Kärpät mediassa

  • 1 439 243
  • 5 109

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Luulisi omien kasvattien olevan vielä edullisempiakin kuin pelkästään ostojoukkueiden palkkasoturien. Voihan se olla, että Lauri Marjamäki antoi palaa podcastissa – ”Tappara ja Ilves ovat ostojoukkueita” Marjamäki höpisee lämpimikseen ja paskaa mutta mistä näitä tietää.
Aijai, taitaa osua pahasti tamperelaisten arkaan paikkaan nämä. Viime kaudella jo hieman ihmetytti ja nauratti, että Ilveksen suurimmat sankarit olivat Tapparan miehiksi identifioituneet Kontiola ja Haapala. Se siitä logolle pelaamisesta ja kovasta tamperelaisten rivalrysta... Samaan aikaan Kärpillä oli tilanne, että kaikki tai ainakin lähes kaikki suomalaiset pelaajat olivat pelanneet Kärpissä jo juniorivuosina. Tällä kaudella on jopa poikkeuksellisen paljon muualta tulleita, mutta onneksi omiakin on edelleen paljon.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Hyvin tuntuu tosiaan Marjamäen jutut uppoavan kun Mouhijärveltä saavutaan alahuuli väpättäen itkemään nyt tästä asiasta. Onhan se toki ymmärrettävää kun ei ole paljon tiedustelureissuilta ollut muuta kerrottavaa, niin tullaan sitten tällaisen kanssa tänne. Tsemppiä!
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Marjamäen kannattaisi nyt keskittyä ihan omaan tekemiseen, vielä ei ole suosta noustu ja paljon on auki. Marjamäki ei tuossa tietenkään valehdellut, mutta tollaset ulostulot voisi jättää suosiolla pois. Ikäänkuin se bussihäpäisy ei olisi ollut tarpeeksi.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika nolo setti kyllä. Joko tässä aletaan keksiä selityksiä jos ei mestaruutta tulekaan?
Kannattaisi varmaan ensin vaikka kuunnella tuo pätkä, ennen kuin tulee tänne suoltamaan oksennusta iltapaskan raflaavan otsikon perusteella.

Ei Marjamäki mitenkään Tapparaa tai Ilvestä tästä syyttänyt. Kertoi vaan omavaraisuuden olevan Kärpille tärkeä arvo ja Kärppien juniorituotanto puskee jatkuvasti lahjakkaita pelaajia myös muualle liigaan. Käytti Puhakoita ja Rätyjä esimerkkinä, josta oli myös iloinen että Tampereella on ura lähtenyt lentoon. Etelän seurojen puolustukseksi kuitenkin todettava se tosiasia, että Kärpät on etulyöntiasemassa sen suhteen, että täällä Kärpät kerää rusinat pullista pitkin pohjoista Suomea. Esimerkkinä vaikka Donskoi. Joonas on pesunkestävä Raahen Teräskiekon kasvatti, jonka Kärpät poimi ~15 vuoden ikäisenä tehden Donskoista ammattijääkiekkoilijan. Erinomaiset pohjatyöt leivottiin kuitenkin Raahessa.

Myös Kärpät on osaltaan ostojoukkue, tinkimättä kuitenkaan omavaraisuudesta. Fakta on kuitenkin se, että määräänsä enempää omilla junioreilla ei vaan voida pelata, kun yhtäaikaa pitäisi uskottavasti taistella joka kausi Suomen mestaruudesta.
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Etelän seurojen puolustukseksi kuitenkin todettava se tosiasia, että Kärpät on etulyöntiasemassa sen suhteen, että täällä Kärpät kerää rusinat pullista pitkin pohjoista Suomea. Esimerkkinä vaikka Donskoi. Joonas on pesunkestävä Raahen Teräskiekon kasvatti, jonka Kärpät poimi ~15 vuoden ikäisenä tehden Donskoista ammattijääkiekkoilijan. Erinomaiset pohjatyöt leivottiin kuitenkin Raahessa.
Toisaalta Kärpät myös erinomaisen säätiömallin kautta tukee rahallisesti Pohjois-Suomen muita seuroja. Kyllä Kärpät on tehnyt seurana aivan poikkeuksellisen hyvää työtä omavaraisuuden eteen. Isosta omien kasvattejen määrästä on syytäkin olla ylpeä.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München




Björkqvistiltä hyväntuulinen haastattelu Kärppien you tubessa.

Laadukasta matskua tulee kyllä nyt ainakin you tuben puolelle Kärpillä. Lisää vaan (peukku)!

Ehdottomasti hyvä video ja myös isosti peukkua näistä juttupätkistä myös Kärppien sometiimille, erittäin mukavaa katseltavaa ja Björkqvist vaikuttaa kyllä sellaiselta kaverilta, joka saa kyllä hymyn huulille, kun kuuntelee. Kaiken kaikkiaan todella tervepäisen ja fiksun oloinen kaveri kylä.

Vaikka Björkqvistin kausi on ollut todella vaikea, niin en vieläkään ole heittänyt kyllä kirvestä kaivoon kaverin suhteen tai kirjoittamassa kaveria vielä ulos. Potentiaalia on, vaikka toki tämän loppukauden aikana se rooli tuskin tulee kovin suuri olemaan, mutta kun kevään kovat pelit lähestyvät, niin uskon kyllä vielä vakaasti, että Kärpillä on käyttöä Björkqvistin fyysisyydelle, kamppailukovuudelle, kovalla työmoraalille sekä myös sille pistepotentiaalille. Enkä vieläkään sitkeästi suostu kyllä kirjoittamaan kaveria ulos tuleviltakaan vuosilta, vaan kyllä edelleen näen tässä sen hyvän projektipelaajan aihion ja sen potentiaalin siellä. Monipuolinen pelimies ja osoitti jo KooKoossa pystyvänsä Liigassa pisteiden tekoon ja olemaan kärkiketjun kaveri.

Kyllä se potentiaalia siellä on ja sellainen +15 maalin ja +35 pisteen, jopa +20 maalin ja +40 pisteen, kausi, jos vain saisi ensi kaudella vähän isompaa ruutua ja luottoa kolmesta kärkiketjusta (huom. nyt pelannut 4.ketjun minuutteja tällä kaudella määrällisesti) ja jos saisi myös mahdollisuuden päästä kokeilemaan yv:llä myös siihen vakirooliin maalinedusmieheksi jne., niin kyllä tässä aihion on ja sauma olla Liigan eliitti voimahyökkääjiä, joka iskee myös niitä pisteitä ja maaleja sekä loistaa monipuolisella pelaamisellaan.

Yhtenä verokkina voisi ottaa viime kaudella Pelicansissa hurjaa jälkeä takoneen voimalaituri 'jässikän' eli Jiri Smejkalin, joka osoitti, että myös sellainen vähän rotevampi, romuluisempi vääntäjätyyppi, joka ei ihan niillä silkinpehmeillä käsillä, nopealla McDavidmaisella luistelulla tai omalla henk.kohtaisella taitotasollaan ja kiekon ylöstuomisille alueelle, niin loista, vaan myös tuon tyyppisillä pelaajilla on sauma olla isossa ratkaisu roolissa Liigassa. Kun tuntuu, että valloillaan on sellainen käsitys, että tuollaiset Smejkalin tyyppiset pelaajat olisivat lähinnä vaan jotain niitä max. 2.-3.ketjujen taustatuen antajia ja tuollaisia Björkqvistin ja Smejkalin kaltaisia ja tyyppisiä pelimiehiä ei ehkä jonknu niin ahtaan ja vähän kangistuneen näkökulmaikkunan läpi katsottuna nähdä sellaisina "perinteisinä" kärkiketjujen pelaajina.

Toinen verokki pelaajatyypin ja pelityylin puolesta Björkqvistille voisi toki myös olla Tapparasta viime kaudelta Joona Luoto, joka oli niin ikään Liigan kärki voimahyökkääjiä. Pelasi 4.ketjussa, mutta muodosti Rauhalan ja Puhakan kanssa aivan hurjan ketjun, ollen elin tärkeä palanen Tapparan joukkuetta, joka toki todistaa sen, että kovassa joukkueessa, voi se rooli mytös löytyä sieltä "nimellisistä" alemmistakin ketjuista ja silti olla iso palanen joukkuetta ja saada peliaikaa paljon jne. Koska Luotokin sai aika paljon peliaikaa Tapparassa kuitenkin (4.eniten pleijareissa ja Tapparan selkeästi paras pistemies 17.pinnalla), vaikka nelosketjussa pelasikin.

Eli erilaisia rooleja, tapoja ja väyliä nousta sinne Liigan voimalaiturien eliittin kyllä on, joukkueen kasauksesta ja roolituskesta sekä niiden omien vahvuuksien löytämisestä ja niiden hyödyntämisestä eri tavoin, on kyllä olemassa. Kyllä tässä Björkqvistissä vielä aihio on ja sitkeästi näen edelleen, kuten viime kesänä, että tässä on se projektipelaajan aihio olemassa sekä on siinä hilkulla, että se breikkaus tapahtuu ja saumat on tuollaiseen Smejkalin tapaiseen tai Luodon hieman erilaiseen ja tapaiseen läpimurtoon sekä nousuun Liigan parhaiden pelaajien joukkoon. Sitkeästi ja vakaasti uskon kyllä Björkqvistiin vieläkin, vaikka nyt on ollut todella vaikeaa, tervepäinen kaveri, todellinen himotreenaajaa, nuori sälli ja kova draivi pyrkiä eteenpäin taidot on jne. Tämän harmaan paskan ja vaikeuksien ylitse pitää nyt vaan runnoa ja tarpoa väkisin läpi, niin kyllä joskus se valoista tulevaisuuskin vielä koittaa siellä.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Iltasanomien mukaan Oulun ja Tampereen välillä on myrsky. Tapola ottaa vähän rauhallisemmin ja toteaa kevään olevan lähestymässä :)
Heh, on kyllä taas IS:n "laatujournalismi" asialla nyt.

Marjamäki oli ihan rauhalliseen ja suht asialliseen tyyliin kommentoinut (nyt kontekstista irrotettuna) tuota junioritilanne touhua ja varmaan osittain sitten vähän myös - ihan asiaan ja pelin henkeen kuuluvalla tavalla - "piikitellyt" ja tahallaan pyrkinyt myös herättämään sellaista hyvää asetelmaa sekä positiivista sähköä seurojen ja kannattajien välille sekä Liigan sisälle ja kilpailutilanteeseen. Eli ihan normaalia mediapeliä ja sellaista - hyvällä tavalla "pikkuprovoa".

Mutta ei nyt mitään "järisyttävää!!" tai megalomaanista, vaan tuollaista pientä asiaan kuuluvaa - selvästi pilke silmäkulmassa ja hymyn kaari kasvoilla tapahtuvaa - kuittailua ja pientä koukkua veteen heittäen, _toteamalla_ rauhalliseen sävyyn tuo asia (joka on nyt myös sitä paitsi irrotettu kontekstista). Eikä Tapolakaan tuosta mitään sen suurempia tuuminut, vaan ymmärsi pelin hengen ja kuittasi tyynesti ja varmasti Laten kommentit. Ei siis mitään ihmeellisyyksiä, ei mitään syytä repiä pelihousuja kenekään tai pillastua irti henkseleistään sen suuremmin.

Sillä välin Ilta-Sanomat toisaalla: "MYRSKY SEUROJEN VÄLILLÄ!!", MARJAMÄKI HAUKKUI!!", "MARJAMÄKI LATASI!!", "SUURSEUROJEN VÄLILLÄ KIPINÖI RAJUSTI!!" (Huutomerkki huutomerkki ja caps lockit!!)

Miten nyt taas tuntuu olevan ns. "kaamea" myrsky ja laineet vesilasissa -luokkaa, kun todellinen "laatujournalismi" on päässyt valloilleen?
 
Viimeksi muokattu:

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes

Vielä ne jaksaa. Vähän late heittää pilke silmäkulmassa jotain, ja kaikki Suomen mediat hyökkäävät kimppuun. Luonnollisesti. Tuossakaan jutussa ollut mitään uutta asiaa, ja tuli vieläpä paljon myöhemmin kuin muiden jutut.

Ihan sama meikäläiselle, antaa palaa vaan! Onhan se hienoa, kun Kärpistä keksitään mitä ihmeellisimpiä epäkohtia, kun pelissä niitä ei nyt hirveemmin näy.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Heh, on kyllä taas IS:n "laatujournalismi" asialla nyt.

Sillä välin Ilta-Sanomat toisaalla: "MYRSKY SEUROJEN VÄLILLÄ!!", MARJAMÄKI HAUKKUI!!", "MARJAMÄKI LATASI!!", "SUURSEUROJEN VÄLILLÄ KIPINÖI RAJUSTI!!" (Huutomerkki huutomerkki ja caps lockit!!)

Miten nyt taas tuntuu olevan ns. "kaamea" myrsky ja laineet vesilasissa -luokkaa, kun todellinen "laatujournalismi" on päässyt valloilleen?

Vastakkainasettelu on yksi syy miksi Liiga kiinnostaa. Joskus ne luodaan vähän kuin tyhjästä kuten tässä, mutta median rummutus saa ihmiset seuraamaan ja reagoimaan. Tämä on win-win.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Potaskaa oli tuossa Tapolan ja IS:n kommentissa ettei Puhakka olisikaan Kärppien kasvatti. Jos lähtee Kärppien junioreista U20 suoraan Tapparaan liigaan niin kenen kasvatti hän sitten olisi ? Muurahaispesää tökkäsi leikillään Marjamäki ja kuhina alkoi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastakkainasettelu on yksi syy miksi Liiga kiinnostaa. Joskus ne luodaan vähän kuin tyhjästä kuten tässä, mutta median rummutus saa ihmiset seuraamaan ja reagoimaan. Tämä on win-win.
Jonkinmoinen laatu tuossa vastakkainasettelussa tulisi kuitenkin olla. Mahtipontinen uutisointi ja asiayhteydestään irrotettu otsikointi toimii joillekin aikansa. Inflaation kärsii nopeasti noin teennäinen vastakkainasettelu.

Mitä Tapolaan tulee, niin on se kyllä pieni ja turhamainen mies. Ei samperi, että jaksaa lähteä iltapäivälehteen moista edes kommentoimaan. Kyllä sai lauantai-ilta Tapparalle köntsät housuun! Tajusivat, että Kärppien super-joukkue on herännyt ja kyyti on kylmää.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Potaskaa oli tuossa Tapolan ja IS:n kommentissa ettei Puhakka olisikaan Kärppien kasvatti. Jos lähtee Kärppien junioreista U20 suoraan Tapparaan liigaan niin kenen kasvatti hän sitten olisi ? Muurahaispesää tökkäsi leikillään Marjamäki ja kuhina alkoi.
On Pyhäjoen Joki-Kiekon kasvatti.

Ennen Kärppiä pelasi myös Raahen Jääkiekkoklubissa, Junkkareissa ja PJK:n sekä Raahe-Kiekon edustuksessa.

Varsin valmis pelimies ennen Ouluun siirtymistä. Toisaalta eihän noilla missä ja milloin on joku joskus pelannut ole mitään tekemistä kasvattajaseuran kanssa kun se jo on kiveen kirjoitettu.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Puhakka siirtyi 16-vuotiaana Kärppiin. Varsin nuorena on kyllä valmiiksi pelimieheksi kehittynyt.

Pitää tietty olla ” pelimies ” , että pääsee tuossa iässä Kärppiin siirtymään,,,,,

PJK:n kasvatti !
 

Redimor

Jäsen
On Pyhäjoen Joki-Kiekon kasvatti.

Ennen Kärppiä pelasi myös Raahen Jääkiekkoklubissa, Junkkareissa ja PJK:n sekä Raahe-Kiekon edustuksessa.

Varsin valmis pelimies ennen Ouluun siirtymistä. Toisaalta eihän noilla missä ja milloin on joku joskus pelannut ole mitään tekemistä kasvattajaseuran kanssa kun se jo on kiveen kirjoitettu.
Jep. U20 pelaaja on saanut hyvän koulun alle jos suomi-sarjaa on höylännyt talvenkaan verran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös