Kärppien peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 1 012 248
  • 19 703

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kyllä tää Kärpiltä oli ihan hyvä peli. Kaksinkamppailu ja luistelu oli edellä Ilvestä. Eka ja kolmas erä oli aikalailla Kärppien. Ilveksen toinen maali lurahti kyllä onnekkaasti ja se oli aika ratkaiseva tänään.

Jos haluaa niin voi olla huolissaan siitä kun verkko ei heilu vaikka paikkoja on kyllä. Ylivoimallakin on aihioita, mutta liikaa yritetään yhtä kuviota eli maalin eteen kovaa ohjuria. Kyllä Turusellekkin voisi hakee kovaa poikittaissyöttöä mistä pääsisi heti tykittämään.

En siis itse ole huolissaan mistään. Alkukautta vasta mennään.

Hyry oli erinomainen ja Turunen pisti silmään. Muuten aika tasaiset neljä kenttää oli, josta ei heikkoja lenkkejä löydy.

Eteenpäin.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Hallilta kotiuduttu. Kevyt ärsytys, mutta oli keskimääräistä laadukkaampi ja viihdyttävämpi tiistai-illan otatus. Väännöt on jo näköjään saatu aikaiseksi täälläkin. :)

Sanotaan nyt alustuksena vastustajasta. Ilves on tämän sarjan top 3-joukkue ihan kiistatta. Ei siellä juurikaan heikkoja lenkkejä ole. Keväälläkin pärjäävät, jos valmennus on ottanut hiukan oppia viime keväästä. Tämän päivän perusteella näkisin, että näin on tehtykin. Rosteri on laadukas ja vahvistuksia pystyvät myös vielä hankkimaan. Tänään heiltä puuttuivat myös ykköshyökkääjä ja -pakki. Oikeinkin hyvä ja tasapainoinen esitys heiltä - osasivat pelata fiksusti ja nöyrästi silloin kun piti pelata.

Siihen voi olla siis ihan tyytyväinen, että Kärpät pystyi kauden viidennessä pelissään, vieraissa yllä kehumaani vastustajaa vastaan, noinkin laadukkaasti pelaamaan. Oli kyllä erittäin tasainen peli ja tämä olisi ihan yhtä hyvin voinut kääntyä Kärpillekin. Kahden erän jälkeen näyttäisi olleen laukausten lisäksi maaliodottama aika tasan. Kolmannen erän takia odottama kääntyi luonnollisesti Kärpille.

Molemmilta nähtiin hyviä nopeita pelin kääntämisiä, niin kuin pitääkin. Oli pitkiä hyökkäyksiä puolin ja toisin. Ihan oikeita maalipaikkojakin pystyivät molemmat luomaan suorahyökkäyksistä, mutta myös päätypelien ja viivan kautta. Samalla kuitenkin kohtuullisen laadukasta puolustamista jokaisella kentän osa-alueella, eli helpolla ne paikat ei tule. Peräkkäisiä huippusuorituksia se vaatii. Jonkin verran siellä toki molemmille höntyilyä ja virheitä vielä tässä vaiheessa kautta tulee, mutta syyskuuksi kuitenkin pääosin erittäin laadukasta tekemistä.

Eli, ihan tyytyväinen olin tämänkin illan näytökseen. Kyllä tuo Kärppien 5vs5 pelaaminen on jo nyt sillä tasolla, että suurimmassa osassa pelejä se kantaa voittoon. Tuskinpa montaa kertaa 2 peliä putkeen hävitään.

Parannettavaa on edelleen ylivoimassa. Se on hidasta, mielikuvituksetonta. Nopeammin kiekkoa liikkeelle ja myös kiekottomien pitäisi olla aktiivisempia. Nyt siellä yksi pyörittää ja loput seisoo. Niemelän Topihan olisi juuri tähän täsmälääke, mutta ei vaan näytä pääsevän kokeilemaan.

Joillakin yksilöillä on vielä varaa parantaa. Ketjukoostumuksia kannattaa myös vielä miettiä. Samoin ylivoimakentällisiin tekisin muutoksia.

Ja vielä yksi tärkeä asia, pitäisi pystyä vielä jäähyttömämmin puolustamaan.
Samoilla linjoilla. Kärpät ei tänään parhaimpaansa yltänyt, mutta silti ihan mukiinmenevä suoritus. Pitää nyt muistaa, että vastassa oli todella laadukas ja kova vastustaja, joka kenties antoi joillekin pienen palautuksen maanpinnalle. Ei Kärpätkään tässä Liigassa nyt sentään joka pelissä vastustajistaan yli kävele, ei kävellyt edes Marjamäen ekalla visiitillä 2013-2016. Vaan nämä kärkipelit ovat aina tiukkoja ja tasaisia pelejä, varsinkin, kun vastassa on noin kova joukkue. Ilves pelasi mielestäni ihan hyvin ja jotain oppia sieltä oli mielestäni viime kaudesta tullut.

Onhan tuo Ilveksen peli edelleen todella suoraviivaista ja eroja siinä on kyllä Kärppien peliin. Vaikka Marjamäkikin on ruuvannut peliä enemmän tällä kertaa siihen, että pelataan enemmän mitä peli pyytää ja käännetään myös nopeasti vastaan, jos paikka on ja ekoissa peleissä noita tilanteita on hyödynnetty todella terävästi. Jos siis vertaa aikanaan Marjamäen ekaan visiittiin, joka eittämättä oli vielä hyppysellisen puolustusvoittoisempi ja nihilistisempi versio Meidän pelistä, jossa trapattiin useammin ja minimoitiin riskit ihan nolliin.

Ilveksellä on kyllä pelissä myös korkea puolustuspeli valmius ja aina pidetään pari pelaajaa pelin alla. Hyökkäyspelissä etenkin, mutta muutenkin oli havaittavissa jopa briljanttia lyhytsyöttöpeliä ja rakenteita sekä jatkumoa. Mutta Ilves kyllä myös kääntää, jos on edes ripauksenkaan paikka (tai melkein vaikka ei olisikaan), mutta tulee siellä myös palauttelua ja kontrollilla lähtö (ylempiä ja alempi viiveitä). Kärpä enemmän mitä peli pyyttää, mutta silti onhan tämä Marjamäen kiekko nyt sellaista missä pyritään myös kääntämänä ja pelaamaan nopeasti sekä suoraviiviasesti, jos se paikka oikeasti on (Ilveksellä omassa sapluunassaa ehkä tämän suhteen vähän 'löyhempi' tulkinta...), mutta Kärppienkin puolustuspelivalmius on suuri.

Edelleen, kuten viime keväänä, on Ilveksen pelin suurimpia vahvuuksia hurja intensiteetti. Kärptä ei päässyt viime kevään, eikä oikein kunnollakaan tässäkään pelissä siihen kyytiin. Ja monihan käsittää tuon termin "kova intensiteetti" tai "pelataan kovalla intensiteetillä", niin että se tarkoittaa jotain etumus pystyssä kaahailua ja päätöntä juoksemista 'sinnetänne' sekä pelkkää pystysuunnan peliä ja pakottamista ylöspäin jne.

Itse käsitän intensiteetin pikemminkin seuraavien termien ja sanojen kautta: terävyytenä, selkeänä peliotteena pelinvirtauksesta, kovana työmoraalina, nopeana jalkatyönä (ei tarkoita mitään päätöntä kaahailua), kovana kamppailuvahvuutena, nopeana pelivälineen liikutteluna (muistaen etäisyydet ja kompakti lyhytsyöttöpeli, ei myöskään tarkoita mitään pitkiä 'roiskaisuja' tai päätöntä sinnepäin sutimista), rajuna pelitempona (kuuluu myös palauttelut alaspäin, mutta pidetään korkea (hyökkäys)pelivalmius ja ollaan valmiina iskemään samantien eli pidetään vastustaja ns. varpasillaan) sekä äärimmäisen pelikurina ja pelinjänteen kestämisenä.

Eli ylipäätään sellaisena ns. 'konemaisena jauhamisena', joka laittaa vastustajan pelin joka aspektilla äärirajoille koko pelin ajan joka ikisessä vaihdossa ja hetkessä. Tuo on mielestäni yksi Ilveksen pelin suurimpia vahvuuksia. Tuossa Ilves onnistui tänäänkin (toki 3.erässä vetäytyminen ja normaali pöytien kääntyminen pelin suhteen) mutta muuten Kärpillä oli vaikeuksia tuohon vastata, vaikka onnsituttiin siinä paremmin mielestäni, kuin viime keväänä, jolloin tuon hurjan intensiteetin oslata jäätiin kyllä jalkoin, mutta Marjamäen pelikirja oli pelastaa tilanteen. Tuon osalta Ilves kyllä asettaa pelinvaateen todella kovalle tasolle ja siihen Kärppien pitää pystyä vastaamaan jatkossa. Marjamäen pelikirjan ja pelitavan osalta kyllä pystytään vastaamaan Myrrään ja jopa laittamaan mielestäni paremmaksi, mutta noiden tekstissä edellä mainittujen asioiden kautta pöydät tasoittuvat rajusti ja kääntyvät jopa Ilveksen suuntaan. Mutta pelinrakenne ja kova yhteistyönjääkiekko kantavat ja mielestäni edelleen Kärpät on pelillisesti varsin hyvässä, liki kovassa iskussa. Mutta, kun jääkiekko pelinä koostuu muistakin asioista ja jos ne muut elementit jäävät vajaaksi, heijastuu se väjäämättä koko peliin ja pelaamiseen, mutta pitää pystyä silloin myös erottelemaan näitä pelin eri ominaisuuksia ja elementtejä sekä miten pelin rakenne kantaa, vaika jollain muilla osa-alueilla meinataankin jäädä jalkoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Eemil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koskenkorva tarvitaan heti takaisin Kärppiin ja Topi Niemelä Byströmin tilalle ylivoimalle. Kokeilisin myös Kivistöä jossain vaiheeessa ylivoimalla. Emmanuelssonin voisi korvata kuka vaan yv:ssä! Tehojahan se ei ole tehnyt viime kauden hetkellistä 'suonenvetoa' lukuunottamatta.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Hienoa pelipuhetta taas kerran @Proffa_20 - näitä on aina mukava lukea, kun niin hienosti osaat tuota sanoittaa ja havainnollistaa. Jos vaikka pelistä noita samoja havaintoja osaakin suurin piirtein tehdä, niin ei kyllä lähde samalla tavalla näppikseltä.

Ei muuta lisättävää, jatkakaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Hermosen tai Kalaputaan tilalle laitaan tai Hyryn tilalle keskelle, jolloin Hyry menisi laitaan.
Kossu ei tuo laiturina oikein mitään sen enempää kuin Hermonen tai Kalis, mutta ehkäpä tuo Hyry laitaan esim. Emanuelssonin tilalle voisi toimia. Kossu keskelle.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Mikä vittu siinä on, että parikin Ilves fania tulee pelin jälkeen tänne kertomaan Kärppien vaisuudesta ja kuinka fanit ei muistanut kertoa pelkäävänsä Ilvestä? Nauttikaa voitosta omassa osiossanne, kun siihen nyt mahdollisuus on. Katsellaan seuraavan kerran, kun kohdataan, että onko voimasuhteet edelleen näin päin.
Ennen kautta mm. IFK:n kausiketjussa käytiin kertomassa kuinka helvetin hyvä Ilves on. Kukaan ei toki kysynyt. Raivostuttavaa porukaa ainakin palstalla suhaava Osaston kaltainen osasto ko. poppoosta. Nytkin, syyskuussa pelatun pelin jälkeen ulosanti on lähinnä vittuilua. Näistä tulee jo kohta Narri-leiri pahimpina aikoina mieleen.
 

Micol

Jäsen
Hermosella ja Kalapudaksella tuntuu olevan kovin vähän todellista käyttöä pelaavassa kokoonpanossa, niin kyllä minä ainakin miettisin tosissaan 4. ketjua Hyry - Koskenkorva - Anttila kasattavaksi vielä uudemman kerran. Kossua tuskin kannattaa laidassa peluuttaa, mutta Hyry pärjää kyllä sillä(kin) tontilla vallan mainiosti ja toisi lisää liikettä, taitoa ja vääntövoimaa laitojen lähelle / kulmiin. Kossu on parhaimmillaan loistava 4. sentterin roolissa, ottaa aloituksia ja hoitaa puolustusvelvoitteet kunnialla, niin kyllä minä haluaisin ainakin vielä nähdä, että miten tällä ketjulla lähtisi taas kulkemaan - jahka Kossu palaa takaisin ja Anttila pääsee taas askiin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä tää Kärpiltä oli ihan hyvä peli. Kaksinkamppailu ja luistelu oli edellä Ilvestä. Eka ja kolmas erä oli aikalailla Kärppien. Ilveksen toinen maali lurahti kyllä onnekkaasti ja se oli aika ratkaiseva tänään.

Jos haluaa niin voi olla huolissaan siitä kun verkko ei heilu vaikka paikkoja on kyllä. Ylivoimallakin on aihioita, mutta liikaa yritetään yhtä kuviota eli maalin eteen kovaa ohjuria. Kyllä Turusellekkin voisi hakee kovaa poikittaissyöttöä mistä pääsisi heti tykittämään.

En siis itse ole huolissaan mistään. Alkukautta vasta mennään.

Hyry oli erinomainen ja Turunen pisti silmään. Muuten aika tasaiset neljä kenttää oli, josta ei heikkoja lenkkejä löydy.

Eteenpäin.
Ei peli missään nimessä huonoa ollut. Late tiivisti pressissä homman hyvin yhteen. Ensimmäinen-, ja viimeinen erä olivat Kärppien, mutta toinen erä meni vihkoon. Työnteko loppui. Pari yksilövirhettä, ja taululla 2-0.

5vs5 -peli on hyvin aikataulussa, mutta ylivoima on tilastollisestikin liigan toiseksi heikointa. Tuolla rosterilla katseet suuntautuvat valmennustiimiin. Ylivoima on staattista, eikä maalille saada tarpeeksi trafiikkia. Vastustajan neliö ei joudu edes töihin, kun kiekko liikkuu niin hitaasti. Neliötä puhkovat poikittaissyötöt puuttuvat täysin. Ilvekseltä nähtiin useampia, hylätyssä maalissa yksi esimerkki.

Ketjut menevät mitä todennäköisemmin uusiksi. Pysyn edelleen kannassani, ettei Emanuelsson tule näkemään joulua Kärpissä. Ja jos tulee, niin minimivastuulla nelosketjussa tai katsomossa vrt. Davis -15. Twitterissä tuli vastaan myös viesti, missä oli laskettu, että herra on tehnyt viimeiseen 22 peliin kaksi maalia. Harjoitusotteluita näihin ei oltu laskettu. Mestaruutta tavoittelevan joukkueen 'maalintekijän' pitää yksinkertaisesti pystyä parempaan.

Junttilan jäätyminen maalipaikoissa alkaa olla myöskin mykistävällä tasolla. Hyvä asia toki on se, että paikkoja edes tulee. Tuoreessa muistissa on myös viime kevään game sevenin jatkoajan missattu huipputontti, minkä jälkeen Ilves ratkaisikin sarjan aika nopeasti.

Torstaina JYPin kaatoon.
 

Brithén

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rögle BK
Harvoin ”huutelen vieraisiin pöytiin” mutta tätä ihmeen pelleilyä Tampereen vihreäkeltaisten toimesta lukiessani tuli olo, että voisin ottaa omaa kantaa.

Tämä nyt oli matsi muiden kymmenien joukossa. En koe, että sillä on paljoa väliä päästikö Ilves kuinka monta ja kuinka monta meni vastustajan luistimen kautta maaliin. Välillä menee huuruun, että pitää tälläisellä perseilyllä ja ihme ylimielistelyllä tulla suoraa muiden ”pöytään” aiheuttamaan päänsärkyä muille.

Itse olen käynyt peleissä kausarilaisena 2011 lähtien ja voin sanoa näiden vuosien jälkeen, että ei ole mitään varaa tulla etenkään Kärppien palstalle kertomaan kuinka ”pelottavia” sitä syyskuussa tai ylipäätään kauden mittaan ollaan. Keväällä pelataan mitalista…ei syksyllä. Siitä esimerkit. 2014,15,18….

Tampereella on hyvä buumi meneillään joten komppaan, että pidettäisiin noi ihme pelleilyt poissa niin fanikatsomossa kuin täällä muiden jengien palstoilla.

Eikä teiltä ollenkaan mitään pois. Perkele maistuisi olla sellaisen jengin fani joka on ollut vuodesta toiseen mestariehdokas. Life goes on ja kaikki tsemit ja propsit ainakin tältä Ilves-fanilta teille. (Kyllä se osan pelleily osaa meistäkin kieltämättä hitusen hävettää).
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Koskenkorva tarvitaan heti takaisin Kärppiin ja Topi Niemelä Byströmin tilalle ylivoimalle. Kokeilisin myös Kivistöä jossain vaiheeessa ylivoimalla. Emmanuelssonin voisi korvata kuka vaan yv:ssä! Tehojahan se ei ole tehnyt viime kauden hetkellistä 'suonenvetoa' lukuunottamatta.
Mitä Koskenkorva tuohon oikeasti toisi? Kossu ei ole minkäänlainen apu kiekolliseen peliin ja Kärpillä tuossa pelissä se eniten sakkasi.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Harvoin ”huutelen vieraisiin pöytiin” mutta tätä ihmeen pelleilyä Tampereen vihreäkeltaisten toimesta lukiessani tuli olo, että voisin ottaa omaa kantaa.

Tämä nyt oli matsi muiden kymmenien joukossa. En koe, että sillä on paljoa väliä päästikö Ilves kuinka monta ja kuinka monta meni vastustajan luistimen kautta maaliin. Välillä menee huuruun, että pitää tälläisellä perseilyllä ja ihme ylimielistelyllä tulla suoraa muiden ”pöytään” aiheuttamaan päänsärkyä muille.

Itse olen käynyt peleissä kausarilaisena 2011 lähtien ja voin sanoa näiden vuosien jälkeen, että ei ole mitään varaa tulla etenkään Kärppien palstalle kertomaan kuinka ”pelottavia” sitä syyskuussa tai ylipäätään kauden mittaan ollaan. Keväällä pelataan mitalista…ei syksyllä. Siitä esimerkit. 2014,15,18….

Tampereella on hyvä buumi meneillään joten komppaan, että pidettäisiin noi ihme pelleilyt poissa niin fanikatsomossa kuin täällä muiden jengien palstoilla.

Eikä teiltä ollenkaan mitään pois. Perkele maistuisi olla sellaisen jengin fani joka on ollut vuodesta toiseen mestariehdokas. Life goes on ja kaikki tsemit ja propsit ainakin tältä Ilves-fanilta teille. (Kyllä se osan pelleily osaa meistäkin kieltämättä hitusen hävettää).
Pakko komppailla tätä vielä toisena Ilves fanina kerran tänne eksyin. Tuntuu, että meille on uuden nousun myötä kerääntynyt tälläinen jonne osio peleihin ja myös tänne foorumille. Vastustajien kunnioitus on tietylle joukolle näemmä täysin uusi asia ja mainittu tapaus Mäelainen (buuaus) nostaa vieläkin häpeän punaa poskille.

Kärpillä on kyllä tosi kova materiaali ja sen mukaan miten olette kauden aloittanut niin vaikuttaa, että Marjamäki on saanut heti homman toimimaan. Kyllä mä uskon, että saadaan monta hyvää peliä tällä kaudella ja, ehkä jopa playoffeissa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Ilves ansaitsi 3 pistettä. Jotenkin tuo Kärppien peli meni näennäiseksi, eikä aitoja huippumaalipaikkoja saatu oikein tuotettua. Tähän päälle vielä sysipaska ylivoima, niin ei lopulta taisteltu voitosta.

+ Kärpät puolusti edelleen pääsääntöisesti erittäin laadukkaasti, ja alivoimakin toimi
+ Kemppainen, Rundbla, Hyry, Turunen olivat aktiivisia, Junttila ja Kunyk ihan ok

+ Ilves oli hyvä
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Eilen nähtiin kentällä Kärpät, joka oli kyllä Ilvestä potkun perässä. Vaikka Kärpät omat paikkansa onnistui luomaan, niin lopulta nälkäisempi ja aktiivisempi joukkue otti ansaitun voiton. Tästä pelistä saatiin kyllä mukaan paljon oppia, kunhan nyt vaan tehdään päätöksiä sen perusteella.

Ylivoima/viimeistely:
Kuten hieman ennen peliä ennustelin niin Kärpät kaatui eilen suurimpaan heikkouteensa eli viimeistelytaitoon, sekä ylivoiman saamattomuuteen. Ylivoimaan täytyy tehdä muutoksia isolla kädellä, jokainen näkee ettei se toimi ollenkaan. Kiekko saadaan kyllä haltuun, mutta sen siirtely on hidasta, ja suoraan syötöstä vetoja ei nähdä ollenkaan. Tuntuu, että vastustajan nelikon on helppo lukea Kärppien ylivoimaviisikon tekemistä, ja vetosektorit + syöttösuunnat keskelle on aina peitetty. Ja ottakaa se Byström nyt herranjumala pois sieltä ylivoimalta... Kaveri vetelee löysiä kuteja viivasta, joista seurauksena helppo torjunta tai vastustajan purkukiekko. Topi toisi ylivoimalle lisää kiekollista uhkaa kuten on nähty aiemmilla kausilla, Kivistölläkin löytyisi tarkempi ja kovempi kuti viivaan jos sitä halutaan hyödyntää. Kun joku ei selkeästi toimi, niin siihen pitää tehdä muutoksia. Liigan toiseksi huonoin ylivoimaprosentti, toiseksi vähiten tehtyjä ylivoimamaaleja, mutta toiseksi eniten pelattua ylivoimaa (39,45 minuuttia). Näillä pelaajilla?

Hyökkäys:
Anttilan merkitys neloskentän pelille kävi selväksi eilen, kenttä ei saanut totutusti painetta vastustajan päätyyn ja kiekossa pysyminen oli vaikeaa. Kolmoskenttä puolestaan oli kuin haamu aiemmin nähdystä, miksi varmaan Turunenkin pelasi lopussa ykköskentän mukana. Kemppainen&Junttila oli läpi pelin Kärppien hyökkäyspään näkyvin kaksikko. Kakkoskentästä lähinnä Kunykin voi nostaa esiin muutamista väläytyksistä, Cody pystyy edelleen "voittamaan yksin pelejä", jos vain saisi kiekot verkkoon entiseen tapaan. Turunen ansaitsee myös kiitosta (maalin tuuletus kertonee miksi).

Puolustus:

Ohtamaa-Rundblad kaksikko jatkoi laadukasta tekemistä ja Ilveksen paine ei purrut ykköspariin. Muut parit sensijaan olivat sen potkun Ilvestä perässä. Tästä sitten seurasi jäähyjä ja Ilves sai pyöritystä aikaan. Mikko Niemelä, sekä Byström omassa päässä aivan yössä. Ilves sai puolustuksen näyttämään epävarmalta ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
@Proffa_20 erittäin hyvin puettu sanoiksi se, miten Ilveksen näen myös pelaavan.

"Eli ylipäätään sellaisena ns. 'konemaisena jauhamisena', joka laittaa vastustajan pelin joka aspektilla äärirajoille koko pelin ajan joka ikisessä vaihdossa ja hetkessä. Tuo on mielestäni yksi Ilveksen pelin suurimpia vahvuuksia"

Tämä on runkosarjapeleissä heidän vahvuutensa, mutta kun tulee kevät ja jalka hieman muuttuu raskaammaksi ja pelin tempo tipahtaa. Siinä tulee se heikkouskin. Mikäli tuosta pelistä lähtee vauhti, tulee näitä Pelicans tyyppisiä pelejä enemmänkin. Tuollainen pelityyli toimii runkosarjassa, mutta ei toimi minun ymmärrykseni mukaan pitkissä ottelusarjoissa missä yllätyskortit on käytetty hyvinkin nopeasti ja toinen joukkue oppii pääsemään tuohon tempoon. Keväällä ensimmäisissä peleissä Kärpillä oli helvetisti ongelmia saada hippaa, mutta 4 pelin jälkeen tilanne oli jo paljon suotuisampi Kärpille.

Kärppien peli vaatii toimivan ylivoiman koska ylivoimatilaisuuksia tuntuu tulevan aiempia kausia enemmän. Tämä ei johdu tuomareista, vaan ihan pelityylistämme. Pystymme haastamaan aivan erillä tasolla kuin aiempina kausina.

Minusta Kärpillä on nyt kaksi vaarallista hyökkäyskenttää, eli Tiivolan kenttä sekä Kunykin kenttä.
Nelonen Anttilan kanssa hoitaa roolinsa mallikkaasti. Kepun kentälle pitäisi vielä jotain keksiä. Junttila pelaa paremmin jo kuin viimekaudella, mutta ei vielä riitä ykkösketjun laitahyökkääjälle. Emalla rupeaa kohta kello tikittämään. Jotain pitää alkaa saada aikaseksi, koska nyt häviää kamppailuja, menettää kiekkoja, ei osu maalin eikä auta oikeastaan mitenkään ketjunsa peliä. Junttila - Kepu duo kyllä löytää toisensa, mutta Petterillä pitää käydä psykiatrilla poistamassa tuo onnistumisen pelko.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kepun kentälle pitäisi vielä jotain keksiä. Junttila pelaa paremmin jo kuin viimekaudella, mutta ei vielä riitä ykkösketjun laitahyökkääjälle. Emalla rupeaa kohta kello tikittämään. Jotain pitää alkaa saada aikaseksi, koska nyt häviää kamppailuja, menettää kiekkoja, ei osu maalin eikä auta oikeastaan mitenkään ketjunsa peliä. Junttila - Kepu duo kyllä löytää toisensa, mutta Petterillä pitää käydä psykiatrilla poistamassa tuo onnistumisen pelko.
Eiköhän se ykköskenttä ole jatkossa muodossa Junttila-Kemppainen-Turunen. Junttila ehkä hieman siirtelee vastuuta, Kemppainen pelaa suoraviivaisesti ja Turusella riittää sekä röyhkeyttä että taitoa päättää ne maalipaikat maaliin.

Näkisin muutenkin tuon kolmosketjun melko hyvänä duunariketjuna, jolla olisi kuitenkin paljon potentiaalia pisteidentekoon. Se olisi siis muodossa Björkqvist-Tiivola-Emanuelsson. Kaikki hyviä kamppailijoita laitojen lähellä ja jokaisella myös pistepotentiaalia. Ema saa myös ehkä paineita pois, jos pääsee kolmosketjuun operoimaan rauhassa. Ykkösketjussa tuollainen tuhnuilu ei käy.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tampesterin Ilvesmatsi jätti muutamia kysymysmerkkejä, mutta myös hyviä havaintoja.
Hyry on orastava huippupelaaja ja voi hyvinkin iskeä läpi kuluvalla kaudella.
Kunyk, Turunen, Tiivola, Rundblad, Ohtamaa, Kemppainen ja jopa Leskinenkin näyttää
sitä voimaansa kyllä vaikka nyt tulos jäikin piippuun. Sen sijaan Junttila on flegmaattisen täysi turhake.
Sama koskee Emanuelssonia mutta uskon kyllä ruotsalaisen vielä tulevan tasolleen.
Huomenna Jypin kaatoon ja eespäin...
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä voi hassusti heitellä voimasuhteet otteluiden välillä. KalPa saa Ilveksen näyttämään ihan junnuporukalta, eikä pelkästään maalinteon suhteen. Toivottavasti kuitenkin joku tuo koppiin tästä matsista VHSn että Kärpätkin saa vähän oppia maalintekoon.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä voi hassusti heitellä voimasuhteet otteluiden välillä. KalPa saa Ilveksen näyttämään ihan junnuporukalta, eikä pelkästään maalinteon suhteen. Toivottavasti kuitenkin joku tuo koppiin tästä matsista VHSn että Kärpätkin saa vähän oppia maalintekoon.
Ihan eri Ilves tänään askissa kuin eilen, siis täysin. Eilen kärkikamppailussa kaikki peliin, kun taas tänään millään ei näytä olevan mitään väliä. Ei voi kyllä hirveästi vertailla näitä pelejä tai oppia hakea. Ei Ilves ole pelannut Kärppiä vastaan omaa maalin edustaansa noin löysästi ainakaan yli vuoteen.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan eri Ilves tänään askissa kuin eilen, siis täysin. Eilen kärkikamppailussa kaikki peliin, kun taas tänään millään ei näytä olevan mitään väliä. Ei voi kyllä hirveästi vertailla näitä pelejä tai oppia hakea. Ei Ilves ole pelannut Kärppiä vastaan omaa maalin edustaansa noin löysästi ainakaan yli vuoteen.

Samaa mieltä. Vaikea edes käsittää mistä noin iso ero tulee. Miten tuo on edes mahdollista. Aivan kuin sieltä olisi pari ketjullista vakiokokoonpanon jätkiä jätetty himaan ja korvattu A-junnuilla.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samaa mieltä. Vaikea edes käsittää mistä noin iso ero tulee. Miten tuo on edes mahdollista. Aivan kuin sieltä olisi pari ketjullista vakiokokoonpanon jätkiä jätetty himaan ja korvattu A-junnuilla.
Kaikki latinki laitettu eiliseen. Tänään ulospuhallus. Sama tapahtui Tappara-pelin jälkeen Pelicansia vastaan. Hieno 3-0 voitto paikallisvastustajasta ja sen jälkeen 5-1 käkättimeen Lahdessa.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Ihan eri Ilves tänään askissa kuin eilen, siis täysin. Eilen kärkikamppailussa kaikki peliin, kun taas tänään millään ei näytä olevan mitään väliä. Ei voi kyllä hirveästi vertailla näitä pelejä tai oppia hakea. Ei Ilves ole pelannut Kärppiä vastaan omaa maalin edustaansa noin löysästi ainakaan yli vuoteen.

Vähän samalta näytti homma myös Lahdessa.
Jostain syystä jos liike hieman häviää, alkaa helvetinmoiset ongelmat.
puhallus eiliseltä varmasti, mutta kertoo myös osaltaan tuon pelityylin ongelmat mistä kirjoitin jo aiemmin.
Pitkässä ottelusarjassa tulee ongelmia.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikki latinki laitettu eiliseen. Tänään ulospuhallus. Sama tapahtui Tappara-pelin jälkeen Pelicansia vastaan. Hieno 3-0 voitto paikallisvastustajasta ja sen jälkeen 5-1 käkättimeen Lahdessa.

Lupailee huonoa jatkoa ajatellen Ilveksen kannalta. Kova joukkue kykenee säilyttämään tietyn rutiinin joka tuottaa hyvän, ainakin pelillisen, tuloksen illasta riippumatta. Esimerkkinä Tapparalla yleensä menee syksy konetta käynnistellessä ja siellä on vaikeuksia, mutta lopulta se rutiini löytyy. Kärpilläkin on männäkausilla ollut heikommilla joukkueilla näitä huippuiltoja ja murskavoittoja yms mutta tosipaikassa ei vaan riitä. Vähän samat merkit ilmassa Ilveksen kohdalla, asteriskina toki että nyt ollaan ihan kauden alussa ja kaikki voi muuttua kevääseen mennessä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös