Kaapo Kakko – Church of Kakko Manhattanilla

  • 619 936
  • 2 074

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Zibanjad ja Panarin pelaavat kummatkin yli pinna per peli kautta, siitä huolimatta että joukkue pelaa paskasti. Eivät ole onnistuneet ilmeisesti.
Niin, johtuen siitä että Rangersilla on ylivoima kondiksessa. Normaalisti ylivoimapisteiden osuus huippupelaajilla on 30-40% luokkaa. Molemmilla se on nyt 47%.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Niin, johtuen siitä että Rangersilla on ylivoima kondiksessa. Normaalisti ylivoimapisteiden osuus huippupelaajilla on 30-40% luokkaa. Molemmilla se on nyt 47%.

Eihän tuo ylivoima todellisuudessa edes ole mitään erityistä (liigan huonoimmassa kolmanneksessa). Ziba ja Panarin pelaavat sen aina käytännössä kokonaan niin vähän heikommallakin tehoilla kertyy ihan mukavasti.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Zibanjad ja Panarin pelaavat kummatkin yli pinna per peli kautta, siitä huolimatta että joukkue pelaa paskasti

Käsittääkseni tässä on puhuttu pelitavasta tasakentällisin. Ylivoima kuitenkin rullaa kohtuullisesti ja siksi siellä kuitenkin ihan mukiinmenevät pisteet Mikalla ja Panarinilla. Hyviä pelaajia on joukkue täynnä ja tällä kaudella jotain on jäänyt puuttumaan.

Paljon nämä ovat myös itseluottamusjuttuja. Ei Esim. Devils ole yhtääkkiä pelaajamateriaaliltaan ylivoimainen, mutta tekevät käntällä murhaavaa tulosta. Rangersilla taas toisinpäin.

Nuorten pelaajien kehityksessä olisi hyvä antaa sopivasti myös mahdollisuuksia siihen itseluottamuksen kasvattamiseen. Ylivoima-aikaa ei ole tarjolla, joka hidastaa osaltaan nuorten läpimurtoa, mutta toki omalla tekemisellä ja onnistumisilla olisi varmasti voinut myös vastuuta ebemmän ansaita. Nyt mennään koko joukkueen osalta negatiivisuuden kehässä ja se näkyy kaikkien tekemisessä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
esimerkiksi Matias Maccelli. Ketjukaverit Crouse ja Bjugstadt. Jengi on suoraan sanottuna perseestä. 16 pistettä 20 peliin tehnyt kuitenkin mies ja rikkonee Kakon piste-ennätyksen heti ensimmäisellä kaudellaan. Loppujen lopuksi isoin osa on omasta tekemisestä kiinni

Ja näidenkin ero tulee juuri ylivoimapelissä. Saman verran tehopisteitä tasakentällisin. Eikä mitään siis Maccellilta pois.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Käsittääkseni tässä on puhuttu pelitavasta tasakentällisin. Ylivoima kuitenkin rullaa kohtuullisesti ja siksi siellä kuitenkin ihan mukiinmenevät pisteet Mikalla ja Panarinilla.

No ei rullaa, kuten jo ylempänä todettiin. Sarjan 22. paras yv-prosentti ei ole kohtuullisesti. Rangersissa vaan kakkos-yv ei saa juurikaan peliaikaa. Eniten ylivoimaa pelanneiden TOP-7:ssä koko Rangersin viisikko.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No ei rullaa, kuten jo ylempänä todettiin. Sarjan 22. paras yv-prosentti ei ole kohtuullisesti. Rangersissa vaan kakkos-yv ei saa juurikaan peliaikaa. Eniten ylivoimaa pelanneiden TOP-7:ssä koko Rangersin viisikko.
20% on ihan hyvä ylivoimatehokkuus. Muutamia kausia sitten tuolla oltaisiin oltu top-10 kauden päätyttyä. Toki se on huonompi kuin viime kauden 25%, mutta ei se mitään kurapaskaa ole millään tasolla.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Vertauksena esimerkiksi Matias Maccelli. Ketjukaverit Crouse ja Bjugstadt. Jengi on suoraan sanottuna perseestä. 16 pistettä 20 peliin tehnyt kuitenkin mies ja rikkonee Kakon piste-ennätyksen heti ensimmäisellä kaudellaan. Loppujen lopuksi isoin osa on omasta tekemisestä kiinni.
Niin, iso osa Matiaksen syöttöpisteistä on toki tullut niin, että YV:llä heitetään kiekko takaisin pakille ja joku toiselta puolelta iskee maalin. Onko reilu vertailu?
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
20% on ihan hyvä ylivoimatehokkuus. Muutamia kausia sitten tuolla oltaisiin oltu top-10 kauden päätyttyä. Toki se on huonompi kuin viime kauden 25%, mutta ei se mitään kurapaskaa ole millään tasolla.

Eli siis kaudella 16-17. Ylivoimaprosentit ovat totisesti nousussa jatkuvasti liigan tasolla, joten 20.5% ei ole enää samaa valuuttaa kuin 6v takaperin. Käytännössä trendi on siihen suuntaan, että vähemmän ammutaan kaukaa ja pelataan paremmille tekopaikoille. Olisiko jotain xG-analytiikalla tekemistä tämän kanssa?

Yhtä kaikki, ei prosentti ole missään nimessä sellainen, jolla oikeutetaan ykkös-ylivoiman peliaika.

 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnistuneet: Rantanen, Barkov, Heiskanen, Aho, Hintz, Ristolainen, Granlund. Odotuksista ovat jääneet: Juolevi, Puljujärvi, Kakko, Laine, Välimäki, Kotkaniemi, Kapanen.

Ei siihen varmaan yhtä syytä ole, mutta pahimmissa ongelmissa ehkä isoin syy on ollut, että Pohjois-Amerikkaan on lähdetty liian aikaisin. Pelaajan kehitys on ollut kesken ja on kärsinyt pahasti. Tuosta ehkä pahimmat esimerkit Juolevi, Kakko, Kotkaniemi ja Laine.

Osalla jää fysiikasta kiinni osalla henkisestä kehityksestä. Mutta on se iso epäonnistuminen koko suomalaiselle jääkiekolle, että Puljujärven, Laineen ja Juolevin pelaamisen tasoa nuorten kisoissa 2016 ei saatu siirrettyä aikuisten tasolle. Pulju ja Laine olivat kuitenkin silloin reilusti edellä Rantasta ja Hintziä pelaamisessa. Tänään tilanne on toinen ja Juolevista ei tullut edes NHL-pelaajaa. Noissa kisoissa Juolevi oli parempi kuin Werenski ja Provorov.

Vastuu on tietenkin yksilöillä, mutta silti noita yksilöitä voitaisiin valmentaa liiton toimesta. Ikään kuin huippuvaiheen ohjelma, tms.
Ei onnistumisprosentti sinällään kovin huono ole. Pitää muistaa että Barkov meni täpärästi Drouinin ja Seth Jonesin edellä, mutta on tänä päivänä selvästi noita edellä, eli huippuonnistuminen pelaajan kehityksessä. Vielä selvempiä onnistumisia Rantanen, Aho ja Hintz joiden varausnumerot olivat alhaisia myöhempään uraan nähden.

Kaikista pelaajista ei näe nuorena helposti mihin se potentiaali todellisuudessa riittää, ja nuorten kisoissa tähtenä tuikkiminen ei myöskään takaa että pelaajasta tulee huippu. Onhan noita esim. Mittelstadt muista kuin suomalaisista, joilta on nähty nuorten MM-kisoissa "harhaanjohtava " suoritus.

Laine on ehkäpä rajatapaus näissä "epäonnistujissa" sillä ykkösketjun pelaaja ja pistetehtailija tuosta NHL:ään kuitenkin tuli. Suunnilleen sellainen kuin keskimääräiseltä kakkosvaraukselta voi odottaakin. Mutta on toisaalta selvää että kehitys olisi voinut lahjoihin nähden olla parempaakin. En kuitenkaan mitenkään näe, että se kotimaan liigassa pysymällä olisi toteutunut, kyllä se oli aika lailla pelattu läpi jo.

Puljujärvi ja Juolevi nyt varmaan sitten on selkeämmät tapaukset, joissa pelaaja ei ole saanut oikeanlaisia eväitä NHL:n huipulle nousemiseen, vaikka ovatkin nuorena lahjakkaita, ja potentiaalisen huippupelaajan kehitys on siten kenties sössitty. Puljujärven varausnumero tosin saattoi olla liiankin hyvä, johtuen skoutteja houkuttelevasta kombinaatiosta isoa kokoa, sulavaa luistelua ja nuorten kisojen menestystä. Todellinen potentiaali olisi ehkä tullut arvioida alemmaksi.

Juolevin ongelmat taas saattavat liittyä samoihin syihin, miksi Suomesta yleensä tuntuu tulevan vähän puolustajia kansainväliselle huipulle. Puolustajilla toki muissakin kansallisuuksissa usein kestää vähän kauemmin huipulle murtautuminen, mutta Juolevin suhteen alkaa kohta usko loppumaan.

Kakon suhteen en ole vielä uskoa menettänyt. Eka kausihan NHL:ssä oli hyvinkin vaikea. Siihen nähden kehitystä on tapahtunut paljon, vaikkei se suoranaisesti tulostaululla vielä näykään. Voi olla kuitenkin vain ajan kysymys kun kehittyminen alkaa näkyä tehoissakin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Joku tuolla Rangersissä kuitenkin mättää, kun katsoo joukkueen prospektien kehitystä, etenkin hyökkääjien. Lafreniere, Kakko, Kravtsov, Andersson ja Chytil olivat kaikki Chytiliä lukuunottamatta aikaisia ykköskierroksen valintoja ja oikeastaan Chytil on heistä se onnistunein. Muut pelaajat eivät olleet edes mitenkään yllättäviä valintoja draftiensa alussa. Lafreniere oli konsensus ykkösnimi ja Kakko taisteli ykköspaikasta. Kravtsov ja Andersson oli muistaakseni rankattu top 10 tietämille. Ei kai voi seuralla olla niin huono tuuri, että kaikki olivatkin huonompia kuin ennakoitiin? Vaikea uskoa.

Edelleenkin ihmettelen sitä Kakon NHL-uran alun aikaista peluutusta, kun tuli hyvin aikaisin selväksi, että hänen oikea osoitteensa olisi AHL:ssä ja silti häntä roikotettiin mukana pienillä minuuteilla kolmos-nelosketjuissa. Virheistä laitettiin penkille miettimään tekosiaan. Verrattuna ykkösvaraus Hughesiin, joka sai isoa roolia ja ylivoimaminuutteja ensimmäisillä kausillaan, vaikka oli välillä ihan kujalla. No nyt jälkimmäinen on matkalla yli 90 pisteen kauteen ja Kakon kohdalla jännitetään tuleeko edes 30 pistettä tällä kaudella.

En ole viime aikoina katsonut pelejä, joten on ikävää kuulla, että Kakon otteet ovat välillä olleet huonoja. Tuntuu, että siellä ne Quinnin aikaiset opetukset edelleen vaivaavat Kakon pääkopassa. Liian varovaista pelaamista, kun ei ole tullut onnistumisia. Itseluottamus varmasti kateissa. Ihmettelen tällä kaudella, miksi nuoria ei palkita hyvistä otteista ykkösylivoima-ajalla, etenkin nyt kun ylivoima on sakannut. Tai edes voisi antaa kakkosylivoiman aloittaa joskus, mikä osoittaisi luottoa ja antaisi pojille edes mahdollisuuden tehdä jotain merkittävää. No nyt kun Rangersillä on viime aikoina mennyt huonosti, niin ei ole varmaan varaa kokeiluille.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viimeiseen 11 peliin Rangers on tehnyt 34 maalia. Kaapo Kakko on tehnyt viimeiseen 11 peliin tehot 1+0.

Ville Leino -trophy on tulossa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Joku tuolla Rangersissä kuitenkin mättää, kun katsoo joukkueen prospektien kehitystä, etenkin hyökkääjien. Lafreniere, Kakko, Kravtsov, Andersson ja Chytil olivat kaikki Chytiliä lukuunottamatta aikaisia ykköskierroksen valintoja ja oikeastaan Chytil on heistä se onnistunein.
Tässä viestissä on kaikki oleellinen.

Lafreniere oli eliittitason ykkösvaraus. Ei sukupolvilahjakkuus, kuten nyt vaikkapa Crosby tai McDavid, mutta hyvää kakkoskoritasoa.

Sen lisäksi, että Rangers ei ole saanut kärkivarauksistaan kaikkea irti, niin osan kanssa on ollut ongelmia muutenkin. Pari ruotsalaista ykkösvarausta päätyi pyytämään siirtoa. Kravtsov lähti takaisin Venäjälle.

Kaikki seikat huomioiden on todella vaikea uskoa, että seura olisi vain varannut huteja ja kusipäitä, vaan kaikesta päätellen Rangersilla on todellisia ongelmia nuorten pelaajien kehittämisessä ja kohtelussa ylipäänsä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viimeksi annoin rapaa että jotain pitää pystyä tuomaan joukkueelle jos tehoja ei pysty tuomaan. Viime yönä toisessa erässä tapahtui selkeä muutos Kaapon pelissä. Sai ilmaiseksi puolittaisen läpiajon mutta lirutus jäi ulkotolppaan. Tämän jälkeen Kaapo pisti työhaalarit päälle ja jalat liikkeelle. Tuolla kropalla ja noilla käsillä kun tilanteisiin mennään täysillä ja sillä asenteella että ne voitetaan niin kummasti peli alkaa näyttää paremmalta kun alat voittamaan kiekkoja itsellesi ja joukkueelle. Eli kiekottomassa pelissä pitkästä aikaa hyvää tekemistä Kaapolta. Kaapon paikoista joku olisi tehnyt jopa hattutempun viime yönä. Kerran ampui keskustasta suoraan logoon ja 2vs1 hyökkäyksestä ampui tolppaan.

Näin jos jatkaa niin häntä voidaan taas jatkossa syyttää huonosta viimeistelystä. Viime peleissä ei juuri ole voinut kun ei edes paikoille ole päässyt.
 

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Eipä ole Kakko onnistunut tälläkään kaudella vielä tähän mennessä. Hyvältä on näyttänyt paikoitellen, mutta kun sitä tulosta on vain pakko tulla myös, niin ei tässä hirveästi päätä voi silittää.

Loppujen lopuksi aika piippuun on kyllä jäänyt lähes kaikkien viime vuosien hypetettyjen suomalaishyökkääjien esiinmarssi NHL:ssä. Kakon lisäksi Kotkaniemi, Tolvanen, Vesalainen ja tietenkin Puljujärvi ovat kaikki aika pahasti flopanneet odotuksiin nähden. Kakolla näistä tietenkin edelleen se isoin potentiaali breakata läpi tulevien vuosien aikana, mutta muiden suhteen hieman heikommalta näyttää. Saa nähdä miten käy tulevaisuudessa tämän vuoden ykköskierroksen ukkojen (Kemell, Lambert) jahka NHL:ään asti selviytyvät.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viime yönä toisessa erässä tapahtui selkeä muutos Kaapon pelissä. Sai ilmaiseksi puolittaisen läpiajon mutta lirutus jäi ulkotolppaan. Tämän jälkeen Kaapo pisti työhaalarit päälle ja jalat liikkeelle.
Se läpiajopaikka toi vähän mieleen 2019 MM-kisojen maalin. Tietysti sillä erolla että nyt tolppa tuli tielle. Myöhemmin karkasi myös 2 vs 1 hyökkäykseen, josta laukoi kiekon tolppaan.

Kyllähän noita paikkoja tulee, tatsi maalintekoon on kateissa. Mutta niinhän sitä sanotaan että niin kauan kun kuitenkin pääsee paikoille ei ole syytä huoleen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän noita paikkoja tulee, tatsi maalintekoon on kateissa. Mutta niinhän sitä sanotaan että niin kauan kun kuitenkin pääsee paikoille ei ole syytä huoleen.
Näinhän se on ja ihan vaan pikkuläppändeeruksena yli lajirajojen, kuten eilisessä YLEn studiossa käytiin läpi niin rajansa tuossakin huolettomuudessa kun otti sen Romelu Lukakun täystuhnuilun syyniin.

En tiedä lohduttiko Belgiaa tai Lukakuakaan, että pääsi sentään paikoille enemmän kuin keskimäärin jotkut joukkueet koko turnauksessa, kun ei olisi osunut edes siihen ladon seinään ja kisat olikin sitä myötä ohi.

Mutta joo, kyllä Kakon pullot ja peli tuosta aukeavat ja syytä olisikin, ja siitä ihan samaa mieltä että onneksi sentään se pelinsä pääsääntöisesti näyttää joltain ja ihan hyvältäkin parhaimmillaan. Mutta olisihan sellainen tehopisteputki nyt enemmän kuin paikallaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tämä yllä oleva video kertoo kaiken oleellisen Kakon maalinteon tuskasta. Kun ei mene mistään niin ei mene - vaan menipä sittenkin. Tuomari merkkasi Kakolle maalin - jota hän ei koskaan edes tehnyt :D

Jotenkin niin hyvin kuvastaa koko tuo tilanne tätä tuskaa, mikä Kakkoa on jo jonkun aikaa vaivannut.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuomari taputti rohkaisevasti olalle "Noh, ota tästä nyt yksi tällainen tilastomaali lohdutukseksi, vaikkei kiekko maaliin mennytkään. Kyllä sinä vielä joskus teet ihan oikean maalin."
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tämä yllä oleva video kertoo kaiken oleellisen Kakon maalinteon tuskasta. Kun ei mene mistään niin ei mene - vaan menipä sittenkin. Tuomari merkkasi Kakolle maalin - jota hän ei koskaan edes tehnyt :D

Jotenkin niin hyvin kuvastaa koko tuo tilanne tätä tuskaa, mikä Kakkoa on jo jonkun aikaa vaivannut.
No, ilman tuota DeAngelon sääntöjenvastaista huitomista tuo olisi ollut tottakai varma viimeistely ja maali eli sinänsä vähän outoa irvailua. Täysin oikea tuomio.

Viimeiseen viiteen peliin Kakko on osunut kolmesti ja samalta kanavalta olisi muuten löytynyt ihan parin päivää takaa niitä perinteisempiäkin maaleja kuten esimerkiksi tämä viimeistely Devilsiä vastaan aiemmin viikolta, mutta tylsähän se näistä onnistumisista on puhua. Mukavampi hassutella silloin kun tulosta ei tule, mutta sehän tässä ketjussa on ollut vähän tapana. Hymiö.


 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
No, ilman tuota DeAngelon sääntöjenvastaista huitomista tuo olisi ollut tottakai varma viimeistely ja maali eli sinänsä vähän outoa irvailua. Täysin oikea tuomio.

Viimeiseen viiteen peliin Kakko on osunut kolmesti ja samalta kanavalta olisi muuten löytynyt ihan parin päivää takaa niitä perinteisempiäkin maaleja kuten esimerkiksi tämä viimeistely Devilsiä vastaan aiemmin viikolta, mutta tylsähän se näistä onnistumisista on puhua. Mukavampi hassutella silloin kun tulosta ei tule, mutta sehän tässä ketjussa on ollut vähän tapana. Hymiö.Niin tai olisi voinut ampua tuosta ohikin kun tuntee paineen takanaan. Kanat ennen munia. Jos ja jos

Kyllähän Kakko on parempaa virettä viime aikoina löytänyt. Nimenomaan toimivimpien ketjukavereiden kanssa. Ja hyvä näin.

Eiköhän tässä kaikki toivo Kakolle menestystä ja parempaa tulosta myös pisteiden valossa.

Oli vain pakko laittaa tuo videoa, koska niin koomista on meno välillä ollut. Ja kaikessa hauskuudessaan tuon videon tapahtumat näitä Kakon otteita ovat hyvin kuvanneet.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kyllähän Kakko on parempaa virettä viime aikoina löytänyt. Nimenomaan toimivimpien ketjukavereiden kanssa. Ja hyvä näin.
Ironista kyllä, näistä tehoista huolimatta Kakko on ollut kaukalossa huomattavasti näkymättömämpi kuin esimerkiksi alkukaudesta kärkiketjussa, jolloin tuntui dominoivan peliä huomattavasti enemmän, mutta silloin sitä tulosta ei vaan tahtonut tulla. Jälleen kasassa oleva Kid Line on ollut sen sijaan huomattavasti enemmän lirissä ja näennäisesti alakynnessä viime peleissä, jolloin tulosta on taas lopulta kuitenkin tullut. Erikoinen yhtälö.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika yllättävä tilasto että Kakko on Rangersin toiseksi paras maalintekijä tasakentällisin. Parhaillaan Rangers liitää seitsemän ottelun voittoputkessa ja näissä peleissä Kaapo on saalistanut tehot 4+2. Tehotilaston ollessa +4. Eli nyt ainakin tilastojen puolesta näyttää paremmalta vaikka peliesitykset eivät olekaan ihan alkukauden tasolla.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Kakko menetti kiekon kikkaillessaan hyökkäyssinisellä, Barzal läpiajoon ja tästä maali Islandersille. Kakko pääsi tämän johdosta puremaan tuppea hetkeksi aikaa. Kreider tsemppasi kyllä kovasti aitiossa että näitä sattuu, ja kolmannessa erässä Kakko iskikin sitten komean voittomaalin Millerin nappisyötöstä. Hieno viimeistely suoraan yläjuustoon.


Viimeiset 8 peliä, 5+2. Josko nyt tuo tahti myös pysyisi loppukauden edes auttavasti, eikä tulisi mitään 7 matsin pisteettömiä putkia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös