JYPin ottelutapahtuma – suoraa palautetta

  • 88 582
  • 538

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
- Mediakuution uusiminen / näyttöjen vaihtaminen. En ole sattuneesta syystä hallilla vajaaseen vuoteen käynyt, mutta viimeinen muistikuva mediakuutiosta on melko rujo kuolleiden pikseleiden sotku. Jopa siinä määrin, että pelaajaesittelyitä, mainoksia ja muita tekstejä on ajoittain vaikea seurata tai lukea, kun joltain nurkalta kolmasosa näytöstä on pimeänä. Vaikka näiden vaihtaminen varmasti kallista onkin, niin mielestäni senkin aika alkaisi olemaan käsillä. Puhkiammuttu kuutio kuvastaa riipaisevan paljon tämän ja edellisen kauden JYPin nuhjuista imagoa.
Tässä kohti JYPillä kävi tosi huono tuuri, kun mediakuutio uusittiin viime syksynä. Fanien toiveeseen vastattiin, mutta fanit eivät päässeet näkemään tätä vastinetta kuin muutaman ottelun verran ennen hallin sulkemista. Nyt siellä on keväällä paukuteltu kiekkoja taas kuutioon ja rapistuminen alkaa alusta.

Muutenkin hyvä viesti, allekirjoitan oikeastaan kaiken paitsi Myrskyn ulkoasun, joka ei minua ainakaan ole häirinnyt, mutta ei se kyllä hienoltakaan näytä. Samaa mieltä siitä, että jänis oli aika outo veto aikoinaan, mutta en lähtisi sitä enää vakiintumisen jälkeen vaihtamaan. Tämä menee samaan kategoriaan kuin nykyinen hurrikaani-logo. Ei mitään hajua mistä se on tullut ja miten se liittyy JYPiin, mutta nyt kun siihen on jo totuttu, niin ei lähdetä koskemaan siihen.

Tunnelman parantaminen on kyllä haastava yhtälö. Jäin miettimään eilisen viestini jälkeen miltä hallissa näytti ja kuulosti ennen vanhaan. Yksi selkeä ja helposti huomattava ero on esimerkiksi se tilanne, missä tuomarit tai vastustajat luistelevat jäälle. Ennen Hippoksen hornankattilassa vieraita tervehti suuri vihellys- ja buuauskonsertti, mutta viime vuosina sinne jäälle on saanut tulla täydessä hiljaisuudessa. En tiedä onko "epäkannattamisen" aikakausi mennyt ohi vai mistä moinen johtuu, mutta kyllähän siinä oli rehellisesti sanottuna fiilistä, kun kierroksia otettiin ennen kuin peli edes alkaa. Samalla tavalla koko hallin yhteiset nuija- ja sika-huudot ovat nekin kuolleet lähes sukupuuttoon. Ennen näitä kuuli joka ottelussa, nykyään kauden aikana tapahtumat lasketaan yhden käden sormin.

Koitin myös muistella minkälaista oli yhtenäisen seisomakatsomon aikakaudella. Siellä oli meno kuin rock konsertissa, kun seisomakatsomoon nätisti sanottuna ahtauduttiin kylki kylkeen. Järkkäritkin työnsivät välillä ihmisiä tiukempaan, että saadaan kaikki mahtumaan. Vessaan tai kaljalle ei ollut mitään asiaa edes erätauoilla, eikä toisaalta sinne ollut edes kiinnostusta mennä.

Varmasti osansa tunnelmaa latistaa myös asenteiden ja käytäntöjen muuttuminen. Vielä 10 vuotta sitten porukka tuli aika soossissa hallille, ja ääntä käytettiin senkin vuoksi. Piilopullot olivat myös yleistä herkkua, koska eihän hallilla taidettu tehdä turvatarkastuksia muuten kuin Jokeri-pelien yhteydessä. Ei sillä että kaipaisin humalaisia tai omia viinoja katsomoon, mutta kyllä tämäkin on varmasti tunnelmaa hieman vienyt.

Myös pelaajien osuutta tunnelmaan voisi nostaa esille. Aiemmin meillä oli Sinkku Wallinheimoja ja Teurastaja Virtasia, varauksilla Nolan Yonkmaneja, jotka näyttivät huomioivan kannattajia kesken pelin. Sinkku tykkäsi kopin jälkeen tulla näyttämään kiekkoa fanipäädylle ja Jonne keksi vaikka mitä kolttosia. Keksiikö joku menneen kauden joukkueesta vastaavan väriläiskän, joka kykenisi ottamaan fanit haltuun kesken ottelun?

Tunnelman kannalta nykytilanne on haastava. Meillä on kaksi kilpailevaa kannustusryhmää, joista molemmilla tuppaa olemaan "peruskatsojalle" liian vaikeita sambarytmejä tai chantteja, joihin ei osata, uskalleta tai haluta yhtyä. Koskis-Kalle voisi huoletta luvata tarjota kaljoja istumakatsomossa laulaville faneille, koska heitä ei käytännössä ole. Koko komeuden kruunaa kahden eripuraisen faniporukan välissä oleva istumakatsomo, joka on tapansa mukaan jäyhä ja hiljainen.

Vähän ikävää nostaa näitä epäkohtia esiin, koska minulla ei ole harmainta aavistusta näiden taklaamiselle. Tunnelmaa ei voi tehdä keinotekoisesti. Täältä ehdoton ei kaikille mikityksille, joita valitettavasti on tullut nähtyä. Samoin sekin valahtaa negan puolelle, jos kuuluttajat joutuvat "vaatimaan" kannustusta. Kaikista paras kannustus on aina spontaania.

Joskus aiemmin kuvittelin tunnelman parantuvan uuden hallin myötä, mutta nyt kun hanke tuntuu kevenevän jatkuvasti, olen hieman huolissani tunnelman tulevaisuudesta. Onko näköpiirissä mitään muutoksia parempaan suuntaan?
 

Hexa

Jäsen
Tässä kohti JYPillä kävi tosi huono tuuri, kun mediakuutio uusittiin viime syksynä. Fanien toiveeseen vastattiin, mutta fanit eivät päässeet näkemään tätä vastinetta kuin muutaman ottelun verran ennen hallin sulkemista. Nyt siellä on keväällä paukuteltu kiekkoja taas kuutioon ja rapistuminen alkaa alusta.
Miten ne siihen mediakuutioon osuu noin hyvin, kun maaliin eivät tahdo kiekkoa saada kovin hyvällä prosentilla.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Miten ne siihen mediakuutioon osuu noin hyvin, kun maaliin eivät tahdo kiekkoa saada kovin hyvällä prosentilla.
Mediakuution kolhut ovat merkki siitä, että puolustetaan tiiviisti, kun pelikirjassa on lupa pistää kiekkoa pois omalta alueelta muutenkin kuin keskialoituksen kautta (kun vastustaja on karvannut kiekon pois hitaan lähdön yrityksen kohdalla ja painanut lötöä pussiin). Eli menestyksen merkki, defence wins championships!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Hexa

Jäsen
Mediakuution kolhut ovat merkki siitä, että puolustetaan tiiviisti, kun pelikirjassa on lupa pistää kiekkoa pois omalta alueelta muutenkin kuin keskialoituksen kautta (kun vastustaja on karvannut kiekon pois hitaan lähdön yrityksen kohdalla ja painanut lötöä pussiin). Eli menestyksen merkki, defence wins championships!
Hyväksyttäköön siis pienet kolhut mediakuutiossa siinä tapauksessa.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
koska eihän hallilla taidettu tehdä turvatarkastuksia muuten kuin Jokeri-pelien yhteydessä.

Tunnelman kannalta nykytilanne on haastava. Meillä on kaksi kilpailevaa kannustusryhmää, joista molemmilla tuppaa olemaan "peruskatsojalle" liian vaikeita sambarytmejä tai chantteja, joihin ei osata, uskalleta tai haluta yhtyä.
Pariin kohtaan takerruttava:

Järjestyksenvalvonta on edelleenkin liigatasolla paskinta Jyväskylässä. Tämä mielipide lähestulkoon kaikki liigahallit kiertäneenä.
Turvatarkastukset on ihan höpöhöpötasoa, niitä tehdään vähän sinnepäin et näytettäisiin tekevän työtä. Olikohan viime keväänä kun oltiin erään faniryhmään kuuluvan jäsenen kanssa menossa seisomakatsomoon (kummallakin sama vaatekombo, farkut+huppari+huivi). Kaveri tarkistettiin kokonaan, itselle vaan tokaastiin et mene vaan. Mielenkiintoista ois kyllä kuulla, onko vierasseuran kannattajille yhtä tiukat säädökset turvatarkastuksissa mitä huhupuheiden mukaan muusta kielenkäytöstä (esim. kiroilusta ja kotijoukkueen maalivahdin haukkumisesta seulaksi on lennetty pihalle)

Muutenkin aika heikosti valvotaan tuota et onko vierasjoukkueen kannattajia kotijoukkueen päädyssä. Tai muita tilanteita ylipäätänsä. Viime kaudellakin joku humalainen (ei mitään muistikuvia oliko edes JYPin kannattaja) meinasi lainata fanipäädystä heilutuslippua ja lähti juosten käytävälle, järkkäri kyllä näki tilanteen mutta ei viittinyt tehdä asialle mitään, lopulta jonkun toisen henkilön piti seisomakatsomosta käydä selvittämässä asia kuntoon. Lippu päätyi kyllä takaisin oikeille omistajilleen.

Chanttien kanssa on ongelmana ollut sekin et jos ei sambanrytmi soi päälle jostain kumman syystä, niin dj pistää sitten jotain jvg:tä tai burningheartia raikumaan tuhannen kilowatin voimalla ämyreistä päälle.
 

Voitetaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, aina JYP
Laiska istumakatsoja kommentoi: Ikävä on tosiaan takavuosien tunnelmaa, kun koko halli lähti mukaan taputuksiin ja usein esimerkiksi "nuija"-huutoihin. Tunnelman vaisuuteen on varmasti useitakin syitä. Nykyisin kaikki odottavat fanipäädyn aloitetta. chantit eivät kuulu ja ovat suurelta osin turhan vaikeita, jotta niihin lähtisi kukaan mukaan. Rumpujen tahtiin sentään halli lähtee harvakseltaan mukaan, mutta liian harvoin.
Toistankin toivettani saada yksi yhtenäinen fanikatsomo nykyisen jaetun sijaan ja faniporukat yhteen. Haastan myös muut katsomonosat saapumaan hallille edes hieman karnevaalihenkeä mukanaan. Vai olemmeko liian ujoja ? Uskon, että kun tulisi vähän lisää heittäytyjiä, ääntäpitäviä katsojia, voisi siitä lähteä liikkeelle lumipalloefekti ja hallissa olisi taas enemmän ääntä ja tunnelmaa.

DJ tosiaan onnistuu usein latistamaan orastavaa tunnelmaa jyräämällä fanikatsomoiden soitot/huudot jollain ihme jumputuksella, sinne hieman pelisilmää toivoisin.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tähän voisi miettiä etenkin seisomakatsomolaisille ohjelmaa vai olisiko jopa joku keino siihen, että seisomakatsomostakin voisi rauhassa käydä oluella tai kahvilla?
Itse itseäni lainaten, oliskohan "kaljakatsomo" mahdollinen? Eli jos vaikka on päädyssä fanikatsomo ja vieressä kaljakatsomo? Kaljakatsomo olisi luonnollisesti K-18 anniskelualue, mutta siellä voisi sen tuopin kanssa seisoskella ja katsella peliä. Lippukin voisi olla normiseisomakatsomolippua kalliimpi.

Parin kaljan jälkeen varmaan alkaisi laulukin luistamaan paremmin fanikatsomon kanssa. Tosin kajahti se syksyllä istumakatsomosta(?) yksittäiseltä herralta eräässä pelissä komeasti kesken totaalisen hiljaisuuden: "Lai la lai la lai!", josta sitten HS otti komeasti kopin. Saatan olla kyllä totaalisen väärässä tuosta aloituksen suunnasta, mutta hienosti lähti joka tapauksessa.

Mutta joo, laitetaan osa seisomakatsomosta kaljakatsomoksi.
 

Voitetaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, aina JYP
Itse itseäni lainaten, oliskohan "kaljakatsomo" mahdollinen? Eli jos vaikka on päädyssä fanikatsomo ja vieressä kaljakatsomo? Kaljakatsomo olisi luonnollisesti K-18 anniskelualue, mutta siellä voisi sen tuopin kanssa seisoskella ja katsella peliä. Lippukin voisi olla normiseisomakatsomolippua kalliimpi.

Parin kaljan jälkeen varmaan alkaisi laulukin luistamaan paremmin fanikatsomon kanssa. Tosin kajahti se syksyllä istumakatsomosta(?) yksittäiseltä herralta eräässä pelissä komeasti kesken totaalisen hiljaisuuden: "Lai la lai la lai!", josta sitten HS otti komeasti kopin. Saatan olla kyllä totaalisen väärässä tuosta aloituksen suunnasta, mutta hienosti lähti joka tapauksessa.

Mutta joo, laitetaan osa seisomakatsomosta kaljakatsomoksi.

Eikös siellä jo ole ollut fanikatsomoiden välissä ylhäällä kaljakioski, josta sai ostaa kaljan ja katsoa peliä sieltä ylhäältä tuopin kanssa ?
Kalja-aluetta voisi laajentaa ;-)
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös siellä jo ole ollut fanikatsomoiden välissä ylhäällä kaljakioski, josta sai ostaa kaljan ja katsoa peliä sieltä ylhäältä tuopin kanssa ?
En kyllä osaa yhtään sanoa. Jos on, niin tuo kertoo jotain allekirjoittaneesta sekä siitä, miten tuota on osattu markkinoida...
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
En kyllä osaa yhtään sanoa. Jos on, niin tuo kertoo jotain allekirjoittaneesta sekä siitä, miten tuota on osattu markkinoida...
Oli varmaan parin kauden ajan niin sanotun yläpesän kioskilla anniskelualue. Tämä ei tainnut olla kaikissa arkipeleissä käytössä (jos anniskelua, niin K18 aluetta), mutta kaikissa viikonloppupeleissä oli. Meidän täysi-ikäisten fanien kannalta muutos oli hyvä, koska ehkä parhaat paikat seisomakatsomosta oli nyt kaljottelijoiden käytössä, eli siellä oli tilaa, koska junnut eivät päässeet viemään hyviä paikkoja. Alaikäisille katsojille miinuksena tästä tuli hyvien paikkojen menettämisen lisäksi myös hallissa liikkumisen vaikeutuminen, kun sitä seisomakatsomon yläkäytävää pitkin ei saanut enää kulkea toiselle puolelle, koska junnut eivät saa oikaista K18-alueen läpi.

Korona-aikana anniskelua ei ollut katsomoissa ollenkaan.
 

ZerDzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli varmaan parin kauden ajan niin sanotun yläpesän kioskilla anniskelualue. Tämä ei tainnut olla kaikissa arkipeleissä käytössä (jos anniskelua, niin K18 aluetta), mutta kaikissa viikonloppupeleissä oli. Meidän täysi-ikäisten fanien kannalta muutos oli hyvä, koska ehkä parhaat paikat seisomakatsomosta oli nyt kaljottelijoiden käytössä, eli siellä oli tilaa, koska junnut eivät päässeet viemään hyviä paikkoja. Alaikäisille katsojille miinuksena tästä tuli hyvien paikkojen menettämisen lisäksi myös hallissa liikkumisen vaikeutuminen, kun sitä seisomakatsomon yläkäytävää pitkin ei saanut enää kulkea toiselle puolelle, koska junnut eivät saa oikaista K18-alueen läpi.

Korona-aikana anniskelua ei ollut katsomoissa ollenkaan.

Ylärivi seisomakatsomon keskiosasta on kaljakatsomoa myös arkena ja sitten pe ja la peleissä koko seisomakatsomon keskiosa.

PS. dj on ihan paska tai ainakin biisit mitä soittaa kun en henkilökohtaisesti tunne.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Sen verran tähän, että DJ on JYPin palkkaama ja soittaa sellaisia biisejä mitä pelaajat ovat toivoneet soitettavan. Ei soita ns. oman pään mukaan.
Näin minäkin olen ymmärtänyt. DJ on ainakin ammattilainen ja soittolistakin on tainnut kiertää pelaajien kautta. Minun mielestäni ottelutapahtumassa on ihan ok musiikit, etenkin kun sieltä on nyt kantapään kautta menty poistamaan "ehdottomat eit" biisilistalta. Joskus aiemmin meillä taisi soida Final Countdown kun Lukko haki ottelun lopussa tasoitusta :)

Mitä tulee JYPin ottelutapahtuman musiikkeihin, minä toivoisin että siellä soitettaisiin JYPin näköistä musiikkia. Se on ihan ok, jos pelaajat ovat tehneet biisivalinnat. Toki tässäkin olisi aihetta JYPin YouTube-kanavalle videon muotoon, kun DJ Larren G (tai miksei pelaajatkin) kertovat vähän biisien taustoja.

En tiedä miten nopeasti tiskijukka voi reagoida biisivalinnan kanssa nopeatempoisessa pelissä, mutta tässä voisi olla yksi kehityskohta. Esimerkiksi soittolistalla jo nyt oleva Lost societyn "Riot" sopii erityisesti niihin tilanteisiin, kun tunteet alkavat kuumentua, hanskaa hierotaan naamaan ja molempien jäähyaitioiden ovet avataan yhtä aikaa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Biisilistalle kaksi muutosehdotusta:
  1. Gettomasan Muijii Stadis soimaan vain HIFK-pelien aikaan.
  2. Toton Africa VEKS! Sielua jäytää, että vastustajilla on oma maalibiisi ja olen oppinut vihaamaan tuota.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Laiska istumakatsoja kommentoi: Ikävä on tosiaan takavuosien tunnelmaa, kun koko halli lähti mukaan taputuksiin ja usein esimerkiksi "nuija"-huutoihin. Tunnelman vaisuuteen on varmasti useitakin syitä. Nykyisin kaikki odottavat fanipäädyn aloitetta. chantit eivät kuulu ja ovat suurelta osin turhan vaikeita, jotta niihin lähtisi kukaan mukaan. Rumpujen tahtiin sentään halli lähtee harvakseltaan mukaan, mutta liian harvoin.
Toistankin toivettani saada yksi yhtenäinen fanikatsomo nykyisen jaetun sijaan ja faniporukat yhteen. Haastan myös muut katsomonosat saapumaan hallille edes hieman karnevaalihenkeä mukanaan. Vai olemmeko liian ujoja ? Uskon, että kun tulisi vähän lisää heittäytyjiä, ääntäpitäviä katsojia, voisi siitä lähteä liikkeelle lumipalloefekti ja hallissa olisi taas enemmän ääntä ja tunnelmaa.
Ne on ne suuret ikäluokat jotka ei kehtaa innostua. Kerran olin faijan kanssa katsomassa matsia ja nousin ylös huutamaan jotain tuomarille niin se otti hihasta kiinni ja ”älä huua” :D
 

-Joni-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins
Sijainnin takia tulee vähän harvemmin käytyä peleissä, mutta tässä silti pari poimintaa omista kokemuksista :

- Alkuintro/sisääntulo erittäin jees ja itse ainakin sytyn todella paljon
- Isompi laajennettu kaljakatsomo päätyyn hyvä idea
- Hallissa on tunnelmaa kun siellä soi ne rummut. Pitkät laahaavat chäntit joihin osallistuu 10-15 kannattajaa ei vaan toimi. Lukuisat pelaajat liigassa ovat sanoneet kuinka vittumaista ja samalla hienoa on tulla pelaamaan Jyväskylään kun siellä on se rumpu/sambaryhmä vastassa luomassa tunnelmaa. Jyväskylä on parhaimmillaan/pahimmillaan ollut todella vaikea paikka vastustajille
- Mahdollisimman yksinkertaiset chäntit (Jyppi, tap tap tap) toimii parhaiten ja niihin on helppo lähteä mukaan
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Pitkät laahaavat chäntit joihin osallistuu 10-15 kannattajaa ei vaan toimi.

Huolissani olen saanut lukea tämän suuntaisista mielipiteistä palstalla. Kuten otsikko kertoo, kyseessä pitäisi olla palaute ottelutapahtumaan liittyen. Kannattajayhdistyksen luoma kannustushan ei ole mikään ohjelmanumero, seuran toimesta johdettu malli. Kyseinen kannustus tulee spontaanisti yhdistyksen jäseniltä ja muilta jotka samaan katsomonosaan ovat saapuneet. Joten ottelutapahtuman järjestämisen kanssa tällä asialla ei ole mitään tekemistä. Otan silti koppia tästä vähän, koska olen itse myös sotkeutunut melko vahvasti kyseiseen toimintaan.

Nykytilanne jossa kuvaamasi määrä chanttaa, ei ole tavoiteltu tilanne. Mikään kannustus, etenkään tämmöinen ei kuulosta tietenkään hyvältä pienen määrän ihmisiä sitä toteuttaessa. Kannattajayhdistyksen pitkän tähtäimen haasteena on ollut luoda toimiva, kollektiivinen kannattajatoiminta JyPin otteluihin. Ns. keski-eurooppalaistyylinen linja on ollut JYP fan clubin ajoilta jo tavoitteena, mikä on etenkin Jyväskylässä totuttuun hyvin poikkeavaa katsomokulttuuria. On huomioitu, että tämän suuntaisen kannustuksen kehittämisessä tarvitaan aikaa.

Täällä lukemani perusteella alan itse olla vain huolissani, onko JyPin enemmistökannattajakunta sitä mieltä todella ettei kollektiivista kannattajatoimintaa katsomoon haluta? Onko todella niin että tämän hetkinen kannatuksemme lähinnä ärsyttää, innostamisen sijaan. Lähtökohtatavoite on kuitenkin jälkimmäinen. Tästä syystä on ehkä tarve miettiä uudelleen, kuinka saamme mahdollisimman paljon lisää ääneenkannattajia JyPin taakse katsomoon. On hyvä pitää malttia missä hyvänsä toiminnassa yllä, mutta nyt alkaa vaikuttamaan siltä että saman linjan pito jatkossa on vain pään hakkaamista seinään.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Näin minäkin olen ymmärtänyt. DJ on ainakin ammattilainen ja soittolistakin on tainnut kiertää pelaajien kautta. Minun mielestäni ottelutapahtumassa on ihan ok musiikit, etenkin kun sieltä on nyt kantapään kautta menty poistamaan "ehdottomat eit" biisilistalta. Joskus aiemmin meillä taisi soida Final Countdown kun Lukko haki ottelun lopussa tasoitusta :)

Mitä tulee JYPin ottelutapahtuman musiikkeihin, minä toivoisin että siellä soitettaisiin JYPin näköistä musiikkia. Se on ihan ok, jos pelaajat ovat tehneet biisivalinnat. Toki tässäkin olisi aihetta JYPin YouTube-kanavalle videon muotoon, kun DJ Larren G (tai miksei pelaajatkin) kertovat vähän biisien taustoja.

En tiedä miten nopeasti tiskijukka voi reagoida biisivalinnan kanssa nopeatempoisessa pelissä, mutta tässä voisi olla yksi kehityskohta. Esimerkiksi soittolistalla jo nyt oleva Lost societyn "Riot" sopii erityisesti niihin tilanteisiin, kun tunteet alkavat kuumentua, hanskaa hierotaan naamaan ja molempien jäähyaitioiden ovet avataan yhtä aikaa.

Biiseihin liittyen ollut mielessä tämmöinen ottelutapahtuman keskisuomalaistamisteema. Mikäli siis JyP jatkaa toimintaansa tulevaisuudessakin maakunnan väreissä, mielestäni olisi hienoa tehdä ottelutapahtumista siinä määrin keskisuomalainen juttu, että siellä soisi vain maakunnan rajojen sisäpuolella tuotettu musiikki. Artisteja löytyy vaikka kuinka
Tämän on osoittanut paikallisradiosta kuultu ohjelma jossa joka keskiviikko soitetaan keskisuomalaista musiikkia. Listahittejä ym. omia mielikappaleita voi jokainen kuunnella sitten vapaa-aikanaan, kiitos nykyisten suoratoistopalveluiden. Mutta ottelutapahtumissa paikallinen musiikki olisi se juttu, siitä ajatuksesta pitäisin.
 

Voitetaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, aina JYP
Nykytilanne jossa kuvaamasi määrä chanttaa, ei ole tavoiteltu tilanne. Mikään kannustus, etenkään tämmöinen ei kuulosta tietenkään hyvältä pienen määrän ihmisiä sitä toteuttaessa. Kannattajayhdistyksen pitkän tähtäimen haasteena on ollut luoda toimiva, kollektiivinen kannattajatoiminta JyPin otteluihin. Ns. keski-eurooppalaistyylinen linja on ollut JYP fan clubin ajoilta jo tavoitteena, mikä on etenkin Jyväskylässä totuttuun hyvin poikkeavaa katsomokulttuuria. On huomioitu, että tämän suuntaisen kannustuksen kehittämisessä tarvitaan aikaa.

Täällä lukemani perusteella alan itse olla vain huolissani, onko JyPin enemmistökannattajakunta sitä mieltä todella ettei kollektiivista kannattajatoimintaa katsomoon haluta? Onko todella niin että tämän hetkinen kannatuksemme lähinnä ärsyttää, innostamisen sijaan. Lähtökohtatavoite on kuitenkin jälkimmäinen. Tästä syystä on ehkä tarve miettiä uudelleen, kuinka saamme mahdollisimman paljon lisää ääneenkannattajia JyPin taakse katsomoon. On hyvä pitää malttia missä hyvänsä toiminnassa yllä, mutta nyt alkaa vaikuttamaan siltä että saman linjan pito jatkossa on vain pään hakkaamista seinään.


Hyvää pohdintaa kaikenkaikkiaan. Tuo kannustamisen kehittyminen ottaa varmasti aikaa, jos on toteutuakseen ylipäätään. Näin aktiiviryhmän ulkopuolelta katsottuna en näe kehittymistä juurikaan mihinkään suuntaan. Muutama ihminen laulaa jotain canttia, joka ei kuulu eikä saa yleisöä mukaan edes taputusten muodossa. Kaudesta toiseen. Olisihan se komeaa nähdä Hippoksella satojen ihmisten huutokuoro, kuten Keski-Euroopassa.... se nyt vaan ei näytä meillä saavan tuulta alleen. Ehkä emme ole keski-eurooppalaisia....
En sanoisi chanttien ärsyttävän, mutta kannustuksellista merkitystä joukkueelle tai yleisön sytyttäjänä niistä ei juurikaan nykyisellään ole.
Jotain linjan vaihtoa/uutta tervehtisin ilolla, hyvät asiat mukana säilyttäen ja Hippoksen perinteitä kunnioittaen.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Porukka on kausi kaudelta kasvanut ja innokkaita nuoria tullut kokoajan lisää mukaan. Kun tätä hommaa aloitettiin niin meitä oli tasan kaksi, nyt porukka on jo siinä koossa, että vaikka työkiireitä/muita menoja porukalla olisi, niin siellä on yleensä vähintään se 15 aikuista + noin samanverran lapsia kannattamassa. Ennen piti kaikkien aktiivien olla pelissä, että tuo määrä täyttyisi, toki tämä pitäisi olla 150, mutta kuten yllä sanottua ei tälläistä luoda tyhjästä se vaatii aikaa. Toivottavasti tämäkin nähdään ja sitten tavoitteena 1500 etc.

Mitä tulee kannatushuutoihin niin voin lainata erään ystäväni sanomaa, hän kiteytti tämän täysin:
"Senhän takia nuo yksinkertaiset huudot juuri lävähtää kovasti, kun siellä on välissä kaikkea muuta, vähän sama kuin annetaan humalaiselle outo karaokelista ja sitten jossain vaiheessa tuodaan se mistä löytyy pelkkää Lapin kesää. Kyllähän se siinä kohti innostuu. Ei kukaan jaksaa pelkkää JYPiä tap tap huutaa koko peliä. Eli se mistä nyt kritisoidaan, on lopulta syy siihen että ne yksinkertaiset kannustukset toimii"

Mutta tämä ei tosiaan periaattessa ole tämän ketjun asiaa ollenkaan.

Marko Karhunen, Hurrikaanisydän vpj.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvää pohdintaa eri kanteilta ja omalla kohdalla kannustukset ovat iso osa ottelutapahtumaa, eli siinä mielessä on ihan hyvin tämän ketjun asiaa. Kaikki kannustus ei toki seuran masinoimaa suoraan, mutta on iso osa kokemusta joka tapauksessa.

Siinä olen samaa mieltä, että chantteihin on vaikea omalta jakkaralta lähteä mukaan, kun niitä ei osaa. Enkä osaa kyllä laulaakaan. Helpompi tällaiselle yksinkertaiselle kaverille on mölistä JYPpiä, maalia, sikaa tai nuijaa.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä, etteikö arvostukseni ole Hurrikaanisydäntä kohtaan suurta. On ihailtavaa, että tuollainen porukka täysin vapaaehtoispohjalta toimii ja kannustaa. Enkä usko, että kovin moni oikeasti kannustuksesta ärsyyntyy. Kyllähän siellä on paljon helmiä ja taannoisessa KalPa-sarjassa kolmannen 1-0 voittopelin (kaks ekaa hävittiin nollille) jälkeen TV:ssä kuultu ja myös huomioitu "Kaikki menee Eerolle" oli loistava.

Tuossa aiemmin kirjoitin, että fanikatsomoon pitäisi päästä jengi luomaan sitä tunnelmaa mahdollisimman halvoilla lipuilla (toki ei ne alle satasen kausikortit enää ehkä ihan älyttömiä ole). Tunnelman kannalta varmasti olisi paras, jos olisi yhtenäinen osasto näille kannattajille ja ryhmittymille, jotka sen tunnelman halliin ensisijaisesti luovat. Eri ryhmien välisistä skismoista en tiedä, enkä lähde niitä kommentoimaan. Näin peruskatsojan kannalta kuitenkin paras tunnelma syntyy jos on 50-100 yhteen hiileen puhaltavaa hard core fania/ ryhmää ja lisäksi olisi helpompi osallistuakin.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Universaali tapa kenties, mutta Jyväskylässäkin huomaa miten tuomarivirheet sytyttää yleisöä. Jos tulee oikein raju kämmi tuomareilta, niin myös istumakatsomo alkaa käymään kuumana ja se nuija-huuto lähtee kiertämään ympäri hallia. Miten saisi sen positiivisen fiiliksen samalla tavalla tarttumaan kaikkiin? Itselläni on vaikutelma että istumakatsomon tapauksessa tuo ero tuomareille huutelun ja muun kannustamisen välillä on poikkeuksellisen iso Jyväskylässä kun joihinkin muihin seuroihin vertaa. Voin olla väärässä.
 

ZerDzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sen verran tähän, että DJ on JYPin palkkaama ja soittaa sellaisia biisejä mitä pelaajat ovat toivoneet soitettavan. Ei soita ns. oman pään mukaan.
Ok. Aika suppea musiikki maku joukkueella kun kolme kautta putkeen soi tyyliin samat biisit läpi tapahtuman, ainakin alkulämmöissä. Tästä kaudesta ei ole tietoa niinkään.
Ei siis juurikaan mitään vaihtelua. Jos on ammatti DJ niin itse voisin koronasäästötalkoiden hengessä makkarapalkalla tulla saman listan 30x(+?) kaudessa tulla robottina soittamaan ja kyselemään pelaajilta. Luulisin että jos on ammattilainen niin haluaisi siihen vaihteluakin ja saisi laajempaa valikoimaa pelaajista irti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös