Kärpät kaudelle 2013–2014

  • 1 467 553
  • 3 416

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jesjes! Ässien fanit voisi hieman Jussista kertoa. Jos en väärin muista niin hiukan Sinuhemainen viihdyttävä maalivahti? Anyway, tervetuloa Jussi Ouluun!
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Tervehdys hyvät palstatoverit. Sain viimeinkin tunnukset tänne tehtyä, joten päätin nyt ensimmäiseksi tulla tänne tervehtimään teitä.

Olen jääkiekkoa seurannut jo niin pitkään kuin muistan eli ihan pikkupojasta saakka. Kärppiä olen koko ikäni kannustanut, vaikka etelässä tulikin asuttua käytännössä koko lapsuuteni ja suurin osa nuoruudestakin. Veri on kuitenkin aina vetänyt pohjoiseen. Eräs unohtumattommista hetkistä onkin, kun Ari Vallin vetää jatkoajalla Kärpät mestariksi.

Tänään tosiaan tuli erittäin tärkeä tieto, kun Rynnäksen sopimus julkaistiin. Siinä on Kärpille pitkästä aikaa kunnollinen ykkösmaalivahti. Kuten jo monet ovat sanoneet, niin ykkössentteriä tuo vielä kaipaa ja kovasti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jee! Nyt on maalivahtiosasto lyöty lukkoon ja hyvältä vaikuttaa. Rynnäs on erittäin tervetullut isokokoinen muuri, joka on kykenevä saattelemaan meidät jälleen mestaruuteen. Pala palalta taistelukomppaniamme valmistuu. Vielä tajunnanräjäyttävä sentteri ja Kärpät on valmis aloittamaan mestaruusjahdin. Takataskussa on senkin jälkeen pätäkkää vahvistaa joukkuetta verorajan jälkeen vaikka toisellakin sentterillä ja sillä kiekollisella puolustajalla, jos tarvetta ilmenee. Olen onnellinen. Tervetuloa Kärppiin Jussi Rynnäs.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onnea tosiaan Kärpille ja Kärppäfaneille loistavasta maalivahdista. Erittäin peittävä ja viihdyttävä molari, joka varmasti torjuu itsensä oululaisten sydämiin. Saattaa heittää läpiajossakin kyljelleen ja otta kumin hanskaansa.

Vähän toki harmittaa, että pelaa Ässiä vastaan, mutta ei Kärpät vaihtoehdoista suurin paha ole. Toivotan onnea miehelle itselleenkin.

Veikkaan, että vuosi Oulussa ja mitaleille, jonka jälkeen takaisin P-Amerikkaan.
 

apev

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Kärpät
Jos en väärin muista niin hiukan Sinuhemainen viihdyttävä maalivahti? Anyway, tervetuloa Jussi Ouluun!

Todellakin, erittäin viihdyttävä maalivahti, joten tervetuloa! Kovat odotukset Jussista, että tulee olemaan sm-liigan kärkivahti. Kiitokset johdolle tästä lahjasta.
Taitaa jäädä yhden kauden iloksi, mutta nautitaan siitä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jesjes! Ässien fanit voisi hieman Jussista kertoa. Jos en väärin muista niin hiukan Sinuhemainen viihdyttävä maalivahti?

En ole mikään maalivahtipelin asiantuntija, mutta erikoinen tapaus Rynnäs on kyllä jo urapolkunsakin puolesta; voidaan puhua tuhkimotarinasta. Mieshän lopetti uransa jo kerran vuonna 2007, mutta pelaili kuitenkin alasarjaa armeijan ohessa mistä hänet rekrytoitiin takaisin Ässien A-nuoriin jotka lopulta torjui Sm-hopealle. Kausi 08-09 kuluio Mestiksessä vähillä peleillä, mutta kaudella 09-10 jysähti kunnolla kun Jussi nousi ensin Ässien ykkösvahdiksi ja sitten koko liigan parhaaksi molariksi, joka torjui välillä yksin Ässille pisteitä. Kausi katkesi harmillisesti ylikunnon takia, maalivahtitilastoissa Jussi oli joka tapauksessa liigan ykkönen ja muistaakseni tuolloin kuuden nhl-joukkueen sopumustarjousten kohteena. Aika vauhdilla lähti kaveri nhl:aan, joskin jälkiviisaana olen joskus miettinyt tuliko vähän liiankin paljon liian nopeasti eli olisiko Suomessa pitänyt viettää kausi tai pari enemmän. Huippuvahti Jussi on varmasti yhä, mutta pitää muistaa että ne kovimmat meriitit ovat yli kolmen vuoden takaa.

Tuo Sinuhe-vertaus on kaksipiippuinen sikäli, ettei Jussi peleissä mitään showtemppuja harrasta vaan torjuu aika rauhalliseen tyyliin. Sen sijaan pelien jälkeen hänellä oli Porissa tapana huudattaa yleisöä, mikä toi hänelle melkoisen kulttimaineen. Muutenkin kyseessä on värikäs persoona minkä tulette haastatteluista huomaamaan. Ihan hyvin Jussi voi tehdä "Heleniukset" sillä hän on ilmeinen voittajatyyppi ja haluaa farmiseikkailun jälkeen varmasti tosissaan eteenpäin. Ei muuta kuin onnea sinne ja kaikkea hyvää Porin vierailuihin.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...Kausi katkesi harmillisesti ylikunnon takia, maalivahtitilastoissa Jussi oli joka tapauksessa liigan ykkönen ja muistaakseni tuolloin kuuden nhl-joukkueen sopumustarjousten kohteena...

Dänks, hyvästä taustoittamisesta. Kuitenkin sen verran sähäkkä urakehitys Liigaa seuraavalle, että jäänyt Rynnäksen touhut vähälle seurannalle.

Mielenkiintoinen tuo ylikunto -case. Onko porilaisilla tietoa oliko ns. valmennuksen kämmi vai vetikö Jussi itse vähän "extraa" ja sai kropan jumiin?
 

Tuamas

Jäsen
Mielenkiintoinen tuo ylikunto -case. Onko porilaisilla tietoa oliko ns. valmennuksen kämmi vai vetikö Jussi itse vähän "extraa" ja sai kropan jumiin?

Ihan omaa höntyilyä.

Tosiaan peittämällä torjuva maalivahti, joka myös liikkuu kohtalaisen sulavasti. Taistelee viimeiseen asti jokaisesta kiekosta.

Teknisesti ok, fyysisesti hyvä ja kooltaan luonnollisesti loistava.

Pääkopan kanssa hiukan tekemistä, hiukan jännittäjätyyppi.
Jos ei pääse paljon puhuttuun "flow-tilaan" voi silloin homma mennä hiukan hankalaksi.

Jos kuitenkin saa kauden hyvin alkuun, on liigan paras maalivahti tulevalla kaudella.

Itse uskon että tämä on välietappi matkalla seuraavaksi kaudeksi kohti isompia kaukaloita.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielenkiintoinen tuo ylikunto -case. Onko porilaisilla tietoa oliko ns. valmennuksen kämmi vai vetikö Jussi itse vähän "extraa" ja sai kropan jumiin?

Virallisen selityksen mukaan Jussi olisi rankaissut itseään tappioista ylimääräisillä treeneillä. Eli omaa "tyhmyyttä" osa, toisaalta paljon pohdittiin aikanaan olisiko silloisen valmennuksen pitänyt seurata tilannetta tarkemmin.

Valmennuksesta sen verran että Ässien aiemmin maalivahtivalmentajan Kari Lehtosen merkitys Jussin kehitykselle oli iso ja tuon osaston olisi hyvä olla kunnossa Kärpissäkin. Kuten Tuamas totesi ja kuten ylikuntocasestakin voi päätellä, kunniahimoa riittää, mutta kuten alakoulun todistuksissakin joskus sanottiin, Jussi "tarvitsee joskus ohjausta".
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Eiköhän tolppien väli ole nyt kunnossa. Tervetuloa vaan Ouluun!

Ihan hyvältähän tämä alkaa pikkuhiljaa näyttämään, varsinkin kun Marjamäki on puikoissa.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelleenkin taputan. Hienoa työtä yrityksine ja onnistumisineen!

Rynnäs / Kukkonen, Vallin / Pyörälä, Kveton, Manninen + Leskinen - Sebok - Mäenalanen
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkueen tärkein palanen on nyt kohdallaan. Kiitokset siitä. Toiseksi tärkein palanen eli ykkössentteri kuitenkin puuttuu yhä ja kolmanneksi tärkeintä palasta eli kiekollista pakkia/viivapelotetta ei edes etsitä.

Eli ei tämä nyt ihan putkessa vielä ole.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tervehdys hyvät palstatoverit. Sain viimeinkin tunnukset tänne tehtyä, joten päätin nyt ensimmäiseksi tulla tänne tervehtimään teitä.

Tänään tosiaan tuli erittäin tärkeä tieto, kun Rynnäksen sopimus julkaistiin. Siinä on Kärpille pitkästä aikaa kunnollinen ykkösmaalivahti. Kuten jo monet ovat sanoneet, niin ykkössentteriä tuo vielä kaipaa ja kovasti.

Tervetuloa vaan joukkoon tummaan:) Tosiaan tuo Rynnäksen tulo oli äärettömän tärkeää. Aika levollisin mielin olen nyt moken suhteen! Senan lisäksi kaipaisin kuitenkin pakistoon vahvistusta. Tuo pakkipuoli minua ainakin huolestuttaa vielä, jos kerta mestaruusjahti on kiikarissa.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itse myös täällä uutena jäsenenä kirjoittelemassa, pitkään on tullut muuten vain seurattua täällä keskusteluja.

Mielestäni myös Kärpät kaipaa edelleen sitä terävintä osaamista sentterin paikalle ja mielellään myös kiekollisen, tai ainakin hyvään avauspeliin pystyvän pakin paikalle. Mielestäni myös Viuhkolalla voi olla erittäin paljon annettavaa joukkueelle jos vain kuntoutuu ja pääsisi pelaamaan ehjän kauden...eli ei suljeta sitäkään vielä ykkössentterin paikalta pois.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Valmennuksesta sen verran että Ässien aiemmin maalivahtivalmentajan Kari Lehtosen merkitys Jussin kehitykselle oli iso ja tuon osaston olisi hyvä olla kunnossa Kärpissäkin.
Benny (Ari) Hillihän teki tulevaksi kaudeksi paluun Kärppien valmennukseen ja sille parhaimmin hallitsemalleen osa-alueelle eli mv-valmentajaksi. Hioi Backströmistä aikanaan kelpo vahdin ja on edelleen Pekka Rinteelle arvokkaana apuna, joten luulisi siinä yhden Rynnäksenkin olevan kohtalaisissa käsissä.

Toivottavasti Rynnäs ei tällä kaudella vedä itseään ylikuntoon tai päätään jumiin, sillä kakkoskassarille ei taida Hillikään mitään voida.
 
Hillillä on tosiaan melkoisen hyvä track record nousevien ja kokeneempien vahtienkin kanssa. Urheilija toki on itse se, joka työn tekee ja ottaa opiksi mikäli pystyy.

Olen piiitkästä aikaa tyytyväinen maalivahtihankintaan. Rynnäs edustaa maalivahtikoulukuntaa, joka torjuu varmiten pitkässä juoksussa. Iso, urheilullinen ja haastaa pelaajia ratkaisuihin. Liian paljoa ei ole Rynnästä tullut nähtyä viime vuosina, joten melko iso kysymysmerkki hän on muuten itselleni. Äkkiä tuon näkee miten lähtee homma toimimaan ja mikä mies on heiniään nykyisin. Vahva palanen kuitenkin ja kaikki ainekset onnistua.

Vielä jos kova sentteri saadaan hommattua, niin sarjaan lähtö vaikuttaa suht valoisalta. Donskoin ja Junttilan pitää alkaa saamaan kunnolla tehoja aikaan, mikäli halutaan odottaa oikeasti menestystä. He eivät ole vielä pystyneet ottamaan sitä askelta kohti liigatähteyttä. Komulainen pelaa kuin miehet, vaikka onkin lapsen vartalossa. Noista kavereista kuitenkin ollut hyödyllisin joukkueelle.

Kohtahan se harjoituspelikausi taas alkaa, joten odotellaanpa vielä hetki.
 

Fordél

Jäsen
Loistava homma! Kärpillä on nyt ykkösmaalivahti johonka voi varmasti luottaa.

Varmaankin näin, mutta itse en ole täysin vakuuttunut Rynnäksestä. Näyttöjä toki on, mutta vaikea sanoa esim. millaiseksi tekniikka on hioutunut rapakon takana. Ainahan siellä ei osata toimia tekniikka-asioiden kanssa yhtä laadukkaasti kuin Suomessa. Voihan se olla, että Rynnäksen torjuntatyöskentelyyn on tullut juttuja, joita pitää lähteä täällä työstämään. Pelaaminen voi olla muutenkin hakemista Suomessa. Ja entä pääkoppa? Kestääkö kun pitää olla selkeä ykkösveska sarjan voittoa hakevassa joukkueessa? No varmasti AHL:sta on tullut tärkeää kokemusta pääkopalle.

Eli lähtökohtaisesti hyvä hankinta Kärpiltä ja todennäköisesti hoittaa hyvin ykköstorjujan pestin, mutta ei Rynnäkseen mielestäni voi vielä ihan varmasti luottaa. Todella mielenkiintoista kuitenkin nähdä Rynnäs taas tositoimissa kotimaassa.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Ylläoleva pohtii kyllä ihan järkeviä. Rynnästä on mielestäni ihan turha hehkuttaa liikaa, kun äijällä selvästi on puutteensa, jonka takia NHL:n portit eivät auenneet, ihan kuten Backlundillakin omansa.

Pahoin pelkään, että Rynnäs tuli Kärppiin vain rahastamaan. Sen verran "Ässien mies" on kyseessä, että lopullinen sitoutuminen ja motivoituminen Kärppiin jää nähtäväksi. Palkkahan on huhujen mukaan melkoisen suuri.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli lähtökohtaisesti hyvä hankinta Kärpiltä ja todennäköisesti hoittaa hyvin ykköstorjujan pestin, mutta ei Rynnäkseen mielestäni voi vielä ihan varmasti luottaa. Todella mielenkiintoista kuitenkin nähdä Rynnäs taas tositoimissa kotimaassa.

Onko olemassa sellaista torjujaa, joka SM-liigaan on saatavissa ja johon lähtökohtaisesti voisi satavarmasti luotaa. Kyllä kaikilla liigaamme tulevilla maalivahdeilla on lähtökohtaisesti vielä jotain todistettavaa kyvyistään. Mielestäni Rynnäs on niin lähellä napakymppihankintaa kuin olla voi. Fordel kirjoittaa asiaa ei siinä mitään. Silti kysyn: Kuka olisi ollut Rynnästä potentiaalisempi ja varmempi haku liigaamme tyrkyllä olevista maalivahdeista?
 
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Mielestäni myös Viuhkolalla voi olla erittäin paljon annettavaa joukkueelle jos vain kuntoutuu ja pääsisi pelaamaan ehjän kauden...eli ei suljeta sitäkään vielä ykkössentterin paikalta pois.

Varmaan Pikullaki viel löytyy annettavaa, mut onko siinä kunnossa et pystyy ykkössentterin tonttii hoitaa? Vahvasti epäilen. Nopeus nyt on ensimmäinen asia missä varmaan pikku hiljaa alkaa suurimmat puutteet olemaan. Ite heittäisin Pikun 3.centteriks ja toista ylivoimaa pyörittämään.

Fordél ja Fedo mielestäni puhuvat aivan asiaa! Rynnäs on ainakin ollut ihan kova äijä, mutta mikä on nykyinen taso? Ei häntä uskalla liikaa hehkuttaa vielä tässä vaiheessa. Ja vielä jos on totta, että pääkoppa on Rynnäksen heikkouksia, ni varsinkaan silloin ei uskalla vielä huudella mestaruudesta.

Tosiaan vielä tämä ykköscentteri huutaa poissaoloaan, mut eiköhän sieltä vielä napsahda joku johon voimme olla tyytyväisiä.

Olen useiden henkilöiden kanssa samaa mieltä siitä, että kiekollinen pakki/viivapelote oltaisiin vielä tarvittu. Vallinin olisi ehkä voinut jättää hankkimatta ja hänen sijaan olisi voitu hankkia ykköspakki. Toivottavasti Pokka kiekollisena pakkina ottaa/on ottanut kesän aikana paljon kehitysaskelia ja hänestä kasvaa yksi johtava puolustaja joukkueeseen.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Onnittelut Ouluun.

Rynnäs on tähän sarjaan kovan luokan maalivahti kunhan vain motivaatio on kunnossa. Ja en usko että sen kanssa mitään ongelmia olisi, veikkaan että Jussi hamuaa vielä tulevaisuudessa mahdollisesti isommille vesille. Mutta kyllä tässä Kärppien joukkueessa ois mestaruuden ainekset taas kerran, maalivahtiosasto kunnossa, puolustus liigan kärkeä, vielä kun ykkössenan saatte niin hyvältä näyttää.
 
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Onko olemassa sellaista torjujaa, joka SM-liigaan on saatavissa ja johon lähtökohtaisesti voisi satavarmasti luotaa. Kyllä kaikilla liigaamme tulevilla maalivahdeilla on lähtökohtaisesti vielä jotain todistettavaa kyvyistään. Mielestäni Rynnäs on niin lähellä napakymppihankintaa kuin olla voi. Fordel kirjoittaa asiaa ei siinä mitään. Silti kysyn: Kuka olisi ollut Rynnästä potentiaalisempi ja varmempi haku liigaamme tyrkyllä olevista maalivahdeista?

Tottahan tuokin. Eipä ollut paljoa parempiakaan vaihtoehtoja tarjolla. Tai ainakaan näin äkkiseltään ei tule mieleen. Toivottavasti Rynnäs lyö minulle ja muille häneen varauksella suhtautuville jauhot suuhun heti kauden alettua tai viimeistään kevään playoffeissa!
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Onko olemassa sellaista torjujaa, joka SM-liigaan on saatavissa ja johon lähtökohtaisesti voisi satavarmasti luotaa. Kyllä kaikilla liigaamme tulevilla maalivahdeilla on lähtökohtaisesti vielä jotain todistettavaa kyvyistään. Mielestäni Rynnäs on niin lähellä napakymppihankintaa kuin olla voi. Fordel kirjoittaa asiaa ei siinä mitään. Silti kysyn: Kuka olisi ollut Rynnästä potentiaalisempi ja varmempi haku liigaamme tyrkyllä olevista maalivahdeista?

Kenenkään ei voi satavarmasti luottaa. Omasta mielestäni Rynnäs ei ole napakymppihankinta, koska kyseenalaistan hänen asennettaan taustansa ja siitä syystä, että Kärpät ei ollut hänelle ykkösvaihtoehto. Olisin itse halunnut maalivahdin, joka nimenomaan haluaa edustaa Kärppiä todella.

Potentiaalisemman ja varmmen haun tekeminen olisi skouttien työtä.

Jos itse olisin saanut olla päättämässä maalivahtihankinnasta, niin olisin päätynyt David LeNeveuhin tai Alex Auldiin. Myös Chet Pickard ja Jakub Sedlacek olisivat olleet potentiaalisia nuoria kavereita. Ei ainakaan olisi tarvinnut lukea mediasta mitään Ässähehkutuksia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kenenkään ei voi satavarmasti luottaa. Omasta mielestäni Rynnäs ei ole napakymppihankinta, koska kyseenalaistan hänen asennettaan taustansa ja siitä syystä, että Kärpät ei ollut hänelle ykkösvaihtoehto. Olisin itse halunnut maalivahdin, joka nimenomaan haluaa edustaa Kärppiä todella.

Minusta on hienoa, että Kärpät on ollut tänä kesänä useammankin sellaisen pelaajan perässä, jonka ykkösvaihtoehto ei ole ollut Kärpät, vaan NHL. Rynnäs on ensimmäinen, joka todella tulee Kärppiin. Pelaaja, jonka realistinen ykkösvaihtoehto on NHL, ei tule tänne floppaamaan, vaan antamaan näyttöjä. Rynnäs on laatuhankinta, josta meidän on syytä olla onnellisia.

Ei ainakaan olisi tarvinnut lukea mediasta mitään Ässähehkutuksia.
Ymmärrän yskän. Kaveri on kuitenkin aidosti Ässien mies, kuten Juhamatti Aaltonen on Kärppien mies. Kaveri kokee tarvetta selitellä siirtoaan Porin suuntaan. Eiköhän nuo höpinät lopu tähän ja uskollisuus uutta työnantajaa ja varsinkin joukkuetovereita kohtaan on itsestäänselvyys. Muutoksesta johtuvaa alkuhaikeutta sanon ma. Itseasiassa seura -ja kotiseuturakkaus ovat mielestäni hyveitä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Muutaman hetken Kärppien "kesätaival" näytti synkältä ja tuli itsellänikin kuljettua tummissa vesissä, mutta nyt näyttää jälleen positiivisemmalta. Tokihan Rynnäksestä on ollut huhua jo pitkään, mutta vasta sopimuksen varmistuminen tuo varsinaisen onnentunteen. Listasin neljä peruspilaria omalle hankintalistalleni viime kauden päättymisen jälkeen, jotka odotin Ahon ja co. täyttävän. Nämä olivat siis:

-ykkössentteri
-ykkösmaalivahti (Rynnäs)
-kärkiketjun laituri (Pyörälä+Kveton)
-ykköskorin pakki (Kukkonen)
____________

Tuohon kun saadaan se kärkisentteri, niin alkaa näyttämään hyvältä. Jos noihin hankintoihin ei ole ihan järjettömiä summia tuhlattu, niin kassassa pitäisi olla riittävästi pelivaraa sen kiekollisen pakin hankintaan kesken kauden, jota ehkä myös tarvittaisiin. Toisaalta voi olla ihan hyvä, että Marjamäki antaa mahdollisuuden Niemelälle, Emingerille ja Pokalle näyttää osaamistaan kunnon peliajalla. Treenipelit ja mahdollisesti myös kauden aloituskuukaudet voidaan katsella, että mihin poikien kehitys on kulkenut ja sitten voidaan tehdä hankintoja, jos tarvitaan. Sentterihankinnan jälkeen Kärpät on valmis aloittamaan uuden kiekkokauden ja taistelemaan ihan niistä korkeimmista sijoituksista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös