Kärpät mediassa

  • 1 436 724
  • 5 108

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olisi kyllä hauska kuulla Kärpiltä virallinen lausunto tai Kukkoselta haastattelu asiasta. Ymmärrän kyllä senkin, että toimistolla halutaan hiljentää tämä kohu alkuunsa. Minusta vähän tuntuu, että esim Junno ei tiennyt tästä yhtään mitään. Muutenkin koko video vaikuttaa Kärppien somejengin sooloilulta, jossa Kukkonen on yllätetty treeneistä antamaan lausuntoa hyvään tarkoitukseen ja sen kapteenina Lasse tekee esimerkillisesti. En usko, että videon ja vetoomuksen tekijöillä on ollut hajuakaan, minkälaisen myrskyn tällainen synnyttää junttikannattajien joukossa. Tai ehkä he tiesivät, jolloin tämä oli mahtavaa trollausta. Itse ainakin sain hyvät naurut eilen, kun luin facen kommentteja Kärppien kannattamisen ja liigakiekon katselemisen lopettamisesta tämän takia. Tällaiset "fanit" pysyköökin poissa.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Missä on Kärppä johdon komment luettavissa ?

Vaikea olisi uskoa että Junno ottasi poliittisen riskin jakauttamalla Kärppä kannattajat.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Minusta vähän tuntuu, että esim Junno ei tiennyt tästä yhtään mitään.
Kärpissä ei yhdenkään oven sarana narahda, eikä enteriä paineta, etteikö JJ asiasta olisi tietoinen.

Minusta koko kannanotto on varsin yhdentekevä julkisuustemppu, josta luonnollisesti saadaan myrsky vesilasiin polarisoivan aiheen vuoksi. Pisteet Kukkoselle keulakuvana patsastelusta.

Tätä keskustelua ylipäänsä maahanmuutosta, pakolaisista ja "invaasiosta" on ollut hauska seurata eri tahoilla. Poppareita kuluu, joten jatkakaa ihmeessä.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä asia on tosiaan sellainen, ettei kannata ilmaista mielipidettään suuntaan eikä toiseen, muutoin alkaa aina satelemaan iskuja oikealta ja vasemmalta. Samaa linjaa ehkä Kärppienkin olisi kannattanut noudattaa.

Mutta onneksi vetoomus oli aika neutraali. Apua tarvitsevien auttaminen on aina tarpeen, siitä kaikki ovat samaa mieltä. Keskustelu vaan pyörii sen ympärillä ketä pitäisi auttaa ja millä tavalla jotta lopputulos olisi oikeudenmukainen kaikille.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kerroin, etten keskustele varsinkaan tässä ketjussa politiikasta. Nuo keskustelut ovat turhia. Kerroin vaan, että mitä mieltä olen tuollaisesta mitä Kukkonen sanoi Kärppien kapteenin ominaisuudessa. En ole lukenut minua tässä ketjussa siteeranneita, enkä lue. Yksityishenkilö Kukkonen esim. omalla mahdollisella Twitter-tilillään sen sijaan saisi sanoa monenlaista.

Piti jo häipyä täältä, mutta jos jotakuta kiinnostaa 19.9. pelattava ottelu Kärpät-Ilves - siinä pelissä nostetaan Viuhkolan paita kattoon - niin lupaan siihen saakka aina välillä kirjautua palstalle sisään. Siis ostamani lippu on nyt myynnissä. Tosin, en minä tiedä saako sitä tässä ketjussa kaupata. No, Kärppien mediakäyttäytymiseen se asia liittyy sataprosenttisesti, joten sillä tavalla asia liittyy tähän ketjuun täysin. Tai no, ehkä vaan heitän lipun roskiin, siinä olisi symboliikkaa, jota ei voi rahassa mitata.

Ja näköjään Pedon raapaisu päivitti, mainosti radiota, joten siellä pääjehu näemmä lukee tätä ketjua ja päätti tehdä edes jonkinlaisen paluun. Mainostamista en laske jatkamiseksi. Ja itse pääjehu on sanonut, ettei homma jatku, joten kai häneen on luottaminen. Minä en toki tiedä jos joku muuttaa mieltään. En ole ennustaja.
 
Viimeksi muokattu:

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Sanotaanko näin, että sikäli kun joku jättää Kärpät tämän kannanoton vuoksi, se ei ole sen kummemmin seuralle kuin faneille mikään menetys. Jos todella ottaa niin koville, että Kärppien kapteeni osoittaa inhimillisyyttä ulkomaalaisille hätääkärsiville, kannattaisi mennä itseensä ja miettiä onko mahdollisesti itsellä jotain ongelmia.

Ja aivan turha puhua, että "pelkästään mamuja hyysätään, miksei ne auta suomalaisia, vittu mitä politiikkaa" jne. Kärpät on vuosien varrella tehnyt aivan helkkaristi mm. oyssin lastenosaston ja vähävaraisten joulunvieton tukemiseksi. Sovitaanko niin, että ihmisillä on vain valikoiva muisti, eikä suinkaan mulkku käsitys ihmisarvon jakamattomuudesta?

Tämä tästä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Sanotaanko näin, että sikäli kun joku jättää Kärpät tämän kannanoton vuoksi, se ei ole sen kummemmin seuralle kuin faneille mikään menetys. Jos todella ottaa niin koville, että Kärppien kapteeni osoittaa inhimillisyyttä ulkomaalaisille hätääkärsiville, kannattaisi mennä itseensä ja miettiä onko mahdollisesti itsellä jotain ongelmia.
Ok. Sen verran törkeää kielenkäyttöä osoitat että vastaan. Tuo on räikeää kielenkäyttöä mitä sinunlaisesi vasurit käyttävät. Minä osoitan inhimillisyyttä mm. näin:

- Haluan säilyttää elinvoimaisena varsinkin naisia kunnioittavan kulttuurimme. Sillä on pitkät perinteet mm. äänioikeus jne. Jos alennun sinun tasollesi, niin sanoisin, että on epäinhimillistä, että sinunlaisesi haluavat tänne jengiä, joilla on heikot näytöt tasa-arvosta.
- En halua tänne ympärileikkauskulttuuria, kuten sinä haluat. Et siis välitä lapsista, jos käyttäisin sinun typerää logiikkaasi. En kuitenkaan käytä, tuo oli vain retorinen esimerkki.
- Eräskin kansanryhmä raiskaa 17-kertaisella todennäköisyydellä. On epäinhimillistä luoda naisillemme sellaiset olosuhteet. Suorastaan naisvihamielistä, varsinkin kun pakolaisista näyttää nyt olevan suuri osa miehiä. Naisia ja lapsia ottaisin tänne paljon mieluummin. Sinun logiikallasi haluat tänne lisää raiskauksia ja monenlaista muutakin turvattomuutta. Minä en toki noin typerää logiikkaa käytä, vaikka tuo seuraus onkin tosiasia.
- On epäinhimillistä toivoa tänne jengiä alueelta, josta on uhattu lähettää tänne pakolaisina ISIS-terroristejä. Haluat siis tänne turvattomuutta ja pelkoa. Olet mielestäni äärimmäisen epäinhimillinen. Ainakin sinun retorisen logiikkasi mukaan jos logiikkaasi käytetään myös tähän suuntaan.

Lastensairaalan tukeminen ei varmasti ole kenellekään haitallista. Tämä on täysin eri asia eikä yhtään verrannollista. Vastenmielinen vertaus, toki et sitä ymmärrä tämänkään jälkeen.

Ja kun kaiken tämä joukkueen kapteeni kertoo jeesustelevaan tyyliin joukkueen virallisella sivulla, niin maku menee touhusta. Tämä on joukkopsykoosia koko touhu tällä hetkellä. Ihmisten päässä ei ole vikaa, ihminen vaan on laumaeläin ja seuraa herkästi yleisiä ajatuksia. Natsi-Saksassa oltiin toisessa ääripäässä, vituiksi meni, nyt ollaan toisella laidalla, vituiksi tämäkin menee.

En toivo, että tämä keskustelu tästä jatkuu, varsinkaan tässä osiossa. Sanoit vaan niin tökerösti, että kommentoin. Ja koska kommunistien perilliset ovat mielestäni vaarallista porukkaa, joille pitää sanoa takaisin. Ainakin yhdesti.

Ei, en tietenkään oleta, että kantasi nyt muuttui. Mielipidefasismiisi vain kommentoin, oikeastaan pelkästään yleisellä tasolla. Sadan vuoden aikaperspektiivi tulee osoittamaan, että sinunlaisesi olivat väärässä, ja minä oikeassa.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En meinannut sanoa mitään, mutta tuo 17-kertaisuus on puhdasta Homma-propagandaa:
  • Ensinnäkin ikärakenne on hieman erilainen vertailuryhmissä.
  • Samoin sosiaalinen asema. Nämä kaksi tekijää huomiomalla tuo kerroin tippuisi jo selvästi.
  • Kolmanneksi pienemmässä porukassa yksittäiset tekijät nostavat enemmän keskiarvoa. Jos tätä erästä ryhmää on Suomessa noin 15,000, niin yhtä tämän ryhmän raiskaria kohti pitäisi olla yli 300 suomalaista raiskaajaa. Useimmat muut ryhmät ovat vieläkin pienempiä.
  • Neljänneksi prosentuaalisesti edelleen hyvin pieni joukko tekee näitä rikoksia koko joukosta. 17-kertaisuus kuulostaa paljolta siihen asti, että miettii ensin, moniko kantasuomalainen raiskaa.
  • Viidenneksi tiedetään, että perhepiirissä tapahtuvia raiskauksia ei raportoida yhtä herkästi kuin ns. puskaraiskauksia. Näitä raiskauksia on määrällisesti enemmän kuin tuntemattomien suorittamia.
  • Ja ehkä tärkeimpänä: kaikkien tulijoiden niputtaminen yhteen on joko totaalista tietämättömyyttä tai rasismia. Esimerkiksi 2014 suurimmat ryhmät olivat: Somalia, Irak, Ukraina, Afganistan, Venäjä, Nigeria ja Syyria. Näillä mailla ei ole kauheasti yhteistä. Ovatko suomalaiset samanlaisia kuin venäläiset? Syyria ja Irak ovat noista naapureita, mutta Syyriassa sunnit ovat enemmistö kun Irakissa enemmistönä on shiiat. Ero on vähän sama kuin katolilaisten ja ortodoksien välillä, paitsi että välit ovat kireämmät. Muuten kannattaa vähän vilkaista noita etäisyyksiä ja ymmärtää, että maat ovat oikeasti kulttuurillisesti hyvin erilaisia. Syyria oli sisällissotaan asti varsin rauhallinen maa (joskin diktaattorin hallitsema), jossa väestö oli varsin korkeasti koulutettua. Somaleiden kohdalla kannattaa miettiä, että mikä on mennyt pieleen, kun USA:ssa on miljoonalukuinen, menestyvä somaliyhteisö.
Ja tietysti kaiken kruunaa se, että Somaliaa lukuunottamatta tilanteet olisi voinut joko estää tai lopettaa alkuunsa. Sekä Afganistanin että Irakin tapauksessa syypää on USA läntisine liittolaisineen (Afganistanin vielä jotenkin ymmärsi, mutta Irakia ei voi puolustella mitenkään - ja muistetaanpa nyt, että useampi EU-maa tuki sitäkin operaatiota). Ukrainan tilanne on Venäjän masinoima, joskin länkkärit pistivät oman kauhansa siihenkin soppaan. Venäjän oma tilanne on, mitä on. Ja Syyriassa kapinalliset olisivat luultavasti jo aikaa sitten voittaneet, jos YK olisi saanut sovittua lentokieltoalueen. Syyrian hallituksen ilmavoimille kapinalliset eivät mahtaneet mitään. Venäjähän tuonkin esti. Nigerian ongelmien taustalla on sitten länsimaiset öljy-yhtiöt. Öljyn ansiosta hallitus saa sortaa vähemmistöjä ja hallituksen vastaisia ihmisiä. Bisnes on bisnestä. ISIS taas on isolta osaltaan jenkkien tekosia, ISIS sai alkunsa miehityksen vastustuksesta ja ainakin osa sen johtajista radikalisoitui nimenomaan jenkkien vankileireillä. Lisäksi jenkkien nimittämä Irakin päämies (jonka nimeä en just muista) v*ttuili siihen malliin maan sunneille ja varsinkin sunnisotilaille, että siitä ISIS sai nykyisen kyvykkyytensä (käytännössä se alkoi tuon jälkeen saada isoja voittoja taisteluissa).

Naisten ympärileikkaus taas on hiljalleen vähenemään päin kun koulutustaso nousee. Esimerkiksi Somaliassa on säädetty lakeja naisten ympärileikkausta vastaan. 2005 laadittiin ns. Maputo-protokolla naisten oikeuksista, jonka viidennessä artiklassa naisten ympärileikkaus tuomitaan. Vain kolme Afrikan 54 maasta ei ole allekirjoittanut sopimusta. 36 on jo ratifioinutkin. Mutta sisulaiset tuskin tällaisista ovat kiinnostuneita, ne neegerithän vaan tanssivat bongorummun tahtiin kaislahameissaan keihäät kädessä, tuskin osaavat edes lukea!

Protocol to the African Charter on Human and Peoples' Rights on the Rights of Women in Africa / Legal Instruments / ACHPR
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Autetaan vähävaraisia ja toivotetaan kärsivät ihmiset tervetulleiksi Ouluun = en kannata Kärppiä enään jatkossa.? Mielestäni Lasse Kukkonen sanoi että hätää kärsiviä ihmisiä pitää auttaa. Oli passissa sitten mitkä kirjainyhdistelmät tahansa. En minäkään liputa rajoja avattavaksi kaikille mahdollisille, auttaminen on kuitenkin minusta kunniakasta.. Oli sitten kyseessä suomalainen, ameriikkalainen tai vaikkapa venäläinen..
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai niin, jännä juttu muuten, miten parikin näkyvää Persua on viime aikoina ilmaissut, että mielipiteet ovat kummasti lientyneet, kun ovat ottaneet asioista selvää. Vähän aikaa sitten oli tämä Persu-nainen, joka Facebookissa sanoutui irti kaikesta sellaisesta, ja juuri luin SK:n jutun Matias Turkkilasta (Homma-foorumin perustaja), jonka mielipiteet ovat kovasti liudentuneet viime vuosina..
 
Ai niin, jännä juttu muuten, miten parikin näkyvää Persua on viime aikoina ilmaissut, että mielipiteet ovat kummasti lientyneet, kun ovat ottaneet asioista selvää. Vähän aikaa sitten oli tämä Persu-nainen, joka Facebookissa sanoutui irti kaikesta sellaisesta, ja juuri luin SK:n jutun Matias Turkkilasta (Homma-foorumin perustaja), jonka mielipiteet ovat kovasti liudentuneet viime vuosina..

(tummennus oma) Siis ottaneet selvää mistä, ja kuka on tämä salaperäinen "Persu-nainen"? Jos tarkoitat Helena Erosta, niin olet kyllä itse harvinaisen pihalla ja kehottaisin ottamaan selvää asioista. Matias Turkkilahan oli tosiaan mielenosoituksessa puhumassa rasismia vastaan, mutta eihän hän koskaan mikään rasisti ole ollutkaan (vaikka mielenosoittajat rasistia ja fasistia buuausten säestäminä huusivatkin). Lisäksi korkeammassa julkisessa asemassa tuskin on samalla lailla aikaa ja mielenkiintoa kirjoitella omia kärkkäitä mielipiteitä nettiin. Jännä juttu tosiaan...
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
En meinannut sanoa mitään, mutta tuo 17-kertaisuus on puhdasta Homma-propagandaa:
  • Ensinnäkin ikärakenne on hieman erilainen vertailuryhmissä.
  • Samoin sosiaalinen asema. Nämä kaksi tekijää huomiomalla tuo kerroin tippuisi jo selvästi.
Nämä tekijät oli tuossa 17-kertaisuuteen päätyneessä tutkimuksessa jo vakioitu ja silti lukemat olivat noin rumat. Älä yritä selittää mustaa valkoiseksi.
 

Palomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät,Carolina Hurricanes
No niin, no niin. En paljon tänne kirjoittele, enkä tule kirjoittamaankaan mutta eikö tämän mamu keskustelun vois siirtää jo johonkin toiseen keskusteluosioon? Alkaa olla niin pirun raskasta lukemista. Jätkät ja naisetkin, kausi alkaa sm- liigan osalta perjantaina, joten aletaanko keskittymään siihen? Siistii.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Autetaan vähävaraisia ja toivotetaan kärsivät ihmiset tervetulleiksi Ouluun = en kannata Kärppiä enään jatkossa.?
Samainen asia hämmentää myös minua. Kärppien ulostulon voi nähdä juuri niin poliittisena kuin itse haluaa. Ehkäpä sitä sitten voi psyykata itse itsensä näkemään Kukkosen lähimmäisen rakkaudesta kumpuavat sanat kokonaisvaltaisena Suomen maahanmuuttopolitiikan puolustamisena. Vaikka olisi erimieltä Kukkosen puheista, onko se syy lopettaa jopa vuosikymmeniä kestänyt Kärppien kannattaminen ja olla menemättä Ikikärppä Jari Viuhkolan paidannostamisjuhlaan? No, toki on, jos itse niin haluaa. Jokainen toimii tavallaan, omatuntonsa mukaan. Totta kai, jos Kukkosen puheet riipaisevaisevat niin syvältä, ettei voi Kärppiä enää kannataa, niin mikäpä siinä sitten.

Perjantaina se taas alkaa ja minua jännittää!
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nämä tekijät oli tuossa 17-kertaisuuteen päätyneessä tutkimuksessa jo vakioitu ja silti lukemat olivat noin rumat. Älä yritä selittää mustaa valkoiseksi.
Ei ole, nuo tekijät huomioonottaen lukema on 12-kertainen. Ja ilmeisestikin puhutaan Oikeusministeriön vuonna 2012 tekemästä tutkimuksesta? Sehän perustui tuomioihin. Ja raiskaustapauksissa pelkät tuomiot eivät kerro koko totuutta.

Tarkoitus ei ole väittää, etteikö olisi mahdollista, että noilta alueilta tulevilla ei voi olla korkeampi riski raiskata, mutta tuo 17-kertaisuus nyt vain on Homma-foorumitason propagandaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka olisi erimieltä Kukkosen puheista, onko se syy lopettaa jopa vuosikymmeniä kestänyt Kärppien kannattaminen ja olla menemättä Ikikärppä Jari Viuhkolan paidannostamisjuhlaan?

Tämä kertoo siitä, että (tunne)side Kärppiin on alunperinkin ollut ohut. Heikkoja esiintymisiä (huonosti harkittuja ja toteutettuja) mediassa on ollut ennenkin, vaikka ei juuri tässä asiassa, ja niitä tulee olemaan jatkossakin. Joukkueen kannattaminen ei voi olla yhdestä hyväntahtoisesta lausunnosta kiinni, olkoonkin että olisi eri mieltä sisällöstä. Nämä kaverit olisivat lähteneet lätkimään joka tapauksessa jossain vaiheessa. Nyt tuli sopiva hetki, kyseinen aihe on heille henkilökohtaisella tasolla herkkä.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
(tummennus oma) Siis ottaneet selvää mistä, ja kuka on tämä salaperäinen "Persu-nainen"? Jos tarkoitat Helena Erosta, niin olet kyllä itse harvinaisen pihalla ja kehottaisin ottamaan selvää asioista. Matias Turkkilahan oli tosiaan mielenosoituksessa puhumassa rasismia vastaan, mutta eihän hän koskaan mikään rasisti ole ollutkaan (vaikka mielenosoittajat rasistia ja fasistia buuausten säestäminä huusivatkin). Lisäksi korkeammassa julkisessa asemassa tuskin on samalla lailla aikaa ja mielenkiintoa kirjoitella omia kärkkäitä mielipiteitä nettiin. Jännä juttu tosiaan...
Eronenhan se. Voinet sitten valaista, mitä muuta Erosesta pitäisi ottaa selvää kuin mitä esimerkiksi tässä jutussa on: Näin hihamerkeistä kirjoittaneesta Helena Erosesta tuli pakolaisten ymmärtäjä - Kotimaa - Nyt ? Minusta hän tekee aika selvän eron aikaisempiin juttuihinsa.

Ja Turkkila kyllä itsekin tuossa SK:n jutussa (uusin numero) aika selvästi indikoi rasistisia mielipiteitä. Tuota juttua ei näköjään löydy nettiversiosta ilmaiseksi, joten en voi lainata. Turkkilan juttu lähti siitä, että baarissa oli kerran yksi ulkomaalainen uhannut tappaa. Oli niin järkyttynyt tapauksesta, että oli liittynyt Suomen Sisuun ja siitä se sitten lähti.

Eihän korkea asema ole Halla-Ahoakaan hidastanut pahemmin, ne fantasoinnit homojen tappamisesta päähän ampumalla on tainneet toki vähentyä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Moderaattorit voisivat kyllä erottaa tämän mamu-keskustelun ihan omaksi topikiksi. Jäisi tämä ns. "normaali" mediakeskusteluun.

Itseä ei jaksa paskaakaan tämä kiinnostaa, sinänsä ei ole jääkiekon kanssa mitään tekemistä.
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
Ei ole, nuo tekijät huomioonottaen lukema on 12-kertainen. Ja ilmeisestikin puhutaan Oikeusministeriön vuonna 2012 tekemästä tutkimuksesta? Sehän perustui tuomioihin. Ja raiskaustapauksissa pelkät tuomiot eivät kerro koko totuutta.

Tarkoitus ei ole väittää, etteikö olisi mahdollista, että noilta alueilta tulevilla ei voi olla korkeampi riski raiskata, mutta tuo 17-kertaisuus nyt vain on Homma-foorumitason propagandaa.

Alla linkki oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimukseen maahanmuuttajista rikosten uhreina ja tekijöinä:

http://optula.om.fi/material/attach...imuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pdf

Kohdasta 4.1 b) löytyy raiskausrikoksien yleisyys kantaväestöön verrattuna. Huomioi taulukot ja seuraava tekstiosuus: "Sosiodemografisten tekijöiden vakioinnin jälkeen Afrikasta ja Lähi-idästä kotoisin olleiden miesten raiskausrikollisuuden taso oli edelleen kymmenkertainen syntyperäisiin suomalaisiin nähden".

Ei näitä tilastoja enää sattumalla tai ilmoitustiheydellä perustella, varsinkin kun samankaltaisia tuloksia on saatavilla muun muassa Norjasta ja Tanskasta. Se nyt vain on valitettava tosiasia, että tietyistä maanosista tänne saapuvilla ihmisillä on kantaväestöön verrattuna heikompi älykkyysosamäärä ja selvästi korkeampi taipumus impulsiiviseen käytökseen. Lisätään tähän päälle vielä naisia alistava patriarkaalinen kulttuuri- ja uskontotausta, niin ongelmat ovat väistämättömiä.

Ja mitä tulee väitteeseesi USA:n miljoonalukuisesta menestyvästä somaliyhteisöstä, niin se on kyllä täyttä huttua. Somaleita on jenkeissä noin 100000 ja muutamaa osin kulttuurisidonnaista rätti- ja ruokakauppaa lukuun ottamatta heitä ei liike-elämässä pahemmin näy. Verrattuna Suomeen jenkeissä on heikompi sosiaaliturva ja helpommin opittava kieli, nämä molemmat ovat toki tekijöitä jotka edesauttavat maahanmuuttajien suuntautumista työelämään.

Joo, en minäkään aio tätä enempää jatkaa. Alkoi vain Hommalaisten maihinnousu hieman nyppiä.
Juokse sinä humma, kun tuo taivas on niin tumma...
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä "mamu-keskustelu" on mennyt aivan överiksi.

Kukkosen Lassella on oma mielipide asiasta ja häntä Suomen seuratuimman liiga-joukkueen kapteenina kuunnellaan.

Itse en ota kantaa tähän asiaan, eikä ei sen vatvominen tänne kuulu.

Kärpät on minulle kuitenkin aina KÄRPÄT ja toivottavasti muillekkin palstalaisille mielipiteestä riippumatta.

Hei; pari päivää ja voidaan keskittyä taas itse asiaan. Hei :)
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Monta on mielipidettä ja mielipuolta:) Semmostahan se elämässä on, kaikenlaisia sukankuluttajia.

Jos emme ota näitä mamuja, niin miten he kehittyvät länsimaisen kulttuurin tasolle, siellä vanhoissa tavoissa ja rituaaleissa edelleen touhuaisivat, sillä kehitys erityisesti naisten ja tyttöjen suhteen on pirun hidasta. Täällä on opittava maan tavoille ihmisyyden suhteen, muutoin pitäkööt uskontonsa jne.

Ruotsi on kauan ollut mamu-myönteinen ja auttanut humaanisti todella paljon heidän sopeutumisessaan. Tuloksena on kuitenkin mellakoita, väkivaltaa yms. Vaikea käsittää ja siksipä omatkin tunteeni asioista ovat ristiriitaiset.

Jätän nyt tämän asian puimisen tähän ja ajattelen lähinnä vain ihmisyyden kannalta tuota ongelmaa. Siitä lähdetään, kuten KukkoLassekin sanoi.

Perjantaina sitten yksi elämän suoloista pääsee käyntiin, eli Liiga!!! Ajatukset sinne ja tähän stop!
 
Eronenhan se. Voinet sitten valaista, mitä muuta Erosesta pitäisi ottaa selvää kuin mitä esimerkiksi tässä jutussa on: Näin hihamerkeistä kirjoittaneesta Helena Erosesta tuli pakolaisten ymmärtäjä - Kotimaa - Nyt ? Minusta hän tekee aika selvän eron aikaisempiin juttuihinsa.

Ja Turkkila kyllä itsekin tuossa SK:n jutussa (uusin numero) aika selvästi indikoi rasistisia mielipiteitä. Tuota juttua ei näköjään löydy nettiversiosta ilmaiseksi, joten en voi lainata. Turkkilan juttu lähti siitä, että baarissa oli kerran yksi ulkomaalainen uhannut tappaa. Oli niin järkyttynyt tapauksesta, että oli liittynyt Suomen Sisuun ja siitä se sitten lähti.

Eihän korkea asema ole Halla-Ahoakaan hidastanut pahemmin, ne fantasoinnit homojen tappamisesta päähän ampumalla on tainneet toki vähentyä.

Helena Eronen ei ole persu nyt, eikä ole koskaan ollutkaan. Sinä sanoit häntä persu-naiseksi. Hihamerkkikirjoitus oli satiiri, jossa ehdotettiin mm. hampurilaishihamerkkejä amerikkalaisille. Lehdistö halusi sitten väärinymmärtää tahallaan ja tehdä tästä rasismikohun. Yhä edelleen monista ulkomaalaisista lehdistä löytyy virheellistä tietoa, jonka mukaan persut ovat ehdottaneet ulkomaalaisille hihamerkkejä.

Turkkila on tosiaan eronnut Sisusta (ennen nimitystä ps-lehden päätoimittajaksi, luultavasti Soini ja kumppanit tätä vaatineet), mutta kirjoittaa yhä edelleen maahanmuutto ja eurokriittisiä kirjoituksia.

Loppuvastaukset tähän aiheeseen liittyen voi minunkin puolestani laittaa sitten vaikka tuonne mamu, pakolais tai persuketjuun. Nämä jutut tulivat kuitenkin tänne Kärppäosioon Kärppien kannanoton takia. Sitä saa mitä tilaa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kärppien johtoporras on nyt tajunnut asian monet ulottuvuudet tässä asiassa ja ollut hiljaa. Hyvä niin. Minäkin voin siis vielä käydä ainakin siellä Viuhkola-matsissa.

Hyödyllinen idiootti on ihan oikea termi kuvaamaan Kukkosen toimintaa. "Hyödyllinen idiootti on poliittisessa kielenkäytössä hyväuskoinen henkilö, joka on saatu houkuteltua kehumaan huonoa hallintoa.

Jospa vaan Kukkonenkin keskittyisi pelaamaan jääkiekkoa ja jättäisi poliittiset puuhat sikseen. Toki voi omissa nimissään sanoa melkein mitä tahansa, mutta Kärppien nimissä kannattaa olla tarkempi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien johtoporras on nyt tajunnut asian monet ulottuvuudet tässä asiassa ja ollut hiljaa. Hyvä niin. Minäkin voin siis vielä käydä ainakin siellä Viuhkola-matsissa.
Mukavaa, että pahin kiukku on jo laantunut sinulta. Mietinkin, jotta olisi tuo ollut kohtuutonta, jos kärppien ja sinun välille olisi mokomasta asiasta tullut pysyvä välirikko. Uutta matoa koukkuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös