markusst

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietysti olisi. Vitsi oli siis siinä, että Bettman ja co. katsoneet, ettei paikallinen seura ja aikaisemmin Kakko / Rantanen saaneet.halille jengiä niin olettavat etteivät nytkään saisi.
Ihme juttua, viime kaudella Kakko pelasi TPS:ssä ja yleisökeskiarvo oli sarjan toiseksi korkein.
 
Suomen vanhin kaupunki ja suomalaisen sivistyksen kehto. Kotipaikka kaikelle sille, mikä tässä maassa on hyvää ja kaunista.

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson

Vatman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Niin vain Kakkokin on päässyt varsin vahvaan vireeseen. Kuuteen edelliseen peliin 4+3 ja muutenkin ihan hyvää peliä 18-vuotiaaksi. Ei ole mitenkään tuurilla nuo pisteet tulleet.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät. Pesäkarhut. KaMa.
Niin vain Kakkokin on päässyt varsin vahvaan vireeseen. Kuuteen edelliseen peliin 4+3 ja muutenkin ihan hyvää peliä 18-vuotiaaksi. Ei ole mitenkään tuurilla nuo pisteet tulleet.
Itse asiassa, väitän toisen syötön tulleen tänään 'tuurilla'. Teki ylivoimalla voimakäännöksen luukulle tarkotuksena napauttaa maali, mutta kiekko karkas ja ajautu Panarinille joka pääs laittaa tyhjiin. Eka syöttö oli kyllä napakka suoritus.

Näyttää sopeutuneen, itseluottamus noussut, oppinut käyttämään isoa ruhoaan, pääsee veivaamaan ykkösylivoimaa. Tästä on hyvä jatkaa.
 

rpeez

Jäsen
Juuri näin, tuuri pitää ansaita. Toisekseen laskin ensimmäisessä erässä peräti kolme hyvää syöttöä Kaapolta Lemieuxille, joista kaikista tuli todella hyvät maalipaikat. No, Lemieux ei onnistunut.

Joku sanoi Lemieuxia mustaksi aukoksi. Totta. Toisaalta hän sopii Kakolle nyt aluksi ketjukaveriksi. Nopea ja röyhkeä (ehtii ja menee maalipaikolle), ja Kaapolla on kyvyt ruokkia syötöillä. Vastalahjaksi Kakolla on enforceri ketjussaan, jottei ihan kaikkea fyysistä tarvii ottaa vastaan. Kolmosketjussa on siten hyvä näin aluksi pelailla ja harjoitella, ja välillä ylivoimassa tekemässä tulosta. Mutta erityisesti ensimmäisen erän perusteella ei ole kaukana ole Kaapon nosto top-6:een.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kovin vaikeaa Kaapolla pitää kiekkoa välillä hallussa / ottaa syöttöjä haltuun, johtuukohan tuosta lyhyestä ja löysästä mailasta, vai voiko vaan laittaa paskojen passejen syyksi?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovin vaikeaa Kaapolla pitää kiekkoa välillä hallussa / ottaa syöttöjä haltuun, johtuukohan tuosta lyhyestä ja löysästä mailasta, vai voiko vaan laittaa paskojen passejen syyksi?
Joo, Laineella on se liian pitkä maila mitä ei tajua vaihtaa lyhyempään ja Kakko puolestaan ei ymmärrä, että nyt pitää just tässä sopeutumisen keskellä vaihtaa ihan erimittaiseen pitkään mailaan.
 
Lennart Petrell - Aito IFK-ikoni.

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Mitä olen kakon pelaamista aikaisemmin nähnyt, niin kiekon pitäminen ja syötön haltuunotto on aina olleet vahvuuksia. Ylivoimalla onnistuu paremmin, mutta 5vs5 pelissä ei ole tottunut vielä siihen, kuinka nopeasti mies on iholla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tulipa sitten nähtyä Kaapo Kakko livenä Anaheimissa. Onneksi olen lukenut tätä ketjua jonkin verran, joten odotukset olivat sitten järkeviä, eikä niihin nähden juuri yllätyksiä tullut. Kai tässä ketjussa onkin jo sanottu aika paljon mistä mättää, ettei gretzkymäisiä pisteitä ole syntynyt.

Vauhdin puute oli aika ilmiselvää. Useimmiten Kakko tuli viimeisenä ketjunsa hyökkääjänä vastustajan siniviivan yli, ja lähti sieltä viimeisenä pois. Suurin osa aikaa meni tehottomaan pörräämiseen kiekottomana. Kiekkoa ei Kaapo paljon ainakaan ottelun alkupuolella saanut, ja sitten kun sai, usein seurauksena oli vain pitkä päätyyn ja perään. Jotenkin puuttui sellainen rauhallisuus, jossa peli ikään kuin hidastuu pelaajalle ja pelaaja voi tehdä älykkäitä ratkaisuja. Mallia voisi Kaapo katsoa vaikka Mika Zibanejadista omassa joukkueessaan, siinä on hyvä pelaaja. Kaapo oli kentällä Rangersien toisen maalin aikana, mutta ei kiekkoon päässyt käsiksi. Ducksien toisessa maalissa puolestaan Kaapo katseli, kun vastustajan puolustaja tuli vauhdilla lämäämään kiekkoa. Ei kiinnostanut mennä blokkaamaan vedon eteen ja niin kiekko meni melkein tyhjään New Yorkin maaliin. Ehkä Kaapo luuli, että Henkka on ottamassa vastaan laukausta, mutta eikö nyky-NHL:ssä ole tapa yrittää blokata kaikkia laukauksia mitään oletuksia tekemättä?

Ylivoimassa Kaapo pääsi pelaamaan myös, muttei saanut juurikaan kiekkoa itselleen tai mitään paikkoja luotua. Alivoimalla ei peliaikaa tullut. Tasaviisikoin Kakko pelasi Panarinin ja Stromen kanssa useimmiten, joten luulisi, että tuollaisten kanssa olisi hyvä pelata. Mitään kemiaa kolmikon pelissä en kuitenkaan nähnyt. Kerran oli hyvä vetopaikka, mutta siitä Kakko yritti vielä syöttöä maalitolpalle, jossa vastustaja pääsi väliin ja tilanne kuivui. Plussaa voisi antaa parista kiekon riistosta ekassa erässä. Lopussa Kaapolla oli rankkareilla vielä paikka ainakin pitkittää ratkaisua, mutta eihän se yritys kovin ihmeellinen ollut (yrittäisi nyt sitä mailan ponnahduttamista jäästä ja siitä vetoa, niin olisi ainakin viihdettä tarjolla, heh).

Sellainen olo jäi, että kausi AHL:ssä olisi tehnyt gutaa Kaapolle, niin kuin aikoinaan Mikko Rantaselle. 18 vuotiaana suoraan NHL:ään on kuitenkin aika iso hyppy, johon ei monikaan pysty.
 
Florida Gators - 2006,2007 NCAA basketball champions, 1996, 2006, 2008 NCAA football champions

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä itseluottamuksenkin puute minusta näkyy, ei pelkästä luistelukyvystä ole kiinni, ettei tunnu ehtivän mihinkään ja on jotenkin koko ajan askeleen jäljessä. Ei ole sellaista onnistumisten tuomaa nälkää ja draivia pelaamisessa.

On Kakon avauskausi pieni pettymys, vaikken ihmeitä odottanut enkä toisaalta tästä huolestu tai masennu vielä. Potentiaali on siellä, ja tähtäin on vahvasti tulevaisuudessa kuitenkin. Mutta joo, sellaista väläyttelyä olisi silti odottanut nähtyä enemmän. Rangers-fanina ehkä mieluummin Kakko kolmoseen jumittamasta kärkiketjujen peliä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Näinkö oikein vai pelaako Kakko ylivoimalla maalin edustaa? Tuntuu, ettei pääse siinä käyttämään kiekkotaitojaan. Oli vähän näkymätön peli kyllä Kakolta tuota Panarinille tehtyä huippupaikkaa lukuunottamatta. Onnistui välillä syöttämään vaikeassa tilanteessa joukkuekaverilleen, mutta toisaalta taas menetti kiekkoa varmaan yhtä paljon. Ei yhtään laukausta maali kohti. Olisi voinut nousta sankariksi rankkareissa, mutta valmentajana olisin ehkä valinnut paremmin pelanneen kaverin vetämään, joskin Rangersista ei hirveästi taida taitavampia kavereita olla.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sellainen olo jäi, että kausi AHL:ssä olisi tehnyt gutaa Kaapolle, niin kuin aikoinaan Mikko Rantaselle. 18 vuotiaana suoraan NHL:ään on kuitenkin aika iso hyppy, johon ei monikaan pysty.
Eiköhän se ole paras että pysyy NHL:ssä. On tuolla parempia pelejä ollut, ja vaikka eka kausi ei ole vastannut odotuksia, niin lyö heti pistepörssissä monta rutinoitunutta NHL-pelaajaa kuten Granlund, Filppula, Koivu. Kyllä tuosta hyvä tulee kun vaan jaksaa painaa.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Viime yönä Kakolla oli kyllä uusi paikka, oli neliön keskellä.
Juu sen kyllä huomasin että ei pyöritä enää peliä sieltä laidalta vaan pyörii hieman päämäärättömästi keskellä, mutta tuo maalinedusta ja maskimiehen rooli on edelleen Kreiderilla. Tuo uusi, paria peliä sitten tehty järjestely ei tunnu kyllä auttavan tuota ylivoimaa sitten tippaakaan, oikeastaan päinvastoin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Taisi Kaapo siirtyä tuohon neliön keskelle ylivoimalla kun Zibanejad palasi loukkaantumisestaan. Kreider sitten enimmäkseen maalin takana/kulmilla ja vetouhan lähestyessä ajautuu maskiin. Ihan ymmärrettävää, että Panarinia ja Zibaa halutaan käyttää molemmilla laidoilla pyörittämässä peliä. Kakolta toivotaan tuossa kuviossa varmaan lähinnä ohjureita viivavetoihin, minkäänlaista tarjoilua ei ole kyllä tullut Zibalta eikä Panarinilta. Melkein jopa toivoisin, että Kakko laitettaisiin takaisin kakkosylivoimaan oikealle laidalle pyörittämään.

Sitä en kyllä ymmärrä, että miten Kaapon suurimmat ongelmat omassa päässä eivät ole muuttuneet mihinkään. Ensimmäinen ongelma on pelin avauksessa kun Kakko "huijaa" aivan liikaa keskelle eikä pysy kiinni laidassaan auttamassa puolustajaa antamalla syöttövaihtoehdon. Usein näkee sitä, että puolustaja heittää rännikiekon oman maalin takaa kohteenaan oikea laituri oman siniviivan tuntumassa, mutta Kaapoa ei olekaan siellä ja vastustajan puolustaja saa pitää kiekon ilmaiseksi alueella.

Toinen ongelma on puolustuspelissä kun Kakko ei saa pidettyä oman puolen puolustajaansa kiinni siniviivalla. Kakko jää tuijottamaan kiekkoa esimerkiksi kulmaväännössä ja pikkuhiljaa liukuu kohti kiekkoa jolloin hänen miehensä jää aivan auki viivassa. Siinä vaiheessa kun kiekko pakille pelataan, ei ole Kakolla enää mahdollisuutta vetoa peittää ja pakki pääsee jopa ajamaan viivasta kohti maalia. Tuollaisesta tilanteesta ainakin muutama maali on tällä kaudella tullut Kakon vartioiman pakin toimesta.

Nämä siis täysin omia, penkkiurheilijan näkemyksiä ja voihan se olla että Kakkoa on ohjeistettu tuolla tavalla pelaamaan kun ei ole vielä 30 pelin jälkeen näkynyt muutosta. Muilla Rangersin laitureilla ei nähdäkseni tätä ongelmaa ole, toki voihan se olla että en vaan sitä muiden osalta huomaa kun Kaapo on aika tarkan suurennuslasin alla joka ilta.
 
"I only shoot and score then you score then will come"

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Toinen ongelma on puolustuspelissä kun Kakko ei saa pidettyä oman puolen puolustajaansa kiinni siniviivalla. Kakko jää tuijottamaan kiekkoa...
Ihan samaan olen kiinnittänyt huomiota. Tuossa on selkein kehityskohde puolustuspelissä. Oliko samaa ongelmaa jo liigassa, vai onko tämä tullut pienen kaukalon myötä esiin?
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ihan samaan olen kiinnittänyt huomiota. Tuossa on selkein kehityskohde puolustuspelissä. Oliko samaa ongelmaa jo liigassa, vai onko tämä tullut pienen kaukalon myötä esiin?
Eihän Tepsillä ollut viisikkopelissä mitään rakennetta Kaskisen aikana niin ihmekös tuo että on jäänyt vähän päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy