Kärpät-Saipa 18.11.2003 Raksila

  • 10 636
  • 84

JPL

Jäsen
Kyllä oli Saipa haluton läpi ottelun. Aika ihmeellistä, koska olen tottunut viime kausina aina näkemään Saipan, joka pelaa jokaisen tilanteen ja pelin loppuun saakka. Tänään viimeisessä erässä Kärppien hyökkääjät oikeasti pelleilivät Saipalaisten kustannuksella. Pojat pisteli semmoisia jalkavipuja, että harvoin näkee ja järkevämmillä ratkaisuilla olisi 10 mennyt rikki takuuvarmasti.

Ykköskenttä oli kohtuullinen, mielestäni ainoastaan Immosen takia. Sachl pelasi myös vähemmän huonosti kuin muut hyökkäyspäässä. Machulda oli umpisurkea.... oikeasti. Ja se on paljon, koska olen arvostanut viime vuosina Machuldan yhdeksi liigan parhaista pelaajista. Jokin on hänellä pahasti vialla.

Myllys olisi pitänyt vaihtaa 3-0 maalin jälkeen ja aikalisä tieten samassa välissä. Jotenkin jäi semmoinen olo että Skriko oli jo valmiiksi asennoitunut otteluun asenteella "opetetaan poikia", minkä hän (tai Jamo) teki samalla myös Kuokkaselle.

Helpotukseksi Lappeenrannan suuntaan, niin voin luvata että jokainen kiekkoa pelaava sisuuntuu tämmöisestä näyryytyksestä niin paljon että seuraava peli tulee olemaan paljon parempi.

Tenkrat-Viuhkola-Smyth.... kuulette herroista vielä. On mielestäni semmoinen ketju, jollaista ei ole ihan vähään aikaan liigassa nähty. Nimenomaan sen takia, että ketjussa on kaikki kiekkoon liittyvät osa-alueet kunnossa. Smyth on erittäin hyvä suojaamaan kiekkoa ja maalin edustalla (on muuten luistelu parantunut). Tenkrat on liigan nopeimpia ja laukoo erittäin hyvin. Viuhkola taas liigan parhaita senttereitä ja tekee peliä loistavasti. Muutamassa vaihdossa tuli mieleen että jätkät on pelanneet jo todella pitkään yhdessä... ja kun tietää että takana on tasan neljät treenit, niin mitä yhteispeli on sen jälkeen kun takana on 50-100 harjoitusta?
 

hemppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maalivälähdysten perusteella SaiPalta puuttui ottelusta pieninkin yritys. Joukkueen sisällä täytyy olla jotain todella pahasti vialla. Pari viikkoa sitten nähty taistelutahto ei voi noin vain kadota. Muistuupa mieleen viime syksyinen, maaottelutauon jälkeinen syöksykierre.

Onnittelut oululaisille!
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Murskavoitosta huolimatta ikävä maku jäi pelistä Uusikartanon pahan loukkaantumisen takia. Kausi on valitettavasti mitä ilmeisemmin paketissa. Sääriluu kahdesta kohtaa murtunut, joista toinen ilmeisen paha sellainen.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti OJ
Petri Skriko

Na na na na na na na na
hey hey hey goodbye
na na na na na na na na
hey hey hey goodbye...

Sut on nähty, sua ei tarvita, H.M. ja kusipääkiekko on se mitä nyt tarvitaan....

Enpä enempää voisi olla samaa mieltä kanssasi!

Enää en jaksa kuulla Skrikon selittelyä, oltiin väsyneitä , onnittelut vastustajalle, me ei oltu kurinalaisia... blaah, blaah.

Jos ei joukkuetta saa syttymään yhtään, niin en näe enää mitään muita vaihtoehtoja kuin valmentajan vaihdon. Se on tietysti paljon helpompaa kuin vaihtaa 1-2 kentällistä kädettömiä "jääkiekkoilijoita", mutta kyllä Mälli toisi vaihtoaitioon aivan erilaista meininkiä.

Ja Vallu edelleen aivan surkea. Ei, ei.

Olisi ehkä järkevämpää nukkua yön yli ja rauhoittua. Mutta menköön nyt kun kerran hyvin menee.
In Mälli I trust!

...TTU!! 9-0

Onnittelut silti Kärpille, pelasitte hyvin, vaikka vastus oli todella luokaton. Tenkrat on pelimies. Meidänkin tsekkihyökkääjämme on joskus ollut samoilla terävyys-aalloilla.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Re: Re: Rumimmat lukemat SM-liigassa yli kolmeen vuoteen!

Viestin lähetti Dave
Jaa-a, taisi olla joulukuussa 2001 kun Kärpät käväisi leipaisemassa Ilvestä 9-0.

Oikeassa olet. Näin tosiaan tapahtui 14.12.2001. Jotenkin tuollaisen tuloksen muistakin, mutta ei vain sattunut osumaan silmään tilastoista. Pahoitteluni.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ted on niin väsynyt, niin väsynyt... Ei tuollaisessa tuloksessa varmasti ole mitään selittelemistä. Jos nyt jotain "hyvää" tuossa tuloksessa on, on se että se ei tunnu miltään kun kuulin mitä Uusikartanolle oli käynyt. Erittäin ikävä juttu. Tärkeä pelaaja SaiPalle ja niin poispäin ja loukkaantumiset on ikäviä vaikka olisi kuka kyseessä. Pikaisia paranemisia Aki, tosin tällä kaudella tuskin miestä nähdään viilettämässä.

Ikävästi alkaa muistuttamaan viime kautta, jolloin peli läks käsistä heti maaottelutauon jälkeen. Näin on käymässä jälleen ja mistäköhän johtuu? Taitaa olla joku auktoriteetin puute siellä penkin takana...

Herätyyys SaiPa, tämä ei toimi! Muutoksia, tekoja, toimenpiteitä, mitä vaan!

Onnea muuten Kärpille, heti kuultuani että Tenkrat palaa pohjoiseen, arvasin että koittaa siellä makiat päivät. Näinhän se on ja mies aloittikin pirteästi. Eipä yllättynyt, SaiPa sai kokea myrskyvaroituksen.

Synkät pilvet leijuu raskaina SaiPan yllä...
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Löysiköhän Saipan pelaajat pukukoppiin pelin jälkeen? Aivan uskomattoman suvereeni suoritus Kärpiltä. En ole koskaan nähnyt yhtä ylivoimaista suoritusta SM-liigassa. Saipa ei saanut mitään aikaiseksi ja varsinkin kolmannessa erässä Kärpät tekivät mitä tahtoivat. Nyt tapahtui niin paljon että kirjoitan joka kentästä erikseen:

Viuhkolat: Aivan uskomaton suoritus. Saipa pakit huusivat armoa kun pojat pyörittivät. Smyth on hassunnäköisestä luistelustaan huolimatta ihan suhtkoht nopea ja osaa kyllä hakeutua maalipaikkoihin. Smyth oli yllättäen hyvä myös kiekollisena ja piti monesti rauhallisesti kiekkoa ja syötti ketjukavereilleen hyviä paikkoja. Tenki oli oma itsensä, vaikkakin miehen maali näytti uppoavan aika helposti. Hälläväliä, Tenki is back!

Lieverssit: Putki kulki ja ketjun liike oli liikaa Saipalle. Pesonen kynäili komeasti ja Jokinen-Lievers kaksikko teki hyviä blokkeja.

Palsolat: Ehkä vaisuin ketju tänään, mutta tässä tapauksessa käsite on aika suhteellinen. Hallitsi myöskin peliä ja teki maalin. Aarnio ei pommittanut niin paljon kuin parhaimmillaan.

Saarenheimot: Vanha kunnon nelonen on taas kasassa ja se näkyy. Haatajakin pelasi hyvin ja ajoi kerran maalille älyttömän nopealla luistelulla. Tätä kenttää ei kannata rikkoa. Tällä hetkellä Aaltonen ja kumppanit eivät mahdu kokoonpanoon. Näitä koostumuksia ei kannata sotkea.

Nikke: Nikke voi huomenna käydä nostamassa työttömyyskorvaukset tältä päivältä. Kärpät olisivat voittaneet tänään vaikka maalissa olisi ollut Junnon Juha.

Yleisö: Upeaa kannustusta alusta loppuun. Tenkratin maali räjäytti Raksilan. Harvoin on Raksilassa nuin upea meininki.

Tuomari: Pajunen selviytyi urakastaan hyvin. Homma pysyi hanskassa ja linja oli selkeä.

Saipa: Oliko Saipakin siellä? Minä en nähnyt kentällä kuin yhden joukkueen. Niin no olihan siellä The Pasi joka harhautti kerran itsensä. Kyllä nauratti. Ei kannattaisi yrittää kynäillä omassa päässä jos kädet on puusta.

edit: Sydäntä lämmitti Uusikartanon erittäin ikävän loukkaantumisen yhteydessä kun Raksilan yleisö antoi Akille kovat aplodit kun miestä vietiin paareilla pois. Aki kiitti yleisöä sympatiasta näyttämällä peukkuja. Toivottavasti mies palaa kentille joskus aikanaan entistä ehompana.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varmaan kaikki on jo sanottu tästä pelistä, mutta laitetaan jotain hajahuomioita:

1. Lopputulos ei kerro kokototuutta. Ne mairttelevat SaiPaa! Kärpät olisi voinut latoa ainakin 15maalia, mutta selvä peli sai pojat ajoittain jopa leikkisälle tuulelle. SaiPalla ei ollut kuin pari-kolme hyvää paikkaa. Myös Kuokkasella oli osuus siihen, ettei peli päättynyt esim 13-1.

2. En tiedä oliko peli SaiPan huonoutta, vai Kärppien hyvyyttä, mutta kyllä kotijoukkueen peli oli ihanaa katseltavaa. Miehet liikkuivat nopeammin kuin uheiluautot ja kiekko nopeammin kuin ajatus. Kikkoja ja luovaa leikittelyäkin nähtiin.

3. Kärpiltä onnistuivat kaikki. Siis kaikki pelaajat. Paitsi ehkä Jämsen. Kävikö edes kentällä? En ainakaan huomannut. Jopa Haataja oli tänään hyvä.

4. En itse huomannut, että Nielikäinen olisi käynyt mitenkään erityisen kuumana. Pelasi tyylilleen uskollisesti. Muutama taklaus, yksi filmattu jäähy. Yksi illan ihanimpia anteja oli myös Korpikarin mahtava niitti Nielikäiseen.

5. Allekirjoittaneelta meni Uusikartanon loukkaantuminen ihan ohi. Peli oli käynnissä ja Kärpät ampui viivalta. Kuokkanen torjui ja peli vihellettiin poikki. Silloin vasta huomasin miehen jäässä. Ensin tämä vain makasi, mutta sitten alkoi kova sätkiminen. Erittäin surullinen loukkaantuminen ja himmentää hyvää oloa voitosta.

6. Tenkrat toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi. Loistava juttu oli heti onnistuminen maalinteossa. Muutenkin yleisö oli loistavasti mukana, vaikka peli ratkesi viimeistään jo toisessa erässä. Katsojat kiittivät pelaajia loistavasta ottelusta ja pelaajatkin varmasti pelasivat mielellään. Tämä on sitä oikeaa katsomokulttuuria. Toivottavasti näitä saadaan lisää. Tämän takia itsekin käyn matseissa.

7. Pajusen linja oli häilyvä. Molemmin puolin tuli helppoja jäähyjä. Jotkin koukut otettiin hyvin, mutta jotkut ei. Tasaisemmassa pelissä linja olisi saattanut ratkaista, mutta tänään sillä ei ollut suurta merkitystä. Peli oli tasaista vain silloin kun Kärpistä oli joku jäähyllä.

Hieno ilta Kärppä-fanille. Smyth teki kolme "likaista" maalia. Niitä mieheltä juuri odotetaankin. Tenki is back ja se on myös mahtavaa. Tänään on täydellistä olla kärppä-fani.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En minä nyt sentään tällaista osannut odottaa. 9-0! Valmentajan vaihto voisi kyllä olla ihan paikallaan.

Saipa ei ole jostain syystä ole kyennyt pelaamaan itseään sydämeeni, vaikka kauden alussa päätin antaa joukkueelle todellisen mahdollisuuden saada minut tuntemaan ylpeyttä uuden kotikaupunkini joukkueesta. Näitä pelejä lisää ja Kisapuistossa minua näkeekin ainoastaan enää kun vastassa on Jokerit tai HIFK. Ja tuleva Jokeri-pelikin tulee katastrofaalisesti jäämään väliin. Tuskinpa siitä tämän perusteella kummoistakaan peliä tulee, ainakin näin yritän itselleni vakuutella. Pitäis varmaan sitten alottaa jo ottelu-ketju tuolle helmikuun pelille jo nyt ja alkaa sitä hehkuttamaan.
 

Kaaleppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On tässä etsittävä nyt jotain hyvääkin: Jääkiekon hienous piilee siinä, että se on niin paljon korvien välissä. Tämä peli jää varmasti Kärppien takaraivoon ja vaikka valmentaja sanoisi mitä pukukopissa, jätkät tulee napit auki seuraavan kerran Lappeenrantaan.

Veikkaukseni: Saipa voittaa täysin asennevammaisen Kärpät 6-2.
 

Mammutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Blackhawks,Cam Neely, Timo Peltomaa
Onnittelut Kärpille.
Tenkrat toi heti Smythinkin otteisiin tehoa. Smyth teki sitä mitä mieheltä odotettiin. Ja Suomen maajoukkueen tuleva ykkössentteri näytti, että osaa se nuori suomalainen sentterikin kiekko syöttää. Viuhkola parantaa vielä viime kaudestakin ja sitten tuleekin jo NHL-peikko fanien yöuniin. Tosin Chicagon sekavan tilanteen vuoksi luulen, ettei Viuhkola saa kunnon tarjousta.

Saipasta sen verran, että valmentajakaksikko saisi jo miettiä, miksi yleensä lähettää joukkuetta vieraspeliin.. Jos vaikka seuraavaksi lähtisi A-juniorijoukkue, siellä sentään valmentaja tekee jotain jos peli ei kulje..

Kotivoitot ei riitä..
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Jäitä neljäntuulenhatun alle

Kyllä kävi Kuokkasta toisessa erässä sääliksi. Pelaaminen loppui Saipalta tyystin, ilmeisesti tieto Uusikartanon vamman laadusta pani kypärät kallelleen. Ja inhimillistähän se vaan on. Saipan ykkönenkin oli vielä eka erässä vaarallinen ja sai pelin Kärppien päätyyn, mutta heilläkin se into hiipui. Etupäässä Smyth käytti sitten tilaisuuden kunnolla hyväkseen ja kaunisteli tilastojaan oikein kunnolla. Kaikki läheltä survottuja kunnon nikkari-räkämaaleja.

H*lvetinkö takia sitä Myllystä vaan pitkää bussimatkaa tänne Ouluun kannattaa kuljettaa jos ei kerta voi maalille tulla. Kai joku a-junnu olisi tilalle löytynyt. Tarpeettoman nöyryyttämisen maku hommasta vähän jäi.

Tenki toi heti kerralla 2000 henkeä lisää katsomoon. Hieno homma.

EDIT: Tämä on pakko lisätä. Ottelun alkaessa kun fanikatsomossa huudettiin Tenkratin nimeä, tokaisi vieressä istuva kaverini "matsin lopussa huudetaan sitten Smythiä kun äijä tekee kolme maalia". Hyvin arvattu.
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siinähän tuota oli hyviä koosteita, mutta Tenkrat-Viuhkola-Smythiä tekee mieli vielä hehkuttaa. Siinä ketjussa kiekko liikkui, täytyy sanoa, että en muistanut, että Tenkrat on noin oivaltava pelaaja. Samaan pystyi Smyth. Melkoista hippa kiekkoa oli, Saipa oli ketjun ollessa jäällä kokoajan askeleen jäljessä. SMythin esityksestä en ollut oikeastaan yllättynyt, mutta koko ketjun yhteispelistä kylläkin. Se käytti kenttää hyvin hyväkseen, siellä oli sitä tilaa, se pelasi kiekkoa laidasta laitaan ja viivasta pätyyn, monta pitkää syöttöä. Näin revitään puolustusta ja juoksutetaan vastustajaa. Tenkratkaan ei juuri ottanut pitkiä spurtteja kiekon kanssa vaan teräviä pyrähdyksiä ja limmpu liikkui. Siinä on ketjujen ketju. Alampa elätellä toiveita Viuhkolan pistepörssin voitosta. Harkins ja Pärssinen, kun ovat loukkantuneena sivussa.

Saipan osa oli tyly. Minusta joukkue ei ollut niin huono kuin puhuttiin, Tenkrat vain täytti ja syttytti Raksilan ja Kärppä joukkue painoi hurmoksessa Saipan jo alistuessa. Kärpät oli hyvä, todella hyvä.Yksi kenttä jonkamoista en ole nähnyt Raksilassa, sekä eriomaista Palsolan ja Lievrssin kentät, sekä ehkä liigan paras nelonen. Siinäkin on paljon hyvää, jalat ja kädet käy ja nopeasti pienessä tilassa, pitäisi vain oppia käyttämään koko kenttään Viuhkoloiden tapaan. voi, voi Kärppien kiinnostus nousi pelillä potensissiin 10.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Melkein kaikki onkin pelistä jo sanottu. Peli oli kyllä aivan uskomaton. Tenkrat oli juuri niin hyvä kuin muistinkin. Kylmät väreet tuli kun ensimmäisen kerran näin mustan paidan selässä nimen Tenkrat.

Kärpistä kaikki onkin jo kehuttu moneen kertaan. Saipasta täytyy sanoa sen verran, että Kuokkanen otti kiinni pari melko varmaa maalia, joten ei Kuokkanen nyt kovin surkea ollut. Kenttäpelaajilta ei vain apuja tullut yhtään. Kuokkanen pyyteli vaihtoa selkeästi ainakin 4-0 ja 5-0 maalien jälkeen, mutta ei herunut. Myllys ilmeisesti ei uskaltanut tulla itseänsä nolaamaan. Mielenkiintoista muuten, että Myllys ei ole pelannut Raksilassa ensimmäisen Blues ottelun jälkeen missä mies vaihdettiin kesken kaiken pois melkoisen nöyryytyksen jälkeen. No enivei... Saipan kenttäpelaajista erottui vain kaksi: Immonen ja Sachl. Molemmilla peli kulki jotenkuten ja varsinkin Sachilla kädet kävivät kyllä todella pehmeästi. Saipan ainoat paikat tulivatkin näiden herrojen toimesta. Uusikartanon loukkaantuminen oli todella ikävä. Mukavaa, että yleisö älysi antaa aplodit kun Uusikartano vietiin kentältä. Bäckströmkin kävi sanomassa jotain ja taputteli mailalla (sitä kipeetä jalkaa XD)

Kärpät voittaa runkosarjan, Viuhkola pistepörssin ja Bäckström on paras maalivahti. Nyt voidaan hetken aikaa leijua. Kyllä täältä vielä jossain vaiheessa hieman lähemmäs maata tiputaan.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sammakko?

Olinko ainoa tarkkakorvainen vai kuulinko omiani, kun Kärppien valmentaja sanoi heti ottelun jälkeisessä haastattelussa Megan toimittajalle jotakuinkin seuraavaa: Pelaajat ovat toivoneet, että saisivat joskus vapauksia. Tänään tuli ainakin onnistumisia bla bla blaa... ja loppuun samat fraasit kuin lehdistötilaisuudessakin.

Saivatko pelaajat eilen tehdä mitä halusivat? Ei tule mitään, heti ruotuun ja tiukka kuri päälle.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Skriko ei lähde!!!

Nopeimmat/hätäisimmät ovat jo ehdotelleet valmentaja potkimista muutaman ikävän tappion jälkeen. Mielestäni spekulointi asialla voitaisiin lopettaa vaikka saman tien. Skriko ei nimittäin pommin varmasti lähde mihinkään. Lähes kaikki seikat sotivat Skrikon potkimista vastaan. Akin tilalle on hankittava hyökkääjä, joka on ylimääräinen kuluerä. lisäksi hallin remonttiin menee rahaa, joten valmentajan vaihtoon ei yksinkertaisesti ole edes taloudellisia edellytyksiä. Lisäksi Pete on Änärin käynyt oma mies, jonka paita roikkuu hallin katossa.Hänelle ei taatusti edes kehdata antaa monoa.

Mielestäni orastavaa tappioputkea ei voida yksin laittaa valmennuksen piikkiin. Kylmä totuus on se että me olemme liikenteessä kohtuullisen edullisella joukkueella. Toki valmentaja on vastuussa tekemisistään enkä yritäkkään väittää että Skriko olisi jonkilainen sateentekijä. Totuus kuitenkin on se ettei tässä tilanteessa valmentajan vaihto ole seuran kannalta mitenkään hyvä ratkaisu. Ensi kaudella näkisin Heikin kyllä erittäin mieluusti SaiPan käskijänä. Eri asia on se että haluaako Heikki vielä tehdä paluun SaiPaan.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy sanoa, että minusta Skrikon Saipa on ollut koko ajan varsin iloinen esitys, siinä on otettu käytettävissä oelvasta materiaalista kaikki irti. Joukkueella on nyt päällä laskusuhdanne ja se kärsii loukkantumisista. Kyllä sitä aurinkoakin vielä löytyy.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Re: Sammakko?

Viestin lähetti Jantse
Olinko ainoa tarkkakorvainen vai kuulinko omiani, kun Kärppien valmentaja sanoi heti ottelun jälkeisessä haastattelussa Megan toimittajalle jotakuinkin seuraavaa: Pelaajat ovat toivoneet, että saisivat joskus vapauksia. Tänään tuli ainakin onnistumisia bla bla blaa... ja loppuun samat fraasit kuin lehdistötilaisuudessakin.

Saivatko pelaajat eilen tehdä mitä halusivat? Ei tule mitään, heti ruotuun ja tiukka kuri päälle.
Heikkilä sanoi kutakuinkin niin, että pelaajat ovat toivoneet että jossain vaiheessa tulisi tällainen peli, missä pääsisi mättämään näitä maaleja kun vielä missään pelissä ei ole tullut tällaisia murskalukemia. Minä en ainakaan käsittänyt Heikkilän puheita niin, että pelaajat ovat toivoneet vapauksia. Mites muut asian kuulivat?
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Re: Re: Sammakko?

Viestin lähetti Jeff
Heikkilä sanoi kutakuinkin niin, että pelaajat ovat toivoneet että jossain vaiheessa tulisi tällainen peli, missä pääsisi mättämään näitä maaleja kun vielä missään pelissä ei ole tullut tällaisia murskalukemia. Minä en ainakaan käsittänyt Heikkilän puheita niin, että pelaajat ovat toivoneet vapauksia. Mites muut asian kuulivat?

Juuri noin minäkin sen kuulin. Mistään vapauksien pyytämisestä/antamisesta ei todellakaan puhuttu.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelistä sanottu aikalailla kaikki tarpeellinen. Kalevan sivuilta löytyy hyvä RealPlayer pätkä, jossa näkyy kaikki maalit, Smythin haastattelu ja myös Uusikartanon ikävään loukkaantumiseen johtanut kaatuminen. Ilmeisesti lehdistötilaisuudesta myös kuvaa ( olisikohan mukana myös Jantsen arvuuttelema kommentti? )

http://plus.kaleva.fi/video/181103.rm

Smythin peliä on tullut puolusteltua jo aikaisemminkin mutta tämän pelin jälkeen uskaltaa asiasta hehkuttaa enemmänkin. Ei varmasti kaikkien kärppäkannattajien hetivalmis suosikki, koska Smyth ei ole perinteinen kärppämuottiin sopiva pikakiituri ja sulavaliikkeinen mailataituri.

Omasta mielestä mukava nähdä joukkueessa välillä pelimies, joka sitoo joka vaihdossa vastustajan pelimiehiä maalille ja on hakkaamassa paluukiekkoja sisään. En tarkoita liigan hengessä sopivaa miehen estämistä omalla mailapelillä, vaan sitä, että kun joka tilanteessa rynnii kohti maalia kiekottomanakin, niin pakko siellä on yhden pakin päivystää kiltisti Smythin kanssa maalin edessä.

Tähän peliin tuohon ketjuun tuli "maailmanluokan" laituri Viuhkolan viereen, joka pystyi pitämään paremmin kiekkoa kulmissa ja haastamaan kiekollisena. Nyt kun Smythin blokkipeli ja maalilla seisominen sitoo yhden pakin, niin Viuhkolalle ja Tenkille, pakkien säestyksellä jää enemmän tilaa pyörittää peliä kulmissa, viivan pinnassa ja tehdä nousuja maalin eteen.

Tässä pelissä Saipan pakit eivät jaksaneet, tai ei kiinnostanut pitää Smythiä maalin edessä vaan lähtivät ryntäilemään kulmiin Tenkin ja Viuhkolan perään, joten Smyth jäi yksin maalin eteen. Tapahtui se toinen vaihtoehto, eli Viuhkola ja Tenki ruokkivat maalilla päivystävää Smythiä.

Kova pohjois-ameriikkalainen intensiteetti ja teutarointi tuotti ensimmäistä kertaa tulosta. Pääasiassa odotan kuitenkin Smythin tekevän tilaa ketjukavereille ja repivän, varsinkin kevään ratkaisupeleissä tilan vähentyessä muutaman härkämäisen pleijarimaalin neljännestä reboundista.

Sanoi muuten tuossa videossa jotenkin siihen tyyliin että oppinut täällä vähän luistelemaan. Pakko melkein opetella, että jaksaa luistella Raksilan "lentokentällä" myös maalin edestä takaisin vaihtoon.
 
Viimeksi muokattu:

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
amok ylempänä tiivisti jo allekirjoittaneen tuntoja. Kyllä Smythin ja Dawen ero on kuin yöllä ja päivällä. Vaikka ennen eilistä tehoissa ei mairittelevaa eroa ollutkaan.

Smythistä pidän sen takia, että hän on tuossa joukkueessa täysin poikkeuksellinen pelaaja. Brad uskaltaa mennä sinne, mistä muut kääntyy pois. Nimittäin vastustajan maalille. Hakattavaksi, ottamaan pari iskua vastaan ja eritoten tekemään tulosta. Viuhkolan kentällinen on niin hyvin toisiaan tukevista pelaajista koottu yhdistelmä, että veikkaan tulosta syntyvän takuuvarmasti.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Viestin lähetti amok
Pelistä sanottu aikalailla kaikki tarpeellinen. Kalevan sivuilta löytyy hyvä RealPlayer pätkä, jossa näkyy kaikki maalit, Smythin haastattelu ja myös Uusikartanon ikävään loukkaantumiseen johtanut kaatuminen.

http://plus.kaleva.fi/video/181103.rm

Hyvä että tuosta Uusikartanon todella valitettavasta loukkaantumisesta löytyy videokuvaa, koska minulta tuo loukkaantumiseen johtanut tapahtuma meni eilen täysin ohi silmien. Tsemppiä vaan Akille todella paljon, ja mahdollisimman pikaista toipumista, vaikka sairaslomasta tuleekin näillä näkymin todella pitkä. Eilinen peli oli muuten todella viihdyttävää katsottavaa näin kärppäläisittäin, ja mikä ilahduttavinta, onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Eniten minua kuitenkin jäi ottelun jälkeen mietityttämään SaiPan haluton esitys. Alkukaudesta Saipa esitti vielä hyviä otteita kaukalossa, joten ei voi kuin ihmetellä, mihin Saipan alkukauden kova taistelutahto on kadonnut?
 
Viimeksi muokattu:

Scout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo ei ollu saipa iskussa todellakaan eilen. Hajuton mauton väritön. Ekassa erässä ykkönen sai aika-ajoin kiekon kärppä päätyyn ja jopa pienen myllyn.

Viuhkola ruokki kyllä aivan upeasti Tenkratin 1-0 maalin . Aivan loistava lätty...toisaalta tenkien kuti oli aivan mahottoman älyttömän yliluonnollisen tarkka... Todella nätti maali

sittenhän se alko se smyth show todellisia maaleja tollasia tarvitaan myös sitten ku on ns.kovemmat/tärkeämmät pelit edessä. Näki että alako helepottaan ku sai muutaman kassin alle. Tästä on hyvä lähteä kehittämään ehkä yhtä vaarallisinta ketjua kotoisessa liigassamme.

Kaikki maalit oli näyttäviä tavalla tai toisella tosin käsimaalien mestari Saarenheimo on oppinut kesänaikana jo uusia kikkojakin tälläkertaa luistimella...:D no ei siinä potkuliikettä tainnu olla niin mikäs siinä.

Kärpiltä onnistui kaikki pelaajat erinomaisesti ja viimeisenä lukkona Nikke "muuri" Bäckström jolle ei kauheasti kuteja sadellut mutta mitä se haittaa.otti kiinni kaiken ja se on hyvä

Se oliko alhainen laukausmäärä kärppien hyvyyttä vai saipan huonoutta voidaan arvuutella ja jokainen saa itse sen päättää. Kahden erän jälkeen nikellä oli kuitenkin vain 9 koppia.

Valitettava loukkaantuminen Uusikartanolle? en nähnyt tilannetta mutta tais käyä aika H*****n kipeasti miehellä tai kenellä nyt ei kävis mutta kuitenkin.

Yleisö otti tenkien mahtavasti vastaan jo ennen peliä kun kuuluteltiin kokoonpanoja niin aplodit tuli #19 ja nyt torilta kuuluu kummia nimittäin tenkie ois saamassa "oman" numeronsa takaisin...Eli #62 komeilee muutaman viikon kuluttua selässä.

no joo tämmöstä. Tästä on kiva lähteä kaatamaan Ässät ja Lukko.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Viestin lähetti Scout
Kaikki maalit oli näyttäviä tavalla tai toisella tosin käsimaalien mestari Saarenheimo on oppinut kesänaikana jo uusia kikkojakin tälläkertaa luistimella...:D no ei siinä potkuliikettä tainnu olla niin mikäs siinä.


Saarenheimo on kärppien uusin ase. Pistetään mies vain seisomaan maalin eteen ja vedetään peksiä kohden, niin kyllä se kiekko sinne maaliin eksyy jollakin tavalla :)

Kaikki on jo ottelusta sanottu, niin ei tässä voi kuin toivoa tuommoisten otteiden jatkuvan. Välilllä meinasi pistää jo naurattaan ne pujottelukepit siellä kentällä, toisaalta myös säälittämään. Nyt ei muutakuin valmistautuun korttipakasta raateleen pata-ässät ja miettimään lukkojen aukaisua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös