Vähän väliä on vastustaja yksin maalilla, kun puolustaja päättääkin suunnata jonnekkin muualle. Minusta tuo on aika selkeä pelitavallinen ongelma, koska sitä tapahtuu niin usein.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Onkohan touhuun tullut vieläkään mitään järkeä, kuinka hyvin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja taustaan panostetaan yksittäisten pelaajien kohdalla?

Tai toisinpäin: paljonko pelaajat itse tekevät sen eteen, että käyvät henk.koht. testauttamassa itseään ja oppimassa sitä, mitä geenit ovat antaneet? Koska on olemassa erilaisia ihmisiä, erilaisia tapoja vastaanottaa erilaista treeniä jne. Ja jos olet ikäsi pelannut pallopelejä, peruskestävyydeksi luettava osa sykealueista on yleensä pahasti puutteellinen. Vauhti- ja maksimikestävyysalueet ovat yleensä ok. Ja jos joukkuetreeneissä vedetään tietyllä tavalla, niin silloin (ainakin ammatikseen urheilevan) pitäisi osata tehdä "vastapainoa" omalla ajalla. Joukkuetreeneissä sorrutaan siihen, että samaa kaikille, jolloin se kohdistuu toisilla "oikein", tosilla "väärin". Toki tässä on sekin puoli, että 20-30 vuotiaana palautuminen tapahtuu luonnostaan melko kivuttomasti. Yli 30:nä sen sitten huomaa, mitä on elämänsä aikana tehnyt/jättänyt tekemättä. Tarpeet huomaa vasta sitten. Selvyyden asioihin kyllä saa, jos ottaa selvää.

Ihan esimerkkinä, niin omalta kohdalta voin sanoa, että jos nyt lyöttäytyisin mukaan jääkiekkojoukkueen treeniin näin kylmiltään, näillä pohjilla, niin hommasta ei tulisi mitään. Kestäisin n. 2kk tuollaista intervallimenoa, kunnes puutteellinen aerobisen kunnon pohja pettäisi minut ja ns. "kunto alkaa heikentyä". (Tästä on omakohtainen kokemus, kun aikanaan aloitin kuntonyrkkeilyn ja siellä vedettiin aina täysillä, enkä voinut käsittää sitä, että olin fyysisesti aivan rikki jatkuvasti, en jaksanut yhtään mitään, vaikka treenasin muka "kovaa". Näinhän sitä opitaan.)

Vaikea sanoa, miten Suikkanen näkee näitä asioita. Onhan se niinkin, että koko kautta ei pysty olemaan huippukunnossa ja huippukunnon luomiseksi pitää treenata... Mutta se on jaksotuskysymys se.
 

tikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets, Liverpool
Olen ihmetellyt jo pidemmän aikaa tuota Tepsin kotipelaamista. On käsittämätöntä, että pelistä toiseen ollaan kotikentällä lapasia (vieraspelit on jo asteikkojen ulkopuolella). Jälleen kerran viime matsi hävittiin alun passiivisuuteen. Seisoskeltiin keskialueen trapissa, siitä kaksi kertaa helpolla vastustaja vetopaikoille ja maali. Siitä on hankala kriisijoukkueen nousta. Tuntuu tosiaan siltä, että valmennus ei ole saanut varsinkaan puolustuspeliä kasaan. Joka matsissa aukeaa käsittämätön määrä parhaalle sektorille paikkoja omaan päähän.

Kyllä kotipelit pitää saada sille tasolle, että Turkuun on inhottava tulla. Nyt siellä juhlii kerta toisensa jälkeen joukkueet, jotka kotona pelaa pienessä kaukalossa. Miksi TPS ei osaa hyödyntää edes näitä vastaan isompaa kaukaloa?

Tuohon veikkailuun, että jalat on jumissa (suhteessa vastustajaan) en haluaisi uskoa. Ei voi olla tietoista, että annetaan sillä puolella tasoitusta syksyllä ja keväällä korjataan satoa. Jokainen kehoaan rasittanut tietää, että jalat jumissa on pääkin jumissa. Hapot iskee äkkiä. Tarkemmin kun Tepsin otteita miettii, niin tälläkin osastolla taidetaan sittenkin olla heikolla. Eli ollaan fyysisesti eri kurssilla monen muun jengin kanssa.

Yksi asia on viime aikoina pistänyt silmään. Todella pitkät vaihdot ykkösketjulta. Välillä vetävät toista minuuttia. Kostautuu väkisinkin vaihtojen loppupuolella huolimattomuutena ja pelin lopussa ei enää jaksa.

En halua Suikkasesta missään nimessä eroon. Valmennuksella on kuitenkin myös paljon parannettavaa. Ja suurimmat työt on tällä hetkellä puolustuspelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös