Kadonneet elintarvikkeet

  • 322 102
  • 819

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään tuli mielen, että miksei miun "nimikko"limpparia, eli mustikan makuista Pikku Myy limua saa enää mistään? Oli muuten hyvää. Kaikkialla on vain sitä lillua metsämansikka Muumia. Samoin sitä Vitalin (?) mustikka-guanara-joku mehua ei meinaa löytyä mistään.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti RedHotBlood


Sitten muistuu mieleen vielä muutamien vuosien takaa ns soft drink, joka oli muistaakseni Barcode. Vai muistanko väärin? Se oli vähän bissepulloa pienemmissä pulloissa ja aika hyvää.

Nyt muisteleen lisää...
Vai olisko se nimi ollut ihan vaan Code? Muistelisin että se oli todellakin 2.5 desin pulloissa. Kersana piti aina laskea tarkasti miten saa halvimmat kännit. Kerran muistan Codea maistaneeni ja todenneeni sen pahaksi. Kai niitäkin oli eri makuja.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Sandy -jäätelö. Tikkumallinen jossa jotain rouheaa päällistä.
Sitruuna noitapillit. Miksi lähtivät kauppojen hyllyistä melkein heti kun tulivat??

Myös lakka jäätelö-kääretorttu oli hyvää... varmaan Valion?
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti J-Ko
Vai olisko se nimi ollut ihan vaan Code? Muistelisin että se oli todellakin 2.5 desin pulloissa. Kersana piti aina laskea tarkasti miten saa halvimmat kännit. Kerran muistan Codea maistaneeni ja todenneeni sen pahaksi. Kai niitäkin oli eri makuja.

Mielestäni juuri näin, eli pelkkä Code. Mulla pitäisi olla jossain jemmassakin tuollainen tyhjä pullo. Harmitti kyllä pirusti kun menivät poistamaan tuon, mutta ilmeisesti sitä ei sittenkään myyty suuria määriä. Muistaakseni hintakaan ei ollut mitenkään edullinen, taisi olla samaa luokkaa kuin 0.33 siideri ja kuitenkin oli pienemmässä pullossa. Appelsiini, mansikka ja sitruuna olivat maut, ja tätä tuli kiskottua samoihin aikoihin kuin Linda-siideriäkin.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Viestin lähetti Shayne
Jos lähempää Kalliota kyseistä siideriä havittelet, niin käypä Hakaniemen S-Marketissa (entinen Maxi siis). Siellä on Angry Applea tänä kesänä todistettavasti ollut.

Siis WOW. Kiitos, siellä tosiaan oli sitä! Ihanan helteinen tuleva viikonloppu siis nautitaan chili-siiderin parissa:)

Kysyin muuten myyjältä että miksi ei löydy edes saman ketjun muista myymälöistä, niin sanoi että on sesonkituote, ja kun erä loppuu niin sitten se on vaan loppu. Siis milloin on chili-sesonki?
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Lapsuusvuosista muistuu mieleen 70 luvun alussa Jenkki purkka jossa oli keräilykuvina jääkiekkopelaajia.
Itse asiassa juuri muutama viikko sitten löysin jostain Richard Fardan keräilykuvan juuri tästä nimenomaisesta purkkasarjasta.
Samoilta ajoilta muistuu mieleen salmiakkijauhe jossa neliön muotoinen pussi maksoi muistaakseni 20 penniä.
Sitä sitten pillillä sieltä imettiin ja välillä irvisteltiin.
Mutta oli se hyvää. Oi niitä aikoja…
Muistaako kukaan Hartwallin valmistamaa Sweet Grape nimistä limpparia, se oli muistaakseni väriltään vaalean vihreän ja keltaisen välimaastossa?
Niin ja muistaako joku sitten 80 luvun alun oluita nimeltä Viapori sekä Cheers?
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Aikoinaan harmittelimme suuresti, kun "mököpötköt" katosivat markkinoilta. Nämähän olivat niitä Merijalin lakritsipatukoita, jotka olivat joko luonnostaan tai vanhuuttaan (siitä emme koskaan saanut selvyyttä) niin sitkeitä, että hampaat irvessä sai niitä purra. Lähes päivittäin niitä ostettiin Vartsikan urheilukentän vieressä silloin olleesta kioskista.

Cheers- olut oli ensimmäisiä Suomessa tehtyjä tummia oluita, mutta aika ei ollut silloin vielä kypsä ja se vedettiin pois kannattamattomana. Olisikohan jo nyt oikea aika?

Vanha Hopea-Toffee oli sysimustaa ja venyvän sitkeätä. Eli ihan toisenlaista kuin ne nykyiset pikku-Toffeet, joita on laitettu ns. lauantaipusseihin. Näissä lauantaipusseissa on myös niitä lakupiippuja, jotka tosin vähän aikaa olivat poissa, muttei EU:n takia vaan jonkun stanan sosiaalitantan. Olisiko ollut sama joka halusi Aku Ankka-lehdet säädyttömyytensä takia pois kirjastoista?

Repäisykorkit jäivät tosiaan usein katkenneina käteen ja useasti istuttiin halkopinon päällä vääntämässä korkkia irti kahden tuuman rautanaulalla.

Sipuliteemakkara oli ja on ainoa oikea makkara porilaisiin; 1,5 sentin siivu sitä ja sämpylä halkaistuna painogrilliin, väliin sinappia ja avot. Kunnollista sipuliteemakkaraa saa kyllä vielä kauppahalleista.

Lakuröökit muistan hyvin, aika paskan makuisia mutta olihan se polleeta luulla että aikuiset luuli meillä olevan muka oikeita tupakkeja. Olikos aski vielä Chesterfield- tai vastaavan tyyppinen?
 

Shamaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, now and forever!!!
TOFFO toffeenapit. Tarttuivat hampaisiin paremmin kuin amalgaami.

PANDOLA suklaapatukat. Olivat tosi hyviä.

JACKY kolmikerros jugurtti. Jotain vanilija tahnaa, jugurttia ja hilloa.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti RedHotBlood
TOFFO toffeenapit. Tarttuivat hampaisiin paremmin kuin amalgaami.


Kyllä näitä löytyy ainakin edelleen ja samoilla ominaisuuksilla kuin aina ennenkin.
 

scholl

Jäsen
Entäs sitten elintarvikkeet, jotka ovat samaa kamaa, mutta nimi vaihtuu.
Siis kuten Raider -> Twix
Fasupala -> Fanipala.

Muitakin varmaan muistuu mieleen.
 

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Ne hyvät jugurtit katos, mihin kaadettiin mukana tulleita karkkeja.

Toisen huomasin eilen, että missä on suklaalla päällystetyt pop-kornit?
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti dee_snyder
missä on suklaalla päällystetyt pop-kornit?
Fazerilta löytyy Pops popcorn snacs, namihyllystä vain metsästämään. Valko-sinisessä pussissa muistaakseni, samaa sarjaa kun suklaarusina-pähkinä sekoitus ja Suffeli puffi.
 

Pateettinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Gagne
Pusseissa myydyt Ärjy- salmiakkikarkit. Sairaan pahoja, mutta kovat jätkät veti niitä pussin päivässä. Maku oli Fisherman's X 2.

Eikös Ärjyllä ollut joku tyly slogan:"Ärjy vie hengen!" tms.?
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Saattaa olla mainittu jo, mutta kun tuli noita uusia Tupla Black -suklaita markkinoille, niin tuli mieleen samalla, että joskus muutama vuosi sitten oli niitä kiiltäväpakkauksisia Tupla-patukoita, oliko se joku toffee tai vastaava, niitä oli vain rajoitetun ajan, harmi sinänsä, ne olivat paljon parempia, kuin tavalliset Tuplat.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Viestin lähetti RedHotBlood
Musta Jaska (vetinen kinkkumakkara) sekä Black Jack (vaikkei elintarvike) ovat kadonneet.


Älähän nyt, Black Jack sehän se vasta ELINTARVIKE on ;-).

Itselle tulee ensiksi mieleen, että mihin on kadonnut Roope-Setä, tuo punainen vadelmalimonadi. Sittemmin nimi muuttui Smurffiksi, mutta enää sitä ei taida saada millään nimikkeellä.

Centre Bellin mainitsema salmiakkijauhe oli myös hyvää. Pilli vaan pakkasi mennä tukkoon ja kun oikein imi, tukos aukesi ja kohta oli keuhkot täynnä jauhoa ja sitten yskittiin.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Sattuneesta syystä tiedän vähän näistä tuotteista enemmänkin. Tuplan toffeen makuinen paketti oli siis tosiaan saatavilla vain rajoitetun ajan. O'boyn mansikkakaakaota saa edelleen, mutta sen menekki on niin perhanan huono että kaupat ovat siirtäneet sen paremmin myyvien tuotteiden alta pois.

Vadelmalimonadia saa edelleen. Hartwall tekee vadelmalimonaadia, jonka nimi on yksinkertaisesti Vadelma. Saatavilla 0,5l ja 1,5l pulloissa. Lisä-infoa tästä

Muualla maailmassa Raiderit ovat olleet jo kauan Twixejä ja Suomi tuli jälkijunassa tämän nimenvaihdon kanssa.

Cheers-olutta ei ole luultavastikaan tulossa kauppojen hyllyille takaisin, sillä ulkolaiset oluet (pääasiassa Saksasta tai Tsekistä) ovat sen verran kovaa kamaa, että suomalaisilla ei siinä pelissä ole mitään jakoa.

Vastailen, jos on tulee lisää kyssäreitä.
 

Lexa

Jäsen
Markkinoilta kadonneet tuotteet

Tähän ketjuun voi listata tuotteita, jotka ovat kadonneet markkinoilta mystisesti tai vähemmän mystisesti. Jokainen on varmaan törmännyt tilanteeseen, jossa joku tuote on yllättäen kadonnut kaupan valikoimista. Kyseessä voi olla päivittäistavara tai joku pidempi kestoinen tuote.

Omia huomioita:

Pastirol: Saako näitä vielä jostain? Oliko Kummeli-mainokset viimeinen yritys pelastaa kuoleva tuote? Joskus kun tulee Pastirol-päivä, niin ikävä tulee.

Code-juoma: Tuli markkinoille 1997, ja mahtoiko olla vuottakaan kun jo vedettiin pois suurella kohulla.

White Cap? siideri: Myytiin joskus 90-luvun alussa. Volumea oli 2.8% ja pullokoko oli 1L. Koska poistui markkinoilta?

Lahden Erikoinen: III-olut. Saako tätä vielä jostain? Maku ei makuhermoja hivellyt, mutta tuo muistoja legendaarisine vihreine-etiketteineen.

Acosla, Party-Grill: Pöytägrilli, joka meillä on ollut kotosalla yli 20v ja toimii kuin junan vessa (länsi-saksalaista laatua). Uusien grillien laatua en tunne, mutta tuskin ainakaan kestävämpiä? Valmistaja minulle täysin "never heard"


Näitä esimerkkejä on tietysti hurumycket, mutta eipä niitä silloin mieleensä saa, kun niistä rupeaa kirjoittamaan.

Mutta onko jotain tuotteita, joita ei nykyään enää saa mistään?Mitä niistä jäit kaipaamaan ja mitä et?
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Kun kirjoittaa tuonne sivun oikeassa yläkulmassa olevaan SEARCH-toimintoon vaikkapa sanat KADONNEET ELINTARVIKKEET, niin löytyy se alkuperäinen ketju tästä samasta asiasta.
Kelpais varmaan sullekin?
 

scholl

Jäsen
Inside-lehti. Tuli haastamaan Ohoa, Katsoa ja Seiskaa suurella innolla.
Paljon kuvia ja paparazzimeininkiä, mutta nyt näyttää kadonneen.
 
Re: Markkinoilta kadonneet tuotteet

Viestin lähetti Lexa
Lahden Erikoinen: III-olut. Saako tätä vielä jostain? Maku ei makuhermoja hivellyt, mutta tuo muistoja legendaarisine vihreine-etiketteineen.

Tätähän ruvettiin tässä vuosi taikka pari sitten tekemään uudestaan, samoin kuin Voima-olutta ja Mustaa Hevosta, tosin vähän laimeampana 4.3% versiona.
Itsekin on tullut ostettua, koska se on melkoisen halpaa, ainakin Rauman prismassa joku 70-80 cenaa pullo muistaakseni.
En muista onko tämä "uusi painos" enää lahden erikoinen nimellä, vai oliko nimellä "Erikois olut", mutta samalla "reseptillä" muistaakseni valmistettu.

Yksi itseäni hämmästyttävä kadonnut tuote on Pirkan "First Choice" juomat, muistaako joku niitä First Choice Cola- Jano ku talkkarilla, mainoksia?
Näitähän tuli sitten myöhemmin ainakin orange ja lemon.
Ei taida enää saada.
 

Lexa

Jäsen
Viestin lähetti Predator
Kun kirjoittaa tuonne sivun oikeassa yläkulmassa olevaan SEARCH-toimintoon vaikkapa sanat KADONNEET ELINTARVIKKEET, niin löytyy se alkuperäinen ketju tästä samasta asiasta.
Kelpais varmaan sullekin?

Niinpäs näkyy.

Yritin kyllä tsekkailla, ettei vastaavaa ketjua ole jo auki. Tietysti olis voinut olla hieman huolellisempi. No, kuten mainittua tähän ketjuun voi siis laittaa sapuskan lisäksi muitakin tuotteita.
 

timmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
FoPS, Kärpät, FC Parta, Kansan Syvät Rivit, Oranje
Re: Re: Markkinoilta kadonneet tuotteet

Viestin lähetti Lakaisija
Tätähän ruvettiin tässä vuosi taikka pari sitten tekemään uudestaan, samoin kuin Voima-olutta ja Mustaa Hevosta, tosin vähän laimeampana 4.3% versiona.
Itsekin on tullut ostettua, koska se on melkoisen halpaa, ainakin Rauman prismassa joku 70-80 cenaa pullo muistaakseni.
En muista onko tämä "uusi painos" enää lahden erikoinen nimellä, vai oliko nimellä "Erikois olut", mutta samalla "reseptillä" muistaakseni valmistettu.

Yksi itseäni hämmästyttävä kadonnut tuote on Pirkan "First Choice" juomat, muistaako joku niitä First Choice Cola- Jano ku talkkarilla, mainoksia?
Näitähän tuli sitten myöhemmin ainakin orange ja lemon.
Ei taida enää saada.

Kyllä kait First Choice kolaa vielä saa? Itse muistelen ostaneeni sitä (lantrigiksi) ihan tässä jokin aika sitten.

Lahden Erikoisolut oli muistaakseni 4,3 % alunperinkin. Nykyään se on myynnissä käsittääkseni tuolla Lahden Olut -nimellä, tai sitten Erikois Oluena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös