JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun nyt kerran tästä ottelutapahtumasta on ollut puhetta sen verta paljon, niin otetaanpa suoraan härkää sarvista. Käydään tässä ketjussa läpi kotipeli-illat läpi yksityiskohtaisesti ja ennen kaikkea parannusehdotuksia antaen. En tietenkään voi ketään käskeä, mutta josko jätettäisiin ne yhden rivin "syväanalyysit" pois ja kaikenlaisen pyörittelyn sijaan koitettaisiin löytää eri osa-alueille eniten kehuja/puoltamisia ansainneet vaihtoehdot. Ja myös löytää niitä hyviä puolia, kyllä niitäkin löytyy.

Sana on vapaa, mutta suosittelisin käyttämään jotain tämänkaltaista pohjaa:

Ongelma: Mediakuutiolla aivan liikaa mainoksia, uusintoja ei käytännössä ollenkaan.
Parannusehdotus: Rohkeasti vaan yhteistyökumppaneiden kanssa neuvottelemaan mainosten sisällöstä, ei pelkästään oteta mukisematta vastaan jotain puolen minuutin videota, vaan surutta sanotaan vähän vastaan, että miettikääpäs nyt itsekin. Heti tulee mieleen esimerkki, että vaikkapa jokaisen uusinnan jälkeen (ehkä myös ennen) tulisi joku teksti "tämän uusinnan tarjoaa/tarjosi firma x". Jäisi vuorenvarmasti ko. yrityksestä paljon positiivisempi mielikuva, kuin mitä jostain em. puolen minuutin videomainoksista tai muusta "tavallisesta" mainoksesta.

Ongelma: Edelliseen viitaten, erätauot ovat nykyisellään pelkkiä 18 minuutin nonstop-mainostulvia.
Parannusehdotus: Eipä tässäkään tarvita Mensan jäsenyyttä tajutakseen, että eipä tuollaista jaksa kukaan seurata. 18 minuuttia on kuitenkin aika pitkä aika, joten silloin varmasti ehtisi näyttää jotain muutakin. Ensimmäisenä tulee mieleen se perinteinen, eli huippuhetkiä kauden aiemmista otteluista. Näin ollen katsojille saataisiin huonosti menevissä peleissäkin positiivia mielikuvia, kun porukka katselisi jotain aiemmin tapahtunutta hienoa maalia "olin muuten kattomassa tuon pelin" jne. Ja tähän sama kuin edelliseen kohtaan, mainokset voisivat jotenkin liittyä näihin huippuhetkiin, tai jos ei muuta, niin esim. videoitten välissä nopeahkoja välähdyksiä firmojen logoista.

Ongelma: Hallimusiikit herättävät toisinaan kummastusta.
Parannusehdotus: Ollaan nyt sovinistejä, mutta kyllä se jääkiekko-ottelun katsojakunta on aika suurilta osin 20-50 -vuotiaita miehiä. Heitä ei kiinnosta kuulla Rihannaa tms. "pinnalla" olevia NRJ-artisteja. Nimimerkki Tj taisi jokin aika sitten mainita jossain ketjussa, että kyllä porukka ihan oikeasti jaksaa kuunnella niitä eyeofthetigereitä ja entersandmaneja vuodesta toiseen. Nimenomaan lyhyinä pätkinä siis, ei tietenkään koko biiseinä. En nyt tähän hätään muista, että onko Michael Jackonin Bad vielä kotijoukkueen jäähybiisinä, mutta tämänkaltaisia, tilanteeseen sopivia biisivalintoja mielellään kuuntelisi enemmän. Esimerkiksi Sportillahan taisi joskus aikanaan pleksin mennessä rikki soida Yön Särkyvää ja jäähän maalille uutta reikää poratessa Puuha-Peten tunnari. Näitä nyt ei tarvitse suoraan apinoida, mutta jotain samankaltaista ideaa. Hyvin pienellä vaivalla saataisiin katsojille sitä positiivista mielikuvaa tuotteesta.

Jatkakaapas siitä.
 
- Lainaus on käyttäjältä jota et huomioi. -
Suosikkijoukkue
Arsenal
Jyväskylässä on tyylinä poistua ennen pelin loppumista. Yksi syy tähän on se, että parkista pois pääseminen on ihan perseestä. Jos on vähänkin kiire pelin jälkeen jonnekin, parin minuutin varaslähdöllä pelin lopusta saattaa säästää 20 minuuttia kotiintulossa. Lisäksi kaksi euroa (vai onko jo enemmän nykyään?) parkista on kohtuuton hinta, kun sillä ei saa mitään. Pakko maksaa käteisellä ja joka kerta erikseen.
Julkisilla en tule peliin koskaan, vaikka suora yhteys kodin ja hallin välille on olemassa, ilman bussin vaihtoa keskustassa. Ongelma vaan on se, että pelin jälkeen bussien aikataulut eivät oikein osu - joko taas tehtävä "varastus" pelin lopusta tai odoteltava seuraavaa puoli tuntia. Lisäksi bussi on järkyttävän hidas pelin jälkeen jos siihen ehtii; se seisoo ruuhkissa vielä enemmän kuin henkilöauto. Kotiintulo on lähes tuntia hitaampi kuin omalla autolla, se on n. 13 km:n matkalla aika paljon.

Ehdotus: parkkikausikortti, jonka pystyisi maksamaan ennen kauden alkua. Eri hintaiset alueet sen mukaan, miten kaukana alue on hallista ja miten hyvä alue on logistisesti. Ja ennen kaikkea: parkkipaikoille pitää tuolla hinnalla saada myös ulos ohjaaminen. Kun vuorotellen ohjataan ulos ja parkkipaikoille tehdään kaistoitus vasemmalle ja oikealle kääntyville erikseen, ruuhka helpottuu merkittävästi.
Ehdotus: Jyväskylän Liikenteen "pelibussi". Voisi toimia kuten se Revolutionin dösä, mutta jos ei sellaista, niin sitten vakiovuorojen aikataulut sellaisiksi, että ne ohittavat Hippoksen pelin jälkeen eikä minuuttia ennen loppua. Vielä kehityksenä julkisia tukemaan joku kymmenen kerran pelilippu, eli peli-iltoina JYPin kausarilla puoleen hintaan tms. Minä ainakin toivoisin, että tätä puolta kehitettäisiin, olisihan se kivempi pelissä ottaa olut toisellakin erätauolla jos mieli tekee.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Minä vien auton aina Monnarin parkkiin tai sen viereen hiekkakentälle. Lisäksi menen peliin hyvissä ajoin ja en ole montaa kertaa maksanut parkkimaksua. Lisäksi se oli ainakin edellisellä kerralla vapaaehtoinen. Tiedä sitten miten nykyään on asian laita, kun en ole päässyt esimerkiksi tällä kaudella peliin ollenkaan Jyväskylässä. Katson aina pelin loppuun ja yleensä kun kaupungin suuntaan poistun, niin olen autoon astumisesta viiden minuutin sisällä ruuhkattomissa olosuhteissa. Väitän, että kaikki riippuu reitin valinnasta. Jos haluaa luikkia "pääteitä" pitkin, niin varmasti joutuu seisomaan ruuhkassa. Jos taas ottaa sen normaaliolosuhteissa hitaamman reitin, niin tuskin tarvitsee ruuhkassa seistä. Rajakadulla saattaa joutua jonottamaan ennen liikennevaloja hetken.
 
Pimeys on lämmin syli kehtolaulun aikaan.

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Parkkimaksu menee sen maksun keräävälle junnu-joukkueelle. Eli sillä tuetaan juniorijääkiekkoilua. Parkkiin ohjaus on sitten näiden junnjen vanhempien homma...

Ketjun aloittajalla ihan hyviä juttuja. Suurin kehittämisen aihe mielestäni tuon mediakuution käytön tehostaminen ja valjastaminen muuhunkin kuin mainosten näyttämiseen...
 
Olla ihminen, siinäpä työ...
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Heitetääs nyt vielä se oma aiemminkin esiin tuomani ehdotus, että palkataan ottelutapahtumiin paikallisia stand up-koomikoita esiintymään sinne minihallin puolelle. Näytökset ennen ja jälkeen pelin. Jyväskylässä on vahva stand up-scene. Se parantaisi ottelutapahtuman viihtyvyyttä ja lisäisi oheismyyntiä. Palkkiota pitäisi maksaa vain yhdelle ihmiselle ja kun tarjoaa ruoan ja ottelulipun hyvälle paikalle, niin tuskin rahallinen korvauskaan tolkuttoman suuri olisi. Mielelläni kävisin ainakin itse nauttimassa ennen peliä oluen tai kaksi ja pelin jälkeenkin vielä mahdollisesti yhden. Voisi tuoda hyvinkin lisäkatsojia halliin. Vaikka taloudellinen tulos olisi +/- 0, niin painuu pitkälle plussan puolelle sen ottelutapahtumaan tuomasta suuresta lisäboostista johtuen. Uskoisin, ettei rahallinen korvaus tuosta keikasta hirveän montaa sataa euroa olisi.
 
Pimeys on lämmin syli kehtolaulun aikaan.

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ainiin, tuo parkkimaksu vielä. Itse jätän yleensä Moventaksen pihaan autoni, joten yleensä selviän ilman sitä, toki kerran, olikohan kevät 2012 niin olivat perkele järkkärit myös moveltaksella napsimassa rahaa pysäköinnistä. Tällä kaudella en ole vielä hallille kerennyt kertaakaan, joten en tiedä miten asiat ovat muuttuneet. Mutta olin unohtanut tämänäkin ihanuuden, joten sanotaanko että jälleen kerran yksi syy jäädä kotiin Ruudun äärelle.

Parkkimaksu 2e, toimituskulut 1e per lippu, seisomaan opiskelijalta 9,5e, Tappara/Kärpät/Kalpa/HIFK-lisä 2e, pakollinen makkara ja limu n 4e + polttoaineet, omat a4-paperit ja tulostinmusteet. 20e ei riitä vaikka alennus-lipuilla mennään halvimmilla seisomapaikoille jolta ei näe mitään! Mitäs se kanavapaketti maksoikaan kuussa, 30e?

Lippujen hintaa on paha vaikuttaa enää tällä kaudella, jos niitä pudotettaisiin nyt niin kausari-kansa kärsisi eniten -> tulevan kevään kausareita ei varmasti myytäisi niin paljoa. Kuitenkin ensi kesänä suosittelisin johtoporrasta pohtimaan noita lipun hintoja.

Mediakuutiosta paha sanoa, kun en tällä kaudella ole vielä paikanpäällä käynyt, mutta uskallan väittää että sieltä ei juuri pelitilanteita tule. Mainoksia mainosten perään. Etenkin erätaukoisin samat mainokset käyvät vähän turhankin tutuiksi, koska ne tulevat sen kolme-neljä kertaa per erätauko. Ensi kaudeksi ehdottomasti myydään vähemmän mainoksia ja nostetaan mainossekunnin hintaa. Kuten aloittaja jo sanoi, itsekin tekisin niin että yhdistäisin mainokset ja uusinnat. Uusintojen alkuun ja loppuun vain teksti "tämän uusinnan tarjosi" ja muutaman firman logot esille. Voin luvata että paremmin saavat näkyvyyttä kuin nykyään, kun kukaan ei jaksa katsettaan nostaa ylös mainosteeveeseen.

En tiedä onko tämäjo olevassaoleva käytöntö, mutta Tyninä passittaisin loukkaantuneet pelaajat ja vaikkapa pari akatemiamaista kytikselle erätaukoisin fanituoteshopin viereen. Sieltä voisi sitten junnut sekä fanituotteita ostaneet käydä hakemassa tuoreet nimmarit uusiin paitoihin ja lippuihin. Ei maksa seuralle senttiäkään, mutta lisäisi varmasti kiinnostusta sekä peliin että fanituotemyyntiin. Lisäksi kuuluttaja/mediakuutio mukaan ja sanoo suoraan että siellä on Mikko Mäenpää paikalla, menkää jututtamaan.

Lisäksi ehdoton peukku erätaukojen tsemppivideolle, johon laitetaan kauden hailaitteja. Nykyisellä tv-sopparilla ei ole enää edes sitä ongelmaa, etteikö peleistä saisi tarpeeksi laadukasta kuvaa maaleista ja vieläpä eri kamerakulmista. Mikäli nykyinen tv-sopimus ei salli seurojen käyttöä Nelosen tv-materiaalille, niin tuleviin sopimuksiin tulisi laittaa joku pykälä, että seurat saisivat käyttää edes tietyn määrän tv-kuvasta markkinointimielessä.

Nuo tsemppivideot olisivat kivoja nähdä myös somessa. Hieman hassua, mutta viimeisen parin vuoden ajan parhaat "tunnelmannostatus-videot" jyväskyläläiselle urheilukansalle on tarjonnut Fyysinen Preesens.
 
"Jokerit, pokerit, poks! Onko tänään maalissa taikuri Tarkki, kuinka vetää Synergian parkki? Muista ostaa matsi karkki!" -JYPin fb-mainos JYP-Jokerit 27.2.14
Suosikkijoukkue
Arsenal
Parkkimaksu menee sen maksun keräävälle junnu-joukkueelle. Eli sillä tuetaan juniorijääkiekkoilua. Parkkiin ohjaus on sitten näiden junnjen vanhempien homma...
Tiedän tämän ja sitä suuremmalla syyllä tämän parkkikausarin luulisi onnistuvan. Liiga-JYP laskuttaisi meitä maksajia ja voisi maksaa junnujoukkueelle könttäsumman jo syyskuussa, jolloin ne sitä rahaa tarvitsevat.

Reitinvalinnoista otteluun vielä... Ruuhkahan helpottaa hetkessä kun pääsee Voionmaankadun yli tai toiseen suuntaan lähtiessä Keskussairaalantielle. Se 10 - 15 minuuttia seisotaan parkkipaikoilla.

Ja Moventaksen parkista vielä: tuli maksulliseksi silloin pari vuotta sitten kesken kauden, olisiko tullut pleijareihin vasta. Ja on maksanut sen jälkeen aina.
 

SjV

Jäsen
Mediakuution mainoksista oli juttua radiossa ennen Sport peliä, tälle kaudelle ei voimassa olevista sopimuksita johtuen muutoksia voida tehdä. Ensi kaudelle yritetään jotain liigatasoisesti kaikkiin halleihin. Tarkemmin nyt tuota juttua nyt en muista.
 
Kirjoitus virheistä vastaa Androidin auto-correct.

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ja Moventaksen parkista vielä: tuli maksulliseksi silloin pari vuotta sitten kesken kauden, olisiko tullut pleijareihin vasta. Ja on maksanut sen jälkeen aina.
Näinhän se taisi olla keväällä 2012. En muista mikä ottelu, mutta playoffeja se oli (saattoi jopa olla se kuuluisa ratkaiseva finaali jota seurattiin hallilta mediakuution kautta). Oli mukava yllätys ajaa jonossa ja huomata jonon keulilla että tämähän maksaa. Onneksi oli kimppakyytiläinen kolikkoineen mukana, itsellä ei ollut kuin kortti mukana tuolloin.

Poislähdöstä vielä sen verran, että itseäni ei ole haitannut nuo pienet ruuhkat parkkipaikalla. Jotenkin omaan otteluelämykseeni kuuluu juuri parkkipaikalta lähtemisen hitaus. Siinä jonossa kyhjöttäessä on hyvä keskustella kavereiden kanssa illan pelistä ja samalla kuunnella lehdistötilaisuutta. Perverssillä tavalla itselleni tärkeä osa ottelua, ymmärrän toki että te kaikki muut ette sulata tätä :D
 
"Jokerit, pokerit, poks! Onko tänään maalissa taikuri Tarkki, kuinka vetää Synergian parkki? Muista ostaa matsi karkki!" -JYPin fb-mainos JYP-Jokerit 27.2.14

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
paikallisia stand up-koomikoita esiintymään sinne minihallin puolelle.
Kyllä. Hyödyntäkää ihmeessä sitä minihallia ottelutapahtumissa. On se sitten stand up-koomikko, bändi tai mikä vaan. Nyt noin hyvä tila on aivan joutokäytössä pelkkänä juottolana. Kuinka moni edes muistaa mennä oluelle minihalliin kun siellä ei ole yhtään mitään spesiaalia. Pienelle esiintymislavalle on siellä nurkassa paikka, ja yhden kerran olen siellä bändin nähnytkin. Myös jotain laukaisukisoja tai muuta kilpailua on mahdollista järkätä yleisölle minihallissa.

Juniorit tai miksei edustuskin voisi järkätä yleisömääräveikkauksen, johon tulisi osallistua esim. viimeistään ensimmäisellä erätauolla. Tyyliin 2€/veikkaus. Veikkauksia voi olla tietenkin vaikka mitä, miksei vaikka ottelun viimeisen maalin syntyaika, näissähän on mielikuvitus rajana.

Pienillä porkkanoilla saadaan lopulta enemmän kuin mitä joutuu uhraamaan. Tämmöinenkin porkkana voisi toimia irtolippujen ostajille, jossa luvataan vaikka 4000. halliin tulevalle 20€ areenarahalahjakortti. Luonnollisesti yleisömäärän jäädessä alle 4000 kukaan ei saisi mitään.

Kioskien einespuolta tulisi miettiä uudelleen. Nykyään ihmiset ovat ehkä aavistuksen enemmän terveysintoisia. Eli jotain muutakin ravintoa tulisi olla myynnissä kuin makkaraa tai lihistä. Reissareita, sämpylöitä.. jos mahdollista, jotain kanasalaatteja menisi varmasti kuin kuumille kiville. En tiedä toteutuspuolesta tarkkaan mutta luulisi olevan mahdollista myydä terveellisempiäkin eineksiä.

Kuudespelaaja-kampanja on kyllä onnistunut, mutta kyllä tämmöisiä konkreettisia ottelutapahtumaporkkanoita kaivataan. Totuus on se että kun yksittäisellä runkosarjapelillä ei ole sarjaa silmällä pitäen suurta merkitystä, itse tapahtuman pitää mennä siinä suhteessa eteenpäin että ihmiset tulisivat takaisin halliin. Ei halliin tulla pelkästä hyväntekeväisyydestä, halliin tullaan oman viihtymisen vuoksi. Ottelutapahtuma on silloin onnistunut, jos hallissa on ollut kivaa vaikka oma joukkue olisi hävinnyt.
 
"Kerho on oranssi, koska Kerho haluaa olla, ja jyppi punamustavalkonenkakkakierre, koska Kerho päätti näin."
-Nimimerkki Läskisalo JYP-HPK pudotuspelisarjan ennakkoanalyysissään 21.3.2017 klo 00:14
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kyllä. Hyödyntäkää ihmeessä sitä minihallia ottelutapahtumissa. On se sitten stand up-koomikko, bändi tai mikä vaan. Nyt noin hyvä tila on aivan joutokäytössä pelkkänä juottolana. Kuinka moni edes muistaa mennä oluelle minihalliin kun siellä ei ole yhtään mitään spesiaalia. Pienelle esiintymislavalle on siellä nurkassa paikka, ja yhden kerran olen siellä bändin nähnytkin. Myös jotain laukaisukisoja tai muuta kilpailua on mahdollista järkätä yleisölle minihallissa.
Bändeissä on se huono puoli, että siellä useamman tarvitsee vähän kostuakin siitä jotain ja lisäksi jokaiselle safkat ja jakkarat. Hirveä järkkääminen jne. Koomikoilla saadaan ihmiset hyvälle tuulelle, joka toivottavasti näkyy myös katsomon tunnelmana. Lisäksi bändit usein ovat vain yhteen kohderyhmään. Komiikan ystäviä taas on käytännössä kaikki. Mies ja kitara-settejä on Hippoksellakin paljon nähty, mutta mielestäni ne rahat voisi sijoittaa paremmin.

Juniorit tai miksei edustuskin voisi järkätä yleisömääräveikkauksen, johon tulisi osallistua esim. viimeistään ensimmäisellä erätauolla. Tyyliin 2€/veikkaus. Veikkauksia voi olla tietenkin vaikka mitä, miksei vaikka ottelun viimeisen maalin syntyaika, näissähän on mielikuvitus rajana.
Meillä Turussa Tepsin säbämatseissa myydään palloja taukokisaan. Niitä heitetään sitten toisella erätauolla kentällä olevaan tynnyriin ja sisäänheittäneiden joukosta nostetaan yksi voittaja, jolle palkinnoksi varsin hyvä keittiövälinesetti. Vastaavanlainen voisi toimia myös lätkämatsissa, joskaan kiekolla sitä ei voisi oikein toteuttaa, koska joukkoon on voinut eksyä lahelaisia, jotka päättävät käyttää kiekon pelin aikana. *virn*

Kioskien einespuolta tulisi miettiä uudelleen. Nykyään ihmiset ovat ehkä aavistuksen enemmän terveysintoisia. Eli jotain muutakin ravintoa tulisi olla myynnissä kuin makkaraa tai lihistä. Reissareita, sämpylöitä.. jos mahdollista, jotain kanasalaatteja menisi varmasti kuin kuumille kiville. En tiedä toteutuspuolesta tarkkaan mutta luulisi olevan mahdollista myydä terveellisempiäkin eineksiä.
Barona-areenalla ainakin on Subway. Vastaavalle olisi käyttöä Jyväskylässäkin. Vaikka hinta on normaalia patonkia kalliimpi ja valikoima suppeampi, niin huomattavasti mieluummin syön itse semmoista kuin lihapiirakkaa. Tunnettu hyvä tuote --> varmasti ostajia. Tosin isommasta hinnasta huolimatta varmaan seuran osuus jäisi pienemmäksi. Se on kuitenkin parempaa palvelua ja asiakkaan huomioonottamista.
 
Pimeys on lämmin syli kehtolaulun aikaan.

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mainoksista puhuttu sen verran että viitsi edes niistä puhua. Sen sijaan edellä tulevat stand up koomikot ja vastaavat voisi hyvä lisä olla. Kuitenkin pieni joukko tulisi halliin aikaisemin jos joku alkaa esiintymään heti kun ovet avautuu ja oheismyynti kasvaa, samoin jos se esiintyjä jäisi halliin ottelun jälkeen. Lisäksi nuo tarvittaessa pystyisi kiertämään vaikka tärkeimissä aitiossa vetämässä jonkun lyhyen setin. En tiedä minkälainen ohjelmisto noissa aitiossa on, mutta vähän semmoinen kuva että usein jää kaljanjuontiin, syömiseen ja lätkän katsomiseen? Toki ne on tärkeimät, mutta kyllä niissäkin voisi jotain tapahtua.

Tuo ruokapuolikin tuotiin hyvin esille. Esimerkiksi jotain patonkeja ja kanasalaatteja olisi enemmän hyvä saada ruokalistalle. Toisi enenmmän myös naisia halliin jos kasvisruokavalikoima parempi. Toinen seikka mikä mua on ärsyttänyt monesti on että hallin kioskin menee kiini ennenkuin peli loppuu. Pelin jälkeen olisi kiva ottaa jotain sapuskaa mukaan sen sijaan että joutuu itse menemään ostamaan jostain grilliltä tai valmistamaan kotona. Jotkut taksarin tai kanasaalatin kun saisi heti matkaan kun hallista astuu ulos niin olisi kyllä kiva.

Miksei myös välillä voisi olla jotain ilmaista kahvia tai jotain jos tulisi halliin hieman aikaisemmin. Samalla saadaan ihmiset tuhlaamaan sitten muihin maksullisiin asiohin ja ihminen olisi hallissa jo heti ovet kun avautuu. Voisi olla vaikka 200 ekalle ilmaiset kahvit tai jotain.
 
Hockeyarena.net

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse tärkein ottelutapahtumasta minusta on tuo hallin katsomorakenteet ja niiden muutokset. Seisomakatsomoiden vähentäminen ja hajauttaminen pieniin nurkiin ei ole myöskään tehnyt hyvää hallin tunnelmalle ja se tunnelma siinä niitä katsojia vie kotisohvile, sen sijaan että hallille peliä katsomaan. Seppänen itse puhui että katsomoihin pitäisi saada tunnetta. Ei ainkaaan helpota tuo jos hallin jokainen seisomokatsomo löydään alas ja polkaistaan ne viimeisetkin fanikulttuuri alas sillä. Väitän että se itse pelikään ei ole aina niin tärkeä kävi miten kävi ja olkoon taso mikä tahansa, mutta jos sielä olisi vähän edes tunnelmaa niin katsojia kävisi vaikka oltaisiin jumboja.

Alunperin oli ihan hyvä idea rakentaa seisomakatsomoiden väliin istumapaikat, mutta jotta homma toimisi tarvitsisi niiden istumapaikkalaistenkin taputtaa ja huutaa läpi pelin, nyt se ei toimi kun katsomoiden välistä on hiljentävät istumapaikat.

Tuossa ei edes tarvitsisi istumapaikkojen kapasiteettiä vähentään, siiretään vain nykyisiä D2 ja D3 katsomoita jompaan kumpaan reunaan yksi pykälä ja näin saataisiin yksi iso yhtenevä seisomokatsomo. Toki tämäkään ei kaikkia ongelmia poista, mutta saataisiin rumpuryhmän ympärille isompi joukko ja samalla luotua paremmin sitä fanikulttuuria. Nyt meinaa vain olla ettei fanclubi meinaa samaan katsomoon mahtua. Eikä sekäään ole hyvä jos kahdessa eri katsomossa kilpaa huudetaan ja lopulta kumpikaan joukko saa paljon mitään aikaan.

C1 katsomokin oli vähän harmi kun rakennettiin seisomapaikkojen tilalle, nyt vierasfanitkin peruu matkojaan kun ei ole kunnon katsomoita vierasfaneille. Se taas vähentään kannatuskulttuuria hallissa. Toki tuo katsomo myös joissakin peleissä tuo rahaa kun kalliimat lipunhinnat ja lippuja saa vielä ottelupäivänäkin, mutta varsinkin nyt kun katsojamäärät laskussa niin tuokaan katsomo ei tuota juuri rahaa kuin niissä otteluissa jossa hallissa yli 4000 katsojaa. Loppupeleissä ne vierasfanit taitaa kuluttaa hallissa eniten rahaa, kaljaan ja nälkä iskee.
 
Hockeyarena.net

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Ongelma: Hallimusiikit herättävät toisinaan kummastusta.

Missä vaiheessa hallidj on vaihtunut tähän nykyiseen suuntaan, joka on suomeksi sanottuna ihan perseestä?

Biisivalinnat tuntuu olevan joko jonkun vanhan Techno&Dance / Hittibuumi tai sitten NRJ:n Energy Hits - kokoelmien väliltä.
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)

Kyle

Jäsen
Onko kukaan ostanut viimmeaikoina hallin lippuluukulta lippuja peliin? Itse kävin eilen ostamassa. Tullessani luukulle noin 45 min ennen ottelun alkua edessä jonossani oli kahdelle luukulle yhteensä yksi ihminen, jota molemmat lipunmyyjät palvelivat. Häntä neuvottiin ja palvetiin noin 2 minuuttia, jonka aikana taakseni tuli noin 5 metrin jono ja juuri takanani seissyt mies kiteytti ajatukseni tokaisemalla ääneen juuri ennen vuonoani "miten vi**u voi kestää näin kauan yhdellä asiakkaalla". Tässä vaiheessa sentään molemmat myyjät alkoivat palvella omilla luukuillaan. No itse yritin toimia nopeasti ja pyysin lippua katsomon osasta x. Lipun myyjä näyttää vapaita olevia lippuja ja alkaa etsimään kartalta paikkaa jota suosittelee, tässä vaiheessa kohteliaana annan hänen esitellä paikan loppuun vaikka itseäni ei kiinnosta pätkän vertaa onko se rivillä 9 vai 10. Tässä vaiheessa alkoi iteäni jo kyrpiä kun myyjä ei löytänyt paikkaa kartalta, joten tokaisin että "mää otan sen" ja maksoin kortilla jolloin maksupääte alkoi totuttuun tapaan etsiä vielä singnaalia sen normaalin 30 sekunnin verran.
Liput taskuun ja vilkaisi sivulle osoittaa että samaan aikaan viereiselle luukulle tullutta miestä palvellaan vielä. Aikaa kulunut karkealla arviolla noin 2-3 minuuttia.

Tässä vaiheessa kolmen(3!) ihmisen seurue ihmistä kääntyy noin 5-7 maksavan asiakkaan jonon perältä pois "ei jaksa venata" saattelemien sanojen kantautuessa ilmaan. Luuliko että lippuja ei ole jäljellä vai mitä, kun jonot seisoivat sitä en tiedä. Itse seisoin 45 min ennen ottelua reilut 5 minuuttia lippuluukulla, näin kun kolme ihmistä itseni mukaanlukien siinä ajassa saivat liput, samaanaikaan kun kolme jätti viimme hetkellä ostamatta. Yleisöä pelissä 2832.

Tottakai irtolippuja ostaessa tulostuslippu on ylivoimaisesti paras tapa, mutta nyt peliin tulo tapahtui ns. kaupungilta, eikä tulostimen äärestä. Joten kysympä vain että onko se 2 lippuluukkua oikeasti riittävä määrä viimmeisen tunnin sisällä ennen ottelun alkua?
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllä. Hyödyntäkää ihmeessä sitä minihallia ottelutapahtumissa. On se sitten stand up-koomikko, bändi tai mikä vaan.
Turkuhallissa on sporttibaarissa ollut viime vuosina (ainakin silloin, kun itse käynyt) joku nuorten bändi, vetävät sähkörummuilla suht maltillisella volyymilla. Omasta mielestä hieman turha "ohjelmanumero".

Ollaan kaverin kanssa tulossa lauantaina Jyväskylään. Mikä paikka olisi hyvä etkoille?
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ollaan kaverin kanssa tulossa lauantaina Jyväskylään. Mikä paikka olisi hyvä etkoille?
Kun Grand Star Cafeta ei enää ole niin kannattaa suunnistaa Matsi Baariin keskustassa, siitä kävelee n. 5min hallin lähellä olevaan Cheers pubiin. Kummatkin ovat ns. rentoja urheiluhenkisiä baareja. Cheers sijaitsee vieläpä aivan hallin lähettyvillä, ei eksy vaikka olisikin useampikin pitkä alla ennen peliä.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Kun Grand Star Cafeta ei enää ole niin kannattaa suunnistaa Matsi Baariin keskustassa, siitä kävelee n. 5min hallin lähellä olevaan Cheers pubiin. Kummatkin ovat ns. rentoja urheiluhenkisiä baareja. Cheers sijaitsee vieläpä aivan hallin lähettyvillä, ei eksy vaikka olisikin useampikin pitkä alla ennen peliä.
Reilun kilometrin matka on Matsilta Cheersiin eli kyllä siihen sen 15 minuuttia uppoaa. Eikös Revolutionista järjestetä bussikyyti otteluun? Kodikkaaseen ottelutunnelmaan pääsee myös toki hallin kyljessä olevassa Kahvila Alakulmassa, jos sattuu hallin pihassa olemaan >1h ennen ottelua.
 
"Kerho on oranssi, koska Kerho haluaa olla, ja jyppi punamustavalkonenkakkakierre, koska Kerho päätti näin."
-Nimimerkki Läskisalo JYP-HPK pudotuspelisarjan ennakkoanalyysissään 21.3.2017 klo 00:14

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Laitetaan nyt tähän ketjuun, tuli katsottua Ilveksen lätkäehtoo videoita ja nuohan on ihan huikeita. JYP voisi alkaa kehittelemään jotain samantyylistä hauskaa, ei tarvitse plagioida mutta jokainen varmaa ymmärtää mitä ajan takaa. JYPin videot ja ottelumarkkinointi on yleensä aika hmv kamaa, mikään räväkkä tms ei vissiin sovi JYPin "brändiin" kuten ei sovi JYP pelikortitkaan.

Lätkäehtoo Ilves - Kärpät
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
JYPin videot ja ottelumarkkinointi on yleensä aika hmv kamaa, mikään räväkkä tms ei vissiin sovi JYPin "brändiin" kuten ei sovi JYP pelikortitkaan.
Totta.

Näistä videoista tuli mieleen että onhan se joukkueen kokoonpanon esittäminenkin videotaululla jonkinsortin powerpoint-esityksenä promokuvien muodossa melko nolon näköistä kun vertaa esim. Ässiin, HPK:hon ja Bluesiin verrattuna. Vähän niinkuin tuloo fiilis että menty sieltä mistä aita matalin.

Ei yhden promopätkän tekoon nyt tarvi kuukausia käyttää, mutta eiköhän Jyväskylän ympäristöäkin kuvaamalla saisi ihan jees materiaalia. Sitten vielä kaikennäköisiä highlight-pätkiä viimevuodelta taustalle tms. Sellainen simppeli joka nostattaa fiilistä 10 min ennen peliä.
Kunhan ei tehdä samantyyppistä taideteosta mitä Blues kaudella 2003-2004
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Joo kyllähän tuo nykyinen intro on aika laimea, tainnut olla jo pari kautta? Jotain kertoo jo että ei mitään hajua millainen biisi siinä edes taustalla soi, vaikka on tuo intro tullut pari kertaa nähtyä. Kuvat olivat muistaakseni still-kuvia eikä koko esittely sisältänyt sen suurempia erikoisuuksia. Tässäkin menty taas siitä missä aita on kaikista tuottoisin. Eikös jokaisen pelaajan kohdalla ruudussa pyöri myös vähintään yhden sponsorin logo? Kerran siitä videosta saadaan oikeasti sponsoreilta rahaa, niin miksi sen pitää olla juuri Kapteeni Hitaan mainitseman powerpointmainen? Kuitenkin tämä pelaajaesittelyvideo on ehkä kaikista eniten mediakuutiolla kaudessa ruutuaikaa saava video (videon pituus kertaa esitysmäärä), niin miksi juuri tämä täytyy tehdä kaikista eniten hutiloiden? Etenkin kun tässä olisi nyt helppo paikka alkaa nostamaan tunnelmaa juuri ennen kuin pelaajat luistelevat kentälle. En nyt sano että tuohon videoon pitäisi yhden pelaajan kausipalkka käyttää, mutta voisi siihen jokusen euron sijoittaa.

Ikävä niitä vanhoja hyviä aikoja kun pelaajaesittelyt olivat oikeasti mielenkiintoisia jokunen kausi sitten. Pihlström ampui kiväärillä, JP näytti sydäntä, RD aurinkolasit päässä repäisi korttikäden hihastaan ja Sinkkulla sekä Jonnella oli kanssa jotain hauskaa. Biisinäkin oli Stop the rock, joka ainakin itselle tuo vielä ensimmäisenä juuri JYPin mieleen edelleen.
 
"Jokerit, pokerit, poks! Onko tänään maalissa taikuri Tarkki, kuinka vetää Synergian parkki? Muista ostaa matsi karkki!" -JYPin fb-mainos JYP-Jokerit 27.2.14

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Henkilökohtaisesti ärsyttää suunnattomasti että aina pitää esitellä koko joukkue tuon paskan biisin tahdissa eikä illan kokoonpanoa männävuosien tapaan. Onko tuo nyt niin vitun iso ponnistus?

Ja joukkueen tulo jäälle. Mitä vittua? Happeekin tekee tuon paremmin. Minne jäi toiminut Cowboys from hell?

..ja tuo kuuluttajan kannustuksenanelu on jo alle kaiken arvostelun. Minne vittuun se Pöllänen muuten häipyi? Oli aika suvereeni nykyiseen verrattuna.
 
JYP on jatkoaikojen Huuhkajat. Muistakaa vastustajat se, että jos olette saaneet pisteen se on oikeasti kaksi.

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
..ja tuo kuuluttajan kannustuksenanelu on jo alle kaiken arvostelun. Minne vittuun se Pöllänen muuten häipyi? Oli aika suvereeni nykyiseen verrattuna.
Tästä piti muuten mainita, että ei kiitos vain tälle. En tiedä onko Henri Bergin oma idea, vai tullut joltain ylemmältä taholta, mutta ehdoton ei tälle. Keinotekoinen tunnelman kalastelu ei toimi ikinä. Itselle tulee jotenkin tuosta aina mieleen Happee ja playoff-kevät 2005, jolloin ratkaisevassa finaalissa Happee oli roimasti tappiolla, mutta kuuluttaja heitti varmaan 10min välein "Nyt Jyväskylän Monnari käsiä yhteen ja kannustusta Happeelle". Etenkin tilanteessa jossa peli ja mestaruus on jo ratkennut niin melko turhaa kinuamista. Joten ei tälle.

Muuten Henri "Bäristä" ei mitään pahaa sanottavaa ole. Pöllänen oli legenda, mutta ei Henrikään huono ole.
 
"Jokerit, pokerit, poks! Onko tänään maalissa taikuri Tarkki, kuinka vetää Synergian parkki? Muista ostaa matsi karkki!" -JYPin fb-mainos JYP-Jokerit 27.2.14

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Biisinäkin oli Stop the rock, joka ainakin itselle tuo vielä ensimmäisenä juuri JYPin mieleen edelleen.
Et muuten ole ainoa. Tosin, täytyy muistaa että ei sekään ole sellainen biisi että sitä pitäisi 10v putkeen käyttää. Mutta nyt sen voisi kaivaa naftaliinista ja ottaa vaikkapa ensikaudelle kokeiluun. Voisi sanoa että tuo powerpointmainen esitys olisi vielä suurempi fiasko jos olisi Volbeatin kappaleen sijasta taustalla joku listahittikipale (mitä muuten taas vaihteeksi dj soitteli Lukko-pelissä).

Ikävä niitä vanhoja hyviä aikoja kun pelaajaesittelyt olivat oikeasti mielenkiintoisia jokunen kausi sitten. Pihlström ampui kiväärillä, JP näytti sydäntä, RD aurinkolasit päässä repäisi korttikäden hihastaan ja Sinkkulla sekä Jonnella oli kanssa jotain hauskaa. Biisinäkin oli Stop the rock, joka ainakin itselle tuo vielä ensimmäisenä juuri JYPin mieleen edelleen.
Ei kenelläkään sattuis olemaan videomateriaalia näistä tallessa? Nää oli kyllä pirun hienoja.

@opelix sanoi oikeastaan sen mitä mieltä minäkin oon tuosta taputtamisen anelusta. On hieman nolon kuuloista.
Itse ainakin yhdyn helposti tuohon taputteluun (vaikka se välillä onkin hankalaa isohkon fanilipun kanssa).

Sen verran heitetään biisivalinnoista ja taputtamisesta positiivista kommenttia että Crowd Chant toimii suomeksi sanottuna aivan helvetin hyvin ennen ekan erän keskialoitusta. Itsellä tuloo ainakin kylmät väreet siinä vaiheessa kun kitarariffi pauhaa ja suurinpiirtein koko yleisö (kerrankin) taputtaa mukana.
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy