Kärppien peliesitykset 2013–2014

  • 273 337
  • 720

Summer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pisti silmään TPS pelistä, että Aaltonen nosti ylivoimalla itsekkyyttä, ja siitä johtuen tuli kiekonmenetyksiä. Nöyrästi kyllä haki kiekkoja sitten takaisin kyllä. Ylivoimalla Pokalla olisi ollut useammalla kerta huikea veto paikka, mutta ei saanut syöttöä. Tänään uskon että asiaan on kiinnitetty huomiota ja Ville tekee maalin YV:llä.

Tuosta mainitsi aiemmin muuten joku toinenkin täällä palstalla. Itse en peliä katsoessa kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta kun katselin matsin toisen kerran uusintana niin kyllähän tuo pisti silmään. Eli ei kerta kaikkiaan antanut Pokalle kiekkoa.

Jäin miettimään, että halusiko Juhis hakea jotakin ihmesyöttöjä neliön läpi, jotka tietenkin onnistuesssaan ovat vastustajan kannalta pahoja. Nyt tuo perinteinen viivaan syöttö oli pannassa ja Pokka seisoskeli viivalla toimettomana (no kyllähän hänelle toiselta puolelta syötettiin). Eli vähän liian hienoksi ehkä meni, koska kuitenkin ne poikittaissyötöt suoraan toiselle puolelle Humlille katkottiin aika monesti. Ehkä tänään Pokkakin saa sitten enemmän kiekkoa. Mielenkiinnolla seuraan.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Isomäen taika murtui näyttävästi, vaikka yksi piste jäikin porilaisille. Harmittaa kyllä vietävästi tuo kolmannen erän alku, eteenkin Ässien tasoituksessa oli huonohkoa tuuria ja toisaalta toisessa päässä kolisivat tolpat... Noh, näitä sattuu. Kun tietää, miten kova Ässät on kotona ollut, tästä rankkarivoitostakin täytyy olla todella tyytyväinen.

Hyvä peli jälleen, eteenkin toinen erä kenties jopa kauden paras. Kolmannen alun nukkumisesta huolimatta erinomaista vieraspelaamista, nyt ei vain aivan onnistuttu tappamaan peliä. Neljä maalia kahteen edelliseen peliin on toki vähemmän kuin viime aikoina on totuttu, mutta tuskin tästä tarvitsee olla huolissaan? Yksilöistä Atte Ohtamaalle kauden paras peli ja Joonas Donskoin maali lämmitti. Maxwell edelleen pisteillä jokaisessa liigapelissä. Tästä on hyvä jatkaa!

Karhuselle puhtaat paperit. Mutta mitä tapahtui Rynnäkselle?

Ensimmäinen pistemenetys tälle kuulle, seitsemäs voitto putkeen. Jospa tämä nyt toimisi sinä "kiintiötappiona" :D
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä Kärppien peliesitykset tuottavat allekirjoittaneelle nyt niitä kauan kaivattuja positiivisia elämyksiä. Ja mikä parasta nyt vaikuttaa sille, että ei ainoastaan sattumanvaraisesti silloin ja tällöin vaan kerta kerran jälkeen.
Toki jos hakemalla haet niin löydät niitä heikkoja kohtiakin, mutta kyllä joukkue alkaa olla aikalailla kompakti kokonaisuus. Peliä pelataan korkealla itseluottamuksen tasolla liki koko pelaajiston.

Eilinen Ässäpeli oli minulle näyte joukkueen tämän hetkisestä (henkisestä) tilasta. Sen kolmannen erän kaksiminuuttisen jälkeen tapahtui ainoastaan hyviä asioita: valmennus reagoi ja hetkellisen prässissä olon jälkeen omalla tekemisellä hommaa otettiin uudelleen haltuun ja uhmakkaasti pelattiin edelleen vain voitosta. Sama jatkui myös jatkoajalla. Ässillä oli toki hetkensä, mutta minusta olisi ollut vääryys mikäli Kärpät eilen olisi pelinsä hävinnyt.

Joita pelaajahuomioita:

-minusta Karhunen omalla tavallaan parantaa koko ajan, hän pelaa jo varsin rauhallisesti ja kaikki ylimääräinen on jäämässä vähemmälle ja vähemmälle....

-Viuhkolan peli näyttäytyy jo (no, pienet vahvuudet värilaseissa) erittäin tyylikkäälle, maltti, rauhallisuus ja pelin rakentelu hivelee jo silmää....

-Mäenalanen on todella potentiaalinen kaveri. Hän on esimerkiksi "kilpailijaansa" Junttilaan nähden huomattavasti kokonaisvaltaisempi pelaaja ja kunhan hän saa voimaominaisuutensa vastaamaan liigatasoa niin kyllä saa Julle pistää parastaan paikkansa pitääkseen....

-Donskoi pursuaa energiaa ja taitoa ja ei voi olla kuin ajan kysymys kun alkaa verkot heilumaan....

-Aaltonen pelaa välillä vähän flegmaattisen oloisesti, mutta hän on pelaaja joka pystyy henkilökohtaisilla ratkaisuillaan kääntämään pelin hetkessä, niin nopeasti hän kykenee taituruutensa avulla paikoille pääsemään. Näitä hetkiä odotellessa....


Hienoa olla kärppä.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Tulee niin mieleen KJ:n Kärpät Marjamäen Kärpistä. Jos ollaan häviöllä, niin periksi ei anneta vaan tullaan rinnalle ja mennään ohi. Tätä ei nähty sen Alatalon ja Aravirran aikana! Nyt on mahtava nähdä, että joukkueessa on itseluottamus kohdallaan ja meno sen mukaista!! Vieläkö saadaan yksi puolustaja Lehtosen tilalle, niin näyttää erittäin hyvältä!
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
HIFK ei tänä iltana kauhea mittari ollut, mutta että yhdeksäs voitto putkeen? Tänään yksikään Kärppäpelaaja ei ollut huono, ja maalit käytiin tekemässä silloin kun ne tarvittiin. Ja vielä kun oikeastaan kaikki maalit oli hemmetin upeita.

Jumalauta että on hieno fiilis tästä joukkueesta...olkoonkin vasta lokakuu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siitä lähtien kun peli alkoi kulkemaan, eivät vastustajat ole pahimmillaankaan kyenneet kuin näpäyttämään Kärppää. Viuhkolan 500. kunniaksi 5-0 tauluun, siinä on ihan mukavat lukemat, vaikka hivenen rennon oloisesti pelatenkin.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siitä lähtien kun peli alkoi kulkemaan, eivät vastustajat ole pahimmillaankaan kyenneet kuin näpäyttämään Kärppää. Viuhkolan 500. kunniaksi 5-0 tauluun, siinä on ihan mukavat lukemat, vaikka hivenen rennon oloisesti pelatenkin.

Kauden ensimmäinen allekirjoittaneelta Raksilassa ja IFK:ta pataan 5-0.

Pelistä huokui vahva itseluottamus ja tekemisen meininki. Ei ollut Kärpillä hätää missään vaiheessa. Ei se mitään ilotulitusta tai dominoimista ollut mutta palikat ovat kohillaan.

Tiistaipeliksi tunnelmakin oli kohtalainen. Juhiksella on edelleen pehmeä kosketus kiekkoon. Kukaan ei jäänyt ykkösenä mieleen, mutta ketään väheksymättä Komulaisen ohjaus oli hieno.

Itse olen tyytyväinen ainoastaan runkosarjasijoitukseen 1-4 ja tällä vauhdilla se voi hyvinkin toteutua. Monen vaatimattoman ja epävarman kauden jälkeen nykyistä Kärppälaumaa on kyllä ilo seurata.

Ja Jampan Kärppäbiisi lämmittää yhä edelleen.....
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
HIFK ei tänä iltana kauhea mittari ollut, mutta että yhdeksäs voitto putkeen? Tänään yksikään Kärppäpelaaja ei ollut huono...

Kyllä tänään pitkin peliä mietin, että IFK on todella huono. No, mutta Kärpät vaan voittaa ja vastustaja näyttää huonolta. Hyvähän se silloin on tilanne.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
HIFK ei tänä iltana kauhea mittari ollut, mutta että yhdeksäs voitto putkeen? Tänään yksikään Kärppäpelaaja ei ollut huono, ja maalit käytiin tekemässä silloin kun ne tarvittiin. Ja vielä kun oikeastaan kaikki maalit oli hemmetin upeita.

Kyllä tänään pitkin peliä mietin, että IFK on todella huono. No, mutta Kärpät vaan voittaa ja vastustaja näyttää huonolta. Hyvähän se silloin on tilanne.
Oikeastaa Kärppien piti pelata tänään "tosissaan" vain 15-20min. Kahdessa edellisessä matsissa jo näkyi orastavia voittoputken loppumisen merkkejä. Niin vain voitot kaivettiin, ja se jos jokin on hyvän juokkueen merkki.

Tänään HIFK oli eka erässä todella pirteä, siitäkin huolimatta Kärpät puolusti hyvin, ja teki maalin yv:llä. Toinen erä olikin sitten miltei täydellistä Kärppien hallintaa ja siinäpä se tärkein vartti olikin kun peli oli jo 4-0. HIFK ei siis todellakaan ollut mikään mittari, vaan seuraavat Bluesin back-to-back pelit voidaan pitää jo jonkulaisena mittarina. No tästä on hyvä jatkaa ja jokohan Lelu ja Kertsi saataisin takaisin sairasosastolta ensiviikon puolella.
 
Suosikkijoukkue
#71, Excel-tilastot
Kärpät pelaa tällä hetkellä voittavaa kiekkoa; on tehokas kun paikat tulee (tämän kanssa ongelmia alkukaudesta ja aiemmilla kausilla) ja puolustuspää/maalivahtipeli päästää vähemmän maaleja kuin tehdään itse.

Tämän lisäksi kärpät pelaa myös näyttävää peliä paikoitellen. Kärpillä on kolme Liigan tasolla kovaa kenttää, kaksi kentällistä ehkä TOP6 kentällisiä (samasta joukkueesta vielä). Erikoistilanteet on hyvin hallinnassa, ylivoima on JÄÄTÄVÄÄ katsottavaa, peli pyörii kuin punakoneella konsanaan (pieni keuliminen sallittua). Kyllä fanina nyt kelpaa nauttia täysin rinnoin.

HIFK tuli tänään kovaa alkuun, mutta kärpät ei päästänyt niitä kunnon maalipaikoille ja teki HIFKistä huonon. Voi olla, että HIFKi teki myös sitä itse. Peli käännettiin HIFKin otteesta täysin omaan haltuun toisessa erässä, 3-0 tilanteessa uskalsi jo sanoa, että pisteet on taputeltu Ouluun tältä iltaa.

Pe ja La peleistä Bluessia vastaan 6/6 ja voittoputki jatkuu 11 ottelun mittaiseksi. Ny rillataan!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo Kärppien ylivoimapeli on tällä hetkellä niin jäätävällä tasolla etten muista aiemmin vastaavaa nähneeni Liigassa enkä edes SM-liigassa. Ihan sama meneekö looraan Viuhkolat vai Maxwellit, jälki on yhtä vakuuttavaa. Jätkät oikein huokuu rauhallisuutta kiekon kanssa. Kylmän rauhallisesti vaan siirretään kiekkoa kaverille vaikka vastustaja kuinka prässäisi ja pelataan se maalipaikka ja tehdään maali. Jotenkin tuntuu että Kärppä yv:llä onnistuu tällä hetkellä ihan kaikki mitä yrittävät. Toisinaan pelaavat viivan kautta, välillä taas poikittaissyöttöjä neliön läpi, sitten heti seuraavalla kerralla mennäänkin maalin takaa ja nakataan namupassi maalin eteen. Miten vastustaja voi tuollaista yv:tä edes lukea kun joka kerta tulee eri variaatio?
 

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
Huomioitavaa on puolustajien kova pelirohkeus, varsinkin kiekon ylöstuonnissa. Aikaisimpiin kausiin verrattuna ero on suorastaan mykistävä. Lyhyttä syöttöä tai kuljetusta, ihan sama. Sekä kiekko tuodaan sie ltä vaikka väkisin ja vaikka karvaus olisi miten kova. Jopa Niemelä pelaa nyt varmemmin kuin kukaan viime vuoden joukkueesta.
Huraa.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Ainakin allekirjoittanut on ollut todella tyytyväinen joukkueen viimeaikaisiin otteisiin, eikä yhdenkään pelaajan esitykset ole aiheuttaneet suurempaa närästystä. Ennen tiistain peliäkään en nähnyt yhtään järkevää syytä miksei tästä otettaisi helppoa voittoa.

Erityismaininta menee vielä liigan kolmanneksi tehokkaimmalle keskushyökkääjälle nimeltä Jari Viuhkola. Tästä on hyvä jatkaa sanoisi Iku Viitanen.
 
Hyökkäyksiin lähdöissä on ollut yksi merkittävä ero puolustajien osalta tälle kaudelle. Aravirran pelissä viime kaudella yksi puolustaja nosti kiekkoa jalalla/syötti laitaan/keskelle. Nyt molemmat puolustajat lähtevät nousemaan yhtä aikaa, eikä toinen jää vain statistiksi varmistamaan. Tämän avulla ovat syötelleet paikoin keskenään kokoajan noussen kohti punaista ja tämä jättää paljon paremmat eväät päätykiekon laittamiselle, kuin myös hyökkääjille kiekon jakamiseen. Näyttää hyvältä ja se viereinen kaveri ehtii edelleen varmistamaan kiekon menetystä. Hieno uudistus ja sitähän muutkin jengit tekevät ja ovatkin tehneet.

Hyökkääjille näyttäisi olevan myös hieman enemmän vapauksia liikkumisensa suhteen ja sekin on avannut ovia. Toisaalta jokainen enemmän tai vähemmän on tottunut pelaamaan "raiteillaan", joten eihän tuo aivan hirveästi tilannetta hyökkäyssuuntaan keskialueella muuta.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Mitä tässä voi oikein sanoa? Täydellistä, se kai se sana on, millä Kärppien pelaamista voi tällä hetkellä parhaiten kuvata. Kaikki toimii.. ylivoima, alivoima, maalivahtipelaaminen, avaukset, kiekottomana pelaaminen, kiekottomana pelaaminen, kaikki. Harvoin näkee tällaista joukkuetta, joka pelaa täydellä sielullaan joukkueen eteen ja vaikka taululla on 5-0, niin silti heittäydytään alivoimassa kiekon eteen porukalla. Uskomatonta.

Selvää on, että tällainen meno ei voi jatkua loputtomiin, mutta tällä hetkellä Kärpät on niin uskomattomassa iskussa, ettei paremmasta väliä. Hallissa on tunnelmaa, pelaajat antavat kaikkensa joukkueen ja pelikavereiden eteen ja voittoja tulee. Hienoa katseltavaa!

Kiitos Kärpät!
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei toimi peli tällä hetkellä ja ei voi kukaan väittää, että tässä pelissä Kärpät olisi pelannut missään vaiheessa sillä tasolla mitä siltä odotetaan. Oli muutamia hyviä pyörityksiä, mutta lopputulos yleensä se kuuluisa menetys tai surkea laukaus.

Hyökkäyksessä oli niin monta alisuorittajaa että en lähde jokaista edes analysoimaan erikseen. Käsittämättömän monta turhaa jäähyä ja sitä kuuluisaa märkää ruutia riitti taas oikein kunnolla. Lopun maalit anto halliin menneille edes hiukan pelaamisen makua, mutta laihaksi se jäi, kun kattoo montako pinnaa pelistä jäi käteen.

Saatto olla aika suuri syyllistämisen sävy tässä viestissä, mutta voiko tämmösen pelin jälkeen oikein muuta sanoa. Turha tässä itkeä loukkaantuneiden perään, kun ei niitä terveeksi taikomalla saa. Mutta sanompa silti, että oli "ykköspyssyjä" kyllä ikävä kun tätä peliä katseli.

Tässä meikäläisen avautumista aikalailla tasan kuukausi takaperin, jolloin Kärpät otti pari peliä tukkaan. Kyseinen kommentti annettu 2-3 kotitappion jälkeen, joka tuli Aravirran pelsuja vastaan.

Tuossa vaiheessa takana oli 5 pelattua ottelua.

Pakko oli kaivaa tämä oma kommentti esille ja jälleen kerran muistuttaa itselle, että paljon voi tapahtua lyhyessä ajassa. Jos rosteri on terve ja pelaajat toteuttaa omia roolejaan hyvin, niin kaikki on mahdollista.

Tällä hetkellä 11 pelin voittoputki on tosiasia. Kärpät pelaa niin uskomattoman hienoa kiekkoa juuri nyt, että voi vain innolla odottaa seuraavia pelejä ja nimenomaan odottaa joka ilta sitä VOITTOA!

Hatun nostoja pystyisi tällä hetkellä jakaa niin monelle ukolle tässä jengissä, että siitä saisi jo melkoisen novellin.

Iso käsi menee myös valmennuksen suuntaan tottakai!
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No, eipä voi muuta sanoa kuin, että tänään oli yksi Kärppen parhaista esityksistä, ellei jopa paras, mitä on liiga-aikana tullut nähtyä. Voisiko joku palstaveljistä kertoä, kuka olisi mahdollisesti ollut "heikko lenkki" Kärpissä? Eminger oli välillä pienissä ongelmissa, mutta hyvin pieniä nekin vaikeudet olivat. Uskomattoman hyvällä tasolla joukkue nyt pelaa!
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pakko oli kaivaa tämä oma kommentti esille ja jälleen kerran muistuttaa itselle, että paljon voi tapahtua lyhyessä ajassa. Jos rosteri on terve ja pelaajat toteuttaa omia roolejaan hyvin, niin kaikki on mahdollista.

Pitää muistaa myös se tosiasia että tilanne voi muuttua yhtä nopeasti toisinpäinkin. Asiat on pienestä kiinni, pomppu sisään ja itseluottamus kasvaa. Pomppu ulos ja apina alkaa painamaan niskassa ja seuraavalla kerralla mailaa puristetaan jo liikaa.

Kärppäkannattajien pitää osata nauttia nyt kun siihen on aihetta mutta sitten kun tappioita tulee niin ei välttämättä heti tarvita Marjamäen potkuja.

Easy come, easy go.

Tuo voittoputkikin saattaa pitemmän päälle koitua joukkuelle rasitteeksi. Fanit alkaa miettimään ennätyksien rikoontumisia ja pelaajatkin alkaa kuvittelemaan itsestään liikoja. Jos tiistaina tulee Saibulta lättyyn niin so be it. Ainoa vaan että Kärppien meininki on nyt niin vakuuttavaa että vaikea nähdä että edes saibu pystyisi meikäläisiä pysäyttämään.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kärppäkannattajien pitää osata nauttia nyt kun siihen on aihetta mutta sitten kun tappioita tulee niin ei välttämättä heti tarvita Marjamäen potkuja.

Tämä on juuri näin. KFC:llä joku aasi on tosin jo ehtinyt laittaa pystyyn potkut Latelle-ketjun, mutta ei me lähdetä täällä sellaiseen lainkaan. Marjamäki on virkistävä tuulahdus ammattimaisuutta edellisten hutien sijaan ja koko joukkue tuntuu lentävän todellisessa flow-tilassa tällä hetkellä. Nyt menee vahvasti, mutta työntekoa ei saa lopettaa. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen ja senpä vuoksi laakereille ei passaa jäädä lepäämään.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Huh, huh! Aikamoista dominointia... Vetää sanattomaksi. Tuomarit vois katsoa peiliin jälkipelien sallimisen suhteen sanottakoon se tämän voittoputken keskellä. Nyt on vaan helpompi antaa mennä ohi. SaiPa ois tiistaina vastassa, ja sillon on luvassa viimeistelyvarma porukka. ...vieläkin mykistää Kukkosen eilinen pelastus.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Voin sanoa, että monen vuoden pettymyksien jälkeen tämä voittoputki tuntuu kuin mestaruudelta. Joskus sen tappionkin on tultava, mutta kun tietää joukkueen iskukyvyn, niin kyllä voi kyllä luottavaisin mielin seurailla tällä hetkellä joukkueen otteita.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Jos ja kun se tappio vielä tulee, niin toivotaan että hävitään sitten jollekin Tapparalle tai Ässille eikä millekään HPK:lle tai SaiPalle vieraissa.

Mahtavasti on kyllä joukkue pelannut, mutta aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös