Kärpät 2002-2003

  • 110 698
  • 994

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Kristian Taubert

Ihan vaan siksi, että kyseinen herra kauan Kärpissä vaikutti, että onko huhuja mihin seuraan olisi menossa? Itse herraa jututtaneena tilanne tuntui olevan melko avoin. Eikö Taubert antanut Saipassa ihan hyviä näyttöjä pelimiehen taidoistaan?
 

theref

Jäsen
Taubert pelasi SaiPassa ihan kohtuullisesti. Ensi alkuun itse asiassa hemmetin hyvin. Tehoja tuli ja mies putsasi maalin edustaa tehokkaasti. Sitten mieheen iski sama lapamato kuin koko muuhunkin joukkueeseen ja Taubert vajosi muiden tasolle.

Mahtuisi kyllä taitojensa ja kovuutensa puolesta SaiPaan ensi kaudellakin, mutta taitaa olla miehen palkkapyyntö liian kova tai sitten on Kaarnalta pelimerkit vähissä.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pirjetä

Kerronpa tässä että Pirjetä on solminut sopimuksen Columbuksen kanssa. Enpä kyllä usko, että Pirjetä pärjää änärissä, mutta katsotaan...:D :D

Voisko muute joku kertoo siit Iikka Törnvallista, onko mies tulossa Poriin? Ainakin Jääkiekkolehden mukaan on. Kertokaa joku miehestä minkälainen pelimies on
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Tönvall on kuin perinteisestä oululaisesta muotista valettu: pienikokoinen ja hyvä luistelija. Kiekollisessa pelissä varmaan parhaimmillaan, kiekottomassa jo junioritasolla vaikeuksissa.

Törnvallin tuloa odoteltiin muutama vuosi ja tänä kevään miehestä luovuttiin. Iikkaa pidettiin aikoinaan todella lupaavana, mutta lopulta hänen ohitseen liigajoukkueesta paikan ottivat samasta ikäluokasta Jaakola sekä nuoremmista Pitkänen. Puhumattakaan nyt viime kesänä tulleesta Palomäestä, joka viimeisenä miehenä paljon Törnvallin jälkeen sai liigasopimuksen.

Minun tietojeni mukaan Törnvall on ainakin kokeella Ässissä, ellei sitten ole jo sopimusta saanut. Valitettavasti en usko Törnvallilla olevan kovinkaan suuria mahdollisuuksia pärjätä liigatasolla, mutta muulloinkin olen väärässä ollut. Kuitenkin Ässille varsin riskitön ratkaisu, onnistuessaan Isonmäen yleisölle iloa pitemmäksikin aikaa.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Muistaakseni Iikalla oli vaikeuksia mahtua Kärppien A-junnuissakin keväällä junnujen ratkaisupeleissä A-Kärppien pelaavaan pakkikuusikkoon? Poika on kuitenkin nuori ja voi kehittyä.
Viestin lähetti Oukka
Ethän ole tosissasi Kh?
Kyllä olen. :) Kyllä tuolla pakistolla voi lähteä sarjaan. Ei kyllä kärsi tulla loukkaantumisia eikä menetyksiä (NHL). Sitä vaan halusin sanoa, että nyt kun Junno on luvannut sen kiekollisen liiderin, huippustaran, niin sitä tarttee sitten etsiä niin kauan, että se myös löytyy! Vaikka saataisiin niiden tsekkien ja co. kanssa kesällä takapakkia, niin voi niitä sitten myös loppusyksystä hyvällä tuurilla löytyä. Kunhan oikeat pelimiehet oikeille paikoille löytyy playoffseihin mennessä, niin se kelpaa minulle. Sitä ennen (tammikuun loppua) pitää Junnolla tehdä kaikki mahdollinen, jotta oikeat pelimiehet löytyvät.
 

Thomas#70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät is iron
ylläoleva teksti on täyttä asiaa!
Mielummin ilman, kuin joku susi tai puolivalmis pelaaja!
Junnohan totesikin että jos hommaisimme pelkän puolustajan, nimi olisi jo paperissa...mutta hötkyillä ei kannata!

Ja Kyllä tässätapauksessa kannattaa odotella:D
 

Foik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät = Helkama

...eli tällä haavaa vain pakki puuttuu. Paljon voi toki vielä tapahtua.

Mikään ei ole niin yksinkertaista kuin monimutkaista. Liideripuolustajan saaminen ei olekaan hirvittävän yksinkertainen tehtävä, hyvät tällaiset kun tuppaavat olemaan kysyttyjä pelaajia -tai olemassa olevan sopimuksen alaisia. Täytyy nyt toivoa, että hyvä yritys ei hyydy kalkkiviivoille. Epäonnistumisen kohdatessa saamme nimittäin alkaa varautumaan kh:n kuvailemaan tilanteeseen, jossa pelit alkavat ennen kuin tuleva Johtava Puolustaja edes tietää taistelevansa SM-Liigan mitaleista Oulun Kärppien riveissä.

Toki tällä pakistolla voitaisiin lähteä sarjaan, mutta realiteetihan on Pitkäsen poistuminen Kärppärivistöstä. Ihmeitä pitää tapahtua, että Joni jättää korkean varauksen tuoman allekirjoitusbonuksen kuittaamatta. Tämän jälkeen alkaa olla siinä ja siinä, riittääkö materiaali -erityisesti kokemattomien nuorukaisten henkisellä puolella. En kylläkään pidä Pitkäsen menetystä maailmanloppuna, mutta hänen (todennäköisen) lähtönsä huomioon ottaen pitäisin silti äärimmäisen suotavana tilannetta, jossa JJ:n lupaama liideripuolustaja olisi rivissä 22. heinäkuuta, kuten muutkin ulkolaiset (pl. Pota joka asuu Oulussa). Siltikään särkymävaraa ei juuri -ainakaan pitkäaikaisten loukkaantumisten muodossa- olisi eli tilanne olisi kuta kuinkin samankaltainen kuin päättyneeseen kauteen lähdettäessä, tosin kovemmalla pakistolla.

Toisaalta, tämän kaltainen tilanne asettaisi MikkiHiirelle paineita kaavailtuakin hyökkäävämpään pelitapaan...
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
K18: Törnvallista vielä sen verran että eikös hän ole samaa 1983 ikäluokkaa kuin Pitkänen. Jaakola, Jokinen, Mustonen, Juntunen, Appel. Näin muistelisin.
Tämä ikäluokka on Kärpillä loistava ja kaikille ei yksinkertaisesti löydy paikkaa edustuksessa, ei ainakaan vielä. Törnvall on silti erittäin lupaava pelaaja, kiekollisena hyvä ja luistin liikkuu. Toistuvat komennukset poikien maajoukkueisiin kielivät siitä että myös luottoa löytyy. Tässä kohdalla kävi samoin kuin Mustosen Empun kanssa --> tie vei muualle peliajan toivossa, hyvä ratkaisu kehityskelpoisille maajoukkuejunnuille, vai?
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Viestin lähetti Krutov
K18: Törnvallista vielä sen verran että eikös hän ole samaa 1983 ikäluokkaa kuin Pitkänen. Jaakola, Jokinen, Mustonen, Juntunen, Appel. Näin muistelisin.
Tämä ikäluokka on Kärpillä loistava ja kaikille ei yksinkertaisesti löydy paikkaa edustuksessa, ei ainakaan vielä. Törnvall on silti erittäin lupaava pelaaja, kiekollisena hyvä ja luistin liikkuu. Toistuvat komennukset poikien maajoukkueisiin kielivät siitä että myös luottoa löytyy. Tässä kohdalla kävi samoin kuin Mustosen Empun kanssa --> tie vei muualle peliajan toivossa, hyvä ratkaisu kehityskelpoisille maajoukkuejunnuille, vai?

Saattaapa ollakin, en ole muististani nykyään enää niin varma. Kuitenkin Törnvallia pidettiin aikoinaan todella lupaavana, mutta oli verratenkin pienessä roolissa jopa seuran A-junioreissa viime kaudella. Ainakaan Kärpissä Törnvallilla ei ole asiaa kokoonpanoon.

Seuranvaihto piristää yleensä aina, se on vuosien varrella kaikissa pallopeleissä todistettu. Se, kuinka pitkäksi aikaa tämä piristyminen jää, on pelaajasta itsestään kiinni. Kovalla työllä Törnvallista saattaa tulla se maajoukkuetason puolustaja, jota hänestä odotettiin. Kuitenkin ratkaisu oli oikea, kun huomasi Kärppien mielenkiinnon loppuneen.

Kärppien pakisto ei ole mitenkään laadukas, jos Pitkänen lähtee jo tänä kesänä. Ainakaan minä en näe Pitkäsellä mitään asiaa NHL-kaukaloihin ensi kaudella, sen verran keskeneräisestä kaverista on kyse. Parempi olisi, että kaveri pelaisi isossa roolissa liigassa ja tutustuisi maajoukkuepeleihin ennen säntäämistä taalakaukaloihin. Valitettavasti tuo ylempänä mainittu allekirjoituspalkkio saattaa painaa vaakakupissa liiankin paljon. Tietäen vielä Jonin luonteen, liian aikainen lähtö Amerikkaan saattaisi olla todellinen virhe. Pitkäselle olisi parasta opetella käsittelemään paineita kotimaassa ennen NHL-uraa. Viime kausi osoitti, että juuri tällä saralla on suurimmat puutteet. Pelillisiä puutteita on kylläkin jo vaikeampi löytää!

Olen vakuuttunut, että toimitusjohtaja Junno repäisee vielä todellisen huippunimen tiskiin. Jos nykyiset vaihtoehdot eivät tartu syöttiin odottaa Kärpät NHL-leirien loppuun asti. Tällöin sieltä löytyy hyviäkin kavereita, jotka jäivät ilman sopimusta/laitettiin farmiin. Mitään tusinakaveria on aivan turha tänne hommata ja näin ei varmaankaan tule käymään. Loppujen lopuksi Kärpillä ei ole kiire, sillä tosipelit alkavat vasta maaliskuussa. Nykyisellä miehistölläänkin Kärpät pelaa tiukasti kotiedusta ja pudotuspelipaikka pitäisi olla melko varma. Toimistolla tämä on tiedostettu, kaikki Kärppien mahdolliset toimenpiteet on tehty. Pallo on nyt näillä kahdella vaihtoehdolla, jotka kylläkin ovat lähellä NHL-tasoa. :)
 

JVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Juu, on se Törnvall samaa -83-luokkaa kuin pitkänen+muut Krutovin luettelemat sällit.

Ja mielestäni on Iikan kannalta ehdottomasti oikea ratkaisu lähteä hakemaan peliminuuttia Ässistä, josta niitä saattaa herua myös edustusjoukkueesta. Kärppien liigaryhmään kun hänellä ei olisi tällä kaudella varmasti ollut asiaa.

Mielestäni näistä nuorista puolustajista (siis nyt en laske mukaan Pitkästä ja Kukkosta, jotka ovat jo vakiomiehiä) eniten annettaavaa ensi kaudella voisi olla Mikko Palomäellä. Miehellä kun sattuu olemaan vähän raamejakin ja kova lyöntilaukaus. Monta vuotta olen junnujen pelejä vierestä äimistellyt, ja tullut siihen tulokseen, että Palomäki on ainakin vielä tällä hetkellä askeleen vuotta nuorempaa Jaakolaa edellä.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Saatan olla väärässäkin, mutta eikö Joni Pitkänen kuittaa allekirjoitusbonuksen vaikkei siirtyisikään vielä ensi kaudeksi NHL:ään? Mielestäni Pitkänen voi pelata vaikka parikin vuotta Kärpissä ennen kuin lähtee dollareita vuolemaan (ja kannattaa myös).

Lasse Kukkosesta uskon muuten kehittyvän ensi kaudella maajoukkuetason pakki. Mielestäni selvää kapteeniainesta löytyy vaikka Suomi -paitaan. Mitä olen miehen pelejä nähnyt, niin on puolustusrutiinia, kova laukaus ja luistelu sekä voima riittävät myös kevyesti huipputasolle.

edit: Sori, oli vähän kankeaa kielenkäyttöä. Pitkä työpäivä...
 

JVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Kukkosesta sen verran...

Sanotaan nyt näin, että Kukkonen on erittäin tärkeä pelaaja joukkueellensa, koska hän on yksinkertaisesti "taistelevan puolustajan prototyyppi". Siis pelaa koko 60 minuuttia kaikkensa antaen.
Tästä huolimatta hän on vielä kaukana maajoukkueen tasosta. Ei se laukaus mitenkään poikkeavan kova ole...ja sihdissäkin on vielä paljon toivomisen varaa, kuten varmasti monet ovat huomanneet.
Pahin puute kuitenkin Kukkosella on kuitenkin ehdottomasti pelinavaaminen. Tuiki tavallinen näky ainakin vielä viime kauden peleissä oli nousu punaiselle, josta sitten kiekko ränniin. Toki tämä kyseinen ilmiö näkyi mielestäni Lehtosta lukuunottamatta jokaisen kärppäpuolustajan kohdalla. Liekö pikku-lasse ottanut likaa mallia konkari Aholta, sillä vielä junnuvuosinaan mies oli lähes ilmiömäinen pelinavaaja.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Millä mallilla on Kärppien A?

(Tuon tämän keskustelun tähän, koska liiga- ja A-junnujoukkueet kulkevat kesällä miltei käsi kädessä.)

Edustusjoukkueessa on käynyt melkoinen tuuletus tämän kevään aikana... Millä mallilla on sitten Kärppien A:n tilanne? Panostaako Kärpät A-junioreihin samalla tavalla kuin viime kaudella?

Ainakin valmennuspuolelle Jari Laukkasen myötä on tullut lisävoimia. Alamikkelä antoi kyllä viime keväänä mielestäni sellaisen työnäytteen, että oksat pois...

Eli nyt valmennus on aiempaa paremmassa kunnossa; Haapakoski ja Laukkanen –kaksikkoon voi luottaa, vaikka heillä ei olekaan aiempaa kokemusta (Haapakosken yhtä kautta lukuunottamatta) valmennushommista. Pelaajauraa onkin sitten senkin edestä...

Viime kaudella homma hyytyi totaalisesti puolivälierissä. Joko on A-junnuille asetettu tavoitteita ensi kaudeksi; varmaan nyt olisi sen mitalin paikka, joka on kiertänyt Kärppiä jo ties kuinka kauan?

Entä sitten pelaajat? Ketkä jatkaa, ketkä yli-ikäiset jäi pois; tuliko vahvistuksia?

Ainakin Riku Välitalo, Lauri Mikkola, Iikka Törnvall (?), Tomi Mustonen, Mikko Karjalainen ja Janne Pesonen poistuvat ensi kaudeksi Kärppien kuvioista; onko muita?

Pekka Rinne jäi nyt yksin kantamaan päävastuun torjuntatöistä, kun Riku Välitalo siirtyi Hokkiin. Kuka tulee Pekan kaveriksi? Ja onko Pekka saanut nollattua kevään katastrofin...?

Muutama kaveri on ensi kaudella entistä enemmän liigajoukkueen mukana, kuten varmaan Palomäki, Jaakola, Saarenheimo, Haataja, Appel, Juntunen ja Aarnio; niiden parin kirkkaimman junnutähden (#4 ja #8) lisäksi?

Hyppääkö nyt tänä kesänä A-junnuista pelimiehiä edustuksen rinkiin? Noiden em. hemmojen lisäksi kiinnostavia nimiä olisi ainakin Henri Hietaharju; varauksin myös Tommi Paakkolanvaara ja Jussi Nieminen sekä puolustaja Jani Södö.

Puolustuksen runkopelaajia ensi kaudella ovat lisäksi Antti Ylönen, V-A Leinonen, Mikko Saavinen (vai lähteekö Hokkiin?) ja Vesa Junkkonen; onko muita?

Alkaa olla aika koluttuja nämä Kärppien juniorijoukkueet, jos miettii asiaa liigajoukkueen näkökulmasta. Ketäs olisi tulossa noiden takaa...?

Entäpä ketä voisi nousta nuoremmista junnuista A:n mukaan? Itse olen kuullut Mikko Alikoskesta, onko muita? B-ikäisistä vanhempien A-junioreiden mukana taitaa olla ensi kaudella Ville Vimpari, Jyri Junnila ja Sami Leskelä? Onko muita?

Pahimmoilleen myös C- ja B-junnut koki mahalaskun viime talvena, joten ei taida niistä olla paljoa apuja A:lle? Ja jo aimminkin kupattuja vanhempien mukaan ovat nuo joukkueet...

Ja lopuksi pystyyn gallup, että kuka Kärppien junnu- tai liigajoukkueen junnu (vm. -82 ja nuoremmat) kehittyy eniten ensi kauden aikana, sanotaan välillä 1.6.-31.12.2002? Kuka on alkukauden komeetta; kuka ylittää eniten odotukset?

Itse veikkaan Pekka Saarenheimoa.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Totta on että huikean 1983-ikäluokan väistyttyä pääosin A:n peleistä, tuntuu hiukan tyhjältä. Kuitenkin jos seuraa aiempien ikäluokkien maajoukkue-edustuksia löytyy sieltäkin pelimiehiä. On myös muistettava että nämä 1983 syntyneet pääsevät vielä pari vuotta A:n kuvioihin, jos tarvetta ilmenee.

Galluppiin vastaisin Jaakola tai Juntunen. Heikkilän tuntien Juntunen ei saane paljoa peliaikaa, siispä veikkaan Jaakolaa. Perusvarma pakki, parhaimmillaan virheetön omassa päässä. Kokemusta ja voimaa saatuaan pystynee myös kahdensuunnan peliin ja kykenee olemaan myös fyysisesti ilkeä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Nuoremmista pelaajista suurimmat odotukset meikäläisellä on Mikko Palomäestä, siinä on pakki minun mieleen! Vielä kun poika saa lisää röyhkeyttä otteisiin, niin paikka luottomieheksi on varma.

On se perkele, jos Juntunen ei tälläkään kaudella saa mahdollisuutta! Mies on todellinen pommittaja, sopisi Aarnion viereen nelosketjuun kuin hukkumakuolemat Suomen juhannukseen. Vedetään tuohon vielä keskelle aina raatava ja eniten kokemusta omaava Pyörälä, niin Raksilassa nähdään ainakin taklauksia ensi talvena. Saarenheimo tai Haataja sitten Saken ja Meton ketjuun. Appelilla en näkisi olevan vielä kauheasti annettavaa, mutta kokemuksen kannalta n. 10 liigamatsia ovat tärkeitä.

Kukkosesta ollaan leipomassa kapteenia ensi kaudeksi. Osakkeet paranivat etenkin nyt, kun Pirjetä päätti kokeilla onneaan. Myöskin Mika Pyörälälle ollaan räätälöimässä viime kautta isompi rooli etenkin alivoimapelissä. Spede on Heikkilän mukaan saanut kevään aikana 5 kg lisää massaa ja meininki näyttää irtonaiselta. Ehkäpä juuri Pyörälä on ensi kauden yllättäjä?
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Njoo Pyörälähän on 1981 syntynyt joten ei niiltä osin täytä tuon gallupin määrityksiä. Tuosta ikäluokasta puhuttaessa Kukkosen Lasselta odotan todellista läpimurtoa ensi kaudella. Lassehan pääsi jo kokeilemaan maajoukkueessa mutta uskoakseni paljon on vielä näkemättä..

Heikkilä ajoi viime vuonna Pyörälää lähes joka ketjuun. Ensin kokeiltiin Saken ja Lassen kanssa, sitten Bretin ja Potan kanssa, ylivoimaa pelattiin, sitten taas Lassen ja Saken kanssa. Lopulta neloseen josta paikka löytyi. Tänä vuonna on taas samat merkit ilmassa. Pyörälällä alkaakin olla pikkuhiljaa näytön paikka, tulos tai ulos. Ulos jos minulta kysytään, mutta katsellaan nyt rauhassa.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuuletusta...

Kärppien junioripuolella käy tuuletus vielä alkukesän aikana.

Eräiden pöytäkirjaotteiden mukaan virta kulkee Porin suuntaan. B- ja A-nuorten ikäisiä pelaajia olisi siirtymässä Harjulan (Törnvall) seuraksi länsirannikolle. Siirtoja on tulossa mahdollisesti 2-5 nuoren osalla. Ässät haluaa näin heti vakiinnuttaa paikkansa nuorten SM-sarjassa.

Ja ei tässä vielä kaikki...

Kärpät joutuu mitä ilmeisimmin raastupaan.

Kyseessä ei ole mitkään taloussotkut tai maksamattomat parkkisakot, vaan niinkin arkinen asia kuin katsojan kallonmurtuma viime talvena.

Vakuutusyhtiö ei suostu soviteltuun korvaukseen, joten korvaussumma on haettava oikeusteitse. Tuomioistuimen päätös tullee oleman ennakkotapaus suomalaisessa oikeushistoriassa. JTT:n saamien tietojen mukaan haettava summa olisi jopa 500.000€ luokkaa. Tämä ei siis ole pois Kärppien pussista, vaan vakuutusyhtiöltä.
 

Thomas#70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät is iron
Tuo onkin mielenkiintoinen kysymys, kuka on vastuussa, kun kiekko menee yli laidan...
Tuskin pelaaja, tuskin ottelun järjestäjä, tuskin tuomari, tuskin Valmentaja,tuskin sm-liiga...

Voisiko olla että kärpillä on jonkinlainen vakuutus, tuollaisia tilanteita varten...
Viisammat voisivat vastata
 

JVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Galluppiin vastaan pitkällisen pohdiskelun jälkeen, että MIKKO PALOMÄKI. Myös Aarnio saattaa nostaa osakkeitaan yllättävän paljon, jos terveenä pysyy..
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: Tuuletusta...

Viestin lähetti Jantse
Ja ei tässä vielä kaikki...
Kärpät joutuu mitä ilmeisimmin raastupaan.

Kyseessä ei ole mitkään taloussotkut tai maksamattomat parkkisakot, vaan niinkin arkinen asia kuin katsojan kallonmurtuma viime talvena.

Vakuutusyhtiö ei suostu soviteltuun korvaukseen, joten korvaussumma on haettava oikeusteitse. Tuomioistuimen päätös tullee oleman ennakkotapaus suomalaisessa oikeushistoriassa. JTT:n saamien tietojen mukaan haettava summa olisi jopa 500.000€ luokkaa. Tämä ei siis ole pois Kärppien pussista, vaan vakuutusyhtiöltä.[/B]
Kukkosen Lasse tykitti kiekon katsomoon melko kohtalokkaasti; Lasse ei käynyt edes heilauttamassa mailaa anteeksipyynnön osoitukseksi, vaan luisteli tilanteen jälkeen suoraan vaihtoon. Siitä pieni miinus Lasselle. Sinänsä onnettomuus ei ollut Lassen vika; jokainen otteluun menevä tietää varmasti, että katsomossa saattaa käydä vahinko. Varsinkin suojaamattomalla pitkällä sivulla.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ääh... myös -81 syntyneitä voi äänestää, jos siltä tunnustaa... Kyllä ainakin Pyörälälle soisin roimiakin kehitysaskelia. Tuo 'Peksi' oli tuollainen vain heitto ja helppo valinta, eikä sen liity mitään syvällisempää pohdiskelua. Muitakin potentiaalisia kykyjä on, niin kuin kaikki tietää. :)

Kun puhutaan Kärppien junioreista, niin se tarkoittaa myös samalla Kärppien neloskenttää, reserviä ja materiaalin leveyttä; sekä myös taktisia vaihtoehtoja. Vaikka paljon nyt puhutaan hankinnoista, niin itse toivon Kärpille ensi kaudeksi ensisijaisesti ehjää ja tervettä kautta - ei loukkaantumisia ja poissaoloja. Kärpät on lähtenyt kolmena peräkkäisenä kautena hiukan rampana playoffseihin, ja se on osaltaan sitten jättänyt jälkensä lopputulokseen. Näin kävi myös päättyneellä kaudella.

Loukkaantumisten vuoksi Kärppien nelonen ei saavuttanut koskaan viime kaudella sellaista pysyvää formaattia, joka on ominaista menestyville huippujoukkueille. Esim Tapparalla ja TPS:lla nelosketjut ovat pelanneet monta kautta samassa koostumuksessa, ja sitä kautta luonut uskoa joukkueen kykyihin. Uskon, että jos joukkueen harmonia ulottuu nelosketjuun saakka, on se joukkueelle suuri etu. Mikäli Harjula, Viuhkola, Joenväärä, Lievers, Potaitchuk ja Koskenkorva eivät olisi olleet viime kaudella kauden eri vaiheissa pitkäaikaispotilaita, olisi Kärppien nelonen saanut varmaankin vakiokoostumuksen, jossa se olisi pelannut koko kauden samassa koostumuksessa.

(Samalla se olisi tarkoittanut myös Jussi Jokiselle nelosketjun roolia ja pienempiä tehoja. Välttämättä emme olisi nähneet Jussilta näi upeaa tulokaskautta, mikäli hänen roolinsa olisi ollut toisenlainen. Noilla näytöillä Jussi aloittaa kauden Kärppien kolmesta enemmän pelaavasta ketjusta.)

Itse toivon Kärpille ensi kaudeksi ensisijaisesti ehjää ja tervettä kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmesta ensimmäisestä ketjusta tulee tehokkaita ja hyökkäysvoittoisia ketjuja, ja neljännestä ketjusta tulee sitten muuten vaan ehjä kokonaisuus. Nelonen olisi aina yllätysvalmis ja ahkera ketju, joka nuorella ja energisellä otteella pelaa hengähdysaikaa tähtiketjuille. Vaikka reserveistä löytyisi tasokkaita pelaajia, pelaisi nelosketju koko kauden samassa formaatissa. Pieniä kokoonpanomuutoksia systeemi kestäisi, ja niistä se saisi pientä lisävirtaa, mutta ei mitään päättyneen kauden kaltaista kierrätysrumbaa...


Sanoin tuossa ylempänä, että Kärpät ei ole vielä korvannut Koskenkorvaa ja/tai Pirjetää. Minun ajatuksissa Kärppien neljästä lähtijästä (menetykset) kolmessa pelaavassa kentällisessä, Kärpät ei ole korvannut vahvistuksilla kuin Laukkasen ja Hamiltonin (Ton ja Tenkrat). Tietyllä tapaa Pirjetä ja Koskenkorva on korvaamatta, mutta katsellaanpa vähän...

Kärpät hankki tällä viikolla Sami Mettovaaran. Kärpät ei ole mielestäni sanoneet suoraan, että kenen korvaajaksi Mettovaara tuli. Minun mielestäni seura on kuitenkin aiemmin vihjannut, että Mettovaara korvaa Koskenkorvan. Ok, pistän tuon omiin kaavailuihin.

Jäljelle jää lähtijöistä vielä Lasse Pirjetä, joka on ns. yllätyslähtijä. Seura ei ole spekulaatioiden mukaan hankkimassa yks' yhteen Pirjetälle korvaajaa.

Tässäkin viestiketjussa on vihjailtu, että jätkämäinen Mika Pyörälä on päävalmentaja Heikkilän suosikkipelaaja Kärppä-junnuista, ja että Pyörälälle annetaan entistä enemmän peliaikaa ja vastuuta ensi kaudella.

Mika Pyörälää siis istutetaan Lasse Pirjetän korvaajaksi. Täytyy rehellisesti myöntää, että 'Spede' astuu suuriin Lassen todella saappaisiin...

En ole koskaan oikein pitänyt Pyörälän pelityylistä, lähinnä luistelusta ja liikkeestä. Se on hiukan kulmikas ja repivä; ei sellaista sujuvaa ja jouhevaa. Pluspuolella on sitten kova työnteko, taklaukset ja muutenkin agressiivinen pelityyli; niitä ominaisuuksia arvostan kyllä. Tehoa on ollut A-junnuissa kohtuullisesti, mutta aikaisten pelit ovat aikaisten pelejä. On mukava kuulla uutisia, että 'Spede' on saanut lisää voimaa kroppaan ja irtonaisuutta liikkeeseen, sillä niitä hän tarvitsee. Mikäli Heikkilä/Ruotsalainen onnistuvat rakennustyömaa Pyörälässä, voi 'Spede' pelata hyvänkin kauden...

Yks' yhteen nämä nimispekulaatiot eivät kanna vertailtaessa viime kauden ja ensi kauden joukkueita ja lähtijöitä/tulijoita.

I-ketju: ..... Koskenkorva-Viuhkola-Laukkanen ...... Mettovaara, Ton

II-ketju: .... Jokinen-Pirjetä-Palsola ............. Pyörälä

III-ketju: ... Hamilton-Lievers-Potaitshuk ......... Tenkrat

IV-ketju: .... Harjula Pyörälä Joenväärä
IV-ketju: .... Aarnio Saarenheimo Haataja
reservi: ..... Juntunen Appel
pois: ........ Mustonen Pesonen


Kärpissä on käynyt kuluvana keväänä ennen näkemätön tuuletus. Ahon, Joenväärän, Laukkasen ja Palsolan ympärille rakennettu entinen runko on nyt mennyttä kamaa. Nykyinen joukkue on täysin uusi joukkue, jossa roolituksia ja pelipaikkoja haetaan uusien hankintojen ja junioreiden kehittymisen myötä. Yks' yhteen tulijoita ja lähtijöitä ei kannata vertailla, sillä nyt pedataan myös Pyörälälle, Saarenheimolle ja kumppaneille melkoista kehittymisen paikkaa. Mikäli kehitystä ei tapahdu, ei Kärppä-joukkue ole balanssissa, ja se jättää jonkinnäköisen loven lopputulokseen.

Toinen näkökanta vertailuun saadaan, kun vertaillaan lähtijöitä ja tulijoita pistetilastojen valossa. Hamiltonin korvaaminen Tenkratilla ja Laukkasen korvaaminen Tonilla käy helposti. Mettovaara pitää pelata kohtuullisen hyvän kauden, jotta hän korvaisi pisteiden valossa Koskenkorvan. Pyörälä ei pysty Pirjetän tilastoihin, ja tämän yhtälön minä haluaisin tehdä helpommaksi.

Railwayman kaipasi ykkössentteriä; ja niin kaipaan näemmä minäkin! Ei ehkä ykkössentteriä, mutta sellainen hyvä pistemies olisi vielä paikallaan. Sen jälkeen voisi sanoa, että Kärppien hyökkäys olisi vahvistunut paperilla. Mutta niin kuin sanoin, Kärpät on ensi kaudella eri joukkue ja uusilla roolituksilla ja kehittymisellä paikataan menetyksiä. Vaikka lähtijöitä onkin, niin Tonin ja Tenkratin tehojen varaan on helppo rakentaa. Tuolla rungolla voi lähteä huoletta sarjaan; mahdolliset aukot voidaan paikata kauden aikana hyvillä hankinnoilla...
 

railwayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät (& Devils)
Eiku ykkössentteri, tässä paikassa pihtaaminen olisi juuri sitä väärässä säästämistä, jolloin jo toteutetut sijoituksetkin jäisi osittain hyödyntämättä. Joukkueessa olisi potentiaalisia maalintekijöitä ja ratkaisijoita, joista on ollut uupelo Hagmanin lähdettyä. Nyt Kärpillä olisi mahdollisuus rakentaa liigatason huippuketju ja minusta moinen auttaisi kovin tavotteiden tavoittelemisessa.

Kh:n kommentti oli paras mitä olen vähään aikaan Kärppien tiimoilta lukenut, selvästi paras. Tunnumme näkevän joukkueen tilan jokseenkin samoin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös