Kärpät-HIFK 11.10

  • 16 304
  • 127

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitähän sitä uskaltaisi kirjoitella, ettei tulisi kovin maltaan makuinen juttu? En aivan ajokunnossa hallista poistunut. Paikatkin olivat siksi alhaalla - ensimmäisessä rivissä - että minun pelisilmälläni ei sieltä paljoa taktiikoita ja pelaajien sijoittumista arvioida kuin korkeintaan "ehkä näin, mutta toisaalta ehkä ei"-tarkkuudella.

Niinkuin aina, tilastot muokkaavat tästä kokonaisuuden. Maalintekijöitä en pelkästä maalista viitsi kehua, kun sen näkee tilastoistakin. Jos siis haukun hattutempun tekijän paskaksi tarkoittaa se muuta kuin sitä hattutemppua...

Aloitetaan nyt silti itsestään selvillä. Maalihan sen olisi pitänyt olla, päivänselvä moka tuomarilta. Näitä tulee, ja Favorin puhalsi muuten ihan kohtuullisen hyvin. Kenties esimerkiksi Kultsin ja Smythin hyvin kevyt tuuppiminen olisi saanut jäädä rankaisematta ja sitä kautta pelisä olisi ollut ehkä vielä enemmän salamaa, mutta toisaalta pysyipähän peli ainakin hanskassa. Hirson ja Stepanekin päähän kohdistuneet taklaukset olivat ainoat isommat rikkeet koko pelissä, jotka omat sumentuneet silmäni havaitsivat. Favorin oli Stepanekin selän takana, eikä voinut kyynärpäätä nähdä, joten ei pyyhkeitä tuostakaan. Pärssinen kyllä kävi antamassa ruusut Favorinille seuraavalla katkolla.

Pärssinen olikin hyvä, vaikka tuhersikin kaksi Harkinsin syöttöä harakoille - Kuhdalle vain yksi tällainen.

Karalahti oli hyvä omassa päässä, joten täältä yksi "jaa"-ääni. Kiekollisena hän pelasi hyvin vähän. Ykkösylivoiman viivamiehen paikka ei mielestäni silti ole Jeren heiniä vielä tässä vaiheessa. Ehkä alivoimamaalitkin vähenisivät, mene ja tiedä. Mutta ihan liikaa niitä nyt kolisee.

Harkinsilla oli pari paikkaa avata maalitilinsä. Toinen meni tyhjästä yläkulmasta 30 senttiä yli ja ohi ja toisen hän varmasti kaikkien yllätykseksi syötti pois. Harkins oli erittäin hyvä puolustuspäässä. Paino sanalla erittäin. Pelasi kuin kolmas puolustaja.

Puolustajista puheenollen, HIFK:n pakit juoksivat omassa päässä, ja osittain siksi Kärpät olivat vahvoja HIFK:n maalilla. Toistuvasti molemmat pakit olivat samassa kulmassa toistensa kyljissä kiinni.

Stathos pelasi tuloksellisesti hyvän pelin, mutta mielestäni Favorinin lisäksi myös onni auttoi kiekkojen kimpoillessa ja putoillessa aika randomilla hänen ympärilleen ja valitettavasti toisinaan ihan hukkaan asti. Joka tapauksessa Stathos piti HIFK:n pelissä ensimmäisessä erässä ja toisaalta Favorinin kanssa varmisti voiton kolmannen lopussa.

Ensimmäisessä erässä HIFK:ta vietiin todella huolella. Toinen erä oli varsinkin alkupuoliskoltaan vastaavasti Kärppien ahdinkoa. Loppuaika mentiin tasaisesti aina Aravirran nerokkaaseen aikalisään asti. Mikähän se oli? Tuon tarkoitus jäi minulle aivan epäselväksi. Mahdollisesti Kärppien todella syvällä pitkää avausta odottanut vasen laituri haluttiin kontrolliin, mutta ei kai siihen aikalisää tarvita? Joka tapauksessa sen jälkeen HIFK:n oikeat pakit vilkuilivat kovasti taakseen.

Mitähän Kärpistä? Jussi Jokinen oli peli päällä vaikka olikin rähmällään vähän turhan usein minun makuuni.

Kärpät voitti viime hetkillä kolme hyökkäyspään aloitusta peräkkäin, häviäjinä Harkins x2 ja Häppölä.

Miten voi olla mahdollista, että Smyth on noin sus'paska? Eikä ole Dawe ainakaan paljoa kummempi. Smyth ryssi loistavan tasoituspaikan viimeisellä minuutilla antamalla hyvässä tilanteessa poikittaissyötön pakille, joka suunnitelman mukaan olisi tällännyt maskin takaa, suoraan syötöstä verkon tötterölle - Smyth nimittäin antoi sen ratkaisevan syötön paineettomassa tilanteessa vyötärön korkuisena ja suoraan omalle alueelle asti. Stepanek ja Lievers sen sijaan olivat yhtä hyviä kuin aina ennenkin.

Kärppäfanit olivat aika monet sitä mieltä, että peli oli kauden paras - siihen ei-maaliiin asti. Peli pyöri pääasiassa hyvin ja tällä kertaa myös mukavasti maalia kohti. Viimeistely vain ontui.

Kaikkiaan numerot mairittelevat HIFK:ta. Ei vain niin, että oikea tulos oli 3-3, vaan että tulos olisi helposti voinut olla 6-2 huonommalla tuurilla.

Mutta kelpaa - en valita. Korostan vielä uudestaan, että varsinkin kolmas erä tuli katsastettua samenneiden silmien läpi, jotta siltä pohjalta.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Taklaamisesta

..oikeastaan enempi kysymyksiä paikallaolleille:

Ajoiko Kärpät, eilen poikkeuksellisen paljon Kärpiksi taklanneena, siihen miinaan, mihin aika moni joukkue menee HIFKiä vastaan? Rakas paikallisvastustajammekin hävisi (15.1. lukuunottamatta) ne ottelut HIFKille männä kaudella, missä lisäsi omaa taklauspeliään. Kyseessä on myös Jypin ja Saipankin viime kaudella manaama ilmiö: "HIFKiä vastaan nyt ainakin taklataan se kauden ainoa ajelumatsi. Nehän taklaa ittekin!" Seuraus > joukkue pelaa ei omalla pelityylillään ja häviää omaa peliään (joskus taklaa, joskus ei) tuolloin pelaavalle HIFKille. HIFKhän yritti TPS:n valtakaudella matsista toiseen nerokkaasti haastaa Tepsin sen omilla aseilla; liikkeellä ja taidolla. Omalla röhmelömiehistöllään. Ja aina tuli pataan. Kunnes koottiin se Nielikäinen - Hucko - Kautonen taito-TPS:ää vastaan ja noukittiin voitto. Kontrattiin vastustajan vahvuudet, ei kilpailtu niissä.

Kunhan kysyn, lähinnä Kärppien pelin asiantuntijoina pitämiltäni kärppäfaneilta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Re: Taklaamisesta

Viestin lähetti JHag
..oikeastaan enempi kysymyksiä paikallaolleille:

Ajoiko Kärpät, eilen poikkeuksellisen paljon Kärpiksi taklanneena, siihen miinaan, mihin aika moni joukkue menee HIFKiä vastaan? Rakas paikallisvastustajammekin hävisi (15.1. lukuunottamatta) ne ottelut HIFKille männä kaudella, missä lisäsi omaa taklauspeliään. Kyseessä on myös Jypin ja Saipankin viime kaudella manaama ilmiö: "HIFKiä vastaan nyt ainakin taklataan se kauden ainoa ajelumatsi. Nehän taklaa ittekin!" Seuraus > joukkue pelaa ei omalla pelityylillään ja häviää omaa peliään (joskus taklaa, joskus ei) tuolloin pelaavalle HIFKille.

Kunhan kysyn, lähinnä Kärppien pelin asiantuntijoina pitämiltäni kärppäfaneilta.



Eilistä IFK-peliä en ollut katsomassa, mutta torstaina olin katsomassa Tappara-matsin. Myös siinä ottelussa Kärpät taklasi aktiivisesti ja pesi Tapparan tällä osastolla. Enemmänkin vaikuttaisi siltä, että Kärpät yrittää kokonaisvaltaisesti pelata fyysisemmin joka ilta. Ja hvyä nin.
 

united

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK n mahtava voitto nilkki kärpistä

juntti kärpät hävisivät hifk lle vihdoinkin jotain hyvää lempi joukkueestani. Puupää paviaanit hävisivät siis luvuin 3-2. kärppä kanattajille tiedoksi että pitäisikö vaihtaa alaa. Olenkin aina luullut että ne fanit ovat lyöneet päätä seinään

T.united
 

Scout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: HIFK n mahtava voitto nilkki kärpistä

Viestin lähetti united
juntti kärpät hävisivät hifk lle vihdoinkin jotain hyvää lempi joukkueestani. Puupää paviaanit hävisivät siis luvuin 3-2. kärppä kanattajille tiedoksi että pitäisikö vaihtaa alaa. Olenkin aina luullut että ne fanit ovat lyöneet päätä seinään

T.united

voi että on taas yks viksu vekotin lisää...mistä näitä sikiää...*huoh*
 
Re: HIFK n mahtava voitto nilkki kärpistä

Viestin lähetti united
juntti kärpät hävisivät hifk lle vihdoinkin jotain hyvää lempi joukkueestani. Puupää paviaanit hävisivät siis luvuin 3-2. kärppä kanattajille tiedoksi että pitäisikö vaihtaa alaa. Olenkin aina luullut että ne fanit ovat lyöneet päätä seinään

T.united
united on toistaiseksi pelikiellossa, moderaattorien käsitellessä asiaa.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joka syksyinen HIFK-perinne sai jatkoa

Näyttää siltä, että Kärpille on tullut perinne siitä, että joka syksy ensimmäinen HIFK-matsi hävitään jotenkin hassulla tavalla. Toissa syksynä oli tämä - siteeraan Palsolan Sakkea - "kun onni näyttää persettä, niin se on tässä" -ottelu, jossa sen kauden melko surkea HIFK-ryhmä oli Kärpille täysin vastaantulija mutta voitti silti 5-1 saatuaan mm. lurumaalin puolesta kentästä. Sakari Lindfors torjui siinä matsissa varmaan useammin kuin koko maajoukkueuransa aikana yhteensä (ei kumminkaan yläkulmista sentään). Viime syksynä taas hävittiin Helsingissä 6-5 ja melkoista yhteen maaliin peluuta sekin matsi oli, mutta jälleen onnenpyörä jumitti rosvosektoriin. Tasoituskin lopulta tuli, mutta sillä kertaa vissiin puoli sekuntia myöhässä tai jotain. Nyt sitten oli vuorossa tämä Favorinin erikoinen ja selvän tasoitusmaalin hylkääminen. Jännityksellä odotan jo ensi syksyä.

Toisaalta, tuskin tällaisia kovin montaa yhden kauden aikana sattuu. Ei tämä tietenkään ensimmäinen kerta ollut eikä varmasti viimeinenkään kerta, kun tuomari vetää Helsinkiin päin. Näin törkeitä tapauksia vain harvoin näkee. Nyt on siis jo menetetty kahden maalin johto viimeisellä minuutilla ja selvä tasoitus turhan takia hylätty. Mieluummin syksyllä kuin keväällä, on minun kantani tällaisiin harvinaisiin tapauksiin. Piste sinne tai tänne runkosarjassa.

Kärppien pelissä oli taas samat ongelmat kuin ennenkin. On se nyt yhtä pirua, että sitä kiekkoa ei saada pois sieltä omasta päästä pyörimästä. Ei lähde purut, ei lähde avaukset. Turhia vaaratilanteita ja energian tuhlaamista omassa päädyssä. Ylivoimapelissä taas ideana näyttää olevan että joku tekee jotain ja muut katselevat ja komppaavat tilanteen mukaan. Jos tuossa on jotain ennalta sovittua, niin on sitä ainakin helvetin vaikea erottaa paljain silmin. Rännikiekkoideakin alkaa olla jo vastustajilla tiedossa koko lailla hyvin, siis se missä vedetään kiekko maalin takaa ja ensimmäinen mies blokkaa pakin ja toinen ottaa viivalla kiekon ja sitä rataa. Onnistuiko kertaakaan eilen? Silti, eilenkin tuli kaikista töppäilystä ja tyhjän maalin edestä ohi vetelyistä huolimatta jos ei ihan virallinen niin ainakin moraalinen tasapeli todella kovana pidetyltä HIFKiltä. Taisi Kärpät jopa taklatakin enemmän. Ei tämä siinä mielessä ihan perseellään ole. Mielenkiinnolla odotan sitä että ameriikanavut ryhtyvät latomaan maaleja. Jos kumpikin tekee vaikka pari börsää per peli ja sitten vielä pari kolme suomalaista yhden, niin Kärpäthän on aivan lyömätön.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: Re: Taklaamisesta

Viestin lähetti jaakkopavunvarsi
Eilistä IFK-peliä en ollut katsomassa, mutta torstaina olin katsomassa Tappara-matsin. Myös siinä ottelussa Kärpät taklasi aktiivisesti ja pesi Tapparan tällä osastolla. Enemmänkin vaikuttaisi siltä, että Kärpät yrittää kokonaisvaltaisesti pelata fyysisemmin joka ilta. Ja hvyä nin.

Tämähän on loistava asia. Silloinhan Kärpät pelasi omaa peliään, mutta hävisi silti.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Muksu
Smyth nimittäin antoi sen ratkaisevan syötön paineettomassa tilanteessa vyötärön korkuisena ja suoraan omalle alueelle asti. Stepanek ja Lievers sen sijaan olivat yhtä hyviä kuin aina ennenkin.

Se syöttö osui (kenties pomppasi huonosta jäästä) pakin lavan yläreunaan ja kohosi siitä korkeuksiin ajautuen omaan päähän.
 

Mr.J

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New Jersey Devils
Re: Joka syksyinen HIFK-perinne sai jatkoa

Viestin lähetti Dave
Viime syksynä taas hävittiin Helsingissä 6-5 ja melkoista yhteen maaliin peluuta sekin matsi oli, mutta jälleen onnenpyörä jumitti rosvosektoriin. Tasoituskin lopulta tuli, mutta sillä kertaa vissiin puoli sekuntia myöhässä tai jotain. Nyt sitten oli vuorossa tämä Favorinin erikoinen ja selvän tasoitusmaalin hylkääminen. Jännityksellä odotan jo ensi syksyä.

Ei tossa matsissa mielestäni yhteen maaliin pelattu. Peli meni viihdyttävästi päästä päähän ja maaleja mätettiin. Lopussa oli kyllä hurja kärppä takaa-ajo, joka onnistuikin, mutta Kantor kävi korjaamassa pisteet takaisin IFK:lle.

Tosta lauantai pelin tasoitusmaalin hylkäämisestä on paha mennä mitään sanomaan kun en paikalla ollut. Mutta ei ne tuomaritkaan aina helsinkiin päin vedä, jos muistellaan tota viimekauden komeeta käsi maalia.
 
Viimeksi muokattu:

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Miksihän Stenkka valittaa koko ajan päähän kohdistuneista taklauksista usean kerran joka pelissä; tuleeko niitä muka koko ajan?
Toisessa erässä, Kärppä pelaaja pyristelee ylöspäin laitaa pitkin HIFK pelaajan löysässä otteessa. Pää on alhaalla, kun yrittää rimpuilla irti. HIFKn #10 seisoo parin petrin päässä, näkee tilanteen ja kyynärpää edellä suoraan kärppä pelaajaa ohimoon. Pää jää kyynärpään ja laidan väliin. Onneksi ei sattunut pahemmin. Vitun mulkku!
 

bull

Jäsen
Viestin lähetti Jeff
Toisessa erässä, Kärppä pelaaja pyristelee ylöspäin laitaa pitkin HIFK pelaajan löysässä otteessa. Pää on alhaalla, kun yrittää rimpuilla irti.

Paha kommentoida kun en tilannetta nähnyt, mutta miksi pää on alhaalla kun yrittää rimpuilla irti? Voisin kuvitella ettei se rimpuilu, varsinkaan löysästä otteesta, tuollaista vaatisi...

Ei, en tykkää päähän kohdistuvista taklauksista, mutta oli vaan pakko heittää lusikkansa soppaan tuon kirjoituksen takia... :o)
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
mutta miksi pää on alhaalla kun yrittää rimpuilla irti? Voisin kuvitella ettei se rimpuilu, varsinkaan löysästä otteesta, tuollaista vaatisi...
No joo, se ote nyt ei välttämättä ollut niin löysä(provo). :D Kärppä pelaaja oli tiukasti laitaa vasten ja yritti kiekonperään kurottautua etukenossa, sen vuoksi pää oli suhteellisen matalalla.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Viestin lähetti Jeff
Toisessa erässä, Kärppä pelaaja pyristelee ylöspäin laitaa pitkin HIFK pelaajan löysässä otteessa. Pää on alhaalla...

Pidetään se pää ylhäällä. Stenkka vetää kyllä niin järjettömästi kotiin päin, että onasti aivan hävettää.

Oli hyvä peli. Täällä on varmaan jo kaikki tarpeellinen kommentoitu, mutta muutaman pointin heittäisin.

-Kärppien ykkösvitja pelas mukiin menevästi. "Kivaa peliä" sanois joku puusilmä, mutta kun sitä kiekkoa ei osata toimittaa maaliin. Piku on tehnyt aika monta tehopistettä kaksikolle Lievers-Jokinen tällä kaudella astumalla yv:ssä herrojen "väliin".

-Viuhkola on tällä hetkellä Kärppien kuumin pelaaja, Pärssinen HIFK:n. Pärssinen teki legendaariset, eli viime kausi NHL:n jälkeen ailahteleva, nyt edessä selvä huippukausi.

-Karalahdelta muutama erittäin komea pommi puolustuspäässä, katselin aitiopaikalta, mutta sai myös ottaa vastaan muutaman hyvän niitin.

-HIFK:n viuhkatytöt pesee meitin beastit. "Hei, niillähän on tissit!"

-Bäckströmille vaikea peli. Varsinkin toinen erä meinas välillä mennä molemmilla joukkueilla surffailuksi, erityisesti Kärpillä. Siinä surffatessa sitten HIFK rokotti.

-Smythillä hyvä asenne, ei anna tuumaakaan periksi. Pisti yhden iskun (Kultasen?) naamaan, kun tuli tökkimään. Muuten pelissä liikaa yrittämistä tms. Dawe on puhdas surffari. Pelottaa, että kaverista tulee tän kauden ikuisuusprojekti. Liian kallis laitettavaksi Hokkiin tai pihalle. Menisköhän huikkimalla Tenkrattiin? :) Kysykää edes Himikistä...

JHagille, kyllä Kärpät pyrkii selvästi, viime kaudesta lähtien, pelaamaan taklaavaa, fyysistä peliä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Black Adder

-HIFK:n viuhkatytöt pesee meitin beastit. "Hei, niillähän on tissit!"

Enpä nykyrosterilla tekisi niinsanotusti isompaa numeroa... Kovin on iisiä, ylilyöntejä ja törkeyttä kaivataan silläkin rintamalla.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Viestin lähetti Senior
Enpä nykyrosterilla tekisi niinsanotusti isompaa numeroa... Kovin on iisiä, ylilyöntejä ja törkeyttä kaivataan silläkin rintamalla.

Itse löysin IFK:n kolmannen erän maaleista ainakin jotain hyvää, kun katse jotenkin etsiytyi päädyssä tuulettavaan helsinkiläiseen cheerleaderiin, jonka maitorauhaset olivat ns. tikissä.

Jeren kommentti Kalevassa ottelusta: "Oli mukava pelata kun laidat ryskyi kunnolla. Ei ollut mitään virkamieskiekkoa". Ja kyllähän tuota katsoi. Loppu pisti vähän riipaisten mutta kyllä se moraalinen tasurikin lämmittää enemmän kuin selvä tappio... Kun meteli hallissa on sitä luokkaa että kuulutukset eivät kuulu, on meininki hyvä.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Viestin lähetti hermano
Itse löysin IFK:n kolmannen erän maaleista ainakin jotain hyvää, kun katse jotenkin etsiytyi päädyssä tuulettavaan helsinkiläiseen cheerleaderiin, jonka maitorauhaset olivat ns. tikissä.

Ilmeisesti minä, Hermano ja varmaan joku tuhat muutakin hallin miestä kiinnitti samalla tavalla huomiota näihin "paniikkinappuloihin", joita olisi , tai "olisi ja olisi", kieltämättä voinut näpäyttää parin mustan minuutin maalin jälkeen. Lähempää tuttavuuttahan liidereihin saattoi tehdä, no "tehdä ja tehdä", yön pimeinä tunteina paikallisessa tanssiravintolassa.
 

Old School

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Black Adder
. Lähempää tuttavuuttahan liidereihin saattoi tehdä, no "tehdä ja tehdä", yön pimeinä tunteina paikallisessa tanssiravintolassa.

Voin kyllä sanoa että kova oli meno paikallisessa yökerhossa...
Tytöt osaa pitää hauskaa.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Old School
Voin kyllä sanoa että kova oli meno paikallisessa yökerhossa...
Tytöt osaa pitää hauskaa.

-nielaisuääni-. Pahoitteluni turhasta, noh ''turhasta ja turhasta'', viestistä. Onhan se, tai siis ne, toki olennaista, sanon minä!
 

Scout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
niin pakko lisätä favorinin toilailuihin. Maalivahti menee maalintaakse Hifk pelaaja ajaa selkään seuraus kärpät #32 Niklas Bäckström 2 minuuttia väkivaltaisuus... miten ihmeessä tuo on mahdollista? Eikö maalivahti ole koskematon? ei vissiin favorinin mielestä veikkaanpa vaan että jos staattosta ois ajeltu tuollain niin varma estäminen...semmosta...vieläkin vi****aa!!!
 

Old School

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Scout
niin pakko lisätä favorinin toilailuihin. Maalivahti menee maalintaakse Hifk pelaaja ajaa selkään seuraus kärpät #32 Niklas Bäckström 2 minuuttia väkivaltaisuus... miten ihmeessä tuo on mahdollista? Eikö maalivahti ole koskematon? ei vissiin favorinin mielestä veikkaanpa vaan että jos staattosta ois ajeltu tuollain niin varma estäminen...semmosta...vieläkin vi****aa!!!

Nyt rupeaa pikkuhiljaa ns. syömään miestä tuo itkeminen! Kärpät ei tosiaankaan kaatunut favoriniin vaan huonoon viimeistelyyn!
Nyt kaikkien joukkueiden fanit ovat IFK:lle hävityn pelin jälkeen haukkunut tuomarit, jokaisin pelin nähneenä suurin syy on vastustajan tehottomuus... maalipaikkoja on mutta ei maistu.
Ja kyseinen tilanne mihin viittaat oli päivän selvä jääny.IFK:n pelaaja ei ajanut selkään vaan huitaisi maalivahdin mailaan koska maalivahdilla oli kiekko. Veskari menetti tasapainon, ja kun nousi ylös ja hän löi hyökkääjää kilvellä päähän.
 

Scout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Old School
Nyt rupeaa pikkuhiljaa ns. syömään miestä tuo itkeminen! Kärpät ei tosiaankaan kaatunut favoriniin vaan huonoon viimeistelyyn!
Nyt kaikkien joukkueiden fanit ovat IFK:lle hävityn pelin jälkeen haukkunut tuomarit, jokaisin pelin nähneenä suurin syy on vastustajan tehottomuus... maalipaikkoja on mutta ei maistu.
Ja kyseinen tilanne mihin viittaat oli päivän selvä jääny.IFK:n pelaaja ei ajanut selkään vaan huitaisi maalivahdin mailaan koska maalivahdilla oli kiekko. Veskari menetti tasapainon, ja kun nousi ylös ja hän löi hyökkääjää kilvellä päähän.

joo no en nähnyt sitä niin tarkkaan näin vain miten hifkin pelaaja meni kovaa tilanteeseen maalivahti kaatui ja sitten tuli jäähy.
mielestäni se oli selkään mutta olit varmasti lähempänä.
bäckströmin tuntien ei ihme että hikeentyi :)
mutta eikö periaate ole että maalivahtiin ei kosketa? se on automaattinen estäminen. Ja mielestäni kärpät kaatui sekä favoriiniin että huonoon viimeistelyyn. Enivei moraalinen tasapeli.:) aika kovaa on huitassu mailaa kun nikke nakkas selälleen tai sitten filmas mutta tuskin ois tulistunu jos ei ois ajanu kovempaa päälle...
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Scout

mutta eikö periaate ole että maalivahtiin ei kosketa? se on automaattinen estäminen. Ja mielestäni kärpät kaatui sekä favoriiniin että huonoon viimeistelyyn. Enivei moraalinen tasapeli.:) aika kovaa on huitassu mailaa kun nikke nakkas selälleen tai sitten filmas mutta tuskin ois tulistunu jos ei ois ajanu kovempaa päälle...

Itse olen ainakin siinä ymmärryksessä, että maalialueen ulkopuolella maalivahti on kuin muutkin pelaajat ja kiekontavoitelutilanteessa taklattavissa kuten muutkin. Toki siinä varmaan ollaan aika tarkkoja, esim. joku ajo maalin takana kun kiekko on keskialueella jne. tuomitaan jäähyksi, mutta en näe mitään syytä miksei saisi taklata jos lähtee rännikiekkoa hakemaan.

Siitä koskemattomuudestahan voidaan sitten "keskustella" joukkueiden valitseman edustajan välityksellä..
 

Scout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
niin en tiedä miten tuomarit ajattelevat asian mutta mulla on sellainen käsitys että maalivahti on koskematon ja todella helposti tulee kyllä estäminen siinä tilanteessa. Onhan tuo nikke meille kaatunu muutamat jäähyt sillai mutta tulipas tilanteesta viimekeväänä maalikin kun ei tullukkaan jäähyä ja nikke makas selällään oottamassa raitapaidan vihellystä...

olispa mielenkiintosta kuulla oikea kanta tuohon koskemattomuuteen... Miksi maalivahteja ei sitten taklata? onko olemassa joku herrasmiessopimus?
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Scout

olispa mielenkiintosta kuulla oikea kanta tuohon koskemattomuuteen... Miksi maalivahteja ei sitten taklata? onko olemassa joku herrasmiessopimus?

Voi olla että muistan väärin, mutta eikös nykyään sääntöihin ole kirjattu, että maalivahti on "koskematon". Eli maalivahdin taklaamisesta pitäisi seurata aina jäähy.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös