Kärpät kaudelle 2013–2014

  • 1 465 776
  • 3 416
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse toivoisin pakistoon sitä "Seikolaa" tai muuta sellaista, joka on viivalla loistava. Eklund on tosi hyvä siinä, mutta tälläkin kaudella ollaan saatu nauttia heikommista esityksistä viivapelaamisessa, kun porukat ei vain pysy ehjinä. Siihen ei ole tietysti mitään taetta, että pysyisikö vahvistuskaan ehjänä, mutta jos joukossa olisi 4 hyvää ylivoimapaikkia, joista kaksi suorastaan loistavia (Eklund voisi nousta loistavaksi + uusi ihme jostain), niin olisi pikkuriikkisen edes särkymävaraakin.
Eihän tällaisesta kaverista tietenkään haittaa olisi ja kun sinne yksi pitää ainakin joka tapauksessa hankkia niin samahan se on ottaa kerralla paras saatavilla oleva. Akuuttia tarvetta tällaiselle ei kuitenkaan ole. Omassa visiossani näen Pokan Eklundin ohella toisena huippu yv-pakkina. Lehtonen ja Ohtamaa ovat sitten kaksi muuta pakkia kahteen yv-koostumukseen. Ei välttämättä näillä pareilla kuitenkaan. Pokka teki jo tällä kaudella 6 maalia, joista 4 ylivoimalla. Yksi kesä lisää tiukkaa treeniä ja ensi kaudella on lupa odottaa +10 maalia.

Se mitä puolustus ensisijaisesti kaipaa on kovaotteinen stay-at-home pakki. Sellaista ei tuossa listaamassani kuusikossa ole ainuttakaan. Eli Seikolan sijaan yksi kappaletta koodinimellä "Kankaanperä" mahtuisi mainiosti vahvistukseksi. Tosin oikea Kankaanperä on vähän liian jäähyherkkä minun makuuni. Mäntymaa menisi tässä roolissa mutta en usko että miehestä tulee enää kalua liigakentille ja jos tuleekin niin joku sen kuitenkin ajaa kylmäksi jossain välissä kautta. Jos ei muut niin Pikkarainen.
 
Se mitä puolustus ensisijaisesti kaipaa on kovaotteinen stay-at-home pakki. Sellaista ei tuossa listaamassani kuusikossa ole ainuttakaan. Eli Seikolan sijaan yksi kappaletta koodinimellä "Kankaanperä" mahtuisi mainiosti vahvistukseksi. Tosin oikea Kankaanperä on vähän liian jäähyherkkä minun makuuni.

Kankaanperä mahtuisi mainiosti pakistoon, oli se lähtökohdiltaan millainen hyvänsä. Ottaa paljon jäähyjä ja siihen ei varmasti tulisi muutosta. Kuitenkin Kärpissä on korvattu jo monena vuonna perinteinen oman pään luutija laittamalla tarpeeksi yleispelaajia pakistoon. Näin käy luultavasti jatkossakin. Heblingiä testattiin, ei onnistunut ja nyt taas ei uskalleta sellaiseen ruveta. Mestaruusvuosina siellä oli sellaisia pelaajia.

Pidän kyllä nykyistenkin pakkien kyvyistä viivalla. Heissä vain ei ole mitään erikoista, jolla heidät tähtiyvpakeiksi voisi nostaa. Sellaista kuitenkin kaipaisin. Vaan todellisuus tulee olemaan enemmän kuvaamasi kaltainen ja siinä on omat etunsa. Mikäli Pokka saa taas napsaukseen uralleen eteenpäin, voi siinä olla ratkaisu henkilökohtaiseen ongelmaani.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Pienenä ongelmana näen sen että A-junnujen Leskisellekin pitäisi jostain löytää paikka ja mielellään ihan kärkiketjuista, Mäenalanen siinä heti peesissä myös. Ihan vaan tulevaisuutta silmällä pitäen. Noh, mitä sitä turhia kitsastelemaan, nostetaan myös Sebok ja pistetään kolmikko kolmosketjuun kokonaisuudessaan.

Ei välttämättä paha vaihtoehto lainkaan. Leskinen ja Mäenalanen nyt ainakin pääsevät haistelemaan liigaympyröitä ensi kaudella ja miksei Sebok menisi samassa junassa. Kolmikko on pelannut erinomaisen kauden junnuissa ja potentiaali on huima. Pojat ovat osoittaneet kykenevänsä pelaamaan hyvin yhteen, joten ainakin sillä European Trophyllä kolmikkoa voisi kokeilla yhdessä? Jos homma toimii, niin miksei sitten voisi kokeilla ihan liigassakin. Jos homma taas ei toimi, niin sitten ei. Kokeileminen ei haittaa eikä vahingoita ketään, joten annetaan pojille vaan mahdollisuus. Mutta Harri.. tämä ei sitten tarkoita sitä, ettei sitä ykkössentteriä tarvitse hankkia! Koodinimi Dixon pitää hankkia joka tapauksessa, onnistuivat junnut murtautumaan edustukseen taikka eivät. Eiks niin?

Se mitä puolustus ensisijaisesti kaipaa on kovaotteinen stay-at-home pakki. Sellaista ei tuossa listaamassani kuusikossa ole ainuttakaan. Eli Seikolan sijaan yksi kappaletta koodinimellä "Kankaanperä" mahtuisi mainiosti vahvistukseksi.

Tämä oli hyvä huomio ja sellaista voitaisiin kyllä kaivata takalinjoille. Kari Haakana taitaa olla viimeisin tällainen pakkityyppi, joka on Kärpissä pelannut? Haakanan visiitti ei vaan onnistunut ihan nappiin, mutta hakuna hän oli juuri tällainen stay-at-home -pakki.

Mutta joo, lisäyksenä aiemmin tekemääni listaukseen tehdään siis sellainen lisäys, että kohtaan D) tarvitaan laadukas puolustaja.
 
Tämä oli hyvä huomio ja sellaista voitaisiin kyllä kaivata takalinjoille. Kari Haakana taitaa olla viimeisin tällainen pakkityyppi, joka on Kärpissä pelannut? Haakanan visiitti ei vaan onnistunut ihan nappiin, mutta hakuna hän oli juuri tällainen stay-at-home -pakki.

Haakanan visiitti onnistui täysin nappiin ja mestaruuskin tulla napsahti. Haakana pelasi juuri siten, mitä häneltä odotettiinkin.
 

Oddee

Jäsen
Voiskohan joku joka on asioista ainakin minua paremmin perillä rustailla tänne semmosen ketjuhahmotelman ensi kaudesta. Vaikka oisi miten paljon kysymys merkkejä ja äxiä niin saisi edes jonkun tasoista kuvaa missä mennään. Kiitos jo etukäteen.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Voiskohan joku joka on asioista ainakin minua paremmin perillä rustailla tänne semmosen ketjuhahmotelman ensi kaudesta. Vaikka oisi miten paljon kysymys merkkejä ja äxiä niin saisi edes jonkun tasoista kuvaa missä mennään. Kiitos jo etukäteen.

Listaampa tässä sopimuksenalaiset pelaajat tummenetuin ja huhut kursivoituna. Ketjukokoonpanoista tai hankintoihin en ota sen enempää kantaa.

Huml - Viuhkola - Haataja
Donskoi - Haula - Junttila
Kähkönen - Plihal - Komulainen
Suoranta - Kemppainen - Körkkö
Huovinen, Sebok, Korkiakoski, Leskinen, Mäenalanen,


Pokka - Ohtamaa
Eminger - Lehtonen
Niemelä -
Puistola
Jenik

Järvinen
Karhunen

Mikäli sopimustilanne ei ole ajantasalla, niin syyttäkää jatkoajan ja eliteprospectsin tietoja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Puistolan voi unohtaa. Siirtyy Tapparaan. En kyllä olisi tänne halunnutkaan. Pelicans-puolella joku heitti tässä viikolla että nuori puolustaja Joonas Hurri saattaisi matkata Ouluun. Huhun todenperäisyydestä ei ole tietoa, mutta villi veikkaus on, että jälleen kerran Marjamäellä on mahdollisesti näppinsä pelissä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelicans-puolella joku heitti tässä viikolla että nuori puolustaja Joonas Hurri saattaisi matkata Ouluun. Huhun todenperäisyydestä ei ole tietoa, mutta villi veikkaus on, että jälleen kerran Marjamäellä on mahdollisesti näppinsä pelissä.
Hurri on hyvä, nuori, kiekollinen puolustaja mutta ei ehkä kuitenkaan sitä mitä tänne eniten kaivattaisiin. Kohtalaisen pienikokoinen puolustajaksi joten ei vahvista oman maalin edustaa eikä kuitenkaan ihan sitä ykköskorin tasoa hyökkäyspäässäkään vaikka vahvuudet on selkeästi siellä.

Vastaavia janttereita meillä on jo entuudestaan riittävästi.

Ei jatkoon, ellei sitten tule yllättäviä menetyksiä kauden jälkeen.
 

jansu74

Jäsen
Tänne mitään Järvisiä kaivata, yhden kauden ihmeet on niin nähty. Maalivahti asia ekaksi kuntoon ja suurimmat rahat siihen kiinni. Ahonen jos on palaamassa Suomeen.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tänne mitään Järvisiä kaivata, yhden kauden ihmeet on niin nähty. Maalivahti asia ekaksi kuntoon ja suurimmat rahat siihen kiinni. Ahonen jos on palaamassa Suomeen.

Ei tuo Järvinen nyt suoralta kädeltä yhden kauden ihmeeltä vaikuta. Viime kausi oli HPK:lle kokonaisuudessaan melko tuskainen. Sitä ennen pelasi Jokereissa ja Kalpassa tilastojen valossa paremmin kuin kumpikaan kärppämokeista tänä vuonna. Voisi jopa väittää, että on kehittynyt. Otti viime kaudella askeleen taaksepäin joukkueen mukana ja tälla kaudella kaksi eteen. Luottaisin paljon enemmän Järviseen kuin Backeen ja tuskin veisi budjetistakaan niin paljon. Lisäksi uskon Karhusen kehittymiseenkin. Ainakin henkisesti kumpikin ovat valmiimpia ensi kaudella.

Eliteprospects.com - Mika Järvinen
 

Oddee

Jäsen
Mutta onko tosiaan Pikusta vielä ykkössentteriksi? Loukkaantumisherkkä ja ikääkin on jo. Ja ei tuosta listasta muitakaan varmoja ykkössenttereitä löydy. Haulaa on huhuiltu, mutta ei ykköseen. Ja muutenkin ykkösketjussa onko Huml ja Haataja edes jäämässä Kärppiin? Haden nimi ainakin aika korkealla monen KHL-seuran kauppalistalla.

Lisäksi olisi hyvä jos Plihalista päästäisiin eroon, ei ole vakuuttanut.

Entä miten Eklund onko jäämässä Kärppiin?

Ja hyvä että uusia junnuja on tulossa ainakin Leskisen ja Mäenalasen muodossa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Kyllä tämä on Järviselle vasta ensimmäinen hyvä kausi kokonaisuudessaan. On siellä muinakin kausina ilmeisesti ihan hyvät tilastot, mutta Järvisen ongelmahan on ollut epätasaisuus ja helpot maalit. Sehän on estänyt miehen nousun ykkösmaalivahdiksi. Juurikin sen takia haluaisin jonkun varmemman kortin ykköseksi.

Joonas Hurri on mielenkiintoinen tapaus ja erittäin potentiaalinen äijä. On ainakin näkemissäni peleissä ollut hyvä. Ja ei tuota kiekollisuutta tämän hetkisessä puolustuksessa liikaa ole. Kakkospariin voisi mennä ihan hyvinkin ja ei varmasti olisi liian kallis. Voittaisi tod.näk. Mikkolan ainakin. Liekö tällä huhulla mitään totuuspohjaa, mutta en ainakaan itse tyrmäisi hankintaa.

Sen lisäksi Eklundille on sorvattava jatko, mikäli Suomeen on jäämässä. Boumedienne on pelannut rohkeaa peliä nyt näissä sääleissä, mutta ehkä hänen kohdalla tuo jatkosopimuksen tekeminen voisi olla virhe. Josefilla on ollut myös vammoja viime vuosina jonkin verran, ja kun myös Mikko "lumityöt" Lehtonen jatkaa, niin olisi suotavaa hommata hänen tilalleen uusi mies. Liike ei tuosta enää parane ja loukkaantumisiakin varmaan tulee iän myötä vielä lisää. Eklundin vierelle voisi olla hyvä hommata joku Ryan Lannon-tyylinen kanukki.

Hyökkäyksen tilanne tässä eniten pelottaa, kuten jo aiemmassa viestissäkin tuli mainittua.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Vaikka miten on peli kesken, mutta kyllä tuon Backlundin voisi laittaa lautalla kohti Ruotsia ja mukaan vaikka pari purkkia buranaa jos selkä vielä vioittelee. Auttanee ehkä myös psyykkiseen puoleen.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka miten on peli kesken, mutta kyllä tuon Backlundin voisi laittaa lautalla kohti Ruotsia ja mukaan vaikka pari purkkia buranaa jos selkä vielä vioittelee. Auttanee ehkä myös psyykkiseen puoleen.

Ensi vuoden joukkueen voisi rakentaa sillä silmällä, ettei tuo Risto D. pääse hyppimään silmille. Käy keski-ikäisen pumpun päälle nämä tämän illan valmentajat.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Ensi vuoden joukkueen voisi rakentaa sillä silmällä, ettei tuo Risto D. pääse hyppimään silmille. Käy keski-ikäisen pumpun päälle nämä tämän illan valmentajat.

Toivottavasti ensi kauden joukkuetta rakentaa joku muu kuin Harri Aho.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
WANTED: 1. sentteri (Mielellään osuu tolppien väliin) , 1. maalivahti (mielellään pitää kiekot pois tolppien välisestä tilasta) ja top 4 pakki (huolehtii että kiekko ei eksy tolppien tuntuman). Eipä ollenkaan hankalaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks, Real Madrid
Siis jos aivan järkevästi ajatellaan, niin nyt on pakko alkaa organisaatiossa tapahtua muutoksia, koska tällaista paskaa ei jaksa katella vuosi vuoden perään.

Ensinnäkin (kaikista tärkein tehtävä): Harri Aho vittuun ja nopeasti. On saanut kolme kautta aikaa näyttää osaaminen, mutta ei kertaakaan olla päästy edes välieriin. En sitten tiedä, että onko Junno sanonut Aholle, että 10 vuotta koeaikaa ja sen jälkeen päätetään jatkosta. Junno takaisin puikkoihin ja tekee Marjamäen kanssa yhdessä joukkueen, niinkuin Jalosen aikaan.

Toinen: Ykkössentteri. Tarviiko tähän sanoa muuta?

Kolmas: Ykkösveska, ei keskiverto veska. Backlund oli jatkuvasti liian epävarma ja kiekot pomppi. Fuck you thank you.

Nuo asiat kun korjataan, niin kaikki on mahdollista.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Meillä riittää tätä keskitason porukkaa. Ja pörrääjää. Mutta on siellä toki potentiaalia.

Siellä loppuu sopimukset mm:
Riku Toivo
John Norman
Mäntymaa
Mikkola
Lehto
Eklund
Bume
Salomäki
(Viuhkola?)
Backlund
Karhunen
Mäkilä

Jos nyt lähtee tästä karsimaan lähes kaikki pois, ja sillä oletuksella että Salomäki lähtee rapakon taakse, Piku kysymysmerkkinä ja Eklundille jatko, niin omasta puolestani olisin aika tyytyväinen. Toki Mäkilä on noussut sympaattiseksi olennoksi, olisi ihan hyvä reservissä.

Ja tietenkin Plihal häipyy.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Odottakaas vain... Jos Harri Aho saa jatkaa puikoissa, vaihtuvuus on minimaalista ensi kautta ajetellen. Korkeintaan Plihal ulostetaan ja Haataja siirtyy KHL:ään. Tilalle tulee sitten Pyörälä joka on ihan hyvä ykkös-kakkoskorin hyökkääjä liigassa mutta ei laita kiekkoa pussiin samaan tahtiin kuin Haataja. Kauteen lähdetään Piku kakkossentterinä ja ykkössena on Joonas Komulainen, pelasihan Kuhmon kääpiö hyvät säälipleijarit!

Näillä mennään!

Jatkoajan tieto on muuten virheellinen, Tomi Karhusella on sopimus kevääseen 2014 asti.
 

pkane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ostoslista UTJ:lle

Ykköskorin sentteri, maalivahti ja puolustaja

Ei tämä voi mennä enää viidennen kerran vituiksi, eihän?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Haataja siirtyy KHL:ään. Tilalle tulee sitten Pyörälä joka on ihan hyvä ykkös-kakkoskorin hyökkääjä liigassa mutta ei laita kiekkoa pussiin samaan tahtiin kuin Haataja.
Onhan Pyörälä tehnyt parhaalla kaudella liigassa 28 maalia, ja on tämän jälkeen paukuttanut Elitserienissä aika tasaisesti n. 20 maalin tuntumaan kun siellä on pelannut. Tällä kaudella on ollut vähän heikompi meno, mutta noin muuten uskaltaisin Pyörälää pitää suht varmana ja tehokkaanakin pelaajana, mikäli Pyörälä siis Kärppiin olisi tulossa ensi kaudeksi.

Spekulaatiotahan tämä nyt vaan on, mutta jos Haataja tosiaan KHL:ään lähtee niin Pyörälä voisi olla ainakin ihan kelvollinen stuntti sille tontille. Ehkä vähän monipuolisempi.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Spekulaatiotahan tämä nyt vaan on, mutta jos Haataja tosiaan KHL:ään lähtee niin Pyörälä voisi olla ainakin ihan kelvollinen stuntti sille tontille. Ehkä vähän monipuolisempi.

Ei Spedestä kyllä Haatajan stunttia saa millään ilveellä aikaiseksi. Ihan "erilainen" pelaaja kuitenkin kyseessä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hmm, Blegin että Kärppien kaudet nyt loppuneet.

Eikös Kärpät voi nyt julkaista Marjamäen sopparin aika hätäisestikin? Ts. mitään estettä tälle ei taida enää olla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös