Kärpät - JYP la 19.11.2005

  • 9 313
  • 68

TheMaso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NUFC, Caps
Parempi voitti, toinen erä varsinkin jäätävä. Kärpillä kolmas erä hienoa loppukiriä mutta eipä riitänyt. Wallinheimon show oli ainoa juttu joka jäi vieraista mieleen, no toki myös tämä Virpiö? joka sai laittaa tyhjiin jypin kolmannen maalin.

Mutta eipä se maailma tähän kaadu, nyt reilusti karjalaa niin huomenna on taas parempi mieli. tai sitte ei
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Uskomatonta. Sanoinkuvaamaton fiilis.

Miikka Männikön hyvä ilta (1+1) lämmittää henkilökohtaisesti eniten. Toki myös muiden maalintekijöiden (Grünn, Virpiö, Mikkonen), onnistumiset lämmittävät myös mieltä. Tietenkin tuo Jouni Virpiön uran ensimmäisen liigamaali oli myös hieno juttu. Onnittelut hänelle siitä. Radiosta pelin "nähneenä" ei joukkueen esityksestä juuri mitään pysty sanomaan, mutta ilmeisestikin Oulussa nähtiin hyvällä ilmeellä pelaava JYP. Tiukka vääntö ottelusta lopulta saatiin, mutta pisteet onneksi matkasivat Jyväskylään.

Kiitos JYP.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Humpauttaja kirjoitti:
JYPIN suvereeni voitto Oulun kärpäsistä.
Heh... Onnea vaan Jyväskylään voitosta, se oli kyllä täysin ansaittu. Mutta että vielä suvereeni? Heh...

Olipahan yhdennäköinen iltapuhde. Pelistä en jaksa, kertokoot raportit, puutun vain muutamiin:

- Viuhkola on kertakaikkiaan... noh, sanottakoot, ettei P.Sihvonen paljoa näemmä seuraa peliä kentällä. Eräs liigan parhaimmista pelaajista, ehdottomasti. Syrjäytti löysän paskan (Bros) kyllä täysin ansaitusti.
- Bros, löysä paska. Kun ykkössentterin rooli vietiin, kiinnosti sitten välissä hieman pelaaminenkin.
- Jalonen, mitä vittua? Aaltonen luo kolme maalipaikkaa, pelaa kahteen suuntaan erittäin hyvin... sitten peliä kun tiivistetään, tehdään mystinen kolmen sentterin kentällinen!? Ei jumalauta, mitähän sen Aaltosen pitää tehdä kentällä, jotta se KJ:lle kelpaa?
- Pietilä, ei siis vieläkään sitä hyvää peliä? Sanokaa mitä sanotte, mutta Pietilä ei todellakaan ole voittava maalivahti. Yhteispeli pakkien kanssa milloin ja mitä sattuu, sekä ne torjunnat... siis ne puolittaiset, tai ei lainkaan. Jyp:n paikat olivat todella vähäisiä, silti tekivät neljä!?
- Vallin, olikohan tänään taas hieman liian vaikeaa se peli? Ettei vain metroseksuaalilla olisi itseluottamus liian korkea? Sait muuten ihastella aitiopaikalta kun Virkiä (?) teki ensimmäisen liigamaalinsa (?)... EI NÄIN!
- Tenkrat syttyi kun Piku tuli laitaan. Peli oli nopeampaa, suoraviivaisempaa sekä huomattavasti parempaa molempiin suuntiin, mitä se oli ikinä Bros:n kanssa.
- Pyörälä on erinomainen, illasta toiseen.
- Illan ainoa kunnon taklaus, Lasse Kukkonen! Uskomatonta, että vielä jouduin Kärppien taklauksen näkemään KJ:n kausilla...
- Henrikssonilta ensimmäinen erä hyvin, 1 jäi viheltämättä. Toisessa erässä alkoi jo lipsua, kolmannessa perinteistä Henrikssonia, eli "en uskalla ratkaista, mutta kyllä pojat näiden jäähytilastojen pitää tasaisia olla, vaikkei kenttäpeli siltä näyttäisikään".
- Wallinheimo on showmies.

Jyp voitti maalivahdillaan, sekä hyvällä puolustuksella. Vain yksi maali tuli pakkien nenän edestä maalialueelta, loput vastaavanlaiset pelattiin erinomaisesti.

Terveisiä vaan Kärppien "liigan paras puolustus" -mantraa hokeville, notta siellä pitää olla puolustuksen viimeisenä lukkona maalivahti. Pietilä on vastoin puusilmien kiekkoymmärrystä, heikohko, eikä mitään Rinteeseen verrattuna.

Ja vielä kerran onnea Jyväskylään, parempi voitti, vaikka Kärpät enemmän maalintekotilanteita olisikin luonut.
 

Sammy56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Dallas Stars, ManU
No täytyy sanoa että erinomainen asennon korjaus eiliseen nähden. En kyllä paljoa odottanut viimeaikojen kärppä otteluissa olleiden räpellysten takia kun on ihan omaa tyhmyyttä menetetty pisteitä kärppiä vastaan. Ja aina parempi että voitto tuli vieraissa. Tästä on parempi jatkaa.
 

arkh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilastotappion paikka. Pietilälle taisi yksi helppo mennä, muut menee puolustuksen piikkiin. Varsinkin täydellisestä aloitusuinahduksesta syntynyt 1-3. Jalosella riittää ketjukokoonpanoissa mietittävää. Ykkönen ja nelonen toimivat ihan ok, mutta kakkos- ja kolmoskentät ovat täysin tuuliajolla. Viuhkola lunasti ykkössentterin paikan takaisin pelin kuluessa ja Aaltonen siirtyi vilttiin kolmella ketjulla pelattaessa. Sahlstedista ja Saarenheimosta ei saada oikein mitään irti. Ehkäpä Bros-Aaltonen kaksikosta saataisiin kehitelyä kakkosketju.

Wallinheimolta hyvä show. Yksi hankittu ylivoima molemmille joukkueille, armotonta varusteiden säätelyä jokaisella pelikatkolla ja vielä hauskasti lämmitteli yleisöä loppuilveilyillään. Maalivahtipelikin onnistui ihan ok, mitään suurempia haamukoppeja ei tarvinnut ottaa, kun Kärppien laukaukset joko viuhuivat lujaa ohi tai pomppivat hiljakseen maalinsuulle. Ainoa ylänurkkakuti taisi olla Viuhkolan maali.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
Heh... Onnea vaan Jyväskylään voitosta, se oli kyllä täysin ansaittu. Mutta että vielä suvereeni? Heh...

Ota huumorilla vaan tuo heitto. On se niin hieno tunne, kun Kärpät kaatuu. Hieno peli oli varmaan faniporukalla kannustaa... Nyt joutuu lainaamaan HIFK-osiosta: God I love this team!
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP on kyllä osoittanut kiitettävää venymistä silloin, kun loukkaantumisia on tullut, ja niin tänäänkin. Nyt onnistui taas maalinteko monelta ketjulta, ja kun puolustus yleensä on tiivis, niin vaikeahan tuota joukkuetta on voittaa. Loppuhetkillä meni jännäksi, mutta nuo voi minusta laittaa kokemattomuuden piikkiin. Taisivat ensimmäistä liigakauttaan pelaavat Salmu ja Koponen olla ryssimässä Kärppien kolmatta maalia - ehkä ensi kerralla osaavat pelata tuollaisen tilanteen paremmin.

Tällä hetkellä kaikkein eniten lämmittää Miika Lahden ketjun peli. Lahti pelasi viime kaudella vielä häkki päässä A-nuorten liigan pelejä, mutta tällä kaudella hän on noussut alivoiman luottomieheksi liigassa ja taisi olla viimeisellä minuutilla hoitamassa kotiin parit oman pään aloitukset. Ja voitti sitten toisessa päässä aloituksen, jonka jälkeen vapautti Virpiön tekemään 1-3. Mahtavaa, että junnuista alkaa taas nousta pelimiehiä. Ja toivottavasti Riska-Lahti-Virpiö-ketjua ei hajoteta seuraaviin peleihin, koska tuo koostumus on kuitenkin tuttu junnupeleistä. Varmasti tuntevat toistensa aivoitukset.

Tiistaina tulee jännää, sillä voitolla JYP nousisi kolmanneksi. Tappara on tämänpäiväisen konttauksen jälkeen vaikea vastus, mutta jos Pelicans onnistui tamperelaiset kaatamaan, niin kyllä JYPkin onnistuessaan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tuurilla ne laivatkin seilaa

Mitään muuta porukkaa vastaan ei niin paljon kirpaise kuin JYP:iä.

Vihaan JYP:iä sydämeni pohjasta! Inhoan! Jopa pahempia mikkihiiriä kuin Kärpät including konkurssiin menneen miehen Jagr Antti Virtanen *kasmygh*!

Onnea voitosta ryynikylä, pudareissa tavataan! Sitten teitä kirpaisee, eikä ole ensimmäinen kerta.

Muuten, miten Vallin pelasi; Stenkan selostuksen perusteella aika heikko esitys?
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä pientä raporttia Oulaisin silmin. Ottelun aluksi halliin saatiin ainakin kohtuulinen tunnelma Jypin kannattaja joukon saavuttua paikalle. Vähälukuinen joukko ei (omaan katsomoosaani) juuri kuulunut, mutta herätti kyllä Raksilan tunnelmaa.

Ensimmäinen eär oli mielestäni selvästi Kärppien, Jyp sai ainoastaan kolme laukausta kohti Kärppä-maalia, vaikka sillä oli kolme ylivoimaa. Henriksonin linja oli huomattavan kova koukkuksia kohtaan ja Kärpät istui poksissa. Linja meni mielestäni Jypin kannalta hiukan positiivisesti. Jypin liike oli silti huomattavan hyvällä tasolla Kärppien todelliset maalipaikat oli aika kortilla. Peli näytti kääntyuvän Kärpille junnu knetän runnnottua lähes Wallinheimon suojista Jyppiä kuohuttaneessa tilanteessa 1-0. Jyppi sai kuitenkin todellisen taistelun päälle Grünnin tekemästä avausmaalista.

Toiseen erään tuli mielestäni hurmos-Jyp. Kärpät oli alati vaikeuksissa oman pään lähdöissä ja joukkueel´ta puuttui tietty nyöryys ja työnteko. Kärpätsai jäähyn vähän kyseenlaisesta tilanteesta, jossa mielestäni Wallinheimo meni päätykiekkoon ja luisteli sitten Haatajan luistelu linjalle ja Haataja sai kampista jäähyn. Jypin parhaat Niskavaara ampui viivasta ja Männikkö ohjasi ihan maalin yläpesään. jyp oli sytytetty. Seuraavaan kymmeneen minuuttiin pyörähti taululle 1-4. Kärpät heräsi vasta tässä vaiheessa. Peli alkoi askel askellelta kääntyä Kärpille. Ainoastaan Henriksonin muutama kevyehkö jäähy Jypille hengähdysaikaa.

Kolamnnen errän Kärpät jyräsi Jyppi päähän, mutta Jyppi puolusti kysnsinhampain maalin edustaansa. Jari Viuhkola ja Jouni Loponen pystyivät kuitenkin laukauksillaan yllättämään Wallinheimon.

Jyppi jätti joukkueena todella hyvän kuvan. Se liikkui erinomaisesti ja ottelu oli varmasti yksi kauden kovavauhtisimmista Raksilassa. Minut yllätti ainakin Jypin pakiston hyvä kiekollinen peli. Se pystyi yhtälailla rnakentaamaan peliä ja poikkesi monesta Raskailassa nähdystä joukkuesta kohtuullisella kiekon hallinnalla. Joukkue näytti jälleen kerran, kuten myös playoffeissa 2003 Kärpille mitä on taistelujoukkueena. Onnnittelut vaan Suomi-Salamalle ja Peelle oikeaan osuneesta "kutinasta".
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Voi ihomato sentään! Kärppien ensimmäisen maalin jälkeen merkit oli selvillä. Pelataan sen verran mitä tarvitaan, ei anneta kaikkea vaan mennään sieltä missä aita on matalin. Vittu että hävettää.

Jyppi pelasi viisaasti ja ansaitsi voittonsa. Bensa alkoi vierailta loppumaan kolmannessa erässä, mutta perkeleet kestivät. Loppukiri ei riittänyt Kärpiltä, mikä on aivan oikein lopputuloksen kannalta. Vishnu, jos pelaaminen ei kiinnosta, niin penkin päähän saatana. Kaksi erää kummelimeininkiä ja kolmannessa erässä taisteltiin. Ei riitä ei.

Onnea Jyväskylä, täysin ansaitut pisteet. Virpiölle myös onnittelut ensimmäisestä.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ottelu ratkesi kyllä toisen erän Kärppä-perseilyyn. Pietilä ei vakuuttanut.
1-2 hieno ohjaus
1-3 ja 1-4 lähes samanlaisia maaleja, alakulmaan jäitä pitkin, ois kyllä voinut torjuakin, tosin aika vapaasti pääsi jyppiläiset suupasemaan, ei paljon pakki pidelly miestä. Empä juurikaan muista yhtään huipputorjuntaa joita meidän maalivahdilla ois ollu tässä pelissä.
Hyvää peliä kolmannessa mutta aika loppu kesken.
1. ja 2. erässä kyllä selvästi näki että Jyp oli paremmalla asenteella pelissä. Kohtuu halutonta oli Kärppien peli, näkyi ainakin muutamana venyyneenä vaihtona joissa sitten alettiin omissa kikkailemaan kiekon kanssa ja tarjottiin vastustajalle lähes ilmaista maalia.

Kyllähän se Sinkku on pelimies, hyviä torjuntoja, pikkusikaa, provosointia, näyttelemisiä (tänään 1 erittäin selkeä josta Kärpille jäähy, ja yv-maali jypille).
Omalle joukkueelleen tärkeä pelaaja, vastustajalle erittäin vittumainen.

Tuomarista muutama sana. Erittäin linjatonta, käytönnössä huomas kolmannessa erässä jossa Kärpät painoi päälle, pitkiä pyörityksiä joissa sai roikkua ja koukkia. Sahlsted sittten koukkas itelleen selvän jäähyn hyökkäyspäässä, aikaisempaan pariminuuttiseen mahtui vaan aikapaljon samanlaisia tilanteita joissa Hannu puhalteli lähinnä vaan muniinsa.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Uleåborgir kirjoitti:
Vihaan JYP:iä sydämeni pohjasta! Inhoan! Jopa pahempia mikkihiiriä kuin Kärpät including konkurssiin menneen miehen Jagr Antti Virtanen *kasmygh*!

Mikkihiiriä? Ehkä, mutta kyllä siellä lapissa ollaan Minihiiriä sitten! JYP taklaa ja taistelee 10 kertaa enemmän kuin Oululaiset, joten sinne omaan niskaan tuokin huuto napsahtaa!

God I Love This Team!!
 

zeizon

Jäsen
Noh, parempi voitti. Ei Kärpät tähän kaadu, tänään vain näin. Lukiessani ketjua, ja muita lähteitä, tuli mieleen että kärpät alamäessä olevat. Tämä oli vain yksi peli. Tiistaina Lahdesta voittoa hakemaan, pieni kolaus, herätti varmasti joukkuetta, jos siellä jonkinlaista nukahtamista muka oli.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
Olipahan yhdennäköinen iltapuhde. Pelistä en jaksa, kertokoot raportit, puutun vain muutamiin:

- Viuhkola on kertakaikkiaan... noh, sanottakoot, ettei P.Sihvonen paljoa näemmä seuraa peliä kentällä. Eräs liigan parhaimmista pelaajista, ehdottomasti. Syrjäytti löysän paskan (Bros) kyllä täysin ansaitusti.
- Bros, löysä paska. Kun ykkössentterin rooli vietiin, kiinnosti sitten välissä hieman pelaaminenkin.
- Jalonen, mitä vittua? Aaltonen luo kolme maalipaikkaa, pelaa kahteen suuntaan erittäin hyvin... sitten peliä kun tiivistetään, tehdään mystinen kolmen sentterin kentällinen!? Ei jumalauta, mitähän sen Aaltosen pitää tehdä kentällä, jotta se KJ:lle kelpaa?

Minä puutun muutamiin näistä sinun muutamista siksi, että olen niistä tismalleen samaa mieltä. Aaltosen viltittäminen oli kyllä yli kaiken perseilyä; jotenkin voi ymmärtää huonona selityksenä, että Bros saa pelata loppuun asti, kun se nimi lukee siellä pistepörssissä, mutta millä Saarenheimo lunastaa peliaikansa? No nöyrempi jätkä Pekka varmasti on kuin Aaltonen, mihin btw. (nöyryyteen siis) viime aikojen peliesitykset ovatkin erittäin hyvä syy.

Jalosen reagointi kusee. Ajattelin JYPin kolmannen maalin jälkeen, että josko se Jalonen nyt tajuaisi siirtää Pikun Tenkin ja Pyörälän keskelle? Ei tajunnut, piti antaa vielä yksi omiin. Ilman tuota ottelu olisi voinut vielä kääntyä.

Anteeksiantamatonta on myös se, että kun kaikki näkivät, ketkä kolmannessa erässä saivat tilanteet luotua sivumennen sanottuna ihanan täpinöissään olleen (onhan se toki mukavaa, että kärppäpeli on jollekin ah, elämän parasta aikaa, meikä tykkää) Sinuhe Wallinheimon maalille, jättää Jalonen aikalisän käyttämättä ja komentaa Saarenheimon & kumppanit viimeisiksi sekunneiksi tappamaan ajan pois. Saatana, pelaajien lisäksi myös valmentajan pitäisi haluta voittaa ottelu.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään parempi voitti, numeroin 3-4. Runkosarjaa eteenpäin mentäessä kokonaisuus tulisi olla positiivinen, mukaanlukien ne "huonot" miinuspelit. Positiivisella runkosarjalla, kouluarvosanoin 8, saavutetaan vähintään sija 5. Tänään tuli miinusta. Jyp sai kunnon revanssin, jonka ansaitsi. Kärppien munattoman esityksen ansiosta. En lähde selittelemään, voitte katsoa mielipiteeni selittelemisestä allekirjoituksestani.

Jyp kuuluu kärkinelikkoon, taistelunsa ansiosta. Kevääseen on pitkä matka, monta peliä matkan varrella ja kovia taisteluita edessä. Maalis-huhtikuussa katellaan, mistä piika pissii ja ketkä maistavat sitä "parasta namia"! Otin tämän vertauskuvan esiin siksi, että Jypin uskomaton alkukausi on todellakin kova juttu. Kestääkö se kauden tappiin asti, sen näemme keväällä. Itse uskon oman suosikkijoukkueeni olevan JUURI keväällä parhaassa iskussa, mutta sen näemme sitten myöhemmin.

Olin tänään Raksilassa ja parempi voitti. Onnittelut Jyskälään. Teille juhlapäivä, yli kahteen (2 !!!) vuoteen ensimmäinen voitto Kärpistä. Sitä sopii tuuletella:):):):)
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Joo onnittelut vaan Jyppikylään! Pelihän oli varsin viihdyttävä ja tunnelma hyvä!!

Pääsihän Jyppi tietenkin hieman onnekkaastikin 1-4 johtoon, mutta se onnihan pitää myös ansaita ja kyllähän Jyp sen tänään ansaitsi.

Kolmannen erän onnistumiset toivat varmasti myös itseluottamusta Kärpille vastaavan varalle. Hurmoksen saadessaan joukkue nousee jopa 3 maalin takaa erässä.. Tänään sitä hurmosta kesti 5 viimeistä minuuttia. Katsomossakin oli extra-tunnelmaa kun oli takaa-ajo käynnissä! Välillä näin..
 

Vostrak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp .Färjestad.
Jyväskylä kiittää voitosta . Kaksi kertaa olen ittekkin ollu messissä raksilassa tsiikaamassa kun Jyppiä on viety mutta tänään sitte kolahti toisinpäin.

Jypillä riittää luistimissa potkua ja nytkin kaksi taskurakettia grunn ja männikkö iskivät häkin mieheen .
Taas Jypin nuori jengi jaksoi iskeä takaa voittoon niinkuin espoon pelissä keskiviikkona hyvä näin.
Toi Wallinheimon protesti ekasta kärppämaalista oli häikäisevä näin urheiluruudusta nähtynä.

Oikeaan osoitteeseen voito lähti sillä kärppä kammoa oli jo kaksi vuotta .
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voitto on jees...

Hyvinhän tuo meni vaikka ainakin itse pelkäsin lähes pahinta tuon Kalpa-ottelun loukkaantumisten takia. Pelasi Kärpät sitten huonosti,JYP hyvin tai vaikka molempia; on 3 pistettä aina kova juttu kun Kärpistä on kyse.

Tiistaina sitten Tapparan ohi? sen näkee sitten...
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kello 19.25 tuli tekstiviesti:
"Saatanan kaappi Kärppä! Eilen sanoit että 95% todennäköisyydellä lähdet tappiopeliä katsomaan!"
 

B4

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins
Uleåborgir kirjoitti:
Mitään muuta porukkaa vastaan ei niin paljon kirpaise kuin JYP:iä.

Vihaan JYP:iä sydämeni pohjasta! Inhoan! Jopa pahempia mikkihiiriä kuin Kärpät including konkurssiin menneen miehen Jagr Antti Virtanen *kasmygh*!

Onnea voitosta ryynikylä, pudareissa tavataan! Sitten teitä kirpaisee, eikä ole ensimmäinen kerta.

Muuten, miten Vallin pelasi; Stenkan selostuksen perusteella aika heikko esitys?

Oisit ihmeessä noistakin viinoista tarjonnu tänne esim. puolet ni ei sunnuntaina hävettäs niin paljoo...

JYPiltä helmi vieraspeli ja vielä Kärppiä vastaa. Tuleehan se sieltä kun vähän potkii! Kyllä maittaa! Jos ketään kiinnostaa kootut selitykset ja kaikki maalit ni tosta voi väijyä: http://kiekko.kaleva.fi/index.cfm?m=video&LOGGEDtunniste=0

EDIT: Oulussa näköjään osataan kiekon lisäksi myös tämä yleisön palvelu jälkipelejä myöten. Nimittäin Kärppien kotisiivujen otteluraportin seasta löytyy linkki videopätkään (n. 8 min.) valmentajien kommenteista pelin jälkeen. Kyllä näkee Matista että tekee gutaa kun nuoret onnistuu vaikeassa paikassa! Niin, se linkki viteoon: http://ws27.oyy.fi/mhl/kanava/video.php?id=12
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Se tekee gutaa, se tekee gutaa, se tekee karmean gutaa...

Lapinlahden lintujen sanoilla on hyvä aloittaa, ja olihan paluumatka erittäin kevyt, kuin olisi lentämällä tullut. Tuskin kenellekään on yllätys, että jos kaksi vuotta ollaan kärsitty kärppä-syndroomasta, niin tämä voitto on mitä parhainta lääkettä siihen tautiin. Nyt on nukuttu yön yli, mutta silti fiilikset ovat samat - jos taivaassa on tällaista, tahtoo kausikortin. Mutta ääni, missä olet...?

Pelistä ja etenkin maaleista on analysoitu aika tarkkaan kaikki oleellinen. Lyhyesti. JYP hyödynsi maalipaikkansa paljon Kärppiä paremmin, ja onnistui yllättämään Kärpät kovalla liikkeellään. Ainakin katsomoon näytti siltä, että vastapuoli odotti JYPistä helppoa suupalaa, sillä puolustamisesta puuttui se raivo, jolla vastapuoli (tai edes maila) pidetään kiinni maalipaikassa. On selvää, että jos peliin lähtee vappufiiliksillä, niin on turha odotella pelin loputtua joululahjoja.

Se tuuri, mikä JYPiltä puuttui perjantaina KalPaa vastaan, oli nyt mukana. Maalipaikkoja oli vähemmän, mutta silti maaleja syntyi neljä perjantain kojoa vastaan. Lätkä on ihmeellistä. Maalivahtipeli meni Sinkulle, ja jos lätkäura ei enää kiinnosta, niin Hippoksen leslienielsen voi myös yrittää uraa rapakon takana - Hollywoodin kukkuloilla. Mukava pelaaja, joka huomioi katsomon huudot ja fanit jopa ottelun aikana (ehkä show menee jopa hieman yli?). Mielipiteitä jakava persoona, jota yleisön on mukava seurata. Pietilä otti muutaman hyvän torjunnan, ja mielestäni maaleista pitää syyttää vain pelaajia, jotka pääsivät maalin eteen niin helposti.

Tämä peli kuului niihin, joissa pelaajien suoritusten arviointi jäi tunnekuohun ja kehnon näkymän vuoksi vähemmälle. Eli kunnia kuuluu koko joukkueelle by Timo Jutila, mutta erityisesti nostan hattua Miika Lahdelle, joka viileästi hoitaa aloituksia ja purkuja kuin vanha tekijä. Samoin Erkka Leppänen stunttasi Husen paikan mainiosti. Ja Virpiö - toinen laukaus ja ensimmäinen maali - ei siis ihan Lemieux'n luokkaa, mutta koko junnukentältä pirteä esitys. Paljon huudettuja (itse etunenässä) vahvistuksia ei tarvinnut hakea tähän peliin kaukaa. Mutta Lawson? Kaksi jäähyä, mitä muuta? Jos otteet eivät parane, niin lasketaan Jokereihin ja junnu tilalle...

Kärppien pelissä on hienoa tietty kaavamaisuus (positiivisessa mielessä). Pelaajat tietävät, mitä hyökkäysalueella tehdään. Omaa katsomovalmentajan sydäntäni lämmitti nähdä monta kertaa tehokas peruskuvio: kiekko sisään nopealla liikkeellä, imetään pakki kiinni itseen, kiekko taakse viivalle (jonne pakki on noussut) ja jatketaan liikettä kohti maalia, jonne kiekko ammutaan. Maskia on paljon vaikeampi siirtää pois, kun se luodaan oikea-aikaisesti maalin eteen liikkeen avulla. Yksinkertaista, mutta tehokasta.

Omaa sydäntä lämmitti se, että kukaan oululaisista ei lähtenyt harmistuksissaan siihen vanhaan "JYPpi kahvaa"-jargoniin, jota niin moni käyttää viitsimättä edes vilkaista kentälle. Mielestäni tämä peli oli paitsi hyvin tuomittu, niin myös melko puhdas kahvauksesta - ja näemmä olin oikeassa molempien suhteen (kun niistä ei ole puhuttu). Eli voitto tuli reilusti oman hyvyyden ansiosta, kaikin tuomariäänin.

Tästä on mukava jatkaa - paitsi ehkäpä vastukset ovat jatkossa alusta asti hereillä JYPin kanssa. Kärppien päänahka on arvostettua tavaraa, ja vastus on varmasti jatkossa kovempi. Kärpille tsemppiä jatkoon, eilen ei ollut asenne ja onnetar kohdallaan, mutta pari takaiskua kotiyleisön edessä (ja uhka penkityksestä) tekee ihmeitä löysimpienkin työmoraalille.
 

Hack

Jäsen
Jooh, uskomaton peli. Pelistä nyt ei taida olla mitään lisättävää. Se mikä hämmästytti oli tunnelman latteus, vaikka peli oli kuitenkin lauantaipeli. Yleisöä oli kuitenkin melkoisen paljon katsomossa ja luulisi lauantaina lähtevän ääntä enemmän. Kai se oli se, kun vain JYP oli vastassa?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Hack kirjoitti:
Jooh, uskomaton peli. Pelistä nyt ei taida olla mitään lisättävää. Se mikä hämmästytti oli tunnelman latteus, vaikka peli oli kuitenkin lauantaipeli. Yleisöä oli kuitenkin melkoisen paljon katsomossa ja luulisi lauantaina lähtevän ääntä enemmän. Kai se oli se, kun vain JYP oli vastassa?
Ei vaan tuo oli se paljon kehuttu ja huhuttu Raksilan hornankattila juurikin tuossa. Raksilan kappelissa kun on kannustaminen kielletty, edessä istuva pienperhe saattaa häiriintyä... etenkin kun kakarat on tuotu otteluun leikkimään, eivät peliä seuraamaan. Jnejnejne.

Raksilan kappelissa kannustetaan vasta sitten kun a) Kärpät on voittanut ottelun tai b) paskat on jo housuissa, eli löysän yleisön olemus on tarttunut joukkueeseen ja turpaan tulee.

Lauantaimatseissa on poikkeuksellisen hyvä kannustus, perustasoon nähden (joka on heikko). Silti Kärpät häviää lauantaisista kotipeleistä 2 ja voittaa yhden... heh... Hiljainen halli Kärppien peleihin niin homma toimii? Unettavaahan Kärppien konemainen peli on, joten voinemme odottaa hyviä tuloksia tulevaisuudessa.

Niin ja eiliseen peliin palatakseni, näki kyllä Jyp:n pelaajista, että voitto todellakin maistui. Päätössummerin soidessa, äijät tuulettavat todellakin kuin vähintäänkin jotain pientä mestaruutta. Ja se on ihan oikein! :)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät se jaksaa aina yllättää. Tällä kertaa sitten tähän suuntaan. Jypille täytyy kyllä antaa aivan helvetisti rispektiä. Eritoten Alatalolle. Toivottavasti nyt julkisuudessakin heitettyihin spekulaatioihin miehen maajoukkuepestistä suhtaudutaan vakavasti. Mies saa altavastaajan (jollainen Suomikin on huippuja vs) venymään uskomattomiin suorituksiin.

Pietilä ei sitten ilmeisesti ole se voittava molari. Täytyy vain toivoa, että Bäckströmin koville joutuneet paikat kestää kauden lopulla. Muuten lienee turha uneksia kolmannesta.
 

Hack

Jäsen
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
Ei vaan tuo oli se paljon kehuttu ja huhuttu Raksilan hornankattila juurikin tuossa. Raksilan kappelissa kun on kannustaminen kielletty, edessä istuva pienperhe saattaa häiriintyä... etenkin kun kakarat on tuotu otteluun leikkimään, eivät peliä seuraamaan. Jnejnejne.

Raksilan kappelissa kannustetaan vasta sitten kun a) Kärpät on voittanut ottelun tai b) paskat on jo housuissa, eli löysän yleisön olemus on tarttunut joukkueeseen ja turpaan tulee.

Lauantaimatseissa on poikkeuksellisen hyvä kannustus, perustasoon nähden (joka on heikko). Silti Kärpät häviää lauantaisista kotipeleistä 2 ja voittaa yhden... heh... Hiljainen halli Kärppien peleihin niin homma toimii? Unettavaahan Kärppien konemainen peli on, joten voinemme odottaa hyviä tuloksia tulevaisuudessa.

Kiitos, aamun parhaat naurut.

Niin ja eiliseen peliin palatakseni, näki kyllä Jyp:n pelaajista, että voitto todellakin maistui. Päätössummerin soidessa, äijät tuulettavat todellakin kuin vähintäänkin jotain pientä mestaruutta. Ja se on ihan oikein! :)

Joo, ilon huomasi. Varsinkin, kun loukkaantumislista alkoi kasvaa ja käytännössä A-junnupohjaisella joukkueella piti lähteä Ouluun, niin en ihmettele yhtään riemua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös