Kärppien peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 1 015 888
  • 19 703

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Hauska kuriositeetti muuten on, että Poromafialla ja Niclaksella taitaa olla vähän tulehtuneet välit :D Melkoista huutelua tulee aina fanikatsomosta Saipa-peleissä.
Urheiluun kuuluu tunteet ja niiden yli läikkyminen. Eiköhän Niclas ymmärrä, että kyse vain ja ainoastaan siitä, kun aina seisonut päällään Kärppiä vastaan, niin yritetään vähän horjuttaa. Jos siis käsitin oikein? Tuskin Niclaksella mitään vihasuhdetta ole Poromafiaan, tai jos on, niin se kyllä kääntyy nopeasti rakkaudeksi kun mies laittaa epäilijöille jauhot suuhun.

***

Minusta joukkueen kehonkieli EI ole näyttänyt siltä, ettei maalivahtiin luotettaisi. Joka tapauksessa, Blomman paluun tai ainakin aikataulun ollessa epävarma, Nikke on hyvä hankinta. Ja tietenkin joukkue voi saada pikku buustin, kun uusi pelaaja seuraaviksikin kausiksi saapuu jengiin. Siitä pikkuhiljaa lukkoja auki, kun Jukurit kaatuu jotain 1-3. Ja samalla flow:lla eteenpäin. Mutta jos keskiviikkona ei Mikkelistä tule kolmea pistettä, on joukkue syvällä, syvällä suossa. Vielä uskon vankasti Kärppien loppukiriin, mutta alkaa tiimalasissa aika käydä vähiin.
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Ei tuota maalivahdin tarvetta tule vähätelläkään, sillä emmehän edes tiedä pystyykö Blomma pelaamaan tällä kaudella. Tai jos voi niin missä vaiheessa ja millä tasolla? Ei mv-hankinta varmasti hyökkäyspään ongelmia ratkaise, mutta tummat pilvet maalivahtiosastolta kyllä.
Joo, siis erillinen ja irrallinen "ongelma" on tuo maalivahtitilanne. Kukaan ei varmaan tiedä miten Blomma kuntoutuu jos edes kuntoutuu tälle kaudelle. Kokkoa ei ilmeisesti uskalleta edes kokeilla joten JOS tilanne näyttää siltä, että Meriläinen pelaa kaikki kauden loput pelit niin tottakai siihen täytyy reagoida. Blomma ilmeisesti pystyy jo käydä jäällä treenaamassa yksinään joten jotain kehitystä on tapahtunut kun pystyy jo vähän hikeä ottaa. Päävammojen kans se ei vielä tarkoita mitään joten on tässä puntaroinnin paikka urheilujohdolla. Sitä en vieläkään ymmärrä, miksi kokkoa ei edes kokeilla. Itse mielsin jo ennen kauden alkua hänet tasoltaan Meriläisen ja Blomman väliin.
 

Redimor

Jäsen
Kärppien pelitavan suurin haaste on se, että pelin halutaan olevan niin vahvasti kontrollissa jokaisella kentän alueella.

Ja tästä jännänä kuriositeettina hyökkäyksissä nakellaan siniseltä päätyyn, kyllä on kova kontrolli pelissä.

Ei tuota maalivahdin tarvetta tule vähätelläkään, sillä emmehän edes tiedä pystyykö Blomma pelaamaan tällä kaudella. Tai jos voi niin missä vaiheessa ja millä tasolla?

Sitä mestiksessä tuntumaa hakeneen nuoren miehen tasoa ei ole testattu tälle talvea, miten voidaan edes tietää tarttuuko kiekko raksilassa?

Tulee mieleen näistä pelien esityksistä, että onko siellä kopissa kuitenkaan NIIN hyvä tunnelma kuin marjanpoimija aina mainitsee? Jos siellä olisi hyvä tunnelma niin eiköhän se näkyisi jäälle asti? Nyt osalla näyttää jäällä enemmänkin siltä, että kunhan saa illan hoidettua ohi niin voi keskittyä pastan syöntiin sen jälkeen. Osalla taas näyttää siltä, ettei ole sen väärti että laittaisi lihaansa alttiiksi pelin vuoksi vaan kaarto kulmaan ja siitä vaihtoon tuottaa enemmän hyvää mieltä.

Nämä hetkelliset suonenvedot mitä peleissä tulee eivät kestä kuitenkaan kahta erää putkeen saati koko 60 minuuttia. Peli ailahtelee ihan kuin U20 ja mestiksen peleissä.
 

Etra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kävinpä katsomassa Twitteristä vähän dataa edellisestä pelistä. Tämän mukaan Kärppien maaliodottama oli 4.04 ja Ässien 0.89. Myös huvittavaa oli se, että Ässien 3 pisteen voitolle oli tilastojen valossa n.1% mahdollisuus. Kyllä siellä nähtävästi on jotakin kuitenkin tehty oikein hyökkäyspäässäkin, vaikkakin selittelyjen aika on ohi.



 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kävinpä katsomassa Twitteristä vähän dataa edellisestä pelistä. Tämän mukaan Kärppien maaliodottama oli 4.04 ja Ässien 0.89. Myös huvittavaa oli se, että Ässien 3 pisteen voitolle oli tilastojen valossa n.1% mahdollisuus. Kyllä siellä nähtävästi on jotakin kuitenkin tehty oikein hyökkäyspäässäkin, vaikkakin selittelyjen aika on ohi.



Jep. Eilinen peli oli Kärpiltä hyvä. Lopputulos oli tietenkin karmea. Kuuluu urheiluun ja selityyy paljolti henkisellä asetelmalla tuo eilisen statistiikan mukaan epätodennäköinen tappio.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Sitä mestiksessä tuntumaa hakeneen nuoren miehen tasoa ei ole testattu tälle talvea, miten voidaan edes tietää tarttuuko kiekko raksilassa?
Niin siis Kokkoa tarkoitat? Kyllä lähtisin silti siitä, että tuohon kokeneempaa kassaria tarvitaan tarttuipa Kokolla yksittäisissä peleissä koppi tai ei.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Juurikin näin taitaa olla. Kärpät taistelee kirjaimellisesti jokaisesta yksittäisestä pisteestä, jotta totaaliselta katastrofilta vältyttäisiin. Itse näen, että nuoren prospektin tuominen maaliin voisi tuoda näytönhaluja myös yössä vaeltaville yksilöille. Eikai tuo hyökkääminen enää huonommaksikaan voi muuttua..
Näin se asia kyllä on. En näe kuitenkaan paljon menetettävää Kokon peluuttamisella ja tämä saattaisi herättää myös pakkeja. Tietysti Kokolle soisi parhaan mahdollisen startin, mutta tämä vaatii myös edessä pelaavalta joukkueelta taistelua hyökkäyspäähän.

Loppupeleissä myös Meriläinen on vasta tulokasvahti ja Kokkoa vain parikymmentä peliä kokeneempi. Kokolla on myös miesten pelejä alkukaudelta. Meriläinen on tilastojenkin valossa hyvä kakkosvahti, joka saa puhtaat paperit odotusarvoihin nähden, mutta vastuun määrä on mennyt yli odotusten, eikä hänestä ei ole yksin viimeiseksi lukoksi.

Tällä hetkellä tuntuu, että on sama kuka siellä maalissa seisoo, vaikka asia ei aivan näinkään ole, vaan kaikki vaikuttaa kaikkeen aina kommukaatioon veskarin kanssa. Sekä passiivisesti hyökkäävä että puolustava joukkue voi saada veskarin näyttämään huonolta.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Nyt niitä kuuluisia työhaalareita niskaan ja neppailu v,,,,,un. Kukkolassen sanoin lahjakkuus voittaa työmäärän vasta kun oma työmäärä voittaa vihollisen vastaavan.

Toisekseen kun niitä hienoja maaleja ei osata tehdä, niin sitten niiden räkäisten perään vihollisen maalille. Kaikki lasketaan,,,.
 
Meriläisellä maalivahdeista 10. vähiten päästettyjä maaleja per peli ja 8. paras torjuntaprosentti. Kyllä väittäisin, että nämä luovat Kärppien tasoselle joukkueelle mahdollisuudet voittaa joka matsin. Toki jos joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo on alle kaksi niin sitten Meriläinen ei tilastoillaan ole voittava maalivahti Kärpissä.
Johtuen tasan siitä, että joukkue pelaa täysin puolustuksen kautta onnistuen pelaamaan pahimmat paikat isolta osaa pois ja vastustajan tilanteet ovat pääsääntöisesti b-kategorian maalintekopaikkoja. Toki Meriläinen ottaa välillä muutamia arvokkaitakin koppeja, mutta vastapainoksi löpsäyttelee järkeään joka pelissä sellaisia maaleja taakseen, mitä missään tapauksessa ei mestaruudesta taistelevan joukkueen luukulta saisi imuroida. Tämä taas johtaa siihen, että joukkue ei uskalla ollenkaan avata hyökkäystä puolustuksen kustannuksella, kun jatkuvasti on pelko perseessä, että seuraavasta hyökkäyksestä omiin lirahtaa. Tämä näkyy suoraan Kärppien heikkona hyökkäyksenä, kun ei uskalleta puolustuksen kustannuksella ottaa mitään riskejä ylöspäin. Tämä asetelma on varsin epäreilu sekä Meriläistä, että muuta joukkuetta kohtaan.

Järkyttävä potentiaalihan kaverilla eittämättä on, mutta tässä vaiheessa pojan ei vielä missään tapauksessa kuuluisi pelata ykköskassarin paikalla.
 
En olisi ikinä uskonut muutama vuosi sitten, että tulisin kysymään Jatkoajassa tätä Kärppiin liittyen, mutta onkohan sillä Tapolalla sopimusta ensi kaudeksi minnekkään? Laten kanssa voisi poistua samalla takavasemmalle Harri Aho ja palkataan ulkopuolelta joku ihan oikea ammattilainen tilalle, jolla aitoa osaamista ja intohimoa tohon pestiin.
Jos haluat raudanlujan ammattilaisen laten tilalle, niin mitä helvettiä tuo Tapola edes tekee viestissäsi?
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jos haluat raudanlujan ammattilaisen laten tilalle, niin mitä helvettiä tuo Tapola edes tekee viestissäsi?
Hannu Jortikka: 6 kpl
Kari Jalonen: 4 kpl
Rauno Korpi: 4 kpl
Jussi Tapola: 3 kpl

Tuossa (jos en jotain henkilöä missannut) Liiga-valmentajat historian saatossa, kenellä on tilillään kolme (3) Suomen mestaruutta tai enemmän päävalmentajana. Ihan "kohtalaiseen" seuraan on Tapola itsensä koutsannut. Viimeisen kuuden Liiga-kauden aikana Tapola on valmentanut joukkueensa mestaruuteen kolme kertaa. Tapola on ollut viimeisen vuosikymmenen ajan Liigan merioitunein ja kiistatta paras valmentaja sekä onnistunut johdattamaan Tapparan nyt kahtena kautena peräkkäin CHL:n välierävaiheeseen haastamaan muita Euroopan huippuja vastaan ja Tapola on myös onnistunut päivittämään pelikirjaansa ja -tapaansa loistavasti ja innovatiivisesti vastaamaan modernin 2020-luvun huippujääkiekon vaatimusten tasolle. Absoluuttinen huippuvalmentaja ihan kaikin puolin

Itse en ole oikein koskaan ymmärtänyt, että mikä siinä Tapolassa nyt kaikkia "niin niin" suunnattomasti ärsyttää ja hiertää, mutta all-in-all, Tapolan naamasta voi loppupeleissä olla mitä mieltä tahansa, oli miten ruma tai vastenmielinen tahansa, niin tämän kauden Liiga-valmentajista Jussi Tapola - jos kuka - täyttää erinomaisella ja täydellisellä tavalla "raudanluja ammattilainen" -kriteerin. Kategoriaan "kivsut ja mukavat tyypit" voi mennä ehkä sitten ihan niitä muita liigavalmentajia, mutta näiden valmentajien nimiä ei myöskään kovin tiuhaan Kanadan Maljan kyljestä löydy. Kolme Suomen mestaruutta on veret seisauttava saldo ja piin kovan ammattilaisen työnnäyte, johon ei ole edes Liigan historiassa kovin moni valmentaja - kuten ylläolevasta listasta näkee - pystynyt. Ja Tapola on tuostakin vieläkin onnistunut kehittymään ja viemään Tapparaa jopa sinne uudelle levelille eli myös kohti Euroopan absoluuttista huippua CHL:ssä.

Todella raju takaisku koko Liigan valmennukselliselle ja kokonaisvaltaiselle pelilliselle tasolle, jos - ja kun - Tapola tuosta tämän kauden jälkeen lähtee muualle toisiin haasteisiin. On myös todella kova takaisku ylipäätään suomalaiselle jääkiekolle ja sen asemalle Euroopassa, kun katsoo millä tavalla ja tasolla on Tappara Tapolan alaisuudessa ottanut jalansijaa myös CHL:ssä ja Euroopan kärkiseurojen seassa parina viime kautena.

Edit. typot
 
Viimeksi muokattu:

krk607

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Malaga CF, Uusi Refla
Kysymys kuuluu, miksei Kokolle anneta ollenkaan näytönpaikkoja? Se nyt on aivan sama yhdessä tai kahdessa pelissä onko maalissa suurin kärppämaalivahtilupaus vuosikymmeneen tai kohtuutason prospekti Meriläinen.

Kokko on pelannut jotain 2 peliä joulukuun alun jälkeen.. Kauanko Kokon taustajoukot katsovat kun kriittisessä iässä oleva nuori maalivahti ei saa peliaikaa missään sarjassa tai joukkueessa. Juu sopimus Kärppiin on pitkä, mutta sopimuksistahan pääsee sopimalla... Kyyninen katsaus tulevaan on, ettei Kokko tule pelaamaan yhtään ottelua Oulun Kärppien edustuksessa, koska on etsinyt itselleen paremman paikan kehittyä ensi syksyksi.

Noh, ei nuo Rätyjenkään päätökset lähteä ummehtuneesta (entisaikojen suurseurasta) huonosti mennyt.
Ps. meillä olisi käyttöä lupaavalle kotimaiselle nuorelle veskarille. Sais tuosta nuoren tsekin tilalta hyvän näyttöpaikan. Pelejä Lankun vierellä semmoinen 20 kaudessa pääsarjatasolla.
Jos Westerholm tosiaan liittyy tällä viikolla Kärppien rinkiin, niin ainakin mun puolestani saisi nuori herra Kokko tulla loppukauden lainalle Lappeenrantaan. Saisi pelata napakan kolmasosakauden armottomassa kiekkosateessa onnettomasti puolustavan joukkueen takana. Nämä kiekkosadekeväät ovat tehneet Westerholmista sen mikä hän nyt on ja aikanaan Frans Tuohimaankin osake ampui taivaisiin, kun 2016-17-kevään sai seistä päällään kentällä A-junnujen harjoitellessa Liigan vauhtia.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Jos Westerholm tosiaan liittyy tällä viikolla Kärppien rinkiin, niin ainakin mun puolestani saisi nuori herra Kokko tulla loppukauden lainalle Lappeenrantaan. Saisi pelata napakan kolmasosakauden armottomassa kiekkosateessa onnettomasti puolustavan joukkueen takana. Nämä kiekkosadekeväät ovat tehneet Westerholmista sen mikä hän nyt on ja aikanaan Frans Tuohimaankin osake ampui taivaisiin, kun 2016-17-kevään sai seistä päällään kentällä A-junnujen harjoitellessa Liigan vauhtia.
Voisin kuvitella, että skenaariossa, jossa Westerholm tulee Ouluun, niin Kokko lähtee jonnekin lainaan. SaiPa kuulostaisi aika luonnnolliselta valinnalta siinä tilanteessa mikäli teille kelpaa. Toki tuskin Mestiskään vielä Niklaksella on täysin pelattu läpi 12 pelillä.
 

krk607

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Malaga CF, Uusi Refla
Voisin kuvitella, että skenaariossa, jossa Westerholm tulee Ouluun, niin Kokko lähtee jonnekin lainaan. SaiPa kuulostaisi aika luonnnolliselta valinnalta siinä tilanteessa mikäli teille kelpaa. Toki tuskin Mestiskään vielä Niklaksella on täysin pelattu läpi 12 pelillä.
Kokko tuntuisi luontevalta vaihtoehdolta jo senkin takia, että meidän nykyisellä kakkosveskarilla Huhtamaalla ei ole sopparia ensi kaudelle ja mitään sellaista hän ei vähissäkään pelaamissaan otteluissa ole esittänyt, mikä jatkosopparia puoltaisi. Kokko on todella lupaava kaveri ja veikkaisin hänellä näyttöhaluja olevan sinne Oulunkin suuntaan, joten saadaan teille ensi kaudeksi oikein kunnon maalivahtisolmu ;)

Edit: Siis tarkennuksena, että surutta meillä voisi istuttaa Huhtamaata kevään availemassa luukkua sopimuksensa loppuun asti siten, että lainamies Kokko pelaa.
 
Viimeksi muokattu:

Micol

Jäsen
Kokko tuntuisi luontevalta vaihtoehdolta jo senkin takia, että meidän nykyisellä kakkosveskarilla Huhtamaalla ei ole sopparia ensi kaudelle ja mitään sellaista hän ei vähissäkään pelaamissaan otteluissa ole esittänyt, mikä jatkosopparia puoltaisi. Kokko on todella lupaava kaveri ja veikkaisin hänellä näyttöhaluja olevan sinne Oulunkin suuntaan, joten saadaan teille ensi kaudeksi oikein kunnon maalivahtisolmu ;)
Mikä maalivahtisolmu? Kokko on ensi kaudella aika suurella varmuudella toinen Kärppien maalivahdeista ja toinen vielä kysymysmerkki - kenties Westerholm. Ei pitäisi ennakkoon olla mitään 'solmuja'. Yksi hieman kokeneempi vahti ja toinen nuori talentti, joka koittaa haastaa kokeneempaa ykkösvahdin paikasta. Siinä ennakkoasetelma varmaankin ensi kauteen.

Kyllä itsekin liputtaisin Kokon lainaamista SaiPaan loppukaudeksi, jos / kun Westerholm on tänne tulossa. Saisi Kokko pelata vielä tälle kaudelle tärkeitä liigapelejä kokemuksen kannalta - ja mikä parasta, niin päästä torjumaan oikein kunnolla "kiekkosateeseen".
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Johtuen tasan siitä, että joukkue pelaa täysin puolustuksen kautta onnistuen pelaamaan pahimmat paikat isolta osaa pois ja vastustajan tilanteet ovat pääsääntöisesti b-kategorian maalintekopaikkoja. Toki Meriläinen ottaa välillä muutamia arvokkaitakin koppeja, mutta vastapainoksi löpsäyttelee järkeään joka pelissä sellaisia maaleja taakseen, mitä missään tapauksessa ei mestaruudesta taistelevan joukkueen luukulta saisi imuroida. Tämä taas johtaa siihen, että joukkue ei uskalla ollenkaan avata hyökkäystä puolustuksen kustannuksella, kun jatkuvasti on pelko perseessä, että seuraavasta hyökkäyksestä omiin lirahtaa. Tämä näkyy suoraan Kärppien heikkona hyökkäyksenä, kun ei uskalleta puolustuksen kustannuksella ottaa mitään riskejä ylöspäin. Tämä asetelma on varsin epäreilu sekä Meriläistä, että muuta joukkuetta kohtaan.
Jos asia olisi näin yksinkertainen, siihen olisi kyllä jo organisaatiosta jonkun toimesta herätty ja sen jälkeen puututtu. Eli sinne olisi hommattu raudanluja meritoitunut ammattilainen maalin suulle.

Mm. Karvinen hankittiin puhtaasti siksi, että tuo tekemisen meininkiä, taistelutahtoa ja intoa kentälle jota Laten mielestä puuttui joukkueesta kun "joukkue seisoskeli ja mitään ei tapahtunut".

Jos joukkue ei luottaisi maalivahteihinsa, sen varmaan huomaisi valmentajat, kapteenisto yms ennen meitä katsojia ja siksi siihen olisi jo reagoitu. En siis millään usko, että huonon hyökkäyspelin syy on maalivahtipelissä. En sitten millään!
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos haluat raudanlujan ammattilaisen laten tilalle, niin mitä helvettiä tuo Tapola edes tekee viestissäsi?
Tapolan viime vuosien tulokset puhuu puolestaan ja on onnistunut tasaisesti kehittämään pelikirjaansa sekä onnistuu joukkueensa sitouttamaan siihen kaudesta toiseen. Vaihtaisin tällä hetkellä koska tahansa Tapparan kanssa valmentajia. Ei äkkiseltä tuu mieleen ketään parempaa vaihtoehtoa kotimaisista koutseista ja en näe, että ulkomaalainen koutsikaan olisi järkevä vaihtoehto. Jukka Jalonen olisi mahtava nähdä meidän koutsina ja uskoisin, että myös Kari Jalonen voisi palauttaa järjestyksen Ouluun.
 

krk607

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Malaga CF, Uusi Refla
Mikä maalivahtisolmu? Kokko on ensi kaudella aika suurella varmuudella toinen Kärppien maalivahdeista ja toinen vielä kysymysmerkki
Pahoittelut. Olin vaan vahvasti siinä käsityksessä, ettei niin Blomqvistilla, kuin Meriläiselläkään polttele vielä lentolippu länteen taskussa, vaan ovat vielä kumpainenkin mahdollisia pelaamaan Euroopassa.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
uskoisin, että myös Kari Jalonen voisi palauttaa järjestyksen Ouluun.

Laten piti tuo palautus hoitaa myös. Kojo voisi siinä tietysti onnistuakin, mutta mieluusti itse jo katselisin jotain täysin uutta vaihtoehtoa penkin taakse. Marjamäki oli aikoinaan tällainen raikas tuulahdus ulkoa huseerattuaan monia pienempiäkin nyansseja uusiksi, lähtien pukukoppien väliseinien sijoittelusta ja toimiston väen kulkuoikeuksista koppiin.

Myös toimistoon olisi hyvä saada ulkopuolelta apuja. Tämä ei tarkoita, että kaikki Kärppätaustaiset pitäisi heittää pellolle. Tällaisen perusinsinöörinkin työelämässä raikkautta ja uusia ajatuksia tuo, kun tiimiin liittyy muualla meritoituneita ihmisiä. Käsittääkseni Tapparakin on tuomassa penkin taakse ruotsalaista kiekkofilosofiaa ja se saattaa ollakin seuraava trendi Liigassa. Kunhan tuo ei Kärppien kohdalla tarkoita Mannerin paluuta.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Myös toimistoon olisi hyvä saada ulkopuolelta apuja. Tämä ei tarkoita, että kaikki Kärppätaustaiset pitäisi heittää pellolle. Tällaisen perusinsinöörinkin työelämässä raikkautta ja uusia ajatuksia tuo, kun tiimiin liittyy muualla meritoituneita ihmisiä. Käsittääkseni Tapparakin on tuomassa penkin taakse ruotsalaista kiekkofilosofiaa ja se saattaa ollakin seuraava trendi Liigassa. Kunhan tuo ei Kärppien kohdalla tarkoita Mannerin paluuta.
Jos oikein nopeasti laskin, Kärppiin ei ole kymmeneen vuoteen tullut johtoasemaan ketään, joka ei olisi jo entuudestaan organisaation tuttava:

- TJ Virkkunen siirtyi paikalle HPJ:n paikalta
- UTJ ollut jo tuon vuosikymmenen, mutta siirtyi tehtävään Oulun Kärpät 46 Ry:n puolelta
- koutsit (Laten ekan stintin jälkeen) olleet kaikki jo organisaatiolle tuttuja - joko entisiä pelaajia, koutseja tai junnukoutseja
- kehitysjohtaja on entinen kapteeni
 
Jos oikein nopeasti laskin, Kärppiin ei ole kymmeneen vuoteen tullut johtoasemaan ketään, joka ei olisi jo entuudestaan organisaation tuttava:

- TJ Virkkunen siirtyi paikalle HPJ:n paikalta
- UTJ ollut jo tuon vuosikymmenen, mutta siirtyi tehtävään Oulun Kärpät 46 Ry:n puolelta
- koutsit (Laten ekan stintin jälkeen) olleet kaikki jo organisaatiolle tuttuja - joko entisiä pelaajia, koutseja tai junnukoutseja
- kehitysjohtaja on entinen kapteeni
- Entinen yhteyspäällikkö, nykyinen Qstockin toimari (ja Kärppien yritysmyyntivastaava) on vanha kärppäpuolustaja
- Nykyinen yhteyspäällikkö (myöskin yritysmyyntiä tekevä) on vanha kärppäpuolustaja
- Kolmas yritysmyyntiä tekevä tyyppi on entinen pelaaja
- Neljäs yritysmyyntiä tekevä henkilö on toimitusjohtajan vaimo

Oikeastaan ainoat sektorit tuolla toimistolla, joissa työntekijöillä ei välttämättä ole pelaajataustaa Kärpistä, ovat viestintä ja pelaajatarkkailu. Viestinnässä näin on ollut pitkään, ja se näkyy myös pestin tuulisuutena. Välillä muualla viestintätyötä tehneiden voi olla hankala sopeutua talon tavoille, joissa työuraansa kaukalon ulkopuolella luovat aikamiespojat kertovat, miten homma pitäisi oikeasti tehdä ja minkälainen "koodisto" kuuluu asiaan. Esimerkiksi pelaajatiedotteiden pitää tietoisesti olla mahdollisimman hämäriä ja ympäripyöreitä, koska "työrauha" ja mahdollisuus, että pelaaja ei olekaan sitä mitä haettiin.

Pelaajatarkkailusta vastaava taho sen sijaan tuli Espoon Bluesista aikoinaan Laten mukana taloon. Onhan siellä muitakin scoutteja, mutta Kärppien tapauksessa kyse on osa-aikaisuuden osa-aikaisuudesta, jonka myötä palkkaus ja työn määrä ovat molemmat melko minimissään.

Edit: Eli kyseessä on sellainen sisilialainen organisaatiomalli.
 
Viimeksi muokattu:

Micol

Jäsen
Pahoittelut. Olin vaan vahvasti siinä käsityksessä, ettei niin Blomqvistilla, kuin Meriläiselläkään polttele vielä lentolippu länteen taskussa, vaan ovat vielä kumpainenkin mahdollisia pelaamaan Euroopassa.
Ei tarvitse pahoitella, lähinnä vaan ihmettelin, että mistä "solmusta" oikein kirjoitat. Meriläisen on ollut määrä palata tämän yhden lainavuotensa jälkeen takaisin Ottawan organisaatioon ja se lienee aika pomminvarmaa, että hän täältä poistuu myös kauden päätyttyä, kuten oli suunniteltukin (tästä oli muistaakseni jo kirjoitettu aiemmin täällä, että asia on selvä lähdön suhteen). Blomqvistin kohtalosta / päämäärästä ei toisaalta tässä kohtaa ainakaan itsellä käsitystä. Moni oli varmaankin siinä uskossa, että vetää ensin hyvän kauden liigassa ja lähtee taistelemaan ensi kaudeksi pelipaikoista Pittsburghin organisaatiossa. Lukuisat päävammat voineet sotkea / hidastaa / lykätä nyt niitä suunnitelmia - mene ja tiedä. Lähtökohtana varmaan kuitenkin se, että lähtee rapakon taakse kauden jälkeen.

Jos Kokolle ei löydy 2. maalivahdin paikkaa ensi kaudeksi Kärpistä jostain syystä, niin taitaa nuoren huipputalentin intressit olla päästä sitten jonnekin toiseen liigaseuraan pelaamaan. Tuskin olisi ainakaan järin tyytyväinen mihinkään toiseen Mestis-kauteen lähtökohtaisesti. Oma veikkaus on, että ensi kausi mennään asetelmalla 1. Westerholm 2. Kokko.
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Hidasta epäseksikästä antikiekko paskaahan tuo peli on ollut kokonaisuudessaan. En laittaisi mitään Meriläisen syyksi. Naurettavaa edes vierittää tätä maalivahdin syyksi siinävaiheessa kun meillä oli 5 ylivoimamahdollisuutta joista puolet oli vielä huumorivihellyksiä. 0 v*tun tehtyä maalia.

Meriläinen toki sanoi kerran hörps mutta se vara pitäisi 4 miljoonan miehistöllä ollakin, että silloin tällöin yksi tuollainen pääsee väkisinkin ilman että se ratkaisee koko pelin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös