Mainos

JYPin ulkomaalaiset – parhaimmat ja huonoimmat

  • 20 097
  • 94

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Pee kirjoitti:
No sehän onkin oiva peruste määritellä hänet "parhaaksi ulkomaalaiseksi smliigassa ikinä!!!"!

Muokkaus: Samalla perusteella perun kommenttini, jonka mukaan Sjögren on se kovin ulkomaalainen JYPissä koskaan, koska Tompan aikaanhan Jatkoaika.comia ei ollut lainkaan.
No mielestäni pelaaja joka saa koko joukkueeseen lisää virtaa, katsomon täyteen ja suojelee omia pelaajiaan on paras PELAAJA
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Korppi kirjoitti:
Unohtaa ei sovi legendaarisia puolustuspään 'vahvistuksia' Mickey Volcania ja Jiri Jonakia.

Omaan päähäni Jonak jäi kuitenkin positiivisessa mielessä, koska hän ratkaisi ensimmäisen vieraissa näkemäni JYPin (silloinen HT) ottelun muistaakseni tammikuussa 1993. Vastassa Hakametsässä Tappara, ja Jiri iski jatkoajalla lukemiksi 2-3. Erityisen makea voitto sikäli, että avauserän jälkeen isännät johtivat 2-0, mutta niin vain JYP nousi tasoihin ja jatkoajalla ohi.

Tuo ja-osuma olikin puolet Jonakin Jyväskylän-ajan maaleista. Mutta sitäkin makeampi henkilökohtaisesti!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
avjk kirjoitti:
Siinä greatleo lähes kaikki timantit luettelikin mutta muistelisin et samaan aikaan grant martinin kanssa pelas kova nyrkki? mickey volcan. Kausi oli muistaakseni 87-88 tai jotain sinne päin.

Volcan pelasi tuolla mainitulla kaudella, Martin oli sitten kehissä kaudella 88-89 ja kuten mainittua, JyP HT:n ensimmäisen mitalijoukkueen tärkeä palanen. Tehot 43 pelissä 20+29.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Paitsio kirjoitti:
Kuka muistaa Kamil Piroksen? Mies on palannut takaisin eurooppaan kun ei lyönyt itseään läpi Pohjois-Amerikassa, vaikka yritys kova olikin. Nyt tämä tsekki kiekkoilee EV Zugissa tehoilla 41. 9+24 = 33. Piroksenhan siirto JYP.iin haihtui aivan kalkkiviivoilla kesällä 2001.

-tuo Piros olis kyllä ollu kiva nähdä Jyp-nutussa.

Jonakia ei ak:lle ole tullut ikävä, johtuu varmasti pitkälti siitäkin että tuli Gudaksen jälkeen Jypiin ja odotukset oli (mulla) korkealla. Jonakin aikaan Jypillä oli kiikarissa myös muuan Richard Smehlik, mutta hän suuntasi rapakon taa. Smehlik olis ollu myös mielenkiintonen nähdä SM-liigassa! :)

Kaks pelaajaa joiden kohdalla odotukset eivät kohdanneet oli Grillo ja Örnskog. Grillo pelas farmiliigassa Peltosen ja Calounin kanssa, mutta rooli oli rapakon takana varmasti puolustuvoittosempi kun liigassa. Örnskogin kohdalla muistan lukeneeni Esa Keskisen kommentin jossa hän ihmetteli ikänsä puolustavassa roolissa pelanneen Örnskogin hankkimista ykkössentteriks! Noh, aina ei voi voittaa.. :)

Suosikkivahvistuksiin lukeutuu ehdottomasti Gudas, Dolezal, Nylander, Chlubna ja Ton.

-Leksa ja Dole oli ensimmäiset muistamani vahvistukset ja todellisia ammattimiehiä!
-Nylanderia ei varmaan tartte enää perustella. Kyllä otti koville kun mies tuli uudelleen liigaan ja Kärppiin.
-Chlubnan ilosta virnistystä ja sormien nostelua on kiva muistella.
-ah niitä Teho-Tonin spurttauksia. Hakametässä oli kiva katella peliä ja juhlia maalia kun Tapparan fanit oli aikansa huudelleet "tehoton'ta". Nylanderin tavoin Kärppiin siirtyminen jätti vähän paskanmakua suuhun.

Muista vahvistuksista Burakowskin maaliruisku ja Latvalan & Wortmanin pakki-pakki-syötöt on jääny mieleen.

Heikoimpiin ulkolaisiin lukeutuu ilman muuta jo edellä mainitut Grillo, Duberman ja Wirll sekä odotuksiin nähden Nikolov ja Åhlund.

Mattieta en mainitse listalla koska mies kävi muistaakseni try-outilla joten odotuksetkaan eivät varmaan olleet kovin korkealla.

ps. Kuinkahan monessa muussa seurassa ei ole koskaan pelannut ulkomaalaista maalivahtia?
 
Viimeksi muokattu:

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Paitsio kirjoitti:
Väitän, että Duvie Westcott saattoi olla yksi parhaimpia pakkeja, mitä on SM-Liigassa koskaan nähty missään joukkueessa.

-Sattumaa ei liene se että pelas työsulkukaudella ja D.W. on taas yks sulka Holtarin hattuun.. Mutta täytyy kyl sanoa että kyllä oli kaverilla käynnistysvaikeuksia. Joulun tienoille oli mielestäni melkosen hajuton kaveri!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Hyytiäinen kirjoitti:
-Sattumaa ei liene se että pelas työsulkukaudella ja D.W. on taas yks sulka Holtarin hattuun.. Mutta täytyy kyl sanoa että kyllä oli kaverilla käynnistysvaikeuksia. Joulun tienoille oli mielestäni melkosen hajuton kaveri!

Liekö tuo mikään ihmekään, kun ei puoleen vuoteen ollut peliä alla? Semmonen pikkujuttu vaan tuota Westcottin alkukankeutta pohtiessa kannattaa huomioida...
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Köpi kirjoitti:
Liekö tuo mikään ihmekään, kun ei puoleen vuoteen ollut peliä alla? Semmonen pikkujuttu vaan tuota Westcottin alkukankeutta pohtiessa kannattaa huomioida...

No shit? Sähän rupesit uutisia kertomaan.. ;)
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Kehnoin hermokontrolli oli "Mikko" Volcanilla, oli kerran aloituksessa väärässä paikassa, vastustajan pelaaja huomautti siitä, Mikko veti poikkarilla kumoon ja sitä jäähylle :)

Sitä en kyllä vieläkään usko, että Mikko olisi pelannut 172 NHL-ottelua, niitä oli kausikirjan mukaan muistaakseni aika paljon. Geordie Robertsson, teki ohjauksilla muutaman kassin, muuten lähinnä rusettiluistelija.
 

Moosehead

Jäsen
Pikkupojalle jäi aikoinaan mieleen Mickey Volcan, sekä Grant "Remy" Martin.

Myös Leo Gudaksen yhteenotot Seppo Mäkelän kanssa ovat painuneet mieleen. Nylander oli aikanaan taas halutessaan ylivoimaisin pelaaja mitä olen SM-liiga 22 vuotta seurattuani nähnyt.

Tuoreimmista vahvistuksista Westcott oli kuntoon päästyään erinomainen.

All-star:

Viljanen (kun ei ole ulkomaalaisia maalivahteja JYPissä näkynyt)
Westcott - Gudas
Nylander - Perrin - Martin
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Löytyipä tälläinenkin ketju jostain syövereistä kun aikani kuluksi tutkin foorumia..

Nyt kun JYPissä pitkästä aikaa pelasi ulkomaalaista verta, niin tänne sopii heittää kommenttia.

Tosin vaikea on itseni ainakin uskoa, että joku laskisi jommankumman Helmisen veljeksistä epäonnistuneeksi hankinnaksi. Dwightista olisi ehkä voitu saada vieläkin enemmän irti, mutta tämä ei kyllä pelkästään johdu Deweystä itsestään..
 
Shelley? Ei kai nyt sentään. Itse näin Shelleyn monta kertaa tuon lakkokauden aikana JYP-paidassa. Oli iso ja oli roolinsa sisäistänyt JYP-paidassakin vaikkei toki kertaakaan tapellutkaan. Mutta jos katsotaan Shelleytä jääkiekkoilijana niin ei tämä nyt mitenkään mene kaikkien aikojen kärkeen. Sitäpaitsi- Shelleyn pelimäärä JYP:n paidassa oli 11 matsia ja niissä 0+1. (Joidenkin) fanien listaykköseksi Shelley varmaan tosin kuuluu.

Itsestä kaikkien aikojen ykköset ovat kaksikko Jiri Dolezal-Leo Gudas. Miehet kun hankittiin uran huipulta ja molemmat olivat jo Jyväskylään tullessaan kovan luokan jääkiekkoilijoita. Eli kehittymään ei tätä kaksikkoa tuotu, vaan vahvistamaan selkeästi joukkuetta. P-Amerikkalaisista Eric Perrin on varmaan paras tähän saakka JYP:ssä koko kauden pelannut ulkomaalaispelaaja. Grant Martin sitten hyvänä kakkosena. Petr Ton ansaitsee tämäkin toki erityismaininnan huikeasta pistemäärästään JYP-paidassa (150), vaikka Jokereissa aloitti ja Kärpissä Suomen uran lopettikin.

Huonoja hankintojakin toki löytyy, mutta ne pahimmat eivät onneksi ole Jyväskylässä koko kautta pelanneet. Esim. Justin Duberman, Jamie Mattie, Ivo Jan, Lucas Lawson, Dean Grillo ja Mike Wrill pistettiin vaihtoon siinä vaiheessa kun oli selvää, ettei näistä pelimiehiä saada tehtyä edes JYP-valmennuksessa.

Oma lukunsa ovat sitten pelaajat, joista ei osaa sanoa oikein mitään. Esim. Steve Martins, Pavel Vostrak, Håkan Åhlund, Paval Torgayev ja Vitali Karamnov kuuluvat tähän ryhmään. (Tuolloin) nuoret Laurent Muller ja Peter Nylander eivät kai paljoa maksaneet, muttei näiltäkään kauheasti saatu. Tätä porukkaa ei siis voi sanoa flopeiksi tai huippuonnistujiksi, vaan jossain siinä välimaastossa.

NHL-lakkokauden vahvistuksia en laske "oikeiksi" ulkomaalaisvahvistuksiksi, koska esim. Nylander, Shelley tai Westcott ei olisi Jyväskylään eksynyt ilman poikkeuksellista tilannetta.
 

Handyy

Jäsen
Shelley? Ei kai nyt sentään. Itse näin Shelleyn monta kertaa tuon lakkokauden aikana JYP-paidassa. Oli iso ja oli roolinsa sisäistänyt JYP-paidassakin vaikkei toki kertaakaan tapellutkaan. Mutta jos katsotaan Shelleytä jääkiekkoilijana niin ei tämä nyt mitenkään mene kaikkien aikojen kärkeen.
Jokaisella on oma käsityksensä siitä mikä on se, minkä takia hallille raahaudutaan. Ja näin jälkeenpäin ketä äänestyksissä äänestetään. Shelley oli ainutlaatuinen pelaaja koko SM-Liigan mittakaavassa, muistan jonkun Oulun alueen lehden joka myös mainosti omaa otteluaan JYPiä vastaan "Nyt ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä aito tappelija" tms. JYPin yleisökeskiarvokin nousi kyllä aivan varmasti enemmän, kuin kenenkään muun ulkomaalaispelaajan takia. Samalla myös jokainen JYP-pelaaja kasvoi parikymmentä senttiä ja jokaisen pelaajan taisteluilme oli aivan toiselta planeetalta koko loppukauden ajan. Eli ainakin minun mielestä omalla tavallaan Shelley kuuluu parhaiden ulkomaalaispelaajien listalle.
 
Viimeksi muokattu:

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio ja vuosiluvut 1923 & 1897
Lähivuosien omat suosikit Ramzi Abid, Darryl Boyce ja tietenkin myös Eric Perrin.

Ramzi isokoisena ja röyhkeänä maalintekijänä oli juuri sitä, JYP ja kannattaja kaivannut pitkään. Kemia hyvän ystävänsä Perrinin kanssa pelasi heti ja tekivät kauden aikana upeita maaleja. Spoilerissa videoita



Darryl Boyce aka hampaaton kanukki, työmäärä joukkueen edeksi valtava, pelasi pääosin kolmosketjussa, mutta kun pääsi tulosketjuun niin teki myös tulosta. Kuten Ramzi niin myöskään Boyce ei valitettavasti kuulunut Marko Virtasen suosikkeihin. Olisin itse mieluusti nauttinut Boycesta useammankin kauden, mitä JYPissä pelasi. Sillä oli hyödyllinen pelaaja pelasi sitten missä ketjussa hyvänsä



Perrinistä ei varmaa oikeastaan tarvitse sanoa yhtään mitään, eiköhän tälläkin palstalla kaikki hänestä ole sanottu. Huikea pelaaja.



 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Itsehän kokoaisin millon vaan ketjun Abid-Perrin-Boyce. Laudat ryskäisivät tuon ketjun pelatessa ja taitoakin riittäisi hyvään kiekkoon. Lievästi sanottuna vituttaa vieläkin, että en ostanut Boycen paitaa tuon 15-16 kauden jälkeen. Mielessä kävi, mutta pihistelin. Hieno mies ja ansaitsisi niin paljon enemmän arvostusta tämän faniporukan silmissä. Saati sitten sen yhden sekundakuulapään silmissä, joka ajoi näitä kanadalaisia JYPistä pois oikein urakalla. Mitä lie Kanada ja kanadalaiset hänelle joskus tehneet.

Boycesta ja Abidista olen varmaan kirjoittanut sen tuhat kertaa puolustuspuheet, kun joku "sokea-reetta" on täällä ruvennut avautumaan kaksikosta, joten en nyt jaksa muuta todeta kuin hienoja miehiä ja todella upeita muistoja. Sääli, että kelllään ei ole koostetta Boycen taklauksista SaiPaa ja Kärppiä vastaan keväältä 2015 (vai 16?). Siinä oli tekemisen meininkiä.

Ehkä itse nostaisin vielä esille Hubacekin. Ei ollut armoitettu maalintekijä ja välillä tuska paistoi kasvoilta, mutta jumalauta sitä riemua, kun joku ketjusta onnistui. Petr hyppi kentällä tasajalkaa onnesta ja antoi kentällä aina kaikkensa. Alivoimakaksikko Tuppurainen-Hubacek on etenkin jäänyt mieleen. Petr oli myös syystäkin joukkueen varakapteeni.

Puolustukseen luonnollisesti Duvie Westcott ja Nolan Yonkman. Ensimmäinen oli grillikauden kunnossa puolet kaudesta, mutta lopulta oli liigapakkien parhaimmistoa loppukaudesta. Korhosen Jarin kanssa muodostivat todella pahan viivauhkan ylivoimapelissä, kun molemmat pystyivät laukomaan kovaa ja tarkasti. Duvielta, kuten myös Boycelta löytyi myös riittävästi kovuutta vastaamaan pahimpien riemuidioottien toilailuihin.

Yonkman ei mene pelitaidoiltaan kärkipäähän, mutta se karisma ja johtajuus, joka miehestä huokuu. Se on sellainen asia ainakin mitä itse arvostan tosi paljon ja ne hanskatkin putosivat vain oikeina aikoina omian puolustaessa tai jonkun uuvatin pelistä poistaen ennen kuin oikeasti sattuu.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Osaisiko joku avata miksi ketjun alkupuolella moni laittaa herrat Dubermanin ja Grillon epäonnistujien puolelle. Varsinkin ensimmäinen ihmetyttää kun pelejä JYPissä on vaan kaksi. Grillolla on sentään 15. Kuulostaa siltä että jotain poikkeuksellista on täytynyt tapahtua että kymmenen kirjoittajaa nimeää Dubermanin flopiksi kahden ottelun perusteella.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio ja vuosiluvut 1923 & 1897
Osaisiko joku avata miksi ketjun alkupuolella moni laittaa herrat Dubermanin ja Grillon epäonnistujien puolelle. Varsinkin ensimmäinen ihmetyttää kun pelejä JYPissä on vaan kaksi. Grillolla on sentään 15. Kuulostaa siltä että jotain poikkeuksellista on täytynyt tapahtua että kymmenen kirjoittajaa nimeää Dubermanin flopiksi kahden ottelun perusteella.
Itsellä ei tuosta ajasta omia muistikuvia ole, kenties esim. @Köpi voisi muistaa? Mitä olen itse lukenut ja vanhemmilta valtiomiehiltä kuullut, niin Duberman ei käytännössä osannut edes luistella ja täten oli erittäin huono hankinta SM-liigan ja JYPiin, kun jo silloin tämä oli isosti luisteluliiga.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Osaisiko joku avata miksi ketjun alkupuolella moni laittaa herrat Dubermanin ja Grillon epäonnistujien puolelle. Varsinkin ensimmäinen ihmetyttää kun pelejä JYPissä on vaan kaksi. Grillolla on sentään 15. Kuulostaa siltä että jotain poikkeuksellista on täytynyt tapahtua että kymmenen kirjoittajaa nimeää Dubermanin flopiksi kahden ottelun perusteella.
Onkohan kyseessä sama tapaus tämä Duberman, tuli todella nopealla aikataululla siirtoikkunan lopussa, eikä lähtiessäkään ollut varmaa kerkeääkö aikaikunassa suomeen, pelaajaa ei myöskään juurikaan oltu scoutattu, vaan pelkkä agetin höpinät, kyllä se oli jypinkin puolelta sellainen ässäarpa hankinta kun joku piti hankkimisen ilosta hankkia ja jäi mustapekka käteen. Sinänäs itse en sitä tapausta oikein pidä edes kunnon hankintana, Pelitaidoiltaa kaveri ehkä jotain kakkosdivaria
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Mainio ketju. Paljon nimiä tulee mieleen, mutta ensimmäisenä seuraavat:
Parhaat:
  • Perrin. Ei kahta sanaa. Mestaruus, pisteet, johtajuus.
  • Ton ja Chlubna - tsekkiläisiä maaliseppoja aikana, jolloin menestyksestä vain haaveiltiin.
  • Nylander 16 peliä, 31 pistettä. 1+3 ekaan peliin. Morjens.
Erityismaininta:
  • Hubacek - Alivoimamaalit ja iloisuus ja loputon työmäärä.
  • Boyce - Ihan jäätävällä asenteella pelasi aina. Ratkaisi jonkun HPK-pleijarisarjan tai ainakin pelin.
Klassikko-osastoa:
  • Dolezal ja Gudas - Pehmeät kädet ja kova pyssy.

Jumaltenrannan nousu ja tuho:
  • Miklik. Ekaan peliin 2 maalia, nosti Olkinuoran kanssa JYPin mitalipeleihin. Finleyn törkytaklaus ja pronssimitalin ratkaisu. Toinen tuleminen sitten jäikin vähän erilaisiin tunnelmiin.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Erityismaininta:
  • Hubacek - Alivoimamaalit ja iloisuus ja loputon työmäärä.
  • Boyce - Ihan jäätävällä asenteella pelasi aina. Ratkaisi jonkun HPK-pleijarisarjan tai ainakin pelin.
Hubacekista unohtui ihan se et herra taisi olla 2010-luvun yksi parhaimpia alivoimalla osujia JYP-paidassa... itsellä vaan jäänyt mieleen ne lukuisat läpiajot joissa kiekko löytyi verkonperukoiden sijaan vastustajamaalivahdin patjoista.

Boycestä on jäänyt mieleen parhaiten sen yhden Saipa-pelin mahtivaihto jossa taklaa pari kolme pelaajaa kumoon puhtaasti. Äijää menee nurin kuin Asterixissa tai Bud Spencerin tähdittämissä spagettiwesterneissä konsanaan.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Argumentit, Avtomobilist, FCV, Happee, JyP, Lohi
Olipa kerran Pavel Vostrakin lyöntilaukaus. Muistan elävästi pelin jossa kyseisellä suorituksella näkyy hidastuksessa kiekko menevän samaa vauhtia yläkulmaan mitä muilla ilman hidastusta.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan JYP joskus ulkomaalaisvahvistusten hankinnassa onnistunutkin. Oma Top 10-listani Jypissä pelanneista ulkkareista. Kymppisija meni jakoon.

1. Gudas
2. Perrin
3. Hubacek
4. Martin
5. Wortman
6. Dolezal
7. Chlubna
8. Sjögren
9. Ton
10.Bednar / Larsson

Pätkätyöläisten parhaat:

Westcott
Skrbek
Burakowsky
Eller
M.Nylander
 

tjj67

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Liverpool
Hubacekista unohtui ihan se et herra taisi olla 2010-luvun yksi parhaimpia alivoimalla osujia JYP-paidassa... itsellä vaan jäänyt mieleen ne lukuisat läpiajot joissa kiekko löytyi verkonperukoiden sijaan vastustajamaalivahdin patjoista.

Huba ei ollut kyllä niitä parhaita maalintekijöitä. Paikkoja oli paljon, mutta maaleja ei.
Esimerkillinen ja loistava pelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös