K-Espoon pleijarit 2024 – lähtö tyylillä?

  • 62 727
  • 1 052

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Rehellisyyden nimissä huomasin ainakin itsessäni Tuto-sarjan 7. pelin jälkeen henkisen ulospuhalluksen. Mitalipelit riitti tältä kaudelta liiganousuineen hyvin, enkä ehtinyt täysillä syttyä missään vaiheessa liian nopeasti vastaan tulleesta välierä-sarjasta. Ihan älytöntä, että näiden välissä oli vain yksi päivä. Mikä kiire Mestiksellä on nämä sarjat pelata? Turhaan turboahdetaan peräkkäisinä päivinä pelin tasosta tms välittämättä.

No, se on historiaa. Ens kaudella liigassa eri meiningit ja pudotuspelit lähtäkohtaisesti varmaan aika tiukan haasteen takana. Mut koska tää sarja meni vähän ohi, kiinnostaa pronssipeli kyllä ihan kunnolla. Toivottavasti pelaajiakin, niin saadaan siitä kunnon heipat Mestis-taipaleelle.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Tämä sarjahan oli hävitty jo ennen tätä peliä, mutta hyvin tultiin tänään alkuun.

Ylivoimasta huolimatta maaleja ei kuitenkaan tehty, ja toinen erä olikin sitten tälle sarjalle tyypillisesti täyttä paskaa.

Kolmannessa erässä herättiin vielä taistelemaan voitosta, mutta kun ei osata tehdä maaleja niin ei osata. Paikkoja oli yli viiteen maaliin, mutta ei kelpaa.

Ketterän voittomaalia toki vähän taskuun unohdettu pilli avitti, mutta ei se isoa kuvaa muuta.

Parempi voitti, tänään ja sarjan.

Materiaalista se ei jäänyt loppujen lopuksi kiinni, vaan henkisen vahvuuden puutteesta. Montako kertaa noustiin näissä pleijareissa tappioasemasta voittoon? Tasan nolla.

3. pelissä tässä sarjassa päästiin lopussa tasoihin, mutta kustiin se samantien.

Koko kautta leimannut henkisen Kantin puute lopulta koitui tappioksi.
 

jarpie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei ollut suuria odotuksia välieräsarjaan liittyen, toivoin vain että jos kaadutaan niin kaadutaan saappaat jalassa. Nyt tuntuu että nuokin odotukset valitettavasti alitettiin. Pelattiinkohan yksi hyvä erä koko sarjan aikana? Onnettomat olivat kyllä olosuhteetkin, mutta vähän parempaan olisi pitänyt pystyä vaikka oltaisiin pelattu ilman yhtäkään vakiokokoonpanon pelaajaa.

Onneksi tätä kautta on enää yksi peli jäljellä. Toivottavasti Hermes tulee vastaan, ihan vaan sen takia että olisi kiva pelata viimeinen peli heitä vastaan. Pronssipeli IPK:ta vastaan kiinnostaa tällä hetkellä vähemmän kuin kasa kiviä.

Toisaalta onhan tuohon pronssipeliin vielä yli viikko aikaa, josko se into siihen mennessä jostain löytyisi.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Lähtö tuli tyylillä ehkä n 30%. Hyviä eriä ja pari loistavaa TuTo- peliä, mutta liikaa vätystelyä ja syitä voi vain arvailla.

Pronssipeli no joo, ei vaan sytytä. Sori siitä
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toisaalta onhan tuohon pronssipeliin vielä yli viikko aikaa, josko se into siihen mennessä jostain löytyisi.
Tuo viikko pitäisi riittää kaiken järjen mukaan myös siihen, että jalkeilla olisi vähän freesimpi Kiekko-Espoo.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Ymmärrän, että useaa ei kiinnosta pronssipeli eikä normaalisti minuakaan erityisemmin, mutta tämä on tosiaan erään aikakauden loppu ja toivottavasti kaikki antavat muille mahdollisuuden nauttia vielä yhdestä pelistä tai olla nauttimatta moralisoimatta ketään heidän päätöksestään.
Tottakai, kukin syttyköön juuri niin hyvin kuin itse haluaa. Omalta osaltani vain lätkäkausi oli mitä suurimmalla todennäköisyydellä tässä, ja keskityn jatkossa kesäisempiin asioihin.
 

Heketys

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ketterä on todella kova. Runkosarjan loppuun 8-ottelun voittoputki ja playoffeissa 8-voittoa ja yksi tappio tähän saakka. Eli 17-otteluun yksi häviö. Voittaa heikollakin esityksellä, ja sitten kun päättää pelata niin jäätiin heti jalkoihin. Jotain siellä tehdään todella hyvin kun vuodesta toiseen joukkue on finaaleissa.

Espoolla taas hyvin päinvastainen statistiikka. Viimeiseen 8-otteluun vain yksi voitto. Ei me millään mittarilla ansaittu yhtään enempää.

Nyt kaikki peukut pystyyn IPK:n puolesta. Olisi hienoa lopettaa Mestis vanhaan kunnon Hermekseen ja vieläpä kotona. Koskaan ei tietääkseni ole Metro-areenalla pelattu miehissä pronssista. Arkena Iisalmeen lähtö on itselle nyt mahdoton etappi.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Tehottomuuteen tää kaatui. Oli rankkaria ja 5vs3 plus muut tilanteet. Jos edes niistä ei tehdä, niin sitä saa mitä ansaitsee

Isosti pistää ihmetyttämään
- valinta rankkarinvetäjäksi
- miksi mv otettiin pois niin myöhään
- mihin kolmannen erän lopussa katosi ekan erän "lauotaan aina kun voi" - peli

Okei, ei saatu katkoa ja aikalisää, mutta olihan tuo loppu jotenkin taas kiekon hautomista. Kivelä tuskastuneena jo useaan kertaan oli laukaisupaikalla ja linja hänelle ihan vapaa.

En tiedä onko oikea ketju, mutta iso ihmetyksen aihe on se, miten tätä Karssonia ja Niemeläistä on vuodesta toiseen roikotettu mukana. Aivan hätää kärsimässä vielä vuonna 2024. Ja nämä junnuista tulleet muut junnut pelasivat tuolla ihan kuin miehet, ja olivat valtavan paljon parempia kaukalossa kuin tuo kaksikko. Ja miksei Kinnusta päästetty jäälle kun osalla alkoi jalka painaa? Vaikea ymmärtää.
 

Heketys

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Espoon aikakausi Mestiksessä

2-runkosarjan voittoa.
1-toinen sija ja yksi neljäs sija.

2-kertaa finaaleissa (palkintona kulta ja hopea).
1. Suomen cupin mestaruus.
1-kerta pronssiottelussa.
Vain kerran tiputtiin ulos puolivälierissä (jatkoon riitti 2-voittoa)

Siinä kyllä löytyy sitä mediassakin pyöriteltyä urheilullista menestystä. Itse näen että viimeistä sivua ei tähän tarinaan ole kuitenkaan vielä kirjoitettu, ja haluan Espoon Mestiksen historian kirjoihin nyt kullan, hopean ja pronssin neljälle kaudelle. Toivottavasti pelaajilta löytyy vielä se motivaatio.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ymmärrän, että on pettymystä sarjan jäljiltä ja pronssi peleistä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta joukkueen takana mestiksessä vielä viimeisen kerran ns. Loppuun asti! Toivottavasti saadaan kotihalli mahollisimman täyteen ja kaikki Kiekko-Espoon uutta tulemista seuranneet mukaan antamaan viimenen sinetti tälle hommalle ja mestis kirjan kansi kiinni kannattamalla Espoo voittoon ja sitä kautta lähtö tyylillä.

E. Jos siis Espoossa pelataan
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei Espoossa mitaleita ole niin paljoa juhlittu, ettei pronssi maistuisi miltään. Kyllä sen pitää vielä kerran sytyttää.

Välieräsarjasta ei silleen isossa kuvassa jää jossiteltavaa. Tähän tämä tänä keväänä riitti. Nyt vaan lataamaan akkuja, jotta ollaan valmiita toivottavasti viimeiseen Mestis-otteluun pitkään, pitkään aikaan.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jos neljän ottelun jälkeen sarja on tilanteessa 4-0, niin eipä siinä paremmasta joukkueesta ole epäselvyyttä, mutta urhoollinen taistelu oli B-junnuveskarilla ja A-junnupakistolla. Eniten jäi kaivelemaan kolmannen erän loppu, jossa melkein viiden minuutin painostusjakson jälkeen vähän halpa hassi pakilta omassa päässä, josta kaveri rokotti. Mutta olihan meilläkin aiemmin 5-3 ylivoimaa ja rankkaria, mutta kun ei maistu niin ei.

Ahkerasti Ketterä blokkasi vetoja ja kolmannessa erässä taidettiin 12 minuutin kohdalla saada ensimmäinen kuti (nollakulmasta) Lipiäiselle saakka.

Hermes laittaa IPK:lle tosissaan kampoihin, mutta toivottavasti saataisiin pronssipeli vielä kotiin väijyttäväksi.
 

Kyky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko Espoo
Jep, ei jäänyt epäselvyyttä kumpi oli parempi.

Vaikka selittelyt on turhia, niin kaipa tässä pitää todeta, ettei tuolla poissaolo- ja vajaatehoismäärällä olisi ollut millään joukkueella pienintäkään saumaa päästä jatkoon.

Selittelyä kiinnostavampi kysymys on se, miten kahtena vuotena voi kriittisellä hetkellä joukkue kyykätä tautien takia? Voi tietty olla vain huonoa tsägää, mutta hiukan kyrsii kun osuu omalle joukkueelle ja vielä kahteen kertaan. Toivottavasti tämä perataan kunnolla läpi ja arvioidaan tehtiinkö taudin leviämisen estämiseksi kaikki mahdollinen ja voiko tästä oppia jotain jatkoa varten.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Selittelyä kiinnostavampi kysymys on se, miten kahtena vuotena voi kriittisellä hetkellä joukkue kyykätä tautien takia?
Toivottavasti tämä perataan kunnolla läpi ja arvioidaan tehtiinkö taudin leviämisen estämiseksi kaikki mahdollinen ja voiko tästä oppia jotain jatkoa varten.

Tämäpä! On se kumma että tämä osuu jo toista kertaa samaan joukkueeseen, eikä muilla vaikuta olleen näinä vuosina mitään vastaavaa.

Eristetäänkö sairaat riittävästi toiminnasta? Kun tautia liikkuu, pyritäänkö turvaväleihin ja esim maskien käyttöön? Tälle voi naureskella, mutta katsokaapa esim Niskasten liikkumista hiihdon maailmancupeissa. Haastatteluihinkin tullaan maski päässä. Varmuuden vuoksi. Nyt K-Espoon osalta ei ollut enää vaihe varmuuden vuoksi, vaan tilanne jo päällä.

Entä onko Metro Areenan siivouksessa esim kopissa, ollut parantamisen varaa.

Kysymyksiä ja pohdintoja on paljon. Me voidaan spekuloida, mutta toivottavasti seurassa tehdään perusteellinen työ sen eteen, mitä nyt on kahdesti päässyt tapahtumaan. Pahimmillaan tulevina vuosina sama voi maksaa sarjapaikan, kun tauti iskee valloille karsintapelien aikaan. Nythän on "vaan" läpytelty amatööreinä divaria.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
En tiedä onko oikea ketju, mutta iso ihmetyksen aihe on se, miten tätä Karssonia ja Niemeläistä on vuodesta toiseen roikotettu mukana. Aivan hätää kärsimässä vielä vuonna 2024. Ja nämä junnuista tulleet muut junnut pelasivat tuolla ihan kuin miehet, ja olivat valtavan paljon parempia kaukalossa kuin tuo kaksikko.
Tämä on mielestäni ihan aiheellinen ja mielenkiintoinen nosto. Tälle kaksikolle on ikään kuin ollut varatttuna ne "kehittyvien junnupakkien" paikat kokoonpanossa ja olleet siten muiden junnupakkien tiellä. Tämän kaksikon kohdalla ihmettelen hiukan mikä se suunnitelma ja näkemys urheilujohdossa oikein on ollut, ja onko valmennus ja Hirso varmasti olleet samalla sivulla näiden junnupakkien kohdalla? Karlssonhan ei pelannut juurikaan tällä kaudella, ei edes junnuissa, ja Niemeläinen oli tälläkin kaudella selvästi lliian heikko puolustus- ja kamppailupelaamisessa. On hyvin outoa, ettei tähän tilanteeseen herätty missään vaiheessa.

On ikään kuin Hirso olisi ajatellut, että lähdemme pudotuspeleihin kahdeksan pätevän pakin kanssa, mutta valmennuksen papereissa tilanne oli pikemminin 6+2, sillä Niemeläiseen ja Karlssoniin ei ole valmennuksen puolelta ollut mitään luottoa missään vaiheessa. Ja koska tilanne oli tämä, olisi joko pakkihankinta pitänyt tehdä tai vaihtoehtoisesti ainakin ajaa muita junnupakkeja sisään jo runkosarjan loppupuolella. Nyt tämä sisäänajo jäi siihen, että Kettunen kävi pyörähtämässä muutaman hassun vaihdon runkosarjan viimeisessä pelissä. Eli käytännössä mentiin pleijareihin kuudella pakilla ja laskettiin sormet ristissä sen varaan, että pysyvät kunnossa ja kasassa. Plan B:tä ei ollut olemassakaan.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Onneksi tää loppuu tänään. Ei mitään uutta.

Jälleen vierasjoukkue saapuu ekaan erään aivan ulapalla. Kotijoukkue voisi naulata matsin mutta ei naulaa. Hermes saa yhden paikan ja peli sillä heidän haltuun.

Espoon hyökkääminen tuttua. Kallionkieli voisi laukoa, mutta ei ehdi saada mitään aikaiseksi. Larinmaa voisi laukoa, mutta vie mielummin kiekon kulmaan ha menettää sen siellä kolmea valkopaitaa vastaan. Hämäläinen laukoo ohi vaikka veska jättänyt maalia tosi paljon vapaaksi. Elimäki vaikuttaa edelleen olevan ison harjoitusmäärän tarpeessa laukaisua varten.

Vika peli. Miksei vaan pelata rohkeasti ja lauota ahkerasti?
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Ylivoimalla sentään jälleen suoraviivaisuutta ja kas kummaa. Maali. Niin se taisi harvoilla kerroilla olla runkosarjassakin.
 

J44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jälleen kerran siirrellään vastuuta eikä lauota. Katsomossakin ihmiset käyvät kuumana tämän takia.

Selvästi parempia ollaan joten tämä peli kyllä viedään jos vain lauotaan eikä mennä jatkuvasti kulmiin.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Jälleen vierasjoukkue saapuu ekaan erään aivan ulapalla. Kotijoukkue voisi naulata matsin mutta ei naulaa.
Mun mielestä meillä ei siinä ekalla kympillä ollut kuin yksi paikka ja siinä veto epäonnistui. Muuten pyörittiin kulmissa tai ei päästy vetämään.

Yleisesti ottaen aika uneliasta peliä molemmilta. Hermes pyrkii suoraviivaisesti maalille, mutta siitäkin vähän terä puuttuu.

Oma joukkue kaukalossa, kylmä kalja kädessä yhden aikakauden loppu. Kyllä mä aion tästä nauttia.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
eikä lauota

Mikä siinä on???

En ymmärrä, kun nyt kiekko menetetään usein juuri siksi, kun sen kuskaamista jatketaan tilaan jota ei enää ole vastustajalla usea mies siellä. Sen sijaan juuri aiemmin oli mahdollisuus laukoa kiekkoa maalille.

Ottaisivat mallia Ketterästä. Siellä vedetään, siellä johdetaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: J44
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös