Kärpät pudotuspeleissä 2018–2019

  • 141 982
  • 895

Micol

Jäsen
Mun mielestä ylivoimassa ei juuri kenelläkään ole tietoa mitä pitäisi tehdä. Samanlaista kiekonhautomista ja -hieromista se on käyttännössä koko Mannerin valmennuspestin ajan ollut. Nytkin sielä on omaan mieleen ihan vääriä pelaajia väärissä rooleissa. Hakanpää jos pelaa ylivoimaa niin ainoa paikka olisi maskimiehen rooli. Aivan turha hänen on olla sielä viivalla. Samaten Kukkonen on ollut surkea siinä neliön keskellä viimeiset 2-3 vuotta. Silloin Marjamäen ensimmäisellä kaudella saatiin Lasselle kiekko sinne keskelle ja verkko heilui muutamia kertoa. Sen jälkeen kyllä ollut aika hiljaista. Pitäisi paljon enemmän vaan laukoa suoraan syötöstä, eikä vain hakea sitä syöttöä siihen keskustaan joka onnistuu ehkä kerran 10 ottelussa kauden aikana.
Naulan kantaan. Tismalleen samat ajatukset.

Näyttää olevan Mannerin selkein heikkous tämä ylivoimapelin kuntoonlaitto ja jopa sen ymmärrys (pelin aikaisten reagoimattomuuksien/herättelyjen ohella). Väärät ukot väärillä paikoilla ilman selkeää päämäärää (karrikoidusti). Ylivoima on ollut etenkin tällä kaudella jatkuvaa kiekon hieromista ja leipomista, kunnes kiekko menetetään. One timerit puuttuu lähes täysin, eikä siellä maalilla todellakaan ole ne pelaajat, jotka siellä kuuluisi olla. Ei kai tämä asia voi oikeasti olla näin helvetin vaikea laittaa kuntoon? Valitettavasti nyt touhu näyttää vähän siltä, että heitetään ylivoimaan pällistelemään 10 nimekkäintä pelaajaa ja toivotaan parasta.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koko Mannerin aikakauden ylivoimaa on kuvastanut kyllä melkoinen sillisalaatti. Siellä ei kätisyydet passaa suoraan syötöistä vetoihin ja neliön/maalin edessä seisoo omaan silmään aivan väärät ukot. Olen koko ajan ajatellut, että kyllä sillä Mikolla joku idea siellä on taustalla, mutta eipä taida olla. Täyttä paskaa se ylivoima on edelleen, eikä edes Jokisen tulo sitä solmua avannut. Kovia YV-spesialisteja on joukkue täynnä, mutta kun miehet pelaa vääriä paikkoja ylivoimassa niin miten siinä tulosta teet. Herää nyt Mikko!
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tähän ylivoimakeskusteluun liittyen voi esimerkiksi käydä vilkaisemassa viime yön Sharksin yv:tä, missä tuli neljä häkkiä 5 min yv:n aikana 3. erässä. Tietysti pelaajat on keskimäärin siellä sen napsun kovempia, mutta idealla, että laitetaan kunnolla maskia maalille ja toimitetaan kiekkoa maalille. Jos YV on noin heikkoa keskimäärin, niin pitäs palata ihan perus asioihin ja yksinkertaistaa peliä. Ekassa fiinalissa käytännössä kaksi ensimmäistä maalia Kärpillä oli molemmat yv maaleja ja tuli suoraviivaisen ja laadukkaan laukauksen myötä perus sektorista.
 

Ermine#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina
Hirveä lukko varmasti myös pelaajilla päällä tuon ylivoiman suhteen. Se näyttää jopa sille, ettei sitä olisi lainkaan harjoiteltu. Tosi asia lienee, että sitä on mietitty ja harjoiteltu aivan liikaa. Oikeasti kun mietitte millaisia ylivoimamaalit ovat yleensä? Viivakuteja, neliönsahausta ja suoraviivaisia vetoja. Nyt se on lähinnä kiekon siirtelyä ja puolet ylivoima ajasta menee kun Kupari tai Leskinen saa tuotua kiekon alueelle. Osala, Leskinen, Jokinen, Heshka ja Heponiemi.. Aivan liigan kärkitaitoa parhaimmillaan jokainen, ja pelkäisin kyllä vastustaja noita miehiä itse alivoimalla.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Kovia YV-spesialisteja on joukkue täynnä,

Onko muuten? Äkkiseltään joukkueen yv spesialistit ovat Jokinen, varauksin Osala, Kristof ja Heponiemi. Osalastakaan en aivan varma ole mutta ominaisuudet antaisivat edellytykset olla liigatasolle murhaava maalin edessä. Jokinen on syväjässä tai loukkaantunut ja Kristofin sekä Heponiemen vastuu jää valitettavan pieneksi koska Jokinen & Leskinen (jonka parhaat vahvuudet ei ole pelintekijänä ylivoimalla) tuhraavat suurimman osan ylivoimasta antamalla seinäsyöttöjä Kukkoselle tai hakemalla jotain masterpasseja neliön läpi keskenään.

Jokinen - Kristof - Osala
Leskinen - Kivihalme

Leskisellä on hyvä laukaus suoraan syötöstä jota ei juuri päästä käyttämään. Kristof on koko kauden otannalla Kärppien tehokkain ylivoimapelaaja.

Kupari - Lasu - Heponiemi
Hakanpää - Heshka

Heponiemi ja Kupari tehkööt peliä. Heshka on paras toimittamaan kiekkoa maalille jossa Lasu/Hakanpää hakkaavat kakkoskiekkoja sisään. Heshka menee ihan hukkaan samassa ylivoimassa Leskisen ja Jokisen kanssa.

Atte ja Lasse keskittykööt peruspelaamiseen ja puolustamiseen. Siinä he ovat joukkueen ykkösjätkät. Pyörälää tuo huutaa johonkin väliin..

Ehkä jotain tuohon suuntaan. Se kokoonpanokaan ei ole edes pääasia. Siellä vedetään kuitenkin paljon kevyemmilläkin ukoilla kohtalaista tulosta ylivoimalla kun homma pidetään tarpeeksi yksinkertaisena ja pelaajilla roolit on selvillä (ja kuulemma joillain on joku kuviokin mietittynä?). Onnistumisten ja itseluottamuksen puutettahan sekä tuskastumista tuossa varmasti on paljon. Jokisen saapuminen toi hetkellisen boostin ja ryhtiä. En usko, että ylivoima taikaiskusta lähtee toimimaan tänä keväänä mutta mukava olisi, että edes jotain maaliuhkaa saataisiin aikaan. Nyt tuskastuminen itsellä alkaa jo siirretyn rangaistuksen aikana.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos on niin, että Jokinen, Osala ja Heshka ovat loukkaantuneita niin eikö sinne pitäisi laittaa terveitä miehiä rinkiin? Yksikään korvaaja ei ole samalla tasolla, jos miehet ovat terveinä. Esimerkiksi Heshkan vamma näyttää kuitenkin sen verran pahalta pelin perusteella, että täydennysmiehiä pitäisi ottaa mukaan?
 

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien yv:ssä maalinkulma/toimistopelaaja on täysin turhake, kun ei se syöttö ykkösellä neliön keskelle vaan toimi vastustajien skoutattua sen pois eikä siellä nousuja tehdä toiselle takatolpallekaan lainkaan.

Kärppien ainoa kuvio on nyt järjestään V-mallin kiekottelua, eli laita-pakki-laita silloin kun kiekko saadaan alueelle ylipäätään rauhoitettua. Jos ei muuta keksitä niin nyt siis vaan yksinkertaisesti kaks miestä (Hakanpää-Lasu, Sailio-Osala) reilusti maskiin sinne neliön keskelle ripareita hakkaamaan ja limppua niin helvetisti maalille viivasta. Lese toiseen yv:hen ja Heshka toiseen viivasta toimittamaan sitä, kun ovat ainoat pelaajat jotka sen maalille asti saavat. Muut vedelkööt vihun polkkareihin ja menettäköön kiekkoja sitten niiltä laidoilta, niin ei tuu omaan päähänkään yv-hyökkäyksiä ihan niin helposti.

edit: Jos haluat pizzaa, mene pizzeriaan. Jos haluat maaleja, mene maalille. Klisee, mutta on siinä totuuden siemen. Väkisinkin se kiekko pomppii riparista sinne lapaan jossain vaiheessa, kun tarpeeksi on trafiikkia ja kutia tulee. Kaks miestä keskellä pakottaa HPK:n pakit kaventamaan itsekin sinne ja hyökkääjät pikkuisen alemmas, eikä Osalaa tai Hakanpäätä ihan mikkihiiret sieltä pois siirtele.
 
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kyllähän tuo ylivoima on niin hirveää, että itkettäisi, jos ei naurattaisi. Hakanpää on pelannut viivassa ja maskimiehenä, mielestäni ei ole yv-pelaaja laisinkaan, vaikka nyt tuosta aloituksesta 1. finaalissa sen maalin tekikin. Maskimiehenä koko ei todellakaan ole tärkein tekijä, vaan pelin lukeminen, oikea-aikaisuus ja nopeat kädet. Tämä menee ihan samaan kastiin, kun kuvitellaan, että Marko Anttila olisi ihan maaginen maskimies.

Ohtamaata tai Kukkosta on aivan turha laittaa neliön keskelle. Siinäkin tarvittaisiin jotain ihan muita ominaisuuksia, mitä näiltä miehiltä löytyy. Joo, kyllä Kukkonen joskus siinä oli ihan hyväkin. Kätisyyksien kanssa myös ihan järjettömiä valintoja. Tuntuu, että mitä huonommin tuo ylivoima toimii, sitä älyttömämpiin ratkaisuihin siinä päädytään. Jossain vaiheessa Ilvestä vastaan nähtiin kolmen puolustajan ylivoimakentällinen. Silloin oli toki poissaolojakin, mutta järjenköyhää edes kokeilla tuollaista. Kaiken kaikkiaan siis näyttää siltä, että valmennukselta ei ratkaisuja tuohon ylivoimapelaamiseen löydy ja nämä ratkaisuyritykset ovat epätoivoisia. Eikä se Jokinenkaan sitä laittanut kuntoon, vaikka niin kuviteltiin.

Muutenkin peluutuksen ja ketjujen kanssa on taisteltu koko kevät, eikä sopivia tunnu löytyvän oikein millään. Hankalaa niitä on alisuorittajista koota, mutta kyllä mua näissä hiertää älyttömästi se, että yritetään lyödä Karvisia ja Sailioita tulosketjuihin. Mitä annettavaa Otto Karvisella on kakkosketjuun? Ihan hyviä grindereitä siellä nelosessa, ei sen enempää. Koblizek myös pelannut viimeiset 500 peliä kiikareilla ja saa viilettää ykkösketjussa. Hänellä toki saattaa se hyvä putki aina välillä tulla, joten jännitetään ehtiikö vielä tälle keväälle. Ykkösketjussa sitä ei kuitenkaan tarvitsisi odotella.

Kyllä se vastuu tuloksesta olisi annettava niille, joilla on edes potentiaali siihen olemassa. Osala ja Jokinen ylemmäs, ehkä myös Lindsten. Vanha kunnon Sailio-Humaloja-Karvinen neloseen. Jos ei riitä, niin eipähän mahda mitään. Näillä se olisi kuitenkin mun mielestä yritettävä.
 

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hakanpää on pelannut viivassa ja maskimiehenä, mielestäni ei ole yv-pelaaja laisinkaan, vaikka nyt tuosta aloituksesta 1. finaalissa sen maalin tekikin. Maskimiehenä koko ei todellakaan ole tärkein tekijä, vaan pelin lukeminen, oikea-aikaisuus ja nopeat kädet. Tämä menee ihan samaan kastiin, kun kuvitellaan, että Marko Anttila olisi ihan maaginen maskimies.

Ohtamaata tai Kukkosta on aivan turha laittaa neliön keskelle. Siinäkin tarvittaisiin jotain ihan muita ominaisuuksia, mitä näiltä miehiltä löytyy.

Näinkin. Spedeähän tässä kaikki kaipaa, mutta kun se nyt ei tänä keväänä ole mahdollista. Mutta kenet sinä sinne itse laittaisit tuoreena miehenä kehiin, keneltä löytyy pelin lukemista, oikea-aikaisuutta ja käsiä samassa paketissa ja ketä ei ole vielä kokeiltu?

Kyllä se kokokin jotain kuitenkin merkkaa, vai olisiko Heponiemi, Koblizek ja Anttila vaihtoehtoina? Kärpillähän ei noita välimallin vaihtoehtoja oikein ole jonoksi asti. Joko olet kookas ja voimakas, tai pehmeä ja nopea. Sailio itselleni oli se ensimmäinen vaihtoehto. Karvinen on kookas, mutta pehmeä tänä keväänä ainakin eikä niitä käsiäkään nyt hirveästi ole. Muutoin vaihtoehdot aika vähissä jos ei mikkihiiriosastolle mennä.

Noh, voisihan siinä vaikka Kristoffia kokeilla, mutta ei se siitä parane jos tarjonta ei pelaa kuten ei tähänkään asti ole pelannut. Limppua luukulle siis ja voimalla sisään sanon minä.
 
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Näinkin. Spedeähän tässä kaikki kaipaa, mutta kun se nyt ei tänä keväänä ole mahdollista. Mutta kenet sinä sinne itse laittaisit tuoreena miehenä kehiin, keneltä löytyy pelin lukemista, oikea-aikaisuutta ja käsiä samassa paketissa ja ketä ei ole vielä kokeiltu?

Kyllä se kokokin jotain kuitenkin merkkaa, vai olisiko Heponiemi, Koblizek ja Anttila vaihtoehtoina? Kärpillähän ei noita välimallin vaihtoehtoja oikein ole jonoksi asti. Joko olet kookas ja voimakas, tai pehmeä ja nopea. Sailio itselleni oli se ensimmäinen vaihtoehto. Karvinen on kookas, mutta pehmeä tänä keväänä ainakin eikä niitä käsiäkään nyt hirveästi ole. Muutoin vaihtoehdot aika vähissä jos ei mikkihiiriosastolle mennä.

Noh, voisihan siinä vaikka Kristoffia kokeilla, mutta ei se siitä parane jos tarjonta ei pelaa kuten ei tähänkään asti ole pelannut. Limppua luukulle siis ja voimalla sisään sanon minä.

Niin, tottahan tuokin, ettei olla saatu välillä edes kunnolla laukauksia tai hyviä toimituksia maalille. Nyt lähinnä otin kantaa tuohon peluutukseen, mutta tökkiihän siellä muutkin asiat, se on ihan totta.

Osalallahan tuosta roolista niitä näyttöjä lienee eniten. Lasu on myös hyvä kamppailija, joskaan ei erityisen hyvä viimeistelijä. Nämä ne mun valinnat varmastikin olisi, vaikka kokeiltu toki onkin. Tai en ole varma, onko Osala missään vaiheessa puhtaasti maskimiehenä ollut? Potentiaalia on kuitenkin olemassa ja siihen minä luottaisin. Ellei sitten ole klesana, kuten on spekuloitu. Jos neliön keskelle halutaan pelata, niin siinä tulisi olla hyvä, nopea laukoja. Heponiemi, Osala, Kupari?

En väittänyt, etteikö koolla olisi mitään merkitystä, mutta se ei ole tärkein tekijä. Kamppailuvoima on ehkä parempi sana, kuin koko. Noilla kolmella mainitsemallasi niitä tuskin riittävästi on. Ehkä Anttila voisi jopa toimia, mutta ei taida olla ylivoimaan asiaa.

Se on kuitenkin mun mielestä aika selvää, että jos Kukkoset, Ohtamaat ja Hakanpäät tuolla ylivoimassa ovat niitä, joille paikkoja ihan pelataan, ei tulosta tarvi kovin usein odottaa.

Yksi iso ongelma on tietenkin ollut myös Jokinen. Hän selkeästi sai tuoda omia näkemyksiään ylivoimaan ja sitä alettiin rakentaa hänen kauttaan - tämä ei kuitenkaan tuottanut minkäänlaista tulosta. Alussa oli vähän ideaa, mutta sen jälkeen Jokisen yritykset ovat olleet järjestään pakottamista. Tämän jälkeen vastuuta on alettu siirtämään vähän takaisin muille ja rakentamaan käytännössä taas alusta.
 

Micol

Jäsen
Hereillä ei oltu ainakaan ottelun alkuun (yllättyneet käsi ylös). Kun oranssi saa kiekon, niin lähes heti on läpiajon vaara käsillä. Miten vittu se voi olla mahdollista?

Edit. Siellä on taas kerhon kultapotta yllättäen katollaan kun kontaktia tulee. Hieno mies.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kärpät ei ole mestaruuden edellyttämällä tasolla tällä hetkellä. Vastuun välttelyä ja siirtelyä. Kokonaisuus on HPK:lla selvästi parempi.

Jos tämä sarja näin jatkuu niin se onkin pian ohi. Nyt on aika astua esiin.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Anteeksi karkea kielenkäyttöni, mutta en löydä parempia sanoja:

Vittu Mitä Paskaa.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tällä hetkellä Leskinen, Heponiemi ja Veini pelaavat about omalla tasolla meidän kärkipelaajista. Muut ovat kasapaskaa. Rehellisesti sanottuna itseä ei haittaa mikäli Ohtamaa käyttää sen ulkomaanoptionsa ensi kaudella. Sitten, kun palaa niin ei mitään asiaa ylivoimalle ja toiseen pakkipariin puolustavaksi pakiksi.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Kärpät ei ole mestaruuden edellyttämällä tasolla tällä hetkellä. Vastuun välttelyä ja siirtelyä. Kokonaisuus on HPK:lla selvästi parempi.

Jos tämä sarja näin jatkuu niin se onkin pian ohi. Nyt on aika astua esiin.
Se on juuri näin. Vituttaa Kärppien pelitason puolesta, ei niinkään sen jos ja kun tällä pelillä mestaruutta ei tule. Tuo tapa millä hävitään vituttaa.
 

Micol

Jäsen
Aivan täyttä paskaa ja koko rahalla. Hyökkäyksiinlähdöt ei ole vielä koskaan tällä kaudella olleet yhtä hitaita ja ponnettomia. Ei mitään punaista lankaa koko touhussa. Kauden tärkeimmät pelit menossa ja asenne näyttää joltain "pitsiturnaus" touhulta. Aivan kuin kaikkia ei kiinnostaisi edes voittaa näitä pelejä. Kuka herättelee joukkueen? Kukkonen? Mamba ei näytä siihen pystyvän...
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ykkösketju ainoa, joka saa edes pientä myllyä aikaan hyökkäysalueelle.

Oikeasti, kuka valmennuksesta uskoi kolmikon Jokinen - Kupari - Karvinen tekevän tulosta? Aivan älyttömän huono ketju. Kaksi alisuorittajaa + nelosketjun hyökkääjä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Se on juuri näin. Vituttaa Kärppien pelitason puolesta, ei niinkään sen jos ja kun tällä pelillä mestaruutta ei tule. Tuo tapa millä hävitään vituttaa.
Ihmeellistä miten tuo pelillinen taso on täysin romahtanut. IFK:ta vastaan vielä pärjättiin koska siellä oli liikaa loukkaantumisia (mistä se kertoo että Juho Keränen on kakkosketjussa?), mutta nyt kun vastassa on vastaavanlaista peliä pelaava joukkue paremmilla yksilöillä niin tulos on tämä. Ei tämä sarja vielä ohi ole, mutta herääminen pitää tapahtua seuraavan 40 minuutin aikana.

Jotkut huutelivat Pyörälän puuttumisen perään, mutta en rehellisesti sanottuna usko että siitä mitään apua kokonaisuutena olisi. Kärpät pelasi talvella hyviä pelejä ilman Pyörälääkin, ei tuo joukkue yhden pelaajan puuttumiseen kaadu vaikka huippupelaaja onkin. Vika on pelin rakenteessa.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Kerho on hyvä joo mutta eihän ihan oikeasti Kärpät ole tasollaan. Joukkue pelaa finaaleissa ja on ihan kipsissä. En tiedä miten tuo on edes mahdollista. Kiekot ei pysy mukana ja syöttöjen laatu on ihan hirveää kuraa.

Noh. Kertaakaan ei vielä olla oltu selkä seinää vasten. Ehkä se olisi se viimeinen herätys joka murtaa syväjään.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei se sitä ole kyllä tänä keväänä ollutkaan, jos nyt suoraan asia sanotaan. Aika helvetin kaukana KHL-vuosien tasosta - valitettavasti.
Osasyy toki valmennukselle myös. Hyökkäysvastuuta ylivoiman muodossa annettu aivan liikaa.

Tämä toki ei selitä hävittyjä kaksinkamppailuja omissa, missä miehen luulisi olevan parhaimmillaan.

Spoiler alert: Häviää tällä hetkellä 9/10 kulmaväännöistään.
 

Ränse

Jäsen
HPK vie kaikki aloitukset kaiken hyvän lisäksi. Erikoistilannepelaamisessa myös valtava ero. Nuo jos häviää vastustajalle jatkuvasti 100-0 niin vaikeaa se voittaminen on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös