Kärpät mediassa

  • 1 436 622
  • 5 108

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Hyvää settiä ja haastatteluita tuli tänään Radio City Oulun Suuri Kiekkoilta ohjelmassa.
Hyvä että kuuluu täällä Oulun alapuolellakin nykyään niin tarvittaessa saa kuunnella Kärppien matsit...
 
Monivuotinen foorumitirkistely vaihtui kirjoitusoikeuksien hommaamiseksi, eli tervehdys vain palstalaisille.

Opiskelen Oulun ammattikorkeakoulun viestinnän alan mediatuottaja-linjaa, ja vuoden ensimmäisenä toimeksiantona Oulun Kärpät pyysi luokkaamme tarjoamaan parannusehdotuksia niin Kärppien kotisivuille kuin myös sosiaalisen median (Facebook/Twitter) puolelle.
Nyt pyydänkin Kärpät-osion aktiiveja tarjoamaan parannusehdotuksia/omia näkemyksiään Oulun Kärppien internet-osaamisen tiimoilta. Kuten aiemmissa viesteissä jo todettiin, niin kotisivuthan ovat uudistuksen alla, joten keskityn tässä enemmän Facebook-sivun kehittämiseen:

Löytävätkö ihmiset tarvittavat tiedot FB-sivulta? Onko sivun tekstisisällössä/kuvatarjonnassa/infossa parantamisen varaa? Haluatteko te, kovan luokan fanit, sivua kehitettävän enemmän osallistavaan suuntaan (kilpailuja, pelaajakuulumisia pukukopista ja sen ulkopuolelta ym. ison maailman meininkiä)?


Sana on vapaa ja viesti kiikutetaan sen jälkeen eteenpäin. Kannattaa siis purnata/kehua nyt, jos siihen kokee tarvetta.


Asiaan vielä liittyen: illan Kärpät – Saipa -ottelun erätauolla saattatte törmätä ihmisiin, jotka pyörivät muistiinpanovälineiden kanssa hallin käytävillä tentaten jokaista, joka vain siihen suostuu. Älkää siis pelätkö, samalla asialla ollaan myös hallin puolella tämän illan aikana. Tulkaa nykimään hihasta, jos siltä tuntuu.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension

Tervetuloa vaan!

Kannattaa tsekata Pedon raapaisun toimintaa, sillä se on mielestäni erinomainen ja toimiva väline Kärppien seuraamiseen netissä, Twitterissä ja Facebookissa. Siellä on juuri niitä juttuja, joita ainakin minua kiinnostaa lukea ja katsoa. Ennakoita, raportteja, analyysejä, haastatteluja (pelaajat, valmennus, joukkueenjohto jne.). Pedon raapaisu hoitaa tällä hetkellä periaatteessa Kärppien tiedottamisen, sillä Kärppien oma tiedottaminen on jämähtänyt suoraan sanottuna 1990-luvulle.

Hienoa kuitenkin, että siellä kärppätoimistolla ollaan herätty ja muutoksia on luvassa. Kotisivut ovat mielestäni se suurin ongelma ja se pitää saada kuntoon. Mainosbannerit ovat tällä hetkellä järkyttävät (niin kooltaan kuin myös ulkonäöltään) ja muutenkin sivujen ulkoasua pitää järkevöittää. Sivut ovat todella raskaat, sieltä on vaikea löytää haluamiaan tietoja ja musta taustaväri on mielestäni väärä valinta. Valkoinen tausta, selkeät valikot ja uutiset selkeästi nähtäville. IFK:n sivuista voisi ottaa mallia.

Tässä nyt muutamia juttuja, joita itselläni tulee nopeasti mieleen.
 
Kannattaa tsekata Pedon raapaisun toimintaa

Tuohon onkin tullut tutustuttua ja pakko nostaa hattua moisesta omistautumisesta ja taidosta. Teroitetaan nyt vielä, että en puhu tässä millään tavalla Kärppä-organisaation suulla, mutta mitä olen rivien välistä ymmärtänyt, niin Kärpillä ei kuitenkaan ole aikomusta tiedotustaan ulkoistaa mihinkään suuntaan, vaan tavoitteena on parantaa oman talon sisällöntuottamista.

Kiva kuulla myös aktiiviseuraajien suusta kommenttia sisällön suhteen, kun tuota satunnaisseuraajien tai "potentiaalisten fanien" mielipidettä onkin tullut saatua jo jonkin verran.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Kaikki kunnia Kärppäorganisaatiolle, mutta jollei jotain Sharepointin tapaista julkaisualustaa ole lisensoimassa, niin aika kovan luokan ammattilaisia ovat jos saavat some-imun päälle. Ei ole maailman helpoin asia ylläpitää sisällöntuotannon työkaluja ihan ammattilaisillakaan. Eiks se oo bisneksen eka sääntö, että keskity omaan osaamiseen. Junnolta melko mielenkiintoinen linjanveto siinä mielessä.
Ite sivuista sen verran, että niin kuin aina, vähemmän on enemmän. Varsinkin, kun sisältöä ei paljon ole. Nyt mainoksien määrä on niin järjetön tuolla sivulla, että aivoblokki menee heti päälle kun sinne eksyy. Vähemmän mainoksia, mutta kalliimmalla. Ja ei ainakaan niitä muodissa olevia pop-up mainoksia. Jää ainakin mulla sitten henkilökohtaisesti sivuille menemättä. Mieluummin vaikka teksti jutun loppuun, että tämän jutun mahdollisti yhteistyökumppanimme Jumprunpub.fi, Seuraavassa latkabussi.fi jne.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Tietääkö kukaan paljon eilisessä pelissä oli yleisöä? Tätä tilastoa en löytänyt Liigan sivuilta, kärppien kotisivuilta enkä myöskään jatkoajan tilastoista.

Kerrassaan huikeaa!

MUOKKAUS: Yleisömäärä löytyi kalevan sivuilta= 6330
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tämän päivän Kalevassa oli Tomi Karhusta hehkutettu jo vähintäänkin tarpeeksi, mielestäni jopa liikaa. Kuvatekstissä kehuttiin Karhusta. Päivän Kärppä oli Karhunen. Joku Juttutuvan sitaatti kehui Karhusta. Itse pääjutussa kehuttiin Karhusta. Hei, jotain rajaa, olihan se hyvä peli mutta liika on liikaa.

Ei, en leikannut juttua talteen.

Nyt meillä on valmentaja, joka antaa peliesitysten mukaan peliaikaa ja se on minusta erinomainen asia. Tätä on odotettu.
 
Viimeksi muokattu:

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Sana on vapaa ja viesti kiikutetaan sen jälkeen eteenpäin. Kannattaa siis purnata/kehua nyt, jos siihen kokee tarvetta.

Asiaan vielä liittyen: illan Kärpät – Saipa -ottelun erätauolla saattatte törmätä ihmisiin, jotka pyörivät muistiinpanovälineiden kanssa hallin käytävillä tentaten jokaista, joka vain siihen suostuu. Älkää siis pelätkö, samalla asialla ollaan myös hallin puolella tämän illan aikana. Tulkaa nykimään hihasta, jos siltä tuntuu.

Söpöä. Kerrothan sitten, että ideat ovat Jatkoajasta peräisin?

Kärppien kannattaisi hankkia Twitter- ja Facebook -vastaava - sellainen henkilö joka tajuaa jotakin markkinoinnin ja urheiluviestinnän suurista linjoista ja osaa todistettavasti kirjoittaa. Ei riitä, että osaa käyttää vehkeitä. Monesti käy niin, että joku osaa käyttää laitetta, mutta sisältö on täyttä paskaa. Vissiin toisinaan luullaan, että jos asettaa esille seuran nimellä kuvan esimerkiksi täyteen puhalletusta muoviukosta, jolla on seuran paita muka päällä, niin yleisö on tyytyväinen, koska seura on muistanut tavallista kansaa.

Twitter varsinkin on näinä päivinä erittäin tärkeä akuuttivaiheen uutiskone, koska siellä voi hakusanalla etsiä viestien joukosta ne tärkeimmät jyväset. Kun Aaltonen-keskustelu oli voimakkaimmillaan tänä syksynä, niin Kärppien Twitter oli hiljaa, edes silloin ei Kärpät kertonut Twitterissä mitään, kun sopimus oli julkista tietoa. Tällainen ei ole sala- vaan leväperäisyyttä nykyaikana. Yleisössä voidaan ajatella, että Kärppiä ei kiinnosta nämä pikku muurahaiset, joita kutsutaan kannattajiksi. Jos tällaiset ajatukset kasautuvat, voi pahimmassa tapauksessa vieraannuttaa kannattajat, eivätkä kaikki enää välttämättä halua käyttää rahojaan pelien seuraamiseen tai tavarakauppaan, koska samaistumisen tunne on karissut pois.

Junno on kovan luokan ammattilainen omassa työssään, samoin Oulun Kärppien urheiluun suoraan liittyvät työntekijät. Viestintäosastolla on kuitenkin pahoja puuhastelun merkkejä. Pelipaidoistakin voisi tässä puhua ulkoisen kuvan tärkeänä merkkinä, ja niinpä puhunkin. Kärppien pelipaidoista puuttuu eräs tärkeä esteettinen tekijä: symmetria. Tämä näkyy jo siinä, että vieras- ja kotipaitojen tekstikirjasin on eri. Vieraspaidoissa on minusta tyylikäs kirjasin, kotipaidoissa mitäänsanomattomat ohuet tikkukirjaimet. Mainokset ovat paidassa vähän miten sattuu, näyttää siltä että on mainos ja sitten se ommellaan paitaan kiinni mihin se sattuu ompelijan mielestä sopimaan. Kärppien tunnus on mielestäni liian pieni, ja sen ovaalimuoto turha. Kärppien tunnus on Liigan tyylikkäimpiä muuten. Mielelläni näkisin joskus, että kärppätunnus olisi suurempi ja sommiteltu paremmin ja mielikuvitusta härskisti hyväksikäytettynä paitaan.

Pohjois-Amerikassa on hyviä esimerkkejä siitä, miten saa miehekkyyttä ja tyyliä näihin asioihin. Kanadan pelipaidat Vancouverin olympiakisoissa eivät pyytäneet mitään anteeksi. Nimet oli kirjailtu suurina selkiin ja vaahteranlehti todellakin näkyi. Philadelphia Flyers on hoitanut asian myös tyylikkäästi. Paidoissa on vahvoja kontrasteja, ja nimet selässä erillisellä lapulla, ja varmasti näkisi lukea ne vaikka katsoisi mustavalkotelevisiolla lähetystä. Siitä huolimatta ei lopputulos ole törkeä, vaan tyylikkään retrospektiivinen ja miehekkään tyly. Kärppien kotipaidoissa on nyt mustalla pohjalla tummankeltaiset numerot, ei saa selvää. Idea on ehkä se, että numerot olisivat kultaisia, mutta tämä idea menee hukkaan ja saa aikaan tuhruisen ilmeen.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Suosittelen ottamaan Twitter- ja Facebook-päivityksissä mallia Pohjois-Amerikasta, NHL-joukkueet ovat hyvin omaksuneet sosiaalisen media yhtenä tärkeimmistä - ellei jopa tärkeimmäksi - markkinointialustaksi. Lisäksi Suomesta voi katsoa mallia Jokereiden Twitterin käytöstä ja jopa niinkin läheltä kuin Oulun Lipon Twitterin käytöstä. Siellä on tilannepäivitystä pelien aikana, sopivasti hehkutusta ja välipäivinä uutisvirtaa. Mielestäni pelkkä linkki uutiseen nettisivuilla tai Facebookissa ei ole hyvää Twitterin käyttöä.

Sosiaalisessa mediassa ei välttämättä tarvi lähteä aivan Pedon raapaisun linjalle, vaikka loistavaa palvelua onkin. Mielestäni seuran omilla sivuilla voidaan ehkä hieman härskimmin pitää "puolueellista" linjaa, eli hehkutusta jne. kunhan se pidetään asiallisissa mitoissa. Pedon raapaisu on kuitenkin media, joka voi myös kärkkäästi kommentoida asioita.

Nettisivuista sen verran, että on hyvä pitää mielessä sananparsi "Less is more". Mainoksia luonnollisesti tulee, mutta nekin pitää sijoittaa viisaasti. Jälleen hyvä esimerkki selkeistä ja hyvin toteutetuista nettisivuista on Jokereilla. Jotain vastaavaa, omalla tyylillä kuitenkin. Pelaajahaastatteluja, henkilökuvia, "day in the life" -tyylisiä juttuja taustalla toimivista henkilöistä sekä juttuja faneista - näitä voisin erittäin mielelläni lukea nettisivuilta.
 
Söpöä. Kerrothan sitten, että ideat ovat Jatkoajasta peräisin?

Söpöys on kuule tästä kaukana. Ja joo, asianmukaisia kiitellään ja lähteet liitetään samaan syssyyn. Jatkoaikaa ja tätä nimenomaista ketjua on muutenkin silmäilty ahkeraan tämän projektin tiimoilta.

Kärpät ovat ymmärtääkseni tässä alkusyksystä palkanneet some-vastaavan toimittajan (mm. kehumasi "puhallettu muoviukko" -päivitys lienee uuden palkollisen käsialaa) remmiinsä, joka on nyt kuukauden - puolitoista toteuttanut omaa Facebook-linjaansa.

(Disclaimer: tämä viimeinen kappale on kirjoitettu lätkäfanin, eikä minkään virallisen/puolivirallisen tahon, näkökulmasta)
Kiittelen vastauksesta ja voin itse henkilökohtaisesti allekirjoittaa melkeinpä joka sanan. Toiveikkaana näitä parannusehdotuksia otetetaan vastaan ja läimitään eteenpäin, vaikka fiilistä vähän latistikin tieto siitä, että Kärpät ovat ennenkin vastaavanlaista palautetta saaneet, ottamatta sen kummemmin onkeen. Tuntuu, että puheen ja ajatuksen tasolla kiinnostusta nettisisällön parantamiseen on, mutta käytäntö jää sitten uupumaan. Noh, ehkäpä tarpeeksi suuren paineen alla jättiläinenkin taipuu.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Niin. Ei se ole sattumaa, että Kärpät tahkoaa positiivista tulosta, vaikka tipahtaa aikaisin pleijareissa. Se raha tulee mainoksista, ja sen vuoksi niitä on mielestäni siedettävä. Reaaliteetit on myönnettävä. Enemmän saanee rahaa myymällä mainospaikan pienissä osissa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kärpät on muokannut nettisivujaan (Etusivu - Oulun Kärpät) ja pakko se on sanoa, että parempaan suuntaan on menty. Nyt alkaa olla selkeyttä ja järkeä mukana. Vaaleaa taustaa olisin vielä odottanut ja toivonut, sillä tuo tumma väri tuo synkkyyttä mieleen, samoin kuin tämän hetkinen peliesitys Pelsuja vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kärpät on muokannut nettisivujaan (Etusivu - Oulun Kärpät) ja pakko se on sanoa, että parempaan suuntaan on menty. Nyt alkaa olla selkeyttä ja järkeä mukana. Vaaleaa taustaa olisin vielä odottanut ja toivonut, sillä tuo tumma väri tuo synkkyyttä mieleen, samoin kuin tämän hetkinen peliesitys Pelsuja vastaan.
Näyttäytyvät nykyään sentään nettisivuina! Tosin en uskalla edes ajatella tuonne surffaamista ilman adblockeria...

Valkoista taustaa on siellä missä pitääkin eli tekstien taustana. Huikea parannus aiempaan, sillä nyt luettavuus ja täten käytettävyys on aivan uudella tasolla. Mitään kokovalkoista ei missään nimessä pidä laittaa, sillä mustaa ja keltaistahan se joukkueen värikin on.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jep, etusivu ainakin on VIHDOIN sellainen, että siitä saa jotain tolkkua. Nyt on sentään toivoa, että jonkun uutisen käy lukemassa tuolta. Katsellaan nyt, miten tuo kehittyy, mutta ainakin toistaiseksi näyttää paremmalta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kappalejaotkin on selkeät tuolla uudella sivustolla. Vielä kun muuttaisivat sen ensimmäisen sanan fontin mustaksi tuosta keltaisesta, niin hyvä. Luettavuus parani kertaheitolla, ja nuo sponsorit on siellä yhdessä läjässä niin kuin useimmilla seuroilla.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ylen Radio Puheen kiekkokierroksella tänään EtäKärppien edustus studiossa juttelemassa illan pelistä ja Kärpistä yleensäkin.
 

Subbani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipsit
Kärpät on kunnostautunut todellakin nyt sosiaalisessa mediassa. Oli jo aikakin. Hyvä näin. Twitterikin on otettu käyttöön muutenkin kun linkkien kopiointina. Itse muutenkin twitterin käyttäjänä seuraan lähes päivittäin mitä siellä tapahtuu, niin liigaseuroista Kärpät on ollut yksi surkeimpien joukossa. Nyt siihen on tullut muutos!

Hienoa! Kotisivutkin mallikkaat.
 
Kärpät on kunnostautunut todellakin nyt sosiaalisessa mediassa. Oli jo aikakin. Hyvä näin. Twitterikin on otettu käyttöön muutenkin kun linkkien kopiointina. Itse muutenkin twitterin käyttäjänä seuraan lähes päivittäin mitä siellä tapahtuu, niin liigaseuroista Kärpät on ollut yksi surkeimpien joukossa. Nyt siihen on tullut muutos!

Hienoa! Kotisivutkin mallikkaat.

Heh. Ilmeisesti siis tästä OAMK:n ja Kärppien välisestä yhteistyöstä jotain hyötyä oli Kärppien suuntaankin. Tuo hommahan päättyi meidän osalta siis sellaiseen tunnin mittaiseen palaveriin, jossa paikalla olivat Kärppien viestintävastaava ja sosiaalisesta mediasta ja nettisivujen sisällöstä vastaava toimittaja. Palaverissa painotettiin nimenomaan Facebook-, Twitter- ja kotisivusisällön laadun parantamista ja hienoa huomata, että Kärpät ovat siirtyneet tuumasta toimeen, olipa syynä mikä tahansa.

P.S. OutlawPuppet, Uleåborgir, Hxxx ja hoope. Tähän ketjuun laukomianne kommentteja tuli muuten surutta läväytettyä Powerpoint-esityksen muodossa Kärppäorganisaation edustajille. Tuntui kiinnittävän huomion. Tattista vaan hyvistä kommenteista!
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
P.S. OutlawPuppet, Uleåborgir, Hxxx ja hoope. Tähän ketjuun laukomianne kommentteja tuli muuten surutta läväytettyä Powerpoint-esityksen muodossa Kärppäorganisaation edustajille. Tuntui kiinnittävän huomion. Tattista vaan hyvistä kommenteista!

Eipä kestä. Eiköhän tuo yhteys Kärppien yhvi-perseilyn* loppumisella ja teidän hankkeellanne ole selviö, mainiota.

*yhvi-perseily

perseileminen yhteisöllisissä viestimissä, aiemmin sosiaalisessa mediassa.
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka koenkin olevani insinööri kehityksen huipulta, ei ole harmainta haisua kuinka seurata kärppien twitteriä. Pitääkö siis olla tunnukset twitteriin vai mitä hä? Twitter for dummies wanted.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Vaikka koenkin olevani insinööri kehityksen huipulta, ei ole harmainta haisua kuinka seurata kärppien twitteriä. Pitääkö siis olla tunnukset twitteriin vai mitä hä? Twitter for dummies wanted.

Ei tartte olla omia tunnuksia. Meet vaan tähän linkkiin ja katot päivitykset: Oulun Kärpät (OulunKarpatFi) Twitterissä

Toki jos teet tunnukset, voit jakaa noi linkit (retweet) omalla seinälläsi tai lisätä sen suosikkeihin (favourites). Ja toki kirjoittaa omia juttujasi – lisäämällä vaikka tunnisteen eli hashtagin #kärpät saat sen löytymään helpommin haulla, koska se tekee siitä linkin hakuun. Paina vaikka tollaista niin huomaat mitä tarkoitan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös