Kärpät pudotuspeleissä 2015

  • 114 362
  • 512

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Harmi, ei tullut ajatelleeksi koko kisoja. Toivottavasti loistaa sitten siellä.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Vaikea uskoa, että Mannisen vaihto Puljujärveen toisi parannusta Kasparin ja Humlin alisuorittamiseen. Kaksikko on tällä hetkellä joukkueensa huonoimmat hyökkääjät, eivätkä saa mitään aikaan ylivoimalla saatika tasakentällisin.
Totta. Siksi tosiaan myös Humuli katsomoon ja Mäenalainen kehiin. Hyökkäysketjut voisivat olla sen jälkeen:

Junttila-Kemppainen-Donskoi
Pyörälä-Pirnes-Maxwell (mielestäni toimii, Maxwell osaa pelata myös laitaa)
Mäenalanen-Davis-Puljujärvi (annetaan kunnon mahdollisuus ja peliaikaa)
Suonranta-Keränen-Alikoski (Keräseltä vaaditaan pommeja, välierissä 0 kunnon tööttiä kahteen peliin, muutenkin ketju pettymys tähän saakka.)

Vilttiin Humuli ja Kaspar. Tottakai tämä olisi rohkea veto Marjamäeltä, mutta ei niitä kovapalkkaisia pelaajia ole pakko peluuttaa jos homma ei vain toimi. Miksi ei annettaisi esim. Mäenalanen-Davis-Puljujärvi-ketjulle peliaikaa? En keksi yhtään syytä. Juuri nyt on hyvä kokeilla koska kaikki muut kuin JJJ-ketju ovat olleet suoraan sanottuna huonoja. Lukuunottamatta nelonen ja sekin vain välillä. Vaan nuo ketjukoostumukset ovat täyttä utopiaa Marjamäen puolesta, valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkaa pakit loppumaan. Nutivaaraa Late ei haluaisi peluuttaa kuin pakon edessä (ja monta kuukautta tätä onkin täällä palstalla ihmetelty), Vallin pistettin vilttiin parin ensimmäisen Jyp-maalin jälkeen. Masuhr on ollut nyt kahdessa pelissä peräkkäin Jypin paras maskimies. Niemelä ajaa itseään ulos tilanteista toistuvasti ja laiturit joutuvat vartioimaan maalinedustaa. Spang oli pakko ottaa kehiin aiemmin koska Glenn osoittautui vielä huonommaksi.

Kukkosen ollessa poissa Laatikainen taitaa olla ainut jonka Marjamäki oikeasti tuonne kelpuuttaisi jos vaan olisi valinnanvaraa. Tuliskohan tästä hommasta mitään jos vedettäisiin viidellä hyökkääjällä tai edes neljällä? Jos se nyt sentään viimein tajuaisi ettei alivoimalle näistä uskalla päästää kuin Nutivaaran ja Laatikaisen..

Ilu pelasi tänään 43 minuuttia kettupaidassa ja Kääpiökin sai vastuuta ihan hyvin. Taisi olla ylivoimallakin. Vaihtaisin kyllä noista "vahvistuksista" pari milloin tahansa Komulaiseen ja Mikkolaan. Eikö niitä kiinnosta edes mestaruusbonukset jos täällä pelkästään rahan takia ovat? Vai onko ne kesälomat oikeasti niin paljon houkuttelevammat? Tuo kakkos-YV:kin on aivan hirveää kuraa. Hirvittävä työmäärä että saavat edes kiekon viivaan laukaistavaksi.

Olen aika varma, että Mäenalanen on maanantaina kehissä ja tulee suoraan kakkosylivoimaan maalinedustalle. Nutivaarakin varmasti jatkaa. Karhunen voi myös tehdä paluun. Pakko jollain tavalla saada nuo päästetyt maalit vähemmäksi kun puolustus tekee homman veskarille niin mahdottomaksi. Ihmeitähän se vaatii, oli siellä Iiro tai Tomi, mutta herättelyn kannalta voisi Karhunen olla hyvä veto.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Mikä Glennillä on? Loukkaantunut vai ei yksinkertaisesti taso riitä?
 

Puliukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Glenn pelasi eilen vajaa 16 minuuttia eli neljänneksi eniten kun kaikki seitsemän pakkia teutaroi jäällä illan aikana eikä nyt niin sysipaskasti pelannut. Vallinin tilalla, jos on pakko olla rosterissa, niin voisi kokeilla jäähallin käytäviltä semmoista roskapönttöä kun siitäkin olisi kentällä enemmän hyötyä. Aivan hirveän näköistä oli Arskan peli eilen. Aivan niin kuin mies olisi liikkuvassa kuvassa ainoa jolla on pause päällä. Jotenkin todella hidas reagointi tilanteisiin. Sokea on Late kun ei ole Nutivaaralla häntä korvannut.

Alikoski myös paluu rosteriin ja -2 saldona eikä muuta kerrottavaa. Vaihto takaisin Suorantaan, kiitos.

Nää Kaspar ja Maxwell ja ikävä kyllä myös Huml on jo niin nähty tällä kaudella. Kun ei vaan toimi niin ei toimi. Syitä on varmaan monia, mutta jos kaikki odottaa tehoja ja niitä ei tule ja toinen ketju takoo illasta iltaan huipputehoja niin varmaan paineet on tapissa kun ei saakeli edes syöttää kukaan näistä tunnu enää osaavan.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Molemmat Tarkit eivät kyllä vaikuta voittavilta maalivahdeilta. Etenkin meitä kiinnostaen Iiro vaikuttaa aika epävakaalta, kun ajattelee, että puolustusta on pitänyt ainakin petrata ja maalimäärät ovat tällaisia tähän aikaan!Näillä maalimäärillä ei pyttyä tule kumpikaan joukkue kantamaan, se on varma.Parannettava ois ja paljon, mutta pystytäänkö?

Laittaisin kyllä Karhun seuraavaan peliin maaliin. Karhua peluutettiin niin paljon, että väsyi, nyt olisi kunnolla levännyt ja varmasti motivoitunut. Ainut pikkuongelma ois se, että jos Tappara ja Kärpät ois finaalissa, niin tulisiko pikku"Glennit?"Toivoisin siinä tapauksessa ammattilaisuuden voittavan.

Kaspar, Huml ja Maxwell tosiaan ihmetyttävät täälläkin. Humlin nivusvamman uskon vieläkin haittaavan, mutta nämä kaksi muuta näyttävät nyt ainakin siltä, että oisivat saaneet jäädä sittenkin hankkimatta. Liekö tietynlainen venäläinen laiskuus tarttunut idänmailta.Ikävä juttu ja jos ei muutosta Raksilassa synny, niin kylmästi vaan halukkaammat pelaajat jäälle.Rosteriahan kehutaan riittäväksi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko kait se Davis on vähitellen nostaa takaisin ylempiin kenttiin, jos kerran Aho ja Pulju on jo lähetetty nuorten kisoihin. Tuo kuitenkin luisteluvoimaa ja suoraviivaisuutta. Paikan päältä seurattuna Kaspar oli kyllä eilen paras parjatuista ulkomaanvahvistuksistamme. Ainoa jonka ratkaisuissa oli jotakin järkeä esimerkiksi kakkosylivoimassa, vaikka muni kyllä yhden maalipaikan älyttömällä syöttöyrityksellä Maxwellille.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Täällä Hämeessäkin ihmetyttää mikä vaivaa Kasparia ja Humlia, ensinmainitulla 7 ott. 1+1 ja Huml 7 ott. 0+0. Pelaavatko loukkaantuneina vai mistä kiikastaa? Maxwellilla sentään 3+1 eli ei ihan huonosti.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Täällä Hämeessäkin ihmetyttää mikä vaivaa Kasparia ja Humlia, ensinmainitulla 7 ott. 1+1 ja Huml 7 ott. 0+0. Pelaavatko loukkaantuneina vai mistä kiikastaa? Maxwellilla sentään 3+1 eli ei ihan huonosti.
Teksti-tv-scoutille sinne tiedoksi, että Maxwell on ihan yhtä paska kuin nuo kaksi ensin mainittua. Maxwell teki kaksi maalia noista samassa pelissä: ensimmäinen oli sellainen luokkaa Tommy Salo Naganossa Valko-Venäjää vastaan ja toinen tuli, kun SaiPa pelasi ilman maalivahtia.

Ei tässä mitään uutta ole. Yli kuukauden ovat pelanneet tuolla tasolla. Maxwell haahuilee ties missä, Kasparin fysiikka on luokkaa ketjutupakoitsija ja Huml on sitten täysin yössä ihan kaikella tavalla. Sillähän on -5 tehotilastossa pudotuspeleissä, mikä on karmaiseva, kun joukkueen saldo on kuitenkin tällä hetkellä vielä 5 voittoa ja 2 tappiota. Voitte unohtaa Kärpät mestaruuspohdinnoista ja katsella kiekkokevättä muusta näkökulmasta. Jos Karhunen tulee kehiin ja saisi jumala-asetukset, niin se voisi pelastaa yllättävän paljon. Iiro Tarkin JYPiä vastaan saavutetulla rapialla 84 %:lla ei pitkälle pötkitä. Toki tuosta osa menee kenttäpelaajien perseilyyn, mutta ei sentään kaikki. Suurin syy taaperrukseen ei ole maalivahdeissa, sen haluan täsmentää.
 
Viimeksi muokattu:

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liekö tietynlainen venäläinen laiskuus tarttunut idänmailta.Ikävä juttu ja jos ei muutosta Raksilassa synny, niin kylmästi vaan halukkaammat pelaajat jäälle.Rosteriahan kehutaan riittäväksi.

Rosterihan oli välillä iso, mutta palikat on sementoitu siihen malliin, ettei pelivaraa tai kunnon kilpailua pelipaikoista oikeastaan ole. Komulainen myytiin pois, Puljujärven ja Mäenalasen peluuttaminen lopetettiin puolestaan totaalisesti. Vielä pleijareiden kannalta vähän kevyeksi osoittautunut Aho lähetettiin Puljujärven kanssa maajoukkueen matkaan.

Näistä liikuista huomaa, että Marjamäki luotti runkomiehistöön kuin vuoreen eikä suunnitelmaa B pohjustettu. Eli kun Puljujärveä ja Mäenalasta ei ole peluutettu on heitä vaikea laittaa sisään tarvittaessa. Eli vaikka esimerkiksi Mäenalanen laitettaisiinkin nyt kentälle on hänen lähtökohdat tehty jo valmiiksi heikommaksi. Nyt Kasparin, Humlin ja Mannisen tilalle ei voida kokeilla oikein ketään kun ei rosterissa ole käytännössä muita kuin Mäenalanen, joka taas ei ole pelannut aikoihin liigassa. Ja mitä tapahtuu jos pari runkohyökkääjää loukkaantuu? Jos Marjamäelle oli jo aikoja sitten selvää, ettei Puljujärven ja Ahon varaan voida laskea pleijareissa olisi hänen pitänyt pitää Komulainen joukkueessa tai ainakin antaa Mäenalaselle kunnolla peliaikaa. Nämä on niitä pieniä suuria mokia, joita nuorelle, hyvällekin valmentajalle voi sattua.

Voi olla, että Mäenalanen otetaan nyt sisään eli tehdään vähän niin kuin Nutivaaran ja Tarkin kanssa. Tavallaanhan se on hyvä, että uskalletaan tuoda kylmiäkin pelaajia sisään, mutta sitten päästäänkin kysymykseen että miksi heidät on päästetty kylmenemään.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Teksti-tv-scoutille sinne tiedoksi, että Maxwell on ihan yhtä paska kuin nuo kaksi ensin mainittua. Maxwell teki kaksi maalia noista samassa pelissä: ensimmäinen oli sellainen luokkaa Tomyy Salo Naganossa Valko-Venäjää vastaan ja toinen tuli, kun SaiPa pelasi ilman maalivahtia.

Nyt sanoit sen mitä itse ajattelin jo kyseisen pelin jälkeen, joskin olin jo unohtanut sen tässä välissä. Eli vaikka maalit on aina maaleja oli nuo Maxwellin maalit kyllä tason todistamisen kannalta varsin merkityksettömiä. Ekassa oli tosiaan sellainen mäihä mukana että huh huh ja toinen tehtiin siis tyhjiin, mitä ei voi rinnastaa "tekomaaleihin" niin millään. Ei varsinkaan kun pelaajaa arvioidaan tehojen pohjalta.

No Maxwell on ollut iso pettymys myöskin, mutta ehkä mielestäni silti millin Humlin ja Kasparin edellä. Tavallaanhan ongelma lähtee (jälleen kerran) epäonnistuneesta hausta nimeltään Deschamps. Tuon myötä "ykkössentterin" (siis paikka jonka piti olla lähtökohtaisesti ykkössentterin) paikka täytettiin vasta myöhään keväällä. Nyt voidaan taas jossitella mikä tulos olisi jos paikka olisi täytetty ja joukkueen paloja siten rauhoitettu jo aiemmin.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Nyt vaan Haataja, Komulainen, Pulju ja Aho kehiin. Mutta ai niin. Nämä junnut eivät pelaa näissä kevään tärkeimmissä peleissä ja lihavan Haatajan tilalle ostettiin lihava Kaspar. Lisäksi Komulainen päästettiin kilpailevaan seuraan. Välillä oli materiaalissa leveyttä. Nyt sitä ei näytä olevan. Jollain tavalla tämä pelaajaruletti muistuttaa erästä kautta jolloin meillä oli myös ulkomaalaisia pelaajia paljon. Vuodenkin muistan, mutta en vielä tässä vaiheessa halua maalailla piruja seinille.

Tasonnostoa tässä peräänkuuluttelen ja pelataan nyt sitten perkele niillä mitä on. Isommassa kuvassa Kärpät on hävinnyt pleijareissa kaksi ottelua ja voittanut muut. Huomenna nähdään sitten onko tappiosaldo suurempi: Vähän on ristiriitaiset odotukset huomisesta. Yhdellä kentällä ei pitkäle päästä.
 

Fled45

Jäsen
Teksti-tv-scoutille sinne tiedoksi, että Maxwell on ihan yhtä paska kuin nuo kaksi ensin mainittua. Maxwell teki kaksi maalia noista samassa pelissä: ensimmäinen oli sellainen luokkaa Tommy Salo Naganossa Valko-Venäjää vastaan ja toinen tuli, kun SaiPa pelasi ilman maalivahtia.

Ei tässä mitään uutta ole. Yli kuukauden ovat pelanneet tuolla tasolla. Maxwell haahuilee ties missä, Kasparin fysiikka on luokkaa ketjutupakoitsija ja Huml on sitten täysin yössä ihan kaikella tavalla. Sillähän on -5 tehotilastossa pudotuspeleissä, mikä on karmaiseva, kun joukkueen saldo on kuitenkin tällä hetkellä vielä 5 voittoa ja 2 tappiota. Voitte unohtaa Kärpät mestaruuspohdinnoista ja katsella kiekkokevättä muusta näkökulmasta. Jos Karhunen tulee kehiin ja saisi jumala-asetukset, niin se voisi pelastaa yllättävän paljon. Iiro Tarkin JYPiä vastaan saavutetulla rapialla 84 %:lla ei pitkälle pötkitä. Toki tuosta osa menee kenttäpelaajien perseilyyn, mutta ei sentään kaikki. Suurin syy taaperrukseen ei ole maalivahdeissa, sen haluan täsmentää.

Kyllä Huml näistä eniten yössä on. Kaspar mielestäni jopa ihan hyvä, ei tosin vielä lähelläkään sitä tasoa mitä odotin, mutta ihan ok silti. Enemmän röyhkeyttä niin hyvä tulee, nyt on hakenut liikaa urheiluruutu-syöttöjä, joista tosin ketjukavereiden paremmalla viimeistelyllä pisteitäkin olisi tullut. Maxwell sen sijaan ei erotu mitenkään, tosin olihan se viime vuonakin ketjussaan vähän kolmas pyörä ja puolustavammassa roolissa, joten en odottanutkaan benin pyörää uudelleen keksivän. Mutta ihan luotettavaa puurtamista kahteen suuntaan. Humlilla pakko olla vaivaa. Olen pistänyt merkille, että ei ole tainnut laukoa koko playoffseissa kertaakaan muuten kuin nuita yhden jalan lämäreitä? Voikohan olla ainoa laukaisuasento, jossa esim. vanha nivusvamma ei vaivaa? En tiedä, mutta nykyinen taso ei vain riitä. Late vois kokeilla seuraavaan peliin jotain tälläistä: Pyörälä - Pirnes - Maxwell, Kaspar - Davis - Mäenalanen, JJJ, Suoranta - Keränen - Alikoski. Huml 13.hyökkääjäksi ja mahdollisesti hajavaihtoja pelin aikana tai sitten ihan puhtaasti lepoa.
Pakistoon Kukkonen - Masuhr, Spang - Laatikainen, Glenn - Nutivaara. Niemelä seiskapakkina ja huollolle käsky piilottaa Vallinin luistimet.

Mutta että unohtaa Kärpät mestaruuspohdinnoista? Tuo on kyllä yltiöpessimististä ajattelua jopa suomalaiselta penkkiurheilijalta. En tiedä kuin tosissaan lauseesi kanssa olit, mutta kyllähän tuolla on edelleen 4 joukkuetta jotka ovat kaikki 7 voiton päässä mestaruudesta. Eikä tuo Jypin menokaan sen vakuuttavammalta näytä kuin Kärppienkään. Tappara - Lukko sarjaa en ole nähnyt, mutta mutulla uskon että tasainen finaalisarja saadaan, pelasipa siellä sitten ketä tahansa.¨

Toisaalta, itse olen nauttinut tästä Kärppien ja Jypin ottelusarjasta. Mielummin haluan nähdä tälläisiä pelejä, kuin esim. Kärpät - Saipa 3. ottelu. Toki Kärppien menestystä toivon, mutta en ole pettynyt jos Jyp tästä kairaa jatkoon 7.pelissä samanlaisten värikkäiden vaiheiden jälkeen kuin on nyt nähty. En ole mikään hc-fani, ja viime kevään mestaruus on tuudittanut, mutta täällä ainakin toivotaan viihdyttävää kiekkoa ilman pakkomestaruuden vaatimista! (niin ja Käyttäjänimetön, Salo hörppäsi Salt Lake Cityssä, ei Naganossa :))
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tuo Kärppien puolustuksen pelinluku on tällä hetkellä sitä luokkaa, että siinä alkaisi kohta olla legendaarinen Yön Timokin vahvistus. JyPin rintamahyökkäyksissä (aivan perusasioita) jää järkiään ukko takatolpalle vapaaksi. Samaten toisen aallon havaitseminen näyttää olevan ylivoimaista jokaiselle pakille (tokihan siinä tarvitaan hyökkääjienkin apuja). Entistä suuremmalla syyllä voi ihmetellä, millä logiikalla Kärppien pakisto oikein on kasattu, kun siellä ei Kukkosen poissaollessa ole sen enempää peruspakkeja kuin viivapelotteitakaan (Masuhrin ja Laatikaisen kaikki vedot kilpistyivät ensimmäiseen peittäjään).
 
Viimeksi muokattu:

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Iltasanomien otsikko tänään kertoo kyllä kaiken....tämä on valitettavasti todellisuutta tänään. Ellei ihmeitä tapahdu. Eli Kärppien ulkomaalaiset alisuorittaa lähes kaikki tällä hetkellä, tää ei lupaa hyvää...
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lisäten vielä viestiin "Lieversin kädet"..niin tosiasiahan on se, että kyllä Kärppien puolustus jää kevyeksi oman pään maalinedustatilanteissa. Se nähtiin totaaliseti Jyväskylässä parissa maalissa. Eli kyllä tää "toitottamani" Kärppien "mikkihiirimäisyys" korostuu näissä tärkeissä peleissä! Eli fyysisyyttä puuttuu, minun mielestäni!!
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
Entistä suuremmalla syyllä voi ihmetellä, millä logiikalla Kärppien pakisto oikein on kasattu, kun siellä ei Kukkosen poissaollessa ole sen enempää peruspakkeja kuin viivapelotteitakaan (Masuhrin ja Laatikaisen kaikki vedot kilpistyivät ensimmäiseen peittäjään).
Logiikka on se, ettei esimerkiksi puolustustaidoilla, kaksinkamppailupelaamisella ja itsensä likoon pistämisellä ole kovinkaan suurta merkitystä, kunhan kiekon siirtely on melko kivan näköistä. Kyllähän tuo tämän kauden heikko av-tilastokin on pitkälti seurausta siitä, että siellä on turhan monta puudelia ja liian harvassa isäntiä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kyllä Huml näistä eniten yössä on. Kaspar mielestäni jopa ihan hyvä, ei tosin vielä lähelläkään sitä tasoa mitä odotin, mutta ihan ok silti. Enemmän röyhkeyttä niin hyvä tulee, nyt on hakenut liikaa urheiluruutu-syöttöjä, joista tosin ketjukavereiden paremmalla viimeistelyllä pisteitäkin olisi tullut. Maxwell sen sijaan ei erotu mitenkään, tosin olihan se viime vuonakin ketjussaan vähän kolmas pyörä ja puolustavammassa roolissa, joten en odottanutkaan benin pyörää uudelleen keksivän. Mutta ihan luotettavaa puurtamista kahteen suuntaan.

En lähtisi hirveästi erittelemään, kuka on eniten yössä, kun ovat kaikki. Humlista edelleen olen näkevinäni, että haluaa kyllä pelata joukkueelle ja asennetta on. Ei vain saa fyysisesti irti itsestään mitään, joka heijastuu tietysti kiekolliseenkin peliin. Todennäköisesti jotain vammaa, mutta ei sekään ihan kaikkea voi selittää.

Kasparin pelityyliinhään kuuluu nuo päättömät bulgariaiset, polvenkorkuiset lättysyötöt ym. Siis aivan uskomattoman huono perussyöttötaito miehellä. Muistin kyllä tämän jo edelliseltä visiitiltä, mutta kuvittelin miehen menneen Venäjällä eteenpäin. No eihän se ole mennyt. Mietityttää kovasti, että osaakohan se pelata edes ns. järkevästi antaen helppoa syöttöä? Fysiikasta täällä on jo mainittukin, ja ihan pubitasollahan se tuntuu olevan. Mielellään kuulisin kyllä lisätietoja noista paikoista, joita Kaspar on rakennellut. Haisee paskapuheelta.

Maxwell ei erotu, ei. Muistan, kun viime kaudella pohdin täällä palstallakin Maxwellin riittävyyttä mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkössentterinä. Riittihän se silloin, osittain toki Pirneksen hankinnan ja hyvien laiturien ansiosta. Kyllä Maxwell ihan hyvään peruspeliin pystyy, mutta ei se ikinä tule mikään näyttävä olemaan. Nyt tuo peruspelaaminen olisi kuitenkin käännettävä vähintäänki +/- 0 -tasolle tai mieluiten hitusen plussallekin. Nimittäin miinuksella Benjaminkin näiden poffien osalta on. Voisi oikeastaan sanoa näin, että Maxwell on hyvin todennäköisesti vähiten haitallinen omalle joukkueelleen.

Edit: Pakko vielä jatkaa hieman.

Puljujärvi ja Aho ovat siis poissa laskuista, joten jos muutoksia halutaan tehdä, on vaihtoehtona lähinnä nostaa Mäenalanen pelaavaan kokoonpanoon. Kyllä se varmasti liian radikaalia olisi kaikki ns. isot nimet heittää vilttiin, mutta näin voisi esim. kokeilla:

Pyörälä-Pirnes-Huml/Kaspar
Mäenalanen-Maxwell-Davis (Tai Davis keskelle Maxwellin sijaan)
JJJ
Suoranta-Keränen-Alikoski

Kukkonen-Masuhr
Nutivaara-Laatikainen
Glenn/Spang-Niemelä

Voi hyvä luoja, toivottavasti Kukkonen pystyy pelaamaan. Ja Pyörälänkin melkeinpä olisi pakko. Olisi edes se toimiva ylivoima, jos ketjumuutoksilla ei onnistuta saamaan parannuksia aikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Kemppaisten ketjun takana meillä ei ole yhtään toimivaa ketjua ja tämä menee paljolti Marjamäen ja valmennuksen piikkiin. Pelataan vaikka kolmella kentällä, jos porukkaa ei riitä neljään kenttään. Menty liikaa toivotaan toivotaan meiningillä ja onhan toi nähty, että hyökkäyskalustossa Mannisella ei tee yhtään mitään missään roolissa. Runkosarjassa muutama hyvä peli ja nyt äijä syrjäyttää rouhijat ( Keränen & kump ) vilttiketjuuun aina kun mahdollista,,, Humlin oikea jalka/nivunen sökö ( kukaan huomioinut miten vetää lämärin käyttäen vasenta jalkaa tukijalkana ? ) ja silti peluutetaan,,

Nutivaara otetaan pakosta mukaan kun Lasse loukkaantuu, samalla Vallin ja kumppanit saa rauhassa koomailla.

Maalissa Iiro vetelee 84% tarkkuudella,,,

Herätys Late !
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Pitää tulla myöntämään tänne, että kyllä eilinen voittomaali meni sittenkin Tarkin piikkiin. En varmaan jotenkin vitutuksissani tajunnut, mutta tänään selväjärkisempänä ja uusinnasta nähtynä tilanne ei jätä seliteltävää. Ei noita vaan voi mennä. Molemmille Tarkeille helppo voittomaali peräkkäisissä peleissä. Näitä sattuu toki.

En silti lähtisi leikkimään nyt maalivahtiasialla. Huono tunne kyllä vähän sen suhteen ihan joka tapauksessa. Toivottavasti valmennus tietää mitä tekee.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Maalissa Iiro vetelee 84% tarkkuudella,,,
Niin mutta @Jääkoneenkuljettaja n mielestä Iiro Tarkki on oikea maalivahti ja Karhunen ei ole. Mikään reaalimaailman havainto ei hänen kantaansa muuta.

Ja Kaspar ei todellakaan ole yhtään ok. Sillä on niin huono kuntokin, että jo pelkästään se tekee hänen pelaamiselleen suuresti hallaa. Viime matsissa Raksilassa katsoin, kun se oli hapoilla jo vasta mennessään jäälle. Ja kyllähän se tulee sieltä jäältä tuskallisen hitaasti jos on pelikatko. Ikään kuin ei olisi yhtään voimaa tulla pois sieltä. Tekisi mieli huutaa sille se perinteinen: "Lukas, tuu pois sieltä jäältä, siellä pelataan Liigan välieriä".

Jossain kohtaahan Kemppaisen ketju alkaa väsyä. Tämä ei ole pessimismiä vaan raakaa realismia, ettei Kärppiä kannata enää lukea mestaruuskandidaatteihin. Monta kuukautta perseilyä, ei se siitä enää oikene. Oikeastaan on jo olo, että loppuisipa kausi jo, saisi Kärpät armonlaukauksen.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllähän tuo Kärppien joukkue on täysin epäbalanssissa kun siellä on vain vähän reilu kentällinen pelaajia, jotka täyttävät ruutunsa erittäin hyvin, osa jotka tekevä sen minkä pystyvät eli ei paljoakaan ja loput viheltelevät menemään joukon jatkona.

Täytyy kyllä ihmetellä ja antaa iso miinus Latelle Nutivaaran kohtelusta, sillä vaikka jossain vaiheessa hänellä vammaa olikin niin sen jälkeen pitäminen hänet pois lähes kokonaan Saipa-sarjasta ja pitäminen 7. pakkina ilman peliaikaa on ollut täyttä puusilmäisyyttä. Onneksi sattuma puuttui peliin ja Late joutui laittamaan Markuksen kentälle. Toivottavasti peliaikaa nyt siunaantuisi sen verran kuin Nutivaara niitä oikeasti ansaitsee.

Onhan se nyt aika tragikoomista kun alivoimaan joudutaan heittämään maskimies-Masuhr, joka taatusti osaa tehdä sen hyvän maskin omalle maalivahdille.Kyllähän se oli jo ennen kauden alkua tiedossa ettei niitä oman pään luutikoita tuossa puolustuksessa juurikaan ole ja se näkyy nyt armotta. Onneksi yksi hasardi-pakki eli Vallin on ehkä huomenna viltissä. Eipä muitakaan pakkeja voi juuri kehua, sillä aika isoja puutteita löytyy lähes kaikilta mutta osalta löytyy edes sitä Kärppä-sydäntä pelata tuolle joukkueelle.

Anna Late nyt neloskentän pelata omaa peliään vaikka oletkin varmasti korostanut (onnettoman puolustusmateriaalin takia),että kovin agressiivisesti ei voi lähteä karvaamaan eikä niitä taklauksia kannata jäädä tekemään ettei vastustaja pääse hyökkäämään 4-4 vastaan tai 3-3 vastaan. Tällaiset tilanteet nimittäin aiheuttavat varmasti valmennusjohdossa pieniä pelkotiloja jos siellä pakistossa sattuisivat olemaan jotkut muut kuin Kukkonen tai Nutivaara! Kyllähän neloskenttä on ihan kuohittu kun se ei pääse pelaamaan sitä peliä jota se osaa. Kyllähän sen näkee plus/miinus-saldoista ettei tuo homma toimi heidän kohdallaan. Davis näytti viime pelissä todella turhautuneelta kolmannessa erässä kun Keränen ei saanut hänen syöttöään sisään: kehonkieli kertoi sen vaihtoon mennessa eikä kentällä olleen oman pelaajan väistäminen vaihtoon mennessä kiinnostanut pätkääkään. Davisin pää pyöri ahkerasti sen jälkeen vaihtopenkillä.

En tiedä mikä voi olla syy ettei nälkäistä, luisteluvoimaista, fyysistä ja puolustusvelvoitteetkin hyvin hoitavaa Mäenalasta voida nostaa joukkueeseen? Veikkaanpa,että hän voisi korvata aika monta alisuorittajaa. Pitääkö sen palkkapussin ratkaista tai sen, että tämä kaveri on joskus pärjännyt näissä karkeloissa? En ymmärrä, että jos Huml on klesa niin hän saa silti olla tuolla kentällä ja tehdä...niin ei mitään! Jos Huml tappelisi tai sukeltelisi jäähyjä vastustajalle niin voisin ymmärtää sitten miksi häntä ehkä pidettäisiin kentällä mutta tällä hetkellä hän on täysin hyödytön. No aika monesta voi sanoa samaa mutta heillä ei ilmeisesti ole mitään vammaa taustalla.

Kyllähän Komulaisen poispäästämisessä tehtiin iso virhe jos kerta Puljujärveen tai Ahoon ei liiemmälti luottoa löytynyt. En usko,että edes Ahoa kaavailtiin näihin peleihin sopiviksi vaikka hänelle yksi näytönpaikka annettiinkin. Puljujärven kokonaisvaltainen pelaaminen ei ole vielä sillä tasolla,että häntä olisi voinut suunnitella vielä vakiokokoonpanoon tämän kauden pudotuspeleihin. Puljulle sattui välillä ihan hyviä pelejä mutta liikaa sellaisia joissa hän vaelteli ja höntyili täysin pelin ulkopuolella ja sellaiseen ei ole varaa näissä peleissä, joissa intenssiteetti on ihan eri luokkaa kuin runkosarjapeleissä. Loppukauden ylivoimapeleissäkin Puljujärvi rupesi ahnehtimaan liikaa vastuuta itselleen ja tuhosi samalla monta hyvää pakkopelipyöritystä.

Itse ottaisin nyt Suorannan takaisin neloskenttään ja Davisia kokeilisin ehkä Maxwellin kanssa ja Mannista vilttiin. Mäenalasen voisin tuoda suoraan Pirneksen ja Pyörälän viereen ja Humlia vilttiin, ja neloskentäksi jäisi Alikoski-Keränen-Suoranta.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Niin mutta @Jääkoneenkuljettaja n mielestä Iiro Tarkki on oikea maalivahti ja Karhunen ei ole. Mikään reaalimaailman havainto ei hänen kantaansa muuta.
Ja miksi ihmeessä minut piti oikein tägätä tähän? Etkö voisi vaikka koettaa päteä keskenäsi ihan rauahssa vaikka KKK:n puolella?

Karhunen on kuin rimppakinttuinen kerran elämässään onnistunut yleisurheilija"lupaus". Saatanan hyvin meni sen yhden kerran, mutta sitten eksyi pissi päähän ja kummasti meni nekin lahjat hukkaan heikon mielenlaadun vuoksi. Ei siis mitään pois mestaruuden torjuneelta vahdilta, mutta Huttusen lätinöitä ennenkin tuli samaa viestiä kiukuttelevasta starasta. Vielä kun joku keksisi, että miksi helvetissä primadonnaa piti koettaa pitää tyytyväisenä yhden suonenvedon vuoksi ja tulevankin kauden ykkösvahdin tuntuma pilata..

Tuonhan halusit kuulla? Oli niin tai näin niin takaisin ignoreen pääsit, kuten muuallakin. Jaksuhalit.

Huml on kyllä tällä hetkellä totaalisen klesana, sillä jalka on loukkaantumisesta "toivuttuaan" Viuhkolan tämän kauden veroinen. Jugran "vahvistukset" taasen näyttävät lähinnä väsähtäneiltä ja huonokuntoisilta jokerisignauksilta jostain 2000-luvun alusta. Pakistossa on kaikkien näkemät jäätävät vahvistukset - sekä Ari "Arska" Vallin - tekemässä kaikkensa JYPin riemumarssin puolesta.

Kokoonpanossa on helvetin monta kysymysmerkkiä tällä hetkellä, eikä JYP tule jättämään vaihtoakaan enää JJJ:n pimentämisestä, sillä Kärpät elää ja kuolee tuon kentällisen pelimannein kautta. Niin naurettavaa kuin se onkin tällä rosterilla.

Karhunen maaliin seuraavaan. Jos hienohelman peluuttaminen edes herättäisi lopun joukkueen. Paniikkinappula ei ole missään nimessä noilla töin vielä pohjassa, mutta jotain tuohon Ässien puolustukseen verrattavissa olevaan perseilyyn on keksittävä. Niin ja Nutivaara vilttiin, tietysti.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ja miksi ihmeessä minut piti oikein tägätä tähän? Etkö voisi vaikka koettaa päteä keskenäsi ihan rauahssa vaikka KKK:n puolella?
Pätemiskortin heittäminen on usein erittäin raukkamainen tyhjä arpa, ja päätit taas sen heittää kehiin. Ei tosin yllätä. En kyllä ymmärrä, että mitä mitkään ignoret missään tähän asiaan liittyvät: Kärpät pudotuspeleissä. Yms. muu aivan omituinen vihjailu. Ai niin, koulukiusaajat haluavat aina mennä mauttomuuksiin.Tägäämisen tarkoitus oli, että voisitkohan koskaan sanoa tällaista:
Karhunen maaliin seuraavaan.
Sieltä se tuli! Eheytymisesi on alkanut! Hallelujah! Onnitteluni!

Katsoisin suurella ilolla jos huomenna viltissä olisivat nämä: Spang, Glenn, Huml, Kaspar ja Maxwell. Olisi edes yritetty eikä menty varmaan tuhoon tällä nykyisellä touhulla, jossa aina vaan odotellaan, että joku muukin kuin JJJ + Pirnes & Pyörälä onnistuisivat. Tietenkin on niin, että vieraspeleissä on sopivampaa tehdä suuria muutoksia, joten eiköhän siellä huomenna ole aramaisesti kaikki ison tilipussin miehet pelaavassa kokoonpanossa. Jos on, ja tappiokin jos tulisi, niin voisi melkein perustaa Marjamäelle kenkää -ketjun! (no ei sentään, mutta tällaisiakin ajatuksia päässä meinaa liikkua)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös