Tasaisen väliajoin tämä laiva on saanut tuulta purjeisiin onnistumisista, lähinnä siitä, että on saatu naarattua joku pelaaja, joka on onnistunut siinä roolissa, johon hänet on hankittu. Tai on onnistuttu pitämään kulut monena vuotena pienempinä kuin tulot, mikä on kiitettävä suoritus kun verrataan suurimpaan osaan liigayhtöitä.
Kun miettii vähän aikaan, niin onko tämä se taso, joka riittää siihen että voidaan sanoa menevän loistavasti? Eikö pitäisi olla itsestään selvää, että pelaajien hankinnoissa onnistutaan, talous pysyy plussalla ja urheilullisestikkin tulee menestystä? Jotenkin tuntuu, että asetettu taso, joka tulee saavuttaa, on niin alhainen, että normaali tekeminen muualla katsotaan täällä onnistumiseksi.
Jo ennen kautta tämä oli leimattu välikaudeksi. Jos näin oli, niin silloinhan suunnitelma seuraavasti kaudesta piti olla valmiina. Nyt jos Lämsä on seurava valmentaja, niin herää kysymys; oliko tämä jo tiedossa ennen kauden alkua, silloin jo kun Ara palkattiin VAI kävikö niin, että kun alkoi olemaan selvää, että Lämsä on ilman työpaikkaa, niin silloin tartuttiin heti mahdollisuuteen tarjota edullista sopimusta, ehkä pidempääkin. Jos jälkimmäinen on se miten kävi, niin mielestäni silloin tämä Kaarnalaiva on ajelehtivassa tilassa.
Viimeaikaisia julkisuuteen tuloja jos katsoo, niin on toki hieman sivuttu joukkueen tilannettakin, mutta siellä on kiistetty sekä kabinetti päätöksen olemassa oloa Sportin nostamiseksi ja Jokerien suuntaan minkäänlaisen yhteistyön virittäminen. Toki pakollista mediajargonia, mutta yleensä kun hanakasti asioita kiistetään niin silloin niissä on jotakin perää.
Ja sitten tämä pääomistajan ja omistavansa yrityksen "eripura", onko sitä vai onko tätäkin haluttu tietoisesti luoda, että huomio saadaan pois epämiellyttävistä asioista. Nurmisen omistus on sen verran suuri, että sen painoarvon pitäisi olla hyvinkin merkittävä. Ilman osakkuussopimusta Nupe voi myydä omistuksensa vaikkapa Oulun Kärpille ja hups keikkaa yhtiö on Kärppien tytäryhtiö. En tiedä, onko sitten Liigan osakkuussopimuksissa tällaiseen pykälää joka estää ja mitä oikeasti tapahtuisi sen jälkeen, mutta ponttini on se, että suurimman osakkeenomistajan ja toimiston täytyy olla samaa mieltä. Ilveksestä voi katsoa mallia mitä käy kun kaikki ei laivassa souda samaan suuntaan. Erona on vaan se, että meidän tapauksessa kumpaakaan suuntaan ei voi paskaa kaataa niskaan, molemmissa suunnissa on tehty hyvää työtä lahtelaisen korkeimman sarjatason jääkiekkoilun hyväksi.
Kaarna itse on sanonut, että lokakuussa hän tietää 90% tarkkuudella kauden tulot. Menot siinä kohtaa tiedetään vielä tarkemmin. Noudattaen tuota ajatusta, talouden saa pidettyä aisoissa. Mutta siitä nousee itselle ainakin se kysymys; mihin menee se noin 90% budjetista, joka luokkaa 7 miljoonaa euroa?? Onko organisaatio pöhöttynyt? Tehdäänkö muualla(kaan) kuin joukkueessa tehokkaasti töitä? Onko henkilöstöhallinnon strategia kustannustehokasta (euroissa mitattuna telakalla ja uran ehtoopuolella olevia saa varmasti edullisesti, mutta ei välttämättä €/piste mitatttuna), kehittyykö asiat etunenässä vai takarivissä, kun on pakkomuidenkin kehittäessä?
Kaiken tämän hajanaisenkin kirjoittamisen jälkeen oma päätelmäni on, että tällä Kaarnalaivalla ei ole suuntaa, vaan kaikki energia menee siihen, että selvitään kausi kerrallaan. Näin ei ehkä ollut vielä muutama vuosi sitten, vaan oli suunta, mutta se on nyt kadotettu.